iphone yenileme tuşu / PowerPoint sunuları oluşturmak için klavye kısayollarını kullanma - Microsoft Desteği

Iphone Yenileme Tuşu

iphone yenileme tuşu

iPhone Orta Tuş Çalışmıyor

iPhone Orta Tuş Çalışmıyor; iPhone orta home tuşu bozulduysa ve hiç basmazsa, değiştirme işleminin yapılması gerekir. Teknik servisimizde uzman ve tecrübeli APPLE teknisyenlerimiz, özel ekipmanlarla Home düğmesi değiştirme işlemini gerçekleştirmektedir. Orta tuş değişiminin yapıldığı teknik servis odası tamamen sterilize edilmiş ve statik elektrikten arındırılmıştır. Ayrıca 7/24 güvenlik önlemleri tarafından denetlenir.

iPhone Orta Tuş Çalışmıyor; Home tuşu değişimi sonrasında cihaz içinde bulunan bilgiler olduğu gibi kalır. Değişim süresi ise teknik servisimize gelindiği taktirde 30 dakika tek taraflı Cep Hastanesi tarafından karşılanan kargo gönderim hizmetimizden faydalanıldığında 3 (üç) iş günüdür. Değişim işlemi sonrasında orta tuş problemsiz bir biçimde çalışmaya devam eder.

Home Tuşu Değişimi

Home tuşu çalışmadığı soruna ilk ve en etkili çözüm, cihazı yedeklemek ve baştan kurmaktır. Bu işlem var ise yazılım tabanlı hatalar ortadan kalkar. Bazen telefona yapılan Jailbreak işlemleri ya da üçüncü parti uygulamalara verilen erişim izinleri home tuşunun çalışmaması ile sonuçlanmaktadır Bir yedekleme ve sıfırlamadan sonra, iPhone fabrika ayarlarına döner ve Home Tuşu tekrar çalışabilir. Home tuşunun üzerinde hiçbir kir ya da yabancı madde olmadığından emin olun.

Bu amaçla olabildiğince temizleyin ve tekrar deneyin. Ancak bazı durumlarda sıvı hasarı da home tuşunun arızalanmasına ve çalışmayı durdurmasına neden olabilir. Yere çok sık düşürülen iPhone’larda kamera, ahize, hoparlör ve home tuşu gibi bileşenler kolay arızalanmaktadır. Böyle senaryolarda tek çözüm yolu iPhone home tuşu değişimi yaptırmak oluyor. Cep Hastanesi olarak parça ve işçilik garantili home tuşu yenileme yapıyoruz. Fiyatlar aşağıdaki gibidir.

Home Tuşu Neden Bozulur

Her tuş, kullanıma bağlı şekilde uzun bir süre veya kısa bir süre için arızalanabilir. tuş bozulmalar birden çok nedene bağlanabilir. Toz ve kire bağlı şekilde, Yağışlı havalarda düğmenin kenarlarından su alımı gelecekte bir arıza yaratır, Cebinize baskı uygulamak, kapaksız çanta, Düşme ve darbe sonucu tamamen çalışmıyor, Çocuklar tarafından ısırılan veya Sert basarak, Uzman olmayanların onarımı ve hasarı, Bozulmanın birkaç sebebi vardır.

Arızalı tuşlar iPhone ana tuş onarım hizmetleri veya iPhone servisi tarafından onarılır. Düğme fleksiyon değişiklikleri, düğme değişiklikleri, düğme temizleme sık yapılması öneri edilir. Süreç 1 gün sürer. Tamirciler, parçaların garanti edilmesini önerir. Fiyatlar telefon modeline bağlı şekilde değişir.

İlginizi Çekebilir: Telefon Anakart Yanması Nasıl Anlaşılır

Home Tuşu Neden Bozulur

iPhone Home Tuşu Değişimi Nasıl Yapılır

Başarısız iPhone home tuşu telefonunuzdan kaldırılır. Tamir edilmeden önce tamir etmek mümkün ise. Çünkü iPhone her telefon için yalnızca bir parmak okuyucu üretti. Böylece parmak okuyucu home tuşu değişiminden sonra çalışmaz. Home tuşuna basarak döndürür. Kaldırılan iPhone orta tuşu yeni orta tuşlarla değiştirilir. Değişim işleminden sonra, cihazınız Cep Hastanesi imzalı ve damgalı teknik servis garanti kartı ile 3 ay boyunca size teslim edilecektir. Bu şekilde, orta tuşundaki en ufak bir presleme problemi bile anında ücretsiz olarak çözülebilir.

Geçici Çözüm

Ana tuşu bozulduğunda, servise gitmek için uygun anın bekleme süresine erişmek için iPhone yardımcı dokunuşunu kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, ayarları, erişilebilirliği, yardımcı dokunuşu etkinleştirin ve ana ekranda simgeyi göreceksiniz ve ana düğme görevi üstlenecektir. Ancak, home tuşunun mümkün olan en kısa zamanda yapılması gerektiğini unutmayın. Bu düğmede pek çok işlev bulunur ve telefonunuz için son derece önemlidir.

Iphone Home Tuşu Değişimi Nasıl Yapılır

iPhone Home Tuşu Olmadan Telefonumu Kullanabilir Miyim ?

iPhone home tuşunu kırmış olan cep telefonu kullanıcıları tarafından sıkça sorulan sorulardan biri, cihazımızı home tuşunu olmadan kullanmaya devam edebilmemdir. Tabii ki bu iPhone yardımcı dokunmatik açılış ile mümkündür. Yardımcı dokunuşu açabileceğiniz 3 farklı yol vardır.

  1. Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > AssistiveTouch’a giderek AssistiveTouch’ı açabilirsiniz
  2. Siri’ye “AssistiveTouch’ı açarmısın” diyerek açabilirsiniz
  3. Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Erişilebilirlik Kestirmesi’ne gidin ve AssistiveTouch’ı açabilirsiniz

iPhone home tuşu bozuldu ve tamiri/değişimi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için dilerseniz teknik servisimizi arayabilir dilerseniz de hemen aşağıda bulunan yorum alanından bizlere yazabilirsiniz. Profesyonel APPLE teknisyenlerimiz soracağınız tüm soruları en ince detaylarına kadar cevaplayacaktır.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; iphone home tuşu arada çalışmıyor , iphone home tuşu çalışmıyor nasıl açılır , iphone home tuşu çalışmıyor telefon açılmıyor , iphone home tuş çalışmıyor telefonu nasıl açarım , iphone home tuşu çalışmıyor ekran görüntüsü alma , iphone home tuşu bazen çalışmıyor , iphone 5s orta tuş bazen çalışmıyor , iphone 7 home tuşu bazen çalışmıyor , iphone 6 home tuşu bazen çalışmıyor iphone 5s home tuşu bazen çalışmıyor.

Yavaşlayan Telefonları Hızlandırmanın Yolu

  • Telefonunuzda pek çok ayar var; ancak bazılarından pek çok kişinin haberi yok ve telefonunuzun gücünü her saniye emiyor!

    Telefonunuzda pek çok ayar var; ancak bazılarından pek çok kişinin haberi yok ve telefonunuzun gücünü her saniye emiyor!

  • Apple, aniden kapanmaları önlemek için güncellemesini yayınlamıştı. Bu güncelleme ise iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone SE'yi yavaşlattı. Eğer bu cihazlardan birine sahipseniz ve iOS 11'de telefonunuzun performansının düşmesinden şikayetçiyseniz bu ipuçlarına bakmanızda yarar var.

    Apple, aniden kapanmaları önlemek için güncellemesini yayınlamıştı. Bu güncelleme ise iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone SE'yi yavaşlattı. Eğer bu cihazlardan birine sahipseniz ve iOS 11'de telefonunuzun performansının düşmesinden şikayetçiyseniz bu ipuçlarına bakmanızda yarar var.

  • Depolama alanı dolmuş veya iyice dolmaya yakın bir iPhone, daha yavaş çalışma eğilimi gösterir. Artık kullanmadığınız uygulamaları kaldırarak, fotoğraf ve videolarınızın yedeğini alıp telefondan silerek, depolama alanında daha fazla boşluk açabilirsiniz. iOS 11'de daha fazla boş yer kazanmanızı sağlayacak birkaç yeni araç var.

    Depolama alanı dolmuş veya iyice dolmaya yakın bir iPhone, daha yavaş çalışma eğilimi gösterir. Artık kullanmadığınız uygulamaları kaldırarak, fotoğraf ve videolarınızın yedeğini alıp telefondan silerek, depolama alanında daha fazla boşluk açabilirsiniz. iOS 11'de daha fazla boş yer kazanmanızı sağlayacak birkaç yeni araç var.

  • iOS 11'de Ayarlar>Genel>iPhone Saklama Alanı sekmesine girdiğiniz zaman, karşınıza hafızanın ne kadar dolu olduğunu gösteren renkli bir grafik tablosu çıkıyor. Buradan depolama alanının durumunu detaylı şekilde kontrol edebilirsiniz. Ayrıca öneriler kısmında ise isterseniz iCloud Fotoğraf Arşivi'ni veya Kullanılmayanları Sil seçeneğini aktif edebilirsiniz.

    iOS 11'de Ayarlar>Genel>iPhone Saklama Alanı sekmesine girdiğiniz zaman, karşınıza hafızanın ne kadar dolu olduğunu gösteren renkli bir grafik tablosu çıkıyor. Buradan depolama alanının durumunu detaylı şekilde kontrol edebilirsiniz. Ayrıca öneriler kısmında ise isterseniz iCloud Fotoğraf Arşivi'ni veya Kullanılmayanları Sil seçeneğini aktif edebilirsiniz.

  • iOS 11'de fotoğrafların ve videoların daha küçük boyutta yer kaplamasını sağlayan dosya formatı var. Fotoğraflar HEIF, videolar ise HEVC dosya formatını kullanıyor. Bu iki format, depolama alanında daha az yer kaplıyor. Yeni HEIF ve HEVC formatlarını Ayarlar>Kamera>Biçimler kısmından aktif edebilirsiniz.

    iOS 11'de fotoğrafların ve videoların daha küçük boyutta yer kaplamasını sağlayan dosya formatı var. Fotoğraflar HEIF, videolar ise HEVC dosya formatını kullanıyor. Bu iki format, depolama alanında daha az yer kaplıyor. Yeni HEIF ve HEVC formatlarını Ayarlar>Kamera>Biçimler kısmından aktif edebilirsiniz.

  • Not: Yeni fotoğraf ve video formatlarını eski iPhone'larda ve iPad'lerde göremezsiniz. Yeni formatlar en düşük model olarak A10 Fusion çipine sahip iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone X ve iPad Pro'lar tarafından destekleniyor.

    Not: Yeni fotoğraf ve video formatlarını eski iPhone'larda ve iPad'lerde göremezsiniz. Yeni formatlar en düşük model olarak A10 Fusion çipine sahip iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone X ve iPad Pro'lar tarafından destekleniyor.

  • Eski uygulamalar iOS 11'de sorunsuz ve hızlı şekilde çalışmayabilir. iPhone'unuzu iOS 11'e yükselttikten sonra, App Store'a girip, güncellemeler kısmından uygulamalar için güncelleme olup olmadığını kontrol edin. Eğer varsa güncellemeniz yararınıza olacaktır.

    Eski uygulamalar iOS 11'de sorunsuz ve hızlı şekilde çalışmayabilir. iPhone'unuzu iOS 11'e yükselttikten sonra, App Store'a girip, güncellemeler kısmından uygulamalar için güncelleme olup olmadığını kontrol edin. Eğer varsa güncellemeniz yararınıza olacaktır.

  • Önceki sürümlerde olduğu gibi iOS 11, kullanıcının işlerini kolaylaştırmak için arka planda işleri yürütüyor. Örneğin arka planda uygulamaları otomatik olarak günceller. Fakat arka planda yapılan uygulama güncellemesi hem işlemciyi hem de pilin belirli bir kısmını kullanan bir işlemdir. Bu özelliği devre dışı bırakabilir ve uygulamalarınızı App Store aracılığıyla kendiniz güncelleyebilirsiniz.

    Önceki sürümlerde olduğu gibi iOS 11, kullanıcının işlerini kolaylaştırmak için arka planda işleri yürütüyor. Örneğin arka planda uygulamaları otomatik olarak günceller. Fakat arka planda yapılan uygulama güncellemesi hem işlemciyi hem de pilin belirli bir kısmını kullanan bir işlemdir. Bu özelliği devre dışı bırakabilir ve uygulamalarınızı App Store aracılığıyla kendiniz güncelleyebilirsiniz.

  • Bunun için Ayarlar>iTunes ve App Store menüsüne girin. Otomatik İndirme başlığı altında bulunan Güncellemeler seçeneğini kapatın. Diğer üç seçenek ise yaptığınız tüm uygulama indirme ve satın alma işlemlerini otomatik olarak diğer cihazlarınız arasında senkronize eder. Onları da kapatmanız daha iyi olacaktır.

    Bunun için Ayarlar>iTunes ve App Store menüsüne girin. Otomatik İndirme başlığı altında bulunan Güncellemeler seçeneğini kapatın. Diğer üç seçenek ise yaptığınız tüm uygulama indirme ve satın alma işlemlerini otomatik olarak diğer cihazlarınız arasında senkronize eder. Onları da kapatmanız daha iyi olacaktır.

  • Arka planda uygulama yenile özelliğini kapatın. Aksi takdirde uygulama içeriğinin yeniler durur. Mesela Facebook veya Twitter'a girdiğinizde, haber kaynağı ve diğer güncellemeler siz istemeden otomatik olarak karşınıza gelecektir. Bir yandan faydalı, ama diğer yandan pil ömrünü biraz yiyen ve işlemci döngüsünde yer kaplayan bir işlem. Bu seçeneğe Ayarlar>Genel>Arka Planda Uygulama Yenile'den ulaşabilirsiniz. İsterseniz tüm uygulamaları kapatabilir veya listeden tek tek istediğinizi seçebilirsiniz.

    Arka planda uygulama yenile özelliğini kapatın. Aksi takdirde uygulama içeriğinin yeniler durur. Mesela Facebook veya Twitter'a girdiğinizde, haber kaynağı ve diğer güncellemeler siz istemeden otomatik olarak karşınıza gelecektir. Bir yandan faydalı, ama diğer yandan pil ömrünü biraz yiyen ve işlemci döngüsünde yer kaplayan bir işlem. Bu seçeneğe Ayarlar>Genel>Arka Planda Uygulama Yenile'den ulaşabilirsiniz. İsterseniz tüm uygulamaları kapatabilir veya listeden tek tek istediğinizi seçebilirsiniz.

  • Apple, iOS'a derinlik hissi vermek için çeşitli efektler kullanır. Bu hareket efektleri kullanım deneyiminin zengin olmasını sağlar, kopuk animasyonlar oluşturmazlar. Yine de devre dışı bırakılmaları, performansın artmasını sağlar.

    Apple, iOS'a derinlik hissi vermek için çeşitli efektler kullanır. Bu hareket efektleri kullanım deneyiminin zengin olmasını sağlar, kopuk animasyonlar oluşturmazlar. Yine de devre dışı bırakılmaları, performansın artmasını sağlar.

  • Hareketi Azalt seçeneğini aktif edebilirsiniz. Böylece paralaks efekti kapanır. Ayrıca bu seçeneği açtığınız zaman, alt kısımda Mesaj Efektlerini Otomatik Oynatma çıkıyor. Otomatik oynatma isminden belli olduğu üzere balon efektleri ve tam ekran efektlerini otomatik olarak gösterir. Eğer mesajlarda bu efektleri kullanmıyorsanız, kapatmanız daha iyi olacaktır.

    Hareketi Azalt seçeneğini aktif edebilirsiniz. Böylece paralaks efekti kapanır. Ayrıca bu seçeneği açtığınız zaman, alt kısımda Mesaj Efektlerini Otomatik Oynatma çıkıyor. Otomatik oynatma isminden belli olduğu üzere balon efektleri ve tam ekran efektlerini otomatik olarak gösterir. Eğer mesajlarda bu efektleri kullanmıyorsanız, kapatmanız daha iyi olacaktır.

  • Erişebilirlik ekranında Hareketi Azalt'ın üstünde Kontrastı Artır diye başka bir sekme var. Buraya girin. Saydamlığı Azalt adında başka bir seçenek bulunuyor. Aktif ettiğiniz zaman okunurluğu artırmak için saydamlığı ve bulanıklığı azaltıyor, kontrastı artırıyor. Fakat iPhone'un performansını da hızlandırmaya yardımcı olabilir, çünkü işlemcinin grafiklerle ilgili daha az işlem yapmasını sağlıyor.

    Erişebilirlik ekranında Hareketi Azalt'ın üstünde Kontrastı Artır diye başka bir sekme var. Buraya girin. Saydamlığı Azalt adında başka bir seçenek bulunuyor. Aktif ettiğiniz zaman okunurluğu artırmak için saydamlığı ve bulanıklığı azaltıyor, kontrastı artırıyor. Fakat iPhone'un performansını da hızlandırmaya yardımcı olabilir, çünkü işlemcinin grafiklerle ilgili daha az işlem yapmasını sağlıyor.

  • Konum servisleri üstünde de birkaç ince ayar yapabilirsiniz. iOS 11 konumlar için kullanıcıya daha fazla kontrol sunuyor. Herhangi bir uygulamanın sadece "kullanırken" konuma ulaşmasını seçebilirsiniz. Konum servisine Ayarlar>Gizlilik kısmından ulaşabilirsiniz.

    Konum servisleri üstünde de birkaç ince ayar yapabilirsiniz. iOS 11 konumlar için kullanıcıya daha fazla kontrol sunuyor. Herhangi bir uygulamanın sadece "kullanırken" konuma ulaşmasını seçebilirsiniz. Konum servisine Ayarlar>Gizlilik kısmından ulaşabilirsiniz.

  • iPhone'unuz günlerce hatta haftalarca açık kaldıysa, cihazınızı yeniden başlatmanız yararlı olabilir. Basit görünen yeniden başlatma işletmi cihazın toparlanmasını sağlayabilir.

    iPhone'unuz günlerce hatta haftalarca açık kaldıysa, cihazınızı yeniden başlatmanız yararlı olabilir. Basit görünen yeniden başlatma işletmi cihazın toparlanmasını sağlayabilir.

  • Telefon kullanmanızı hızlandıracak bir önerimiz daha var. Az sonra yapacağınız ayar değişikliğiyle yeni iPhone'unuza bomba bir özellik ekleyeceksiniz!

    Telefon kullanmanızı hızlandıracak bir önerimiz daha var. Az sonra yapacağınız ayar değişikliğiyle yeni iPhone'unuza bomba bir özellik ekleyeceksiniz!

  • Erişilebilirlik'e dokunun.

    Erişilebilirlik'e dokunun.

  • AssistiveTouch seçeneğini aktif edin

    AssistiveTouch seçeneğini aktif edin

  • En Üst Menüyü Özelleştir seçeneğine tıklayın

    En Üst Menüyü Özelleştir seçeneğine tıklayın

  • 6 olan rakamı 1 olana kadar düşürün.

    6 olan rakamı 1 olana kadar düşürün.

  • Özel simgesine basıp Ana Ekran seçeneğini seçin

    Özel simgesine basıp Ana Ekran seçeneğini seçin

  • Home botununun şeklini seçin ve Ana Ekran tuşu aktif olmadığında şeffaflık seviyesini % (yüzde) 30 olarak ayarlayın

    Home botununun şeklini seçin ve Ana Ekran tuşu aktif olmadığında şeffaflık seviyesini % (yüzde) 30 olarak ayarlayın

  • Bu adımları uyguladıktan sonra iPhone X'inizde bir ana ekran tuşu belirecek ve bunu istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

    Bu adımları uyguladıktan sonra iPhone X'inizde bir ana ekran tuşu belirecek ve bunu istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

  • İşte son hali böyle

    İşte son hali böyle

  • iPhone'unuzu yeniden başlatma

    iPhone'unuzu nasıl kapatıp açacağınızı öğrenin.

    iPhone X, 11, 12, 13 veya sonraki model aygıtınızı yeniden başlatma

    1. Ses düğmelerinden birine ve yan düğmeye basıp "kapat" sürgüsü görünene kadar düğmeleri basılı tutun.
      Aygıtın sol tarafında bulunan ses düğmesi ve sağ tarafında bulunan yan düğme
    2. Sürgüyü sürükleyip aygıtınızın kapanması için 30 saniye bekleyin. Aygıtınız donduysa veya yanıt vermiyorsa aygıtınızı yeniden başlamaya zorlayın.
    3. Aygıtınızı yeniden açmak için yan düğmeye (iPhone'unuzun sağ tarafındaki düğme) basıp Apple logosu görünene kadar düğmeyi basılı tutun.

    iPhone 6, 7, 8 veya SE (2. ya da 3. nesil) model aygıtınızı yeniden başlatma

    1. Yan düğmeye basıp "kapat" sürgüsü görünene kadar düğmeyi basılı tutun.
    2. Sürgüyü sürükleyip aygıtınızın kapanması için 30 saniye bekleyin. Aygıtınız donduysa veya yanıt vermiyorsa aygıtınızı yeniden başlamaya zorlayın.
    3. Aygıtınızı yeniden açmak için yan düğmeye basıp Apple logosu görünene kadar düğmeyi basılı tutun.

    iPhone SE (1. nesil), 5 veya önceki model aygıtınızı yeniden başlatma

    1. Üst düğmeye basıp "kapat" sürgüsü görünene kadar düğmeyi basılı tutun.
      Güç düğmesi aygıtın üst kısmında bulunur
    2. Sürgüyü sürükleyip aygıtınızın kapanması için 30 saniye bekleyin. Aygıtınız donduysa veya yanıt vermiyorsa aygıtınızı yeniden başlamaya zorlayın.
    3. Aygıtınızı yeniden açmak için üst düğmeye basıp Apple logosu görünene kadar düğmeyi basılı tutun.

    Yayın Tarihi: 

    Tuş Takımı

    Hayatın hemen her alanında kullanılan tuş takımları, çok farklı cihazlar ile benzer mantıkla çalışabilmektedir. Sadece telefon için değil, pek çok farklı üründe tuş takımı özelliklerinden faydalanılmaktadır. Gelişen teknoloji ile hayatın hemen her yerinde kişilere sunulan tuş takımı ya da klavye olarak adlandırılan ürünler yer almaktadır. Para çekme işlemlerinde dahi aynı mantıkla tasarlanmış olan tuş takımları ya da klavye sistemleri hayatı daha pratik bir hale getirmektedir. Çok sayıda kişinin merak ettiği bir soru ise; tuş takımı ne demek? hakkındadır. Tuş takımı; sayılar, semboller ve rakamlara karşılık gelecek tuşların belirli bir alan içerisine oturtulmasıyla oluşan klavyelerdir. Öncelikli olarak sayıların göze çarptığı tuş takımları, çok sayıda farklı içeriğe sahiptir. Fiziksel olarak kullanılan tuş takımlarının yanı sıra gelişen teknoloji ile dokunmatik tuş takımları da oldukça rahat kullanım sunmaktadır. Telefonlar üzerindeki düğmeleri mümkün olduğunca en aza indirgeyen teknoloji firmaları dokunmatik ekranlarda kullanılabilecek farklı özellikler için soketler ile cihazları desteklemektedir. Telefon tuş takımı çeşitleri telefon nesilleri ile değişkenlik gösterebilmektedir. Yeni nesil telefonlar ile tuş takımı sistemleri de değişmiştir. Yeni nesil telefonlarda tuşlar, klavye, ses tuşları gibi özel noktalara uygun olacak soketler temin edebilmek mümkün olmaktadır. Akıllı telefonlara özel tuş takımı soketlerinin montajı deneyimli kişiler tarafından yapılmalıdır. Telefon modelleri ve sahip oldukları özellikler değişiyor olsa da tuş takımları ya da klavyeler benzer özellikler ile hazırlanmaktadır. Sayılar öncelikli tutularak hazırlanan tuş takımlarında her bir rakamın harf karşılıkları ile kullanılabilmektedir. Farklı markalara göre tuşlar içerisinde harf ya da rakam haricindeki fonksiyonlar değişkenlik gösterebilir. Tuşlu telefonlarda, büyük ya da küçük harf veya boşluk bırakma gibi özellikler farklı tuşlar ile sağlanıyor olabilir. Tuşlar mantıksal olarak sayılar üzerinden yola çıkılarak düzenlenmektedir. Değişen model ve markalara göre tuş takımlarının da şekil ve montajları farklılık gösterebilmektedir. Fonksiyonel olarak her marka, kendisine özel olarak tasarımlar yapabilmektedir. İçerik olarak ise klavye ve tuş takımları benzer özellikler baz alınarak hazırlanmaktadır. Sayı ve harfler kullanıcılar tarafından kolaylıkla kullanılabilmektedir. Tuş takımları, kolay kullanım için uygun olacak şekilde düzenlenmelidir. Farklı firmalar tarafından üretilen tuş takımlarının yanı sıra dokunmatik ekranlarda da klavye ve rakamlar, kolay kullanıma uygun olacak şekilde üretilmektedir.

    Tuş Takımı ve Kullanım Özellikleri

    Tuş Takımı ve Kullanım Özellikleri

    Tuş takımları, dokunmatik olmayan telefonlarda kullanılmaktadır. Rakam ve harfler bakımından benzer özellikler gösteriyor olsa da değişen markalara göre bazı işlevler farklı tuşlar ile sağlanabilmektedir. Nokia tuş takımı özellikleri ile kullanımı oldukça rahat ve kolaydır ve bu nedenle de çok sayıda kişi tarafından tercih edilmektedir. Pratik ve kolay kullanıma uygun olacak şekilde düzenlenmiş olan tuş düzeneği aynı zamanda form olarak da kullanıcıların el ve parmaklarına uygun olacak şekilde üretilmektedir. Yeni nesil telefonlarda ise, gelişen teknolojinin de etkisi ile tuş takımları çok daha farklıdır. Dokunmatik ekranlarda tuş takımları daha az sayıdadır ve farklı fonksiyonel özelliklere sahip olmaktadır. Dokunmatik telefonlarda tuşlar birkaç adetten oluşurken diğer tuş takımlarında on adetten fazla tuş bulunmaktadır. General Mobile 4G tuş takımı, ses açma kapatma, ana ekran ve ekran kilitleme tuşlarından oluşmaktadır. Dokunmatik ekran telefonlarda tuş takımları soketler olarak cihazlara montaj edilebilmektedir. Ürünlerin modeline uygun olan tuş takımı soketleri tercih edilmelidir. Modele uygun olarak alınmayan soketler, cihazlar ile uyum sağlamayacağı için kullanıcıların sorun yaşamasına neden olabilmektedir. Bu nedenle model özelliklerine uygun olan tuş takımı montajı yapıldığında kullanıcılar kolaylıkla kullanabilir. Tuş takımı değiştirme ihtiyacı duyulan haller telefonların düşmesi gibi durumlarda yaşanabilmektedir. Markaların değişen özelliklerine göre tuş takımları fonksiyonları da farklı özelliklere sahip olabilmektedir. Kullanım sıklığı ya da darbeler nedeni ile tuş takımları zamanla çalışmayabilir. Bu tarz sorunlar yaşandığında cihaz ile uyumlu olan ürünlerin tercih edilmesi, olumlu sonuçlar almak adına son derece önemlidir. Dokunmatik telefonlarda tuş takımları bazı fonksiyonlar için özel olarak tasarlanmıştır. Sayı ve harflerin yazılması için ise, dokunmatik ekranlar üzerinde yer alan özelliklerden faydalanılarak kullanılmaktadır. Tuş takımları olan telefonlarda ise her bir tuş rakam ve harfleri temsil edebilmektedir. Her bir tuşun karşılığında harf ve rakamların olması haricinde markaların kendisine özgü olarak tasarlanmış olan farklı fonksiyonlara sahip tuşlar da bulunmaktadır.

    Çok sayıda kullanıcı tarafından oldukça başarılı bulunan tuş takımları, oldukça kolay kullanım sağlamaktadır. Cihaz modeli ile uyumlu olan tuş takımlarının tercih edilmesi neticesinde tuşlar fonksiyonlarını hatasız şekilde yerine getirebilmektedir. Tuş takımları, sayı ve harf yazımı fonksiyonları açısından benzerlik gösterse de noktalama işaretleri ya da boşluk bırakma özelliklerine sahip olan tuşlar farklılıklar göfunduszeue.infoş takımları, kullanım amacı olarak benzer ürünler olsa da oldukça çeşitli içerikler ile tasarlanmaktadır. Telefon modelleri değişkenlik gösteriyor olsa da tuş takımları en temelde benzerliklere sahiptir. Dokunmatik ekran ve tuşlu telefonlarda tuş takımları farklı olabilmektedir. Tuşlu telefonlarda tuşlar harf ve sayılara göre tasarlanmıştır. Markaların ve modellerin kendilerine özgü olan kilit ya da ses açma kapama tuşları gibi fonksiyonlar değişkenlik gösterebilmektedir. Yeni nesil teknolojiler ile gelişmiş özelliklere sahip olan dokunmatik ekran telefonlar ise, tuş takımı soketleri ile desteklenmektedir. Her bir farklı model cihaza uygun olacak şekilde tasarlanan ve tuşların yerlerinin farklılıklar gösterebildiği ürünler, doğru cihaz ve tuş takımı soketi bir araya geldiğinde olumlu sonuçlar alınabilmektedir. iPhone tuş takımı, cihaz modellerine uygun olan soketlerin tercih edilmesi ile başarılı sonuçlar vermektedir. Cihazlar ile uyumlu olan soketlerin tercih edilmesi hem kolay kullanım açısından, hem de boyut olarak soketin cihaz ile uyumu açısından oldukça önemlidir. Çok sayıda kullanıcı tarafından olumlu geri dönüşler almaktadır. iPhone telefonlarda dokunmatik özellik nedeni ile telefon üzerinde fiziksel olarak az sayıda tuş bulunmaktadır. iPhone telefonlarda home tuşu hem menülerde geri özelliği kullanmak adına, hem de telefonun yeniden başlatılması gibi farklı özellikler için kullanılabilmektedir. Dokunmatik olması nedeni ile daha az tuşa sahip olan telefonlarda yazma ve arama işlemleri yapılabilmesi adına klavyeler dokunmatik olarak tasarlanmaktadır. Tuş takımlarının değişen fonksiyonları markaların kendi içerikleri ile değişkenlik gösterebilmektedir. Tuşlu olan telefonlar dokunmatik ekran telefonların tuşları ile farklılıklar göstermektedir. Dokunmatik olmayan telefonlarda tuş takımı yenileme işlemleri farklı şekilde yapılmaktadır. Tuşlu olan telefonlarda tuş takımları yekpare şekilde kullanılmaktadır. Oldukça pratik bir biçimde değiştirilmektedir ve son derece kolay kullanılabilmektedir. Dokunmatik ekranlar ve tuşlu telefonlar, tuş takımları açısından farklılıklar göstermektedir. Telefon modellerine göre değişkenlik gösteren tuş takımları, cihaz modeline uygun olacak şekilde tercih edilmelidir. Dokunmatik ekranlarda yapılacak olan tuş yenileme işlemleri için alanında uzman olan kişilerden destek almak daha doğru olacaktır. Soket tuş takımlarının montajının yapılabilmesi için cihazların içi açılmalıdır ve doğru şekilde tuş takımı soketi montajı yapılmalıdır. Tuş takımlarının fonksiyonlarını yerine getirmemesi halinde yenileme yapılması, uzun vadeli kullanım açısından faydalı bir işlem olacaktır. Cihaz özellik ve modelleri ile uyumlu olan tuş takımlarının tercih edilmesi, çok daha doğru olacaktır.

    Tuş Takımları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    Tuş Takımları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    Tuş takımlarının fonksiyonlarını yerine getirmemesi durumunda hem dokunmatik, hem de tuşlu telefonlarda yenilenme ihtiyacı doğurabilmektedir. Telefonların model ve özelliklerine göre tuş takımları sayıları ve özellikleri değişebilmektedir. Dokunmatik ekranlarda da tuş takımları yenilenebilmektedir. Örneğin; J7 Prime tuş takımı dokunmatik ekranlara özel bir üründür. Özelliği ise, tuş takımı soketinin home tuşu ile bir bütün halinde tasarlanmış olmasıdır. Dokunmatik ekranlarda tuşlar, ses açma kapama, ana menü ya da geri özelliği olarak kullanılan tuşları da kapsamaktadır. Tuşlu telefonlarda tuş takımı ayarları yapılarak tuşlar, standart özellikleri dışında da fonksiyonlara sahip olabilmektedir. Tuş takımları değiştirilirken cihaz modeli ve özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Dokunmatik ekranlı telefonlarda tuş takımı değişimi daha farklı olmaktadır. Cihazlara yeni tuş takımı montajı yapılırken deneyimli olan kişilerden destek alınması doğru montaj yapılması ve uzun vadeli rahat kullanım açısından özen gösterilmesi gereken bir konudur. Tuş takımlarında yaşanan sorunlar neticesinde yenileme yapılabilmektedir. Arızaların doğru şekilde tespit edilmesi de yapılacak işlemler için oldukça önemlidir. Cihaz ve model fonksiyonları ile uyumlu olan tuş takımı seçimi, uzun süreli ve rahat kullanım sağlamak açısından oldukça önemlidir. Kullanıcılar tarafından tuş takımı yenileme işlemleri yapıldıktan sonra oldukça olumlu sonuçlar alınmaktadır. Değişen cihaz ve modellere özel olarak tasarlanan tuş takımları, yaşanan arızalı durumlarda kullanılabilmektedir. Telefonların özelliğine göre tuş adetleri de değişkenlik gösterebilmektedir. Dokunmatik ekranlarda tuş takımları soket olarak tasarlanmaktadır. Montajı da işinde uzman olan deneyimli kişiler tarafından yapılmalıdır. Tuşların fonksiyonlarını yerine getirmemesi durumunda tuş takımlarının yenilenmesi sağlanabilmektedir. Dokunmatik ekranlarda tuş takımları diğer telefonlardan farklı özelliklere sahip olması nedeni ile daha farklı fonksiyonlara sahip olabilmektedir. Telefonların özellik ve modellerine göre doğru tuş takımlarının tercih edilmesine özen gösterilmesi, uzun vadeli kullanım olanağı sağlayacaktır. Gelişen teknoloji ile tuş takımlarının fonksiyonları da gelişmektedir. Cihazların model ve nesillerine uygun olacak şekilde tercih edilecek olan tuş takımları ile beklenen olumlu sonuçların alınabilmesi mümkün kılınmaktadır. Ürünlerin farklılıklarının dikkate alınmaması durumunda tuş takımları ile cihazlar hem özellik, hem de boyut olarak uyum sağlayamayabilir.

    Yeni nesil telefonlarda tuş takımı montajı farklı şekilde yapılmaktadır. Aynı zamanda dokunmatik ekran telefonların tuş takımı adet olarak da tuşlu telefonlardan farklıdıfunduszeue.infoş takımları, zamanla özelliklerini yerine getiremeyebilir. Farklı sebepler ile tuşlar fonksiyonel özelliklerini kaybedebilmektedir. Tuş takımı alırken nelere dikkat edilmeli? sorusu tuşlar ile ilgili arıza halleri yaşayan telefon sahiplerinin merak ettiği soruların en başında yer almaktadır. Tuş takımı tercihleri yapılırken cihazların model ve özellikleri öncelikli olarak değerlendirilmelidir. Cihaz ile uyum sağlayacak olan doğru tuş takımının temin edilmesi ve dokunmatik ekransa düzgün şekilde montajının yapılması, dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardandır. Tuş takımları, tuşlu olan telefonlarda daha farklı şekilde özelliklere sahip olmaktadır. Tuşlu olan telefonlarda tuş takımları, yekpare olacak şekilde tasarlanmaktadır. Kolaylıkla açılabilen tuşlu telefonların gerekli olan bölgesine tuşların yerleştirilmesi ile tuş takımı yenileme işlemi gerçekleşmiş olacaktır. Tuş takımı nasıl çalışır? hakkında da çok sayıda kişi araştırma yapmaktadır. Tuş takımları, dokunmatik ekranlı akıllı telefonlarda farklı fonksiyonlara sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Dokunmatik ekran olan telefonların her bir modeli için farklı özellik ve boyutlarda tasarlanmış olan tuş takımı soketleri, çeşitlilik bakımından oldukça zengindir. Telefon modelleri ve çeşitleri oldukça çeşitli olması nedeni ile tuş takımları da çok fazla özellik ve boyutta kullanıcılara sunulmaktadır. Cihazların modelleri ile uyumlu olan tuş takımı soketlerinin tercih edilmesi sonucunda yaşanan sorunlar giderilebilmektedir. Kullanıcılar tarafından da olumlu yorumlar alan tuş takımlarının montajı da alanında uzman olan deneyimli kişiler tarafından yapılmalıdır. Sorunsuz ve hatasız çalışması için cihaz ve tuş takımı soketinin uyumlu olmasına özen gösterilmesi oldukça önemlidir. Değişen telefon modellerine göre tuş takımları da farklı özelliklere sahip olmaktadır. Dokunmatik ekranların tuş takımları değiştirilirken cihazların içerisi açılmaktadır. Yeni nesil teknolojiler ile geliştirilen tuş takımı soketleri, özel ve yenilenmiş fonksiyonları ile oldukça kullanışlıdır. Dokunmatik ekranlarda tuş âdeti oldukça azdır. Bir tuşla birden fazla özelliği kullanabilme imkânı sunan tuşların başlıca fonksiyonları ise; ses açma kapama, geri tuşu ya da ana ekran düğmesi bir de ekran kilitleme için kullanılabilecek tuşlardan oluşmaktadır. Kullanıcılar tarafından oldukça olumlu yorumlar alan tuş takımları, cihaza uygun bir şekilde seçilmelidir. Doğru model ile uyumlu olacak özellikte parçaların tercih edilmesi neticesinde yaşanan arıza durumu olumlu şekilde sonuçlandırılabilmektedir.

    Tuş Takımı Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

    Tuş Takımı Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

    Tuş takımları, akıllı dokunmatik telefon ve tuşlu telefonlara göre farklılık göstermektedir. Her model ve telefonda tuşların fonksiyon ve şekilleri bakımından da farklılık göstermektedir. iPhone orta tuş hem ana ekran hem de geri tuşu olarak da kullanılabilmektedir. Aynı zamanda cihazlara göre farklılık gösteriyor olsa da orta tuş telefonu yeniden başlatmak adına da kullanılabilmektedir. Akıllı telefonlarda tuşlar daha az sayıda bulunmaktadır. Özellik ve fonksiyonları yönünden değişkenlik gösteren çok sayıda telefon için modellere uygun olan tuş takımı seçimi kolay kullanım sağlayacaktır. Marka ve modellerin tuş formları da farklılıklar göstermektedir. Tuş şekillerinin cihaz kasası ile tam olarak uyum sağlaması oldukça önemlidir. Tuş takımı fiyatları, dokunmatik ekran telefon ve tuşlu telefon modellerinde farklılık gösterebilmektedir. Eski telefon tuş takımı çeşitleri, yeni tuş takımları ile değiştirilebilmektedir. Oldukça uygun fiyatlar ile tuş takımları yenilenebilmektedir. Kullanım hataları ya da fabrika çıkışlı olarak tuş takımları gerektiği şekilde çalışmayabilir. Yaşanan arızalar doğru şekilde tespit edilmelidir. Özellikle dokunmatik ekran telefonların tuş takımları değiştirilirken cihazların içerisine montaj yapılmasını gerektirmektedir. Bu nedenle alanında uzman olan kişiler tarafından tuş takımı arızalarında değişim ve montajın yapılması sağlanmaktadır. Yaşanan problemler ile ilgili cihazın marka ve modelinde yetkili olarak işlemler yapan uzman kişilerden hizmet alınması cihazın uzun vadeli olarak verimli çalışması açısından önemlidir. Tuş takımları, belirli bir sistematik içerisinde sıralanmaktadır. Tuşlu telefonlarda sayılar birden fazla harfe denk gelmektedir. Harfleri yazmak için ilgili tuşa birden fazla basarak yazabilmek mümkün kılınmaktadır. Telefonlarda gelişen teknoloji ile kasa içleri de son derece detaylı tasarlanmaktadır. Daha az tuş ile birden çok fonksiyona karşılık gelecek şekilde tasarlanan tuş takımları, cihaz içerisine soketler ile yerleştirilmektedir. Cihazdaki tuş boşluklarının bulunduğu kasa ve gövdeyle tuş takımı soketi de tam olarak uyum sağlamalıdır. Cihaz modeline göre tuş takımı tercihi yapılması bu nedenle oldukça önemlidir. Kullanıcıların tercih etmiş olduğu çeşitli marka ve modeldeki tuş takımları, oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Doğru ürün tercihi için güvenilir firmalardan temin edilecek tuş takımı ya da tuş takımı soketlerini tercih etmek cihazın uzun süreli olarak çalışması açısından önemlidir. Dilediğiniz tuş takımı modellerine Trendyol'dan ulaşabilirsiniz.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası