clash of clans duvar taktikleri / gamelife11 - Clash of Clans taktikleri

Clash Of Clans Duvar Taktikleri

clash of clans duvar taktikleri

Clash of Clans Süper Birlikler belli oldu

Clash of Clans Süper Birlikler belli oldu. Geliştirici ekip, Clash of Clans Süper Birlik yenilikleri adı altında geçtiğimiz günlerde yeni detayları oyuncular ile paylaştı. O gelişmenin hemen ardından ise Clash of Clans&#;ta Süper Birlikler açıklanmaya başladı. İlk Süper Birliklerin açıklanmasının ardından ekip, son iki Süper Birliği de açıkladı ve böylelikle gelecek bahar güncellemesiyle oyunda bulunacak tüm Süper Birlikler belli olmuş oldu.

Clash of Clans Süper Birlikler

Bir kez daha özetlemek gerekirse Süper Birlikler, normal birliklerin aksine ekstra güçlere ve yeteneklere sahip birliklerdir. Bu birliklerin oyuna eklenmesinin ardından oyundaki saldırı metası değişebilir. Zira yine geçtiğimiz yazıda açıkladığımız birimler özelinde üst seviye mücadelelerde o birliklerin yine büyük ihtimalle kullanılmayacağından söz etmiştik. Ancak açıklanan son iki Süper Birliklerin özelliklerine bakarsak bu birimler epey etkili olacak gibi. Sizleri daha fazla meraklandırmadan gelin bu birlikler neler hep beraber inceleyelim.

clash of clans süper birlikler

Süper Dev

Dev karakterinin oyunun başında ne kadar çok kullanıldığını biliyoruz. Orta seviyelerden itibaren kullanım sıklığı azalan devi son seviyelerde özellikle hiç göremiyoruz. Ancak Clash of Clans ekibi, yapmış olduğu Süper Dev yeniliği ile bu durumu değiştirebilir. Zira Süper Dev, daha büyük ve daha bakımlı! Artık duvarlara daha yüksek hasar verecek olan Süper Dev&#;i yüksek seviyedeki duvarlar bile durduramayacak. Daha dayanıklı ve daha güçlü olan bu Süper Dev ile rakibin aşılamaz olarak görülen duvarlarını artık aşmak daha kolay olacak.

clash of clans süper birlikler

Süper Duvar Yıkıcı

Bombanın ta kendisi! Clash of Clans ekibinin açıkladığı dördüncü ve son Süper Birlik, Süper Duvar Yıkıcı oldu. Tek vazifeleri duvarları yıkmak ve birlik arkadaşlarının yolunu açmak bu birliğin süper versiyonuyla önemi de artıyor. Zira normal haliyle bile bazen tek başına duvar yıkmakta zorlanan bu birliğin süper versiyonuyla yüksek seviyedeki duvarlar artık daha kolay aşılacak. Bununla bitmedi! Büyük bombalara sahip Süper Duvar Yıkıcı, artık asıl hedefi olan duvarlara erişemese bile ardında büyük bir enkaz bırakacak. Açıklanan son iki Süper Birliğin ortak noktası duvarları daha kolay aşmak. Clash of Clans ekibi, yaptığı bu değişikliklerle oyuncuların savunma ve saldırı stratejilerinde bazı değişikliklere gitmesini ve böylelikle oyundaki sürekli tekrar eden ve hiç değişmeyen kısır döngü durumunu değiştirmek istemiş olabilir. Bu değişikliklerin nelere yol açacağını hep birlikte göreceğiz.

Author
Founder and Managing Director of Mobidictum. I grow mobile game companies by helping them with strategic decisions and partnerships.

Clash of Clans Oyununda Hile Etkisi Yaratacak 7 Taktik

Mobil strateji oyunları arasında adından sıkça söz ettiren mobil oyunlardan biri Clash of Clans. Bir köy kurarak başladığımız oyunda, topluluğunuzu geliştirerek büyük bir klan kurmak için mücadele ediyoruz. Android ve iPhone (iOS) mağazalarında en çok indirilenoyunlar arasında uzun süredir yerini koruyor. Biz de hem oyuna yeni başlayanlar için hem de oynayanlar için ipuçlarını derleyelim istedik.

Oyunda aslında dikkat etmeniz gereken, sizi uzun vadede bir kral yapacak bazı noktalar var. Örneğin Clash of Clans 5. seviye köy düzeni çok önemli. Köy düzenini doğru kurduğunuz takdirde size çok faydası olacaktır. Her seviye için ayrı önemli ipuçları var. Oyuna başlarken nelere dikkat edilmeli, gelişim aşamasında neler yapılması gibi çok önemli ipuçlarını aktarıyoruz.

clash of clans

Clash of Clans oyununun güncel sürümünü indirerek başlayalım:

Clash of Clans Android:

Clash of Clans, Android mağazası Google Play Store’da milyondan daha fazla indirmeye sahip. 51 milyon kişi tarafından değerlendirilen oyun, puan alarak gerçekten ne kadar başarılı ve sevilen bir oyun olduğunu kanıtlıyor. Clash of Clans PC üzerinden emülatörlerle de oynanabiliyor. Büyük ekranda oynamak isteyen oyuncuların tercihi bu yönde oluyor. 

Clash of Clans iPhone (iOS):

Clash of Clans iPhone (iOS) versiyonu App Store’da 85 bin kişi tarafından değerlendirilmiş. Ortalama puan ile oyunun iOS versiyonunun da oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. MB’lık oyun, Android’e göre az kişi tarafından değerlendirilmiş gibi gözükse de iOS’ta da milyonlarca oyuncusu bulunuyor. Siz de onlardan biriyseniz şimdi anlatacağımız ipuçlarına göz atmanızı tavsiye ederiz.

Hile etkisi yaratacak Clash of Clans tüyoları:

clash of clans taktikleri

  • Belediye binasını hemen yükseltmeyin diğer şeylere odaklanın,
  • İkinci bir altın depolama alanı almak için acele etmeyin,
  • Oyunun en başında iksir için fazladan depolama alanı almayın,
  • Taşları sadece inşaatçı kulübeleri yapmak için harcayın,
  • Binaları konumlandırırken inşaatçı kulübelerini en köşelere inşa ederek savunmanızı güçlendirin,
  • Kışlanız ve ordunuz büyürken, laboratuvar ve büyü fabrikası kurmayı unutmayın,
  • Saldırı anında yapmanız gerekenleri unutmayın.

Yukarıda maddelerle sıraladığımız her şey aslında oyunda giriş seviyesinden ileri seviyeye kadar oyunun temelini oluşturuyor. Hızlı gelişmek için Clash of Clans hack kullanmanıza gerek olmadan, sadece ipuçlarını uygulayabilirsiniz. Bu sizi oyunda hem hızlı geliştirecek hem de en güçlü oyunculardan biri yapacak. Sözü de fazla uzatmadan direkt konumuza geçelim.

Belediye binasını hemen yükseltmeyin diğer şeylere odaklanın:

clash of clans tüyoları

Clash of Clans Belediye Binası savaşlarda korumanız gereken ana binadır. Oyunun özellikle ileri aşamasında çok önemli olsa da ilk aşamalarda fazla geliştirmenize gerek yok. Bunun yerine kaynaklarınızı farklı binaları geliştirmek için harcayabilirsiniz. Bir görev veya zorunlu olduğu zaman Belediye Binası’nı geliştirmeyi tercih etmelisiniz. Belediye Binası’nın seviyesi yükseldikçe çok daha fazla bina açılıyor.

Belediye Binası seviyesi yükseldikçe yeni binalar açılsa da, yükseltme maliyeti çok fazla artıyor. Bu oyundaki diğer binalar için de geçerli. Bu nedenle sadece ihtiyacınız olan binaları yükseltmeyi tercih edin. Örneğin altın üretiminiz sizin için yeterliyse, durduk yere yükseltmenize gerek yok. Bunun yerine iksir üretim alanını veya farklı askeri bir alanı yükseltmeyi tercih edebilirsiniz.

İkinci bir altın depolama alanı almak için acele etmeyin;

clash of clans altın kasma

Altın bina seviyelerini yükseltmek, savunma ekipmanları satın almak gibi önemli işler için kullanılıyor. Bunun dışında köyünüzü süslemek için malzemeleri de altınla satın alabilirsiniz. Bu da Clash of Clans’ta özellikle ileri seviyelerde çok fazla altına ihtiyacınız olduğu anlamına geliyor. Bu nedenle erken aşamalarda altın depolama binanızı da geliştirmeyi unutmayın. Savaşlarda mutlaka korumanız gereken önemli binalardan biri.

Clash of Clans’ta ekstradan bir tane daha altın depolama alanı satın alabiliyorsunuz. Bunu yapmak aslında erken aşamada çok da mantıklı değil. Bir tane depolama alanı size fazlasıyla yetecektir. Bunun yerine altın üretim alanınızı geliştirmeyi tercih etmelisiniz. İlerleyen aşamada zaten 2. bir depolama alanı almak çok kolay olacak.

Oyunun en başında iksir için fazladan depolama alanı almayın:

clash of clans iksir kasma

İksir, altın gibi bina yükseltmelerinde kullanabileceğiniz çok önemli bir kaynak. Bunun dışında başka kaynaklar satın almak veya ordunuzu eğitmek, geliştirmek için de iksir kullanıyorsunuz. Altın gibi iksir kaynaklarınızı da sürekli geliştirmeniz gerekiyor. Ne kadar çok iksiriniz olursa o kadar fazla asker yetiştirebilir veya yükseltmeleri yapabilirsiniz. İleri aşamada çok fazla iksir gerekecek.

İksir için de altın gibi fazladan depolama alanı alınabiliyor. Bunun yerine yine tek bir depolama alanı kullanarak, sadece iksir üretim alanını geliştirmeniz gerekiyor. İlerleyen aşamalarda fazladan yeni bir tane alabilirsiniz. Erken aşamada daha çok kaynakların hızlı üretilmesine ihtiyacınız olacak. Onları zaten üretildikçe hemen harcamanız gerekecek. Bu nedenle fazladan depolama alanı almayın.

Taşları sadece inşaatçı kulübeleri yapmak için harcayın:

clash of clans ücretsiz taş kasma

Her oyuncuya oyun başında belirli sayıda taş veriliyor. Size verilen bu taşları doğru şekilde harcamanız çok önemli. Çünkü taşlar diğer kaynaklar gibi toplanmıyor; satın almanız gerekiyor. Bu nedenle taşları erken aşamada kullanmamaya özen gösterin. Clash of Clans’ta ileri seviye bir oyuncu olduğunuz zaman, daha hızlı gelişmek için bu taşlara çok ihtiyacınız olacak.

Taşların en çok kullanıldığı yer inşaatçı kulübeleri. Açıkçası en çok değil tek yer bile diyebiliriz. Clash of Clans oyununun başında Yeşil Taş gibi kaynakları farklı konular için harcamak isteyebilirsiniz. Bunu yapmak ileride pişman olmanızı sağlayacak. Taşlarınızı sadece ama sadece inşaatçı kulübeleri yapmak için harcayın. Bu aynı anda daha fazla geliştirme veya savunma yapmanızı sağlayacak.

Kışlanız ve ordunuz büyürken, laboratuvar ve büyü fabrikası kurmayı unutmayın:

clash of clans ordu

Ordu aslında temelinde Ordu Kampı, Kışla, Laboratuvar ve Büyü Fabrikası’nı içeriyor. Ordu Kampı, ordunuzun kaldığı yer anlamına geliyor. Bu nedenle ne kadar büyük olursa o kadar fazla asker içerisinde yaşayabilir. Kışla ise asker yetiştirmek için kullandığımız bina. Kışla’nın seviyesi bağlı olarak yeni askerler açılıyor. Laboratuvar ve Büyü Fabrikası ise ordunuzu daha da güçlü yapmanızı sağlıyor.

İlk başlarda Kışla seviyesini yükseltmek isteyebilirsiniz. Bununla eş olarak Ordu Kampı’nı da yükseltmeniz gerekiyor. Çünkü askerleriniz geliştikçe kampta kapladığı alan da büyüyor. Kışla ve Ordu Kampı eş zamanlı büyürken, bir yandan da Laboratuvar ve Büyü Fabrikası ile ordunuzu geliştirmeye devam etmelisiniz. Bu nedenle ilk seviyelerde mümkün oldukça kaynak üretmeye odaklanmalısınız.

Binaları konumlandırırken inşaatçı kulübelerini en köşelere inşa ederek savunmanızı güçlendirin:

clash of clans savunma

Savunma en temelinde köyünüzü korumak anlamına geliyor. Savunma araçları koymadan önce altın, iksir vb. kaynak depolarınızın köyünüzün ortasına doğru, ulaşılması zor alanlarda olduğundan emin olun. Ardından bu depoları korumak için etraflarına topçular gibi savunma araçları koyabilirsiniz. Her savunma farklı etkilere sahip. Bu nedenle savunma planı yaparken bir strateji belirlemeniz gerekiyor.

Savunma için ayrıca duvarlar satın almanız gerekiyor. İlk seviyelerde kaynak ve altınınız az sayıda olacağı için, duvarları sadece Belediye Binası, altın ve iksir gibi kaynakların etrafına yerleştirin. Şehrinizdeki binaları konumlandırırken, inşaatçı kulübelerini en köşelere yerleştirin. Böylece düşmanlarınızın onlara saldırması için yeterli zamanı olmaz. Ayrıca şehrinizi geniş tutmanıza da gerek yok.

Saldırı anında yapmanız gerekenler var:

clash of clans saldırı

Büyümenizi hızlandıracak ve sizi zaferlere götürecek şey saldırı planlaması. İyi bir saldırı yapabilmeniz için öncelikle iyi bir orduya sahip olmanız gerekiyor. Bunun için mümkün olduğunda Kışla ve Ordu Kampı’nı geliştirin. Askerlerinizi eğitin ve saldırıları, barbarlar gibi küçük gruplara yapın. Ordunuz hakkında iyi bir bilgiye sahip olduktan sonra başka düşmanlara saldırabilirsiniz.

Bir başka düşmana saldırmanın size herhangi bir zararı olmaz. Özellikle erken aşamada askerlerinizi çok kolay bir şekilde yeniden eğitebilirsiniz. Hızlı kaynak toplamak adına oyuna yeni başladığınız zaman mümkün olduğunca fazla rakibe saldırın ve kaynaklarını toplamaya çalışın. Bu hem askeri yeteneklerinizi geliştirecek hem de fazla kaynak toplayarak hızlı gelişmenizi sağlayacak.

Başarılı bir saldırı için birliklerinizin öncelikle altın ve iksir gibi depolama alanlarına saldırmasını sağlayın. Bunun için birlikleri gönderme sıranız çok önemli. Savaşta bir hata yaparsanız geri çekilmekten hiç korkmayın. Daha iyi bir planla sonra yeniden saldırmayı deneyebilirsiniz. Bu belki de sizin için daha büyük kayıpları da engelleyecektir. 

Bunlar dışında askeri alanda daha fazla gelişmek için Laboratuvar ve Büyü Fabrikası’nı çok sık kullanmayı unutmayın. Yukarıda açıkladığımız taktikler ile Clash of Clans oynarken kendinizi çok daha rahat hissedeceksiniz ve çok daha hızlı gelişeceksiniz. Clash of Clans hack gibi taktiklerimizden şimdilik bu kadar. Sizin de aklınıza gelen farklı ipuçları olursa yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Emoji İle Tepki Ver

Acil taktik verin lütfen önce duvarlar mı savunma mı yükseltilmeli?

  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    Yoksa ikisini de birlikte mi yapmaya &#;alışayım 5 duvar 1 savunma şekilde, zira duvarları 7 den 8 e y&#;kseltmem &#;ok uzun zamanımı alacak, 8 den 9 a ise en az 1 yılı var ki amacım BB yi 10 a y&#;kseltmeden &#;nce duvarları 10 a y&#;kseltmek yani korkun&#; bir zaman s&#;z konusu. Peki şimdi ne yapsam acaba, &#;nce savunmayı fulkeyip sonra duvarları y&#;kseltmeye mi adasam kendimi yoksa &#;nce bi hepsini 8 e y&#;kseltip sonra mı savunmayı y&#;kseltsem? Ya da dediğim gibi karışık gidebilirim 5 duvar 1 savunma şeklinde.

    Tuzakların &#;oğu level daha y&#;kseltilmeyi bekliyor, X Yayları funduszeue.infode, cadı bebe ejder ve hız b&#;y&#;s&#; a&#;ıldı ama asker G&#;&#;lendirmeye daha yeni başlayacağım, sondaların ikisi de funduszeue.info yani full

    Acil taktik verin lütfen önce duvarlar mı savunma mı yükseltilmeli?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dantesneo -- 26 Nisan ; >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Zaten belediyeyi erken basarak hata yapmışsın. fakat hatanı telafi etmek m&#;mk&#;n. duvarları fulleyebilmek i&#;in oyuna fazla zaman ayırıp s&#;rekli savaş yapmalısın. eğer bunu yapabiliyosan şimdi ilk yapacağın iş g&#;revlerden yapılmayanlrı tamamlamak ve taşa ulaşıp 5. inşaat&#;ıyı almak. onu sadece duvar i&#;in boşta bırakacaksın 4 taneside s&#;rekli savunma basacak. ya da 5 inşaat&#;ıda savunmada olacak fakat g&#;nleri uzun olmayacak. birinin 1g birinin 2g diğeri 3 diğeri 4 şeklinde olursa inşaaat&#;ı bitene kadar depoları fullersin ve duvar basacağın kadarını basar diğeriylede savunma basarsın b&#;ylece ikisini birden fullersin. k&#;y&#; fulledikten sonra duvar basmak &#;l&#;m gibi oluyor benden s&#;ylemesi
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: The Shawshank

    Zaten belediyeyi erken basarak hata yapmışsın. fakat hatanı telafi etmek m&#;mk&#;n. duvarları fulleyebilmek i&#;in oyuna fazla zaman ayırıp s&#;rekli savaş yapmalısın. eğer bunu yapabiliyosan şimdi ilk yapacağın iş g&#;revlerden yapılmayanlrı tamamlamak ve taşa ulaşıp 5. inşaat&#;ıyı almak. onu sadece duvar i&#;in boşta bırakacaksın 4 taneside s&#;rekli savunma basacak. ya da 5 inşaat&#;ıda savunmada olacak fakat g&#;nleri uzun olmayacak. birinin 1g birinin 2g diğeri 3 diğeri 4 şeklinde olursa inşaaat&#;ı bitene kadar depoları fullersin ve duvar basacağın kadarını basar diğeriylede savunma basarsın b&#;ylece ikisini birden fullersin. k&#;y&#; fulledikten sonra duvar basmak &#;l&#;m gibi oluyor benden s&#;ylemesi

    İnşaat&#;ı alabilme imkanım anca usta lige yani kupaya ulaşarak m&#;mk&#;n olabilir diğer t&#;rl&#; imkansız gibi bir. kupadan sonra da beni aşan rakipler &#;ıkıyor ve ganimet kasmam imkansız hal alıyor en k&#;t&#; k altın ve iksir almam lazım her savaşta

    Hava f&#;zeleri her biri daha 5 lvl mesela bunlar dururken duvarlar kasmam da sıkıntı olabilir ama savunma s&#;releri de uzun oluyor dediğin gibi. Yani 5 duvar 1 savunma şeklinde mi olur git diyorsun? Tahmini olarak &#;yle gidersem duvarların hepsi 8 e ulaşamadan savunma tamamen y&#;kseltilir geriye tek duvarlar kalır 9 ve 10 i&#;in



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dantesneo -- 26 Nisan ; >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Binbaşı
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Binayı erken basmak eskiden daha &#;nemli bir meseleydi. Th8 th9 seviyesinde erken bina basmak fazla sıkıntı olmaz ortalık zaten &#;l&#; th9 dan ge&#;ilmiyor. Ok&#;u barbarla rahat ganimet kasılır hepsi yapılır, TH10 a erken ge&#;meyin yeter. Hatta o konuda da birşeyler yazabilirim ama şimdilik b&#;yle kalsın.

    Eğer th9 da uzun kalıp heroları 25 30 seviyesine kadar y&#;kseltecekseniz zaten savunma &#;ok daha &#;nce biteceği i&#;in gelen altını duvara iksiri de 8 seviye yaptığınız siyah duvara harcarsınız.

    Mesajı okuyan diğer arkadaşlara tavsiyem klan savaşı i&#;in k&#;y yapmıyorsanız, dev ok&#;u barbar duvarcı b&#;y&#;c&#; gibi temel askerleri de yaptıysanız th9 a erken ge&#;ebilirsiniz. Bu size hero y&#;kseltme i&#;in zaman kazandırır. Sizinle başlayıp th8 de duvar kasan yerinde sayarken siz th9'da krali&#;eyi alıp 10 15 level
    yaparsınız vs vs

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

Merhaba arkadaşlar, çooook uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. Bu yazımda sizlere CoC'da saldırı taktiklerini anlatacağım. Hangi köye neden saldırılır, altınlar nerede; depodamı yoksa madenlerde mi, adam aktif mi değil mi hepsi bu yazımda.

(Ayrıca RazorGamingTR klanı kuruldu, buradan detaylara ulaşabilirsiniz.)

Öncelikle size terk edilmiş köylerden bahsedeyim. Bu köylerin sahipleri ya oyunu bırakmıştır ya da uzun zamandır girmiyordur. Bunlara saldırmanın avantajı size geri saldırı yapmazlar ve mayın yay gibi savunma sistemleri funduszeue.infoeri depo yerine çıkarıcılarda birikmişfunduszeue.info anlamak için;


  • Mevcut ganimetin seviyenize göre iyi olup olmadığına bakın.
  • Ganimetin madenlerde mi depoda mı olduğunu bilmek çok önemli. Bunun için resime bakalım.



Eğer ki madenlerin sağ tarafında bulunan kutu altın doluysa ve yerlere de altın düşmüşse bilinki ganimet madenlerdedir. Ganimetin büyük çoğunluğu ise seviyesi en yüksek maden çıkarıcısındadır. Buna iksirde dahildir. İksir çıkarıcılar dolu gözüküyorsa direk onlara saldırın.


  • Ganimet yüksek ve çıkarıcılarda ise oyuncunun aktif olup olmadığına bakalım. Eğer etrafta mezar taşları varsa bilinki düşmanınız sizden önce saldırı almış ve hala oyuna girip mezar taşlarını temizlememiş. Bunun dışında sol üst köşede ligi yazar. Eğer boş bir resim varsa ve lig başı değilse daha kimseye saldırmamıştır ve buda diğer bir kanıttır.
  • İnşaat kulubelerine de bakıyoruz. Üzerlerinde ZzZzZ işareti varsa çalışmıyorlardır ve buda aktif oyuncu olmadığını gösteren bir işarettir.
  • İleri bir saldırı aracı olan X-Topu da boşsa saldırmamanız için hiçbir neden yok.

Saldırıcağımız düşmanı belirledik. Şimdi de nasıl saldıracağımızı görelim. Öncelikle basit detaylardan başlayalım.

  • tane barbar yerine barbar okçu kullanırsanız her zaman daha etkili olursunuz.
  • Tek tip ordu yerine içinde birinin yoğun olduğu ama genelde hepsinden olan ordular seçin.
  • Rakibinizi tanıyın ve sizden güçlülere saldırmanın akıl karı olmadığını bilin.
  • Duvar yıkıcı iskeletleri kullanmayı unutmayın.

İlk 30 Saniye;

  • Ganimetin nerede olduğuna bakın. Depo mu toplayıcılar(çıkarıcılar) mı?
  • Klan kalesinin ve kahramının yerini belirleyin.
  • 2x2 lik bir boş alan bulun çünkü orada gizli Tesla Kulesi var.
  • Nereden saldıracağınızı tespit edin, ne kadar birim kullanacağınızı hesaplayın.

Savaş başlıyor

  • Öncelikle klan kalesinin dolu olup olmadığını öğrenmek için oraya bir tane adam gönderin. Doluysa hepsi çıkar zaten onları güzelce öldürün. Düşmanın kahramanı varsa onuda kenara çekip öldürün.
  • Okçular ile düşman kulelerinin size vuramadığı yerlerden  savunmasız binaları yıkın.
  • Düşman duvarlarını yıkmadan önce bir kaç dev ile kuleleri oyalayın ve aradan duvar yıkıcıları gönderin. ( 2 tane seviye duvar yıkıcı ile seviye 6 duvarına kadar rahatlıkla yıkabilirsiniz. Detaylı listeyide paylaşıyorum.)

Seviye 1 Duvar Yıkıcıhasar verir ve funduszeue.infoduvarını yıkar.

Seviye 2 Duvar Yıkıcı hasar verir ve funduszeue.info duvarını yıkar.

Seviye 3 Duvar Yıkıcı hasar verir ve funduszeue.info duvarını yıkar.

Seviye 4 Duvar Yıkıcı hasar verir ve funduszeue.info duvarını yıkar.

Seviye 5 Duvar Yıkıcı hasar verir ve funduszeue.info duvarını yıkar.

2 Tane Seviye 5 Duvar Yıkıcı  6,7 ve 8. seviye duvarını yıkar.

3 Tane Seviye 5 Duvar Yıkıcı 9 ve seviye duvarını yıkar.

  • Mümkünse havan topunun en yakınından saldırın ki size vuramasın.
  • Goblinlerinizi duvar yıkıldıktan ve ganimete ulaşıldıktan sonra salın. Özellikle havan topuna dikkat edin hepsini tek atışta haşat edebilir. Büyücü kulesinide unutmayın.
  • Bütün ordunuzu aynı anda göndermeyin. En azından birazcık barbar ve okçu bırakın ki %45 lerde kalırsanız etrafta kalmış az canlı binaları yıkabilesiniz.

Bir sonraki yazımda savunma taktiklerinden bahsedeceğim. Sorularınız ya da eklemek istedikleriniz olursa lütfen aşağıdaki yorum bölümünü kullanın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası