ihanet nasıl affedilir / İhanet Nedir Sizce Ve İhaneti Affedebilir Misiniz? - ErkeklerSoruyor

Ihanet Nasıl Affedilir

ihanet nasıl affedilir

Aldatılan Tarafın Diğerini Affettiği İlişkiler Hakkında Bilmeniz Gereken 16 Şey

Haberler

Yaşam

İlişkiler

Aldatılan Tarafın Diğerini Affettiği İlişkiler Hakkında Bilmeniz Gereken 16 Şey

Yaşanılan aldatma olayının ardından, aldatılan tarafın “aşk her şeyi affeder” diyerek yola devam etme kararı aldığı ilişkilerin geleceğine ışık tutuyoruz.

1. İlişki artık gergin bir tel üzerinde ilerlemeye başlar.

2. Affedilen tarafın hareket alanı çok daralır, her hareketi sorgulanır olur.

3. Her tartışmada olay bir şekilde buraya gelip tıkanır.

4. Kıskançlık boyut değiştirmiştir, şiddeti artar ve yeni enstrümanlarla desteklenir.

5. Günün birinde bu olayın unutulacağı düşüncesi çok saçmadır, dünya dursa unutulmaz.

funduszeue.info

6. Güvensizlik, şüphe, öfke bu ilişkinin temel dinamikleri haline gelir ki hoş bir duygular bütünü olmadığı aşikar.

funduszeue.info

7. Bu ilişkinin sürdürülebilirliği maalesef yoktur, ite kaka devam eder ama bir noktada bitmeye mahkumdur.

Ancak bazen işler tam tersi de olabilir.

8. Aldatma ve ardından gelen affetme süreci ilişkiyi daha sağlam bir zemine oturtabilir.

9. Affedenin hissettiği kendiyle barışık olma duygusu, affedilenin minnettarlığı ile birleşince daha sıkı bir bağ oluşması mümkün.

Ayrıca aldatan kişinin yakından tecrübe ettiği kaybetme hissi, bir daha böyle bir şeye yaklaşmaması için sebep olabiliyor.

Çiftimizin arasında, yeni ve daha güçlü bir sevgi bağı oluşuyor ve ilişki bu badireyi güçlenerek atlatıyor.

Aldatma olayının mahiyeti de bu noktada önemli bir faktör; tek seferlik aldatmalar ardından yaşanan derin ve gerçek pişmanlık ilişkiyi çok daha az etkiliyor.

Ancak işin içine sevginin de dahil olduğu aldatmalar daha derin izler bırakıyor.

İlişki bir şekilde devam ediyor olsa bile, insanların içinde bir tahribat yaratmaması mümkün değil.

Bazen bu durum sindirememe, kendini affedememe, kendine kızma gibi şekillerde de tezahür edip, affeden kişiye zarar verebiliyor.

Netice olarak “aldatma” affedilse de affedilmese de insanlarda izler bırakan bir olay.

Evlilikte aldatmak affedilir mi

Güncelleme Tarihi:

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Psikohayat Dergisi Mayıs-Haziran sayısı

Oluşturulma Tarihi: Haziran 02,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Aldatmak nedir? Kaç çeşit aldatma vardır, aldatılan kişi affedilir mi? Kişinin hayatına ne gibi zararlar verir?

Haberin Devamı

Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi'nden funduszeue.info Oğuz Tan anlatıyor:            

"Bir kadın, bir erkek… Dünyanın ezeli gerçeği budur. Erkeğin kadına, kadının erkeğe duyduğu arzu, karşı konulması en güç tutkulardan biridir. Bazı hayvanların bilindiği gibi 'aşk mevsimi' vardır. Kedilerin Mart ayı meselâ… Bu mevsimde, hayvanların karşı cinse karşı hissettikleri çekime engel olmak çok zordur.

Aşk ve şehvet, canlıların engellenemez dürtüleridir. Ancak insan, dostluk da ister. Kimi hayvan türleri, çiftleştiği eşini bir daha görmez, sonraki çiftleşme mevsiminde de yeni bir eş arar. Hatta kimi görse oracıkta çiftleşir. İnsanın seksle yetinmeyip dostluğun da peşinde koşması, eşiyle uzun süreli ilişki kurma idealini getirmiştir.

Aldatma, işte bu dostluk idealinin yıkılmasıdır.

Haberin Devamı

Ayrıca insanın işbirliğine, duygusal paylaşıma, vefaya, sadakate muhtaç olan bir hayvan olması da, kadın-erkek ilişkilerini iyice karmaşık hale getirir.

Neden ve hangi durumlarda çiftler birbirlerini aldatırlar?

Erkeklerin aldatması için mutlaka bir sebep gerekmez. Evliliği mükemmel olan bir erkek de aldatabilir. Anlık cinsel dürtülerine mağlûp olup bir kadınla yatabilirler. Sonra o kadını yolda görse belki tanımaz bile bir erkek. Elbette anlık cinsel dürtülerin çok ötesinde duygularla, romantik sebeplerle aldatan erkekler de vardır. Ancak, diyelim ki bir karısı ve iki ayrı sevgilisi olan, bu üç kadın için ayrı birer ev tutan erkek, hepsini çok çok sevebilir, hiçbirinden ayrılmak istemeyebilir.

Kadınların aldatmaları daha çok duygusal sebeplere dayanır. Evliliğinin kötü gitmesi, kocasından ilgi ve şefkat görememesi gibi sebeplere… Erkek, kendisine ev tuttuğu sevgilisine aşık olmayabilir; kadın ise internette yazıştığı birine daha görmeden aşık olabilir. Erkek üç dört kadını aynı anda idare edebilir; kadın, sevgilisine açıksa, kocasıyla aynı odada bulunmaktan bile azap duyar.

İnternette aldatma
Evliliği kötü olmayanlar, aldatmayı asla düşünmeyenler, karakteri aldatmaya uygun olmayanlar bile internette aldatabilirler. Çünkü; önce her şey çok masum niyetlerle başlar: 'Sadece sohbet etmek istiyorum' gibi. Sohbet flörte dönüşünce, kendini aldatmak kolaydır: 'Nasıl olsa birbirimizi görmemiz bile mümkün değil'. Bir de bakarsınız, ateş bacayı sarıvermiş.

Haberin Devamı

Ne yapmalı? Bu tür aldatma, çok sinsice rûhu ele geçirdiği, aldatma niyeti olmayanı bile baştan çıkardığı için, en iyisi, evlilerin internet sohbetlerinden (bilhassa karşı cinsle sohbetten) tamamıyla uzak durmalıdır.

Tek gecelik ilişkiler
Erkeklerin sık başvurduğu bir yöntemdir. Barda flört ettiği bir kadınla veya bir fahişeyle beraber olan erkekler az değildir. Kadınlar da barda, tatilde tanıştıkları biriyle tek gecelik ilişkiler yaşayabilirler. Bunlar genellikle ciddi kişilik sorunları yaşayan kadınlardır (duygu dünyaları çok fırtınalı, çok iniş çıkışlı, hemen değişiveren, sevilmeye aç, ilgi görmeye dayanamayan…) Ahlâken çok kınansa da, evliliğe en az zarar veren aldatma türü budur. Fakat aldatan kadınsa, kadının bahsettiğimiz kişilik özellikleri (aldatması değil) evliliğin yürümesini zorlaştırır.

Haberin Devamı

Ne yapmalı? Aldatan erkekse, karısının fazla üzülmesine gerek yok. Aldatmanın elbette mazur görülecek tarafı olmaz. Ancak erkek için tek gecelik ilişki son derece önemsiz ve gelip geçicidir. Kadın tek gecelik ilişki yaşıyorsa, burada zaten, aldatmanın çok ötesinde, ciddi kişilik problemleri vardır.

Uzun süreli gönül ilişkileri
Bunlar aldatılandan çok aldatana zarar verir. Aldatan erkekse, iki ayrı kadının duygusal beklentileri arasında bunalır. Erkek karısını sevdiği halde başka bir kadınla uzun süreli gönül ilişkisi yaşayabilir. Bir yanda karısı ve çocukları, öte yanda sevdiği başka bir kadın… Ne yapacağına karar veremez, verse kararından cayar, caymasa kararını uygulayamaz.

Haberin Devamı

Kadın başka bir erkeğe gönül verdiyse kocasıyla aynı evde bulunmak, onunla aynı tuvaleti paylaşmak, aynı sofrada yemek yemek, aynı yüzüğü takmak, aynı yatağa girmek dayanılmaz bir işkence haline gelir.

Ne yapmalı? Bu tür aldatmada, ortada ciddi psikolojik yaralanmalar vardır. Aldatan eve mi dönecek, sevgilisine mi gidecek? Aldatılan boşanacak mı, her şeyi unutacak mı? Buna bir türlü karar verilemez. Bu hengâmede evlilik ilişkisi iyice bozulur. Psikiyatriste gidilirse, büyük fayda sağlanabilir. Yapılacak şey önce psikolojik yaraları sarmak, sonra kesin kararın verilmesi (tamam mı devam mı?), sonra da bu kararın uygulanmasıdır.

Ofis aşkları

Ofis ortamlarında, ciddi bir ilişkiye dönüşmeyen ufak tefek flörtler sık yaşanır. Ancak en çok aldatan kadınların çalışan kadınlar oldukları bir gerçektir. Küçük göz kaçamakları büyük bir aşka dönüşebilir. Erkekler iş ortamlarında konumlarını kullanarak kadınları etkileme yoluna gidebilirler. Bazı kadınlar da statü sahibi erkekten kolaylıkla etkilenirler.

Haberin Devamı

Ne yapmalı?

Ofis aşkları işyeri disiplinini de bozduğu için, çoğu şirket, bu türlü ilişkileri yasaklamıştır. Ofis aşkı ortaya çıktığı anda, işten çıkarmaya varan yaptırımlar uygulanır. Doğru olan da budur. Bir 'ofis etiğinin' artık oturması gerekmektedir.

Göz kaçamakları
Göz kaçamakları da ofis aşkları gibidir. 'Firari' bakışlar hızla unutulup gidebileceği gibi ciddi bir ilişkiye de dönüşebilir.

Ne yapmalı? Ofiste aşkın başına belâ açacağını bilen çalışanlar, zaten bakışmalardan bile uzak durmaya çalışacaklardır. Bazen başaramasalar da…

Aldatılmanın hangi boyutunda ayrılmalı ya da ilişkiyi kurtarmaya çalışmalı?

Ne zaman ayrılacaklarını, elbette eşlerin kendileri bilirler. Her türlü ihanetten sonra, evliliğin kurtulma ihtimali vardır. İhanet evliliği ciddi şekilde sarsar, ancak bazen ihanetten sonra evliliğin daha iyiye gittiği bile görülür. Esas olan, ilişkinin aldatmadan önceki kalitesidir. Daha önce ilişki iyiyse, böyle bir evliliği sürdürmek için çaba gösterilmelidir. Ancak kötü evliliklerin bile aldatmadan sonra (adeta bir şok etkisiyle) düzelebileceğini belirttik. Evliliğin sonunu getiren, daha çok uzun vadeli gönül ilişkileridir.

Aldatılan ve aldatan eş neler yapmalı?

Aldatan kadın ve erkeklere öneriler: Hakikatin saklanmasını gerektiren tek durum, belki de aldatmaktır. Aldatan eş, bazen bunu itiraf eder. Bu, aldatılan eşi öldürmekten beterdir. 'Ben seni 10 yıl önce aldatmıştım' bile denmemelidir. Hatta diyelim seneler önce boşandığınız eşinizi gördünüz, ona bile 'Seni aldatmıştım' denmemelidir. Çünkü aldatıldığını bilmenin yarası, kolay kolay kapanmaz.

Aldatan erkeklere öneriler: Namus cinayetlerini hep erkekler işler. Hâlbuki, sanılanın aksine, aldatılan erkek, aldatılan kadından daha az incinir. Erkek ya durumu kabullenip unutur ya evliliği bitirir. Aldatılan kadın ise, ne kolay kolay evliliği bitirebilir ne de durumu kabullenebilir. Kocasına yıllarca taarruz eder durur.

Aldatan kadınlara öneriler: Kadınlar 'Başka bir erkeği arzu ettiğime göre, demek ki benim evliliğim aslında bitmiş' diye düşünürler. Halbuki kocalarından boşanıp sevgilileriyle evlendiklerinde mutlu olan kadın çok azdır.

Çocuğu olan çiftlerde aldatılmaya nasıl yaklaşılmalı?

Çocuklar, bu durumu bilmemelidir. Bilhassa aldatılan kadınlar, acılarına çocuğu da ortak kılar, babaya düşman eder, aynı cephede savaşırlar. Halbuki nasıl boşandığı halde çok iyi ebeveynlik yapan anne-babalar varsa, aldattığı halde çok iyi ebeveynlik yapanlar da vardır.

Aldatan biri, sıklıkla, 'Çocuklarım anne-babasız kalmasın diye boşanmıyorum' derler. Halbuki kalitesiz bir evliliğin çocuğa zararı, resmen sona ermiş bir evlilikten daha az değildir. Üstelik 'Çocuklarım için boşanmıyorum' kararı, 'Eşime çocuklarım için katlanıyorum' düşüncesini de getirir. Bu düşünce de, kişinin evliliği düzeltme çabalarının önünde önemli bir psikolojik engeldir."

Aldatılmanın Ardından Affetmek

[1] Fincham, F. D., Jackson, H. ve Beach, S. R. H. (). Transgression severity and forgiveness: Different moderators for objective and subjective severity. Journal of Social and Clinical Psychology, 24,
[2] Worthington, E.L., & Nathaniel, G.W.(). The psychology of unforgiveness and forgiveness and implications for clinical practice. Journal of Social and Clinical Psychology, 18(4),
[3] McCullough, M.E.(). Forgiveness as human strength: Theory, measurement, and links to well-being, Journal of Social and Clinical Psychology, 19(1),
[4] Hargrave, T.D., & Sells, J.N.(). The development of a forgiveness scale. Journal of Marital and Family Therapy, 23(1),
[5] McCullough, M. E., Pargament, K. I., & Thoresen, C. E. (). The psychology of forgiveness: History, conceptual issues, and overview. In M. E. McCullough, K. I. Pargament, & C. E. Thoresen (Eds.), Forgiveness: Theory, research, and practice (pp. ). New York, NY, US: Guilford Press.

     

Kişinin yaşadığı duygusal travmayla baş edebilme gücü, problemin çözülebilme ihtimali, partnere olan güven, ilişkiyi koruma ve kurtarma isteği birer yol haritasıdır. Önemli olan bitirmek ya da bitirmemek değil, sorunun çözümüdür. Bu aşamalarda doğru insanlar ve kaynaklarla durumu paylaşmak yani paylaşımda bulunulacak şahsı doğru seçmek ilişkinin akıbeti açısından önemlidir. Örneğin aldatılan bir kadının feminist bakış açısına sahip bir arkadaşından alacağı en muhtemel öneri “ayrılmasıdır.&#;

Aldatma ile ilişkiyi bitirmek aceleci bir karardır ama acele etmeye gerek yok. İstediğiniz zaman ayrılabilirsiniz zaten. Öncelikli olan devam edilse de bitirilecekse de sağlıklı bir süreç izlenmesidir. Ayrıldığında sorunun çözüleceğini düşünenler, ayrıldıktan sonra büyük sıkıntılar yaşarlar; soruların çoğu da cevapsız kaldığı için aldatmanın taziyesi uzun sürer. Etkilerinden kurtulmadan, soruların cevabı alınmadan, analiz edilmeden karar alınmaması gerekir.

Neler Yapılabilir?

  1. Aldatan kişi, bu durumu çözmek ve ilişkiyi toparlamak istiyorsa önce &#;evet aldattım, kusurluyum&#; demelidir. Kabullenme olmadan iyileşme olmaz. Tıpkı hastalık gibidir; hasta olduğunu kabul etmeyen ilaç içmez, tedavi olmaz ve iyileşemez.
  2. Şüphelendiğinizde kurgu yapmak yerine, uygun bir ortam, iletişime açık bir ses tonu ve beden diliyle partnerinizle konuşun.
  3. Hissettiklerinizden bahsedin. Suçlamak ve hesap sormak sadece savunma yaratır.
  4. Eğer aldatıldığınız kesin ise, bunu onunla konuşun. Nedenlerini ve açıklamasını dinlemeden karar vermeyin.
  5. Olayı başka kişilere anlatmadan önce, kendi aranızda çözmeniz gerekir. Sonuçta anlattıktan sonra ayrılmanız zorunlu hale gelebilir. Bazı insanlar sadece olay ortaya çıktığı için ayrılmayı zaruri görev görür çünkü insanların ondan bunu beklediğini sanır. Çevrenizden ; “Neden halen berabersin, daha ne yapmasını bekliyorsun” gibi duyumlar ilişkiye devam etseniz bile sizi rahatsız edebilir.
  6. Aldatılan kişi, her zaman suçu kendinde aramamalıdır. Nedenler ne olursa olsun aldatılmak kader değil.
  7. Aldatılma sonrası cinselliğe devam etmek, aldatılanın özgüvenini kazanmak ve kaybetmekten korkmasının göstergesidir. Cinsellik yaşamaya devam etse de duygusal olarak kendisi ile çatışır. Bu süreçte aldatılan istemediği sürece cinsellik yaşanmaması gerekir ancak aldatılan cinselliği koz olarak kullanmamalıdır.
  8. Aldatmak, bir cinsiyet özelliği değildir. Kişinin yetişme tarzı, çocukluğu, sosyal yapının özelliği, evlilikten veya ilişkiden beklentisi bunu belirler. aldatılan kişi, ayrılsa da bu hatayı karşı cinsin tümüne yüklemeden çözümlemelidir.
  9. Siz mükemmel bir eş olsanız bile eşinizin sizi aldatması onun sorunu ve özelliğidir. Her aldatma % evlilik sorunu göstergesi değildir.
  10. Aldatmalarda, aldatanın zayıflığını görmezden gelmemek gerekir.
  11. Erkeğin büyütülürken annesi tarafından “aslan oğlum, istediğini yap, sana kız mı yok” gibi telkinleri sadakati azaltır. Hep alternatifi olduğunu ve hep daha iyisini bulacağını düşünüfunduszeue.info tip narsist benlik gelişimlerine engel olmak için yetiştirme şekillerine dikkat etmek gerekir.
  12. Aldatma bir bağlanma ve bütün olma sorunudur. Bazen sizin hiç bir sorununuz olmasa da aldatılabilirsiniz. Bu durum sizin dışınızda nedenlerden kaynaklanır. Kendinizi suçlamanız sonucu değiştirmez.
  13. Eğer eşinizi aldattıysanız ve tekrar yapmayacaksanız. ama pişman iseniz bunu eşinize anlatın..
  14. &#;Bir kez aldatan hep aldatır&#; doğru bir analiz değildir.
  15. Devamlı olarak aldatıyorsanız, siz ve eşiniz için en sağlıklısı ya destek almak ya da ayrılmaktır. Zaman ilerledikçe her iki tarafın da ruh sağlığını bozulabilir.
  16. Eşiniz sizi aldatmış olsa bile bunu çocuklarınız ile asla paylaşmayın. Çocukları yanınıza almanız,sizi bu evlilikte her zaman haklı çıkarmaz.
  17. Aldatılmış olsanız bile intikam için aldatmayın. Bu sizin için ileride büyük değersizlik duygusu oluşturur.
  18. Eğer eşinizi aldatıyor ve kendinizi mutlu hissediyorsanız, sizde değersizlik temelli duygular veya gizli bir öfke mevcuttur. Temelde kendini değersiz hissetmeler, belli aralıklarla geçici değer görmeler ile bunu kapatmaya çalışmak yerine psikoterapi almak en sağlıklısıdır.
  19. Aldatma resmi olarak boşanma nedenidir. Cezai olarak, hem aldatan hem de buna neden olan kişiye (funduszeue.infoşiye) yasalarca ceza öngörülmektedir.
  20. Aldatma sonrası yaşanan duygusal ve fiziksel sıkıntılar için destek alınması zorunludur. Alkol almak, yok saymak,uykuya dalmak,ilaçlara sarılmak anlık rahatlık verse de taziyenin bitişini sağlamaz.
  21. Aldatma olayı, bir ilişki için artçı deprem olarak görülüp ilişikiyi tekrar dizayn etmek için aynı zamanda olumlu bir fırsata dönüştürülebilir. Bu sayede ilişkideki sorunlar, konuşulamayanlar, biriktirilenler ortaya çıkar ve çözümü için adımlar atılır.
  22. Aldatma sonrası, en büyük sorun tekrar güvenmektir. Aldatan kişi, aldatılanın güven ihtiyacını gidermek için sabırlı olmalı, sık sık sorulacak olan sorulara karşı tutarlı olmalı,pes etmeden cevaplamalıdır. Güven sınaması için sizin telefon veya mail adreslerinizi incelemek isterse sadece bir süreliğine izin vermelisiniz. Unutmayın, kırılan bir (öz) güvenin bedelsiz tamiri olmaz.
  23. Aldatılan kişi, ne kadar merak ederse o kadar derine girer. Bir noktadan sonra her şeyi detayına kadar öğrenmekten vazgeçmeli, bildiği kadarıyla kabul etmelidir. Aksi taktirde sorunun ve merakın sonunun olmadığını bilmelidir.
  24. Aldatan kişi, bir an önce her  şeyin normale dönmesi için aceleci davranmamal, bu olayı basite almamalıdır.
  25. Aldatılan kişi, daha fazla detay talep ederse ,bunlar açıklanmamalıdır. Örneğin; eşinizin diğer kişiyle nasıl öpüştüğünü bilmeniz, ne sizin ruh sağlığınıza ne evliliğinize bir fayda sağlamaz.
  26. Eğer ilişkinizi düzeltmek istiyorsanız; ona karşı net olun. Neler beklediğinizi, bundan sonra nasıl bir sistem istediğinizi belirtin. Açık ve net olmak iki tarafın da yol haritasıdır.
  27. Aldatılan kişi, evliliğindeki ve kişiliğindeki zayıf ve sorunlu kısımları fark etmeli, çözmeyi seçmelidir. Çünkü nedenler değişmedikçe sonuçlar da değişmez.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası