kombinin fazla suyu nasıl alınır / Kombiye fazla su basılırsa ne olur » 3 Bar İşte Cevabı..!

Kombinin Fazla Suyu Nasıl Alınır

kombinin fazla suyu nasıl alınır

Kombiye fazla su basılırsa ne olur

Kombiye fazla su basılırsa ne olur Nemi olur..! her şey olabilir, mesela elektronik kart yanabilir, Sıcak su çalışmayabilir, Kalorifer ısınmayabilir, fan motoru çalışmayabilir..!

Kısacası her şey olabilir, İyide değerli kullanıcı neden kombi cihazına fazla su basıyorsun’ki 1 barın altına düşen su basıncı 1,5 bara çıkması için Kombi2 maşrapa kadar su alır.

Yani çok beklemenize gerek yok, şebeke  basıncı yüksek olan iller için 10-15 saniye süre zarfında hemen doluyor. Mümkünse kombi cihazına su basarken başında durup manometre saatine bakarak olalım.

Dijital göstergeli ise LCD ekrandan takip edip 1,5 Bara ulaşınca kapatalım. Ha biraz fazla suyu kaçırabilirsiniz, Max 2 Bara kadar normal sayılır.

Şebeke su basıncı düşük olan iller için eğer kombi suyu dolması için fazla beklemek zorunda kalıyorsanız bekleyin lütfen..!

veya önce su tazyikini baş parmağımız ile çeşmeden kontrol ediniz. Nasıl yapacağınızı anlatayım..! Mutfaktaki çeşmenin ağzına baş parmağımızı tutuyoruz. Çok sıkmayın lütfen..!

Çeşmenin (Soğuk su tarafını)(Kombi sıcak su vanasını değil) baş parmağımız ile kapatıpÇeşmeninsoğuk su vanasını açıyoruz,

Su baş parmağımızı itmiyor ise boşuna uğraşmayın dolmaz zaten. Ama su tazyiki baş parmağımızı itiyor ise kombi cihazına su doldurma işlemi başarılı olacaktır.

Önemli Not : Kombi cihazına su basarken kesinlikle kombi cihazını bırakıp gitmeyelim..! Hanım efendi beni telden arıyor yetiş usta evi su bastı..!

7-24 Acil servis olduğumuz için bir koşu arabayla soluğu evin kapısında alıyorum, koştura koştura kombi yanına gidiyorum birde ne göreyim, kombi altından güldür güldür su akıyor bu neee.!

Elimi kombi altında bulunan su doldurma musluğuna attım musluk açık kalmış, Hemen kapattım ve nihayetinde alttan su akıtması duruyor, Derin bir nefes çekiyoruz oda bende 🙂

Soruyorum Hanım efendi ne yaptınız; Cevap kombi suyu eksikti alttan vanayı açtım sonra komşuya kahve içmeye gittim..; Birden beynim yandı..!

Hanım efendi dedim dedikodu biraz bekleyebilir, Ama kombi beklemez, kombiye duş aldırtmışsınız ne olacak..? Ne gerekiyorsa yapın usta dedi.

Bizde gereğini yaptık. Oda bir şey mi, doldurma musluğunu açıp, tatile giden var, usta diyor tatilden döndüm eve yüzerek girdim..! Adamın evi bodrum kat. Bereket versin komşular Ana Su sayacını kapatmış.

Bu gibi sorunları telefonda devamlı arayıp sorduklarından ötürü bu yazıyı yazmaya karar verdim. 7-24 Acil servis olduğumuz için Sabahın 5 i olsa arayıp soruyor değerli tüketici.

iyi günler usta, sabah’ın köründe rahatsız ettim kusura bakmayın, sizi internetten buldum, kombiye fazla su bastım, alttan su akıtmaya başladı ne yapmam lazım.?

Bu gibi Sorular çoğalınca sizlere rehberlik edecek bu yazıyı yazmaya karar verdim. inşallah faydalı olur, Eğer olur’da gaflete düşen olursa..!

Değerli tüketicinin ne yapması gerektiğini madde madde yazacağım..!

Kombiye fazla su basılırsa ne olur

  1. 3 Bar emniyet ventilinden su akmaya veya damlamaya başlar.

Kombi cihazına basılan su 3 bar basıncı geçtiğinde 3 bar emniyet ventilinden su akar eğer doldurma musluğunu kapatmayı sıkmayı unutursanız su akmaya devam eder

  1. Eylem öncelikle kombi altında bulunan soğuk su şebeke giriş vanasını kapatınız. Hangisi olduğunu fotoğraflı veriyorum.
Kombi soğuk su giriş vanası

Kombi soğuk su giriş vanası

Üstte kırmızı çember içine aldığım şebeke soğuk su girişini kapatınız, damlama 3 bar emniyet ventilinden kesilmesini bekleyiniz.

Biraz sabırlı olur beklerseniz su akıtması yavaş yavaş azalacaktır. Eğer manometre’den su basıncı takribi 2,5 veya 2 de damlatmayı keser ise 3 bar emniyet ventili bozulmamışdemek,

Eğer su basıncı 1 in altına veya 1 de su akıtmasını kesti ise büyük bir ihtimalle 3 bar emniyet ventili arızalandı.

Arızalandığına emin olmak için 1 barın altında veya 1 bar da duran su basıncı(manometre veya LCD ekranda gözlemleyiniz,)

Suyun tekrar 1,5 bara çıkması için su bastığınız zaman tekrar 3 bardan su akıtmaya devam ederse geçmiş olsun.! 3 bar emniyet ventilin’de veya blok’un başka bir yerinde su kaçağı var demek.

Konuyu daha iyi kavramak adına daha önce yazdığımız kombi neden su akıtır yazısını okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kombiye fazla su basılırsa ne olur

Not : Eğer su kombi içine Elektronik karta veya elektrik aksamına su gelmediğine eminseniz üsteki aşamaları kontrol edebilirsiniz.

Lakin kombi içinden su akıyor ise elektronik aksamlara su geldiğine dair bir şüpheniz var ise sakın ellemeyiniz. Zira daha büyük hasarlara sebebiyet verebilirsiniz.

Genelde 3 bar ağzından akan su görünür, Bazı kombi modellerinde 3 bar ağzına siyah tahliye hortumu bağlıdır, bu hortum güvenlik amaçlı takılmıştır,

3 Bar emniyet ventiline takılan hortum

3 Bar emniyet ventiline takılan hortum

Maksat 3 bar emniyet ventilin’den akan su kombinin diğer elektronik aksamlarına zarar vermesin diye takılmıştır.

3 Bar emniyet ventilin ağzında her hangi bir hortum yok ise sigorta elektrik şalterini, fişli ise fişi çekip 3 bardan akan su kesildikten sonra bir havlu yardımı ile kombi altını kurulayınız.

Ağzında hortum olmayan 3 bar emniyet ventili

Kombiye fazla su basılırsa ne olur

3 bardan akan su bir türlü kesilmez ise Boşuna kendinizi yormayınız, Hemen 7-24 Acil servis iletişime geçerek servis kaydı oluşturabilirsiniz.

Son olarak Diyelim’ki 2,5 bar fazla su bastınız fakat kombi altından su gelmedi ama bu fazla suyu kombi içinden nasıl tahliye edeceğinizi bilmiyorsunuz..! Bu işlem’de çok basit..!

Her hangi bir kalorifer peteğinden Hava alır gibi tornavida vasıtası veya hava alma anahtarı ile hava purjorün’den kombi su basıncı 1,5 bar ola’na kadar kalorüfer peteğinden suyu tahliye ediniz.

Kalorifer Hava alma purjörü

Kalorifer Hava alma purjörü

Eğer kalorifer peteklerinde hava alma purjörü yok ise Aşağıdaki fotodan göz aşinası olabilirsiniz..! Banyoda ısıtma sistemini tahliye etmek için havlupan altında bulunur genelde..!

Tahliye musluğu veya kör tapa vardır. Kör tapa var ise Tesisatçıdan mini küresel vana takmasını isteyiniz.

Banyoda bulunan kör tapa

Banyoda bulunan kör tapa

Mini küresel vana

Mini küresel vana

Üstteki musluğu kör tapa yerine taktırabilirsiniz. istediğinizde sistem suyunu veya kombiye bastığınız fazla suyu bu vana vasıtası ile Tahliye edebilirsiniz.

Umarım bu yazı sizler için faydalı olur eğer sormak istediğiniz bir soru olursa aşağıda yorum kısmında bizlere yazabilirsiniz. Benden bu kadar..!

Etiketler :Kombiye fazla su basılırsa ne olur,Kombiden fazla suyu nasıl tahliye edebilirim, Fazla su bastım ne yapabilirim, Kombi suyu nasıl boşaltılır, Kombiye fazla su basılırsa ne olur


KOMBİ AYARLARINIZ NASIL OLMALIDIR?

Kombi ayarları, karışık gibi görünse de ufak birkaç bilgi ile aslında ne kadar kolay olduğu anlaşılabilen bir durumdur. Kombi ayarları, özellikle teknik konularla arası iyi olmayanlara oldukça zor bir iş gibi gelir. Sanki bir tuşa basıldığında kombi bozulacakmış gibi geldiğinden çoğu kişi bu işi üstlenmek istemez. Şayet siz de onlardan biriyseniz ya da ilk defa kombi kullanmaya başlayacaksınız yazımızdan destek alabilirsiniz. Emin olun, kombi ayarlarını yapmak o kadar da çetin bir iş değil.

Kombi Ayarları Nasıl Yapılır?

Kombi kullanmak, kombi ayarlarını yapmak aslında göründüğünden çok daha kolay bir işlemdir. Günümüzde, gelişen teknolojiyle birlikte üretilen kombilerin kullanım panelleri kullanıcıyı zorlamayacak şekilde tasarlanmıştır. Kullanıcıya yardım eden, kullanıcı dostu bu paneller ve arayüz tasarımları, kombi ayarlarını belirlemede, kontrol etmede oldukça işlevsel bir duruma sahiptir.

Kombilerin üzerinde genellikle ışıklandırma sistemiyle ayrılan bir kontrol paneli bulunur. Bu kontrol panelinden kombi üzerinden dileğiniz ayarı yapabilirsiniz.

Peki, bu ayarlar ne ayarlarıdır? Kombi ayarları hangi işlemler için gereklidir?

Kombi ayarları, ısı ayarı, basınç ayarı ve basınç ayarı gibi birkaç farklı işlemler üzerinden yapılmaktadır. Kullanıcıların en sık kullandıkları ve zaman zaman ne yapacaklarını bilemedikleri ayar, su ayarı ve ısı ayarıdır. Bu su ayarı ve ısı ayarının hangi mevsimde nasıl olması gerektiği bu yazının içinde sizlere anlatılacaktır.

Kombilerde Isı Ayarı Nasıl Yapılır?

Doğalgaz, hem uygun fiyatlı bir ısınma alternatifi hem de çevre dostu olduğu için günümüzden en çok tercih edilen ısınma sistemlerinden biridir. Öyle ki her geçen gün, ev ve iş yeri fark etmeksizin doğalgaz çeşitli mekânlarda kullanılmaktadır. Kapalı mekânları ısıtmasının yanı sıra doğalgaz, sıcak su temin etme ve mutfakta ocak

sistemlerinde kullanılma gibi pek çok alanda tercih edilmektedir. Doğalgazdan yararlanmanın yolunda tabii ki kombilerden geçmektedir. Mekâna doğalgazı verme işleminde kullanılan bu kombinin ayarları nasıl olmalıdır?

Kombilerde hem sıcak su derecesi hem de kalorifer derecesi bulunmaktadır. Bu her iki ısının kaç derecede olacağı kullanıcının belirleyeceği bir durumdur. Isı ayarları, kombinizin fonksiyonel özellikleri, kombiyi kullandığını mevsimin hangi mevsim olduğu, mekânın izolasyonu, bulunduğu kat gibi durumlarda değişkenlik göstermektedir. Bu sebeple kombinin ne zaman hangi ısı ayarında kullanılacağı ancak içinde bulunulan zamanla belirlenebilir. Yaz mevsiminde sıcak su ihtiyacı olacağı, şebeke suyu sıcaklığının da yüksek olacağı için kombi sıcak su ayarı 40-45 derecelerde olabilir. Kombinizin ısı ayarını kış mevsiminde biraz daha artırabilirsiniz.

İlkbahar ve sonbahar gibi geçiş mevsimlerinde de hava çok soğuk olmayacağı için kombinizi düşük derecede kullanmanız yeterli olacaktır. Yine eğer kuzey cephede oturuyor ve binanızın ısı yalıtımı çok iyi değilse kış mevsiminde kombinizi üst seviyede kullanmanız gerekecektir. Kombinin kullanıldığı mekânın alt ve üst katı boş ise de bu, ısınmayı etkileyeceği için kombinin de derecesinin yüksek olması gerekecektir.

Kombi ısı ayarı, kullanılan kombinin çeşidine göre de farklılık göstermektedir. Eğer yoğuşmalı kombi kullanıyorsanız kombinizin ısı ayarı 55 dereceyi geçmemelidir.

Yoğuşmalı kombilerde ısı ayarı 50 derecenin üzerine çıkarsa yoğuşma oranı düşecektir. Yoğuşma oranının düşmesi demek, kombiden istenilen performansı alamamak demektir. Hem ev istenildiği kadar ısınmayacak hem de tasarruf yapılamayacak demektir. Bu sebeple, kış mevsiminin ortasında da olsanız, hava çok soğuk da olsa yoğuşmalı kombide ısı ayarınızı 50 55 derecenin üzerine çıkarmamayı ihmal etmemelisiniz. Tabii düz/konvansiyonel kombi kullanıyorsanız bu derece yükselebilir. 40 derece ile 80 derece arasında olabilir. Kombilerin ısı ayarı, kullanılan kombinin özelliklerine göre değişiklik gösterir; bunu unutmamalısınız. Sizlere her mevsimde yardımcı olacak Kombiler, Daikin’de mevcut. Birbirinden farklı modelleri uygun fiyatlara bulabileceğiniz Daikin kombileri incelemek için geç kalmamanız tavsiyemizdir!

Kullanılan Mekânda İdeal Isı Ayarını Belirleyin

Kış mevsimi zorlu hava şartları sebebiyle her anlamda zorlu geçen bir dönemdir. Hem ısınmayı sağlamak hem de ısınırken tasarruflu olmaya çalışmak herkesin gözettiği bir durumdur. Bu yüzden yapmanız gereken ilk şey, kombi ısı ayarınızı belirlemek olmalıdır. Normal şartlarda evin her odasında, mutfakta ısı ayarı 20 derece olursa bu yeterlidir. Fakat kullanılan alanda küçük çocuk, yaşlı ya da hasta varsa bu sıcaklık değişebilir. Bu sebeple soğuk kış mevsiminde ısı ayarınızı en az 20 derecede olacak şekilde ayarlamanız sizler için yeterli olacaktır.

Kombi ayarı, kış aylarında 15 dereceye kadar düşen ortamlarda 50-55 dereceye çıkartılabilir. Böyle bir durumda ortamın ideal sıcaklık seviyesine gelmesi, kombinin türüne, performansına, peteklerin boyuna, mekânın yalıtımına, bulunduğu cepheye, büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Bu işlemi en hızlı yapacak kombi, yoğuşmalı kombidir. Kış mevsiminizi kolaylaştıracak, ideal ısı ayarınıza en rahat şekilde ulaştıracak Daikin Yoğuşmalı Kombiler için sizleri mağazamıza beklediğimizi unutmayın.

Kombi Ayarında “Yaz Modu” ve “Kış Modu”

Bulunduğunuz mevsim, kombinizin ayarını nasıl kullanacağını belirler. Kombinin yaz ayarı ve kış ayarı birbirinden farklıdır. Kombilerde “yaz konumu”, “kış konumu” veya “yaz modu”, “kış modu” gibi ayarlar bulunmaktadır. Kış modunda hem ısıtma hem de sıcak su tarafı aktif iken, yaz modunda sadece sıcak su tarafı aktiftir. Kombi, yaz konumunda çalışırken sizlere sadece sıcak su temin edecektir. Kış konumuna geçtiğinde ise kullanacağını mekânın ısınmasını da sağlayacaktır. Peki, evi ısıtırken nasıl tasarruflu olabilirsiniz?

Yakıt Tasarrufu İçin Kombi Nasıl Kullanılır?

Kışın ısıtma yaparken ısıtma ECO modunu aktif etmek kombinin daha ekonomik çalışmasını sağlar. Odalarınızı havalandırırken, varsa, termostatik vanaları kapalı konumuna getirin.

 

En fazla ısı kaybı pencerelerden ve dış kapılardan gerçekleşir. Pencerelerin ve kapıların sızdırmazlığından emin olun ve gerekli önlemleri alın. Varsa, panjurlarınızı geceleri kapatın. Radyatörlerle mobilyalar arasında en az 50 santimetrelik mesafe bırakın. Aksi durumda ısınan hava sirkülasyonu sekteye uğrayacak ve oda verimli bir şekilde ısınmayacaktır. Oda sıcaklığını gereğinden fazla bir değere ayarlamayın. Gündüzleri sıcaklık set değerini düşürmek enerji tasarrufu sağlar.

Cihazınızın verimli bir şekilde çalışması için yılda en az 1 kez bakım yaptırın.

Binanın yalıtımlı olması enerji tasarrufunu artıracaktır. Radyatörlerde termostatik vana kullanın. Her bir odanın sıcaklığı konfor koşuluna göre ayrı ayrı ayarlanmalıdır. İdeal ortam sıcaklıkları; antre için 20°C, salon için 22°C, mutfak ve banyo için 18°C ve yatak odası için 18°C dir. Radyatörlerin perdeler tarafından kaplanmasını engelleyin

Bazı kullanılacak kış mevsiminde daha tasarruflu hareket edebilmek için evden çıkarken ya da gece yattıklarında kombilerini kapatmayı tercih ederler. Eğer kombi kapalı olursa maddi anlamda daha kârlı olacaklarını düşünürler. Başlangıçta yapılan bu işlem doğru gelse de esasen hatalı bir davranıştır. Özellikle kombinin kullanıldığı mekân yalıtımsızsa, evin ısınma durumu çok zor gerçekleşiyorsa, kapatılan kombi evin derecesini oldukça düşürmektedir. Böyle bir durumda da evi tekrar ısıtmak oldukça maliyetli ve zaman alan bir iş olacaktır. Ayrıca kombi evi ısıtabilmek için daha yüksek derecede daha uzun süre çalışacaktır.

Şu ürün ilginizi çekebilir: Premix NDJ 24 kW

Eğer kombinizi tamamen kapatırsanız kombinin içinde dolaşan suyu istediğiniz sıcaklığa getirebilmek için kombinizin çok fazla enerji tüketmesi gerekecektir. Hal böyle olunca faturanız da istediğinizden yüklü gelecektir. Bunun yanı sıra, kış mevsiminde, özellikle sıfır derecenin altına indiği günlerde, eğer kombinin balkondaysa, içindeki su donabilir. Donan su, boruların patlamasına neden olabilir. Bu da yeni bir masraf kapısı demektir. Bu yüzden kombinizi hem tasarruflu aynı zamanda da verimli kullanmak istiyorsanız tamamen kapatmamalısınız. Doğalgazda tasarruf elde etmenin püf noktası, kombi ısı ayarını düşük ayarda tutmaktır.

Kombi Sıcak Su Ayarını Kaç Olmalıdır?

Kombilerin temel kullanım amaçlarından diğeri de sıcak su temin edebilmesidir. Kombi üzerinde bulunan musluk işareti, sıcak su durumunu göstermek içindir. Bu ayarın belirli bir derecesi yoktur. Sıcak su ayarı siz kullanıcıların tercihine kalan bir durumdur. Nasıl bir oranda sıcak su elde istiyorsanız sıcak su ayarınızı ona göre yapabilirsiniz.

Kombi Basınç Ayarında Neye Dikkat Edilmelidir?

Kombilerde ideal basınç değerlerinin 1-2 bar aralığında olmasına özen göstermelisiniz. Şayet kombinizin basınç değeri 1 barın altına düşlerse veya 2 barın üstüne çıkarsa kombinizin ayarını hemen düzeltmelisiniz. Bunu yapmak için de kombinizin altında bulunan su tahliye musluğunu kullanabilirsiniz. Eğer bu iş sizin zorluysa bir uzmana görünmeniz daha yararlı olacaktır.



KOMBİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Kombi bakımı, herkesin dikkat etmesi gereken önemli konulardan biridir. Kullanılan süre boyunca düzenli olarak kombi bakımı yapılmadığı takdirde kombi bundan olumsuz etkilenebilir. Kombi bakımı ne kadar zamanda bir, nasıl yapılır, yapılmazsa neler olur ve kombi bakımı yaparken nelere dikkat etmelidir, sorularının cevaplarını bu yazıda okuyabileceksiniz.

Kombi bakımıyla ilgili uzmanlar, yılda en az bir kere yapılması konusunda hemfikirdirler. Düzenli bir şekilde kombi bakımı yapılmaması, uzmanların uyardığı en hassas konuların başında geliyor. Kombi bakımında bu ısrarın nedeni ise hem sağlığa hem de cebe sunacağı katkı. Kombilerin yıl içinde bir arıza çıkarmadan çalışabilmesi, istenilen performansı gösterebilmesi için bakım görmesi şart. Şayet kombi gerekli bakımı görmezse çok fazla yüksek performansla çalışacağı için mekâna gelen doğalgaz faturası da fazla olacaktır. Bu sebeple, özellikle kış mevsimi gelmeden önce, rahat, sıcak bir kış geçirmek isteniliyorsa kombi bakımı ihmal edilmemelidir. Muhtemel arızaların önünü geçmek içinizi rahatlatacağı gibi maddi anlamda da zorlamayacağı için huzurlu bir kış geçirilebilecektir.

Kombi bakımının kullanıcıya en büyük faydalarından biri cebine sağlayacağı faydadır. Kombi bakımı yaptırmak yıl içinde enerji tasarrufu elde etmenize olanak sağlayacaktır. Bu enerji tasarrufu, sizin doğalgaz faturanızı daha az ödemenize yardım edecektir. Bunun yanı sıra kombi bakımı, kombinizin ömrünü uzatır, kombinizden uzun yıllar verim almanızı sağlar. Bu da aslında kombi bakımının yine maddi anlamda sağlayacağı yararlardan biridir. Sürekli bozulan, tamir isteyen bir kombi, canınızı sıkacağı gibi cebinize de zarar verecektir. Bu durumu ortadan kaldırmak için kombi bakımınızı aksatmamanız gerekir.

Kombi bakımı, maddi anlamda getireceği yararların dışında, muhtemel kazaların meydana gelmesine engel olmaktadır. Bakımı yapılmayan kombiler, bir anda çeşitli arızalar çıkarabilir, kazalara neden olabilir. Kış mevsiminizi daha güvende, rahat bir şekilde geçirmek isterseniz kombinizi uzmanların eline teslim etmenizde yarar var. Kısacası, hem hesaplı bir kış mevsimi hem de güvenli bir yaşam sürebilmek için kombi bakımınıza özen göstermeniz, uzmanların üzerinde ısrarla durduğu bir meseledir.

Detaylı bilgi için ve kombi bakım kampanyaları için Daikin'den Kombi Bakım Kampanyası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Sağlıklı ve hesaplı bir kış mevsimi geçirmek için, kombi bakımı en gerekli tedbirler arasında gösterilmektedir. Peki, bu bakımı yapmak için neler tavsiye edilir? Kombi bakımı yapılmadan önce bakım uzmanı tarafından ufak birkaç kontrol yapmak, kombinin ne durumda olduğunu görmek açısından faydalı olabilir. Bu yönde yapılacak ilk adımlardan biri, sıcak su ve kaloriferlerin yanma durumlarının kontrol edilmesidir. Bir diğer ufak kontrol ise, su sızdırma durumudur. Bu işlemlerden sonra bakımı yapılacak kombinin içi açılarak tozlanıp tozlanmadığına bakılır. Eğer tozlanma çok fazla ise bu, kombinin çalışmasında olumsuz etki yaratacaktır. Öncelikle kombi, bu tozlardan arındırılmalıdır. Akabinde, kombinin elektriği kontrol edilir, fanlarına bakılarak temizlenir.

Kombi bakımı, içindeki bulunan suyun boşaltılması ile devam eder. Genleşme tankını ölçümü yapıldıktan sonra şayet ölçüm düşük gelirse hava bakımı uygulanması gerekir. Yanma odası sökülerek içinde barındırdığı tozlardan, pisliklerden temizlenir. Brülör sökülüp tel fırça ile gözenekleri temizlenir. Fan test edilir, şayet gerek görülürse fan da temizleme işlemine tabi tutulur. Kombi bakımında kalorifer dönüş filtresinin temizlenmesi de önemlidir.

Bu işlemler yapıldıktan sonra gaz ayarları, kombi bakım uzmanı tarafından kontrol edilir. Kombi bakım uzmanı varsa arızalı parçaları kullanıcıya bildirir. Hatta daha sonra arıza çıkma ihtimali gördüğü kısımları da söyleyerek kullanıcıdan tamir için onay alır. Kullanıcı kabul ederse, arıza görülen ya da görülmesi muhtemel olan parçalar bakıma alınır.

Kombi bakımı, temizliğe başlarken boşaltılan suyun tekrar yeniden eklenmesiyle son bulur. Kombiye yüklenen suyun bar seviyesi 1,5’e çıkarılması gerekir. Kombi, sıcak su ve petek konumuna getirilerek çalıştırılır. Eğer her iki konumda da sorun çıkmazsa, kombi bakımı gerektiği şekilde tamamlanmış demektir.

Kombi Bakımı Servisinde Şunlara Dikkat Etmelisiniz

Kombi bakımı, öncelikle sağlığınızla da ilgili bir işlem olduğu için bakıma gelen kişilerin yetki belgesi olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Şayet gelen kişinin yetki belgesi yoksa kombinize işlem yaptırmayın. Şayet böyle bir durum yaşanırsa kombinizin sebep olacağı kazalar size zarar verebilir. Ayrıca maddi anlamda da fazladan bir paranın cebinizden çıkmasına neden olur.

Kombi bakımını yapan uzmana, kombinize hangi işlemleri yaptığını sorun. Alacağınız bilgiler, kombinizi kullanırken ya da sonraki günlerde sizin yararınıza olacaktır.

Daikin servislerine Daikin Servisler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Kombi Bakımınızı Yapmazsanız Nelerle Karşılaşırsınız?

İlk göreceğiniz olumsuz etkiler arasında kombinizin ömrünün kısalması olacaktır. Ömrü kısalan kombi tabii ki maddi bir külfettir. Cebinizden fazladan para çıkmaması için bakımı aksatmamanız önemlidir.

Kombi bakımının yapılmaması, performansının da düşmesine neden olacaktır. İlk aldığınız kombi ile zaman geçtikçe kullandığınız kombi arasında ister istemez fark oluşur. Bunun nedeni, içine giren tozlar, pislikler ya da birçok şey olabilir. Dolayısıyla bakım yapılmazsa ilk karşılaştığınız yüksek performans, zamanla görülmeyecektir. Verimli çalışmayan kombi, istenildiği kadar ısıtmaz, istediğiniz zaman sıcak su vermez ya da bunun gibi günlük hayatınızı aksatacak durumlara sebep olur. Bunları ortadan kaldırmak, yapacağını düzenli bakımdan geçmektedir.

Kombiye yapacağınız bakım, zamansız bir anda bozulma olasılığını da düşürecektir. Gün içinde en ihtiyacınız olduğu anda kombiden sıcak su gelmezse ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Bu tip aksaklıkları yok etmek, ekonomik açıdan da kendinizi zora sokmamak için bakımı ihmal etmemelisiniz.

Bozuk/kirli kombi, olağandan çok daha fazla doğalgaz tüketir. Bu faturanıza yansıyacak kötü bir durum olduğu gibi zamanla yanma ayarlarını da bozar. Aynı anda iki farklı maddi zarara neden olabilecek bu sıkıntıyı ancak kombinizi temizleyerek ortadan kaldırabilirsiniz.

En Çok Karşılaşılan Kombi Arızaları Nelerdir?

Her kombide farklı sorunlar çıkacağı muhakkaktır fakat genel olarak sıklıkla karşılaşılan kombi arızaları şöyle sıralanabilir:

Basit gibi görülse de kombi arızaları en çok kurulumda yapılan hatalarda görülmektedir. Kombinin içinde bulunan her parça, kombinin tam anlamıyla çalışması için gereklidir. Dolayısıyla bu parçaların tam takılması, tesisatta bir kaçak olup olmadığı, boru çapları vs. kontrol edilmelidir. Bu sorunun ortaya çıkmaması için kombi bakımına gelen kişinin uzman olduğundan emin olmalısınız.

Kombinin kullanım kılavuzunu okumak çoğu kullanıcı için zor gelse de en dikkat edilmesi gereken şeylerden biridir. Kılavuzun eksik/yanlış okunması ile bazı hatalar meydana gelebilir. Bu hatalar bazen kombi resetlendiğinde düzelebilir ama bazı durumlarda çıkan hatalar, ancak uzman geldiğinde düzelebilir. Bu tip hatalara denk gelmemek için şunlara dikkat edebilirsiniz:

Kombinizi, gaz vanası açtıktan sonra çalıştırmalısınız. Aksi takdirde kombi, büyük arızalara sebebiyet verebilir. Yaz/kış moduna dikkat ederek kombinizi mevsime göre kullanabilirsiniz. Nitekim kombinizi yaz moduna alırsanız tesisatınız ısınmayacaktır. Elektrik kesildiğinde oluşabilecek dalgalanmaları önlemek için elektrik geldikten sonra kombinizi açmak olası bir arızayı engelleyecektir. Son olarak, tesisatın içinde bulunan suyun temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Şayet içeride dolaşan su kirlenirse kombinin dönüş filtrelerinde daralma olacaktır. Bu daralma da kombinin düzenli olarak yaptığı sirkülasyonu aksatacak, akabinde radyatörlerde ısınma sorunu meydana gelecektir.

Hem sağlığınız hem de maddi çıkarlarınız için yılda en az bir kez olmak şartıyla kombinizin bakımını yapmayı unutmamalısınız.


KOMBİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Kombi, ev ya da iş yeri gibi alanlarda, doğal gaz kullanımını ve sıcak su ihtiyacını karşılayan bir cihazdır. Kombi ile kullanılan mekân hem ısınırken hem de istenilen anda sıcak su temin edebilirsiniz. Günümüzde kombi, ev ve iş yerlerinde çok fazla kullanılmaktadır. Bunun sebeplerinden biri, kullanımının kolay olması ve ulaşılabilir olmasıdır. Doğal gazın yaygın olarak kullanıldığı dünyada kombi ile mekânlar sıcak su ve ısınma ihtiyaçlarını kolayca gerçekleştirirler.

Hayatı bu kadar kolaylaştıran kombiyi seçerken nelere dikkat etmeliyiz, hangi kombileri tercih etmeliyiz, kombi seçme kriterlerimiz neler olmalıdır, sorularının cevaplarını bu yazı içinde bulabileceksiniz.

Kombi Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kombi seçmek karmaşık bir iş gibi görünse de aslında kolaydır. Kombi seçmek için sizler için belirlediğimiz kriterlere dikkat ettiğinizde bu iş sanıldığından kolay olacaktır. Bu kriterleri şöyle sıralayabiliriz:

Öncelikle kombi seçerken şu unsurlara muhakkak önem vermelisiniz:

 

Nasıl Bir Kombi Almak İstiyorsunuz?

Kombi seçerken yapacağınız ilk şey öncelikle ne tür bir kombi almak istediğinizi belirlemek olmalıdır. Buna karar verirseniz kombi alımınızın önemli bir adımını atmış olursunuz. Kombilerin birçok çeşidi mevcuttur. Bu kombilerin özelliklerine sırasıyla bakarak kombinin kullanılacağı alana hangisi uygunsa onu tercih etmelisiniz. Hangi kombiden daha fazla verim alacaksınız, daha fazla tasarruf elde edeceksiniz o kombiyi seçmelisiniz. Bu seçim, uzun vadede de sizin yararınıza olacak bir seçim olacaktır.

Kombi seçimi yaparken ilk cevap vereceğiniz soru şu olmalıdı: Tam yoğuşmalı mı normal yoğuşmalı mı?Yani aslında hangisi sizin yaşam standartlarınıza daha uygun, bunu ölçüp biçmeniz gerekmektedir. Tabii bu soruya cevap vermek, ikisi arasındaki farkı bilmekten geçer. Hemen tam yoğuşmalı kombi ile normal yoğuşmalı kombi arasındaki farka bir göz atalım:

Yoğuşmalı kombilerde atık gaz, buna uygun eşanjör marifeti ile bacadan atmosfere atılmadan içerisindeki su buharı ayrıştırılarak enerjiye dönüştürerek yeniden kullanılır. Tam yoğuşmalı kombiler bu işlemi ‘’A’’ enerji sınıfı seviyesinde yapar. Normal yoğuşmalı kombiler ise bu işlemi ‘’B’’ enerji sınıfı seviyesinde yapmaktadır.Tam yoğuşmalı kombilerin verimi normal yoğuşmalı kombilere göre %10’a kadar yüksektir. Eski konvansiyonel kombilere göre ki bunların üretimi enerji yasasına göre yasaklanmıştır, %30’lara kadar daha verimlidir.

Daikin Premix NDJ 35 kW kombi size önerimizdir.

Kombi Modülasyon Oranına Bakmalısınız

Kombilerde modülasyon oranı kombinin min. yanma değeri ile maksç yanma değeri arasında hareket etme kabiliyetidir. Bunu örneklendirecek olur isek, 24 kW bir cihazda 1:8 modülasyon var ise bu cihazın min. yanma değeri 3 kW’a kadar inebilmektedir. Bu cihazda kombi kalkış anında 3 kW’lık gaz yakarak çalışmaya başlamaktadır. Diğer bir kombinin modülasyon oranı 1:2,5 ise 10 kW’lık gaz yakarak çalışmaya başlayacaktır. Modülasyon oranı yükseldikçe elde edilen tasarruf artmaktadır. Konfor tarafında ise modülasyon oranı yüksek olan cihaz alev boyunu ihtiyaca göre kısarak istenilen sıcaklığa gelirken modülasyon oranı düşük cihazlarda bu aralık yükselmekte konfordan da kayıp vermektedir.

Kombi Markasına Karar Vermelisiniz

Kombi marka seçimi önemsizmiş gibi görünse de aslında uzun vadede marka seçimi de sizin işinize yarayacak, size kolaylık sağlayacak bir meseledir. Zaman zaman kombi seçerken çoğu kullanıcı bununla pek uğraşmak istemez. İlk gördüğü markayı tercih ederek doğru bir karar verdiğini düşünür. Bu doğru bir hareket değildir. Marka seçimi, kombi seçiminde en önemli durumlardan biridir. Şayet seçtiğiniz markanın uzman yetkili servis ağı yeterli değilse bu hiç hoş bir durum olmaz. Kombide meydana gelebilecek herhangi bir arızanın giderilebilmesi için en başta seçeceğiniz markayla önlem alabilirsiniz. Kombi seçerken markanın yetkili servisi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu yetkili servisinin sayısı değil, herhangi bir arıza durumunda size ne sürede ulaşabilir, uzmanlık durumları ne derece iyidir, hepsi hakkında fikriniz olması gerekir. Ya da arayıp ulaşabileceğiniz bir numarası var mıdır, size nasıl hizmet verebilecekler, bunu bilmelisiniz. Uzman yetkili servisi, geniş ağı ile kombi seçerken marka tercihiniz Daikin olursa doğru bir tercih yapmış olursunuz. Garanti Süresine Dikkat Etmelisiniz

Kombi seçerken cihazınıza marka tarafından verilen garanti süresinin de önemi büyüktür. Eve ya da iş yerine alınan kombi, uzun süre kullanılmak için alınan bir cihazdır. Hem ısınma hem sıcak su ihtiyacını temin etmesi noktasında en çok kullanılan demirbaşlardan biridir. Bu sebeple sık sık kullanılmaktadır. Bu kullanım süreleri içinde farklı sebeplerden kombide çeşitli arızalar meydana gelebilir. Bunu çözebilmek için uzman kişilere ulaştığınızda şayet garantiniz varsa şanslısınız demektir. Çünkü en başta kombiyi seçerken alacağınız garanti, sizin bu arızada ücret ödememenize ya da cüzi bir miktar ödemenize yardım edecektir. Buradan bakınca garanti süresinin ne kadar önemli olduğu görüşmektedir. Markanızı seçerken size sunacakları garanti süresini de öğrenmeyi, sizin için kârlı olanı seçmeyi ihmal etmemelisiniz.

Kombinin Kapasitesine Bakmalısınız

Kombi seçerken en önemli ayrıntılardan biri de kombinizin kapasitesine dikkat etmenizdir. Kapasitesi yetmeyen kombiyi eve ya da iş yerine montajlamak yanlış bir hareket olacaktır. Çünkü her dairenin kaldırabileceği bir kombi kapasitesi vardır. Bu sebeple kombi seçerken ev ya da iş yeri ile ilgili gerekli olan bilgileri elde etmek gerekir. Peki bu bilgiler nelerdir?

Kombi seçmeden önce kombinin kullanılacağı yerin metrekaresini doğru bir şekilde bilmeniz gerekir. Metrekare, kombinin harcayacağı enerjinin belli olmasında önemli bir etkendir. Bunun yanı sıra kombi seçerken duvarların bulunduğu yön de oldukça önemlidir. Eğer kombinin montajlanacağı yer kuzey cephesindeyken güney cephesine göre daha dezavantajlı bir durumdadır. Bu sebeple kombinin kapasitesi de buna göre tercih edilmelidir.

 

Kombinin kullanılacağı mekânın dış mantolamasının, yani yalıtımının iyi olması gerekmektedir. Ayrıca mekânın bulunduğu kat da önemlidir. Bu etkenler, kombinizin kapasitesine etki edecek unsurlardır. Kombinizden olabileceğin tasarruf elde etmek, yüksek verim sağlamak istiyorsanız bu etkenlere cevap verecek kapasitedeki kombileri seçmelisiniz.

 

Bugün, kombi kapasiteleri 20kW’lardan 40 kW’lara kadar mevcuttur. Bu kapasitelere sahip kombilerden hangisi sizin evinize ya da iş yerinize uygun, bunu ancak kombi ile ilgili bir uzmanın belirlemesi gerekir. Kombi uzmanı, mekânı inceleyerek gerekli kapasiteye karar verebilir. Burada şu etkenin unutulmaması gerekir: Mekânı kombi değil, radyatör ve tesisat ısıtmaktadır. Eğer ki kombinizin tesisatı ve radyatörü doğru düzgün çalışmıyorsa aldığınız kombi ne kadar pahalı ya da kaliteli olursa olsun problem yaşayabilirsiniz. Bu nedenle kombi seçerken doğru bir tesisatınızın olduğundan, radyatörünüzün sağlam olduğundan emin olmalısınız.

Güvenli Yanma Teknolojisi

Güvenli yanma teknolojisi de kombilerde önemli özelliklerden biridir. Kombinin alev kalitesini sürekli izleyerek hava gaz oranını mükemmel bir şekilde ayarlayan teknolojidir. Doğalgaz kalitesine, basıncına, o an yanma için verilen gaz miktarını en iyi şekilde ayarlayan scott sistem güvenli yanma teknolojisidir. Bu teknolojide cihaz her zaman mükemmel ve en verimli yanmayı sağlar. Bu da tasarruf ve verim olarak tüketicilere geri döner.

 

Daikin Premix NDJ 28 kW kombiye göz atmak ister misiniz?

 

Kombi Ebatları ve Estetiği

Modern mutfaklarda kombi ölçüleri ve estetiği de önemli hale geldi. Artık yeni trend ebatları daha ufak, daha az yer kaplayan kombiler. Mutfak dolabının içerisine sığması, estetik açıdan da mutfak gerekçeleri ile uyumlu olması da son yıllarda son önemli hale gelmiştir.

Kombi seçerken dikkat etmeniz gereken ana etmenleri bu şekilde sıralamak mümkündür. Eğer bu sıraladığımız etmenlere önem verirseniz kombi seçmeniz de oldukça kolaylaşır. Hangi kombi sizin istediğiniz mekân için uygundur, diye düşünmek istemiyorsanız kombi seçmeye başlamadan önce bu sorulara cevap vermeniz gerekir. Sorulara cevap verdikten sonra sizin en yakın Daikin mağazasına uğrayarak hem tasarruf sağlayabileceğiniz hem de yüksek verim elde edebileceğiniz Kombiyi seçebilirsiniz. Daikin mağazalarında sizlere yardımcı olacak uzman kadromuzla kombi seçmeyi daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Böylelikle zorlu görünen bu süreci kolay atlayacak, evinizde ya da iş yerinizde huzurla yaşayabilirsiniz.


YOĞUŞMALI KOMBİ VE TAM YOĞUŞMALI KOMBİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Kombi, iş yeri ve konutlarda, ısıtma ve sıcak su temin eden, yıl boyunca bu konforu kullanıcılarına sağlayan bir cihazdır. Kombinin çalışma şekli şöyledir: Doğalgaz ve oksijeni bir araya getirdikten sonra ortaya bir yanma işlemi çıkar. Bu yanma durumu sonrasında meydana gelen ısı enerjisini ısınma ve sıcak su sağlayacak alanlara gönderir. Isınma için bu alan kalorifer, sıcak su almak içinse su tesisatıdır.

Yoğuşmalı Kombi Nedir?

1-Kombiler, teknolojilerine göre, “konvansiyonel” ve “ yoğuşmalı” kombiler olarak ikiye ayrılmaktadır. Peki, bu kombiler gazı nasıl kullanmaktadır, ne anlama gelmektedir ve sizin evinize en uygun kombi hangisidir?

 

Konvansiyonel kombiler, gazı yaktıktan sonra enerjiye çevirir ve ortaya çıkan atık gazı, bacasından dışarı bırakır. Fakat bu aşamada bir olumsuz durum da meydana gelmektedir. Atık gaz bacadan çıkarılırken içindeki su buharındaki sıcaklık da kombiden dışarı çıkar. Bu da yakıttan sağlanacak faydanın miktarını azaltır. Yoğuşmalı kombiler ise, üstün teknolojileri sayesinde atık gazın içinde bulunan su buharını enerjiye çevirip tekrar kullanır. Bu şu anlama gelmektedir; yakıttan sağlanacak fayda maksimuma çıkmaktadır. Dolayısıyla fayda-zarar oranında konvansiyonel kombilere göre çok daha elverişli olan yoğuşmalı kombiler, son zamanlarda çok daha fazla tercih edilmektedir. Premix NDJ 24 kW Tam Yoğuşmalı Kombiye Daikin’den ulaşabilir, hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Yoğuşmalı kombiler, normal kombiye göre çok daha fazla tasarruf sağlayan bir cihazdır. Isıtma verimi konusunda yoğuşmalı kombi ile normal kombi arasında fark yoktur; her ikisi de kullanıldığı alanı aynı derecede ısıtır. Yoğuşmalı kombinin avantajı, enerji tüketiminde normal kombilere göre kârlı olmasıdır. Hem tasarruf elde edebilen hem de çevreye de duyarlı yoğuşmalı kombiler, son zamanlarda en çok tercih edilen kombilerdendir. Her geçen gün farklı sebeplerle zarar gören dünyamız, sizlerin kullanacağını çevre dostu yoğuşmalı ile yaşamsal faktörlerden daha az etkilenir.

Yoğuşmalı Kombi Nerelerde Kullanılır?

Yoğuşmalı kombiler, 50 m2’den 250 m2’ye kadar her türlü alanda kullanılabilir. Bazıları, yoğuşmalı kombilerin küçük mekânlarda kullanılmayacağını söyler. Hâlbuki bu yanlıştır. Yoğuşmalı kombiler küçük/büyük alan fark etmeksizin her yeri ısıtabilecek, her yere su verebilecek kapasiteye sahiptir. Tabii küçük mekânlarda sağlayacağı tasarruf büyük mekânların sağlayacağını tasarrufa göre biraz daha az olur ama yine de yoğuşmalı kombilerde mutlaka tasarruf elde edersiniz. En az %30 tasarruf ederek cebinize her ay katkıda bulunabilirsiniz.

Yoğuşmalı Kombiler Nasıl Kullanılır?

Yoğuşmalı kombilerden her şekilde tasarruf elde edebilirsiniz. Bunu sağlamanızın da birkaç yolu vardır. Yoğuşmalı kombileri en üst seviyede tasarrufla kullanabilmeniz için kalorifer derecesini 55 derecenin üstüne çıkarmamanız gerekir. Kaloriferinizi bu kurala göre kullandığınızda %30’a kadar tasarruf sağlamak mümkündür. Tabii bu, kalorifer 55 derecenin üstüne çıktığında tasarruf sağlamayacağınız anlamına gelmez. Kalorifer dereceniz 55 derecenin üstüne çıkarsa %18-15’e kadar düşebilir ama %10 tasarrufun altına düşmez. Bu haliyle bile yoğuşmalı kombi, normal kombilere göre daha kârlıdır.

Kombinin kullanılacağı mekân şayet yerden ısıtmalı bir mekânsa, yoğuşmalı kombiyi tercih etmeniz faydanıza olacaktır. Bunun nedeni, yerden ısıtmanın kullanıldığı mekânlarda kalorifer gidiş sıcaklık derecesi 40-45 derece arasında kalır, üzerine çıkmaz. Sıcaklık, bu derecelerde kalacağını için yoğuşmalı kombiye gerekli olan 50 derece altı kuralını sağlamış olur. Böylelikle kombinin kullanımında yüksek oranda tasarruf sağlanır. Tasarrufun sağlanması, aynı zamanda enerji tüketiminin de az olması anlamına gelir. Bu da faturanızın size üzmeyeceği; yüksek gelmeyeceği demektir. Bu sebeple ev-iş yeri fark etmeksizin hem tasarruf elde etmek hem de kombinizin ömrünü uzatmak için yoğuşmalı kombi tercih edebilirsiniz.

Tam Yoğuşmalı Kombi Nedir?

Tam yoğuşmalı kombiler, aslında daha çok tasarruf sağlayabileceğiniz bir cihazdır. Normal yoğuşmalı kombilerde, kombinin içine, bir eşanjör ilave ederek %86 verimle yoğuşma elde edilir. Tam yoğuşmalı kombilerde ise durum farklıdır. Tam yoğuşmalı kombide, özel bir yapı içinde yoğuşma sağlanır. Bunun için özel bir yanma odası tasarlanmıştır. Tam yoğuşmalı kombiye özgü olan bu durum, kombiden %94 lere kadar verim alınmasında yardımcı olur.

Isınma ve sıcak su ihtiyacını karşılamak için kullanılan tam yoğuşmalı kombilerde, alev boyu kullanıcının ihtiyacına göre ayarlanabilir ve modülasyonlu bir şekilde çalışabilir. Tam yoğuşmalı kombilerde bulunan fan modülasyonu sayesinde tüketilen gaz miktarına göre daha fazla yanma verimi edilir. Üstelik tam yoğuşmalı kombiler bunu olabildiğince sessiz şekilde. Tam yoğuşmalı kombilerin düşük emisyon değeri ile çevresi görüntüsü çok daha fazladır.

Yoğuşmalı Kombinin Kullanılamayacağı Yerler

Yoğuşmalı kombinin kullanılamayacağı yerleri şu şekilde özetleyebiliriz: Yoğuşmalı kombilerin altından, tıpkı klimanın sıcak suyuna benzeyen bir şekilde bir sıvı akar. Bu sıvı, kombi çalışırken çıkan gazın yoğuşması sonucu meydana gelen bir sıvıdır. Bu akan sıvının mutlaka kapalı gidere bağlanması gerekmektedir. Doğrudan evin dışına verilmesi pek de doğru bir hareket olmaz. Yoğuşmalı kombileri gider olmayan bir yere koymak hatalı bir davranış olur.

Yoğuşmalı kombi eğer balkona konulacaksa balkon giderinin olduğu yere yoğuşma gider hattının çekilmesi gerekir. Yine eğer yoğuşmalı kombi mutfakta olacaksa mutfak lavabosuna kadar giden bir gider hattının çekilmesi zorunludur.

Yoğuşmalı kombilerin banyoda veya yatak odalarında kullanılması çok yanlış bir durumdur. Nitekim gaz dağıtım kuruluşları da yoğuşmalı kombilerin bu alanlarda kullanılmasına kesinlikle izin vermemektedir.

Ayrıca yoğuşma suyu (sıvısı) kesinlikle içilmez. Bu bakımdan yoğuşma sıvısını damacana vb. gibi su sanılacak kaplarda biriktirmeyiniz.

Yoğuşmalı Kombilerin Ömrü Ne Kadardır, Ne Kadar Zamanda Kâra Geçilir?

Bir kombinin kullanım süresi ortalama 15 yıl olarak belirlenmiştir. Tabii bu süre, seçtiğiniz markaya göre değişiklik gösterebilir. Böyle bir durumda tercih ettiğiniz markanın garanti süresine de dikkat etmelisiniz. Olası bir sıkıntı olması dâhilinde hemen sorununuza cevap verebilecek, bu güvenceyi sağlayabilecek Daikin marka Kombileri tercih edebilirsiniz.

Yoğuşmalı kombiler, standart kombilere göre çok daha düşük gaz ve enerji harcar. Yoğuşmalı kombi ilk alındığında maliyetli gelmiş olabilir ama zaman içinde sağladığı düşük enerjili çalışma potansiyeli ile bu durumu ortadan kaldırabilir. Bunun haricinde kombinin kullanıldığı mekân ve binanın yapısal koşullar da kombiden elde edeceğiniz kârı etkileyen bir durumdur. Yine bölgenin iklimi de kombinin çalışma potansiyelini etkiler. Mesela bir konutun alt ve üst daireleri boşsa, güney cephesinde yer alıyorsa kombinin harcayacağı enerjiye de bağlı olarak elde edilecek tasarruf farklılaşabilir.

Kombideki Su basıncı Sürekli Düşüyor

Bu yazımızda sizlerekalorifer suyu eksiliyor şikayetinin çözümünü anlatacağız. Kombi ısınma ve sıcak su imkanını sunan elektronik bir su ısıtıcıdır. Sadece suyu ısıtmakla kalmaz, bu suyu kalorifer tesisatı ve peteklerde dolaştırarak ısınmamızı sağlar. Aynı zamanda elektrikli şofben gibi sıcak su imkanı da verir. Ancak şofbenler ısıttığı suyu depolarken, kombilerde depo yoktur, yani musluğu açtığımız anda sadece o an ısıtırlar. Özetle kombiler ani ısıtıcılardır diyebiliriz. Doğalgazla çalışan kombiler, eşanjör denilen parça sayesinde suyu anlık ısıtır. Birkaç saniye içinde çok yüksek ısılara çıkan eşanjör, suyu ısıtabilmek için bu şekilde çalışır. Tabi bu denli yüksek ısıya dayanabilmesinin sırrı da içinde sürekli su olmasıdır. İçinde su olmadan bu kadar ısınırsa, anında yanar ve delinir. İşte bu yüzden kombi içinde sürekli 1.5 veya 2.0 bar su olmalıdır. Suyun sürekli bu kadar basınçta olması kalorifer, yani ısınmak içinde gereklidir. Sistemde su olmazsa, devir daim yapılamaz kısacası her iki durumda da su şarttır. Eğer tesisatta ya da kombinin herhangi bir bölümünde bir kaçak varsa, kombi su bittiğinde delinmemesi için kendini otomatik olarak kapatır. Bu soruna kış ayına denk geldiyseniz, başınız büyük dertte demektir. Genellikle de kombinin en yoğun çalıştığı zaman yani kışın bu tür sorunlar oluşur.

Peki kombi basıncı neden düşer?

Bir çok nedeni olsa da en sık yaşanan durum kalorifer tesisatının bir yerden patlamasıdır. Yapılan tesisat bu sebeple çok önemlidir çünkü en ufak bir kaçakta, bir sürü parke veya fayans kırılıp ev tadilata girecektir. Böyle işlerde suyun nereden sızdığı bilinmediği için, yerini bulup tamir etmek bazen günlerce sürebilir. Tabi daire sahibi de bu durumdan son derece rahatsız olur. Kombi basıncı bazen içerisindeki denge kabının havasının bitmesi sonucu aşağı yukarı hareket eder  bu  dasürekli su eksilten kombi ise kesinlikle kaçak vardır. Kombi suyu eksilmesi kesinleştikten sonra, kombide ki arızanın giderilmesi gerekmektedir. Bar düşmesi hala devam ediyorsa kesin olarak anlamaktayız kalorifer tesisatında kaçak vardır.  Son yıllarda çıkan bir kimyasal sayesinde, bu problemi kafaya takmadan hallediyoruz. Hem de hiç bir yeri kırmadan, dökmeden. Kimyasal miktarı dairedeki tesisatın büyüklüğüne oranla hesaplanarak sisteme eklenir. Birkaç gün çalıştıktan sonra kaçakların hepsini kapatmış olur. İşte her şey bu kadar basit, sizin yapmanız gereken tek şey Anadolu Tesisatı aramak olacak.

Kaloriferde kaçak olduğu zaman bunu anlamamızın tek yolu kombideki basınç göstergesidir. Kaloriferdeki su normal su tesisatındaki gibi basınç olmadığı için kaçaklar fazla büyük olmaz. Alt komşumuzdan su akıyor diye şikayette duymayız genellikle. Ufak bir kaçak vardır ve bunu ilaçla kapatmak mümkündür. Tabi birde ilaçla kapatılamayacak kadar büyük olan kaçaklar vardır zamanında müdahale edilmediği için borunun sıcak ve soğuk su değişimlerinden etkilenerek kaçak biraz daha büyümüştür. Bu tip kaçakları da termal kamerayla yerini tespit edip o bölgenin onarımını yapmaktayız.Aşağıdaki resmide termal kamera ile kalorifer kaçağını nasıl bulduğumuza bakabilirsiniz.

Kombi sürekli su alıyor

Kalorifer sistemindeki arızalardan bir tanesi olan kombi su basıncı yükselmesi genelde çok rastlanmayan bir durumdur.Kalorifer tesisatında kaçakolması nedeniyle, kombideki su basıncının düşmesi normaldir, zaten herkes buna alışıktır fakat kombideki su basıncının yükselmesi gariptir. Bu durum da şu şekilde ortaya çıkar; Kombideki su doldurma vanası tam kapanmıyor veya tam sıkılmamıştır. Bu sebeple kombi su alır ve su basıncı yükselir. Kombi sürekli su alıyor ise nedeni işte tam olarak budur.

  • Kombi sürekli su eksiltiyor

Kombideki su eksiltmesi çoğu zaman anlaşılmaz ancak kombi arızaya geçince çağrılan servis bunu söyler. Sistemdeki su bittiği için kombi arızaya geçmiştir. Kombiler çok fazla su boşalmasına gerek kalmadan arızaya geçebilir. Örneğin 0.5 litre su kaybı kombinin kapanmasına yeter. Bu nedenle kombiyi kullanmazsınız. Çözümü ise artık çok basit, hiç bir yeri kırmadan uygulamış olduğumuz kimyasallar sayesinde, nerede kaçak varsa hepsi kapanır. Siz de kombinin sürekli su eksiltmesinden kurtulursunuz.

  • Kombi sürekli su akıtıyor, damlatıyor

Kombilerin altına damlayan sular için küçük kaplar konulduğunu sık sık görürüz. Sorunu çözmek yerine böyle önlemler almak, kombiye de ilerde zarar verebilir. Kombide olabilecek akıntılar, bağlantılarından veya çürümüş bir kısımdan kaynaklanır. Bağlantıların değişmesi veya çürük bir kısım varsa, gerekirse kombinin değişmesi sağlıklı olacaktır. Bazen su akıntılarının sebebi kombiye doldurulan fazla su da olabilir. Kombiler yüksek basınçtan zarar görmemek için, gelen fazla suyu altındaki otomatik tahliye vanasından dışarı atar. Böyle bir fazla basınç durumu varsa, damlamaya sebep olabilir.

  • Kombi tesisatında kaçak nasıl anlaşılır?

Genellikle kombi üzerindeki basıncın azalması ve kombinin arıza göstermesi ile birlikte açığa çıkan bu kaçaklar, çoğu zaman bir yerleri ıslatmaz. Şebeke suyundaki kaçaklar gibi sürekli basınçlı olmadıklarından, çok az bir kaçırmadan sonra basıncı düşer ve kaçak kesilir. Bu nedenle herhangi bir yerden su çıkmaz ve sızıntı belirtisi olmaz. Kalorifer tesisatındaki kaçağı anlamanın tek yolu kombideki su basıncına bakmak olacaktır.

Kalorifer tesisatında kaçak var

Kombinin basıncının sık sık düşmesiyle anlaşılan kaçakları kolayca tespit etmek için kombi basıncını belirli aralıklarla kontrol etmek gerekmektedir. Kombi tesisatında kaçak olduğu anlaşıldıktan sonra kaçak tamir kimyasalı kullanılarak kaçağın onarımı yapılabilir. Ancak unutmadan söylememiz gerekir ki kaçak tamir kimyasalı uygulanmadan evvel, kombi tesisat temizliği yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde kombi ve tesisat içinde biriken tortular kimyasal uygulaması sırasında yapışma eğilimi gösterecektir. Kombi kaçak tamir sıvısı nasıl uygulanır derseniz, öncelikle kalorifer tesisatının temizliği yapılır. Ardından sisteme belirli oranlarda kaçak tamir sıvısı eklenir. Bu kimyasal kaçak olan noktadan kendini dışarı verirken kristalleşerek kaçak olan bölümü kapatmaktadır. Kombinin su basıncının düşmesi nasıl engellenir, sorusunun cevabını vermiş olduk. Siz de sık sık kombiye su eklemek zorunda kalıyorsanız, kombi ve tesisatınızda kaçak kontrolü yapın. Anadolu Tesisat, kırmadan kalorifer kaçak tamiri yapan firma olarak size hizmet verebilen bir firmadır.

Kombiye Su Basma Nasıl Yapılır
Kombinin Sürekli Su Alma Durumu
Kombi Su Basınç Ayarı

kombideki-su-seviyesinin-surekli-dusmesinin-nedenleri-34

ARTIK HERKES KENDİ KOMBİSİNDEN SORUMLU!
Yaz ayları bitti, kış kapımıza dayandı. Hava buz gibi, akşam işten eve geliyoruz, bir de ne görelim? Ev buz gibi… Sebebi ne olabilir? Dışarısının çok soğuk olması mı?

Mantıklı düşünürsek; soğuk havalar her kış yaşanılan bir durum. Sıkıntı havanın çok soğuk olmasında değil kombinizde. Bu sorunun kaynağı yüksek olasılıkla kombinizin su basıncının düşmesindedir. Unutulmamalıdır ki; kaloriferler sıcak suyun peteklerde dolaşmasıyla evimizi ısıtır
Avrupa 0212 647 10 10 Anadolu 0216 340 55 55

Kombiye Su Basma Nasıl Yapılır?

Vefakâr kombinizin yanına gittiğinizde, kafanızı ister altına sokun ister sokmayın, elinizle şöyle ön kısmı yokladığınız zaman, eliniz küçük bir mandala değecek. Eğer mandalınız düşmüşse bir düz tornavida kullanmak çözüm olacaktır. Mandalla ya da tornavida yardımıyla çevirdiğinizde, kombinizin üstündeki su sayaç göstergesindeki ibre kıpırdayacaktır. Kombilere su basma bu şekilde yapılır. Eğer kombinizin suyu eksildiyse bu işlemi uygulayabilirsiniz. Kombiye su basan doldurma musluğunda bir sorun varsa mutlaka servisi aramalısınız.

kombi-kacaklarini-ilac-ile-kapatma-yontemi-kullanan-firmalar-65

Kombinin Sürekli Su Alma Durumu-Kombinin Su Basıncı Kaç Olmalı?

Kombinizin su basıncının kaç bar olması gerektiği en çok merak edilen sorulardan biridir. Kombiniz su basıncını 1.5 ile 2 bar arasında tutarsanız bir sıkıntı olmaz. Ancak 2’nin üstüne çok çıkarmamaya çalışın. Bir iki defa, az da olsa çıkabilir. Bu çok büyük bir problem değil, zaten bir süre sonra kendiliğinden inecektir. Basınç 1 barın altına düşerse; kombiniz çalışmaz ve ev buz gibi olur. Basınç 3 barın üstüne çıkarsa da kombiniz fazla suyu kendi akıtır. Gelişen teknoloji sayesinde kombiler akıllıdır ve fazla müdahale gerektirmez. Kombi su basıncı verimli bir ısıtma için oldukça önemlidir.

kombi-su-doldurma-vanasi-nerede

Kombi Su Basınç Ayarı

Kombinizin su basıncını kontrol ederken su vanasını iyice sıkıştırmazsanız kombi basıncı düşmesi gibi durumlarla karşılaşırsınız. Zaten kombi su basıncı genel de düşer, artması durumunda müdahale gerekir. Kombi basıncı düştüğünde vanayı kontrol edin.

Kombiniz Sürekli Su Eksiliyorsa;

Eğer kombiniz sürekli su eksiltiyorsa problemin kaynağını kendi başınıza anlamanız çok zordur. Ancak uzman bir tesisatçı anlayabilmektedir. Kombiniz sürekli su eksilttiği için sürekli arıza verir ve kapanır. Genellikle bu durumun evdeki su tesisatındaki problemden kaynaklandığı düşünüldüğünden boş yere endişe edilir. Çünkü su tesisatındaki bir problem evde tadilat yapılması gerektiği düşüncesine neden olmaktadır. Ama genel kanının aksine hiçbir tadilata gerek kalmadan, son teknoloji cihazlar ve bazı kimyasalları kullanarak tesisattaki tüm gedik ve kaçakları bularak kapatabilmekteyiz. Böylelikle su eksiltme sorununu çözmüş ve sizi tadilat endişesinden kurtarmış oluyoruz.

Tüm bu işlemleri yapmanıza rağmen kombiniz su eksiltmeye devam ediyorsa mutlaka kombinin içindeki parçalarda bir sıkıntı vardır. Çünkü daha önce bahsettiğimiz adımları kusursuz bir şekilde yerine getirdiyseniz kombiniz üzerinde yapabileceğiniz bir işlem kalmamıştır.
Bu durumu çözmek için bizi arayabilirsiniz. İstanbul Tesisat uzman kadrosu hemen gelir ve sorununuzla ilgilenmektedir. Çünkü bizim vizyonumuz daima iş yönetimimizi kaliteli, dürüst ve samimi bir çerçevede tutmaktır. Siz sadece tek tıkla, anında profesyonel çalışma arkadaşlarımızdan birinin yardımına kavuşurken, biz de sizi bu kış günlerinde soğukta kalmaktan kurtarmış olacağız.
kombiye-su-nasil-doldurulur

Kombi deyip geçmeyin, kombi bozulursa:

  • Kaloriferler çalışmaz ve ev buz gibi olur.
  • Banyoya sıcak su gelmez. Eğer duş almadan dışarı çıkamayan insanlardansanız, o gün size zehir olur.
  • Genelde kombi bozulmaları, tam da siz duştayken veya bulaşık yıkarken olduğu için, her defasında hem işiniz yarım kalır. Bu durumda üşütüp hasta olursunuz.

Sözün kısası, kombinizi sevin, onun dilinden anlayın. Unutmayın ki; biz size bu konuda her türlü yardımı sunuyoruz. Diğer makalelerimize de göz atmayı sakın unutmayın.

Kombiye Nereden Su Verilir?

Kombinizin sorunsuz bir şekilde çalışması için kombiye su vermeniz şarttır. Bunun için cihazınızın hemen alt kısmında yer alan su vanasını açarak kombiye su dolmasını sağlamalısınız. Bu işlem su basıncını arttırmak ve verimli bir kombi performansı elde etmek için önemlidir. Peki, kombiye su basarken su miktarı ne olmalıdır? 

Kombiye su basarken vanayı sonuna kadar açmamaya dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra su basarken bar seviyesinin ortalama 1,5 düzeyinde olması gerektiğini de bilmelisiniz. Basıncın aşırı yükselmesi verimliliği düşüreceği gibi kombinizde farklı hasarlara da neden olabilmektedir. Vanayı bulamadığınız ya da kombide farklı sorunlarla karşılaştığınız hallerde İstanbul Tesisat’ı arayabilirsiniz.

Kombi Su Basıncı Ne Kadar Olmalı? Basınç Seviyeleri Ne İfade Eder?

Kombiye nereden su basarım? sorusu kadar önemli bir husus da kombi basıncının seviyeleridir. Bu kapsamda 3 farklı seviyeden söz etmek mümkündür. Kombinizde su seviyesi 0 ile 1 arasındaysa basınç düşük demektir. Bu durumda su basmalısınız. 1 ile 2,5 arası kombi basıncı idealdir. Ancak 1,5 seviyesi optimum düzeydir. Kombi basıncının 2,5 ile 4 arasında olması ise yüksek basıncı ifade eder. Bu durumda peteklerden su boşaltmanız gerekir. 

Kombi basıncının ve su seviyesinin ayarlanması konusunda doğru bir çözüm için mutlaka profesyonel destek almalısınız. İstanbul Tesisat ekibi bu konuda size en iyi hizmetleri vadetmektedir. 

Kategoriler Tesisat Temizliği

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır