excelde bir sayfadan diğer sayfaya veri aktarımı / Excel Makro bir sayfadaki veriyi diğer sayfalara kopyalamak Excel Size Yeter funduszeue.info

Excelde Bir Sayfadan Diğer Sayfaya Veri Aktarımı

excelde bir sayfadan diğer sayfaya veri aktarımı

EXCEL MUCİZELERİ - DIŞ VERİ AL - ÖZEL LİSTE OLUŞTUR

Geri dön

Excel’in sadece basit bir tablolama ve hesaplama uygulaması olmadığını bilmek gerek. Bize göre Excel uygulaması dünyadaki en geniş kapsamlı ve en gelişmiş uygulamadır. Sektör ve meslek bağımsız çalışabilmesiyle, hatta kabaca tabir etmek gerekirse; masa başında oturan herkesin bu uygulamayı kullanabilmesiyle benzersiz olduğunu ve sürekli gelişmekte olduğunu her yeni versiyonda bize göstermekte.

Dış Ver Al özelliği de, Excel üzerinden birçok veri tabanına, veri kaynağına ve online servislere bağlanıp verileri Excel’e alıp Tablo, Pivot Table ve Pivot Chart olarak gösterebilmenizi, analizler yapabilmenizi sağlar.

Oldukça farklı ve geniş veri kaynaklarına bağlanabilmesinin yanında basit olarak da Txt, Csv, Json, XML gibi yapılardan da veriler alabilmenize olanak sağlar.

Özel listelerle hızlıca veri tabloları oluşturarak, veri girişi ve analizlerde hız kazanabiliriz. Mevcut veri listeleriniz, yani belli ürün isimleriniz, markalarınız, stok adlarınız, bölge adlarınız vs. varsa ve onları her seferinde tekrar tekrar yazmak yerine, bir kereye mahsus özel listelere eklerseniz artık o listedeki herhangi bir veriyi hücreye yazıp aşağıya doğru çektiğinizde liste içindeki tüm verileri hızlıca listelemeniz mümkün.

ÖZEL LİSTELER NASIL DEPOLANIR?

Özel listeyi oluşturduğunuzda, bu liste bilgisayarınızın kayıt defterine eklenir ve böylelikle diğer çalışma kitaplarında kullanılabilir. Özel listeyi verileri sıralarken kullanırsanız, bu liste çalışma kitabıyla birlikte de kaydedilir ve böylelikle diğer bilgisayarlarda (çalışma kitabınızın Excel Hizmetleri içinde yayımlandığı ve sıralamada özel listeyi kullanmak istediğiniz sunucular da içinde) kullanılabilir.

Öte yandan, çalışma kitabını başka bir bilgisayarda veya sunucuda açarsanız, çalışma kitabında depolanan özel listeyi Excel Seçenekleri‘nden ulaşılan Özel Listeler açılan penceresinde görmezsiniz; yalnızca Sırala iletişim kutusunun Düzen sütununda görürsünüz. Çalışma kitabı dosyasında depolanan özel liste Doldur komutu için de hemen kullanılabilir durumda olmaz.

Çalışma kitabı dosyasında depolanan özel listeyi diğer bilgisayarın veya sunucunun kayıt defterine eklemeyi de tercih edebilir ve bu şekilde Excel Seçenekleri‘nin Özel Listeler açılan penceresinde kullanılabilir duruma getirebilirsiniz. Sırala açılan penceresindeki Düzen sütununun altında Özel Listeleri seçerek pencereyi görüntüleyin, özel listeyi seçin ve ardından Ekle‘ye tıklayın.

ÖZEL LİSTELER NASIL OLUŞTURULUR?

Özel listeler oluşturmak için var olan özel listeler penceresine erişmeniz gerekir. Bu pencereye iki noktadan ulaşabiliyoruz.

Dosya > Seçenekler > Gelişmiş > Özel Listeleri Düzenle

özel listeleri düzenle

2. Veri > Sırala > Düzen > Özel Listeler

özel listelere ulaşmak

YERLEŞİK ÖZEL LİSTELER

Excel’de yerleşik olarak gün ve ay isimleri uzun ve kısa hâlleriyle mevcuttur.
Hangi dili kullanıyorsanız o dile göre gün ve ay isimleri aşağıdaki tablo ile değişkenlik gösterir.

YERLEŞİK LİSTELER
Paz, Pts, Sal, Çar, Per, Cum, Cts
Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi
Oca, Şub, Mar, Nis, May, Haz, Tem, Ağu, Eyl, Eki, Kas, Ara
Ocak, Şubat, Mart Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık

Not: Yerleşik listeyi düzenleyemez ve silemezsiniz.

Bu sebepledir ki; herhangi bir hücreye Ocak yazıp aşağıya doğru çektiğimizde Şubat, Mart, Nisan şeklinde bir liste oluşur. Bu özel listeler olmasaydı Ocak yazıp aşağıya doğru çektiğimizde Ocak, 

Ocak, Ocak şeklinde kendi tekrar edecek biçimde listelenirdi.

 

yerleşik özel listeler

MANUEL ÖZEL LİSTELER NASIL OLUŞTURULUR?

  1. Yukarıda belirttiğimiz yolların herhangi birinden Özel Listeler Penceresine erişelim.
  2. Liste girdileri alanına listede olmasını istediğimiz her bir veriyi alt alta yazalım.
  3. Ekle butonuna basalım.
  4. Özel Listeler alanına eklendiğini göreceksiniz.
  5. Son olarak Tamam butonuna basalım.

özel liste penceresi

Artık Liste girdileri alanınına yazdığınız herhangi bir veriyi hücreye yazıp aşağıya doğru çektiğinizde her birinin listelendiğini göreceksiniz.

manuel özel liste

Şimdi hem son oluşturduğumuz verilerden hem de aylardan oluşan bir veri tablosunu hızlıca oluşturalım.

özel listeler hızlı doldur

VERİLERİNİZİ ÖZEL LİSTELERİN İÇERİ AKTARIN

İsterseniz bir hücre aralığında sabit ve benzersiz verileriniz varsa o verilerinizi de özel listeler penceresine toplu olarak aktarabilir ve listelerinizde kullanabilirsiniz. Bunun için  Dosya > Seçenekler > Gelişmiş > Özel Listeleri Düzenle kısmından Özel Listeler penceresine gitmemiz gerek. Sonrasında hücre aralığını seçip içerik aktaracağız.

toplu listeyi custom listden içeri aktarmak

Aynı zamanda Sırala penceresinden de bu özel listelere ulaşabilmenizin de bir espirisi var elbette, o da özel listeleri Sıralama özelliğinde de kullanabiliyor olmanızdır. 

Örneğin; bir tablonuzda birçok yıl var ve siz ve ‘yi öncelikli olacak şekilde sıralatmak istiyorsunuz. O zaman Özel Listeler penceresine  ve  verilerini ekleyip ona göre aşağıdaki gibi sıralama yaptırabiliriz. 

custom list sıralama yapmak

EXCEL’DE İÇ İÇE AÇILIR LİSTELER OLUŞTURUN!

Hücrelere veri girişinin fazla zaman almaması ve aynı zamanda yanlış veri girme olasılığının artmaması için veri doğrulamayla ile açılır listeler oluşturup veri girişinin sağlanması konusu ile ilişkili olarak, bunu bir üst seviyeye taşıyarak Excel’de İç içe Açılır Listeler oluşturmak mümkün.

Öncelikle farklı bir alanda departman adlarının ve bu departmanda çalışan kişilerin adlarının yazılı olduğu bir liste oluşturalım. Daha sonra oluşturulan bu listedeki departman çalışanlarına departmanla aynı adı tanımlamak gerekmektedir.

Bunun için  departmanın altında bulunan isimleri seçtikten sonra Formüller sekmesinin altında bulunan Tanımlı Adlar grubundan Ad Tanımlama seçilir. Ad alanına departmanla aynı ad girilip tamama tıklanır. (Kaç kategori varsa bu departmana bağımlı alanlar için bu adımlar tekrar uygulanır.)

Departman alanına açılır liste oluşturmak için Veri sekmesinin altında bulunan Veri Araçları grubundan Veri Doğrulama ve ardından doğrulama ölçütü olarak liste seçilir. Kaynak olarak ise departman adlarının bulunduğu hücreler seçilir.

Ad Soyad alanında departmana bağlı kişileri getirmek için aynı adımlar tekrar uygulanır ancak kaynak alanına =DOLAYLI(A2) formülü yazılmalıdır.

Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra artık departman adı seçildiğinde kişiler açılır listeye otomatik bir şekilde gelecektir.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta kaynak verilerin silinmemesidir. Eğer kaynak gösterilen veriler silinirse açılır listeler boş gelecektir. Başka bir sayfada bu verileri tutup kullanılan sayfaya verilerin çekilmesi daha iyi bir sayfa düzeninin sağlanmasını sağlayabilir.

 

Başka bir çalışma sayfasından veri nasıl alınır?

Bir Excel dosyasını çalıştırdığınızda, başka bir çalışma sayfasından bazı verileri mevcut çalışma sayfanıza aktarmak isteyebilirsiniz. Bugün, bu problemin üstesinden gelmeniz için bazı ilginç püf noktalarından bahsedeceğim.

Bağlantılar işleviyle başka bir çalışma sayfasından verileri içe aktarın

VBA kodu ile başka bir çalışma sayfasından verileri içe aktarın

ile başka bir çalışma sayfasından verileri içe aktarın Kutools for Excel


ok mavi sağ balon Bağlantılar işleviyle başka bir çalışma sayfasından verileri içe aktarın

Eğer aşina değilseniz Bağlantılar Excel'de başka bir çalışma sayfası verilerini geçerli çalışma kitabına aktarabilirsiniz ve içe aktarılan verileriniz orijinal verilerle otomatik olarak güncellenir.

1. Tıklamaya git Veri > Bağlantılar, ekran görüntüsüne bakın:

doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-1

2. In Çalışma Kitabı Bağlantıları iletişim, tıklayın Ekle düğmesi ve dışarı çıkan Mevcut Bağlantılar iletişim, tıklayın Daha Fazlasına Göz Atın düğmesi, ekran görüntülerine bakın:

doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-2
-1
doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-3

3. Ve sonra verilerini geçerli çalışma sayfasına aktarmak istediğiniz çalışma kitabını seçin.

doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-1

4. Çalışma kitabını seçtikten sonra lütfen tıklayın Açılış düğmesine tıklayın ve kullanmak istediğiniz bir çalışma sayfasını seçin. Ekran görüntüsüne bakın:

doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-1

5. Sonra tıklayın OKgeri dönecek Çalışma Kitabı Bağlantıları iletişim kutusu ve seçtiğiniz çalışma kitabı liste kutusuna eklenir, lütfen bu iletişim kutusunu kapatın.

6. Sonra tıklamaya devam edin Veri > Mevcut Bağlantılar, ekran görüntüsüne bakın:

doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-1

7. In Mevcut Bağlantılar iletişim kutusunda, şimdi eklediğiniz çalışma kitabına tıklayın ve Açılış buton. Ekran görüntüsüne bakın:

doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-1

8. Ve dışarı fırladı Veri Alma iletişim kutusundan beğendiğiniz bir seçeneği seçin Çalışma kitabınızda bu verileri nasıl görüntülemek istediğinizi seçinve ardından verileri koymak için mevcut çalışma sayfası aralığından birini veya yeni bir çalışma sayfasını seçin.

doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-1

9. Sonra tıklayın OK, başka bir çalışma sayfasındaki veriler belirttiğiniz çalışma sayfasına aktarılmıştır.

doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-1

Notlar:

1. Bu yöntemi kullanarak verileri içeri aktarabilirsiniz. tablo, Özet Tablo Raporu or PivotChart veÖzet Tablo Raporu.

2. Kendi çalışma kitabınızdaki en son verileri almak istiyorsanız, çalışma kitabınız bu dış verilere bağlanmıştır. Git Veri > Tümünü Yenile güncellenmiş verileri almak için.

doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-1


ok mavi sağ balon VBA kodu ile başka bir çalışma sayfasından verileri içe aktarın

Yukarıdaki yöntemin pek çok adımı var, belki yorgun hissedeceksiniz, burada, aşağıdaki VBA kodu başka bir çalışma sayfasından veri aktarmanıza da yardımcı olabilir.

1. Basılı tutun ALT + F11 anahtarlar ve açılır Uygulamalar için Microsoft Visual Basic penceresi.

2. tıklayın Ekle > modülve aşağıdaki kodu Modül Penceresi.

VBA kodu: Başka bir çalışma sayfasından verileri içe aktarın

3. Daha sonra tuşuna basın. F5 Bu kodu çalıştırmak için anahtar ve verilerini geçerli çalışma kitabına eklemek istediğiniz çalışma kitabını seçin, ekran görüntüsüne bakın:

doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-1

4. Çalışma kitabını seçtikten sonra Açılış düğmesini tıklayın ve bir çalışma sayfasını veya vermeniz gereken belirli bir çalışma kitabını seçin. Ekran görüntüsüne bakın:

doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-1

5. Sonra tıklayın OKve içe aktarılan verilerinizi mevcut çalışma sayfanıza koymak için bir hücre seçin, ekran görüntüsüne bakın:

doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-1

6. Tıklamaya git OKve seçtiğiniz veriler çalışma sayfanıza aktarıldı.

Not: Bu yöntemle, içe aktarılan veriler orijinal verilerle güncellenmeyecektir.


ok mavi sağ balon ile başka bir çalışma sayfasından verileri içe aktarın Kutools for Excel

Kutools for Excel ayrıca sağlar İmlece Dosya Ekle Bu sorunu çözmeniz için özellik.

Kutools for Excel 'den fazla kullanışlı Excel aracı içerir. 30 günde hiçbir sınırlama olmaksızın ücretsiz deneyin.Şimdi alın

1. Başka bir çalışma sayfası verisi eklemek istediğiniz çalışma kitabınızı açın.

2. tıklayın kuruluş > İthalat / İhracat > İmlece Dosya Ekle, ekran görüntüsüne bakın:

doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-1

3. Ve bu da İmlece Dosya Ekle iletişim kutusunda, verilerin başlamasını istediğiniz hücreyi seçin ve ardından Araştır eklemek istediğiniz bir çalışma kitabını seçmek için düğmesine basın.

doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-1

4. Sonra tıklayın OKve çalışma kitabınız Çalışma Sayfası Seçin iletişim kutusundan birden çok çalışma sayfası içeriyorsa bir çalışma sayfası seçin, ekran görüntüsüne bakın:

doc-içeri-veri-çalışma-sayfası-1

5. Ve sonra tıklayın OK, seçtiğiniz çalışma sayfanız belirli çalışma sayfanıza aktarıldı.

not: Bu yöntemle, içe aktarılan veriler orijinal verilerle güncellenmeyecektir.

Bu İmleçte Dosya Ekle özelliği hakkında daha fazla bilgi için.


İlgili makale:

Excel'de bir metin dosyası veya çalışma sayfası nasıl içe aktarılır?


En İyi Ofis Üretkenliği Araçları

Kutools for Excel Sorunlarınızın Çoğunu Çözer, Verimliliğinizi %80 Artırır

  • Yeniden: Hızlıca yerleştirin karmaşık formüller, grafikler ve daha önce kullandığınız her şey; Hücreleri Şifrele şifre ile; Posta Listesi Oluşturun ve e-posta gönder
  • Süper Formül Çubuğu (birden çok metin ve formül satırını kolayca düzenleyin); Okuma Düzeni (çok sayıda hücreyi kolayca okuyun ve düzenleyin); Filtrelenmiş Aralığa Yapıştır
  • Hücreleri / Satırları / Sütunları Birleştirme Veri kaybetmeden; Bölünmüş Hücre İçeriği; Yinelenen Satırları / Sütunları Birleştirme Yinelenen Hücreleri Önleyin; Aralıkları Karşılaştır
  • Yinelenen veya Benzersiz'i seçin Satırlar; Boş Satırları Seçin (tüm hücreler boştur); Süper Bul ve Bulanık Bul Birçok Çalışma Kitabında; Rastgele Seçim
  • Tam kopya Formül referansını değiştirmeden Birden Çok Hücre; Otomatik Referans Oluştur Birden Çok Sayfaya; Madde İşaretleri Ekle, Onay Kutuları ve daha fazlası
  • Metni Çıkar, Metin Ekle, Konuma Göre Kaldır, Alanı Kaldır; Sayfalama Alt Toplamları Oluşturma ve Yazdırma; Hücre İçeriği ve Yorumları Arasında Dönüştür
  • Süper Filtre (filtre şemalarını kaydedin ve diğer sayfalara uygulayın); Gelişmiş Sıralama ay / hafta / gün, sıklık ve daha fazlasına göre; Özel Filtre kalın, italik
  • Çalışma Kitaplarını ve Çalışma Sayfalarını Birleştirin; Tabloları anahtar sütunlara göre birleştirin; Verileri Birden Çok Sayfaya Bölme; Toplu dönüştürme xls, xlsx ve PDF
  • 'den fazla güçlü özellik. Office / Excel ve 'i destekler. Tüm dilleri destekler. Kuruluşunuzda veya kuruluşunuzda kolay devreye alma. Tam özellikler 30 günlük ücretsiz deneme. 60 günlük para iade garantisi.
kte sekmesi

Devamı Ücretsiz indirinSatın alma 


Office Tab Sekmeli arabirimi Office'e getirir ve İşinizi Çok Daha Kolay Hale Getirir

  • Word, Excel, PowerPoint'te sekmeli düzenlemeyi ve okumayı etkinleştirin, Publisher, Access, Visio ve Project.
  • Yeni pencereler yerine aynı pencerenin yeni sekmelerinde birden çok belge açın ve oluşturun.
  • Üretkenliğinizi% 50 artırır ve her gün sizin için yüzlerce fare tıklamasını azaltır!
ofis tabanı

Excel'e Aktarma

Bir küpü bir Excel uygulama çal&#;&#;ma kitab&#;na aktar&#;r. En dü&#;ük gereklilik Veritaban&#; Yöneticisi izni olmas&#;d&#;r.


Excel d&#;&#;a aktarma i&#;i ileti&#;im kutusunun resmi.

Excel'e aktarmak için:
  1. Uygulamalar sayfas&#;nda &#;&#;ler'e t&#;klay&#;n.
  2. Yeni &#;&#; menüsünde Excel'e Aktar'&#; seçin.
  3. Uygulama için bir uygulama seçin.
  4. Veritaban&#; için bir küp seçin.
  5. Bir olu&#;turma yöntemi seçin.

    Bkz. Olu&#;turma Yöntemlerini Anlama.

  6. Verilerin d&#;&#;a aktar&#;l&#;p aktar&#;lmayaca&#;&#;n&#; seçin. Bu seçenek bir veri çal&#;&#;ma sayfas&#;n&#; uygulama çal&#;&#;ma kitab&#;na ekler.
  7. Komut listelerinin d&#;&#;a aktar&#;l&#;p aktar&#;lmayaca&#;&#;n&#; seçin. Bu seçenek, küpte hesaplama komut listeleri ve MDX komut listeleri mevcutsa, Calc ve MDX sayfalar&#;n&#; uygulama çal&#;&#;ma kitab&#;na ekler.
  8. Tamam'a t&#;klay&#;n.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası