lohusalıkta gaz yapmayan meyveler / Emzirme Döneminde Gaz Yapan Besinler - funduszeue.info

Lohusalıkta Gaz Yapmayan Meyveler

lohusalıkta gaz yapmayan meyveler

Emzirme Döneminde Gaz Yapan Besinler

Sevgili anneler, doğum sonrası dönemde bebeğiniz için en ideal besinin anne sütü olduğunu biliyorsunuz ve bebeğinizi bu mucize ile beslemeye gayret ediyorsunuz.

Emzirme döneminde beslenme çok önemlidir. Annenin tükettiği her besin sütüne geçerek bebeği doğrudan etkiler. Bu sebeple emziren anneler yeterli ve dengeli beslenmelidirler.

Emzirme döneminde beslenme önerileri için aşağıdaki bağlantıya tıklayarak yazımızı ziyaret edebilir, emziren anne beslenmesi ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Emzirme Döneminde Beslenme: funduszeue.info 

Özellikle yeni doğan bebeklerde gaz problemi sık görülür. Gaz problemini azaltmak için anne kendi beslenmesine dikkat etmeli, gaz içeriği yüksek besinleri sınırlandırmalıdır.

Gaz problemini azaltmak için asla bebeğe kimyon, rezene gibi çaylar verilmemelidir. Bebeğinizin bu süreçte tek ihtiyacı anne sütüdür. 

Emzirme Döneminde Gaz Yapan Besinler (Bebeğe Gaz Yapan Besinler)

  • Karnabahar, lahana, ıspanak, brokoli, kırmızı biber, kabak
  • Yeşil çay
  • Gazlı içecekler
  • Kuru fasuyle, bezelye, bakla, nohut, gibi baklagiller
  • Soğan, sarımsak
  • Acı baharatlar (özellikle anne sütünün tadını değiştirip meme reddine sebep olabilirler.)
  • Çikolata (Çikolata bebeklerde kusma eğilimini arttırır ve alerji yaparak gaz problemi oluşturur.)

Emzirme Döneminde Gaz Yapan Besinler

Emzirme Döneminde İlk 10 Gün Uzak Durulması Gereken, Gaz İçeriği Yüksek Besinler

Bebeklerde ilk aylarda sık görülen gaz sorunlarının sebebi tam olarak bilinmemektedir. Ancak ortaya atılan görüşler, bebeğin bağırsaklarının işlevini tam olarak yerine getirilememesi, gazının çıkarılmaması yahut beslenirken hava yutmasıdır.

  • Çiğ sebzelerin süt artıcı özelliği olduğu kadar gaz yapıcı özelliği de vardır. Bu sebeple özellikle ilk aylarda sebzeleri yemeklerin içerisinde pişmiş olarak tercih edilmelidir.
  • Sütü muhallebi şeklinde tüketmelisiniz.
  • Emzirme döneminin ilk 10 günü, meyveler gaz yapabileceği için komposto şeklinde tüketilmelidir. Kompostonun şekersiz olmasına dikkat edelim.
  • Kuru baklagiller ilk 10 gün tüketilmemelidir. Özellikle, kurubaklagil çorbaları daha çok gaz yapıcıdır.
  • Emzirme döneminde soğan, sarımsak, brokoli, kabak, karnabahar ve acı baharatlar gaz yapabiliyor ve kokusu süte geçerek anne sütünün tadını değiştirebiliyor.

Gaz ve Şişkinlik Yapmayan Yiyecekler

Her bebek ve anne özeldir. Emzirme döneminde gaz ve şişkinlik yapmayan besinler de kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Örneğin, kabağın gaz içeriği yüksek olsa da bazı bebeklerde gaz yapabiliyorken bazılarında gaz yapmayabiliyor. Annenin tükettiği her besin sütüne geçip bebeğini de doğrudan etkiler. Örneğin kabağı ek gıdaya geçişteki üç gün kuralı gibi denemek gerekir. İlk gün tüketip bebeğinizdeki huzursuzluk durumunu gözlemleyebilirsiniz.

Gaz ve şişkinlik sorununu azaltmak için ilk olarak kimyonun gücünden faydalanabiliriz. Yemeklerinizin ve yoğurtlarınızın içerisine 1 silme tatlı kaşığı kadar karıştırabilirsiniz. Maksimum fayda sağlamak için 1 fincan kaynamış su içerisine 1 tatlı kaşığı kadar kimyon atıp, karıştırıp tüketebilirsiniz. Günde 1 fincan rezene çayı tüketebilirsiniz.

Lifli besinlerin gücünden faydalanabiliriz. Örneğin; Buğday ruşeymi, yulaf ezmesi, tam tahıllı ürünler&#;

Emziren Anne Gaz Yapmayan Yemek Listesi (Örnek Beslenme Programı)

Sabah:

  • 2 yumurtalı lor peynirli omlet
  • Bir parmak kalınlığında peynir
  • 2 ceviz
  • 2 ince dilim tam buğday/çavdar/kepek ekmeği

Ara Öğün:

  • Rezene Çayı
  • 10 fındık
  • 1 kase şekersiz komposto

Öğle Yemeği:

  • 4 köfte kadar et/tavuk/balık
  • Fırınlanmış sebze
  • 1 kase yoğurt (içerisine 1 tatlı kaşığı kimyon ekleyelim)
  • 1 ince dilim tam buğday/çavdar/kepek ekmeği

Ara Öğün 1:

  • Anne sütü artıcı çay
  • 1 avuç leblebi
  • 1 kase meyve kompostosu
    şekersiz

Ara Öğün 2:

  • 1 fincan kaynamış su içerisine kimyon ekleyip tüketelim.
  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 tatlı kaşığı buğday ruşeymi, 2 hurma, 2 yemek kaşığı yoğurt

Akşam Yemeği:

  • 1 kase çorba
  • 8 yemek kaşığı sebze yemeği
  • 1 kase yoğurt / bardak ayran / 1 kase cacık
  • 2 ince dilim tam buğday/çavdar/kepek ekmeği

Gece:

  • 1 avuç dut kurusu
  • 2 ceviz
  • Papatya çayı

Not: Bu liste geneldir. Diyet kişiye özeldir, kişisel farklılıklara göre azaltılabilir ya da artırılabilir. Siz de kendi planınızı oluşturmak için bir beslenme uzmanına danışmalısınız.

Emziren anneler doğum kilolarını vermek isterken acele etmemelidirler. Kısıtlı listelerden kaçınmalıdırlar. Diyet kişiye özeldir.

Doğum sonrası kilo verme makalemizi incelemek isterseniz aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Doğum sonrası kilo verme; funduszeue.info

Sevgiler.

Diyetisyen Beyza Uyan

instagram: funduszeue.info

ağlayan bebekAnne – babaların ve en çok da bebeklerin en büyük sorunu giderilemeyen bebeklerde gaz sancısıdır. Bebekte huysuzluk ve sıkıntıya yol açan mide – barsak gazı, hem onu hem sizi uyutmaz. Sık sık tekrarlanan gaz sancıları “kolik” haline gelir ve devamlılık arz etmeye başlar. Bu nedenle emziren annelerin, en başta beslenmesine dikkat etmesi gerekmektedir. Peki hangi besinlerin tüketilmemesi gerekir?

bakliyat

Baklagiller:Nohut, fasulye, bezelye, soya fasulyesi, bakla, mercimek, börülce, gibi gıdalarla beslenen annelerin sütü, bebekte gaz olma riskini artırır. Eğer ki mecburi olarak bu tip bir gıda ile beslenilmesi gerekiyorsa içine mutlaka kimyon karıştırılmalıdır. Kimyon gaz oluşmasını büyük ölçüde engelleyecektir.

lahana

Lifli Gıdalar Tüketilmeli

Posalı – Lifli Sebzeler: Yeşil fasulye, enginar, kereviz, kabak, lahana, bulgur, brokoli gibi sebzeler, içerdikleri yoğun lif nedeniyle barsak fonksiyonlarını faaliyete geçirir. Emziren anneler eğer barsak problemi nedeniyle bu sebzeleri tüketiyor ya da bebeğine yedirmek istiyorsa sebzelerin eriyecek denli iyi pişmiş olmasına (mümkünse püre haline getirilmesi) özen göstermelidir. İçine biraz limon suyu eklemek de mutlaka fayda sağlayacaktır.

Posalı – Lifli Meyveler: Elma, armut, muz, portakal, çilek, kayısı, üzüm, şeftali gibi sebzeler lifli oluşu nedeniyle bebeklerde gaz problemine neden olur. Meyveler içerdiği vitamin, mineral bakımından fayda sağlasa da, şeker yoğunluğu ve posası gaz oluşturur. Bunu engellemek için meyvelerin iyi bir olgunluğa erişmiş olması ve her halükarda aşırı tüketilmemesi gerekir. Mümkünse posalı kısmından ayrılıp sıkılarak bebeğe suyu verilmeli ya da anne bu şekilde tüketmelidir.

Kafein İçeren İçecekler: Anne ve bebek sağlığı için kafeinli içeceklerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Hem gaz yapması hem de vücuttaki mineral ve vitamin değerlerini düşürmesi, kandaki demir oranına negatif yönlü etki etmesi bakımından, kahve, çay, kola tarzı içeceklerden mutlaka sakınılmalıdır. Bunun yerine ikame edilecek doğal çözümlerle (yeşil çay, mate çayı vb) ihtiyaç karşılanmalı ve bunlar da günde 2 fincandan fazla tüketilmemelidir.

Süt ve Süt Ürünleri: Bebeklerde gaz sorununa yol açan en büyük faktörlerden biri inek sütü ve sütle hazırlanmış gıdalardır. Bebeğinizin alması gereken kalsiyum ihtiyacını anne sütü karşılar lakin eğer ki bebek meme tutmuyorsa ve süt tüketmesi gerekiyorsa, kalsiyum ihtiyacını karşılayacak başka besinlerle beslenebilir. Eğer ki bebeğinize inek sütü içiriyorsanız içine çay kaşığının ucuyla rendelenmiş kakule veya muskat ekleyebilirsiniz.

Peki hem sağlıklı beslenmek hem de gaz problemi yaşamak istemiyorsanız nelere dikkat etmelisiniz? Öncelikle stresten kaçınılmalı, bebeğin gaz sancısı olduğunda onun rahat ve güvende hissetmesi sağlanmalı ve doğal çözümler aranmalıdır. Bu tip gıdalar tüketilirken ise içine karıştıracağınız bazı baharatlar, yemek sonrasında içeceğiniz veya bebeğinize içireceğiniz bitki çayları sorunun giderilmesinde büyük önem taşır.

Bebeklerde Gaz Problemini Önleyen Besinler:

baharat

Anne ya da bebekte gaz problemi yaşandığında nane, anason, muskat, rezene, kekik gibi baharatlar mucizevi bir etki yaratır.

Muskat: Rendeleyerek çay kaşığının ucuyla anne sütüne karıştırarak günde iki kez bebeğinize vermeniz bebeğinizin hem rahat uyumasını hem de gaz sancısı çekmemesini sağlar.

Rezene: Rezene çayı anne tarafından günde 2 fincana kadar tüketilebilir ancak bebek için doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

nane

Nane: Nane, taze olarak her yemeğin yanında bolca tüketilebilir. Ayrıca çayı, kekikle beraber 3dk. Sıcak suda demlenip anne tarından alınırsa gaz problemini büyük ölçüde çözer. Bebeğinize ise günde iki kez birer tatlı kaşığı içirebilirsiniz.

Anason: Anason çayı, hem rahatlatıcı hem de gaz giderici özelliğe sahiptir. Anne tarafından özellikle rezene ile beraber tüketildiğinde çok faydalıdır. Bebeğinize ise, anne sütüne bir çay kaşığı anason çayı karıştırarark vermeniz uygundur.

Lütfen Dikkat Ediniz:
Tüm bunların yanı sıra, bebeğinizi ikişer saat aralıklarla emzirmeniz sütün hazmedilmesi için önemlidir. Saat başı verilen süt gaza sebep olur çünkü 1 saat evvel verdiğiniz süt hazmedilmeden yeni çiğ süt ile karıştığında hazmı kolay olmamaktadır.

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

Yazar Hakkında

Merve Nazik

Son Yazılar

Gıda İsrafı Önlenebilir mi?

Gıda israfı konusunda ne kadar bilinçlisiniz? Topraktan sofranıza gelene kadar besinlerin hangi işlemlerden geçtiğini biliyor musunuz? Dünya'da bu konuda farkındalık

İklim Değişikliğinin Tarımdaki Etkileri

[vc_row][vc_column][vc_video link="funduszeue.info?t=54"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]İklim değişikliğinin tarıma etkileri ve bazı tarımsal faaliyetlerin iklim değişimdeki etkisi nelerdir? Tarım, iklim değişikliklerine yol açan sera gazı

Çocuklarda Doğa Eksikliği Sendromu

Ben küçükken babamın gül serası vardı. Bir dönem seralara hastalık vurmuş ve güllerin hepsi ölmüştü. Seradaki çiçekler sökülmeden önce kuzenimle

Çöp Gıda : Yediklerinizin Ne Kadar Farkındasınız?

Bu yazı hem bir kitap tavsiyesi hem de beslenme rutinimizdeki çöp gıda ile ilgili. Sinan Canan’ın birçok kitabını okumuş biri

Gıdanın Geleceği: Bilinçli Tüketmek

Gıdanın geleceği hakkında sizin de endişeleriniz var mı? Monokültür tarım ile çeşitliliği kaybediyoruz, endüstriyel tarım sayesinde gıdaya anında ulaşabiliyoruz hatta

Fazlalıklardan Kurtulma Sanatı: Sadeleşmek

Birçok ülkede yaşam biçimi olarak benimsenen minimalizm maddiyatın yanı sıra manevi anlamda da sadeleşmemizi ifade ediyor. İkigai, Hygge olarak isimlerini

Ağaçların Faydaları Nelerdir?

Haberleri açtığımızda dünyanın dengesinin bozmamız, hektarlarca yanan ormanlar veya maden ocakları için zehirlenen topraklar, kirlenen içme suları, ısı artışı ile

Hayatımızın Devamlılığı İçin Arıların Önemi

Bahar aylarında havanın ısınması ve çiçeklerin açmasıyla ortaya çıkan arılar ekosistemin şüphesiz en  önemli canlıları. Farklı türleri bulunan arıların önemi

Anne sütünde bebeğe gaz yapan besinler! Emziren anne ne yemeli, ne yememeli?

Anne sütünde bebeğe gaz yapan besinler! Emziren anne ne yemeli, ne yememeli?

Her emzirme sonrasında annelerin bebeklerinde yapması gerekli olan şeylerden birisi da gaz çıkarmadır. Emziren annelerin beslenmesindeki bazı besinlerin bebekte gazı tetiklediğini biliyor muydunuz? Peki anne sütünde bebeğe gaz yapan besinler neler? Bebeklerde gaz yapan yiyecekler! Emziren anne nasıl beslenmeli? Anne sütünü arttıran gaz yapmayan besinler

Emzirme dönemindeki bir annenin gerek kendi sağlığı gerekse bebeğinin sağlığı için hamilelik döneminde ve sonrasında beslenmesine dikkat etmesi gerekir. Anne rahminden çıkıp dünyaya adapte olmaya çalışan bebeğin, emzirme sırasında annesi ile kuracağı bağ gelişimine yardımcı olurken, henüz gelişmeyen midelerini rahatsız etmemek için doğru beslenmenin önemi oldukça büyüktür. Çünkü emziren annenin yediği her besin süt yoluyla direkt olarak bebeğe geçer. Bu nedenle sindirimi zor olan besinlerin emziren anneler tarafından tüketilmesi kısa zaman sonra bebekte nedensiz gibi görünen ağlama krizlerine, halbuki annenin tükettiği besindeki gaz yapıcı özelliğin bebeğe geçmesinden dolayıdır. Bu nedenle emzirme döneminde annelerin yemesi ve yememesi gereken besinleri bilmesi gerekir. Bunun yanı sıra süt arttırıcı nitelikte olan faydalı sebze ve meyve tüketimi ile sağlıklı beslenme gerçekleştirilebilir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak görülen anne sütü azalması ya da kesilmesi durumunda anne sütünün çoğalması için uzmanlar tarafından tavsiye edilen bazı yiyecekler ve kürler var. Emzirme dönemindeki annelere rehber olacak bilgilerimiz sizlerle

ANNE SÜTÜNDE GAZ YAPAN YİYECEKLER! EMZİREN ANNE NE YEMEMELİ?

Anne sütünde gaz yapan yiyecekler

Anne sütünde gaz yapan yiyecekler

Bebeğin doğmasıyla beraber anne ve babanın değişen rutin hayatında ağrılı ve çığlık çığlığa ağlama sesleriyle geçen gecelerin eklenmesini istemiyorsanız, tükettiğiniz besinlerde biraz daha dikkatli ve seçici olabilirsiniz. Emzirme döneminde neyi yiyip neyi yememeniz gerektiği ile ilgili birçok şey duyuyor ama hangi birinin doğru olup olmadığını kestiremiyorsanız sizlere bu konuda rehberlik olacak tavsiyelere göz atın deriz. İşte emzirme döneminde anne sütünde gaz yapan besinler

- LAHANA

Emzirme sırasında da ek gıda döneminde de tüketildiğinde gaz yapıcı içeriği ile rahatsızlık veren lahana eğer doktor onayı ile tüketilecekse patatesle pişirilip yenebilir. Ancak asıl önerilen lahana sebzesinde ki vitamin ve mineraller başka besinlerle karşılanmalıdır. Ayrıca emziren annelerin lahana tüketmesi bebeklerde gaza ve uykusuz gecelere neden olabilir.

- KARNABAHAR VE BROKOLİ

İçerisinde sülfür olan karnabahar ve brokoli, kalın bağırsaklarda sindirimi gerçekleştirir. Emzirme döneminde brokoli ve karnabahar yenilirse bebekte gaz sorunu ile uğraşabilirsiniz. 

Bebeklerde gaz yapan besinler neler? Anne sütünde gaz yapıcı gıdalar

Bebeklerde gaz yapan besinler neler? Anne sütünde gaz yapıcı gıdalar

- ÇEŞİTLİ BAHARATLAR

Normal zamanlarda tüketildiğinde bile mide yanması ve gaz gibi sorunlar yapabilen acılı baharatlar midede şişkinlik yapar. İsot, kırmızı toz biber gibi baharatları sınırlamakta fayda vardır.

- KAFEİNLİ İÇECEKLER

Kafein miktarı yüksek olan içecekler de bebekte reflü oluşumunu tetikler. Bunun yerine taze meyve suyu tüketmeleri önerilir. Anne sütü miktarının azalmaması için emzirme sonrasında 1 bardak su içmek çok önemlidir.

Emziren anneler kahve içebilir mi?

Emziren anneler kahve içebilir mi?

- SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Emziren annelerin inek sütü ve inek sütünden yapılan peynir, yoğurt gibi besinlerden kaçınmaları gerekir. Süt ürünü tüketilecekse Hindistan cevizi sütü, badem sütü ya da yulaf sütü tercih edilebilir.

HANGİ MEYVELER BEBEKTE GAZ YAPAR? GAZ YAPICI MEYVELER

Erik, elma, armut, şeftali gibi sevilen meyveler bebeklerde kolik sancısı oluşturabileceği için emzirme dönemi beslenmesinde yer almamalıdır.

EMZİREN ANNELERDE GAZ YAPAN BESİNLER LİSTESİ:

Emziren annelerde gaz yapan besinler

Emziren annelerde gaz yapan besinler

1. Kuru fasulye, bakla ve bezelye gibi baklagiller.

2. Karnabahar, brokoli, pırasa ve lahana gibi sebzeler.

3. Kepekli yiyecekler.

4. Portakal, limon, erik, kayısı, armut, şeftali ve greyfurt gibi meyveler.

5. Soğan.

6. Kafein içeren içecekler.

7. Çikolata.

8. Çay.

9. Kızarmış, yağlı ya da çok baharatlı yiyecekler.

Süt ürünleri (özellikle anne laktoza karşı duyarlı ise).

Soda.

Şarküteri ürünleri.

Fındık ve fıstık gibi kuruyemişler.

Çiğ sebze ve meyve.

BEBEKLERDE GAZ OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Bebeklerde gaz sancısı nasıl anlaşılır? Kolik belirtileri

Bebeklerde gaz sancısı nasıl anlaşılır? Kolik belirtileri

Bebeğinizde sağlık problemi olmadığı halde nedensizmiş gibi görünen huzursuzluk yaşamasının veya ağlamasının kolik sancısından dolayı olup olmadığını anlamak için bebeklerde gaz olup olmadığını gösteren şu belirtilere göz atabilirsiniz

-Karnında sertlik varsa,

-Bacaklarını karnına doğru çekiyorsa,

-Süt emerken ağlayarak emmeyi bırakıyorsa,

-Arkaya doğru geriniyorsa,

-Uyumakta zorlanıyor ve beslenmede güçlük çekiyorsa doktorunuza danışmanızda fayda bulunur.

EMZİREN ANNELER İÇİN SAĞLIKLI DİYET LİSTESİ

Emziren anne diyeti

Emziren anne diyeti

Hamilelik sırasında alınan kilolar çoğu zaman kadınların kabusu olabiliyor. Sizler için 9 ay boyunca aldığınız kiloları hızlı bir şekilde vermenizi sağlayacak diyet listesini araştırdık. İşte emziren annelerin rahatlıkla uygulayabileceği diyet listesi

Kahvaltı için:

- İçecek olarak bir bardak günlük süt veya ayran, 1 adet yumurta, tam yağlı doğal beyaz peynir, mevsimlik salata, domates, roka gibi sebzeler, şeker katılmamış açık çay. Ekmek yememeye özen gösterin. Ekmeksiz yapamam diyorsanız 1 ya da 2 dilim ekşi mayalı ekmek tüketebilirsiniz.

Ara Öğün için:

- 1 tane meyve.

Öğle Yemeği için:

- Bir kap etli tencere yemeği, kase yoğurt, kaşık pirinç pilavı.

Ara Öğün için:

- 1 kase sütlü tatlı.

Akşam yemeği için:

- Kremalı olmayan çorba, ızgara köfte/balık/kırmızı et, bol yeşil salata.

Ara Öğün için:

- Bir çay bardağı büyüklüğünde ceviz. Kabuklu alıp kırarak yemeniz önerilir.

Çetmi Şelalesi nerede? Çetmi Şelalesi nasıl bir yer?

İLİŞKİLİ HABER

Çetmi Şelalesi nerede? Çetmi Şelalesi nasıl bir yer?Diyette incir yenir mi? İncir kaç kalori? Günde kaç incir yemeli? İncir ve zeytinyağı kürü

İLİŞKİLİ HABER

Diyette incir yenir mi? İncir kaç kalori? Günde kaç incir yemeli? İncir ve zeytinyağı kürü
Anne Sütünü Arttıran Meyve ve Sebzeler Nelerdir?

Anne Sütünü Arttıran Meyve ve Sebzeler Nelerdir?

Anne sütünü arttıran çok sayıda seçenek vardır. Bu alternatifler arasında damak tadınıza en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Bebeklerin için oldukça önemli olan anne sütünü artıran besinlerin en sık tercih edilenleri kurutulmuş incir, üzüm ve kayısıdır. Tüketimi de oldukça kolay olan bu meyveler tatlı ihtiyacınızı karşılarken süt miktarınızı arttırır. Annelerin en sık tükettiği bir diğer yiyecek ise kuruyemişlerdir. Ceviz ve badem gibi kuruyemişlerin çiğ şekilde tüketilmesi sütü arttırır ve anneye enerji verir.

Anne sütünü artıran bitkiler arasında ıspanak ve kara lahana gibi koyu yeşil renkte sebzeler yer alır. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan bitkiler, sütün miktarını ve besleyicilik oranını arttırır. Yulaf, süt arttırıcı özelliği bulunan bir diğer besindir. Pişirilerek tüketilen ürün, yüksek oranda demir içerir ve annenin de sakinleşmesini sağlar. Besleyici ve süt artırıcı özelliği bulunan gıdaların ardından hâlen yeterli süt miktarına ulaşamıyorsanız bebek sütü kullanabilirsiniz. Bebeğinizin yaşına uygun olarak tercih edeceğiniz süt, onun ihtiyacı olan vitaminleri içerir.

Anneler Süt Verirken Nasıl Beslenmelidir?

Anneler Süt Verirken Nasıl Beslenmelidir?

Emziren anneler için beslenme oldukça önemlidir. Doğru ürünlerle beslenen anneler bebeklerinin sağlıklı gelişimini destekler. Süt veren annelerin yiyeceklerinin protein ve yağ oranının doğru olması gerekir. Beslenme sırasında anne sütünü artıran besinlerin yanı sıra et, tavuk ve balık da tercih edilmelidir. Yeterli vitamin ve mineral desteğini alan annenin sütü artar ve bebeğinin de ihtiyacı olan sütü karşılar. Emziren anneler için alınan gıdaların niteliğinin yanı sıra düzenli tüketim de önemlidir. Anneler için günlük olarak tüketilmesi gereken gıdalar şunlardır;

  • Birer porsiyon süt, yoğurt ve ayran
  • Et ve yumurta içeren protein grubundan günlük 3 porsiyon
  • Sebze ve meyvelerden günlük 5 porsiyon
  • Tahıl grubundan 5 porsiyon

Düzenli beslenme sırasında süt arttırıcı besinleri direk tüketebileceğiniz gibi farklı tariflerin içerisine de entegre edebilirsiniz. Anne sütünü artıran sütlü tatlılar, alternatif yiyecekler arasındadır. Sütlü tatlıların içerisine ekleyeceğiniz kuruyemiş ve meyvelerle süt yapıcı etkisini daha da arttırabilirsiniz. Anne sütünü artıran çaylar, doğru beslenmenin yanında iyi birer yardımcıdır. Rezene, kimyon, melisa, anason ve hibiskus çaylarını gün içerisinde tüketerek hem vücudunuzun rahatlamasını sağlayabilir hem de sütünüzü arttırabilirsiniz.

Doğru Beslenmenin Bebek Sağlığı Üzerindeki Etkisi Nedir?

Doğru Beslenmenin Bebek Sağlığı Üzerindeki Etkisi Nedir?

Anne sütüne ihtiyaç duyan bebeklerin sağlıklı gelişimi için yeterli düzeyde beslenmesi gerekir. Gelişim düzeyine uygun miktarda anne sütü tüketen miniklerin bağışıklık sistemi güçlenir ve kemikleri gelişir. Doğru şekilde beslenen annenin süt kalitesi artması bebek sağlığını olumlu yönde etkiler. Bebek emzirme 2 yaşına kadar olan çocuklarınızın zeka gelişimini de destekler. Anne sütü sayesinde bebekler sağlıklı şekilde gelişim gösterir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası