fethiye oludeniz otelleri / Marcan Resort Hotel | Fethiye/Ölüdeniz Otelleri

Fethiye Oludeniz Otelleri

fethiye oludeniz otelleri

&#;l&#;deniz Otelleri

&#;l&#;deniz Hakkında

Muğla pek &#;ok tatil beldesi ile dikkat &#;eker. &#;zellikle Fethiye ile &#;n planda olan ve &#;ok beğenilen &#;l&#;deniz’i ile yerli ve yabancı pek &#;ok ismi konuk eden Fethiye Gezinomi farkı ile size g&#;zel bir tatil se&#;eneği sunuyor.

Ölüdeniz otellerinde hem en uygun fiyata konaklayacak hem de 12 taksit seçeneği ile ödeyeceksiniz. 5 gece 6 gün konaklayıp sınırsızca gezebileceğiniz ve Fethiye ölüdeniz hakkında merak ettiğiniz her şeyi bulabileceğiniz bir Ölüdeniz tatili sizin için burada. Dünyanın en değerli miraslarından olan doğasının güzelliği ile seçimlerinizi her zaman kolaylaştıracak olan Ölüdeniz otellerini konumlarına göre ve fiyat seçeneklerine göre tercih edebilirsiniz.

Ölüdeniz otelleri arasından kendiniz için en uygun olanı yakalamalı ve dilediğiniz gibi fırsatları değerlendirerek seçiminizi yapmalısınız. Bu yılın en güzel tatil fırsatlarının sizi beklediğini bilmeli ve eğlenceli seçenekler ile hayalinizdeki tatile kolaylıkla kavuşmalısınız.

Ölüdeniz Gezilecek Yerler

Ölüdeniz Lagünü ve Plajı
Ölüdeniz’in dünyaca ünlü güzelliğini görmeye her yıl milyonlarca turist geliyor. Bu eşsiz plajda yüzmek istemez misiniz? Ölüdeniz Lagünü ve plajı tabi ki ilk durağınız olmalı.

Belcekız Plajı
Tabi ki Ölüdeniz’in diğer bir güzel plajıdır. Belcekız plajında koca bir gün geçirebilirsiniz. Deniz, kum ve güneşin ayrıcalıklarından yararlanabilir, hayal ettiğinizden daha güzel bir tatilin başlangıcını yapabilirsiniz.

Kumburnu Plajı
Denizin rengine hayran kalacağınız harika plajlardan biridir. Kumburnu plajına ulaşım kolaydır ve Ölüdeniz’in en güzel plajlarından biridir.

Ölüdeniz Milli Parkı
Bu coğrafyanın belki de en özel yeridir. Anılarınıza en güzel olanı ekleyebileceğiniz, Ölüdeniz gibi harika bir noktada tatilin keyfini çıkarabileceğinizi bilmelisiniz.

Babadağ
İşte burası Ölüdeniz’in kalbinin en hızlı attığı yerdir. Yukarı çıktığınız zaman kalbinizin atışını bir kere daha dinlemelisiniz. Yamaç paraşütü yapabileceğiniz ve bu heyecanı tekrar ve tekrar yaşamak isteyeceğiniz yerdir. Buraya her yıl milyonlarca turist sadece yer yüzündeki bu farklı heyecanlı yasabilecekleri en iyi noktalardan birine geliyor.

Kelebekler Vadisi
Doğanın ne kadar harika olduğunu görebileceğiniz, koskoca bir vadi sizi bekliyor. Sadece doğa yürüyüşü ile oldukça zor bir yoldan gelebilir ya da tekne turları ile Kelebekler Vadisini keşfedebilirsiniz.

Ölüdeniz’de Ne Yapılır?
Kordon’da gezebilir, Likya Yolu’nda yürüyüş yapabilir, yamaç paraşütü yapabilir, Mavi Mağara’ya gidip yüzebilirsiniz.

Gezinomi Ölüdeniz otelleri ve en uygun ödeme seçenekleri sizi bekliyor. Nasıl bir otel seçeceğiniz karar veremiyorsanız, size sunulan pek çok farklı seçeneği şimdi inceleyerek tercihlerinizi daha kolay yapabilirsiniz.

Ölüdeniz Otelleri

Fethiye’nin dünya çapında ün kazanmış, göz kamaştıran güzellikteki Ölüdeniz beldesinde muhteşem bir tatile ne dersiniz? Cevabınız evetse, Fethiye otelleri arasında eşsiz konumları ve baş döndüren imkanları ile öne çıkan, birbirinden özel Ölüdeniz otellerine yakından bakın!

Akdeniz’in en gözde tatil rotaları arasında yer alan Ölüdeniz, özellikle berrak ve sakin denizi ile dikkat çekmekte. Neredeyse hiç dalga olmayan bu denizde doya doya yüzebilir, suyun tadını çıkartabilirsiniz. Denizinin yanı sıra el değmemiş doğası ile de öne çıkan Ölüdeniz’de huzur dolu, sakin doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Pek çok trekking rotasına sahip beldede yeni koylar keşfedebilir, Toroslar’ın zirvesine çıkıp sahilin panoramik bir manzarasını seyredebilir ya da sık ağaçlı korularda dingin dakikalar geçirebilirsiniz.

Meltem rüzgarlarının çok olduğu Ölüdeniz mevkii, çevresindeki diğer tatil beldelerinden yaz aylarında da serin olmayı başarması ile ayrışmakta. Akdeniz’in bunaltıcı sıcakları meltem rüzgarları ile hafiflerken siz de şezlongunuza uzanıp serin ve taze içeceğinizi yudumlayarak muhteşem manzaranın tadını çıkartabilirsiniz.

Hareketli meltem rüzgarları sebebiyle rüzgar sörfü için de ideal bir destinasyon olan Ölüdeniz’de konakladığınız süre boyunca pek çok su sporu yapabilirsiniz. Dilerseniz rüzgar sörfü, dilerseniz de dalış ve jet ski gibi imkanlardan yararlanabilirsiniz. Dalış konusunda tecrübeliyseniz Akdeniz’in rengarenk su altı dünyasını keşfedeceğiniz çok özel yerlerde dalış yapabilir, dalış konusunda tecrübeye sahip değilseniz civarda yer alan dalış okullarından ders alarak bu konuda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Fethiye otelleri arasında eşsiz imkanları ve avantajlı konumları ile öne çıkan Ölüdeniz otellerinde konakladığınız süre boyunca civardaki eşsiz koyları keşfe çıkabilirsiniz. El değmemiş, yemyeşil doğası ile misafirlerini büyüleyen Ölüdeniz pek çok özel koya da ev sahipliği yapmakta. Çam ağaçları ile çevrelenmiş, eşsiz Katrancı Koyu’nda ağaçların koyu gölgesinde dinlenebilir, Akdeniz’in maviliklerinde kulaç atabilirsiniz. Sıla ağaçları ile bezenmiş, görkemli Kargı Koyu’nda bu çok özel ağaçları yakından görebilirsiniz. Latince ismi Liquidamber Orientatis olan Sıla ağaçları, dünya üzerinde sadece üç noktada yetişmekte: Fethiye, Kaliforniya’nın minik bir bölgesi ve Köyceğiz. Siz de bu çok özel ağaçları bizzat görmek, gölgelerinde oturup serinlemek isterseniz muhakkak Kargı Koyu’nu rotanıza eklemelisiniz. Ölüdeniz’e yalnızca 5 kilometre mesafede yer alan bir başka doğal güzellik Kelebekler Vadisi de görkemi ile sizi etkileyecek. Turkuaz renkli denizi, yumuşacık altın rengi kumlar ile kaplı sahili ve etrafını çevreleyen zakkum ağaçları ile adeta cennetin yeryüzündeki yansıması olan Kelebekler Vadisi, ismini temmuz ve eylül ayları arasında burayı ziyaret eden kelebeklerden alıyor. Siz de bu doğa harikasını yakından görmek, onlarca farklı kelebek cinsini doğal yaşam alanlarında incelemek isterseniz, Ölüdeniz seyahatinizi temmuz ve eylül ayları arasına denk getirmenizi tavsiye ederiz.

Tarihe merakınız varsa, Ölüdeniz bölgesinde yer alan pek çok tarihi eseri de tatiliniz boyunca görebilirsiniz. Binlerce yıl önce kurulmuş ve günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış Saklıkent, Bizans döneminde inşa edilmiş görkemli yapılara ev sahipliği yapan St. Nicholas Adası, Likya bölgesinin önemli kentlerinden biri olan ve mitolojik at Pegasus’un anavatanı olarak bilinen Tlos bu tarihi yerlerin başında geliyor.

Misafirlerine pek çok etkinlik ve gezilip görülecek yer sunan Ölüdeniz bölgesi, yüzlerce eşsiz otele de ev sahipliği yapmakta. Her bütçeye ve tatil zevkine hitap eden muhteşem otelleri ile öne çıkan Ölüdeniz’de bütçenizi zorlamadan unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz.

Ölüdeniz tatilinizde kendinizi şımartmak, görkemin ve gösterişin tadını çıkarmak isterseniz Ölüdeniz lüks oteller tam da size göre. 5 yıldızlı otellerin de arasında yer aldığı lüks otellerde, misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatmak için her detayı incelikle düşünülmüş. Jakuzili odalar, açık ve kapalı yüzme havuzu, özel plaj gibi imkanların yanı sıra cilt bakımı, spa merkezi, masaj, dünya mutfaklarından yemeklerin servis edildiği restoranlar, nefes kesen gece Showları, eğlenceli animasyonlar, keyifli konserler ve çok daha fazlası, lüks Ölüdeniz otellerinde sizi bekliyor.

Tatilde de muhafazakar yaşam stilinizin dışına çıkmamak ve dini gerekliliklerinizi yerine getirmek istiyorsanız, Ölüdeniz bölgesinde yer alan İslami otelleri tercih edebilirsiniz. Muhafazakar kesimin yaşam stiline uygun olacak şekilde dizayn edilmiş İslami otellerde ailecek keyifli bir tatil yapmanız mümkün. İslami konseptte hizmet veren muhafazakar otellerde kadın ve erkek misafirler için ayrılmış alanlar sunulmakta. Kadın plajı, erkek plajı, kadın havuzu, erkek havuzu gibi imkanlar sunan bu tesislerde ayrıca yalnızca helal gıdalar servis edilmekte. Bu sebeple İslami konseptli otellerde gönül rahatlığıyla konaklayabilir, keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Ölüdeniz tatilinizde bütçenizin büyük bir kısmını konaklamaya ayırmak istemiyorsanız, apart otelleri tercih edebilirsiniz. Uygun fiyatları ile öne çıkan apart otellerde odalar, apartman dairesi konseptindedir. Bu sebeple her odada yatak odası, oturma bölümü, mutfak, banyo ve tuvalet bulunmaktadır. Özellikle kalabalık aileler ve uzun süreli konaklamalar için ideal olan apart otellerin odalarında ocak, fırın, kettle, tabak, çatal kaşık, bardak gibi mutfak gereçlerinin yanı sıra klima, çamaşır makinesi, televizyon gibi imkanlar da mevcuttur. Böylece tatilde dilerseniz ziyaret ettiğiniz bölgeye özel lezzetleri çevredeki restoranlarda tadabilir, dilerseniz de otelinizde kendi damak zevkinize uygun yemekleri bizzat pişirebilirsiniz.

Tatilde meraklı gözlerden uzak olmak, doğa ile baş başa anlar geçirmek ve lüksün keyfini çıkarmak istiyorsanız, Ölüdeniz bölgesinde yer alan villa otelleri de tercih edebilirsiniz. Ev konforu ile otel ayrıcalıklarını bir araya getiren villa oteller, misafirlerine villa tipi, özel girişli odalar sunmakta. Villa otellerin görkemli odalarında jakuzi, küvet, özel banyo, özel tuvalet, mutfak, oturma alanı, klima, televizyon gibi imkanlar mevcut. Siz de tatilde lüksün keyfini çıkarmak, nefes kesen güzellikteki Akdeniz manzarasını doya doya seyretmek ve ayrıcalıklı bir hizmet almak isterseniz, villa oteller tam da size göre.

Tatilinizi erkenden planlayarak erken rezervasyon otellerinde benzersiz fırsatları yakalayabilir, hem keyifli hem de bütçe dostu bir tatil yapabilirsiniz. En güzel Fethiye otellerinde konaklamak, Ölüdeniz’in eşsiz güzelliğini kendi gözlerinizle görmek, Toroslar’ın oksijenden yana zengin havasını içinize çekip masmavi Akdeniz’de yüzmek istiyorsanız acele edin, hemen çok özel seafoodplus.info fırsatlarından yararlanarak yerinizi ayırtın!

Ölüdeniz Balayı Otelleri

Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil destinasyonlarından biri olan Ölüdeniz’de romantik bir balayı deneyimine ne dersiniz? Cevabınız evetse, hemen en güzel Ölüdeniz balayı otellerine yakından bakın.

Düğün planlamak, sıfırdan bir ev kurmak keyifli olduğu kadar stresli süreçler. Düğün mekanı, kıyafetler, yiyecekler, müzik, organizasyon, kuaför randevuları, akrabalar derken sizi epey yoran bu süreçlerin sonunda eşinizle evli bir çift olarak çıkacağınız ilk tatil olan balayında stres atmak, dinlenmek ve romantik anlar yaşamak en doğal hakkınız.

Eşinizle unutulmaz bir balayı tatili yapmak ve baş başa huzurlu anlar geçirmek istiyorsanız balayı konseptleri ile öne çıkan muhteşem Ölüdeniz otellerine yakından bakmalısınız.

Ölüdeniz Butik Otelleri

Ölüdeniz tatilinizde bölgeyi yakından tanımak, birbirinden lezzetli Akdeniz yemeklerini tatmak, doyasıya güneşlenmek ve dinlenmek istiyorsanız, misafirlerine geleneksel otellere kıyasla çok daha kişisel bir tatil deneyimi sunan butik otelleri tercih etmelisiniz. Tek seferde az sayıda misafir ağırlayan butik oteller özellikle turist kalabalığından ve gürültüden kaçan tatilciler için ideal.

Ölüdeniz Otelleri Her Şey Dahil

Ölüdeniz tatilinizde kendinizi şımartmak ve gurme bir tatil yapmak istiyorsanız, Her Şey Dahil oteller tam da size göre! Konaklama bedeline ana öğünlerin yanı sıra ara öğünlerin, ikramların, alkollü ve alkolsüz içeceklerin dahil olduğu Her Şey Dahil otellerde birbirinden özel lezzetleri tadarak dolu dolu bir tatil yapacaksınız!

Ölüdeniz Bungalov Evler

Ölüdeniz bölgesinde yer alan bungalov evlerde doğa ile iç içe bir tatil yapmaya ne dersiniz? Ahşaptan yapılan, sık yeşilliklerin arasında yer alan bungalov evler ile dingin, huzur dolu bir konaklama deneyimi sizi bekliyor!

Kabak Koyu ve Faralya

Fethiye’nin en gözde mevkilerinden olan Kabak Koyu ve Faralya, altın rengi kumlar ile kaplı plajları ve masmavi denizleri ile dikkat çekiyor. Türkiye’nin en güzel tatil yerleri arasında gösterilen Faralya’da deniz, kum ve güneşin tadını çıkartabilir, Kabak Koyu’nda pek çok su sporu yapabilirsiniz.

Ölüdeniz, Muğla’nın eşsiz kumsalına ve denizine sahip Fethiye ilçesinde bir mahalledir. Uçsuz bucaksız dalgasız denizi ile meşhur olan bu yerde kumsalın temizliği de ziyaretçileri oldukça memnun etmektedir. Ölüdeniz’i Ölüdeniz yapan en önemli özelliği sakin suyudur. Ege Bölgesi’nin tuzlu suyundan, sıcak ikliminden ve eşsiz doğasından bir bütün olan Ölüdeniz, yaz tatiliniz için muhteşem bir seçenektir.

Mavinin her tonunu barındıran denizi ve eşsiz gökyüzü manzarası ile adeta bir doğa harikasıdır. Civar sahillerinde yaşanan dalgalı su görüntülerinden hiçbir iz barındırmayan bu denizin ismi de bu sebeple Ölüdeniz olmuştur. Çevresi ormanlarla çevrili olan bu harika tatil noktasında yeşilin ve mavinin her tonunu görebilirsiniz. Ölüdeniz’de bu eşsiz tatil fırsatını yakalamak için kendinize uygun tatil seçeneğini seafoodplus.info’da bulabilirsiniz. 

seafoodplus.info'da Ölüdeniz ve diğer tüm ilçelerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz.

Ölüdeniz’e Nasıl Gidilir?

Muğla Ege Bölgesi için oldukça eşsiz bir yaz turizmi sunan bir ildir. Bu sebeple çeşitli ulaşım araçları ile ziyaret etmeniz mümkündür.

Hava Yolu ile Ölüdeniz’e Ulaşım

Farklı şehirlerden ziyaret edildiğinde ilk tercih edilecek yol Dalaman Havalimanı'dır. Dalaman Havalimanı, Ölüdeniz’e 55 km uzaklıkta olup yaklaşık 1 buçuk saat sürmektedir. İstanbul, Ankara gibi illerden direkt uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Havalimanından sonra havaş kullanarak veya Fethiye içine gidecek otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Muğla’nın bir ilçesi olsa da Antalya’dan ulaşmak veya aktarma yapmak için Antalya Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Nispeten daha uzak kalsa da havayolu ulaşımı için tercih edilebilecek niteliktedir. km uzaklıkta bulunması sebebiyle çok sık tercih edilmemektedir. 

Kara Yolu ile Ölüdeniz’e Ulaşım

Fethiye İstanbul’a km, Ankara’ya , İzmir’e ise km uzaklıkta bulunmaktadır. Böylelikle büyük şehirlerden hem kendi aracınızla seyahat etmeniz hem de otobüs kullanmanız mümkün hale gelmektedir. Otobüs terminali ile oldukça yakın bir mesafede bulunan Ölüdeniz’e karayolundan da ulaşımınız oldukça kolay olacaktır.

Ege’nin en muazzam tatil noktalarından biri olan Ölüdeniz’e Fethiye ilçe merkezinden sıklıkla minibüs ve otobüs seferi yapılır. Turistlerin ve Fethiye’de yaşayanların sıklıkla yaptığı gibi motosiklet de kiralayabilirsiniz. 

Ölüdeniz’de Gidilecek Yerler

Ölüdeniz’de Bulunan Plajlar

Çalış Plajı

Fethiye’ye oldukça yakın bulunan bu plajda inanılmaz bir gün batımı manzarası izlenmektedir. Doğal güzelliğinin yanı sıra çevreyi en temiz olan plajlardan biridir. Temizliğine de oldukça dikkat edilen bu plaj sayesinde uzun ve eşsiz kumsalda herhangi bir çöpe rastlamak pek mümkün değildir. Toso Dağı’nın eteklerinde bulunan bu plajdan günbatımı sırasında karşısındaki adaların görüntüsü de oldukça eşsizdir. 

Çalış Plajı'nda yakın tesislerde konaklamak için Çalış Plajı Otelleri sayfamızı ziyaret ederek rezervasyon yapabilirsiniz.

Belcekız Plajı 

Ölüdeniz’in mavinin her tonunu barındıran denizinin değerlendirilmesi için eşsiz bir deneyim sunan Belcekız Plajı’nın halk tarafından anlatılagelmiş bir hikayesi de vardır. Bu hikayenin etkisi ile de plaj daha romantik bir görüntüye eşlik etmektedir. Kumsalında çakıl bulunması sebebiyle deniz ayakkabısı tercih etmeniz daha rahat olacaktır. Aynı zamanda denizde farklı aktiviteler yapmanız için de alanlar bulunmaktadır. 

Kumburnu Halk Plajı

Muhteşem mavi tonlara ev sahipliği yapan deniz sığ olduğu için genelde çocuklu ailelerin oldukça sık tercih ettiği yerlerden biri. Kumsalı hem kum hem de çakıllardan oluşmaktadır. Büyük bir plaj olmaması sebebiyle sabah saatlerinde gitmek sakinliği açısından oldukça iyi olacaktır. 

Ölüdeniz Etrafında Doğal Güzellikler

Kelebekler Vadisi

İsminden de anlaşılacağı üzere yaklaşık 80 farklı kelebek çeşidini barındıran bu eşsiz vadi tatilinizi bir doğal güzellik şölenine çevirmektedir. Babadağ’ın eteklerinde bulunan vadide doğal mirası korumak adına yapay yerleşkelerin yapımı durdurulmuştur. Burada adeta şehirden ve gürültüden uzak doğa ile iç içe bir tatil geçirmeniz mümkündür. 

Kelebekler Vadisi’ne ulaşmanız için Ölüdeniz üzerinden tekne turlarına katılabilir veya Faralya’daki patika yolu takip edebilirsiniz. Böylelikle bu huzur dolu denizde keyifli vakit geçirme fırsatını da yakalayabilirsiniz. Denizde yüzerken veya etrafı gezerken sayısız kelebeğe rast gelmeniz de oldukça büyük bir olasılıktır. 

Saklıkent Kanyonu

Ölüdeniz’den 50 km uzaklıkta bulunan Saklıkent Kanyonu 18 km’lik bir uzunluğa sahiptir. Kristal yapıdaki suyu ve görkemli kanyonu keşfetmeniz için de bir gününüzü ayırabilirsiniz. Özel aracınızın olmadığı durumda Fethiye’den özel turlara binebilirsiniz. 
Eşsiz manzarasıyla Saklıkent Kanyonu otelleri için Saklıkent Kanyonu Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Ölüdeniz Tabiat Parkı

Doğanın içerisinde görkemli ağaçların ortasında eşsiz manzarayı kucaklayan bu parkın içinde huzur dolu anları biriktirebilirsiniz. Tabiat parkı içerisinde sayısız bitkiye ev sahipliği yapmaktadır. Mavi ve yeşilin iç içe geçtiği bu parkta huzur dolu vakit geçirebilirsiniz. 

Denizin ayrı tonlarını çok daha net ve uzun uzadıya seyretmek için bu parka gidebilir ardından da denizde keyifli zaman geçirebilirsiniz. 

Babadağ

Yamaç paraşütü dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Ölüdeniz’de tüm güzelliği ayaklarınızın altına serecek bu metre yükseklikteki dağ sayesinde bu deneyimi yaşamanız mümkündür. Kocaman bir ormanlık alanın varlığında bu denli yüksekte tüm Fethiye’yi yukarıdan keşfetmenin hazzını yaşayabilirsiniz. 

Dağlık alanın içerisinde birçok kamp mekânı da bulunmaktadır. Bu kamp alanlarında istediğiniz kadar kamp yapıp eşsiz doğanın içinde birkaç gün geçirebilirsiniz. Oldukça uzun yürüyüş yollarını takip edip hem spor yapabilir hem de mis gibi temiz hava soluyabilirsiniz. 

Ölüdeniz’de Bulunan Koylar

Kabak Koyu

Üç tarafı denizlerle çevrilmiş bu koy adeta bir kanyonu anımsatmaktadır. Yeşillikler arasında oldukça huzurlu ve ferah bir yer olan Kabak Koyu etrafında kamp alanı olarak değerlendirilecek de pek çok alana sahiptir. Kamp yaparken görünecek deniz manzarasının keyfini sürebilirsiniz. 

Kamp çadırınızı yanınızda getirebilir. Aynı zamanda bungalov evlerde de kalabilirsiniz. Tatil tercihiniz doğrultusunda pek çok konaklama çeşidinden en uygununu seçebilirsiniz. 

Gemiler Koyu

Bu koy Fethiye’nin en güney uçlarından birinde olan Gemiler Adası’ndadır. Fethiye’ye sadece 9 km uzaklıkta bulunan bu koya Ölüdeniz’den kalkan teknelerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda karayolu ulaşımı da bulunmaktadır. 

Bizans Dönemi’ne ait birkaç kiliseye de ev sahipliği yapan adada hem denizin tadını çıkarabilir hem de tarihi bir gezintiye çıkabilirsiniz. 

Ölüdeniz’de Yapabileceğiniz Aktiviteler

Pasatur 

Ölüdeniz’in oldukça meşhur alışveriş çarşısı olarak bilinen Pasatur’da gezinize anı olarak hediyelik eşyalar, takı dükkanları, yöresel halı ve kilim satan dükkanlar gibi pek çok dükkan bulabilirsiniz. 

Hisarönü

Hisarönü ilçe merkezine 4 km uzaklıkta oldukça canlı bir caddedir. Yeme içme noktalarından gece hayatının yaşandığı kafelere ve alışveriş noktalarına kadar pek çok kısmı içinde barındırmaktadır. Renkli bir gece hayatının yaşandığı noktada uzun yürüyüşler yapıp keyifli zaman geçirebilirsiniz. 

Kayaköy

Tarihi olarak da önemli bir yere sahip olan Kayaköy Likya Uygarlığının yerleşim yeri olarak bilinmektedir. Rum köyü olarak bilinen bu köy zamanının ticari hayatını yansıtan da bir yerleşim yeri olmuştur. Bu köyü ziyaret edip tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz. 

En uygun Kayaköy Otelleri için sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Ölüdeniz’de Yapabileceğiniz Aktiviteler

Ölüdeniz Waterworld Waterpark

Çocuklarınızın eğlenceli vakit geçirmesi için oldukça keyifli bir aquapark deneyimi yaşatan Waterworld, Ölüdeniz’in en büyük aquaparkıdır. Oldukça çeşitli aktiviteye de zemin hazırlayan bu parkta çocuklarınız çok eğlenecek.

Yamaç Paraşütü

Dünya üzerindeki en iyi yamaç paraşütü noktalarından biri olan Babadağ’da eğlence ve adrenalini doruklarda yaşayacaksınız. Bu deneyimi yaşarken de tüm Ölüdeniz’i kuşbakışı görünümü ile izleyebileceksiniz. 

Tekne Turu

Ölüdeniz etrafında bulunan ada ziyaretlerini gerçekleştirmek veya koylara gitmek için o muhteşem denizde yapılan tekne turlarını kaçırmamalısınız. 

Mavi Mağara

Tekne turlarının en vazgeçilmez durak noktası Mavi Mağara önüdür. Burada yapmanız gereken tekneden atlamak ve yüzerek mağarayı keşfe çıkmaktır. Eşsiz manzara karşısında büyüleneceksiniz.

Ölüdeniz’de Ne Yenir?

Çarşı içinde veya yöresel restoranlarda mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetler

  • Bulgurlu domates aşı
  • Arabaşı
  • Et kapama
  • Leğen böreği
  • Döndürme
  • Sündürme

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir