nurşen mazıcı kaç yaşında / Nurşen Mazıcı Haberleri - Nurşen Mazıcı Kimdir - Haberler

Nurşen Mazıcı Kaç Yaşında

nurşen mazıcı kaç yaşında

Yeni Akit’in bir televizyon programında Erdoğan’ı eleştiren ve “şehit” kelimesini kullanmayan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Nurşen Mazıcı hakkında açılan soruşturmanın sonlanmamasına dair haberine Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) açıklama geldi.

YÖK, Prof. Dr. Mazıcı hakkında işlemlerin Marmara Üniversitesi’nce yürütüldüğünü söyledi.

Mazıcı, 26 Temmuz ’da katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güvenliğin sağlanmadan halkı sokağa çağırmasının yanlış olduğunu belirtmiş, hayatını kaybedenlere “şehit” dememesi üzerine yaşanan tartışmanın ardından yayından alınmıştı.

Yeni Akit’ten altı ay sonra haber

Yeni Akit’ten Harun Sekmen’in “15 Temmuz şehitlerine hakareti yanına kâr kaldı” başlıklı 29 Ocak tarihli haberiyle Mazıcı hakkındaki inceleme tekrar gündeme geldi.

Mazıcı'nın "şehit" demeyerek "hakaret ettiğinin" savunulduğu haberde "hakaretine rağmen devletin ekmeğini yemeye devam ediyor",  “üniversite yönetimi tarafından hakkında soruşturma açıldığı duyurulan Mazıcı’nın aradan geçen 6 aylık süreye rağmen görevine devam etmesi, soruşturma neden hâlâ sonuçlanmıyor sorusunu da beraberinde getirdi” ifadeleri yer aldı.

YÖK’ten açıklama

YÖK’ten bugün (30 Ocak) konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada televizyon yayının ardından Mazıcı hakkında “Marmara Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşülerek gereken inceleme ve soruşturmanın yapılması istendiği” belirtildi.

“Marmara Üniversitesi de adı geçen öğretim üyesi hakkında, yapılan uyarımızdan bir gün sonra  (26 Temmuz tarihinde)  soruşturma işlemlerini başlatarak, kurulumuzu bilgilendirmiştir. Konuya ilişkin bütün işlemler Marmara Üniversitesi tarafından yürütülmektedir.

“Bu gibi hususlara Yükseköğretim Kurulumuzca ve üniversitelerimizce asla müsamaha gösterilmeyeceğinin kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Akademik sorumluluktan uzak, kesinlikle tasvip edilmeyecek bu tarz görüşlere ilgili mevzuat ve akademik üslup gözetilerek işlem yapılmaktadır.”

Mazıcı ne demişti?

Prof. Dr. Nurşen Mazıcı  26 Temmuz ’da Habertürk'te 15 Temmuz darbe girişiminin konuşulduğu Ece Üner'in sunduğu Enine Boyuna programına katıldı

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güvenliğin sağlanmadan halkı sokağa çağırmasının yanlış olduğunu savundu. “Şehit” kelimesini neden kullanmadığına dair tepkilere yanıt verdi. 

 “Ben akademisyen olduğum için insan derim. Şehit dediğiniz andan itibaren dinsel açıklama yaparsınız. insan öldü değil mi. ’inin de hayatı en az cumhurbaşkanının hayatı kadar da değerliydi.”

Bunun üzerine Üner, Mazıcı’dan sözlerini düzeltmesini istedi. Reklamdan sonra da Prof. Mazıcı'nın yayından gönderildiğini açıkladı.

Üner, daha sonra yaptığı açıklamada 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenler için ‘şehit' demesi gerektiği yönündeki tartışma nedeniyle programdan ayrılmasının ardından sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Mazıcı, programdan kovulmadığını, çok fazla tehdit mesajı gelmesi nedeniyle güvenlikli şekilde kanaldan çıkarıldığını aktardı.

Olayın ardından açıklama yapan Marmara Üniversitesi, Mazıcı’nın sözlerini “esefle karşıladığını” belirterek, akademisyen hakkında yasak ve idari tatbikat başlatılacağını açıkladı. (BK)

funduszeue.info Nurşen Mazıcı Habertürk stüdyosundan kovuldu

Habertürk'te Ece Üner'in sunduğu Enine Boyuna programına katılan Profesör Doktor Nurşen Mazıcı, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın güvenliğin sağlanmadan halkı sokağa çağırmasının yanlış olduğunu belirterek "O gece ölenlerin hepsinin canı en az Tayyip Erdoğan'ın canı kadar değerlidir" dedi.

Mazıcı'nın bu sözleri üzerine yandaş hukukçu Rıza Saka ve yandaş gazeteci Süleyman Özışık "Sen demokrasi şehitlerine hakaret edemezsin" diyerek provokasyon yaptı. Rıza Saka, "İsminin önünde akademik ünvan olunca söylediği sözler bilimsel olmaz" dedi. Mazıcı ise "Buna siz mi karar vereceksiniz?" diye yanıt verdi. Saka "Halk sizin bunları söylemenizi beklemiyor. Sizi bu yüzden buraya çıkarmadılar" diyerek Mazıcı'nın sözleri için özür dilemesini istedi.

Mazıcı ise "Ben bilimsel bir tespit yaparken 'şehit' demek zorunda değilim. Şehitlik dini bir kavramdır" diyerek görüşünde ısrar etti.

REKLAM ARASINDA YAYINDAN KOVULDU

Programın sunucusu Ece Üner'in uyarısına rağmen özür dilemeyen Nurşen Mazıcı, reklam arasından sonra yayından kovuldu.

HABERTÜRK'TEN AÇIKLAMA

Habertürk'te Ece Üner'in sunduğu Enine Boyuna programına katılan Profosör Doktor Nurşen Mazıcı'yla ilgili açıklama yapıldı. Mazıcı'nın Demokrasi şehitleriyle ilgili ifadelerinin kastı aştığını belirtilen açıklamada, "Kendisine teşekkür edilerek yayına çıkarılmadığı" dile getirildi. 

DAHA ÖNCE GÜLEN CEMAATİNİ ÇOK SERT ELEŞTİRMİŞTİ

Nurşen Mazıcı Habertürk'teki çıkışı sonrasında sosyal medyada her zaman olduğu gibi cemaatçi ilan edilerek 'NurşenMazıcı ÜlkedenKovulsun" ve #VatanHainiNursen şeklinde etiketler açılarak linç edilmeye çalışıldı. 

Ancak Mazıcı daha önce hem de cemaatin kanalında Cemaat ve Fethullah Gülen için çok sert ifadeler kullanmıştı.

Marmara Üniversitesi'nden Nurşen Mazıcı için açıklama

İŞTE O GÖRÜNTÜLER


Uluslararası Rekabette Ermeni Sorunu’nun Kökeni -

Uluslararası Rekabette Ermeni Sorunu’nun Kökeni - Kısa Özet

"Amerika, Fransa ve İngiltere’de buna benzer ölümler oluyor, hiçbir ulus suçlu görülmüyor, Örneğin, İngiltere’nin barış zamanında ve savaş alanından uzak İrlandalılar’a; Rusya’nın Yahudiler’e ve Çerkezler’e reva gördüğü işlemlere hemen hemen kayıtsız bakan dünya, Ermeni halkın göçü konusunda almaya zorunlu olduğumuz karar için, bize karşı haklı bir suçlamada bulunamaz."- M. Kemal Atatürk - 20 Eylül "Yabancı basın yüzünden, yıkılıpyakılan ülkelerinde çalışan Türk elleri, özellikle temizdir. Bu eller, ne hiçbir ülkeye saldırı, ne hiçbir ülkeye baskın yapmış, ne de hiçbir ülkeyi yıkıma uğratmışlardır. Korkmaksızin öbür herhangi ellerle karşılaştırılmaya değerdirler. Ve bu savda bulunmaya da haklıdırlar."- İsmet İnönü Aralık Lozan"Bugünkü sorun Ermeni Sorunu olmayıp, bu doğrudan doğruya küçük küçük devletlerin teşkili için Ermeniler’in alet edilmesinden ibarettir.- Sultan II. Abdulhamit

Nurşen Mazıcı kimdir?

Haberin Devamı

Dün gece sosyal medyaya damga vuran bir olay yaşandı. " kişi öldürüldü, ben şehit demiyorum" ifadelerine imza atan, yalan olduğu ortaya çıkan kafa kesme provokasyona sahip çıkan Nurşen Mazıcı, FETÖ'nün darbe girişimi ile de AK Parti'yi ilişkilendirmeye kalktı. Canlı yayında söylenen bu sözler büyük tepki çekti ve Nurşen Mazıcı Habertürk canlı yayınından kovuldu.

" kişi öldürüldü, ben şehit demiyorum" ifadelerine imza atan, yalan olduğu ortaya çıkan kafa kesme provokasyona sahip çıkan Mazıcı, FETÖ'nün darbe girişimi ile de AK Parti'yi ilişkilendirmeye kalktı.

UYARILARA RAĞMEN ÖZÜR DİLEMEDİ

Programın sunucusu Ece Üner'in uyarısına rağmen özür dilemeyen Nurşen Mazıcı, reklam arasından sonra yayından kovuldu.

Haberin Devamı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN MAZICI HAKKINDA AÇIKLAMA

Nurşen Mazıcı kimdir

HABERTÜRK'TEN AÇIKLAMA

Ece Üner programına katılan Profosör Doktor Nurşen Mazıcı'yla ilgili açıklama yapıldı. Mazıcı'nın Demokrasi şehitleriyle ilgili ifadelerinin çizgiyi aştığını belirtilen açıklamada, 'Kendisine teşekkür edilerek yayına çıkarılmadığı' dile getirildi.

NURŞEN MAZICI KİMDİR?

Prof. Dr. Nurşen Mazıcı Malatya’da doğdu. Derme İlkokulu’nu, Hasan Varol Ortaokulu ve Turan Emeksiz Lisesi’ni bitirdi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni, ardından da Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin de lisans öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi mastır ve doktorası yaptı. Londra’da doktora tez çalışmasının ardından kazandığı bir bursla Almanya’da Christian Albert Üniversitesi’nde Ulusal Güvenlik konusunda katıldığı kurstan başarı sertifikası aldı. Michigan Üniversitesi’nde Near East and North African Studies’de Siyaset Bilimi post doktorası sırasında üç yıl, Ortadoğu Ülkelerinde Demokratikleşme Süreci üzerinde çalıştı ve doçent oldu. yılında Washington DC’deki NationalArchives’daki belgesel araştırmaları sonucu Profesörlüğe yükseltildi. Halen, akademik yılında Washington’daki Georgetown Üniversitesi’nde konuk öğretim üyesi olarak bulunduğu sırada başlattığı İki Dünya Savaşı Arasında Türk- Amerikan İlişkileri konulu belgesel çalışmasını sürdürmektedir.
Marmara Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Mazıcı’nın yayınlanmış beş kitabı vardır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası