yabancı pasaport ile telefon kaydı / Cihazlar | Türk Telekom

Yabancı Pasaport Ile Telefon Kaydı

yabancı pasaport ile telefon kaydı

Yurtdışından Telefon Getirenlere Çok Önemli Uyarı

Yurtdışından telefon getirenlere çok önemli uyarı: Sakın bunu yapmayın!

  1. Türkiye'de telefonların fazlasıyla pahalı olduğu hepimizin malumu; tüketiciler ise fazla para vermemek adına yurtdışından daha ucuza telefon getirmeye çalışıyor. Peki telefon alırken nelere dikkat etmeli? Her pasaport kullanılabilir mi? IMEI kaydı yapılmayan telefonlara ne oluyor? Pasaportunuzu telefona kaydettirirken sizi bekleyen tehlike ne? Okumadan asla telefon almayın!

    Türkiye'de telefonların fazlasıyla pahalı olduğu hepimizin malumu; tüketiciler ise fazla para vermemek adına yurtdışından daha ucuza telefon getirmeye çalışıyor. Peki telefon alırken nelere dikkat etmeli? Her pasaport kullanılabilir mi? IMEI kaydı yapılmayan telefonlara ne oluyor? Pasaportunuzu telefona kaydettirirken sizi bekleyen tehlike ne? Okumadan asla telefon almayın!

  2. Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim?

    Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim?

  3. Yurtdışından getirilen telefonlar gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.

    Yurtdışından getirilen telefonlar gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.

  4. Kayıt yaptırılma zorunluluğu bulunan cihazlar nelerdir?

    Kayıt yaptırılma zorunluluğu bulunan cihazlar nelerdir?

  5. IMEI bilgisine sahip cihazların tamamının kayıt altına alınması gerekiyor. (cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar)

    IMEI bilgisine sahip cihazların tamamının kayıt altına alınması gerekiyor. (cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar)

  6. Cihazımın IMEI numarasını bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

    Cihazımın IMEI numarasını bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

  7. IMEI numarası cihazın *#06# tuşlarına basılmak sureti ile öğrenilebiliyor.

    IMEI numarası cihazın *#06# tuşlarına basılmak sureti ile öğrenilebiliyor.

  8. Yurt dışından gelen cihazımı kayıt altına aldırmam için herhangi bir süre sınırı bulunuyor mu?

    Yurt dışından gelen cihazımı kayıt altına aldırmam için herhangi bir süre sınırı bulunuyor mu?

  9. Yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemleri gün içerisinde yapılması gerekiyor.

    Yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemleri gün içerisinde yapılması gerekiyor.

  10. Kayıt işlemini nerelerde yaptırabilirim?

    Kayıt işlemini nerelerde yaptırabilirim?

  11. Kayıt işlemini nerelerde yaptırabilirim?

    Kayıt işlemini nerelerde yaptırabilirim?

  12. Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapar. E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) aşağıda belirtilen işletmeci abone kayıt merkezlerine başvurur.

    Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapar. E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) aşağıda belirtilen işletmeci abone kayıt merkezlerine başvurur.

  13. e-Devlet kapısı üzerinden kayıt işlemini nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir?

    e-Devlet kapısı üzerinden kayıt işlemini nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir?

  14. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde pasaport sahibi, şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile funduszeue.info İnternet adresinden sisteme girerek cihaz kaydını yaptırabilmektedir. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmemekte olup kontroller elektronik ortamda yapılmaktadır.

    e-Devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde pasaport sahibi, şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile funduszeue.info İnternet adresinden sisteme girerek cihaz kaydını yaptırabilmektedir. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmemekte olup kontroller elektronik ortamda yapılmaktadır.

  15. Kayıt işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

    Kayıt işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

  16. IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye&#;ye giriş yaptığı tarihten itibaren günü geçmemiş olması gerekiyor.

    IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye&#;ye giriş yaptığı tarihten itibaren günü geçmemiş olması gerekiyor.

  17. Kayıt işlemi için öncelikle ne yapılması gerekiyor?

    Kayıt işlemi için öncelikle ne yapılması gerekiyor?

  18. e-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması; harç ücretini yatırması ( TL) ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

    e-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması; harç ücretini yatırması ( TL) ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

  19. Dekontta dikkat edilmesi gereken husus nedir?

    Dekontta dikkat edilmesi gereken husus nedir?

  20. Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait 15 rakamlı IMEI numarası, ad ve soyadın, TC Kimlik numarasının yer alması gerekmektedir. IMEI numarasının doğru olmasına dikkat edilmeli.

    Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait 15 rakamlı IMEI numarası, ad ve soyadın, TC Kimlik numarasının yer alması gerekmektedir. IMEI numarasının doğru olmasına dikkat edilmeli.

  21. Harç parası yatırıldıktan sonra kayıt işlemi tamamlanmış oluyor mu?

    Harç parası yatırıldıktan sonra kayıt işlemi tamamlanmış oluyor mu?

  22. E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) ise abone kayıt merkezlerinden kayıt işlemini yaptırması gerekmektedir. ( gün)

    E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) ise abone kayıt merkezlerinden kayıt işlemini yaptırması gerekmektedir. ( gün)

  23. Kredi Kartı ile ödeme yapabilir miyim?

    Kredi Kartı ile ödeme yapabilir miyim?

  24. Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı Maliye Bakanlığı internet vergi dairesi üzerinden kredi kartı ile ödenebiliyor.

    Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı Maliye Bakanlığı internet vergi dairesi üzerinden kredi kartı ile ödenebiliyor.

  25. Harç bedelini bankaya EFT yapabilir miyim?

    Harç bedelini bankaya EFT yapabilir miyim?

  26. Harç bedeli EFT ile ödenebilmesi, kullanmakta olduğunuz bankanıza ait işlemlerde bulunması durumunda mümkün.

    Harç bedeli EFT ile ödenebilmesi, kullanmakta olduğunuz bankanıza ait işlemlerde bulunması durumunda mümkün.

  27. Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediği nasıl öğrenilir?

    Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediği nasıl öğrenilir?

  28. e-Devlet kapısı üzerinden sorgulama yapılarak öğrenilebilir.

    e-Devlet kapısı üzerinden sorgulama yapılarak öğrenilebilir.

  29. Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezine başvuruda bulundum. İşlemlerimin tamamlandığını nasıl anlarım?

    Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezine başvuruda bulundum. İşlemlerimin tamamlandığını nasıl anlarım?

  30. İlgili GSM işletmecilerinin abone kayıt merkezlerinden veya Kurumumuzun Bilgi İhbar ( 94 94) merkezinden öğrenilebilir.

    İlgili GSM işletmecilerinin abone kayıt merkezlerinden veya Kurumumuzun Bilgi İhbar ( 94 94) merkezinden öğrenilebilir.

  31. Yolcu beraberinde getirilen cihazın kayıt altına alındıktan sonra ana kart değişimi yapılır ise kayıt işlemini nasıl yapabilirim?

    Yolcu beraberinde getirilen cihazın kayıt altına alındıktan sonra ana kart değişimi yapılır ise kayıt işlemini nasıl yapabilirim?

  32. ilk kayıt başvuru sahibinin; değişimi yapan firmadan almış olduğu değişim belgesi ile E-devlet kapısı (funduszeue.info) üzerinden kayıt yapılması gerekiyor.

    ilk kayıt başvuru sahibinin; değişimi yapan firmadan almış olduğu değişim belgesi ile E-devlet kapısı (funduszeue.info) üzerinden kayıt yapılması gerekiyor.

  33. Değişim belgesinde neler bulunması gerekiyor?

    Değişim belgesinde neler bulunması gerekiyor?

  34. Antetli kağıt veya firma kaşesinin olması, firmanın adı/ünvanı ile adres veya telefon bilgilerinin,cihazın eski ve yeni IMEI numaralarının ve her iki cihazın aynı marka olması gerekiyor.

    Antetli kağıt veya firma kaşesinin olması, firmanın adı/ünvanı ile adres veya telefon bilgilerinin,cihazın eski ve yeni IMEI numaralarının ve her iki cihazın aynı marka olması gerekiyor.

  35. Yurt dışından yeni geldim ancak beraberimde cihaz getirmedim. Pasaport kayıt hakkımı ücretsiz veya ücretli olarak bir başkasına verebilir miyim?

    Yurt dışından yeni geldim ancak beraberimde cihaz getirmedim. Pasaport kayıt hakkımı ücretsiz veya ücretli olarak bir başkasına verebilir miyim?

  36. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı&#;nın düzenlemesine göre bir kişi yurt dışından 2 yılda 1 cihaz getirebiliyor. Bu düzenleme çerçevesinde ülkemize ne şekilde getirildiği belli olmayan cihazların kayıt işleminin yapılması yasal olarak uygun olmadığından pasaportunuzun başkaları tarafından kullanılması durumunda doğacak olan yasal sorumluluk tarafınıza ait.

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı&#;nın düzenlemesine göre bir kişi yurt dışından 2 yılda 1 cihaz getirebiliyor. Bu düzenleme çerçevesinde ülkemize ne şekilde getirildiği belli olmayan cihazların kayıt işleminin yapılması yasal olarak uygun olmadığından pasaportunuzun başkaları tarafından kullanılması durumunda doğacak olan yasal sorumluluk tarafınıza ait.

  37. Ayrıca kayıt altına alınan cihazın suç teşkil eden bir olaya karışması durumunda yasal sorumluluk pasaport sahibine ait. O nedenle pasaport kaydı yaptırırken buna aman dikkat!

    Ayrıca kayıt altına alınan cihazın suç teşkil eden bir olaya karışması durumunda yasal sorumluluk pasaport sahibine ait. O nedenle pasaport kaydı yaptırırken buna aman dikkat!

  38. Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazımı kayıt altına aldırabilir miyim?

    Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazımı kayıt altına aldırabilir miyim?

  39. Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazlar kayıt altına alınmıyor.

    Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazlar kayıt altına alınmıyor.

  40. Yurt dışından gelirken iki adet cihaz aldım. Kayıt işlemi yaptırabilir miyim?

    Yurt dışından gelirken iki adet cihaz aldım. Kayıt işlemi yaptırabilir miyim?

  41. Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün tarih ve sayılı yazısı ile tarihinden itibaren 2 takvim yılı içerisinde 1 adet cep telefonunun yurda getirilebileceği belirlendi.

    Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün tarih ve sayılı yazısı ile tarihinden itibaren 2 takvim yılı içerisinde 1 adet cep telefonunun yurda getirilebileceği belirlendi.

  42. 18 yaşından küçükler için cihaz kaydı yapılabilir mi?

    18 yaşından küçükler için cihaz kaydı yapılabilir mi?

  43. 18 Yaşından küçüklerde yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir. 18 yaşından küçükler için kayıt başvuruları anne, baba ya da yasal temsilcileri tarafından kendi e-devlet kapısı üzerinden çocuğun kimlik bilgileri kullanılarak kayıt yapılabilir.

    18 Yaşından küçüklerde yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir. 18 yaşından küçükler için kayıt başvuruları anne, baba ya da yasal temsilcileri tarafından kendi e-devlet kapısı üzerinden çocuğun kimlik bilgileri kullanılarak kayıt yapılabilir.

  44. Cihazımın IMEI bilgisinin değiştirilmiş olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

    Cihazımın IMEI bilgisinin değiştirilmiş olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

  45. e-Devlet kapısı üzerinden öğrenilebilir veya BTK'nın Bilgi İhbar Merkezi ( 94 94) aranarak öğrenilebilir.

    e-Devlet kapısı üzerinden öğrenilebilir veya BTK'nın Bilgi İhbar Merkezi ( 94 94) aranarak öğrenilebilir.

  46. Yurtiçinden satın almış olduğum cihazımın IMEI numarasını sorguladım. &#;Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz&#; uyarısını aldım. Ne yapmalıyım?

    Yurtiçinden satın almış olduğum cihazımın IMEI numarasını sorguladım. &#;Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz&#; uyarısını aldım. Ne yapmalıyım?

  47. Yurtiçinden satın almış olduğum cihazımın IMEI numarasını sorguladım. &#;Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz&#; uyarısını aldım. Ne yapmalıyım?

    Yurtiçinden satın almış olduğum cihazımın IMEI numarasını sorguladım. &#;Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz&#; uyarısını aldım. Ne yapmalıyım?

  48. Cihazın satın alındığı yere başvurulması gerekiyor. Yasal yollardan ithal edilen cihaz bilgilerinin Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde yer almasını teminen ithalat işlemlerini gerçekleştiren firma tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu&#;na bildirilmesi gerekiyor. Bildirim yapılmaksızın satılan cihazlar düzenli olarak denetim ve kontroller yapılmak suretiyle tespit edilip haberleşmeye kapatılıyor.

    Cihazın satın alındığı yere başvurulması gerekiyor. Yasal yollardan ithal edilen cihaz bilgilerinin Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde yer almasını teminen ithalat işlemlerini gerçekleştiren firma tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu&#;na bildirilmesi gerekiyor. Bildirim yapılmaksızın satılan cihazlar düzenli olarak denetim ve kontroller yapılmak suretiyle tespit edilip haberleşmeye kapatılıyor.

  49. Yurtiçinden satın almış olduğum cihazın kayıt dışı olduğunu öğrendim, buna ilişkin sahip olduğum haklar neler?

    Yurtiçinden satın almış olduğum cihazın kayıt dışı olduğunu öğrendim, buna ilişkin sahip olduğum haklar neler?

  50. Bu tür cihazlar ilgili mevzuat çerçevesinde &#;AYIPLI MAL&#; olarak değerlendirildiğinden, tüketiciler sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun da belirtilen haklardan faydalanabilir.

    Bu tür cihazlar ilgili mevzuat çerçevesinde &#;AYIPLI MAL&#; olarak değerlendirildiğinden, tüketiciler sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun da belirtilen haklardan faydalanabilir.


HaberSon DakikaÇok OkunanlarGündemÖne ÇıkanlarFoto GaleriVideo Galeri

MemurlarKamu PersoneliKPSSHaberlerMevzuatÖğretmenÖzel KonularSeçim

İlanGünün İlanlarıÇok OkunanlarDaimi İşçi Alım İlanlarıAkademik İlanlarKPSS-A İlanları4/B İlanları

ForumEn Yeni KonularEn Yeni CevaplarKamu PersoneliKamu Personeli Ortak KonularKPSS ve Diğer SınavlarGündem

HesaplamaMemur Maaş HesaplamaSözleşmeli Maaş HesaplamaMemur Emekli MaaşEmeklilik Yaşı HesaplamaAsgari Geçim İndirimi

DiğerAnketBecayiş İlanlarıKararSınavSoru/CevapSözlükBi'Mola


AndroidiOSHuawei

funduszeue.info internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı funduszeue.info'e aittir.
İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © Tüm hakları saklıdır funduszeue.info

Yurt dışı telefon IMEI uzatma işlemi nasıl yapılır? e-Devlet telefon kullanım s&#;resi kaydetme ve sorgulama!

Akıllı telefonların özellikle de iPhone telefonların yurt dışından gelişinin daha ekonomik olmasından dolayı kullanım sayısında artışlar yaşanıyor. Yurt dışından bir telefon satın aldığınızda bunu Türkiye’de günden fazla kullanmak için pasaport kaydı gerekiyor. e-Devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirilen IMEI uzatma işleminin detayları araştırılıyor. 

YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TELEFONLARI KULLANABİLMEK İÇİN;

Bilindiği üzere yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir. 

-Pasaport kaydı yaptırmak: Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone’u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak. Bu yöntemde 3 yıl boyunca sadece 1 telefonu kayıt ettirebiliyorsunuz ve 3 yıl boyunca telefonu sizden başkası kullanamıyor. 3 bine yakın da ücret tahsil edilmektedir.

-Yıl başına kadar beklemek: BTK’nın tanımlamış olduğu gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli olduğundan dolayı yeni yılla birlikte yeniden gün kullanım hakkı tanınıyor.

-Geçici IMEI kaydı yaptırmak: Ülkeye gelen turistlerin mağduriyet yaşamamaları için gün kullanım hakkı olan yurt dışı telefonlarda sorun yaşamamaları için geçici IMEI süreleri 2 ay daha uzatılabiliyor. Çift SIM kart girişli telefonlarda diğer hat kısmına takıldığında gün daha kullanılabiliyor. Kimlik kartınızla da IMEI kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz. IMEI kayıt hakkınız varsa, pasaportsuz kimlik ile IMEI kaydı için aşağıdaki adımları takip edin:

-Harç bedelini yatırın. (T.C. kimlik numaranız ve kayıt edilecek cihaza ait IMEI numarasını belirtmelisiniz.)
-BTK IMEI kayıt sayfasına gidin.
-Bilgilendirme sayfasındaki notları okuyup “Devam et”e tıklayın.
-Bilgilendirme ekranında yurda giriş yapılan belge türünü “Nüfus cüzdanı veya ID kart” olarak seçerek ilerleyin.

YURT DIŞINDAN GELEN TELEFON KAYDI NASIL YAPILIR?

Yurt dışından getirilen telefonun kayıt altına alınması için gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapmalıdır. 

E-DEVLET IMEI KAYDI AŞAMALARI

-BTK IMEI kayıt hakkı sorgulama sitesine girerek, yurtdışı telefon kayıt hakkınız olup olmadığını öğrenin.
-Bankalar, vergi daireleri veya sisteme entegre ödeme kuruluşlarına harç ücretini yatırın. (T.C. kimlik numaranız ve cihazın IMEI numarası yazmalı)
-e-Devlet üzerinden “BTK IMEI kayıt” sayfasına girip gerekli bilgileri doldurarak (IMEI no, yurda giriş yapılan belge türü, yurda giriş tarihi gibi) IMEI kayıt işlemini gerçekleştirin.
-IMEI sorgulama sayfasında “Yolcu beraberinde kaydedilen cihaz” yazıyorsa, IMEI kayıt işlemi gerçekleştirilmiştir.

YURT DIŞINDAN TELEFON GETİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de ilgili karar yayınlandı. Buna göre yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye’de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. yılı başından itibaren yeni aboneliklerde TL yerine TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise  TL’den TL'ye çıkarıldı. yılının sonuna kadar bu ücret geçerli olacak.

e-DEVLET IMEI KAYDET SAYFASI

e-DEVLET IMEI SORGULAMA SAYFASI

yurt dışından telefon getirme &#;creti ne kadar, telefonu pasaporta kaydetme &#;creti ka&#; TL?

Yurt dışı seyahatlerinde bireysel olarak telefon getirmek isteyen kullanıcıların Türkiye dışından getirdikleri telefonu kullanabilmeleri için IMEI kaydını yaptırması gerekiyor. Pasaporta işlenen bu kayıt sonrasında telefon kullanıma açılabiliyor. Peki, yılında telefonu pasaporta kaydetmek için ne kadar ödeme yapılacak? İşte detaylar…

IMEI KAYIT ÜCRETİ NE KADAR, YURT DIŞINDAN TELEFON GETİRME ÜCRETİ KAÇ TL?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de ilgili karar yayınlandı. Buna göre yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye’de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti.

yılı başından itibaren yeni aboneliklerde TL yerine TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise TL’den TL'ye çıkarıldı. yılının sonuna kadar bu ücret geçerli olacak.

Bu tutar yılında ise TL olarak belirlenmişti. 

Yurtdışı telefon IMEI kaydı nasıl yapılır? G&#;ncel IMEI kayıt &#;creti

Telefon fiyatlarının artmasıyla, yurtdışından telefon getirmek cazip hale geldi. IMEI kaydı olarak da geçen, yurtdışı telefon kayıt nasıl yapılır? IMEI kayıt ücreti ve tüm merak edilenler burada.

Yurtdışı telefon kayıt nasıl yapılır? Eylül ayı itibarıyla geçici IMEI uzatma hizmetinin sonlandırılmasıyla birlikte tekrar sorulmaya başladı. Yurtdışından en çok getirilen telefon olduğundan iPhone üzerinden konuşalım. iPhone 14 Türkiye fiyatı TL’ye başlıyor. Amerika, Japonya, Bulgaristan, Gürcistan, Almanya, İtalya, iPhone 14’ü Türkiye dışında hangi ülkeden alırsanız alın çok daha ucuza denk geliyor. Yurtdışından iPhone getirmek daha ucuza olsa da “yurtdışı telefon kayıt harcı” adı altında bir bedeli var; IMEI kayıt ücreti. Peki, yurtdışı telefon getirmek istediniz, kayıt için hangi adımları izlemeniz gerekiyor? Bu rehber yazıda IMEI kaydı, pasaporta telefon işletme nasıl yapılır başta olmak üzere merak edilen soruları yanıtlıyoruz.

Yurt dışından gelen telefon kaydı nasıl yapılır 📱

Tam Boyutta Gör
  1. BTK IMEI kayıt hakkı sorgulama sitesine girerek, yurtdışı telefon kayıt hakkınız olup olmadığını öğrenin.
  2. Bankalar, vergi daireleri veya sisteme entegre ödeme kuruluşlarına harç ücretini yatırın. (T.C. kimlik numaranız ve cihazın IMEI numarası yazmalı)
  3. e-Devlet üzerinden “BTK IMEI kayıt” sayfasına girip gerekli bilgileri doldurarak (IMEI no, yurda giriş yapılan belge türü, yurda giriş tarihi gibi)  IMEI kayıt işlemini gerçekleştirin.
  4. IMEI sorgulama sayfasında “Yolcu beraberinde kaydedilen cihaz” yazıyorsa, IMEI kayıt işlemi gerçekleştirilmiştir.

Pasaportsuz IMEI kaydı nasıl yapılır 🛂

Tam Boyutta Gör

Pasaportsuz IMEI kaydı yapılır mı? sorusu da çok soruluyor. Yurtdışından getirilen telefonlar yalnızca pasaporta kaydedilebilir bilgisi yanlış demeyelim de eksik bilgi diyelim. e-Devlet Kapısı üzerinden pasaportsuz imei kayıt mümkün ancak bir şartı var; Eğer, Kıbrıs gibi pasaport olmadan, T.C. kimlik kartıyla giriş - çıkış yapılabilen bir yerden telefonu aldıysanız, IMEI kaydı için pasaporta ihtiyacınız yok. Kimlik kartınızla da IMEI kayıt işleminigerçekleştirebilirsiniz. IMEI kayıt hakkınız varsa, pasaportsuz kimlik ile IMEI kaydı için aşağıdaki adımları takip edin:

  1. Harç bedelini yatırın. (T.C. kimlik numaranız ve kayıt edilecek cihaza ait IMEI numarasını belirtmelisiniz.)
  2. BTK IMEI kayıt sayfasına gidin.
  3. Bilgilendirme sayfasındaki notları okuyup “Devam et”e tıklayın.
  4. Bilgilendirme ekranında yurda giriş yapılan belge türünü “Nüfus cüzdanı veya ID kart” olarak seçerek ilerleyin.

Yurtdışı telefon geçici kayıt nedir, nasıl yapılır ❓

Tam Boyutta Gör

iPhone geçici kayıt nasıl yapılır? sorusu da çok geliyor. Geçici IMEI kaydı yaptırmak ne anlama geliyor ondan bahsedelim. Geçici kayıt, ülkelere giriş çıkışın zor olduğu pandemi döneminde getirilen, yurt dışı cihazların sorunsuz kullanımını sağlayan bir işlem. Ülkeye giriş yapan bir kişi, geçici IMEI kayıt işlemiyle, BTK tarafından tanınan günlük süreyi 2 daha daha uzatabiliyordu. 12 Eylül itibarıyla, e-Devlet üzerinden IMEI uzatma bitti. BTK geçici kayıt sayfası artık açılmıyor. Bu nedenle, yurtdışı telefon geçici kayıt yapılır, geci kayıt uzatma yapılır diyen sitelere, kişilere itibar etmeyiniz.

IMEI kayıt şartları ℹ️

Tam Boyutta Gör
  1. IMEI kaydı için size ait yurda giriş yapılan belgenin son 3 yıl içinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde kullanılmamış olması
  2. Türkiye’ye giriş yaptığınız tarih üzerinden günlük hak düşürücü sürenin geçmemiş olması

IMEI kaydı hakkında bilinmesi gereken diğer hususlar:

  • Kayıt hakkınızın olması gerekir. Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takiben 2 yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz. Sonraki yılın girmesiyle (1 Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar.
  • Yurtdışından getirdiğiniz telefonu kayıt ettirmeden (kayıtsız olarak) en fazla gün kullanabilirsiniz. Bu süre sonunda hala kayıtlı değilse cihaz, iletişime kapatılır.
  • Kayıt aşamasında, IMEI numarasını (*#06# tuşlarına basarak öğrenebilirsiniz) yanlış girerseniz, sonradan düzeltemezsiniz.
  • IMEI kaydı için kişiye ait giriş yapılan belgenin son 3 yıl içinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde kullanılmamış olması gerekir.
  • e-Devlet’e giremiyorsanız/e-Devlet şifreniz yoksa, operatörlerin abone kayıt merkezlerine başvurabilirsiniz.
  • Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihazın 15 haneli IMEI numarasının, yurda giriş yapan belge sahibinin adı ve soyadı ile TC. kimlik numarasının yazması gerekir.
  • Harç parasını yatırdıktan sonra, e-Devlette kayıt işlemini son aşamasına kadar tamamlamanız gerekir. Kayıt işlemi onaylandıktan sonra 8 basamaklı başvuru takip numarası bir yere kaydedilmelidir.
  • Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı ödemesi, kredi kartı ve EFT ile yapılabiliyor.
  • Yurtdışından getirteceğiniz telefonu başkasının pasaportuna kayıt ettiremezsiniz. Ayrıca kaydı yapılan cihaz, yalnızca kayıt yaptıran pasaport sahibinin T.C. kimlik numarasına kayıtlı telefon numarasıyla kullanılabilir.
  • Ticaret Bakanlığı, kargo ile gelen veya internet üzerinden satılan cihazların kayıt altına alınmasına izin vermiyor.
  • Yurtdışından gelirken iki adet cihaz getiremezsiniz. Yalnızca 1 adet getirme ve kaydetme hakkınız vardır.
  • Türkiye’de kısa süreli kalacaksanız, cihazı gün boyunca kayıtsız kullanabilirsiniz. Bu süre içinde kayıt edilmezse iletişime kapatılır.
  • Pasaportunuza kayıtlı görünen cihazların kayıt işlemlerini BTK IMEI kaydı iptal sayfasından iptal edebilirsiniz.
  • Türkiye’den aldığınız telefon kayıt dışı çıktıysa, bu, ayıplı maldır ve sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da belirtilen haklardan faydalanabilirsiniz.

IMEI kayıt ücreti ne kadar 🏷

Tam Boyutta Gör

IMEI kaydı kaç TL? merak edenler için, yurtdışı telefon kayıt harcı başka bir deyişle IMEI kayıt ücreti  itibarıyla TL. Yeri gelmişken, son 10 yılda yurtdışı telefon kayıt ücreti ne kadar arttı? ona da değinelim.

  • IMEI kayıt ücreti - TL
  • IMEI kayıt ücreti - TL
  • IMEI kayıt ücreti - TL
  • IMEI kayıt ücreti - TL
  • IMEI kayıt ücreti - TL
  • IMEI kayıt ücreti - TL
  • IMEI kayıt ücreti - TL
  • IMEI kayıt ücreti - TL
  • IMEI kayıt ücreti - TL
  • IMEI kayıt ücreti - TL
  • IMEI kayıt ücreti - TL
  • IMEI kayıt ücreti - TL

Kayıt dışı olduğu tespit edilen IMEI ne demek ❓

Tam Boyutta Gör

Yurt içinden satın aldığınız iPhone’un IMEI numarasını sorgulattığınızda, “Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz” uyarısı mı aldınız? Yasal yollarla ithal edilen cihaz bilgilerinin Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde yer alması için ithalatçı firmanın BTK’ya bildiriminde bulunması gerekiyor. İthal edilen cihazların bildirimi ve kaydı yapılmadan satışı yasak, tespit edilmesi durumunda iletişime kapatılıyor.

IMEI bilgisinin değiştirilmiş olduğu (klon) gerekçesiyle yasal uyarı mesajı aldıysanız, endişelenmeyin. Cihazın gerçek sahibi olduğunu belgelediğiniz taktirde, tek hatla eşleştirmek suretiyle kullanıma açtırabilirsiniz.

Yurt dışı telefon kayıt süresi ne kadar ⌛️

Tam Boyutta Gör

IMEI kayıt ücretini ödemeden yurtdışı telefon kaç ay kullanılır? diye merak ediyor olabilirsiniz. Yurt dışından gelen telefon ne kadar açık kalır? başka bir deyişle telefonun kapanmaması için pasaport telefon kaydı kaç gün içinde yapılmalı? sorusunun yanıtı çok net; gün. Yurtdışından satın aldığınız iPhone veya başka bir telefonu kayıt yaptırmadan gün boyunca kullanabilirsiniz. Yani IMEI kayıt ücretinin hemen ödenmesi gerekiyor. Bu noktada aklınıza şu soru gelebilir: Yurt dışından gelen telefon kaydı yapılmazsa ne olur? gün içinde IMEI kaydı yaptırmazsanız, telefon kayıt dışı olması nedeniyle iletişime kapatılır.

e-Devlet IMEI kayıt hakkı sorgulama 📲

Tam Boyutta Gör
  1. e-Devlet kapısında BTK kayıtlı cihazlarım ve kayıt hakkı sorgulama sayfasını açın.
  2. “Kayıt yaptırabilirsiniz” yazısını görüyorsanız, yurtdışından aldığınız telefonun IMEI kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

IMEI sorgulama nasıl yapılır ❓

Tam Boyutta Gör
  1. e-Devlet üzerinden BTK IMEI sorgulama sayfasına gidin.
  2. IMEI numarasını kutucuğa girin. (telefonun numara çevirme ekranında *#06# tuşlayarak öğrenebilirsiniz.)
  3. Sorgula butonuna tıklayın.
  4. Telefonunuzun IMEI kaydı yapılmışsa, “İthalat yoluyla kaydedilen IMEI” yazar.

Yurt dışından gelen telefon kaydı ya da daha kısa şekliyle IMEI kaydı nasıl yapılır? anlattık. Yurtdışından gelen telefon kaç günde kapanır, kayıt süresi ne kadardır, pasaportsuz telefon kaydı mümkün mü? gibi yurtdışından telefon getirmek isteyenlerin kafasına takılan çoğu soruyu yanıtlamaya çalıştık. Bu arada, kaçak imei kaydı, geçici imei kaydı veya imei kayıt uzatma yaptığını iddia eden kişilere lütfen paranızı kaptırmayın.

Eposta ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayıfunduszeue.info haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası