ev modu ne demek / 2019 Toyota Corolla Hybrid

Ev Modu Ne Demek

ev modu ne demek

Hırsız Alarmında Ev Modu Nasıl Oluyor?

Hırsız Alarmında Ev Modu Nasıl Oluyor?

Güvenliğiniz adına sahip olduğunuz alarm sisteminizde ev modu ne işe yarıyor öğrenmek ister misiniz? Şimdi sizlere alarm sisteminizde ev modu nasıl kullanabilirsiniz bilgi verelim.

Ev ve iş yerlerinin hırsızlardan korunması günümüzde birden fazla yol ve metot uygulanarak yapılmaya çalışılıyor. Bu korunma yöntemlerinden birisi de alarm sistemlerini kullanmaktır. Teknolojinin gelişmesi ile beraber hayatımıza giren ve özellikle de hırsızlıkların önlenmesi için caydırıcı olan bu alarm sistemleri her geçen gün daha fazla kullanılıyor. Peki, bu alarm sistemleri nasıl kullanılmalıdır? Ne zaman aktif ya da pasif hale getirilmelidir? Bütün bu soruların cevabı söz konusu bu alarm sistemlerinin nasıl kullanılması gerektiği ile ilgilidir.

Alarm sisteminde Ev Modu (STAY Mode) siz evin içerisindeyken evinizin içerisinde bulunan hareket sensörlerinizi veya devamlı kullandığınız bölgeleri iptal ederek, diğer tehlikeli bölgeleri aktif ederek alarm sistemini kullanmanızı sağlamaktadır. Mesela gece uyurken de alarm sisteminizi kurabilirsiniz. Siz ev içinde hareket ederken alarm sistemi çalmaz ancak kapı veya pencereleriniz açıldığında alarm sistemi devreye girecektir. Evden çıktığınızda da komple kurulum yaparak hem hareket sensörlerini hem kapı/pencere sensörlerinizi aktif ederek çıkabilirsiniz.

Ev Modu (STAY Mode)  Nasıl Ayarlanır?

  1. [STAY] tuşuna basın.
  2. [KULLANICI ŞİFRESİ] girin.

Ya da,

Sistemi kullanıcı kodu kullanmadan normal kurmanıza izin verir.

[STAY] tuşuna 3 sn. basılı tutunuz.

Evinizin Güvenliğini Sağlayın

Evinizde ya da işyerinizde korumanız gereken özel eşyalarınız ya da önemli evraklarınız olabilir. Bütün bu eşyaların ve önemli dosyaların kullanılması için ev içinde kasa kullanmak yerine evinize ya da iş yerinize direk girişleri engelleyebilirsiniz. Bu da söz konusu bu alarm sistemleri sayesinde mümkündür. Alarm sistemini evde bulunmadığınız dakikalarda ya da gece uyurken çalıştırarak önleminizi alabilirsiniz. Bu sayede koruma amaçlı kullandığınız bu alarm sistemleri sizi hırsızlardan korumuş olacaktır. Bütün bunlarla beraber alarm sistemlerini nasıl kullanmanız gerektiğini ve telefon ya da bilgisayar ile uzaktan komuta merkezleri ile kullanılabildiğini öğrenmeniz gerek.

hirsiz-alarminda-ev-kurulumu

Alarm Sistemini Aktif Ve Pasif Hale Getirmek

Evinizde kullanmış olduğunuz alarm sistemini aktif hale getirmek için sistemin kendisini ya da bunun yanında telefon, tablet, bilgisayar gibi bağlantılı elektronik ürünlerini kullanabilirsiniz. Dedektörlerin çalışması için ve aktif hale getirilmesi için sistemin size sunmuş olduğu hizmetlerden yararlanabilir ve tek bir tuş ile aktif hale getirebilirsiniz. Yine bunun yanında evde ailenizle ya da tek başınıza olduğunuz zaman dilimlerinde ise yine tek tık ile pasif hale getirebilirsiniz. Alarm sisteminin kendisini de kapatıp açabileceğiniz gibi evde olmadığınız dönemlerde uzaktan yukarıda sayılan sistemler sayesinde de bu işlemi yapabilirsiniz.

Harekete Duyarlı Sensörler

Eve giriş çıkışlarda harekete duyarlı olan sensörlerin kullanımı ile sizin izniniz ve rızanız dışında eve herhangi bir giriş yapıldığında bu alarm sistemi çalışacak ve haberdar olacaksınız. Bu hırsızın vazgeçmesi için ve bunun yanında sizin de önceden haberdar olmak suretiyle önlem alabilmeniz anlamına geliyor. Bütün bu özelliklere sahip olan alarm sistemlerini hemen kullanamaya başlayabilirsiniz.

Akıllı Sistemler

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile beraber kullanılmaya başlanan bu alarm sistemleri yine teknolojinin gelişimine bağlı ve paralel olarak uzaktan da kullanılabilir hale gelmiştir. Bu anlamda akıllı cihazlarınız ile bu kontrol mekanizmasını çalıştırabilirsiniz. Bunlar;

  • Cep telefonu,
  • Tablet,
  • Bilgisayar,

Uzaktan kumanda gibi ürünler olabilir. Bütün bu akıllı cihazlar ile akıllı ev sistemleri olan alarm sistemini aktif ve pasif hale getirebilirsiniz.

Caydırıcı Önlemler

Alarm sistemleri günümüz hırsızlık vakalarında en caydırıcı sistemlerin ve önlemlerin başında geliyor. İş yerinizde bulunurken ya da tatilde iken evinize pencereden, bacadan ya da doğrudan kapıdan yapılan girişleri tespit eden dedektörlerin çalışması ile hırsızın kaçmaktan ve yaptığı işten vazgeçmekten başka çaresi kalmamaktadır. Bu anlamda kullanım alanı oldukça geniş olan bu sistemler her alanda kullanılmaya başlanmıştır.

Alarm kurmaAlarm nasıl kurulurAlarm nasıl susturulur

iPhone’da Ev tanıtımı

Işıklar, akıllı TV’ler ve termostatlar gibi HomeKit ve Matter özellikli aksesuarları güvenli bir şekilde denetlemek ve otomatikleştirmek için Ev uygulamasını kullanabilirsiniz. HomeKit Güvenli Video’yu destekleyen güvenlik kameralarını ayarladığınızda, video çekebilir ve kamera birini tanıdığında veya kapıya bir paket bırakıldığında bir bildirim alabilirsiniz. Bir ev anahtarını kullanarak uyumlu bir kilidi açabilir, birden fazla hoparlörü aynı sesi çalacak şekilde gruplayabilir ve desteklenen aygıtlarda interkom mesajları da gönderip alabilirsiniz.

Belirli saatlerde veya belirli bir aksesuarı etkinleştirdiğinizde (örneğin ön kapının kilidini açtığınızda) otomatik olarak çalışacak otomasyonlar yaratabilirsiniz. Apple TV (4. nesil veya daha yenisi) ya da HomePod hoparlörleri veya iPad (iOS 10.3, iPadOS 13 veya daha yenisine sahip) gibi bir ana hub yardımıyla evinizi uzaktan da denetleyebilirsiniz. Bu siz dışarıdayken sizin ve davet ettiğiniz kişilerin evinizi güvenli bir şekilde denetlemesini sağlar.

Not: Matter özellikli aksesuarlar, HomePod hoparlörü veya Apple TV 4K gibi bir ana hub gerektirir. Thread aksesuarları, Apple TV 4K (3. nesil) Wi-Fi + Ethernet, HomePod mini veya desteklenen üçüncü parti bir sınır bölgesi yönelticisi gibi Thread özellikli bir ana hub gerektirir.

Ev’e genel bakış

Ev uygulaması, aksesuarlarınızda kolayca dolaşmanızı ve onları denetlemenizi sağlar. Ev uygulamasında ekranın en altındaki Ev’e dokunarak şu bölümleri gösterebilirsiniz.

  • Kategoriler: İlgili tüm aksesuarları odaya göre düzenlenmiş olarak tek bir ekranda göstermek için Işıklar, Güvenlik, Havalandırma, Hoparlörler veya Su gibi bir kategoriye dokunun.

  • Kameralar: Kameralar’ın altında en fazla dört kameradan video görünebilir. Daha fazla kamera görmek için sola kaydırın.

  • Ortamlar: Birden fazla aksesuarı tek bir dokunuşla veya Siri isteği ile denetlemek için ortamlar yaratın; örneğin akşam panjurları kapatmak ve ışıkları açmak için bir ortama dokunun.

  • Odalar: Aksesuarlar odaya göre düzenlenir ve ihtiyacınız olan aksesuarı bulmanıza yardımcı olur.

  • Hızlı Arama: En sık kullandığınız aksesuarları Ev sekmesinden hızla denetlemek için Favoriler’e ekleyin.

Havalandırma, Işıklar ve Güvenlik kategorilerini ve en üstte ortamları gösteren Ev sekmesi. Alt tarafta Eve Vardığında ve Uyanma ortamlarının karoları var. Ortamların alt tarafında Giriş ve Salon adında iki oda ve her birinde aksesuar karoları var. Alt kısımdaki diğer sekmeler Otomasyonlar ve Keşfet’tir.

Ev sekmesini düzenleme

Ev sekmesini size en uygun şekilde düzenleyebilirsiniz.

Daha Fazla düğmesi simgesine dokunun, sonra şunlardan herhangi birini yapın.

  • Öğeleri yeniden düzenleme: Ev Görüntüsü’nü Düzenle’yi seçin, sonra karoları farklı bir konuma sürükleyin. İşiniz bittiğinde Bitti’ye dokunun.

  • Bölümleri yeniden sıralama: Favoriler veya Ortamlar gibi bölümlerin Ev sekmesindeki sıralanma şeklini değiştirmek için Bölümleri Yeniden Sırala’yı seçin, sonra bir bölümün yanındaki Yeniden Sırala düğmesini yeni bir konuma sürükleyin. İşiniz bittiğinde Bitti’ye dokunun.

  • Simgelerin büyüklüğünü değiştirme: Ev Görüntüsü’nü Düzenle’yi seçin, bir karoya dokunun, Büyüklüğü Değiştir düğmesi simgesine dokunun, sonra Bitti’ye dokunun.

Apple aygıtlarınızla akıllı bir ev yaratma ve aksesuar ekleme hakkında daha fazla bilgi edinmek için ekranın en altındaki Keşfet’e dokunun.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir