dekoratif çerçeve yapımı / Kendin Yap Çerçeve Fikirleri | Koçtaş Blog

Dekoratif Çerçeve Yapımı

dekoratif çerçeve yapımı

Malzemeler

  • Ahşap Levhalar (marangozlarda bulabilirsiniz)
  • Ahşap Mandallar
  • Ahşap Tutkalı
  • Vernik ve Boya ile renklendirebilirsiniz
  • Mezura
  • Testere

 



Fotoğraflarınızı bastırdıktan sonra fotoğraf ile ahşap arasına istediğiniz kadar boşluk bırakarak ahşap levhayı ölçeklendirin.


Benim çerceveler 20x22 cm dir. Siz fotoğrafınızın büyüklüğüne göre ölçün.


Ölçüsünü aldığınız ahşap levhaları testere ile kesin bunun için illaki elektrikli testere gerekmez. El testeresi ile kesebilirsiniz veyahut testereniz yok ise marangozda da kestirebilirisiniz.


Kesilen malzemeleri biz sadece vernikledik siz boya ile renklendirebilirsiniz.


Ahşap tutkal ile 4 kenarı yapıştırın.


Şimdi anılarınız için güzel bir köşe bulun.. Eğlenceli Hobileriniz Olsun..


10 Ad&#x;mda Evde Çerçeve Yap&#x;m&#x; ve Çerçeve Fikirleri

10 Adımda Evde Çerçeve Yapımı Ve Çerçeve Fikirleri

Evde çerçeve yapımı, evine yeni dokunuşlarda bulunmak isteyen ve yenilikten vazgeçmeyen kişilerin en çok ilgilendiği DIY projelerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Sizler de özgün ürünler yaratmaktan zevk alıyorsanız yalnızca birkaç denemenin ardından çerçeve yapımı konusunda tecrübeli hale gelebilir, hazırladığınız çerçeveler ile evlerinizde yepyeni bir ambiyans yaratabilirsiniz.

Resim ya da fotoğraf çerçeveleri, içerisinde bulunan çalışmaların daha güvenli bir şekilde muhafaza edilmesini sağlayan ve mekanların çeşitli bölümlerinde sergilenebilen estetik aksesuarlardır.

Geleneksel ve klasik görünümünün yanı sıra günümüzde modern bir imza da taşıyan fotoğraf çerçeveleri, aslında çok uzun yıllardan beri çeşitli amaçlarla kullanılmakta ve hayatımızda varlıklarını sürdürmektedir.

Beğenilerinize uygun ve evinizin şıklığını tamamlayacak çerçevelere sahip olmak için evde çerçeve yapımı konusunda ustalaşabilir, her ayrıntısında sizi yansıtacak fotoğraf çerçeveleri ortaya koyabilirsiniz.

Evlerinizdeki tarzın ve uyumun adresi Doğtaş markası olarak bugünkü yazımızda sizler için çerçeve tarihini ve çerçeve stillerini sıralıyor; evde çerçeve yapımına değiniyoruz.

Tarihte Çerçeve Yapımı

altın yaldızlı perde ve düz duvara asılmış çerçeve

Evlerde konsolların üzerini, vitrinleri ve duvarları süsleyen fotoğraf çerçeveleri, aslında çok uzun bir tarihe sahip. Peki en eski resim çerçeveleri nasıldı? Bir sanat eseri olarak görülen çerçeveler nasıl yapılıyordu?

Tarihte çerçeve kullanımının en eski işaretlerinden biri Antik Mısır’da fayyum mumya portrelerinin muhafaza edilmesi için yapılan ürünlerdir. Alçı kullanılarak yapılan bu çerçevelerin içine yerleştirilen portreler, üst sınıf mumyaların üzerine yerleştirilmekte ve mumyalar bu şekilde gömülmekteydi.

İlerleyen dönemde ise Avrupa’da gelişen resim sanatı ile birlikte, bugün hemen herkesin tanıyıp bildiği oymalı ve ahşap klasik resim çerçeveleri ortaya çıktı. Milattan sonra yüzyılın ortalarında yalnıza kiliseye özel olan bu çerçeveler, İtalya’da gerçekleşen Rönesans akımı ile birlikte soylu kesimin de evlerine girmiş oldu.

Zamanla sanatın farklı kimliklere bürünmesiyle çerçeve yapımında da değişiklikler meydana geldi. Klasik çerçeve modelleri, yerini yaldızlı ve gümüş ayrıntılar taşıyan çerçeve modellerine bıraktı. Bununla birlikte çerçeve yapımı bir sanat olmaktan çıkarak dönemin başarılı mobilya ustaları tarafından üretilir hale geldi.


Modernizmin etkinlik alanını her geçen gün daha da genişletmesi, iç dekorasyona da yansıdı. Böylece ’lü yıllardan itibaren minimal çizgilere sahip ve modern çerçeveler üretilir hale geldi. Bunun en temel sebebi ise klasik çerçevelerde yer alan oymaların çok ince işçilik gerektirmesi ve yapımının daha maliyetli olması idi..

Rönesans döneminde soyluların portrelerini çevreleyen resim çerçeveleri, ’lü yıllara gelindiğinde sanatsal çalışmaları muhafaza etmek üzere kullanılmaya başlamıştır.

Günümüzde ise çerçevelerin işlevi, bir mekanın dekorasyonunu tamamlamaya hatta ona anlam katmaya doğru evrildi. Öyle ki bugün ev dekorasyonunda önemli bir role sahip olan çerçeveler, fotoğraflarınızı sergilemenin yanı sıra içi boş olarak da değerlendirilerek ortama modern bir hava katmaya yardımcı oluyor.

Ortaya çıktığı ilk dönemde sadece sanatçılar tarafından tasarlanan, sonraki süreçte ise mobilyacıların ustalık eserine dönüşen ahşap çerçeveler, bugün evlerde de özgün bir şekilde ve incelikle yapılıyor.

10 Adımda Evde Çerçeve Yapımı

evde çerçeve yapımı

Geçmiş yıllarda bir dönem sanatçılar sonra da mobilya ustaları tarafından üretilen çerçevelerin günümüzde hemen herkes tarafından yapılabilir olduğunu söylemek mümkün. Eğer siz de kedin yap projeleri ile ilgileniyorsanız birkaç pratiğin ardından evde çerçeve yapımı konusunda ustalaşabilirsiniz.

İşte 10 adımda evde ahşap çerçeve yapımı!

  1. Yapılmak istenen çerçevenin boyutlarına karar verilir ve bu ölçülere uygun bir ahşap bulunur.
  2. Hem ahşabın yüzeyini pürüzsüz hale getirmek hem de tüm kenarlarını eşitlemek için kereste üzerinde kesme ve zımparalama işlemleri yapılır.
  3. Elde edilen parçalar yapıştırılırken sorun yaşamamak adına ahşapların kenarları açılı olarak kesilir. Kesim sırasında ahşaplar 2’li gruplandırılarak aynı gruptaki ahşapların eşit kalınlıkta ve uzunlukta olmasına dikkat edilir.
  4. Ahşaplar bir tutkal ya da çivi yardımıyla dikkatli bir biçimde sabitlenir. Sağlamlığını korumak adına önce tutkal, ardından çivi de kullanılabilir.
  5. Eğer tutkal kullanıldıysa kuruması için 24 saat boyunca bekletilir.
  6. Kalan son pürüzler ince bir zımpara yardımıyla el ile zımparalanır.
  7. Çerçevenin etrafı, elde edilmek istenen görünüme göre kat arası cilalanır.
  8. Ahşabın dokusunu korumak için istenilen görünüme göre üzerine ahşap koruyucu vernik sürülür.
  9. Çerçeve, isteğe bağlı olarak boyanır.
  10. Son olarak arkasına bir düz bir zemin asılır ve içerisine istenilen resim yerleştirilir.

Evinize Tarz Katacak Çerçeve Fikirleri

1. Doğal ve Estetik: Ahşap Çerçeveler

konsolun üzerinde duran modern çerçeveler

Doğal bir görünüme sahip olan ahşap çerçeveler, farklı renklerde üretilebildiği için farklı dekorasyon tarzları ile mükemmel bir bütünlük oluşturmaktadır.

Her zaman trend olan ve bulundukları mekana sıcaklık katan ahşap çerçeveleri duvar dekorasyonunda kullanabileceğiniz gibi konsolların üzerine yerleştirebilir, böylece anılarınızı her daim görünür kılabilirsiniz.

Art deco dekorasyon, ahşap çerçeve sevenlerin bayılacağı dekorasyon çeşitleri arasında yer alıyor. Bu tarzı daha yakından tanımak için Sıradışı Çizgileriyle Evlerde Art Deco Tasarım & Dekorasyon başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

2. Zarif ve Nostaljik: Pirinç Çerçeveler

Aslında bakır ve çinko alaşımı olan pirinç, Romalılar döneminden itibaren hayata dahil edilmiş ve pek çok alanda kullanılmıştır. Yakın geçmişte ev dekorasyonunda da izlerine rastlanılan pirinç aynı zamanda çerçeve yapımında da yararlanılan bir malzeme olarak ön plana çıkmıştır.

Adeta zerafetin simgesi olan pirinç çerçeveler, özellikle retro ve parizyen stile göre dekore edilen evlerin en şık tamamlayıcıları arasında yer almaktadır.

Bu noktada gold rengi ile göz dolduran bir güzelliğe sahip olan Doğtaş Valentin Çerçevenin evinize zarif ve nostaljik bir hava katacağının da altını çizelim.

3. Klasik ve Şık: Antika Çerçeveler

içi boş ve klasik tasarıma sahip çerçeve

Eğer ev dekorasyonunda klasik bir tarz arıyorsanız Rönesans döneminden itibaren popülaritesini hemen her dönem koruyan klasik stile sahip ya da oymalı çerçeveleri tercih edebilirsiniz.

Genellikle klasik ayrıntılar taşıyan antika çerçeveler, modern ev dekorasyonlarında da tercih edilerek birbirini tamamlayan eşsiz bir stil ortaya koymakta ve birbirine güç katmaktadır.

4. Modern ve Trend: Masaüstü Çerçeveler

komodinin üzerinde duran masaüstü çerçeve

Masaüstü çerçeveler, özellikle konsol ve vitrinlerin üzerine yerleştirilen en şık aksesuarlar arasında yer alan, ev dekorasyonunda önemli role sahip parçalardan biridir.

Ev dekorasyonunda önemli bir vurgu öğesi olarak değerlendirilen masaüstü çerçeveler, ahşap ve cam gibi farklı materyallerle üretilebilmesinin yanı sıra klasik ya da modern çizgiler taşıyan alternatiflere de sahiptir.

Alışılmışın dışında tasarımı ile göz dolduran Doğtaş Matilda Çerçeve, bu anlamda dekorasyon stilinizin en şık tamamlayıcısı olabilir.

5. Minimal ve modern: Cam Çerçeveler

masaüstü pirinç çerçeve

Şeffaf veya renkli cam materyal ile üretilen ve yapımı büyük ustalık gerektiren cam çerçeveler de popülerliğini her daim koruyan ve minimal tasarımı ile göz dolduran çerçeve modelleri arasında sayılabilir.

Bulundukları mekana ayrı bir hava katan cam çerçeveler, genellikle daha sade bir dekorasyonun hakim olduğu evlerde tercih edilmektedir.

Son olarak evlerinize ayrı bir hava katacak en şık çerçeve modelleri için Doğtaş’ın aksesuar çeşitlerine göz atmayı ve Doğtaş Blog’u ziyaret etmeyi unutmayın!

Kendin Yap

Kendin yap, aslında dünyada &#;DIY&#; denen &#;el yapımı&#; çalışmaların tümüne işaret ediyor gibi olsa da bizde biraz daha sert malzemeden, örneğin tahtadan çerçeve, raf; telden abajur, dekoratif heykel yapımına denk düşüyor. Sayfaları gezin, göreceksiniz.

Kendin yap takı organizeri

Merhaba:) Çok kolay bir kendin yap projesini daha sizlerle paylaşmak istedim. Sünger bigudiler ve boş bir kutu ile takılar daha bir düzenli. Umarım beğenirsiniz. Daha fazla bilgiye ulaşmak isterseniz, bloguma bekliyorum.:)

Hasır ipten mumluk

Hep internette görüp denemek istediklerim arasındaydı bu mumluk. Yaptım ve çok orjinal oldu. Çok basit siz de deneyebilirsiniz

Kıyafetinize göre kendi düğmenizi kendiniz yapın

Elbise dikiyorsunuz ya da elbisenize düğme eklemek istiyorsunuz uygun düğme bulamadınız. Çok da ucuz ve kolay bir yöntemle düğme yapabilirsiniz. Düğme nasıl yapılır bakmak isterseniz  bloguma beklerim

Altın yaldızlı çerçeveler (çerçeve süsleme)

Birkaç tahta, kargo paketleme naylonları, zımba makinesi, kullanılmayan naylon çiçekler, altın yaldız ve simlerle süslenmiş çerçeveler. Detaylı tüm resimler ve yapılış aşamaları için gullerle dikiş blogumuza bekleriz&#;

Sürpriz yumurta oyuncaklarından yapılmış avize

Sizin de evde nereye koyacağını bilemediğiniz ama atmaya kıyamadığınız bir sürü ama bir sürü minik oyuncağınız mı var? Ne güzel, o zaman siz de avize yapsanıza. Nasıl mı? Bloguma göz atsanıza

Kendi poşet çaylarınızı kendiniz yapın!

Kendi poşet çaylarınızı kendiniz yapmaya ne dersiniz? Yağlı kağıt ve zevkinize göre seçeceğiniz çaylarla yapılıyor. Nasıl yapıldığını merak ediyorsanız bloguma beklerim&#;

Urgan ipinden dekoratif sepet modelleri

Okul kermesinde satılması için yapmıştım bu urgandan sepetleri. Kermesi de sergi masraflarını çıkarmak için yapmıştım Hepsini yükleyemedim, bir sürü model var, merak mı ettiniz? Hadi buraya gelin o zaman

Makrome ipinden abajur yapımı

Merhaba arkadaşlar. Sıradaki çalışmam son zamanlarda internette meşhur olan abajurlardan. Yapım aşamaları: Makrome ipini komple tutkallayıp bir deniz topuna sarıp 1 gün bekletin. 1. günün sonunda sertleşmiş olacak ipimiz. Deniz topumuzun tıpasını açıp havasını indirin, ben patlatmadım siz de sakın patlatmayın,

Kolay çerçeve yapımı (kendin yap)

Aslında çervesi olmayan bir çerçeve yaptım Yapılışı için okumaya devam edin efem. Duvarınızda görmek istediğiniz fotografları seçin (mümkünse boyutları aynı olsun) fotograf boyutunuza uygun karton kesin, kartona fotografları bitişik şekilde yapıştırın. Kartonu da çift taraflı bantla duvarınıza yapıştırın

Urgan ipten sepet ya da kase

Kalın urgan ipi silikonla yapıştırarak sepet haline getirdim. Yapılışı çok zevkli. Hem sepet hem de kase olarak kullanabilirsiniz. Blogum

El yapımı ahşap kitaplık

Kendime yeni bir kitaplık yaptım. Aşamalarını görmek isterseniz blogda ayrıntıları var. Tık Tık

Halı kenarlı dokuma çerçeveli ayna

Oval şekilde bir tahtayı kestikten sonra ölçüsüne göre halı dokuyoruz. Daha sonra silikonla dokuduğumuz bu halıyı tahtanın üzerine yapıştırdım. Sonra da camcıya götürüp aynasını taktırdım. Herhalde ilk halı çerçeveli aynayı icat etmiş oldum İnternette aradım ama benzer bir ürün göremedim

Aynadan çerçeveye dönüşüm

Çerçevesine bayıldığım fakat boyutu nedeniyle bir yere uyduramadığım ayna artık bir resim çerçevesi. Nasıl mı? En yakın çerçeveciye gidilerek aynaya uygun cam kestirildi. Sıcak silikonla cam çerçeveye yapıştırıldı. Aynadan çerçeve elde edildi. Diğer fotoğraflar ve ayrıntılar için bloguma beklerim

Düş kapanı yapımı

Rüya kapanı yapmak için herhangi bir halka buluyoruz. Ben kasnaktan yaptım. Tef yapmıştım, kurdele o zamandan kalma. İyi yapıştırmışım sökülmedi. Onun üstüne ip sarıyoruz. En zor kısmı bu oluyor. İçini yapmak daha zevkli, içine de ipleri sarıyoruz ortasına elim sığmadığı

Evi Emeğinizle Süsleyin: Kendin Yap Çerçeve Fikirleri

Zamanda yolculuk yapmak henüz mümkün de&#;il, ama foto&#;raflar sayesinde hiç unutulmas&#;n&#; istemedi&#;imiz anlar&#; dondurup bu sayede diledi&#;imizde geçmi&#;e gidebiliyoruz. Peki, sizin için önemli olan o foto&#;raflara kendi eme&#;inizle güzel çerçeveler yapmaya ne dersiniz? &#;&#;te, evde kolayl&#;kla yapabilece&#;iniz kendin yap çerçeve modelleri:

Kartondan Çerçeve Yap&#;m&#;

Kolayl&#;kla ula&#;abilece&#;iniz birkaç malzemenin el becerileri ile bir araya gelmesi, çok &#;&#;k bir çerçeve yapman&#;z&#; sa&#;layabilir. &#;imdi, rustik etkiler sunacak “Kartondan çerçeve nas&#;l yap&#;l&#;r?” sorusunun yan&#;t&#;n&#; verelim.

Kartondan Çerçeve Yap&#;m&#;

Gerekli Malzemeler

  • Karton
  • Farkl&#; uzunlukta ince dallar
  • Silikon tabancas&#;
  • Foto&#;raf
  • Çerçeveyi süslemek için süs
  • Makas

Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

  1. Kartonu foto&#;raf boyutunda kesin.
  2. Kartonun dört kö&#;esine az miktarda silikon uygulay&#;n ve ard&#;ndan foto&#;raf&#; kartonun üzerine yap&#;&#;t&#;r&#;n.
  3. Dallar&#; dört bir yana, foto&#;raf&#;n en d&#;&#; k&#;sm&#;na s&#;cak silikon yard&#;m&#;yla yap&#;&#;t&#;r&#;n.
  4. Diledi&#;iniz yere kuru çiçek gibi süsleri de yap&#;&#;t&#;r&#;p çerçeveyi hareketlendirin.
  5. Ba&#;ka bir kartonu uzun bir dikdörtgen olacak &#;ekilde kesin ve bu kartonu “Z” formunda katlay&#;n.
  6. Katlad&#;&#;&#;n&#;z kartonu çerçevenin arkas&#;na yap&#;&#;t&#;r&#;p çerçeve ayakl&#;&#;&#; yap&#;n.

Bu arada dilerseniz videomuzdan da karton ve ah&#;ap çerçeve yap&#;m&#;n&#;n ad&#;mlar&#;n&#; ayr&#;nt&#;l&#; bir &#;ekilde görebilirsiniz.

Havayla Kuruyan Seramikten Çerçeve Yap&#;m&#;

“Havayla Kuruyan Seramik Hamurundan Kendin Yap Fikirleri” yaz&#;m&#;zda, dekoratif kaseden buzdolab&#; süsüne kadar seramikle yapabilece&#;iniz diy önerilerini payla&#;m&#;&#;t&#;k. &#;imdi, s&#;rada foto&#;raf çerçevesi var!

Kendin Yap Çerçeve Yap&#;m&#;

Gerekli Malzemeler

  • Havayla kuruyan seramik hamuru
  • Poli merdane
  • Hobi boyas&#; ve f&#;rças&#;
  • Jüt ip
  • Çöp &#;i&#; çubu&#;u
  • Maket b&#;ça&#;&#;
  • Çift tarafl&#; bant
  • Foto&#;raf
  • Cetvel
  • Su

Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

  1. Seramik hamurunu kab&#;ndan ç&#;kar&#;n ve iyice yo&#;urun.
  2. Hamuru poli merdane ile aç&#;n. Bu a&#;amada hamurun kal&#;nl&#;&#;&#;n&#;n tüm bölgelerde ayn&#; olmas&#;na özen gösterin.
  3. Foto&#;raf&#;n&#;z&#;n ölçüsüne uygun olacak biçimde 4 parçay&#; cetvelle ölçüp maket b&#;ça&#;&#;yla kesin. 2 parça çerçevinin enini, 2 parça ise boyunu olu&#;turacak.
  4. Parçalar&#;, ortas&#;na foto&#;raf gelece&#;i için bo&#; olacak &#;ekilde bir araya getirip dikdörtgen ya da kare olu&#;turun.
  5. Hamurun parçalar&#;n&#;n birbirine yap&#;&#;mas&#; için az miktarda suyu parma&#;&#;n&#;za al&#;p birle&#;im yerlerine uygulay&#;n. Bu uygulama s&#;ras&#;nda parçalar&#;n kal&#;nl&#;&#;&#;n&#; inceltmemeye, parçalara hasar vermemeye özen gösterin.
  6. Çöp çubuk &#;i&#; ile üstteki parçada aral&#;kl&#; iki delik aç&#;n. Bu delikler yard&#;m&#;yla çerçeveyi asabileceksiniz.
  7. Hamuru 24 saat bekletip kurutun.
  8. Hamurun kurudu&#;undan emin olduktan sonra çerçeveyi diledi&#;iniz renk hobi boyas&#; ile boyayabilirsiniz. Dilerseniz çerçeve üzerine farkl&#; desenler de çizebilirsiniz.
  9. Boya kuruduktan sonra jüt ipi deliklerden geçirin ve dü&#;üm at&#;n.
  10. Foto&#;raf&#; çift tarafl&#; bant yard&#;m&#;yla çerçevenin iç k&#;sm&#;na yap&#;&#;t&#;r&#;n.
  11. Çerçeveyi duvara çakt&#;&#;&#;n&#;z çiviye jüt ip yard&#;m&#;yla as&#;n. Duvar çerçevesi yap&#;m&#; i&#;te bu kadar kolay!

Jüt &#;pten Çerçeve Yap&#;m&#;

Rustik ip, kendin yap projelerinde s&#;kl&#;kla kullan&#;lan ürünlerden biri. Peki, jüt ipten çerçeve yapmaya ne dersiniz?

Jut &#;pten Çerçeve

Gerekli Malzemeler

  • Jüt ip
  • Silikon tabancas&#;
  • Süs (çak&#;l ta&#;&#;, deniz y&#;ld&#;z&#; vb)
  • Karton
  • Maket b&#;ça&#;&#;
  • Foto&#;raf
  • Koruyucu örtü

Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

Projeyi yapaca&#;&#;n&#;z zemine koruyucu örtüyü serin.

  1. Foto&#;raf&#; bir zemine konumland&#;r&#;n ve jüt ipi foto&#;raf&#;n kenarlar&#;ndan ba&#;layarak d&#;&#;ar&#; do&#;ru, silikon tabancas&#;yla yap&#;&#;t&#;rarak sarmaya ba&#;lay&#;n. Bu a&#;amada az miktarda silikon kullanmak, ta&#;malar&#; ve dolay&#;s&#;yla kötü görüntü olu&#;mas&#;n&#; engelleyebilir.
  2. Sarmaya ba&#;lad&#;&#;&#;n&#;z jüt ipin ba&#;lang&#;ç ve kesim noktalar&#;n&#; süs e&#;yas&#; ile süsleyin. Çak&#;l ta&#;&#;, deniz y&#;ld&#;z&#;, kuru çiçek… Diledi&#;iniz süs e&#;yas&#;n&#; silikonla yap&#;&#;t&#;rabilirsiniz.
  3. Kartondan dikdörtgen bir parça kesin. Bu kartonu “Z” &#;eklinde k&#;v&#;r&#;n ve bir ucunu foto&#;raf&#;n arka k&#;sm&#;na yap&#;&#;t&#;r&#;n. Böylece çerçeve aya&#;&#;n&#;z da haz&#;r!

Farkl&#; yöntemlerle diy çerçeve yap&#;m&#; fikirlerini sizinle payla&#;t&#;k. &#;imdi, yapaca&#;&#;n&#;z çerçevelerle evinizde daha fazla foto&#;rafa yer verme zaman&#;!

Bu arada isterseniz birbirinden güzel çerçeve modelleri için Koçta&#;’a göz atabilece&#;inizi de unutmay&#;n!

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası