evde beyaz saç nasıl kapatılır / Selen Serdaroğlu - Saçınızdaki beyazları gizlemenin pratik yolları - Pudra

Evde Beyaz Saç Nasıl Kapatılır

evde beyaz saç nasıl kapatılır

Saçtaki beyazlar doğal ve bitkisel yollar ile kapanır mı? Saçtaki beyazlıklardan kurtulmanın doğal ve bitkisel yolları

Eskilerden günümüze dek uygulanan doğal yollarla beyazları kapatma yöntemi saçınızdaki istenmeyen beyazların koyulaşması için kahverengi bir tona bürünmesini sağlar. Bu sayede hem saç sağlığınızı koruyabilir hem de şikayet ettiğiniz beyazlardan kurtulabilirsiniz. Saçınızda fark ettiğiniz ilk beyaz muhtemelen sizi şaşırtabilir ancak çoğalması durumunda endişe vermeye başlar. Ancak bu duruma alışmak zor olmayacaktır. Beyaz saç tellerinin diğer saç telleri arasındaki tek farkı renginin gri ve beyaz olmasıdır. Saçlardaki orijinal pigment kaybolmaya başladığında vücuttaki melanin üretimi de azalmaya başlar. Melanin, sağladığı birçok fonksiyona ek olarak en önemli görevlerinden biri de saça pigmentini vermektir.

SAÇLARDA BEYAZLAMA NEDENLERİ

Beyaz saçların genellikle yaşla birlikte ortaya çıkabileceği düşünülür. Bu faktör son derece etkili olsa bile tak başına bir neden sayılamaz. Saç tellerinin beyazlamasına neden olan birçok sebep göz önünde bulundurulmalıdır:

BESLENME

Kişilerin beslenmesi beyaz saçları önlemede rol oynar. Antioksidanlar açısından zengin bir diyet önerilir.

Antioksidanlar açısından zengin besinlerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

* Yeşil çay

* Balık

* Zeytin yağı

* Taze sebze ve meyveler

STRES

Stres hayatın her anında maruz kaldığımız duygu durumudur ve vücut, cilt ve saç sağlığını olumsuz etkiler. Ayrıca saçlardaki beyazlıkların artmasına neden olabilir. Aşırı stres, hormonel değişimlere de bağlı olarak saçlarda beyaz oluşumunu tetikleyicidir. Stresli bir yaşama sahipseniz saçınızdaki beyazlarda artış görebilirsiniz.

BAZI TIBBİ DURUMLAR

Saçlarda beyaz oluşumuna neden olan birçok hastalık bulunur. Başta anemi ve hipotiroid olmak üzere bazı rahatsızlıklar saçta beyaz oluşumunu tetikler.

BEYAZLARI KAPATACAK DOĞAL YÖNTEMLER

Beyazları kapatmak için satın alabileceğiniz birçok ürün bulunur ancak sağlığınız için bitkisel yöntemlere başvurmak daha yararlı olacaktır. İşte saçlardaki beyazları kapatan bazı doğal tarifler…

DEFNE YAPRAĞI

HAZIRLANIŞI

2 yemek kaşığı çay, 3 yemek kaşığı defne yaprağı, 2 soğan kabuğunu 2 lt suyun içerisinde kaynatın. Demleyin ve süzün. Ardından bu karışımı saç diplerinize uygulayın. Düzenli olarak saç diplerinize uyguladığınızda beyaz saç tellerini koyu kumrala çevirebilirsiniz. 5 günde bir hazırladığınız karışımı yenileyin ve mutlaka dolapta muhafaza edin.

CEVİZ YAPRAĞI

HAZIRLANIŞI

4 yemek kaşığı ceviz yaprağı (60 gr.) ve 4 bardak suyu (1 lt.) 15 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın, soğuduktan sonra süzün ve özellikle beyazların olduğu kısımlara uygulayın. Yaklaşık 1 saat bekletin ve durulayın. Saçlarınız koyulaşana kadar her gün uygulayabilirsiniz. Koyulaşma başladığında haftada kez uygulamanız yeterli olabilir.

Giriş Yap/Üye Ol

Beyazlayan saçlar çoğu insan için olgunluğu ifade edip mutlu etse de özellikle genç yaşta karşılaşanlar için epey can sıkıcı olabiliyor. Eğer ki siz de canı sıkılan taraftaysanız beyaz saçlar için çözüm arayışlarına çoktan başlamış olabilirsiniz, o halde sizi yazımızın devamına davet ediyoruz. Beyazlardan kurtulmak ama aynı zamanda da çok fazla kimyasal kullanmamak istiyorsanız bu doğal yöntemlere bayılacaksınız. Adaçayından biberiyeye birçok malzeme ile beyazlarınızı renklendirebilir, kısa zamanlığına bile olsa onlardan kurtulabilirsiniz. Nasıl mı? İşte detaylar&#;

Saçlarınızdaki beyazların daha az fark edilir olmasını sağlamanın en kolay yollarından biri de manolya çayından yararlanmaktır. Büyük bir kupa kadar sıcak su içerisine bir yemek kaşığı kadar manolya çayı ekleyin. Soğuduktan sonra saçlarınızdaki beyazlara sürün. Son olarak saçlarınızı sıcak suyla durulayın. Bu yöntem sayesinde saçlarınızdaki beyazların birkaç ton koyulaştığını görebilirsiniz.

Soğuk algınlığı denince akla gelen ilk şifa seçeneklerinden biri olan adaçayından bu kez saçlarınızdaki beyazlardan kurtulmak için yararlanmaya ne dersiniz? Bir avuç kadar adaçayı ve siyah çayı yarım litre kadar sıcak su ile karıştırıp demleyin. Soğuduktan sonra saçlarınıza uygulayın. Bir süre bekletip bol su ile durulayın. Hazırlaması da uygulaması da çok basit olan bu yöntem sayesinde saçlarınızdaki beyazların kısa süreliğine renklenmesini sağlayın.

Her haline bayıldığımız yiyeceklerden biri olan patatesin bu kez suyundan yararlanarak saçlardaki beyazlardan kurtulmaya çalışıyoruz. 4 adet patatesin kabuğunu 2 lire su içerisinde yarım saat kadar kaynamaya bırakın. Suyu soğuttuktan sonra saçlarınızdaki beyazlara masaj yaparak uygulayın. 20 dakika kadar beklettikten sonra durulayın. Bu yöntemi haftada 3 kez uygulayarak beyazların renk kazanmasını sağlayın.

  • Yumurta, Ceviz ve Biberiye

Muhteşem üçlü olarak bayılacağınız bu formülü haftada 1 kez uygulayarak etkili sonuçlar alabilmeniz mümkündür. 2 adet ceviz kabuğu, 5 adet ezilmiş ceviz, bir avuç biberiye, bir adet yumurta kabuğunu macun kıvamına gelene kadar karıştırıp saçlarınızdaki beyazlar üzerine uygulayın. 1 saat beklettikten sonra bol su ile durulayın. Daha sonra beyazlardan arınmış saçlarınızın keyfini çıkarın.

Biberiye, özellikle esmer tenliler için harika bir yöntem! 4 yemek kaşığı biberiyeyi yarım litre su ile karıştırın ve saçlarınıza bir sprey şişesi yardımı ile uygulayın, hepsi bu! Bu yöntemi haftada birkaç kez uygulayarak hem beyazlarınızdan kurtulun hem de saç köklerinizin daha güçlü olmasını sağlayıp daha sağlıklı saçlara sahip olun.

Beyaz Saç Nas&#;l Siyahla&#;&#;r?

Günümüzde saçlardaki beyazl&#;k erken ya&#;larda ortaya ç&#;kmaktad&#;r. 20 ya&#;lar&#;nda bile saçlar&#; a&#;aran insanlar bulunmaktad&#;r. Erken ya&#;ta a&#;aran saçlar&#; sadece genlere ba&#;lamak do&#;ru de&#;ildir. Çünkü bunun birçok sebebi vard&#;r. Bunlardan ilki dengesiz beslenmektir. Bol bol meyve ve sebze ile beslenmeniz gerekmektedir.

Stres de saçlar&#;n erken ya&#;ta beyazlamas&#;na neden olabilmektedir. Zihninizi rahatlatacak aktivitelerle buna engel olabilmeniz mümkündür. Öte yandan beyaz saç&#; siyahla&#;t&#;rmak için do&#;al ve etkili çözümler i&#;inizi görecektir. Beyaz saç siyahla&#;t&#;rma asl&#;nda bu etkili çözümlerle san&#;ld&#;&#;&#;ndan basit hale gelebilir.

Peki, do&#;al çözümlerle beyaz saç nas&#;l siyahla&#;t&#;r&#;l&#;r ve do&#;al çözümler saça nas&#;l uygulanmal&#;d&#;r? Beyaz saç tekrar siyahla&#;&#;r m&#; tüm bu sorular&#;n cevaplar&#;n&#; sizler için derledik.

Beyaz Saçlara Çözüm: 10 Do&#;al Yöntem

1) Hindistan Cevizi Ya&#;&#; ve Limon Suyu Kar&#;&#;&#;m&#;

  • Hindistan cevizi ya&#;&#; ve limon suyu kar&#;&#;&#;m&#; saç&#; koyula&#;t&#;racak reaksiyona neden olurlar.
  • Limon, asidik ve antibakteriyel özellikleri sayesinde kepek tedavisine yard&#;mc&#; olur. Saç dökülmelerine kar&#;&#; korur.
  • Hindistan cevizi ya&#;&#;, saç derisini besler ve her bir saç telinize nem verir. Saç k&#;r&#;lmalara kar&#;&#; daha güçlü ve sa&#;l&#;kl&#; olur.
  • Hindistan cevizi ya&#;&#; ile 1 ka&#;&#;k limon suyunu kar&#;&#;t&#;r&#;n. Nazikçe saç derisine masaj yaparak uygulay&#;n.
  • 1 saat bekledikten sonra hafif bir &#;ampuan ile y&#;kay&#;n. Bunu düzenli olarak saç derinize uygulaman&#;z etkili sonuçlar alman&#;z&#; sa&#;lar.

Hindistan Cevizi Ya&#;&#; Saç Bak&#;m&#;: 8 Maske

hindistan cevizi ya&#;&#;

2) Siyah Çay

  • Siyah çay, beyaz saçlar&#; siyahla&#;t&#;rmak için etkili sonuçlar sunan di&#;er etkili bile&#;endir.
  • Çay, saçlar&#;n&#;z&#; güçlendirir ve k&#;r&#;klar&#;n&#;z varsa onlar&#; onar&#;r. Saç&#;n&#;z&#; besler ve mat rengini ortadan kald&#;r&#;r.
  • &#;çerisinde bulunan kafein saç dökülmelerine sebep olan DHT hormonunun salg&#;lanmas&#;n&#; önler.
  • 2 çorba ka&#;&#;&#;&#; siyah çay&#; kaynat&#;n ve limon suyuyla kar&#;&#;t&#;r&#;n. Yar&#;m saat bekledikten sonra saç&#;n&#;za sürün.
  • Saç&#;n&#;za masaj yaparak uygulay&#;n ve 40 dakika kadar bekledikten sonra &#;ampuan ile y&#;kay&#;n. Bu i&#;lemi en az 2 ay düzenli olarak yapman&#;z önerilir.
siyah çay

3) Amla (Hint Bekta&#;i Üzümü) Tozu

  • Amla, saça zarar veren serbest radikallerle sava&#;&#;r. Günde 1 bardak amla suyu içmek sa&#;l&#;k aç&#;s&#;ndan da yararl&#;d&#;r.
  • Saç derisini ve saçlar&#; güçlendirir. Saç tellerinin k&#;r&#;lmas&#;n&#; önler. Saçlar&#;n&#;z daima parlak görünür.
  • Saç uzatmak için de amla suyu kullan&#;lmaktad&#;r. Saç dökülmelerini önlemeye yard&#;mc&#; olur.
  • 2 yemek ka&#;&#;&#;&#; amla tozunu 1 su barda&#;&#; Hindistan cevizi ya&#;&#; ile kar&#;&#;t&#;r&#;n. &#;kisini bir tencerede kaynat&#;n.
  • Koyu kahverengi rengini alana kadar pi&#;irmeye devam edin. Daha sonra bir kapta bu kar&#;&#;&#;m&#; saklay&#;n ve saç&#;n&#;za masaj yaparak uygulay&#;n.

Bekta&#;i Üzümü Faydalar&#; Nelerdir? Nerede Yeti&#;ir? Nas&#;l Yenir?

hint üzümü

4) Köri Yapraklar&#;

  • Köri yapraklar&#;, saçlar&#;n erken ya&#;ta beyazlamas&#;n&#; önler. Antioksidan, vitamin ve mineral aç&#;s&#;ndan zengindir.
  • Özellikle demir eksikli&#;i saçlarda erken ya&#;ta beyazlamaya neden olur. Köri yapraklar&#; demir aç&#;s&#;ndan da zengindir.
  • &#;çerisindeki B6 vitamini sayesinde saç dökülmelerine kar&#;&#; etkili sonuçlar sunar. Saç köklerini güçlendirir.
  • 1 demet köri yapra&#;&#;n&#; 1 yemek ka&#;&#;&#;&#; Hindistan cevizi ya&#;&#; ile kar&#;&#;t&#;r&#;n. Daha sonra kaynat&#;p ya&#;&#;n&#; süzün.
  • So&#;uduktan sonra saçlar&#;n&#;z&#;n diplerinden ba&#;layarak uçlar&#;na do&#;ru masaj yaparak uygulay&#;n. 45 dakika bekledikten sonra durulay&#;n.
  • Bu kar&#;&#;&#;m&#; haftada 1 veya 2 kere uygulaman&#;z önerilir. Dilerseniz köri suyu tüketerek de saça olan faydalar&#;ndan yararlanabilirsiniz.
köri yapra&#;&#;

5) Ye&#;il Çay

  • Ye&#;il çay, antioksidan aç&#;s&#;ndan zengindir. Antioksidan, güne&#; &#;&#;&#;&#;&#;n&#;n ve hava kirlili&#;inin sebep oldu&#;u serbest radikallerden korur.
  • Saça uyguland&#;&#;&#;nda saç&#;n rengini korur ve saç dökülmesi problemlerine kar&#;&#; etkili çözümler sunar.
  • Saç derisinde olu&#;an pul pul dökülme ve kepek olu&#;umu gibi problemlere iyi gelir. Saç köklerini sa&#;lamla&#;t&#;r&#;r ve yeni saç olu&#;umunu destekler.
  • 1 fincan demlenmi&#; ye&#;il çay ile 1 çay ka&#;&#;&#;&#; susam ya&#;&#;n&#; bir kaba ekleyin. Daha sonra 1 çay ka&#;&#;&#;&#; çam terebentin ya&#;&#;n&#; ekleyerek kar&#;&#;t&#;r&#;n.
  • Daha sonra f&#;rça yard&#;m&#; ile saç&#;n&#;za uygulay&#;n. Saç&#;n&#;z&#; streçle sar&#;n ve 30 dakika kadar bekletin.
    Saçlar&#;n&#;z&#; &#;ampuan ile y&#;kay&#;n. Bu kar&#;&#;&#;m&#; haftada 2 kere düzenli olarak uygulaman&#;z gerekir.

Ye&#;il Çay&#;n Faydalar&#; Nelerdir? Zay&#;flat&#;r M&#;? Ne Zaman &#;çilmeli?

Ye&#;il Çay

6) Katalaz &#;çeren Besinler

  • Katalaz, saç pigmentini koruyan yüksek seviyede enzime sahiptir. Tatl&#; patates, havuç, k&#;rm&#;z&#; biber ve mantar gibi besinlerde bulunur.
  • Bunun yan&#;nda sar&#;msak, so&#;an, brokoli, lahana, karnabahar gibi yiyeceklerde de katalaz bulunur.
  • Bu yiyecekleri düzenli olarak tüketmek erken ya&#;ta saç beyazlamas&#;n&#; önler. Ya&#;lanma ile ortaya ç&#;kan beyaz saçlar&#; azalt&#;r.
  • Katalaz enzimi ayn&#; zamanda ya&#;lanmay&#; geciktirir ve kronik durumlar&#; önlemeye yard&#;mc&#; olur.
  • Yine de bu g&#;dalar&#; olas&#; yan etkilerinden dolay&#; doktorunuza dan&#;&#;arak tüketmenizde fayda vard&#;r.
katalaz

7) Ceviz Yapra&#;&#;

  • Ceviz a&#;ac&#;n&#;n yapraklar&#; junglona olarak bilinen madde içerir. Bu madde do&#;al bir renklendirici görevi görür.
  • Ceviz yapraklar&#; kozmetik sektöründe de s&#;kça kullan&#;lmaktad&#;r. Saç&#;n&#;z&#;n parlak ve sa&#;l&#;kl&#; görünümüne yard&#;mc&#; olur.
  • Ceviz yapraklar&#;n&#; püre haline getirdikten sonra &#;ampuan&#;n&#;z&#;n içerisine koyun. Saçlar&#;n&#;z eskisinden daha parlak ve canl&#; görünür.
  • Saç siyahla&#;t&#;rma için ceviz yapraklar&#;ndan bir çay yap&#;n ve so&#;uduktan sonra saç&#;n&#;za masaj yaparak uygulay&#;n.
  • Uygulad&#;ktan sonra 15 dakika beklemeniz yeterli olacakt&#;r. Bunu haftada birkaç kez uygulay&#;n.

Ceviz Yapra&#;&#;n&#;n Faydalar&#; – Hiç Duymad&#;&#;&#;n&#;z 10 Mucizevi Etkisi

ceviz yapra&#;&#;

8) Bitter Çikolata

  • Bitter çikolata, saf kakaodan üretilir. Di&#;er sütlü çikolatalara göre daha fazla antioksidan içermektedir.
  • Bak&#;r içeren bir g&#;dad&#;r. Bak&#;r içeren g&#;dalar saçlardaki beyazlamay&#; durdurur. Bak&#;r&#;n ayn&#; zamanda saç pigmentasyonunda önemli bir yeri vard&#;r.
  • Cildi ve saç&#; renklendiren koyu pigment melanindir. Melanin bak&#;rdan beslenir ve yeterince bak&#;r al&#;nmazsa saçlar beyazlar.
  • Bitter çikolata da her besin gibi yeterli miktarda al&#;nmas&#; gerekir. Miktar&#; iyi ayarland&#;&#;&#; zaman faydas&#;n&#; gösterir.
  • Tüketim miktar&#; her bünyeye göre de&#;i&#;kenlik gösterir. Fakat haftada kez yakla&#;&#;k olarak 30 – 60 gram tüketilmesi uygundur.

Bitter Çikolatan&#;n Faydalar&#; Nelerdir?

ceviz yapra&#;&#;

9) Tatl&#; Badem Ya&#;&#;

  • Badem, saçlar&#;n genç görünmesini sa&#;layan E ve A vitamini içeren bir g&#;dad&#;r. Bunun yan&#;nda saç dökülmelerine kar&#;&#; koruyucudur.
  • K&#;r&#;k saç tellerinin onar&#;lmas&#;n&#; ve saç&#;n daha canl&#; görünmesini sa&#;lar. Bu sayede saç sa&#;l&#;kl&#; bir &#;ekilde uzar.
  • Ölü hücreleri temizleyerek kepek sorunundan kurtulman&#;z&#; sa&#;lar. Nemlendirici özelli&#;i bulunur. Bu sayede saç bak&#;m ya&#;&#; olarak da kullan&#;l&#;r.
  • Du&#;tan sonra saç&#;n&#;za bu ya&#;dan küçük miktarlar alarak uygulaman&#;z saç&#;n&#;z&#; serbest radikallerden koruyacakt&#;r.
  • Du&#;tan sonra yar&#;m saat saç&#;n&#;zda bekletin ve daha sonra durulay&#;n. &#;ampuan ile y&#;kay&#;n. Badem ya&#;&#;n&#; günün her saatinde uygulayabilirsiniz.

Saç, Sakal &#;çin Badem Ya&#;&#; Faydalar&#;, Ne &#;&#;e Yarar?

badem ya&#;&#;

10) Avokado

  • Avokado; mineral, ya&#;l&#; asit ve E vitamini bak&#;m&#;ndan zengindir. Erken ya&#;lanmayla ortaya ç&#;kan saçlardaki grile&#;meyi önler.
  • Avokado ayn&#; zamanda saç&#;n ihtiyaç duydu&#;u nemi kar&#;&#;lar. Cans&#;z ve kuru saçlar&#;n parlak ve sa&#;l&#;kl&#; görünmesini sa&#;lar.
  • Avokado saç derisindeki kan dola&#;&#;m&#;n&#; h&#;zland&#;racakt&#;r. Saçlar&#;n&#;z eski rengine kavu&#;acak ve saç rengini daima koruyacakt&#;r.
  • Avokado içini ezerek saçlar&#;n&#;za ve saç derinize maske uygulay&#;n. Bunu haftada birkaç defa yapman&#;z yeterlidir.
  • Avokado ya&#;&#; kullanacaksan&#;z e&#;er, do&#;rudan saça uygulayabilirsiniz. Banyo sonras&#; masaj yaparak saç&#;n&#;za uygulay&#;n.

Avokado Maskesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? 5 Etkili Tarif

avokado

Saç Dökülmesine Ne &#;yi Gelir? Evde 8 Bitkisel Çözüm

Yumurta Ak&#; Maskesi ile Cilt ve Saç Bak&#;m&#; Önerileri

Saç Maskesi: Evde 3 Do&#;al Maske ile H&#;zl&#; Uzayan Parlak Saçlar

&#;ems Arslan Güzellik S&#;rlar&#;, Do&#;al Cilt ve Saç Bak&#;m&#; Maskeleri

Suna Dumankaya Tarifler, Cilt Beyazlatma Yöntemleri, Do&#;al Maskeler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası