actifry yemek tarifleri / airfryer yemek tarifleri arşivleri - portakal ağacı

Actifry Yemek Tarifleri

actifry yemek tarifleri

Tefal tarifleri ve fazlası…

Bu uygulama hakkında

Tefal uygulaması sayesinde, evde yapabileceğiniz yüzlerce yemek tarifine erişin ve çok amaçlı pişiriciniz için aksesuar siparişi verin: Actifry.
Bu Tefal uygulamasında mevcut uygulamalarınızın en iyi özelliklerini bulabileceksiniz.

‍🧑‍🍳 MUTFAKTA GEÇEN ZAMANINIZI KOLAYLAŞTIRIN: Sadece iki tıklamayla ihtiyaçlarınıza uygun tarifleri bulun (taze mevsim sebzeleri, dünya mutfağı, 30 dakikanın altında hazırlanabilen tarifler). Zamandan tasarruf etmek için son arama geçmişinizi görüntüleyin veya filtreler kullanın.

📌 KENDİNİZE UYGUN ŞEKİLDE ORGANİZE EDİN: En sevdiğiniz tarifleri kolayca Tefal uygulamanızın “Benim Evrenim” sekmesinde toplayın. Bu not defterlerini istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.

🥦 KENDİ ALIŞVERİŞ LİSTENİZİ OLUŞTURUN: Tefal uygulaması ile, alışveriş listelerini doğrudan tariflerden oluşturarak hayatınızı kolaylaştırın. Malzemeleri arzu ettiğiniz şekilde çıkarabilir veya ekleme yapabilirsiniz.

🧘 HER GÜN BİR TARİF ÖNERİSİNİ KEŞFEDİN: Önerdiğimiz günün tariflerinden ilham alın. Akıllı çok amaçlı pişiricinizle tarifleri bir an önce uygulamak isteyeceksiniz!

👬 AKTİF BİR TOPLULUK: Toplulukla püf noktaları paylaşmak için tariflere yorum yapın ve puan verin. Yemek yapmak demek paylaşmak demek olduğundan, Tefal uygulaması ile favori tariflerinizi sevdiklerinizle paylaşın!

🌍 BUZDOLABINIZI BOŞALTIN VE İSRAFTAN KAÇININ: “Buzdolabımdakiler”özelliği sayesinde, damak zevkinize ve buzdolabınızdaki malzemelere göre yemek tarifleri arayın. Uygulamanız size, çok amaçlı pişiricinizle yapılabilecek uygun tarif seçeneklerini sunar.

Tefal uygulaması size her gün eşlik edecek olan mutfaktaki gerçek yardımcınızdır. ""Adım adım"" tarifler en sevdiğiniz başlangıçları, ana yemekleri ve tatlıları tercihlerinize, elinizin altındaki malzemelere ve istediğiniz porsiyon sayısına uygun şekilde yapmanıza yardımcı olur. Her tarif için gereken malzemelerin detaylı açıklamasını ve pişirme süresini de bulacaksınız.

Tefal uygulaması size ayrıca, tarifleri başarıyla yapmak için akıllı çok amaçlı pişiricinize gerekli olan aksesuarları satın alma olanağını da sunuyor.
Tüm bu özellikleri ve tüm ürünlerinizi Actifry tek bir uygulamada bulabileceksiniz.

Güncellenme tarihi

8 Haz

Airfryer Tarifleri: Hava Frit&#;z&#;nde Yapabileceğiniz 12 Lezzetli Tarif

Airfryer, son zamanlarda moda olan popüler bir pişirme aletidir. Yağsız kızartma ve hava fritözü isimleriyle de bilinen airfryer'da, normal kızartmalara göre çok az miktarda yağ kullanılır. Ön bölümde bulunan düğmelerden, fırın gibi derece ayarlaması ve dakika ayarı yapılabilir. Hazırlanan yemekler, airfryer'ın ön kısmında bulunan bölmeye yerleştirilir ve kapatılır. Ardından derece ve dakika ayarlaması yapılarak pişirme işlemi başlatılır. 

Airfryer'da;

  1. Et yemekleri, tavuk, balık, ızgara gibi yemekler pişirilebilir.
  2. Patates, sebze kızartması gibi atıştırmalıklar pişirilir.
  3. Izgara yapılabilen tüm sebzeler (mısır, kabak, patlıcan gibi) airfryerda kızartılabilir.
  4. Dondurulmuş gıdalar, çözdürülmeye gerek kalmadan airfryerda pişirilir. Bunun için sıcaklık kontrolü yapmanız yeterlidir.
  5. Ekmek, tart, muffin, pankek gibi hamur işleri de airfryda pişirmeye uygundur.

airfryer

Airfryer Tarifleri

  1. Airfryer'da Hamsi Kızartma

airfryerda hamsi kızartma

Temizlenen hamsiler galeta ununa bulandıktan sonra, hava fritözüne atılır. Balık pişirme ayarı sayesinde, evinizde hiç koku olmadan nefis hamsi kızartması yapabilirsiniz.

  1. Çıtır Tavuk

çıtır tavuk

Çıtır tavuk yapmak için, tavuklar ince ince dilimlenir. Dışı galeta unu ve yumurtalı karışıma bulanır. Hava fritözü tavuk moduna alındıktan sonra, bölme sıvıyağla yağlanır ve tavuklar pişirilir.

  1. Airfryer'da Soğan Halkası

airfryerda soğan halkası

Dondurulmuş soğan halkalarını pişirmek için, hava fritözü sebze moduna alınır. Pişirme işleminin 3. dakikasından itibaren, soğan halkaları iki dakikada bir ters yüz edilmelidir. Pişirme işlemi, 9 dakikadır.

  1. Karnabahar Kızartması

karnabahar kızartması

Karnabahar ufak parçalara ayrıldıktan sonra, 4 dakika haşlanır. Daha sonra baharatlı harca bulanır. Hava fritözü sebze moduna ayarlandıktan sonra, karnabaharlar toplam 15 dakika pişirilir. 5. dakikadan sonra ters yüz edilmesi gerekir.

  1. Kruvasan

kruvasan

Milföyle hazırlanan kruvasan, sürülebilir çikolata ile doldurulur. Hava fritözü börek moduna alınır. Isınan hazneye yağlı kağıt serilir ve kruvasanlar yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 12 dakika pişirildikten sonra servis edilir.

  1. Airfry’da Makarna Cipsi

Airfry’Da Makarna Cipsi

Makarna cipsi akşamları atıştırmak için güzel bir tariftir. Hazır paketli cips kullanmak yerine makarna cipsi hazırlayarak tüketebilirsiniz. Bir de bu tarifi airfry'da hazırlayarak az yağlı olarak makarna cipsinizi hazırlayabilirsiniz. 

  1. Airfry’da Brüksel Lahanası

Airfry’Da Brüksel Lahanası

Hava fritözünde lezzetle brüksel lahanası hazırlamaya ne dersiniz? Sadece 10 dakika da hazırlanan brüksel lahanalarını sade olarak ya da et yemeklerinin yanında garnitür olarak tüketebilirsiniz.

  1. Airfry'da Somon

Airfry'da Somon

Airfry'da pratik bir şekilde somon yapmaya ne dersiniz? Somon besin değeri oldukça yüksek bir besindir. Airfry'da hazırladığınız somon yanında salata, pilav ya da sebze sote ile servis edebilirsiniz.

  1. Airfry’da Tavuk Göğsü

Airfry’Da Tavuk Göğsü

Sarımsak, tatlı kırmızı biber ve bitkilerle kaplanmış yumuşak tavuk göğsünden oluşan bu cezbedici yemeği hazırlamak için hava fritözü kullanın. Yanında salata, airfryda sebze ya da pilav ile birlikte tüketebilirsiniz. 

  1. Airfryer'da Kuzu Omuz

Airfryer'da Kuzu Omuz

Şef Somer Sivrioğlu'ndan mutlaka denemeniz gereken airfryerda kuzu omuz tarifini deneyebilirsiniz. Kuzu omuzu yanında pilav le birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Airfryer'da Falafel

Airfryer'da Falafel

Şef Somer Sivrioğlu'ndan falafel tarifini airfryda hazırlayabilir. Bu hazırladığınız tarifi yanında tahinli sosla ya da dürüm şeklinde servis edebilirsiniz.

  1. Airfryer'da Pavlova

Airfryer'da Pavlova

Rus balerin Anna Pavlova'nın adını taşıyan bu tatlı, lezzetiyle dünyaya yayılan tariflerden biridir. Sadece 30 dakika da hazırlayacağınız bu tatlıyı Şef Somer Sivrioğlu'nun tarifi ile airfryer'da hazırlayabilirsiniz. 

Şunlara da göz atın;

  1. Kroket tarifleri
  2. Peynirli börek tarifleri
  3. Zencefilli tarifler
  4. Düşük kalorili sebze yemekleri
  5. Kadayıflı tatlılar

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır