atatürkle ilgili şarkılar ve marşlar / Index - Millî Eğitim Bakanlığı

Atatürkle Ilgili Şarkılar Ve Marşlar

atatürkle ilgili şarkılar ve marşlar

Bu yazımızda sizlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına, adına ve yahut kendi yazıları üzerine kaydedilen müzik eserlerini sizlere tanıtmak istiyoruz. Bunların hepsini listelemek tabii ki pek mümkün değildir. Ancak en popüler ve en kaliteli kayıtları sizlerle paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz:

1-) Müzeyyen Senar ve Safiye Ayla – Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar

Bu iki muhteşem ses tarafından ayrı ayrı kaydedilen şarkıların toplamından oluşan bu albüm adı üstünde Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı süresince kendi başına ve arkadaşlarıyla dinlemekten keyif aldığı şarkıların bir toplamıdır.

20 şarkılık bu muhteşem albümü buradan dinleyebilirsiniz:

2-) Âşık Veysel – Atatürk’e Ağıt

Âşık Veysel Şatıroğlu bu eserinde Atatürk’ün yaptığı yenilikler ve devrimlerin yanı sıra büyük öndere duyduğu hasreti de yazıp seslendirmiştir.

Şarkıyı buradan dinleyebilirsiniz:

3-) Serap Yenici – Ümmid-i Aşkım

Mustafa Kemal Atatürk’ün Fikriye Hanım&#;a yazdığı mektupların ve notların bestelenmesiyle oluşan bu albüm Türk Sanat Müziği türünde yorumlanmıştır. Albümün sözlerinin Atatürk&#;e ait olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Eseri buradan dinleyebilirsiniz:

4-) Fikret Kızılok – Mustafa Kemal Devrimcinin Güncesi

Mustafa Kemal Atatürk’ün anılarının arka planda bir müzikle seslendirilmesiyle oluşan albüm Atatürk’ün hayatına ve düşünce dünyasına biraz da olsa ışık tutmaktadır.

Eseri buradan dinleyebilirsiniz:

5-) Fazıl Say – Yürüyen Köşk, Op. 72a “Atatürk’ün Anısına”

Fazıl Say’ın ’da yayımlanan ‘Truva Sonatı’ adlı eserinde yer alan 4 bölümlük parça Atatürk’ün meşhur yürüyen köşküne itafen bestelenmiştir.

Bütün albümü ve 4 bölümlük eseri buradan dinleyebilirsiniz:

6-) Zülfü Livaneli – Veda

’da seyirciyle buluşan ve Atatürk’ün hayatını anlatan ‘Veda’ adlı filmin müziklerinden oluşan albümü de bu eserler arasında sayabiliriz. Zülfü Livaneli tarafından kaydedilen eserin özellikle son parçasını dinlemenizi tavsiye ederim:

7-) Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı &#; Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar

funduszeue.info adresinde yayımlanan şarkılar Atatürk’ün sahip olduğu plaklardan alınan eserlerin dijital ortama aktarılması sayesinde internet ortamında bedava dinleme ve indirme seçenekleriyle sunulmuştur. 9 şarkılık bu koleksiyona göz atmanızı öneririm.

Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yine bedava indirme ve dinleme seçeneğiyle daha modern bir koleksiyon bakanlığın kendi sitesinden sunulmuştur. Buradan ulaşabilirsiniz.

8-) Yıl Nutku, Ve Yıl Marşları

Mustafa Kemal Atatürk sanatçı adıyla yayımlanan eser Ve Yıl Marşları’nın yanı sıra Atatürk’ün sayılı ses kayıtlarından olan Yıl Nutku’nu da içermektedir. Buradan dinleyebilirsiniz:

Bu konuda daha fazla eser mevcut olup genellikle ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ adı altında yayımlanmışlardır. Hepsini bu yazıda belirtemesek de sizler ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ adı altında araştırmalar yaparak daha fazla örneğe ulaşabilirsiniz.

Like this:

LikeLoading

Related

Atatürk'ün Açtığı Müzik Kurumları, Sevdiği Şarkılar, Atatürk'le İlgili Marş ve Şarkılar, ders ve çalışma notu

Atatürk'ün Açtığı Müzik Kurumları, Sevdiği Şarkılar, Atatürk'le İlgili Marş ve Şarkılar

Atatürk'ün Açtığı Müzik Kurumları, Sevdiği Şarkılar, Atatürk'le İlgili Marş ve Şarkılar

ATATÜRK’ÜN AÇTIĞI MÜZİK KURUMLARI

Ankara’da ‘’Musiki Muallim Mektebi ‘’kuruldu ().

"Mızıka-i Hümayun" Ankara'ya taşınarak "Riyaset-i Musiki heyeti" adını aldı ().

İstanbul Belediye Konservatuvarı kuruldu ().

Ankara Devlet Konsevatuvarı kuruldu ().

Gazi Terbiye Enstitüsü Müzik Bölümü kuruldu ().

Ankara’da Askeri Müzik Okulu öğretime açıldı ().

 

ATATÜRK'Ü KONU ALAN MARŞLAR VE ŞARKILAR

Hoş gelişler ola

Biz Atatürk Gençleriyiz Sarı saçlım mavi gözlüm İzmir Marşı

İzindeyiz Yüce Atam

Yıl Marşı

 

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR

Manastır

Yanık Ömer

Kırmızı Gülün Âli Var

Sobalarında Guru da Meşe Yanıyor Efem

Çökertmeden Çıktımda Halilim

Mehrali Bey Ağıtı

Ata Barı

Mızıka Çalındı Düğün mü Sandın

Köroğlu Solağı

Yanık Ömer

Dağlar Dağlar Alişimin Kaşları Kare

Sarı Zeybek

Havada Bulut Yok

Kışlar Doldu Bugün

Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa

addA. Akdağ

tagAtatürkAçtığı Müzik KurumlarıSevdiği ŞarkılarAtatürk'le İlgiliMarşlarŞarkılarMüzik ders notukonu özetiçalışma notlarıözetlerders anlatım

Benzer Müzik Ders Notları

Atatürk'ün Açtığı Müzik Kurumları, Sevdiği Şarkılar, Atatürk'le İlgili Marş ve Şarkılar Hakkında Yorum Yazın

Atatürk'ün Açtığı Müzik Kurumları, Sevdiği Şarkılar, Atatürk'le İlgili Marş ve Şarkılar Hakkında Yazılan Yorumlar

Hakan peker İdare eder ben sevdim Kaç puan :

Yazılan 1 yorum görüntüleniyor

Atatürk'ün Açtığı Müzik Kurumları, Sevdiği Şarkılar, Atatürk'le İlgili Marş ve Şarkılar Ders Notu

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası