çankaya tıp merkezi kadın doğum doktorları / Hekimler – Özkaya Tıp Merkezi

Çankaya Tıp Merkezi Kadın Doğum Doktorları

çankaya tıp merkezi kadın doğum doktorları

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Kadın Hastalıkları ve Doğum Hizmetleri

Güven Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum bölümünde verilen hizmetler nelerdir?

Güven Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum bölümünde; sağlıklı ve riskli gebelik takibi, doğum sürecinin yönetimi, lohusalık döneminin takibi ek olarak emzirme destek hizmetleri verilmektedir. Kadın üreme sağlığına yönelik yıllık jinekolojik kontrollerin yanı sıra smear testi (rahim ağzı kanser taraması), rahim, yumurtalık, vajina hastalıklarının tanısı ve tedavisi, üreme sağlığı ve yardımcı üreme teknikleri hizmetleri verilmektedir.

Güven Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum bölümünde hastalıkların tanısı ve tedavi planlaması için basitten karmaşığa doğru bir planlama ile hizmet sunulmaktadır. Öncelikle detaylı bir hastalık öyküsü takiben jinekolojik muayene ve eş zamanlı olarak ultrason değerlendirmesi ve mevcut bulgular tanı için yeterli ise tedavi sürecinin bireysel olarak planlanması yapılmaktadır. Ek araştırma gerekmesi halinde laboratuvar hizmetleri ve ileri görüntüleme araçlarından yararlanılmaktadır. 

GEBELİK TAKİBİ

Ülkemizde gebelik takibi oldukça yoğun ve iyi bir şekilde yapılmaktadır. Hamile kalındığında ilk aşamada ultrasonografiyle gebeliğin yerleşiminin doğru olup olmadığı kontrol edilmektedir. Sağlıklı gebelik teyit edildikten sonra düzenli olarak aylık yapılan kontrollerle devam edilmektedir. Bu takip sıklığı genellikle haftadan sonra artmakta ve gebeler iki haftalık aralıklarla takip edilmektedir. haftadan sonra ise anne adayları haftalık kontrollerle takip edilmektedir. Gebelik takip sürecinde bazı testler de yapılmaktadır. Bu testlerin amacı erken dönemde anne ve bebeğin sağlığını kontrol etmektir. Bebekle ilgili yapılan testler genellikle kromozomal tarama testleri ve bebeğin anatomik yapısının normal olduğunu teyit etmek için yapılan ultrasonografi görüntüleme yöntemleridir. Genellikle gebeliğin başında, bir seri rutin test yapılarak, anne ve bebek açısından risk olup olmadığı anlaşılmaya çalışılmaktadır. Bu dönemden sonra da belli periyotlarla yapılan spesifik testler vardır. Ayrıca anne adaylarının gebelik boyunca hipertansiyonları olup olmadığı düzenli olarak ölçülerek takip edilmektedir.

ÇİKOLATA KİSTLERİ

Dünyada milyonlarca kadını etkileyen endometriozis, kronik rahim ağrısı, rahim içi kitleler, ağrılı adet görme, bağırsak ya da idrar yolu rahatsızlıklarıyla ortaya çıkmaktadır. Endometriozisin yumurtalıkta oluşturduğu kistlere “çikolata kisti” denilmektedir. Hızlı büyüyen çikolata kistleri tedavi edilmezlerse kısırlığa varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. 

Hastalığın tanısında ultrason ve pelvik muayene çok önemli ipuçları vermektedir. Tanı ve tedavide altın standart laparoskopidir. Laparoskopi sırasında hem endometriozis lezyonlarının yayılımını net olarak görülmekte hem de aynı seansta bu lezyonların, kistlerin ve sinir uçlarının işgal edildiği alan çıkarılarak hastanın şikayetleri azaltılmaktadır. Endometriozis tedavisinde açık ameliyatlar yerine kapalı yöntemlerin tercih edilmesinin önemli bir nedeni; kameranın büyütücü fonksiyonundan faydalanarak lezyonları daha net görebilme olanağı sağlamasıdır. Açık ameliyatlarda küçük lezyonları görebilmek daha zordur. Bunun yanı sıra laparoskopik yapılan işlemler endometriozis hastalığının karın duvarına bulaşması ve karın duvarında endometriozis lezyonlarının oluşması gibi riskileri de en aza indirmektedir. Bu nedenlerle uygun olan vakalarda endometriozis tedavi laparoskopik yöntemlerle yapılmaktadır. 

Endometriozis doğuştan gelen bir hastalık olmadığı gibi tedavi sonrasında tekrarlama riski olan bir rahatsızlıktır. Endometriozis laparoskopik cerrahisinin tam donanımlı bir merkezde ve deneyimli bir cerrah tarafından yapılması hastalığın tekrar riskini azaltması açısından oldukça önemlidir.

İDRAR KAÇIRMA

Üriner inkontinans olarak da bilinen idrar kaçırma sorunu, idrar kontrolünü sağlayan bir grup adele ve sinir sisteminin fonksiyonlarını yerine getirememesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. En sık stres inkontinansı ve urge yani aciliyet inkontinansı olarak karşımıza çıkmaktadır. Stres inkontinans, hastada karın içi basınç artışına sebep olan; öksürük, hapşırma, gülme ve ani hareket etme gibi eylemler sırasında idrar kaçışları olması durumudur. Urge yani aciliyet inkontinansı ise, mesane adelesinin belirli bir basınç karşısında kontrolsüz olarak kasılması sonucunda hastanın aniden idrara sıkışmasına ve genellikle tuvalete yetişemeden kaçırmasına neden olmaktadır. Urge inkontinans anatomik bir bozukluktan çok mesane adelesinin fonksiyonlarının bozulmasıyla ilişkilidir. Genellikle çok uzun süre idrar tutma alışkanlığı olan kişilerde daha sık görülmektedir. 

İdrar kaçırma tanısında en önemli noktalar hasta öyküsü ve fiziksel muayenedir. Bunlar haricinde üretra denilen mesane boynundan çıkan, idrarın dışarı atıldığı borunun hareketliliği ile ilgili bir takım testler yapılmaktadır. Kadınlarda idrar kaçırma sorununun tanı ve değerlendirmesi çok zor olmasa da bazı durumlarda ileri tetkikler istenebilmektedir.

Aciliyet tipi idrar kaçırma sorunu olan hastalarda genellikle ilaç tedavileri uygulanmakta ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Stres inkontinansı olan ya da her iki türü de bir arada gösteren hastalarda ise mesane burnunun hareketliliğini azaltan cerrahi tedavilere başvurulmaktadır.

RAHİM (PELVİK TABAN) SARKMASI

Pelvik taban sarkması; rahmin, mesanenin, bağırsakların ve bazen rektumun vajinadan dışarıya sarkması ya da bulunduğu yerden aşağıya inmesi durumudur. Pelvik tabana en çok zarar veren şey zorlu vajinal doğumdur. Özellikle bağ dokusu zayıf olan kişilerde yaş ilerledikçe yer çekiminin de etkisiyle rahim sarkması meydana gelebilmektedir.

Rahim sarkmasının cerrahi tedavisinde, üreme çağını tamamlamış, rahim, mesane ve rektumda belirgin bir sarkıklık olan hastalarda genellikle aşağıdan rahmin alınması, mesane ve rektumda fıtıklaşmış bölgelerin onarılması ve tekrar yerine yerleştirilmesi işlemleri uygulanmaktadır.  Rahim sarkması genellikle üreme çağını tamamlamış ileri yaştaki kadınlarda görülse de nadiren üreme çağını tamamlamamış kadınlarda da ortaya çıkabilmektedir. Üreme ihtiyacı devam eden kadınlarda rahim sarkması tedavisi, laparoskopik yöntemlerle ligamentlerinin asılması ya da rahmin bir takım ağsı maddeler kullanılarak sakrum kemiğine sabitlenmesi gibi operasyonlarla yapılmaktadır. Bu işlemlerden sonra üretkenlik devam edebilmektedir. Pelvik taban sarkması olan hastalarda cerrahi tedaviler oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. 

4D Dimensional Ultrasound

Irregular period

Menstrual Delay

Premenstrual Tension

Mental Headache

Painful Sexual Intercourse

Amniocentesis Procedure

Vaccination Treatment

Hot flashes and sweating

Waist Groin Pain

CX Cryotherapy (Cryotherapy)

Detailed Ultrasound

Excessive Menstrual Bleeding

Pregnancy

Pregnancy Tracking

Pregnancy Follow-up and Delivery

Double and Triple Screening Tests During Pregnancy

Genital Cancer Screenings

Hymenoplasty

HSG Capture (Uterine Film for Infertility Monitoring)

Urinary Incontinence Treatment

Burning in urine

Double Screening Test

Colonoscopy

Colposcopic Examination

Condyloma (Warts) Treatments

Conization Process

Cautery (Treatment of Cervical Wounds by Freezing or Burning)

Abortion (Legal Termination of Pregnancy)

Labiaplasty

Laser Urinary Incontinence Treatment

Laser Vaginal Tightening

Leep Process

Breast Pain

Mass in the Breast

Milk From Breast

Menopause Treatment

Menopause

Myom

NST (Child Heart Sound Tracking)

Osteoporosis (Bone Restoration)

Polycystic Ovary Syndrome

Cervical Cancer Screening Test

Cervical Polyp Removal

Intrauterine Biopsy Taking

Suturing the Uterus

Risky Pregnancies

Painful Menstruation

Cervical Biopsy

Infrequent Menstruation

Frequent Menstrual Bleeding

Smear Test

Spiral (Intrauterine Device) Insertion / Removal

Recurrent Abortion Treatment

Tıbbi Tahliye

Tube Ligation

Hairiness and Acne

Triple Screening Test

Vaginal discharge

Vaginal Aesthetic Biopsy and Urology

Vaginal Itching

Vaginal Odor

Vaginal Dryness

Vaginal Burning

Vaginoplasty

Vulvar Cyst Treatment (Bartholin Cyst)

Ovarian Cyst

Özel Çankaya Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum

Gastroenteroloji , Nöroloji , Psikiyatri , Diyetisyen , Anesteziyoloji ve Reanimasyon , Kardiyoloji , Dermatoloji , Üroloji , Ortopedi ve Travmatoloji , Göz Hastalıkları , Radyoloji , Dahiliye , Genel Cerrahi , Kulak Burun Boğaz , Kadın Hastalıkları ve Doğum , Göğüs Hastalıkları , Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Daha fazla göster

Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Hakkında

Adres:

Akdeniz Gazi Bulvarı No: 56 Daire 58 / İzmir

Yol tarifi, adresi nerede?

Kadın hastalıkları ve doğum bölümü, üreme organında ortaya çıkan sağlık problemlerinin tedavisinde görev almaktadır. Hastanelerin kadın hastalıkları ve doğum servislerinde; kadın sağlığı, kadın hastalıkları ile üreme sistemi ile doğrudan ilgilenilmektedir.  

Kadın hastalıkları ve doğum bölümü, devlet hastaneleri, özel hastaneler, üniversite hastaneleri ile özel jinekoloji merkezleri ve dal hastanelerinde bulunmaktadır. Kadın doğum ve hastalıkları bölümünde görev yapan uzman hekimlere jinekolog unvanı verilmektedir. Jinekologlar 6 yıllık tıp lisans eğitiminin ardından, bu alanda uzmanlık eğitimi almış olan hekimlerdir.  

Kadın hastalıkları ve doğum bölümünün alt dalları ise jinekoloji, perinatoloji, menopoz, ürojinekoloji, infertilite ve jinekolojik onkoloji şeklindedir. 

Kadınlar problemlerine göre bölümün ilgili alt birime yönlendirilmektedir. Örneğin riskli gebeliklerin takibi ve gerekli tedavilerin uygulanmasından sorumlu olan bölüm perinatoloji birimidir. Ayrıca yumurtalık kanseri gibi üreme sistemlerinde oluşan kanserlerde, jinekolojik onkoloji birimi görev yapmaktadır. Kısırlık tedavileri ise infertilite bölümünde uygulanmaktadır. 

Kadın hastalıkları ve doğum bölümünde kullanılan tedavi yöntemleri ise genel kadın hastalıkları için ilaç tedavisi, cerrahi yöntemler, infertilite (kısırlık) tedavisi, aile planlaması, onkolojik cerrahi, enfeksiyon tedavisi ve gebelik takibi ve doğum şeklindedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Mensupları, Güneş Sigorta, Ergo Sigorta, Axa Sigorta, Ziraat Sigorta, Anadolu Sigorta, Allianz Sigorta, Merkez Bankası Mensupları, Vakıfbank Mensupları, Halkbank Mensupları, İş Bankası, Sompo Sigorta, Generali Sigorta, Demir Hayat Sigorta, Groupama Sigorta, Yapı Kredi Sigorta, Halk Sigorta, Ankara Sigorta, Dubai Star Sigorta

Kadın Hastalıkları ve Doğum Doktorları

Uzm. Dr. Özlem Nisanoğlu
Kadın Hastalıkları ve Doğum,
Op. Dr. Şengül Talar
Kadın Hastalıkları ve Doğum,
Op. Dr. Cengiz Aydın
Kadın Hastalıkları ve Doğum,

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası