aşırı aktif mesane ibrahim saraçoğlu / Şifalı Bitkilerim - Aşırı Aktif Mesane Sendromu Bitkisel Tedavi

Aşırı Aktif Mesane Ibrahim Saraçoğlu

aşırı aktif mesane ibrahim saraçoğlu

Aşırı Aktif Mesane Sendromu Bitkisel Tedavi

Aşırı Aktif Mesane Sendromu Bitkisel Tedavi :

Aşırı Aktif Mesane Sendromu Nedir?

Genellikle sık idrara çıkma ve/veya sıkışıklık hissi ve/veya gece uykudan uyanmaya sebep olacak kadar idrar yapma isteğine neden olan, idrar kaçırma ile de beraber olabilen bir rahatsızlıktır. Erişkin nüfusunun %16’sını etkileyen, son derece sık rastlanan bir durumdur. Genel yaygınlığı erkekler ve kadınlar arasında benzerdir. Kadınlarda daha çok idrar kaçırma ile seyrederken, erkeklerde idrar kaçırma olmaksızın aşırı aktif mesane daha sıktır.

Aşırı aktif mesane tüm yaş gruplarında izlenebilir ancak yaygınlığı yaşla birlikte artar. 45 yaşından gençlerde %10 ve altı; 75 yaş ve üzerinde %30’dan daha yüksek oranda görülür. Yaygınlığı yüksek olmasına rağmen hastaların çoğu tedavi edilmemektedir. Eldeki veriler aşırı aktif mesane belirtileri bulunanların önemli bir oranının tedavi için başvurmadığını ya da başvursa bile ilaç almadığını göstermektedir. Fiziksel, sosyal, mesleki, ev yaşamı ve cinsel işlevler de dahil olmak üzere tüm alanlarda yaşam kalitesi üzerinde derin bir olumsuz etkiye yol açmaktadır.

Aşırı aktif mesane; mesanenin dolumu sırasında ortaya çıkan anormal, istemsiz kas kasılmalarından kaynaklanır. Mesane kası aşırı aktivitesi bulunan olguların büyük çoğunluğunda mekanizma tam olarak anlaşılamamıştır. Mesane kasının hassasiyetindeki artış, sıkışma hissinin (idrar yapmak için duyulan aşırı istek) artmasına neden olmakta ve buna bazen idrar yapma sıklığında artış eşlik etmektedir. Eğer bu sıkışma hissi baskılanamazsa idrar kaçırma oluşur.

Aşırı Aktif Mesane belirtileri varsa ne yapmak gerekir?

Aşırı Aktif Mesane belirtileri varsa, hekimin önerdiği süre içerisinde gün boyunca ne miktarda sıvı alındığı, günde kaç kez tuvalete gidildiği, ne miktarda idrar yapıldığı, kaydedilen bir işeme günlüğü tutulması ve doldurulmuş günlükle birlikte uzman bir hekime başvurulması uygun olacaktır. Hekimin idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıkların tanısını koyabilmesi için muayeneye ek olarak idrar testi istemesi gereklidir.

Eğer kişinin şikayetleri ve muayene sonuçları açık değilse, hekim aşağıdaki testleri de isteyebilir.

Ultrasonografi;idrar kesesinin daha iyi değerlendirilmesini ve olağandışı durumların görüntülenmesini sağlar.
Ürodinamik testler; idrar kesesi içindeki basıncın ve idrar yapma hızının ölçülmesini sağlar.
Kan testleri; aşırı aktif mesane ile benzer belirtileri verebilen şeker hastalığı gibi altta yatabilecek bazı hastalıkların tanısının konmasını sağlar.
Sistoskopi; idrar kesesinin içinin ince bir boru yardımıyla doğrudan görülerek değerlendirilmesini sağlar.

Kesin bir ilaçtır. Kara ağaç Kabuğunu alın ve soğuk suya daldırın ve su içmek istediğinizde su yerine bunu için. Başka ilaçlar başarısız olduğunda bunun iyileştirdiğini funduszeue.info süredir Böbrek problemim var, bazen yakıcı bazen de kanlı idrar oluyordu, fakat ben Mürver Çiçeklerini aldım ve bir çay Hazırladım. 

Günde üç dört kere birer büyük yudum alarak içfunduszeue.infon böbrek hastalığı vardı ve Atkuyruğu ve Ardıç Meyvelerinden yapılan bir çay hazırladı ve 6 yıl boyunca bunu içti ve iyileşti. Çayı hazırladı ve problemini fark ettiğinde içti devamlı kullanmadı.Kötü durumdaki böbrekler için iki avuç Kiraz Kabuğunu 4,5 İt suya koyun ve istediğiniz kadar sık için. Zararsızdır ve zarar vermeyecektir. Ben bununla tedavi edilmiş çok kötü böbrek problemi vakaları gördüfunduszeue.infourgh''''''''tan bir arkadaşımın çok kötü böbrek problemi vardı. 

Problemine azıcık da olsa yardımcı olacak uzmanlara danıştı. Buku Yapraklarını demlemesini söyledim. Öyle yaptı ve işe yaradığını keşfetti. Çok faydasını görmüştü ve ona doktorların ilaçlarından çok daha fazla yardım ettiğini söfunduszeue.infoı üzümü Böbrekler için iyidir. Zararsızdır. Çayını hazırlayın ve geceleyin bir bardak için.

Genellikle ileri yaştaki kişilerde görülen, kadınlarda erkeklere nazaran daha sıklıkla rastlanan idrar kaçırma; kişinin yaşam kalitesini ciddi oranda düşüren, idrar torbasının sarkması, idrar yollarında ya da böbreklerde taş oluşumu, birtakım sinir sistemi sorunları doğrultusunda gelişen bir rahatsızlık olarak kişinin hem sosyal yaşamını hem de psikolojisini olumsuz bir şekilde etkileyebiliyor.

Daha çok birden çok yani fazla sayıda doğum yapmış ya da menopoza girmiş olan kadınlarda görülen idrar kaçırma problemi; bazen de obezite, idrar yolu iltihaplanması, şeker hastalığı gibi başka hastalıklar sonucunda da ortaya çıkabiliyor.

Mesanenin aşırı aktif bir şekilde çalışması ile de belirebilen bu rahatsızlık; genellikle sigara kullanan, mesanesinde sarkıklık bulunan, kronik kabızlık ya da anal yetmezlik çeken kişilerde görülüyor.

Tıp dilinde üriner inkontinans olarak da isimlendirilen idrar kaçırmanın tedavisinde ise kişiye öncelikle mesane rehabilitasyonunun öğretilmesi gerekiyor.

Bu yazımızda kısaca idrar kaçırma neden olur? İdrar kaçırmaya doğal çözümler nelerdir? sorularını yanıtlamaya çalışacağız.

İçerikler

İdrar Kaçırma Neden Olur

Erkeklerde bağırsakların hemen ön kısmında bayanlarda ise rahmin altında bulunan, böbreklerden gelen idrarın biriktiği yer olan mesanedeki idrarın artık tutulmayacak seviyeye geldiği durumlarda beyin tarafından iletilen sinyallerle mesanenin boşaltılması yani tuvalete çıkma işlemi sağlanıyor.

Ancak mesanede oluşabilecek birtakım enfeksiyonlar, mesane taşları, hormonal değişiklikler, mesanedeki tümörler, mesane çıkışındaki birtakım tıkanıklar yüzünden idar torbasındaki sinirlerin aşırı uyarılması ve gevşemesi, idrar kaçırma sorununu beraberinde getirebiliyor.

Gebelik döneminde idrar torbası üzerinde yoğun baskı ve basınç oluşması da geçici bir süreliğinde idrar kaçırmaya neden olabiliyor.

Pelvik kaslarının zayıflaması ve yavaş çalışması; çok sayıda doğum yapan kadınlarda sıklıkla rastlanan bir durum olduğundan daha önce defalarca kez bebek dünyaya getiren kadınlar da risk altında bulunuyor.

Bununla birlikte normal doğum yapan kadınlarda mesanenin sabit durmasını sağlayan bazı kasların hasar görerek yırtılması da ilerleyen dönemde mesanenin aşağı doğru sarkmasına yol açarak, idrar kaçırma riskini arttırabiliyor.

İdrar kaçırmanın en önemli nedenlerini aşağıdaki şekilde sınıflandırarak, toparlayabiliriz:

  • Yaşlılık
  • Obezite
  • Kabızlık
  • İdrar yolu iltihaplanması
  • Tip2 diyabet
  • Erkeklerde prostat büyümesi
  • Kas gevşetici, idrar söktürücü, tansiyon düşürücü, sakinleştirici ilaçların, depresyon ilaçlarının ya da alerji ilaçlarının düzenli ve uzun süreli kullanımı
  • Menopoz
  • Genetik etmenler
  • Birtakım vajinal enfeksiyonlar
  • Daha önce zor doğumlar geçirmiş olma
  • Demans Alzheimer hastalığı
  • Sigara
  • Anal yetmezlik
  • Kronik öksürük
  • Aşırı aktif mesane
  • Daha önce pelvik cerrahi işlem ya da yaralanma geçirmiş olma

İdrar Kaçırma Sebepleri

İdrar kaçırma sebepleri tek bir nedenden dolayı gerçekleşmemektedir. Birçok sebebe dayanan idrar kaçırma, mesanede oluşan veya oluşabilecek enfeksiyonlar, vajina enfeksiyonları, mesanede bulunan taşlar, zorlu gerçekleşen doğumlar, hormonsal değişiklik, mesanede bulunan tümörler, sinirsel hastalıklar, mesane çıkışındaki tıkanıklıklar gibi idrar kaçırma sebepleri olabilmektedir.

İlginizi Çekebilir

Vajina Mantarı İçin Doğal Yöntemler

Kadınlarda İdrar Kaçırma Nedenleri

Kadınlarda idrar kaçırma nedenleri, idrar torbasının enfeksiyon kapması sonucu idrar torbasındaki sinirleri çok fazla uyarılmasından dolayı kadınlarda idrar kaçırma nedenleri arasında yerini almaktadır.

Büyük olasılıkla kadınlarda görülen idrar kaçırma problemi, normal doğum yapan ve çok fazla doğum yapan kadınlarda daha sıklıkla görülmektedir. Çünkü doğum sırasında pelvik kasların zarar görme olasılığı yükse olduğundandır.

Genel olarak kadınlarda idrar kaçırma şikayeti belirli bir yaştan sonra gerçekleşmektedir. Şu unutulmamalıdır ki; &#; hiç doğum yapmayan kadınlarda idrar kaçırma görülmez&#; bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Hiç doğum yapmamış kadınlarda idrar kaçırma neden olarak; kabızlık ve aşırı kilolu olması idrar kaçırma sebepleri arasında yerini almaktadır.

Kadınlarda İdrar Kaçırma Tedavisi

Kadınlarda idrar kaçırma tedavisi, cerrahi ve cerrahi olmayan tedaviler olarak iki farklı yöntemi bulunmaktadır. Hangi tedavi yönteminin gerçekleştirileceği için mutlaka doktorunuza başvurun. Doktorunuz öncelikle idrar kaçırmanıza sebep olan hastalığı bulup daha sonra tedavi yöntemini söyleyecektir.

İdrar Kaçırma Tedavisi Erkek

Erkekler kadınlara göre idrar kaçırmak konusunda daha dirençlidir. Bunun neden erkeklerin kasları daha sağlam olduğundandır.

Erkeklerde idrar kaçırma tedavisi için öncelikle doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. İdrar kaçırma tedavisi erkeklerde her yaşta görülebilmektedir. Bunun için doktorunuza gitmekten çekinmeyin. Özellikle 30&#;lu yaşlarda mutlaka gitmelisiniz. Çünkü prostat ile ilgili sıkıntınız söz konusu olabilir.

Erkeklerde idrar kaçırma, idrar sonrasında damlama şeklinde de görülebilmektedir. İç çamaşırınızı çektikten sonra damlama devam ediyorsa kesinlikle bir doktora görünmelisiniz. Bunun sebebi prostat büyümesi olabilmektedir.

İdrar Kaçırma Tedavisi

Hastalığın tedavisi amacıyla öncelikle hastaya mesanesini iyileştirmesi yani mesanesine normal bir şekilde çalışma alışkanlığı kazandırması öğretiliyor.

Bu noktada aşırı kiloları bulunan kadın ya da erkeklerin zayıflaması, tedavinin en önemli hedefleri arasında bulunuyor.

İdrar kaçırmanın kabızlıktan kaynaklandığı durumlarda hastanın düzenli olarak kabızlık ilaçlarını kullanması ve kendisine uygun olarak reçete edilen diyet programına sadık kalması gerekiyor.

Bununla birlikte aşırı miktarda sigara ve alkol kullanan hastaların da bu kötü alışkanlıklarını bir an önce bırakmaları gerekiyor.

İdrar kaçırmanın ardında mesane sarkması ya da prostat büyümesi gibi ciddi ve yapısal bir sağlık sorununun yer aldığı durumlarda ise cerrahi operasyon zorunlu olabiliyor.

Mesane Eğitimi ile hastaya sağlıklı tuvalete çıkma alışkanlığı kazandırılabiliyor.

Mesane eğitimi

Mesanenin aşırı aktif çalışmasını önlemek adına aşağıdaki noktaları mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

  • Aşırı sıvı alımını azaltın.
  • Günde en az 2 litre su için.
  • Geceleri yatmadan önce mutlaka mesanenizi boşaltın.
  • Geceleri yatmadan en az saat öncesinde sıvı alımını bırakın.
  • Aşırı kilolarınızdan kurtulmak için diyet yapın.
  • Düzenli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanın.
  • Bol bol hareket etmeye çalışın. Günde en az dakika yürüyün.
  • Kronik kabızlıkla mücadele aşamasında beslenme programınızda bol bol lifli gıdalara yer verin.
  • Aşırı kafeinli, asitli içecek ve baharatlı yiyecek tüketimini sınırlandırın.
  • Sigara ve alkolü bırakın.

İdrar Kaçırma Tedavisi Bitkisel

İdrar kaçırma ile mücadele aşamasında aşağıdaki şifalı bitkilerden yararlanabilirsiniz.

Pek çok ilacın bileşenlerinden biri olarak kullanılan yakı otu bitkisi, idrarı söktüren, vücuttaki toksinlerin ve zararlıların vücuttan dışarı atılmasını sağlayan bir bitki olmanın yanı sıra idrar yolu iltihaplanmalarına ve idrar kaçırma sorununa oldukça iyi geliyor.

Kabızlık tedavisinde oldukça başarılı olan yakı otu; dışkıyı yumuşatarak, bağırsakları rahatlatıyor.

İdrar kaçırmaya bitkisel çözüm arayışındaysanız; yaklaşık 6 ay boyunca her gün düzenli bir şekilde birkaç bardak olacak şekilde yakı otu çayı içebilirsiniz.

Kasları sıkılaştırıcı özelliği ile ön plana çıkan tarçın, doğal idrar kaçırma tedavisinde yararlanabileceğiniz bir diğer yöntem olarak karışımıza çıkıyor.

Her gün tarçın ve bal karışımı tüketerek, mesanenizi rehabilite edebilir, aşırı aktif çalışmasını durdurabilir, mesanenizi eski sağlığına geri kavuşturabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Bitkisel Tedavi ve İlaçları Nelerdir?

Tarçın ile idrar kaçırma tedavisi için 3 adet küçük tarçın çubuğunu 2 su bardağı suda kaynatın.

Çayı süzün ve soğumaya bırakın. Ardından elde ettiğiniz tarçın suyuna tatlandırmak amacıyla bir miktar bal ilave edin.

İdrar yollarındaki ve böbreklerdeki iltihaplanmayı arındıran atkuyruğu; aynı zamanda gevşeyen kasları da sıkılaştırıcı bir etki gösteriyor.

At kuyruğunun idrar kaçırmayı tedavi edici özelliğinden yararlanmak için ½ su bardağı at kuyruğu bitkisini 10 dakika kaynar suda demlenmeye bırakın.

Ardından çayınızı süzün ve birkaç dakika soğumaya bırakın. Dilerseniz, az bir miktar balla çayınızı tatlandırın.

At kuyruğu çayını probleminizden kurtulana dek günde bir iki bardağı aşmayacak şekilde tüketebilirsiniz.

Zencefilgiller ailesinin bir üyesi olan, antibakteriyel ve antiinflamatuar etkisi ile bilinen havlıcan bitkisinden de idrar kaçırma tedavisinde yararlanabilirsiniz.

Bu amaçla öncelikle 1 parça havlıcan bitkisini 1 su bardağı suda 5 dakika kaynatın ve 5 dakika demlenmeye bırakın.

Ilıdığında için.  Ya da bir tatlı kaşığı havlıcan tozunu 1 tatlı kaşığı yoğurda ilave ederek, her gün 2 sefer olacak şekilde tüketin.

İdrar Kaçırmaya Kesin Çözüm Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

Kadınlarda ve erkeklerde görülen idrar kaçırmanın tedavisinde harika bir kabızlık önleyici ve idrar söktürücü olan kiraz sapından yararlanabilmeniz mümkün.

Kiraz sapı çayını hazırlamak için 30 adet kurutulmuş kiraz sapı çayını 1 su bardağı suda 5 dakika boyunca kaynatın.

Süzdüğünüz kiraz sapı çayına damla olacak şekilde taze sıkılmış limon suyu ilave edin.

Günde bir sefer 20 gün boyunca bu kürü tüketin.

İdrar Kaçırma için Doğal Tedavi Dr. Feridun Kundak

Civanperçemi ve ısırgan otu gibi anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel etki gösteren bitkilerle hazırlanan bu kürü sistit, prostat büyümesi, vajinal iltihaplanma vb. nedenlerden kaynaklanan idrar tutamama ve idrar kaçırma tedavisi amacıyla tüketebilirsiniz.

İdrar kaçırmanın doğal tedavisi için 3 su bardağı steril suyu 15 dakika boyunca kaynatın.

Ocaktan aldığınız suya 1 tutam civanperçemini, 1 tutam ısırgan otunu, 1 tutam papatyayı ve 1 tutam kuşburnu bitkisini ilave edin.

Tüm karışımı 15 dakikalığına demlenmeye bıraktıktan sonra günde bir bardak olacak şekilde için.

İdrar Kaçırma için Doğal Çözüm Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

Karabaş otu ve Melisa bitkisini karıştırarak, hazırlayabileceğiniz bitkisel çayı her gün tükettiğinizde mesanenizin düzgün ve sağlıklı çalışmasını garantileyebilir, idrar yollarınızı bakteri ve mikroplardan arındırabilirsiniz.

İdrar kaçırma tedavisi amacıyla 1 tutam Melisa otunu 1 su bardağı klorsuz suda 3 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Ardından karabaşotunu da ilave ederek, 3 dakika daha kaynatın.

Çayı ılımaya bırakın ve ılıdığında süzün. Bu kürü günde bir sefer akşamları yatmadan önce olacak şekilde için.

21 gün boyunca bu kürü her gün düzenli bir şekilde tekrarlayın.

 

Kategoriler A

Aşırı Aktif Mesane Sendromu (AAMS)

  • İdrar yapmayı erteleyememe ya da aniden idrar yapma ihtiyacı hissetme
  • Normal olmayan şekilde sıkça idrara çıkma
  • İstem dışı idrar kaçırma
  • Geceleri sıkça idrar yapma ihtiyacı duyma

Bu belirtiler kişileri yaşamlarının bir bir döneminde % oranında etkileyebilir. Bunların ortaya çıkması çeşitli nedenlere bağlıdır. Mesanede aniden spontan kasılmaların olması, mesanenin dolduğunu hissetmekte hassasiyet, geceleri böbreklerin fazla idrar üretmesi ya da mesanenin normalden küçük olması bu belirtilerin oluşmasına neden olabilir.
 

Aşırı aktif mesane sendromu (AAMS) tanısı

Hastanın yaşadığı belirtilerin değerlendirilmesi için bazı tetkikler yapılır. Öncelikle hastanın tıbbi geçmişi ve fiziki muayenesi yapılarak diğer tetkiklere geçilir. Belirtilerin ne zamandan beri devam ettiği, önceden geçirilen cerrahi müdahaleler, yaşam tarzı, kullanılan ilaçlar sorgulanır. Fiziksel muayene sırasında hastanın genital bölgesi, karnı ve sırtı kontrol edilir. Daha sonra yapılan idrar testinde idrardaki enfeksiyon, kan şeker gibi incelemeler yapılır.

Aşırı aktif mesane sendromu tanısında hastadan mesane günlüğü hazırlaması istenebilir. Buna içilen su miktarı, hangi sıklıkla idrar yapıldığı, yapılan idrar miktarı gibi bilgilerde eklenir. Daha sonra idrar akımının elektronik olarak kontrol edildiği üroflovmetri testi yapılır. Bundan sonra mesanenin ultrasonda görüntülemesi yapılabilir. Bu tetkikte kişinin idrar yaptıktan sonra mesanede kalan idrarı belirlemeye yarar. Özellikle idrar tıkanması sorunu varsa bu aşamada belirlenebilir. İdrarda kan olursa mesane incelemesi yapılabilir. Sistoskop denilen bir tür endoskop ile lokal anestezi altında mesanenin içine bakılır. Ürodinamik inceleme ile mesane kaslarının çalışması değerlendirilir. Ayrıca üretra ve rektuma konulan katater ile mesane ve karın basıncı da ölçülür.

Aşırı aktif mesane sendromu (AAMS) tedavisi

Aşırı aktif mesane sendromu belirtileri hastalar açısında çok sıkıntılıdır. Ancak yaşamı tehdit edici düzeyde olmaz. Belirtiler uzun süre etkili olabilir. Bu sorunun kolay bir tedavisi bulunmaz. Bu nedenle hasta uyumu tedavide çok önemlidir. Hasta üzerinde çeşitli tedavi yöntemleri uygulanarak en uygun olanı belirlenir. Hastaların belirtilerle baş edebilmesi için yapması gerekenler faydalı olabilir. Öncelikle doktora danışarak sıvıları ne kadar alacağınızı belirlemelisiniz. Ani idrar çıkışı hissedildiğinde bunu mümkün olduğu kadar tutmaya çalışmalısınız. Bu çalışma mesane eğitimi için yapılır. Yaşla birlikte zayıflayan pelvik kasları içinde Kegel egzersizleri yapılabilir. Bu şekilde kaslar güçlendirilirse ani idrara çıkma hissi de baskılanabilir.

Hastaların tedavide bazı yaşam tarzı önerilerine de uyması gerekir. Bu hastaların belirtileri yönetmesine ve yaşam kalitesini arttırmaya yardımcı olur. Günde en az ,5 litre sıvı almak bunların arasındadır. Ancak sıcak yerlerde yaşayanlar ya da fazla aktivitesi olanlar, terleyenler daha fazla sıvı almalıdır. Geceleri idrara çıkmamak için yatmaya yakın sıvı alımı azaltılmalıdır. İdrar miktarını arttırdığı ve mesaneyi uyardığı için kafein ve alkol tüketimi azaltılmalıdır. Bunun gibi aşırı aktif mesane sendromu belirtilerini arttıran turunçgiller, baharatlar, suni tatlandırıcılar gibi besinlerde az tüketilmelidir. En önemlisi kilo kontrolünün sağlanmasıdır. Kilo vermek belirtileri azaltacaktır.

Aşırı aktif mesane sendromu hastalarının üçte birinde alınan bu önlemler belirtileri azaltmada yetersiz kalabilir. Bu durumda tedavide bazı ilaçların kullanılması gerekebilir. Bu tedaviye başlamak için belirtiler, hastanın tıbbi öyküsü, kullanılan ilaçlar ve tercihleri dikkate alınır. Tedavide kullanılan ilaçlar desmopresin, muskarinik reseptör antagonistleri, Beta 3 agonistleri olarak sınıflandırılır. Tedavi sırasında en fazla ani idrar yapma isteğini azaltan, mesane kasılmalarınıa iyi gelen muskarinik reseptör antagonistleri kullanılır. Bunların yan etkisi de azdır. En fazla görülen yan etkileri asit reflüsü, ağız ve göz kuruluğu, kabızlık olarak izlenmiştir. Nadir olarak idrar yapma zorluğu, baş dönmesi, bulanık görme gibi etkilerde görülebilir.

Beta 3 agonistler mesane kasılmalarını ve belirtileri azaltır. Bunlar aktif mesane sendromu (AAMS) İÇİN yeni kullanılmaya başlayan ilaç grubudur. Yan etkileri de oldukça hafiftir. Desmopressin ise vücudun ürettiği idrar miktarını azaltarak etki eder. Bu ilaçlar geceleri idrara çıkışı azaltır. Yatmadan önce alınan ilaçların etkisi saat devam eder. Bu ilaç kandaki sodyum seviyesinin düşmesine neden olabilir. Bunun için tedavi öncesinde ve tedavi sürerken hastanın kan tetkikleri mutlaka yapılmalıdır. Mide bulantısı baş dönmesi, karın ağrısı, ağız kuruluğu gibi yan etkiler ise nadiren görülebilir. Yine nadiren tansiyon yükselmesi sorunu yaşanabilir, ayaklarda ve ayak bileğinde şişmeler oluşabilir.

İleri aşama aşırı aktif mesane sendromu (AAMS) tedavi yöntemleri

Alınan önlemler ve ilaç tedavisi hastaların tedavisinde etkisiz kalırsa diğer tedavi yöntemleri uygulanabilir. Bunlar arasında mesane içine yapılan botosk yani botolinum toksin hastalardaki belirtilere yol açan sinir aktivitesini azaltır. Bu ani idrara çıkma, idrar sıklığı, idrar kaçırma gibi yakınmalara iyi gelir. Lokal anestezi altında yapılan uygulamada toksin mesane duvarının farklı bölgelerine enjekte edilir. Bu işlemin aayda bir tekrarlanması gerekir.

Bu yöntemin dışında norömodulasyon denilen sinirin uyarılması yöntemine de başvurulabilir. Mesaneyi kontrol altında tutan bu sinirin uyarılması için elektrik akımı kullanılır. Bunun için tibial sinir uyarılması ve sakral sinir uyarılması olarak iki tür kullanılır. Tibial sinir uyarılması ayak bileği yakınından yerleştirilen iğneyle uygulanır. İğne sakral sinire kadar giden tibial siniri uyarmaktadır. 12 seans halinde uygulanan tedavi 30 dakika sürer ve haftada bir kez yapılır. Ancak yeni seanslara ihtiyaç duyulabilir.

Sakral sinir uyarılması ise iki aşamada gerçekleştirilir. Cilde yerleştirilen elektrodun sinir uyarılmasına yanıt verip vermediği test edilir. Yanıt alınırsa pelvik kemiğinin üzerinden programlanabilir akım jeneratörü implantasyonu yapabilmek için cerrahi girişim yapılır. Girişim sonrasında dışarıdan bir cihazla jeneratör kontrol altında tutulur. Cihaz mesaneye giden sinirlerdeki elektrik akımını kontrol altında tutar. Bu sendromun belirtilerini ciddi derecede azaltabilir. Bu tedavide enfeksiyon riski vardır. Ayrıca jeneratörün pili de zamanla bitebilir. Pil değişimi için yeni bir operasyon gerekli olabilir.

Aşırı aktif mesane sendromu belirtileri bu yöntemlerin hiç birisiyle giderilemezse mesane cerrahisi yapılması gerekebilir. Bu operasyon mesanenin kapasitesini arttırmak için yapılır. Alt karın bölgesine açılan bir kesiden girilerek hastanın bağırsağından alınan parçayla mesane büyütülür. Buna mesane büyütme ya da istiridye sistoplasti denmektedir. Nadiren uygulansa da bazı hastalarda sendromun tedavisinde gerekli olabilir.

Aşırı aktif mesane sendromu (AAMS) tedavisi ihmal edilmemeli

Aşırı aktif mesane sendromu (AAMS) belirtileri kişinin yaşamını tehdit etmese de yaşam kalitesini etkiler. Bunda fiziksel ve fizyolojik sağlık birlikte ele alınmalıdır. Kişinin kendini sağlıklı hissetmesinin yanında belirtilerin psikolojik baskısından da kurtulması gerekir. Bu kişilerde toplu aktivitelerden kaçış, sosyalleşmede azalma eğilimi görülür. Evden çıkmadan daha tuvaleti belirleme düşüncesi hâkim olur. İdrar kaçırma kişide utanca neden olur ve özgüveni azaltır. Kişinin partneri de bu belirtilerden olumsuz etkilenebilir. Bu yüzden rahatsızlığın tedavisinde gecikilmemeli ve önlemler alınmalıdır. Kişiler bir üroloji uzmanına danışarak mutlaka destek almalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası