mevlid kandili yapılacak zikirler / Mevlid Kandili'nde Hangi Dualar Okunur? Mevlid Kandili Namazı ve Yapılacak İbadetler

Mevlid Kandili Yapılacak Zikirler

mevlid kandili yapılacak zikirler

Mevlid Kandili hangi tesbihler çekilir? Mevlid Kandili tesbihleri ve zikirler

Mevlid Kandili; Dualar, zikirler, salavatlar ve tesbihatlarla eda edilecek. Rebiülevvel ayının ve günlerini bağlayan be kutlu gecede tüm İslam alemi taarfından dualar ve ibadetlerle idrak edilecek. Peki Mevlid Kandili hangi tesbihler çekilir? İşte Mevlid Kandili'nde çekilecek tesbihler ve zikirler

Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlid Kandili, Müslümanlar tarafından çok önemlidir. Her kandilde olduğu gibi bu gece de eller semaya açılıp; sureler okunup, dualar edilecek. Mevlid kandinde çokça tesbih çekmesi tavsiye edilmiştir. Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği bu gecede en önemli ibadetlerden biri de ona salavat getirmektir. İşte bu gecenin feyzinden faydalanmak isteyenler için Mevlid Kandili zikirleri ve tesbihatları

MEVLİD KANDİLİ HANGİ TESBİHLER ÇEKİLİR?

Sübhânallâhi ve bihamdihi sübhânallâhi'l azîm

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh.

Lâ ilâhe illallah.

Sübhanallahi velhamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber.

Sübhanallah.

Elhamdülillah.

"Allahu ekber",

"Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm",

"Allah"

Allahu ekber

"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym"

MEVLID KANDILI ZIKIRLERI

"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym"

Lâ ilâe illallah, Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed, Estağfirullah, Sübhànallah, Elhamdülillâh, Allahu ekber, Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm, Allah.

MEVLİD KANDİLİ DUALARI

"Üzüntüden, kederden, kabir azâbından, cehennem ateşinden sana sığınırız. Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!"

Ey mahlûkatı yoktan vâreden, hata ve kusurlarımıza bakmaksızın biz kullarına mağfiret kapısını açan, zayıfların yardımcısı, günahların bağışlayıcısı, âlemlerin tek sahibi olan Yüce Allahım!

Kıyamet gününün tek sahibi Sensin. Bize orada lütfunla, merhametinle, ebedi saadetin ve cennetinle ikram eyle ya Rabbi!

Yalnız Sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizlere ilahi rahmet hazinenden bol bol yardım ihsan eyleyip bizleri ibadetin, itaatin hayırlı ve nurlu yolundan ayırma ya Rabbi!

Bizleri en güzel biçimde yarattın, sayısız nimetlerinin içerisinde bulunuyoruz. Bu nimetlerin en büyüğü, bize ihsan ettiğin İslam, iman ve Kur'an'dır. Bizleri ebediyen bu lütuftan ayırma ya Rabbi!

Cuma ve Mevlid Kandili mesajları (Resimli ve dualı)

Sana sonsuz şükürler olsun Ya Rab! Sen bütün mahlûkata merhametli, bilhassa mü'minlere lütufkârsın. İnanmış insanlar olarak bizler de Senin huzuruna geldik, sana yönelip ellerimizi açtık, yalvarıyoruz, dualarımızı kabul eyleyip bizleri huzurundan boş çevirme ya Rabbi!

İman ve hidayet üzere devamlı olmayı, müttakîlerin yolundan gitmeyi, şu kısacık dünya hayatımızı iffetimiz, şerefimiz ve haysiyetimizle geçirmeyi nasib eyle ya Rabbi!

Mevlid Kandili namazı nasıl kılınır?

Mevlid Kandilinde ne oldu?

Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu?

Mevlid Kandili'nde çekilecek tesbihler, zikirler ve okunacak dualar neler? Mevlid Kandili zikirleri

Değerli funduszeue.info okurları.

funduszeue.info ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak funduszeue.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca funduszeue.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılamaz.

funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve funduszeue.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

funduszeue.info yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

En faziletli Mevlid kandili ibadetleri! Mevlid kandilinde okunacak dua ve zikirler!

En faziletli Mevlid kandili ibadetleri! Mevlid kandilinde okunacak dua ve zikirler!

Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in dünyaya gelip bizlere şereflendirmesi ile ayrı bir öneme sahip olan Rebiülevvel ayında hangi hadiselerin gerçekleştiğini bilmek gerekir. Peki Rebiülevvel ayı nedir, Rebiülevvel ayı ibadetleri! Tüm bunların dışında Peygamber Efendimiz (SAV)'in doğumunun yıl dönümü olarak kabul edilen Mevlid kandilinde yapılması gereken ibadetleri de sizler için araştırdık.

Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in doğumu olarak kabul ettiğimiz ve bildiğimiz mübarek Mevlid kandil gününü içerisinde barındıran Rebiülevvel ayı, gerek bu anlamda gerek de Ay'ın esasları göz önünde bulundurulduğunda İslami takvimin aylarından biri olması nedeniyle önemlidir. Rebiülevvel Ayı adını Arapça dilinde 'Bahar' manasına gelen 'Rebi' sözcüğünden almaktadır. Arap milleti baharı vaktini 2 farklı kısma ayırmaktadır. Birincisi Safer ayını takip eden Rebiu'ş-Şuhür, bahar ve güz aylarını kasteden Rebiul-Ezminedir. Çiçeklerin açtığı vakit Rebiul-Evvel, meyvelerin olgunlaştığı dönemde Rebiu's-Sanidir. Dinimize baktığımızda büyük bir öneme sahip olan Rebiülevvel ayı, Sevgili Peygamber Efendimiz'in dünyaya gelip bizleri şereflendirmesinin dışında İslam tarihinin önemli dönüm noktası sayılan hicretler de meydana gelmiştir.

REBİÜLEVVEL AYININ ÖNEMİ NEDİR? REBİÜLEVVEL AYINDA NE OLDU?

Rebiulevvel ayı

Rebiulevvel ayı

Safer ayının bitimine doğru Can yoldaşı Hz. Ebubekir (r.a) ile beraber Rebiülevvel 1 de Sevr mağarasından ayrılıp Medine'ye doğru giden Efendimiz (SAV), 8 Rebîülevvel Pazartesi günü Kubâ’da Kubâ Mescidi’ni inşa etmiştir. 12 Rebîülevvel’de Medine’ye doğru yola çıkıp, Rânûnâ vadisinde ilk cuma namazını kıldırdıktan sonra aynı gün Medine’de yer almıştır. Rebiülevvel ayında Mescid-i Nebevi'nin inşası başlamıştır. 

REBİÜLEVVEL AYINDA HANGİ İBADETLER YAPILABİLİR?

Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in bu ayda dünyaya gelmesi ve bizleri şereflendirmesi nedeniyle çok önemli ve faziletli bir ay olan Rebiülevvel ayında sadece bu aya özel olarak yapılması gereken ibadetler yoktur. Ancak Efendimiz (SAV)'in gündelik yaşantısı içerisinde düzenli olarak uyguladığı bazı ibadetler ve duaları bu ayda da yapılabilir. Rebiülevvel ayında yapılması tavsiye edilen faziletli ibadetler

Peygamber Efendimiz (SAV)'in doğum ayı olması vesilesiyle bol bol Efendimiz (SAV)'e salavatlar getirilebilir.

Bol bol İhlas suresi okunabilir. 1 defalık bile olsa Tesbih namazı kılınabilir. Samimi bir şekilde dualar edilebilir, Peygamber Efendimiz (SAV)'in ruhuna hatim hediyesi indirilebilir.

Mevlid kandili ibadetleri

Mevlid kandili ibadetleri

Peygamber Efendimiz (SAV)İLİŞKİLİ HABERPeygamber Efendimiz (SAV)'in sahih hadisleri! Yön verici ve kısa kırk hadisi şerif

REBİÜLEVVEL AYI ORUCU NASIL TUTULUR? 

Peygamber Efendimiz (SAV)'in oruç tuttuğu zamanlara ilişkin bir hadis-i şerifte şöyle geçiyor: Ebû Katâde radıyallahu anh şöyle dedi: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'e pazartesi günü oruç tutmanın fazileti soruldu. O da şöyle buyurdu:

"O gün, benim doğduğum, peygamber olduğum (veya bana vahiy geldiği) gündür." [1] Müslim, Sıyâm , )

Rebiülevvel ayında oruç tutmak isteyen mümin bir kimse 'Allahım niyet ettim senin rızan için Rebiulevvel ayının yarın ki orucu tutmaya' diyerek içten niyet etmelidir. Eğer geçmişten kalan borç kaza oruçları varsa niyete “Niyet ettim Allah rızası için tutamadığım Ramazan orucunun kazasını Rebiulevvel ayının yarın ki orucunu tutmaya” eklenebilir.

MEVLİD KANDİLİNDE NELER YAPILMALI? MEVLİD KANDİLİ İBADETLERİ

Hicri Rebiülevvel ayının gecesine denk gelen Mevlid Kandili, alemlerin efendisi Peygamber Efendimiz (SAV)'in doğum yıl dönümü olarak kabul edilir. Her sene olduğu gibi salavat, zikir ve ibadetlerle geçirilecek olan bu kıymetli gecede, ibadet etmenin tadını alabilmek için ihlaslı bir şekilde bol bol ibadet edilmelidir.

7 Ekim Cuma gününe iştirak eden Mevlid kandilinde hangi ibadetleri uygulayabileceğinizi sizler için derledik. İşte Mevlid kandilinde yapabileceğiniz sevabı bol olan ibadetler

  • 1- Peygamber Efendimiz (SAV)'in doğumunda O'nu anmak için bol bol salavat çekilebilir.
  • 2- Peygamber Efendimiz (SAV)'in şefaatine nail olabilmek ümidiyle Allah'a dua edilebilir.
  • 3- Peygamber Efendimiz (SAV)'in ruhu için Yasin-i şerif okunup gönderilebilir.
  • 4- Kandil günü oruçlu geçirilebilir.
  • 5-  Kaza ve nafile namazları eda edilebilir.
  • 6- Yapılması faziletli olan ibadetlerden biri olan tesbih namazı kılınabilir.

NE ZAMANDAN BERİ KANDİLLER KUTLANIYOR?

Osmanlı ’da da büyük bir coşkuyla kutlanan kandiller, Padişah 2. Selim zamanında başlamıştır. Bu özel gün ve gecelerde cami minarelerinde kandil yakılmasından dolayı Osmanlılardan itibaren kandil denmiştir. Eksikliklerimizi gidermenin güzel bir fırsatı olan kandilleri hakkıyla idrak edebilmeliyiz.

Mevlid Kandili zikirleri ve tesbihleri nelerdir? Diyanet ile Mevlid Kandili'nde çekilecek tesbihler ve zikirler

Bunun dışında Mevlid gecesinin manevi zenginliğinden faydalanmak için Hatm-i Enbiya da yapılabilir. Hatm-i Enbiya, mübarek gün ve gecelerde, evliyaullah ve tasavvuf ehli tarafından yapılır ve tavsiye edilir. Hazreti Âdem (a.s), Hazreti Eyyub (a.s) ve Hazreti Yunus (a.s) peygamberlerin okudukları ve Kur'an-ı Kerim'de geçen dualardır.

Hatm-i Enbiya şöyle yapılır:

Önce Euzü Besmele ile bir "Fatiha suresi" ve üç "İhlas" okunur.

Sevabı, başta Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v) olmak üzere tüm peygamberlerin ayrıca evliyanın ve meşayih-ı kiramın, İslam büyüklerinin, bu aziz dine hizmet edenlerin ruhlarına bağışlanır.

Sonra:

1- defa Salavat-ı Şerife Getirilir.

"Allâhümme salli ve sellim ve barik alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammed."

2- defa Hazreti Adem'in (a.s) şu duası okunur:

"Rabbena Zalemna enfüsena ve inlem tağfirlena ve terhamna lenekunenne minelhasirin."

3- defa yine Salavat-ı Şerife getirilir.

4- defa Hazreti Eyyub (a.s)'ın şu duası okunur.

"Rabbi inni messeniyaddurru ve ente erhamürrahimin."

5- defa Salavat-ı Şerife getirilir.

6- defa Hazreti Yunus (a.s) şu duası okunur.

"La İlahe illa ente Sübhaneke inni küntü minezzalimin."

7- Tekrar defa Salavat-ı Şerife getirilir.

8- defa "La havle ve la kuvete illa billâhil'aliyyil'azim."

9- defa Salavat-ı Şerife getirilir.

Görüldüğü gibi, Hâtm-i Enbiya'da 'er kere olmak üzere 4 dua okunmaktadır. Bu duaların 1. Hazreti Adem (a.s.)'in, 2. Hazreti Eyyüb (a.s.)'ın, 3. Hazreti Yunus (a.s.)'ın, 4. ise Peygamberimiz Resul-i Ekrem'in (s.a.v) duasıdır.

Bu tertibi bitirince Cenab-ı Allah dua ve niyazda bulunulur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası