palamut nerede avlanır / Hangi Balık Nerede Yaşar, Nerede Avlanır?

Palamut Nerede Avlanır

palamut nerede avlanır

Balık nerede tutulur? Türkiye'de balık tutmak için en güzel yerler

Balık nerede tutulur? Türkiye&#;de balık tutmak için en güzel yerler

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin muhteşem doğasında balık tutmak isteyenler için birbirinden özel rotalar bulunuyor. Sizde eylül ayının bu güzel günlerinde hem kafa dinlemek hem de güzel vakit geçirmek isterseniz kalem kağıtları hazırlayın çünkü sizin için en iyi balık tutulacak yerleri tek tek listeledik. Peki balık nerede tutulur? Türkiye'de en iyi balık nerede tutulur? İşte tüm detaylar

Sonbahar mevsiminin ilk ayı olan eylül ile beraber doğanın tüm zenginliğinin tadını çıkarabileceğimiz aktiviteler yapmaya özen gösteriyoruz. Kimi zaman dinlenmenin adresi olan güney sahillerine kimi zaman da Karadeniz'in yemyeşil orman denizlerine rotamızı çevirirken stres atmak için tüm vaktimizi güzel bir şekilde değerlendiriyoruz. Eğer kalabalık ve gürültüden tamamen uzaklaşarak yalnızca sakinliğin hakim olduğu güzel bir aktivite yapmak isterseniz size önerimiz tam da balık mevsiminde tazecik balıklar tutmak olacaktır. Doğal bir terapi yöntemi olan balık tutmak için tüm malzemelerinizi yanınıza alıp doğayla baş başa kalmak size çok iyi gelecek. Gelin Türkiye'de balık tutulacak en güzel yerlere şöyle bir göz atalım.

İstanbul’da piknik yapılacak en güzel yerler nerelerdir? İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul’da piknik yapılacak en güzel yerler nerelerdir? İstanbul'da piknik nerede yapılır?

BALIK NEREDE TUTULUR? TÜRKİYE'DE EN İYİ BALIK NEREDE TUTULUR?

Araba kornaları, insan kalabalığı ve şehrin her yerinden görülebilen ışıklardan uzaklaşmak ve nefes almak için en iyi balık rotalarına doğru yolculuğa çıkmak belki de uzun zamandır aradığınız huzurun anahtarı olabilir. 

UFAK BİR BİLGİ:

Eylül ayında balık tutmak istiyorsanız lüfer, kolyoz, izmarit, barbunya, çinekop, çipura, kılıç ve kırlangıç balıklarının bu ayın balıkları olduğunu unutmayın. 

"Alibey Adası" olarak da bilinen Cunda Adası, masmavi koyları ve tertemiz doğasıyla her dönemin favori lokasyonlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle gün batımını izlemeyi sevenler için adeta görsel bir şölen sunan Cunda Adası, balık tutmak için de çok uygun bir yer. 

Cunda Adası

Cunda Adası

Levrek ve Çipura balıklarıyla nam salan Cunda Adası'na gelirken yanınıza olta ve malzemelerinizi -bir de ufak bir radyo- alarak keyifli vakitlerin tadına varabilirsiniz. Ayrıca burada isparoz, sargoz, lüfer, mercan, zargana ve turna gibi balıklar da oldukça lezzetli oluyor.

Balık tutan bir baba oğul

Balık tutan bir baba oğul

Şöyle rotamızı ege sahillerine doğru çevirdiğimizde karşımıza ilk çıkan yerlerden biri İzmir'in gözbebeği Foça oluyor. Geçmiş çağlarda Phokaia ismiyle de bilinen Foça, geçmişi antik dönemlere uzanan köklü tarihiyle ön plana çıkıyor. Çarşaf gibi berrak deniziyle göz kamaştıran Foça, yalnızca tarihi ve kültürel zenginliğiyle değil de balıkçılığıyla da oldukça meşhur.

Foça

Foça

Balık tutmayı sevenler için her mevsim uygun bir ortam sunan Foça'da özellikle Büyükdeniz ve Küçükdeniz sahillerinde rahatlıkla balık tutabilirsiniz. Levrek ve Kefal balıklarıyla ünlenen bu yerde sardalye, çipura ve karagöz balıklarının en iyisine ulaşabilirsiniz.

Foçadan kareler

Foçadan kareler

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük tatlı su gölü olan Çıldır Gölü, eşsiz yayla manzarasıyla Kars'ın incisi olarak karşımıza çıkıyor. Gölün çevresi doğa yürüyüşü yapanların uğrak noktalarından biri haline gelirken Çıldır Gölü de balık tutmak için oldukça elverişli bir yerdir. 

Çıldır Gölü

Çıldır Gölü

Genellikle ağ balıkçılığı yapılan Çıldır Gölü, kış mevsiminde donduğu için testere ile belirli alanlar açılarak balıkçılık yapılır. 

Çıldır Gölünde balık tutma

Çıldır Gölünde balık tutma

Balık tutmak için en doğru rota denildiği zaman Karadeniz'i es geçmek olmaz! Özellikle hamsisiyle popüler olan Karadeniz'in en özel köşelerinden biri olan Trabzon'un Faroz Limanıbalık tutmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Hamsi dışında izmarit, istavrit, eşkina ve barbunya balıklarıyla da oldukça ünlü olan Faroz Limanına gelerek hem balık tutabilir hem de kafa dinleyebilirsiniz. 

Faroz Limanı

Faroz Limanı

Çanakkale'ye 45 kilometre uzaklıkta yer alan Bozcaada, belki de tatilcilerin en sevdiği rotalardan biri. Balık sevdalıları için keyifli bir rota haline gelen Bozcaada'da özellikle Ayazma Plajı çevresine gelerek balık tutabilirsiniz. Buranın en ünlü balık türleri ise levrek, karagöz ve lipsos oluyor. 

Bozcaada balık tutma

Bozcaada balık tutma

"Mandalya Körfezi" olarak da bilinen Güllük, Bodrum'un en sakin ve özel noktalarından biri. Eğer hem dinlenmek hem de kafa dinlemek için güzel bir yer arıyorsanız Güllük'e gelerek doğanın ve kültürel zenginliğin tadını çıkarabilirsiniz. Kamp yapmak için de oldukça elverişli bir alan olan Güllük'te çipura, levrek, sargoz, mercan, lüfer, dil balığı, kefal ve palamut gibi balık türleri yaygın olduğu için burada balıkçılık en önemli geçim kaynaklarından birini oluşturuyor. Sizde balık tutmak için buraya rahatlıkla gelebilirsiniz.

Güllük

Güllük

İYİ EĞLENCELER DİLERİZ!

En kolay çemen nasıl yapılır? Lezzetli ve orjinal çemen tarifinin püf noktası

İLİŞKİLİ HABER

En kolay çemen nasıl yapılır? Lezzetli ve orjinal çemen tarifinin püf noktasıYumurtayı sakın böyle yemeyin! Kansere davetiye çıkaran o besin

İLİŞKİLİ HABER

Yumurtayı sakın böyle yemeyin! Kansere davetiye çıkaran o besin

Tuzlu su meraları hem yeni hem de tecrübeli balıkçılar için balıkçılıkta vazgeçilmezlerin başında gelir. Dünya’nın birçok noktası tuzlu su balıkçıları için sayısız mera seçeneğine sahiptir. Türkiye’de bereketli tuzlu su meralarına sahip ülkelerin başında gelir. Üç tarafının denizlerle çevrili olması ve balıkların göç noktası olan iki adet boğaza sahip olması da bereketinin daha da artmasına sebep olur.

Balık çeşidi konusunda da senelik ve mevsimlik olarak ikiye ayrılan Türkiye denizleri, farklı tekniklerle balık avlamak isteyenlere çeşitlilik sunar. LRF için birçok sığ koy ve liman içine sahip noktalar olduğu gibi İstanbul Boğazı gibi bir noktası da surf avı için oldukça elverişli bir meradır. Kısacası Türkiye tuzlu su meraları hem yeni hem de kurt balıkçılar için farklı deneyimlerin yaşanabileceği bir noktadır. Tuzlu su balıkları nelerdir sorusuna cevap almak için Tuzlu Suda Balık Avı Rehberi: Bilmeniz Gereken Her Şeyadlı blog yazımızda aradığın cevabı bulabilirsin. 

Marmara Bölgesi Tuzlu Su Avlakları

Bir iç deniz olan Marmara, tarih boyunca etrafına konumlanan medeniyetlere zengin balık yatakları sunmuştur. Özellikle İstanbul Boğazı dünyada bilinen balık göç yollarının başında gelir. Balığın bolluğu tarihsel buluntularda bizlere göz kırpar. Örneğin Bizans paralarının bazılarında palamut balığının resmi bizlere balığın İstanbul için ne denli önemli olduğunu ortaya koymaktadır. 

Olta balıkçılığında adeta bir kültür olan boğaz balıkçılığı hem kıyıdan hem de tekneden yapılabilir. Boğaz balıkçılığında özel bir yere sahip olan istavrit, senenin her ayında, yemli ve yemsiz veya birçok farklı teknik kullanılarak avlanabilir. Hem kurt balıkçılar hem de yeni başlayan balıkçılar için oldukça keyifli bir tür olarak bilinir. 

Elbette Boğaz’ın tuzlu su balık türleri arasında mevsimine göre ortaya çıkan türler de mevcuttur. Bu türlerin başında paşa balığı olarak bilinen lüfer gelir. Tekne ile açılarak avlanılan lüfer balıkçılar için adrenalin dolu bir avdır. Ayrıca Bizans ve Osmanlı toplumunda sevilerek tüketilen palamut da başta boğaz olmak üzere Marmara’nın tamamında mevsimine uygun olarak görülür. Bazı kurt balıkçılar hava durumunu ve ayın hallerini gözleyerek normalde kıyıya yanaşmayan palamut ve lüferi spin av takımı ile kıyıdan alabilirler. Usta bir balıkçı meranın koşullarını ve balığın özelliklerini bileceği gibi meteorolojiye de hakim olmalıdır. 

Marmara’nın Boğaz dışında kalan kısımları da balık çeşitliliği konusunda zengin alanlar olarak karşımıza çıkar. Özellikle Marmara çevresinde tatile çıkanlar LRF ile iri istavrit, izmarit, eşkine, mırmır ve ispari avlayabilirler. LRF takımının kolay taşınabilir olması da senin için ayrı bir avantajdır. 

Marmara Denizi aynı zamanda farklı balıkçılık teknikleri için bulunmaz imkanlar sunar. Boğaz çevresi yüksek akıntıya sahip olduğu için surf avı tercih edenlere keyifli avlar sunar. Surf ile avlanan tuzlu su balık çeşitleri çinekop, sarıkanat ve duruma göre istavrit olabilir. Çoklu avı mümkün kılan çapari ile istavrit alabileceğin gibi mevsime göre kurşun arkası rapala ile istavritin peşinde olan çinekop ve sarıkanatları da avlayabilirsin ☺. 

Tuzlu suda yaşayan balıkları avlamak için birçok ekipmana ihtiyaç duyacaksın. Tuzlu Su Avı İçin Olta Kamışı Rehberiadlı blog yazımıza göz atarak ekipman özelinde detaylı bilgiye sahip olabilirsin.

Karadeniz Bölgesi Tuzlu Su Avlakları

Bir diğer zengin avlak noktası olan Karadeniz, soğuk ve bol oksijene sahip suya sahiptir. Yenilen tuzlu su balıkları çeşidi konusunda oldukça geniş bir tür çeşidine de sahiptir. Karadenizli balıkçılar hem kıyı hem de kıyı balıkçılığı yaparak farklı türdeki balıkları avlayabilirler. Ancak Karadeniz balıkçısının avlamaktan hoşlandığı iki balık levrek ve lüferdir. Bu iki balık, gerek boyutu gerek hırçınlığı ile balıkçılara keyifli dakikalar yaşatabilir.

Palamut sezonluk olarak mevcutken kaya levreği senenin her döneminde bulunabilir. Ancak balıkların yumurta dökme döneminde av yapmamanı öneririz. Bu türlerin yanı sıra istavrit, eşkine, mırmır ve zargana da balıkçıların tercih ettiği avların başında gelir. 

LRF tekniği Karadeniz’de kıyı avını hareketlendirmiştir. Oldukça girintili ve kayalık meralara sahip Karadeniz sahili; eşkine, mırmır ve kaya levreği gibi keyifli avlara ev sahipliği yapar. İri bir balık olan eşkine, doğru LRF takımları ile adrenalin dolu bir av sunar. Karadeniz’de LRF avı yapmayı düşünüyorsan Tuzlu Su Avı İçin Olta Makinesi Rehberi blog yazımızdan sana uygun LRF olta makinesi modelleri hakkında bilgi alabilirsin.

Ege Bölgesi Tuzlu Su Avlakları

Marmara ve Karadeniz kadar bilinir olmasa da Ege Denizi de kendine has meraları ve balık türleri ile balıkçılar için keyifli avlar sunar. Aslında kıyılarının sahip olduğu girinti ve deniz altındaki boşlukları geniş sayıdaki balık türlerine ev sahipliği yaparlar. Uzun süre bu balık türlerinin görünür olmamasının sebebi ise kayalık yerde yapılan avların zorluğundan ileri gelmekteydi. Ege Denizi, özellikle LRF av tekniği ile oldukça sürpriz avlar yapabileceğin bölgelerin başında gelir.

Ege denizindeki balık çeşitliliği konusu üzerine tez yazılır denilirse yanılmış olmayız. Ancak balıkçıların Ege denizinde tercih ettiği balıklara bakacak olursak liste başını çeken türler; levrek granyöz (kaya levreği), kofana, sinarit, yazılı orkinos, baraküda, mercan, çupra ve liça olarak sayılabilir. Özellikle bu noktada sayılan balıkların birçoğu balıkçı ile mücadeleye girer. Adrenalin dolu bir av yaşamak isteyenler için bulunmaz bir fırsattır. 

LRF avının Ege denizi için oldukça uygun olduğundan bahsetmiştik. LRF avı ile Ege denizinde azman yani iri istavrit avı yapabilirsin. Özellikle LRF av tekniğine ilk adımını attıysan azman istavrit avı senin için oldukça keyifli geçecektir. Ayrıca tral balığı da LRF avında tercih edilen türler arasındadır. 

Ege denizi azman balıkların denizidir. Bu iri ve mücadeleci balıklar tekne avcılığından hoşlananlar için bulunmaz birer nimettir. Antenli mercan ve akya tekneden iri takımlar ile yapılabilecek keyifli avlardır. 

Tuzlu Suda Kullanmanız Gereken Misina ve İğneler adlı blog yazımızdan yararlanarak Ege denizinin çeşitliliği bol balıkları için takım oluşturmaya başlayabilirsin!

Akdeniz Bölgesi Tuzlu Su Avlakları

Türkiye’de sportif avcılığın Ege’den sonra en sık yapıldığı deniz Akdeniz bölgesidir. Geniş bir deniz olduğu için iri balıklara ev sahipliği yapar. Özellikle akya(kuzu) balığının en sık avlanıldığı noktadır. Tekne ile açıktan yapılan bu avda sağlam ekipmanların kullanılması gerekir. Ayrıca trofe av peşinde koşanlar için Akdeniz suları gizli kalmış akyalarla doludur ☺. 

Kıyı avını da mümkün kılan Akdeniz, LRF avı için uygun meralara sahiptir. Levrek başta olmak üzere, yazılı orkinos, liça, baraküda, mercan, kofana ve sinarit sıklıkla avlanılır. Ayrıca yine tekne avını tercih edenler için iri mercan ve orfoz balıkları da mevcuttur. Akdeniz’de yaşayan tuzlu su balıkları hangileridir sorusunun cevabını verdikten sonra seni bir noktada uyarmak istiyoruz. Son dönemlerde istilacı tür olarak ortaya çıkan balon balığı ve aslan balığı Akdeniz’de sıklıkla balıkçıların karşısına çıkmaktadır. Olası bir avında bu balıklardan herhangi biri ile karşılaşma durumunda el sürmemeni mutlaka belirtiyoruz. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası