karaburun olta balıkçılığı / Kıyı Avı Balık Meraları (@samsara_fishing) • Instagram photos and videos

Karaburun Olta Balıkçılığı

karaburun olta balıkçılığı

Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan yarışma, İzmir başta olmak üzere farklı kentlerden gelen olta tutkunlarını buluşturması açısından büyük merak uyandırıyor. 

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, bu yılki sloganı “Maskemi Takarım Levreğimi Tutarım” olarak belirlenen yarışmaya başvuruların; [email&#;protected] adresine isim, soyad, doğum tarihi, ikamet edilen il ve telefon numarası bilgileri belirtilip mail atılarak yapılacağını söyledi. Yarışmanın amatör sportif balıkçılık yapan vatandaşların yoğun ilgisine sahne olduğunu hatırlatan Erdoğan, söyleşi ve aktivitelerin de bulunduğu, sabaha kadar devam edecek yarışmada katılımcılara ve ailelerine sucuk ekmek, çorba ikramı ve çeşitli sürprizler hazırlayacaklarını sözlerine ekledi.

Karaburun'da balıkçılar olta başına geçiyor yenigün gazetesi

KÜÇÜK BALIĞA KÜÇÜK KATSAYI

Foçalı Av Market sponsorluğunda pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecek etkinliğe katılım kişi ile sınırlandırılırken, yarışma sadece At-Çek (spin) disiplininde yapılacak. Amatör balıkçıları bir araya getirecek organizasyon, sportif amaçlı balık tutulmasını sağlayarak, gerektiği durumlarda sosyal sorumluluk bilinci ile balıkların salım yapılması bilincini uyandırmayı amaçlıyor. Amatör balıkçılığın sürdürülebilirliği açısından yarışmada 40 santimetre altındaki levrekler değerlendirmeye alınmayacak ve 1., 2. ve 3.’lük ödülleri ve Kalamar Ödülü sahiplerini bulacak.

 Yarışmaya katılmak isteyenlerin [email&#;protected] adresine isim, soyad, doğum tarihi, ikamet edilen il ve telefon numarası bilgilerini belirterek mail atması gerekiyor.

Yarışma, amatör deniz tutkunlarının kıyasıya mücadelesine sahne olurken, yarışmacılar ve ailelerine çok eğlenceli bir hafta sonu yaşatıyor. Karaburun Belediyesi’nin 30 20 (Dâhili ) numaralı telefonundan ya da 51 99 numaralı Whatsapp hattında da bilgi alabilecek katlımcıları yarış sonrası sürpriz hediyeler de bekliyor.

İzmir-Karaburun tavsiye

Öncelikle bu bilgilendirici cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Maalesef forumda gündür pek aktif olamadığımdan biraz geç cevap yazabiliyorum.

@ sparus

Boru kurdunu, sülünezi (sülünez bir ihtimal) eve sokarsam muhtemelen arkadaşlar beni boru kurtlarıyla beraber bahçeye koyar. :) Ondan dolayı günlük madya çıkarmayı ve kokusuz bulaşmaz tavuk göğsünü söyledim. Ama aklıma geldi her ne kadar verimi biraz daha düşük olsa da konserve sülünez görmüştüm. Bulursam konservesini alırım kesin. :D Keşiş yengecini denemiştim önceden etsiz ve ufak olduğundan hemen dağılmıştı Pek verim alamamıştım o zaman ama araştırmak lazım belki bir tekniği vardır.

@korel

Hocam verdiğiniz haber bir harika doğrusu. Patlayan çiftlik ve doğaya karışan tonla levrek

Dediğiniz pellet yemlerden önceden edinmiştim ancak iğnede hemen dağılıyordu malum. Dediğiniz macun kıvamı çok mantıklı geldi açıkçası. ilk deneyeceğim şey olucak bu sefer. Kupes ufaktır ama iyidir. Bunlardan tavukla çok tutardım eskiden. Hatta sigara izmaritini bile kesip sinek iğneye taktığımda atlayanlar olmuştu. :)

@ jackalll

sülünezin yanında madya ve bulabilirsem ufak yengeç deneyeceğim çipuraya. sonuçları mutlaka yazarım

@gezgin70

Bahsettiğiniz tekniğe biraz göz attım oldukça ilgi çekici ve levrek için ideal bir yöntem. Hatta silikon karideslerle verim oldukça artttırılabilir diye tahmin ediyorum. Ancak maalesef uçakla seyahat edeceğimden hem yemli takımı hem at-çek takımımı yanıma alamıyorum. Ona bir sonraki sefer denemek üzere diyeyim şimdilik.

Merhaba arkadaşlar bu yazımda size Karaburun Dolungaz  koyundan bahsedeceğim. O bölgede kamp yapmak isteyenler varsa kafalarında  ön fikir oluşmasını sağlayabilirim umarım. 

Karaburun İzmire oldukça uzak kalıyor o yüzden gitmeden önce 2 defa düşünenler olabilir, ama zaten işin çekiciliği de burda bana göre. Şehirden uzaklaşa bildiğiniz kadar uzaklaşmalı sınız. Ancak o zaman o mis gibi deniz havasını tam anlamıyla içinize çekmiş olursunuz. Mecaz olarak söylemedim geldiğinizde istemsizce ara sıra derin bir nefes alıyorsunuz vücudunuzun buna ihtiyacı var. Dolungazdan bahsedeyim biraz Google Maps ile giderseniz saçma sapan keçi patikalarına aracınızı sürebilirsiniz. Zeytindibi mangal ve kahvaltının yanındaki yoldan girmeniz gerekiyor yolu takip edip 2. soldan dönüp sonraki çatalda yine sol yapıp dolungaza varabilirsiniz. zaten derme çatma tabelalar da var yardımcı olurlar.

                                             Gitmeniz gereken yolun uydu görüntüsü.

                                                                      Kamp Alanı

                                                   
Dolungaza geldiğiniz zaman burada ŞirinBaba Campingi görüyoruz. haziranı için kişi başı fiyat 40 TL ödedik. kendi çadırınız ile gelip kalabilirsiniz. Tuvaletleri şaşırılacak kadar temiz genelde camping yerlerinde zor denk geldiğim bir şey olduğu için işletmeyi tebrik ederim. Kafetaryasında makarnalar pizzalar ızgara alkollü alkolsüz içecekler bulunuyor. Tek sevmediğim olay mangal işlerini tek bir yerde yapmak zorunda olmanız. Yangın korkusundan olsa gerek mangal etkinlikleri tek bir yerde toplanmış çadırınızın başında yakamıyorsunuz. çadır kurma yerleri için sessiz tenha yerler oldugu gibi geniş düzlüklerde var  tercihinize göre kurabilirsiniz.
Şimdi geldi burada olma sebebimize DENİZ.

                                            Dolungaza inerken yol üzeri manzaranız.

Burasının suyuna aşık olabilirsiniz. maldivlere kafa atacak berraklıkta bir suyu var. Ayaklarınızı suya soktuğunuz yer bir kaç metre irili ufaklı taşlar ve   rahatsız edici bir dip yapısı var ama biraz sabredip ilerlerseniz bu kadar yolu neden çektiğinizi hemen anlayacaksınız. Suyun berraklığı renkleri ruhunuzu okşayacak ruh halinize kadar işleyecektir. Ben şahsen suda yüzerken çok huzurlu hissettim kendimi.

İçeride sıkıntılı elemanlar yok genelde aile yada çiftler tercih ediyor burayı gördüğüm kadarı ile  ama hafta sonunu bilemem ben hafta içi çok huzurlu bir gün geçirdim.

                                                      Dolungazda Zıpkın Avcılığı

Amatör olarak hem  tüfek ile sualtı avcılığı hemde olta ile balıkçılık faaliyetlerini çok seviyorum.

Bu harika berraklıktaki su ve dip yapısında dalışıma başlarken beni çok heyecanlandırdı ama maalesef umduğumu bulamadım :(

Mera yavru Mırmırlar ve diğer Siparidae familyası balıklarla dolu ama avlanacak boylarına rastlamak çok zor  ve onlarda diğer bölgelerin balıklarına göre  daha temkinliler. Merada baskın olarak Salpa ve Papağan balıkları var. Önüme çıkan Salpalara lezzetli bulmadığım için atış yapmadım sadece 1 tanesini alıkoydum ki yediğimde buranın Salpalarının da epey lezzetli öğrenmiş oldum. Papağan balıkları da heryerde olduğu için vuracak balık bulamazsam buraya gelir vururum diyerek 1 papağan vurarak garanti nasıl olsa diye açılmaya devam ettim. Açıklarda da istediğim balıklar yoktu  bende kıyıya yüzmeye başladım kıyıda cirit atan papağan balıkları da ortadan kaybolduğunu görünce  çıkmama 5 dakika kala güzel bir Yaladerma balığı ile avı bitirdim.

                                               

Zıpkın ile ilgili çevreden aldığım bilgiler:

1-Dolungazın sol tarafı açıklarında Metra plaka taşlarında Sinağrit oluyormuş.

2-Ağustosta çok iri Topan Kefaller buralara giriyormuş

                                                             Dolungazda Olta Avı

Denize doğru yüksek kayalıklar Olta atmanız için çok müsait ve hiç bir takımı da taktırmadık önü kumluk olduğu için bir yerlere taktırarak takım kaybetmiyorsunuz. Oltayı atar atmaz harami balıklar çullanıyor pat küt derken gramı geçmeyen Mırmırlar gelmeye başlıyor oltalara,  siz salıyorsunuz onlar geliyor derken akşam oluyor mera sakinleşiyor haramiler azalıyor. Zilleriniz deli gibi çalıyor kamış adeta dans ediyor. Ne geldi Granyoz mu ? iri bir Mırmır mı ? ama gelenin kafa atışını hisseder hissetmez bir hüsran kaplıyor içinizi yine o geldi ! Belki gelmemiştir başka bir şeydir diye umudunuzu kaybetmeyerek çekiyorsunuz balığı karaya ve çıkan şey bir mığrı. Takımı dolamış heryerine sinirli sinirli çatacak yer arıyor. Kayalara taktırmadığınız takımınızı Mığrı hallediyor. Yavaştan toplanayım ama o sırada bir atış daha yapayım diyorsunuz siz toplanana kadar yine bir mığrı basıyor oltaya size de toplanıp gitmekten başka seçenek kalmıyor. 

Olta ile ilgili duyduğum söylentiler:

1- "Bence hiç atmayın attığınıza deymez".

Özet ve bazı merak edilebilecek bilgiler de şöyle;

 - Sivrisinek yok denecek kadar az ama onların yerini aratmayan karasinekler var.(Haziran verileri)

 - Balık çok yok Papağan sürüsüne denk gelirseniz bölgeden ayrılmadan karnınızı doyuracak kadar vurmalısınız.

 - Suyu bir çok yerde göremeyeceğiniz kadar temiz.

Karaburun Dolungaz için bir gecelik tatil ve av raporum bu arkadaşlar gidip gitmemek size kalmış ama yine de tavsiye ediyorum Selametle..

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası