ikinci sınıf verilmeyen toplananı bulma / 2. Sınıf Matematik Verilmeyen Toplananı Bulma konu anlatımı

Ikinci Sınıf Verilmeyen Toplananı Bulma

ikinci sınıf verilmeyen toplananı bulma

2. Sınıf Verilmeyen Toplananı Bulma &#; 2

Verilmeyen toplananı bulma etkinlik 2. sınıf , verilmeyen toplananı bulma konu anlatımı, çalışma kağıtları ve değerlendirme test etkinlikleri. Verilmeyen toplananı bulma etkinliklerine konu anlatımı ile başlıyoruz. Verilmeyen toplanan nasıl bulunur? Verilmeyen toplanan ile ilgili örnek soru çözümleri. 3 ile hangi sayıyı toplarsak 8 eder? Toplamdan verilen sayıyı çıkarırız. 3 ile hangi sayıyı toplarsak 4 eder? Toplamdan verilen sayıyı çıkarırız. Görseller ile ilişkilendirilmiş kolaydan zora hazırlanan etkinlikler.

Verilmeyen Toplananı Bulma 2. Sınıf Etkinlik

Verilmeyen toplananı bulma ikinci sınıf etkinlik sayfaları örnek ve çözümlü etkinliklerden oluşmaktadır. Aşağıda verilmeyen toplananları örnekteki gibi bulma etkinlikleri. Paraşütler üzerindeki toplama işleminde verilmeyen toplananları bulma çakılma kağıtları. Aşağıdaki toplama işleminde verilmeyen toplananları bulma ve doğru olan sonuçlarla eşleştirme etkinlikleri. Aşağıdaki toplama işleminde verilmeyen toplananları bulalım çalışmaları. Verilmeyen toplananı bulma etkinlik 2. sınıf çember üzerinde verilmeyen toplananları bulma etkinlikleri. Verilmeyen toplananı bulmaya yönelik etkinlik sayfaları.

Verilmeyen Toplananı Değerlendirme Testleri

Verilmeyen toplananı bulma etkinlik ikinci sınıf değerlendirme testleri olarak da kullanılabilir. Konu anlatıldıktan sonra haftalık ödev olarak da kullanılabilir. Etkinliklerde sorulan sorular farklı düşünmeyi gerektiren yeni nesil sorulardan oluşmuştur.

Hazırladığımız etkinliği aşağıda verilen linkten indirebilirsiniz. Dilerseniz youtube kanalımıza abone olarak konu anlatımlarında haberdar olabilirsiniz. Kanalımıza buradan ulaşabilirsiniz.

verilmeyen-toplanani-bulmasinif-İndir

2. Sınıf Matematik Verilmeyen Toplananı Bulma konu anlatımı

Haberin Devamı

 Ali'nin babası toplamda 10 tane kalem daha getirmiş. Peki bu işlemi nasıl yaptık? Gördüğümüz gibi ilk işlemde ikinci toplanan yoktur. Bu sebepten dolayı toplam sayıdan elimizdeki toplanan sayıyı çıkardığımız zaman verilmeyen toplananı buluruz. Yani verilmeyen toplanan 10 sayısıdır. Böylece Ali'nin elinde ilk başta 20 tane kalem varken sonra babası 10 tane kalem daha getirmiş ve toplamda 30 tane kalem olmuş.

Not: Toplama işleminde verilmeyen toplananı bulabilmek için, toplam sayısından elimizde bulunan bir tane toplananı çıkartırız. Yapacağımız bu çıkarma işlemi ile beraber verilmemiş olan toplananı bulmuş oluruz.

 Kısacası verilmemiş olan toplananı bulmak için toplamdan diğer toplananı çıkarırız. Böylece sonucu bulmuş oluruz.

 Bu şekilde siz de birçok farklı örnek yapabilir ve verilmeyen toplanan sayı rahatlıkla bulabilirsiniz. Şimdi bu konuda bazı örnekler ele alalım ve çözmeye çalışalım.

Örnek:

 ….

 20

 45

 Şimdi yukarıdaki işlemi yapalım ve verilmeyen toplananı bulalım. Böyle durumlarda ne yapacaktık? Toplamdan diğer toplananı çıkararak verilmeyen toplananı bulacaktık.

 45

 20

 25

 Gördüğümüz gibi toplam sayıdan diğer toplanan çıkardık ve verilmeyen toplanan sayı bulmuş olduk. Yani verilmeyen diğer toplanan sayı 25 sayısıdır. Böylece iki tane toplanan olan 20 sayısı ve 25 sayısını topladığımız vakit 45 sonucunu buluruz.

Haberin Devamı

 Şimdi bunu 3 tane toplama işlemi üzerinden ele alalım ve yapmaya çalışalım.

 15 15 50

 22 22 37

 … 37 13

 50

 Bu defa elimizde 3 tane toplanan bulunuyor. Ancak toplananlardan biri bulunmuyor. Peki bunu nasıl bulduk? İlk olarak elimizdeki 2 tane toplananı bir araya getirdik ve toplayarak 37 bulduk. Daha sonra toplam sonuç olan 50'den 37'ye çıkardık ve verilmeyen toplananı bulmuş olduk. Yani burada işlem hep aynı şekilde gerçekleşmektedir. Buradaki tek fark bu sefer elimizde 3 tane toplanan bulunuyor.

 Şimdi birkaç örnek daha yapalım ve siz bu örnekleri kendiniz inceleyin.

 …. 30

 15 15

 30 15

 40 60

 … 40

 60 20

 Bu şekilde işlemleri yapmak suretiyle kolayca verilmeyen toplanan sayıyı bulabiliriz. Karşımıza böyle örnekler çıktığı zaman ilk olarak toplam sayıdan verilen toplananı çıkaracağız. Böylece verilmeyen toplanan karşımıza çıkar. Daha sonra normal işlemi yapabilmek için iki tane toplanan sayıyı toplayarak sonucu elde edebiliriz.

Haberin Devamı

Not: Toplama işleminde kaç tane toplanan olursa olsun, mutlaka yapacağımız işlem aynı şekilde gerçekleşir. Yani toplam sayıdan toplananlara çıkaracağız ve verilmeyen toplananı bulmuş olacağız.

 Yukarıdaki örnekleri ve tanımlamalar ile beraber notları okuyarak bu konuyu daha iyi bir şekilde anlayabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası