gebelikte bebek ne zaman tekmeler / İlk tekme ne zaman hissedilir? - Hamilelik

Gebelikte Bebek Ne Zaman Tekmeler

gebelikte bebek ne zaman tekmeler

İlk tekme ne zaman hissedilir? Bebekler ilk ne zaman, hamileliğin kaçıncı haftasında tekme atar?

Anne adayları, hamile olduklarını öğrendikleri ilk andan itibaren bebeklerinin hareket etmeye başlayarak kendileri ile iletişime geçecekleri anı merakla beklemeye başlar. Uzmanlara göre, anne karnındaki bebeklerin hareketleri doğru bir şekilde gözlemlenmeli, gebelik süreci bu gözlem doğrultusunda yürütülmelidir. Bebeklerin tekme olarak tanımladığımız hareketleri, bebeğin gelişmekte olduğunun bir simgesidir. Peki, ilk tekme ne zaman hissedilir?

İLK TEKME NE ZAMAN HİSSEDİLİR?

Bebekler kaç haftalıkken hareket etmeye başlar? Bebeklerin anne karnındaki ilk hareketleri, anne adayları için tarifsiz bir mutluluğun simgesidir. Bebeğin anne karnında attığı ilk tekme, aslında dış dünya ile iletişime geçtiğinin ilk işaretidir.

Tahmin edilmesi mümkün bir şekilde, her hamilelik süreci aynı değildir. Dolayısıyla bebek hareketleri kimi anne adaylarında erken dönemde başlayabilir, kimileri için ise bu süreç daha uzun sürebilir. Fakat burada esas alınması gereken görüş, gebelik sürecini kontrol eden uzman hekimin söyleyecekleridir.

Her hamilelik süreci birbirinden farklı olsa da bebeklerin ilk tekmelerini gebeliğin 16 ila Haftaları arasında attıklarını söylemek mümkündür. Bu tekme, genellikle yumuşak ve okşayış şeklindedir. İlk tekmenin ardından bebeğin hareketleri Haftadan sonra takip edilmelidir. Bu sayeden bebeğin gelişim sürecinin sağlıklı bir şekilde devam ettiğinden haberdar olmak mümkündür. Haftanın ardından normalin dışında artan ya da azalan hareketlenmeler söz konusu olması halinde gebelik sürecini yöneten uzman doktor ile iletişime geçilmesi gerekir.

Anne karnındaki bebeğin hareketleri nasıl hızlandırılır?

Anne ve baba adayları rahim i&#;indeki bebek hareketlerini ve kıpırdanmaları ka&#;ıncı haftada hisseder?

Dr. Kağan Kocatepe'nin youtube kanalında hazırladığı video içeriğinin transkripsiyonu (video sayfanın en aşağılarında):

Bebek hareketleri ilk gebeliğini yaşayan anne adaylarında 20 ila haftalar arasında hafif böyle bir kıpırdanma şeklinde hissedilir ve giderek güçlenir.

2. gebeliğini veya 3., 4. gebeliğini yaşayan anne adaylarında ise gebelik sayısının artmasıyla ters orantılı bir şekilde ilk hareketlerin hissedildiği gebelik haftası daha aşağı iner: 2. gebeliği yaşayanların gebelik haftasında dahi bebek hareketlerini hissettiğini görebiliyoruz.

Aslında bebek hareketleri tabii ki 7. gebelik haftasında bile başlamış oluyor. Ultrasonografide onu görebiliyoruz. Çoğunlukla haftada daha da belirgin bir şekile geliyor bebek hareketi. Ama bunlar hissedilmez. Çünkü bunların gücü çok fazla değil.



İlk gebeliğini yaşayan ve gebelik haftasında hareketleri hissettiğini söyleyen anne adayları da var. Ama bunun bağırsak hareketleri olma ihtimali daha yüksek. Çünkü henüz daha bebek anne adayının karın cildinden o hareketleri hissedebilecek güce ulaşmış değil kas açısından ve kemik yapısı açısından.



Özetle söylemek gerekirse ilk gebeliği olanların biraz daha sabırlı olması gerekiyor. "Bebek hareketlerini hissetmiyorum, ne zaman hissedeceğim, ne zaman hissedeceğim" diye, daha önce gebelik yaşamış olanlarla karşılaştırmamak gerekiyor. 20 ila hafta ortalama haftaya kadar bebek hareketlerini hissetmeyi beklemek gerekiyor.

Baba adayları da genelde 24 ile haftalar arasında ellerini anne adayının karnına koydukları zaman bu hareketleri hissetmeye başlayacaklar.


Video: Anne ve baba adayları rahim içindeki bebek hareketlerini ve kıpırdanmaları kaçıncı haftada hisseder?

Dr. Kağan Kocatepe Youtube Kanalı >>

Anne karn&#x;nda bebeğin hareketleri ne zaman hissedilir?

Bazı anneler, bebeklerinin hamilelik başlangıcından sonraki ila haftalar gibi erken bir zamanda hareket ettiğini hissedebilirler. Bu ilk fetal hareketlere “hızlanma” denir ve sıklıkla içerde bir kelebek çırpınıyormuşçasına bir his yaratır. Bu duygunun gaz mı yoksa bebeğinizin hareketleri mi olduğunu belirlemek zor olabilir, ancak daha sonrasında bir ritim fark etmeye başlarsınız. İlk kez anne olacak kadınlar, bu hareketleri ikinci kez anne olacak kadınlar kadar erken hissetmeyebilirler.

Bazı anneler, özellikle ilk hamileliğini yaşayanlar, ila haftaya kadar bebeğinin hareketlerini hissetmeyebilirler. Her kadının ve her hamileliğin farklı olduğunu unutmayın, bu nedenle başka bir anne adayı gibi erken dönemde bir hareket hissetmeyebilirsiniz. İlk hareketini algılamanın ila haftalar arasında bir zaman dilimine yayılabileceğini unutmayın.

Bebek Neden Hareket Eder?

Bebeğiniz gelişmeye devam ederken, uzuvlarını gerecek ve esnetecektir. Hamileliğiniz de ilerledikçe, tekme, yumruk atma ve yuvarlanma gibi daha belirgin hareketler hissetmeye başlayacaksınız. Bebeğiniz aynı zamanda gürültüye veya duygularınıza yanıt verirken de hareket edebilir.

Örneğin, herhangi bir pozisyonda rahatsızlık duyuyorsanız, o da çırpınmaya başlayabilir. Yediğiniz bazı yiyecekler de bebeğinizin daha aktif olmasına neden olabilir ve uyku / uyanma döngüsü yaşadığını fark edebilirsiniz.

Bebek Ne Sıklıkta Hareket Etmelidir?

Hamileliğiniz ilerledikçe, bebeğinizin her gün ne sıklıkta hareket ettiğini takip etmeniz gerekecektir. Üçüncü üç aylık dönemde (trimesterde), bebeğinizin hareketlerinin daha sık ve daha güçlü olduğunu ve düzenli bir şekilde hissedildiğini fark edebilirsiniz.

Bununla birlikte, hareketler hala düzenli olmakla birlikte, üçüncü üç aylık dönemin (trimesterin) sonuna doğru değişebilir, çünkü bebek daha da büyümüştür ve rahimde daha kısıtlı bir alanda yaşamaya başlamıştır. Bebeğinizin hareketlerinde bir azalma fark ederseniz, doktorunuzla konuşun.

haftadan başlayarak, bebeğinizin hareketlerini dinlemeye ve kontrol etmeye başlamak yararlıdır. Bu potansiyel problemleri tanımlamanıza yardımcı olur ve ayrıca siz ve bebeğiniz arasında büyük bir duygusal bağ deneyimi olabilir. Tekme sayma çizelgesi tutmak çok yardımcı olabilir.

Bebeğinizin hareketlerini dinlerken her gün aynı zamanı seçin. Sol tarafınıza doğru yatmak ve 10 tane hareket hissetmek için ne kadar süre gerektiğini kaydetmek, en kolay yöntem olabilir.

Bebek Hareket Etmiyorsa Ne Yapmalısınız?

Bebeğinizin hareketlerini gösteren bir grafik ya da günlük tutuyorsanız ve günlük düzende belirgin bir sapma olduğunu fark ederseniz, doktorunuza başvurun. 2 saat içinde 10 hareket hissetmiyorsanız, o gün daha sonra tekrar tekmelerini saymayı deneyin. Eğer hala 2 saat içinde 10 hareket hissetmiyorsanız, doktorunuza haber verin.

Annelerin çoğu, bebeğinin gelişmekte olduğunu bilmek için ilk güven verici tekmelemeyi bekliyor. Bazen hamileliğin ve haftaları arasında, bebekler harekete geçmeye başlayacaklardır.

Tekme Sayısı Önemlidir

Ne hissettiğinizden emin değilseniz panik yapmayın. Birkaç hafta boyunca gaz ile gerçek hareketi ayırt etmek zor olabilir ama çok yakında bebeğinizin hareketlerini anlayacaksınız. En aktif olduğu zamanı, bebeğinizin uyku ve uyanma döngülerini yavaş yavaş öğrenecek ve aktiviteyi tetikleyecek şeyler yaptıkça verdiği tepkiler hissedeceksiniz.

Bebeğinizin hareketlerine dikkat etmek, önemli değişiklikler fark etmenize yardımcı olacaktır. Bebeğinizin her gün tekme attığını, döndüğünü ve yuvarlandığını bilmek, potansiyel problemleri tanımlamaya ve ölü doğumu önlemeye yardımcı olabilir. Yüksek riskli gebelikler için şiddetle tavsiye edilmesine rağmen, haftadan başlayarak fetal hareketlerin sayılması tüm gebelikler için yararlı olabilir.

Bu Anlar Değerlidir

Genellikle anne adayları bebeklerini, bir tabak yemek ya da tatlı bir şey yedikten, çok soğuk bir şeyler içtikten sonra ya da fiziksel aktiviteden sonra en aktif şekilde hissediyorlar. Ayrıca, kan şekeri seviyeniz düştükçe, bebeğiniz akşam saat ile arasında daha aktif olacaktır.

Tekmelerini saymak için zaman ayırmak sizi, bebeğinizle birlikte dinlenmeye ve bağ kurmaya teşvik edecektir. Bebeğinizin genellikle en aktif olduğu bir zamanda rahat bir pozisyon bularak başlayın. Bazı anneler, kollarını aşağıda, karınlarında tutarak bebeklerini iyice destekleyebildikleri bir pozisyonda oturmayı tercih ederler. Diğer anneler sol taraflarına doğru yatarak, bebeklerini dinlemek için en rahat ve en etkili pozisyonu tercih ederler. Sol tarafınıza doğru uzanmak, en iyi dolaşımı sağlar ve böylece bebeğiniz daha aktif olur.

Bebeğin Hareketlerini Sayma

Bebeğinizin genel hareketlerinin ve belirli bir süre içinde kaç kez hareket ettiğinin sayılmasına dair sayısız görüş ve yol vardır. Amerikan Kadın Hastalıkları ve Jinekologlar Kongresi (ACOG), 10 adet tekmeleme, çırpınma, tırmalama veya yuvarlanma hareketini ne kadar bir süre zarfında hissettiğinizin önemli olduğunu söylüyor. İdeal olarak, 2 saat içinde en az 10 hareket hissetmek istersiniz. Muhtemelen 10 adet hareketlenmeyi daha az bir sürede hissedeceksiniz.

Bir not defteri alın veya günlük tutun. O deftere, ilk fetal hareketi hissettiğiniz zamanı yazın, 10'a ulaşıncaya kadar hissettiğiniz her hareket için bir çarpı işareti koyun, sonra onuncu hareketin zamanını kaydedin. Bu, hareketleri gözlemlemenize ve bebeğinizin normalde 10 kez hareket etmesinin ne kadar sürdüğünü keşfetmenize yardımcı olacaktır. Bu rutinde önemli sapmalar aradığınızı unutmayın. Her hareketinin tam zamanını belirlemek kolay olmayabilir ve çok çeşitli zaman farkları olabilir. Bu nedenle, birkaç gün boyunca hareket rutininde önemli sapmalar bulmadıkça endişelenmeyin.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir