sararan ayakkabı beyazlatma / Beyaz ayakkabı temizliği nasıl yapılır | Moda

Sararan Ayakkabı Beyazlatma

sararan ayakkabı beyazlatma

5 Basit Yöntemle Yepyeni: Beyaz Ayakkab&#; Temizleme

Beyaz ayakkab&#;, birçok ki&#;i için de&#;erlidir. En sevilen elbiselerin, renk renk kot pantolonlar&#;n alt&#;na e&#;lik eden beyaz ayakkab&#;lar, ilk defa giydi&#;iniz günde dahi tozlanabilir. Zaman içinde beyazdan kreme dönen, e&#;er hiç temizlenmezse gittikçe sar&#;la&#;an beyaz ayakkab&#;lar ho&#; bir görüntü olu&#;turmaz. Çamur ve toz izi olan beyaz ayakkab&#;lar art&#;k sevdi&#;iniz k&#;yafetlere de&#;il, ba&#; ya da bahçe gezintilerine e&#;lik eder.

Özenli ve &#;&#;k bir görünüme sahip olmak için tepeden t&#;rna&#;a temiz görünmeniz, kar&#;&#;n&#;zda olan ki&#;ide iyi bir izlenim b&#;rak&#;r. Beyaz ayakkab&#; giyme zorunlulu&#;u olan çal&#;&#;ma yerlerinde ise ayakkab&#;n&#;n temizli&#;i çok önemlidir. &#;imdi sizlere en sevdi&#;iniz beyaz spor ya da keten ayakkab&#;lar&#;n&#;z&#; temizleme konusunda bilgilere verece&#;iz.

Bu sat&#;rlardaki do&#;al temizleme yöntemleri ile hem ayakkab&#; masraf&#;ndan kurtulmu&#; olacaks&#;n&#;z hem de beyaz ayakkab&#;lar&#;n&#;z ilk günkü yenili&#;inde kullan&#;lacak. Beyaz spor ayakkab&#; temizli&#;i nas&#;l yap&#;l&#;r diyenler ayakkab&#;s&#;n&#; als&#;n haz&#;rda beklesin. Çünkü yaz&#;n&#;n sonunda toplu bir ayakkab&#; temizli&#;i maceras&#; ba&#;layacak!

beyaz ayakkab&#; temizli&#;i

&#;lk Günkü Kadar Beyaz! Evdeki Malzemelerle Beyaz Ayakkab&#; Nas&#;l Temizlenir?

1) Beyaz Sirke

  • Beyaz spor ayakkab&#; nas&#;l temizlenir sorusu birçok ki&#;inin akl&#;nda soru i&#;aretlerine neden olmu&#;tur.
  • Ayakkab&#;ya zarar vermeden ve diki&#;lerinin aç&#;lmas&#;na izin vermeden kolayca temizlik yapmak için; beyaz sirke kullanman&#;z&#; öneririz. Beyaz sirke ayakkab&#; temizli&#;i konusunda da sizin yard&#;mc&#;lar&#;n&#;zdan biridir.
  • Beyaz sirkeyi bir pamu&#;a döküp ayakkab&#;n&#;n kuma&#; olmayan her bölgesine uygulayabilirsiniz.
  • Parlak ve kal&#;n yüzeylerini beyaz sirke ile temizledi&#;inizde, ayakkab&#;da olu&#;an kirin de gitti&#;ini göreceksiniz.
  • Beyaz sirke ile beyaz ayakkab&#; taban&#; nas&#;l temizlenir sorunuza en etkili yan&#;t&#; vereceksiniz.
beyaz sirke

2) &#;ampuan

  • S&#;v&#; &#;ampuan kullanarak beyaz kuma&#; ayakkab&#; nas&#;l temizlenir merak&#;n&#; gidermek için buraday&#;z.
  • S&#;v&#; &#;ampuan&#;n temizleyici etkisi, kuma&#; ayakkab&#;lar&#; an&#;nda yeni bir görünüme kavu&#;turmaktad&#;r.
  • &#;ampuanl&#; s&#;cak suyun içinde bekletece&#;iniz beyaz kuma&#; ayakkab&#;, birkaç saat içinde kuma&#;taki tozu ak&#;tacakt&#;r.
  • Yaz günlerinde beyaz ayakkab&#;n&#;z&#; temiz giymek için zaman zaman deneyebilirsiniz.
  • &#;ampuan sadece saçlar için de&#;il en hassas beyaz ayakkab&#;lar için de güçlü bir temizleyicidir.
&#;ampuan

3) Aseton

  • Beyaz ayakkab&#;lar&#;n taban k&#;sm&#;nda ve yan detaylar&#;nda zaman içinde sararma meydana gelir.
  • E&#;er bu sararmalar dikkatinizi çekiyorsa, beyaz ayakkab&#; sararmas&#; nas&#;l temizlenir diye tela&#;a dü&#;meden tavsiyelerimize kulak verin.
  • Asetonu bir pamu&#;a ya da kuma&#;a dökerek ayakkab&#;n&#;n sararan yerlerini temizleyebilirsiniz.
  • Aseton ojeleri an&#;nda ç&#;kard&#;&#;&#; için sararma ve toz ona çok hafif bir leke gelecektir. An&#;nda beyazl&#;k ve temiz görünüm için asetonu akl&#;n&#;zdan ç&#;karmay&#;n!
aseton

4) Karbonat

  • Neredeyse tüm temizlik alanlar&#;nda ad&#;n&#; mutlaka duyuran karbonat, bu defa beyaz ayakkab&#; temizli&#;i konusunda sahnede.
  • Karbonat eklenen s&#;cak suyun içinde ayakkab&#;lar birkaç saat bekletilir.
  • Tozunu suya b&#;rakan ayakkab&#; bir sünger yard&#;m&#; ile f&#;rçalan&#;r. Bu durumda bula&#;&#;k süngerinin yumu&#;ak olan k&#;sm&#;n&#; kullanabilirsiniz.
  • Ayr&#;ca beyaz ayakkab&#; ba&#;c&#;&#;&#; nas&#;l temizlenir diyenler de karbonatl&#; suyun içine ayakkab&#; ba&#;lar&#;n&#; ekleyebilir.
  • Karbonat, beyaz ayakkab&#;larda olu&#;an kiri ve sararmay&#; kolayca temizleyecektir. Deneyerek görebilirsiniz!
karbonat

5) Beyaz Oje

  • Beyaz ayakkab&#;lardan tozu ve kiri ar&#;nd&#;racak yöntemleri denediniz fakat çizilmeyi önleyemedi&#;iniz anlarda, kal&#;c&#; temizli&#;i beyaz oje sa&#;layacak.
  • Beyaz oje kullanarak ayakkab&#;n&#;zda olu&#;an a&#;&#;nma ya da çizilmeleri kapatabilirsiniz.
  • Bunun için ayakkab&#;n&#;z&#;n türüne göre mat ya da parlak beyaz oje al&#;p görüntüsünden rahats&#;z oldu&#;unuz bölgeye sürebilirsiniz.
  • Bu yöntem en sevdi&#;iniz beyaz ayakkab&#;lardan vazgeçemedi&#;iniz durumlarda, hayat ve cüzdan kurtaracak niteliktedir.
beyaz oje

Uzun Ömürlü Beyaz Ayakkab&#; Kullan&#;m&#; için:

  • Beyaz ayakkab&#;lar&#;n sararmas&#;n&#; önlemek için, gün sonunda ayakkab&#;lar&#; &#;slak mendil ile temizleyebilirsiniz.
  • Dü&#;ük derecede makineye atmak isterseniz; mutlaka ayakkab&#;larla beraber büyük bir havlu ya da çar&#;af koymal&#;s&#;n&#;z.
  • Ayakkab&#; ba&#;lar&#;n&#; zaman zaman yenilemeniz gerekti&#;ini de unutmay&#;n&#;z.
beyaz spor ayakkab&#; nas&#;l temizlenir

Fayans Aralar&#;n&#; Temizlemenin En Kolay 5 Yolu

Oje Lekesi Nas&#;l Ç&#;kar? Evdeki Malzemelerle 4 Basit Yöntem

Mutfak Lavabosu Temizli&#;i – En Pratik 4 Do&#;al Yöntem, Kesin Sonuç

Kararan Gümü&#; Nas&#;l Parlat&#;l&#;r? Evdeki Malzemelerle 7 Pratik Çözüm

Saça, K&#;yafete Yap&#;&#;an Sak&#;z Nas&#;l Ç&#;kar? Leke Gideren 5 Kolay Yöntem

Sararan Beyaz Ayakkabı Tabanı Nasıl Temizlenir detaylı bilgilendiriyoruz. Diş Macunu ile Ayakkabı Beyazlatma işte detayları.

Sararan beyaz ayakkabı tabanı nasıl temizlenir sorusu beyaz ayakkabı giymeyi sevenler için önem taşıyor. Pratik yöntemler sayesinde beyaz ayakkabılarınızı evdeki malzemeler ile temizleyebilirsiniz. Bu sayede ayakkabılarınız ilk günkü görünümüne kavuşmuş olacaktır.

Diş Macunu ile Ayakkabı Beyazlatma

Diş macunu ile ayakkabı beyazlatma etkili temizlik yöntemlerin başında gelmektedir. Diş macunu yapısı itibariyle beyazlatıcı özelliğe sahiptir. Beyaz ayakkabıları temizlemek için de kullanılabilir. Düş macununu seçerken ise beyaz ve renksiz olmasına dikkat edilmelidir. Bazı diş macunları turuncu, kırmızı, mavi ve siyah gibi renklerde bulunabilmektedir. Bu türden diş macunu seçmek istenen etkiyi yaratmama anlamına gelecektir.

Temizleme işlemini yapmak için diş fırçasına bir miktar olacak şekilde beyaz diş macunu sıkın ve diş fırçası ile ayakkabınızı adeta diş fırçalar gibi fırçalamaya başlayın. Kirli olan kısımları fırçaladıktan sonra nemli bir bez yardımı ile yüzeyde kalan macunları silin ve güneş ışığında 3 – 4 saat kurumaya bırakınız. Kuruma işlemi sonrasında ayakkabılarınızda özel bir beyazlık oluşacaktır.

Sıkan Ayakkabılar Nasıl Açılır?

Adidas Ayakkabı Outlet İndirim

Sararan Adidas Ayakkabı Nasıl Beyazlatılır?

Sararan Adidas ayakkabı nasıl beyazlatılır sorusu spor ayakkabı giyenler arasında merak ediliyor. Sararmış beyaz spor ayakkabınızı şu yöntemler ile temizleyebilirsiniz;

  • Sararma oluşan bölgeyi diş macunu, ayakkabı temizleyici veya yüzeye zarar vermeyecek yapıda olan sabunlu su ile yıkayın. Çok az miktarda suyun içine beyaz sirke de katabilirsiniz. Beyaz sirke özellikle sararma lekelerini çıkarmak için çok etkili olacaktır.
  • Bez ile sararan bölgelere işlem yaptıktan sonra nemli bez yardımı ile işlem yapılan bölgeleri durulayın.
  • Durulama sonrasında kuruma işlemi için birkaç saat boyunca ayakkabıları gün ışığında bırakınız.

Bu yöntem ile kolayca sararmaları ayakkabıdan çıkarabilirsiniz.

En Ucuz Adidas Ayakkabı

Çamaşır Suyuyla Ayakkabı Beyazlatma

Çamaşır suyuyla ayakkabı beyazlatma mümkün olmasına rağmen dikkatli olunması gereken bir süreçtir. Bazı ayakkabılar kaliteleri ve yapıları gereği kimyasal kullanımı için uygun değildir. Çamaşır suyu kimyasal olduğu için bazı ayakkabıların bozulmasına yol açabilir. Ancak kalitesi açısından sorun olmayan ayakkabılar için çamaşır suyu kullanımı yapılabilir. Bu türden ayakkabılar çamaşır suyu ile beyazlatılabilir. Ama yine de çamaşır suyunu seyrelterek kullanmanız gerekmektedir. Su ve çamaşır suyunu bir kap içinde karıştırarak diş fırçası yardımı ile sararma olan bölgeye sürmeniz yeterli olacaktır.

Adidas UltimaShow Kadın Fiyatı

Spor Ayakkabı Temizlemenin 10 Püf Noktası

1- Genel Temizlik İçin Diş Fırçası

Spor ayakkabıların düzenli temizliği için diş fırçasından yararlanmak mümkündür. Bu süreçte ilk olarak ayakkabıların bağcıkları çıkarılır. Ardından beyaz sabunla hazırlanan suya fırçayı batırarak ayakkabı fırçalanır. Bu işlem nazikçe yapılmalıdır. Ayakkabının bağcıkları da aynı suda yıkanarak temizlenir. Son olarak bol suyla durulanır.

2- Küf Lekelerine Özel Gliserin

Bazen ayakkabılar uzun süre kullanılmadan dolap içeriğinde muhafaza edildiğinde küf lekeleri ortaya çıkabilir. Bu tür durumlarda küflerden ayakkabının arındırılması için gliserin kullanımı tavsiye edilir. Bunun için öncelikle bir miktar pamuğa gliserin dökülmeli ve bu pamukla spor ayakkabıdaki küflü bölgeler silinmelidir.

3- Sirke Kullanımıyla Temiz ve Hijyenik Ayakkabılar

Her evde yer alan ve çok çeşitli amaçlarla kullanılan sirkenin temizlik konusunda oldukça kullanışlı olduğu bilinir. Spor ayakkabı temizliğinde de muazzam sonuçlar ortaya çıkaran sirkenin uygulama yöntemi de oldukça kolaydır. Yarım bardak suya bir fincan beyaz sirke konur. Bu karışıma yumuşak bir bez batırılır ve ayakkabının kirli bölgeleri bezle silinir. Silme işleminin ardından kuru bez yardımıyla ayakkabının ıslaklığı alınır ve güneşe bırakılarak kurutulur.

4- Her Spor Ayakkabı Çamaşır Makinesinde Yıkanır mı?

Spor ayakkabı temizliği söz konusu olduğunda akıllara ilk olarak çamaşır makinesi gelir. Bununla birlikte bezden yapılan ayakkabılar için çamaşır makinesi uygun olmasına rağmen diğer malzemelerle yapılan spor ayakkabılar için doğru bir uygulama değildir. Çünkü çamaşır makinesinde yıkandığında bu tür ayakkabılarda yıpranma meydana gelir ve kullanım ömrü kısalır.

5- Beyaz Diş Macunuyla Kusursuz Temizlik

Spor ayakkabıları temizlerken beyaz diş macunundan yararlanılabilir. Kullanılmayan bir diş fırçasına beyaz diş macunu sürülür ve ayakkabıdaki lekeli bölgeler fırçalanır. Böylece lekeler kolaylıkla giderilir.

6- Karbonatla Etkili Spor Ayakkabı Temizliği  

Spor ayakkabının temizliğinde karbonat temizlik için etkili bir yöntemdir. Bir miktar ılık suya karbonat eklenir ve yumuşak bir diş fırçası yardımıyla lekeli bölgeler temizlenir.

7- Ayakkabıya Özel Tasarlanan Temizleyiciler ve Süngerler

Spor ayakkabılar için özel olarak tasarlanan temizleyiciler ve süngerler mevcuttur. Bu tür ürünlerin kullanılmasıyla istenen temizlik kolaylıkla sağlanır.

8- Sararan Beyaz Spor Ayakkabılar İçin Cif Mucizesi

Beyaz ayakkabılarda zamanla sararma meydana gelir. Bu sararmaların giderilmesi için cif kullanılır. Diş fırçasının üzerine bir miktar cif dökülür ve ilgili bölge nazikçe fırçalanır. Bir süre cif lekeli bölgede bekletilir, ardından nemli bez yardımıyla ayakkabı silinir.

9- Makineden Yıkanmadan Ayakkabı Kokusunun Giderilmesi

Ayakkabıda koku oluştuğunda çamaşır makinesinde ayakkabının yıkanması yerine çıkarılabilir taban kullanılması uygun olacaktır. Sadece tabanın beyaz sabunla yıkanması tavsiye edilir.

Spor Ayakkabıda Kokunun Önlenmesi

Spor ayakkabıda kokunun oluşmaması adına ayakkabının iki gün peş peşe giyilmemesi önemlidir. Bu nedenle birden fazla ayakkabı edinilmesi ve dönüşümlü olarak giyilmesi önerilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası