devlet düğün parası / Devlet bin TL evlilik parası verecek! Haberi alan çiftler başvuru yapmaya koşuyor

Devlet Düğün Parası

devlet düğün parası

Devlet bin TL evlilik parası verecek! Haberi alan çiftler başvuru yapmaya koşuyor

14 May&#;s’ta yap&#;lacak olan genel seçimler öncesinde devletten müjdeli haberler pe&#;pe&#;e geliyor. Cumhurba&#;kan&#; Recep Tayyip Erdo&#;an bugün üç yeni müjdeyi birden aç&#;klad&#;. Bu müjdeler aras&#;nda evlenecek gençlere de güzel haber var. Dü&#;ün yapmaya haz&#;rlanan ancak artan maliyetler nedeniyle ertelemek zorunda kalanlar devlet destekli TL yard&#;m paras&#; alabilecek. Cumhurba&#;kan&#; Erdo&#;an’&#;n gençlere müjdesi sevinçle kar&#;&#;land&#;. Peki, kimler ba&#;vuru yapabilir? TL yeni evli çiftlere yard&#;m detaylar&#; neler?

Seçim öncesi cumhurba&#;kan&#; Recep Tayyip Erdo&#;an’&#;n sürprizlerinin ard&#; arkas&#; kesilmiyor. 14 May&#;s seçimlerine emin ad&#;mlarla ilerlemek isteyen cumhurba&#;kan&#; Erdo&#;an, yeni mü&#;terilerini bugün duyurdu. Bu defa evlenecek gençleri de güzel haber geldi. Cumhurba&#;kan&#; Erdo&#;an’&#;n aç&#;klad&#;&#;&#; üç önemli müjdeden biri olan yeni evlenecek gençlere destek ödemesi kapsam&#;nda tam TL verilecek. Gençler uygun faiz oran&#; ile dü&#;ün kredisi kullanma imkan&#;na sahip olacak.

YEN&#; EVLENECEK GENÇLERE TL UYGUN FA&#;Z ORANIYLA KRED&#;

Devletten yeni evlenecek gençlere destek müjdesi geldi. Dü&#;ün haz&#;rl&#;&#;&#; yapan ve masraflar&#;n alt&#;ndan kalkmak da zorlanan gençler ba&#;vuru yapmalar&#; durumunda devletten TL kredi deste&#;i alabilecek. Gençler bu haberi oldukça sevinçle kar&#;&#;lad&#;. Milyonlarca evlilik haz&#;rl&#;&#;&#; yapan ki&#;iyi kapsayan destek ödemesi kapsam&#;nda çok uygun faiz oran&#; uygulanacak.

ON YIL VADEL&#; KRED&#; DESTE&#;&#; VER&#;LECEK

Evlilik haz&#;rl&#;&#;&#; yapan gençlerin e&#;yas&#; ve dü&#;ün haz&#;rl&#;&#;&#; harcamalar&#; için devlet bankalar&#; taraf&#;ndan TL tutar&#;nda kredi deste&#;i sa&#;lanacak. Çok uygun faiz oran&#; ile verilecek olan kredi ayn&#; zamanda y&#;l geri ödemesiz olacak. Ard&#;ndan da on y&#;la kadar vade ile geri ödeme imkan&#; sunulacak. Gençler bu sayede dü&#;ün masraflar&#;n&#; uygun faizli kredi ile kar&#;&#;lama &#;ans&#;na sahip olacak.

Ö&#;RENC&#;LERE BAYRAM &#;KRAM&#;YES&#; MÜJDES&#; DE GELD&#;

Cumhurba&#;kan&#; Erdo&#;an bugün ayn&#; zamanda ö&#;renciler için bayram ikramiyesi müjdesi de verdi. Sadece üniversite ö&#;rencilerini kapsayan bayram ikramiyesi TL olarak ödenecek. Ramazan bayram&#; ve kurban bayram&#; öncesinde ö&#;rencilere verilecek olan bu destek ödemesi tek sefere mahsus olacak ve tamamen kar&#;&#;l&#;ks&#;z ve geri ödemesiz olarak hesaplara yatacak. &#;lkokul ortaokul ve lise ö&#;rencileri ise ödemeden yararlanam&#;yor. Sadece üniversite ö&#;rencilerine bayram harçl&#;&#;&#; ad&#; alt&#;nda verilecek olan ödemeler ziraat bankas&#; hesaplar&#;na yat&#;r&#;lacak. &#;lk ödeme ise ramazan bayram&#;ndan önce yap&#;lacak.

Çeyiz Hesabı

  • Devlet katkısı birikim yapılan ödemeye göre değişmektedir; ancak evlilik tarihi itibarıyla ilgili hesaptaki birikimin %25’ini geçemez.

  •  yılı için aylık ödemelere ilişkin alt sınır ,51 TL, üst sınır ,22 TL'dir. Üç aylık ödemelere ilişkin alt sınır ,56 TL, üst sınır ,74 TL'dir. Açılış esnasında bir defaya mahsus olmak üzere azami ,50 TL'ye kadar para yatırılabilir. Bu tutarlar her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak tarihli ve sayılı Vergi Usul Kanunu uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında artırılır.

  • Düzenli ödemelere ek olarak üst sınırı aşmamak şartıyla istenildiği zaman hesaba para yatırılabilir.

  • Çeyiz Hesabı yalnızca Türk Lirası cinsinden açılabilir. Ortak hesap olarak açılamaz.

  • Bir kişi adına birden fazla Çeyiz Hesabı açılamayacak ve hesap başka bir bankaya taşınamayacaktır.

  • Aylık ödemeli hesaplarda düzenli ödemelerinizi 1 yıl boyunca maksimum 3 kez, 3 aylık ödemeli hesaplarda ise düzenli ödemelerinizi 1 yıl boyunca 1 kez aksatma hakkınız vardır.

  • Hesap bakiyesini asgari ödeme tutarının altına düşürmemek şartıyla yılda 2 defa birikimden para çekebilme hakkınız vardır.

  • Çekim hakkı, katılımcı tarafından dönem içerisinde en fazla 2 defa kullanılabilir. Çekim hakkının kullanılması halinde Çeyiz Hesabı'nda kalan bakiyenin, Çeyiz Hesabı'nın açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarlar toplamından az olmaması gerekir. Asgari tutarların hesaplanmasında ilgili yıldaki asgari ödeme tutarları üzerinden, son çekim hakkının kullanıldığı ay hariç tüm aylar dikkate alınır. Evlilik amacıyla kullanılacak çekim hakkı ise bir defa kullanılır.

  • Evlilik amacıyla çekim hakkının evlilik tarihinden önce kullanılması ve herhangi bir sebeple evliliğin gerçekleşmemesi durumunda, çekim tarihinden en geç üç ay içerisinde Evlendirme Daireleri'ne başvuru yapıldığını tevsik eden evrakın bir örneği ile birlikte çekim hakkının kullanıldığı Bankamıza başvurularak Çeyiz Hesabı statüsünün devamı talep edilebilir. Hesabın statüsünün devam edebilmesi için Çeyiz Hesabı'nın açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarlar toplamının hesaba yatırılması gereklidir. Yatırılması gereken tutar hesaplanırken katılımcının bu kapsamda ödeme yapmadığı aylar dikkate alınmaz. Katılımcı, azami olarak evlilik amacıyla çektiği tutarı ile başvuru tarihine kadar düzenli ödeme için gerekli asgari tutarlar toplamını hesaba yatırabilir. Yatırılan tutar üst sınır kapsamında değerlendirilmeyecektir.

  • Düzenli ödemelerin aksatılması durumunda devlet katkısı kazanma hakkı elde edilemeyecektir.

  • Yeni evlenen çiftler için devlet taraf&#;ndan sa&#;lanan çeyiz deste&#;i, çeyiz hesab&#; ad&#; verilen bir hesapta birikim yap&#;lmas&#; ko&#;uluyla veriliyor. 24 ya&#;&#;ndan küçük olan ve daha önce evlenmemi&#; olan gençler, çeyiz hesab&#;nda biriktirdikleri para üzerinden devlet taraf&#;ndan sa&#;lanan hibe deste&#;ine hak kazan&#;yorlar.

    y&#;l&#;nda uygulanacak olan yeniden de&#;erleme oran&#;, çeyiz deste&#;i miktar&#;n&#;n yüzde artmas&#;n&#; sa&#;layacak. Bu sayede, gençler evlilik öncesi açt&#;klar&#; çeyiz hesab&#; üzerinden 16 bin lira ile 36 bin lira aras&#;nda de&#;i&#;en bir çeyiz deste&#;i alabilecekler.

    Çeyiz deste&#;inden yararlanmak için, evlenmeden önce en az 3 y&#;l boyunca bir çeyiz hesab&#; kullanmak gerekiyor. Çeyiz hesab&#; &#;artlar&#;na göre, TC vatanda&#;&#; olan ve daha önce evlenmemi&#; 24 ya&#;&#;n&#; doldurmam&#;&#; gençler bu destekten faydalanabilirler.

    ÇEY&#;Z DESTE&#;&#; KO&#;ULLARI NELER?

    Evlilik tarihinden en az 3 y&#;l önce düzenli olarak çeyiz hesab&#;na ödeme yapanlar, devletten çeyiz deste&#;i alma hakk&#;na sahip olacaklar. Ayr&#;ca, ilk evlili&#;ini 27 ya&#;&#;n&#; doldurmadan yapacak olanlar, evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde belgeleriyle ba&#;vurarak devlet katk&#;l&#; çeyiz hesab&#; f&#;rsat&#;ndan yararlanabilecekler. Çeyiz hesab&#;, 18 ya&#;&#;ndan büyükler için aç&#;labilirken, bu ya&#;tan küçük ki&#;ilerin velileri de hesap açabilirler. Ayl&#;k ödeme yapanlar, TL ila 6 bin Lira aras&#;nda para yat&#;rarak çeyiz hesab&#;nda birikim yapabilirler.

    Devlet çeşitli alanlarda vatandaşa destek imkanları sunuyor. Son zamanlarda oldukça merak edilen konulardan birisi de evlenme (çeyiz parası) ödeneğidir. Evlenecek olan çiftler tarafından en çok araştırılan konulardan birisidir. Çeyiz parası ödeneği diğer adı ile evlilik ödeneği olarak bilinmektedir. Çeyiz parası ödeneği devlet tarafından bir kereye mahsus olmak üzere, belli bir yaşı doldurmadan evlilik yapma şartı taşıyan kişilere verilmektedir. Bu konu hakkında evlenecek olan kişiler bilgi sahibi olmak istiyor. Çeyiz parası nasıl alınır? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Çeyiz parası ne kadar, kimlere verilir? İşte tüm detaylar…

    Evlenme Ödeneği (Çeyiz Parası), İlk Defa Tarihinden Sonra Çalışmaya Başlayan Sigortalıların Hak Sahipleri İçin;

    Ölüm geliri veya aylığı almakta iken evlenen ve bu nedenle aylığı kesilen kız çocuklarına bir defaya özgü olmak üzere, evlenme tarihindeki gelir veya aylığının iki yıllık tutarı olarak ödenen ölüm yardımıdır.

    Evlenme ödeneğinin ödenmesi için hak sahibi kız çocuğunun bir dilekçe ile Kuruma başvurması gerekir. Evlenme tarihi nüfus kütüğüne işlenmemişse, dilekçeyle beraber evlenme cüzdanının bir örneğinin de Kuruma verilmesi zorunludur.

    Evlenme ödeneği verilen kız çocuklarının gelir veya aylıkları, evlenme tarihini izleyen ödeme dönemi başından itibaren durdurulur. Gelir veya aylıklar, durdurulduğu tarihten iki yıl sonra da kesilir, varsa diğer hak sahiplerinin gelir veya aylıkları, gelir veya aylığın kesildiği tarihten itibaren yükseltilir.

    Evlenme ödeneği alan kız çocukları boşandıkları takdirde, bu kişilere hak sahipliğinden doğan gelir ve aylığı tekrar bağlanır. Ancak bu kişiler evlenme ödeneğini aldıkları tarihten itibaren iki yıl içinde boşanırlarsa, bu iki yıllık sürede gelir ya da aylık bağlanmaz, iki yıllık süre dolduktan sonra aylığa tekrar hak kazanırlar.

    Tarihinden Önce Sayılı Emekli Sandığı Kanununa Tabi Olarak Çalışan Kamu Görevlisi Sigortalıların Hak Sahipleri İçin İse;

    Evlenmeleri sebebiyle dul ve yetim aylığı kesilen eş (karı veya koca) ve kız çocuklarla anaya bir defaya mahsus olmak üzere almakta oldukları dul veya yetim aylıklarının on iki aylık tutarı evlenme ikramiyesi olarak ödenir.

    Bunlardan evlenme tarihinden itibaren on iki aydan önce boşananlarla evliliğin butlanına veya feshine karar verilenlere yeniden aylık bağlanması halinde, ödenmiş bulunan evlilik ikramiyesinin on iki aydan eksik süreye ait kısmı tahsil edilinceye kadar aylıkları ödenmez.

    Evlenme ödeneği almak için nereye başvurulur? Başvuru için gerekli belgeler nelerdir?

    Hizmet akdiyle (4/a’lı) çalışan sigortalıların ve kendi adına ve hesabına bağımsız (4/b’li) çalışan sigortalıların hak sahipleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığına veya bulunulan yerdeki il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine, Kurumca belirlenen Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi  ile,

    Sayılı Kanuna tabi kamu görevlisi olan (4/c’li) sigortalıların hak sahipleri ile Sayılı Emekli Sandığı Kanununa tabi sigortalıların hak sahipleri ise dilekçe ile Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı Mithatpaşa Cad. No:7 Sıhhiye/ANKARA adresine, başvurmaları gerekmektedir.

    Çeyiz parası ne kadar?

    Devlet tarafından sigortalı olarak çalışan kişinin vefat etmesi sonucu çocuklarına yetim aylığı bağlanır. Yetim aylığı yılı TL olarak bilinmektedir. Yetim olan kız çocuğuna devlet tarafından evlenmesi sonucu çeyiz parası verilmektedir. Bu para 2 yıllık yetim parasının birikmesi olarak hesaplanmaktadır.

    *Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

    nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır