nohut yemegine hangi baharat yakisir / Baharatlı Nohut Güveç Tarifi: Baharatlı Nohut Güveç Nasıl Yapılır? | Lezzet

Nohut Yemegine Hangi Baharat Yakisir

nohut yemegine hangi baharat yakisir

Etsiz Nohut Yemeği Tarifi

Etsiz Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

Etsiz nohut yemeği için malzemeleri hazırlayın! Nohut yemeği tüm sofraların ve birçok kişinin sevdiği yemeklerden biridir. Etli ve etsiz sunulan nohut yemeğini yapmak oldukça kolaydır. Bu tarifimizde sizin için etsiz nohut yemeği nasıl yapılır, açıkladık. Tek yapmanız gereken nohutları bir gece öncesinde sıcak su da bekletmek. Eğer nohutlar midenize dokunuyor ve gaz yapıyorsa, ev yapımı kefirinizde ya da kefir altı suyunda bir gece öncesinde nohutları bekletebilirsiniz. İşte etsiz nohut yemeği tarifi

Etsiz nohut yemeği nasıl yapılır?

Birinci adım: Nohudu bir gece önceden sıcak suya bırakın.

İkinci adım: Ertesi gün süzüp üzerine temiz su alarak dakika haşlayın.

Üçüncü adım: Daha sonra yağı tencereye alın ve yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.

Dördüncü adım: Biberi doğrayıp soğana ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Beşinci adım: Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Altıncı adım: Son olarak içine nohudu ekleyin.

Yedinci adım: Biraz karıştırıp üzerine kaynar suyu ve tuzu baharatları koyun.

Sekizinci adım: Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.

Son adım: Nohudunuz iyice pişince ocağı kapatın ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

 

Hangi yemeğe hangi baharat yakışır?

Haberin Devamı

Birçok kültürde olduğu gibi ülkemizde de kullanılan baharatlar, verdikleri aromalarla yemeklerin tadına tat katarlar. Peki, hangi yemeğe hangi baharat daha çok yakışır? İşte bu sorunun cevabını Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger verdi ve baharatların faydalarını da anlattı.


Hangi yemeğe hangi baharat yakışır

Acı kırmızıbiber: İştah açıcı bir baharattır. Yapılan çalışmalarda metabolizmayı hızlandırıcı özellikte olduğu kanıtlanmıştır. gramı kalori içerir.

* Sıcak servis edilen yöre yemeklerine oldukça yakışır. Hem renk hem de acılık vermek için kullanılır.

Karabiber: Toz olarak tüketilebilir. Taze olanı da yoğun bir koku ve lezzet sunar. gramı kalori içerir.

* Baharlı ve acı bir tadı olan karabiber, hemen hemen her türlü yemekte kullanılabilir.

Kimyon: Genel olarak Ortadoğu, Çin, Hint ve Meksika mutfağında kullanılmakla birlikte Türk mutfağında da sıklıkla tercih edilir. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Gaz giderici özelliği ile bilinir, bu nedenle gaz yapıcı özellikteki (kuru baklagiller, karnabahar vb. kükürtlü sebzeler) yemeklere ilave edilebilir. gramı kalori içerir.

* Köftelere, et yemeklerine ve bazı kuru baklagillerin (nohut, kuru fasulye gibi) bulunduğu yemeklere çok yakışır.

KARABİBER VE KİMYONUN LEZZET KATTIĞI BİR YEMEK OLAN FALAFELİN TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!


Hangi yemeğe hangi baharat yakışır

Nane: Taze ya da kurutularak kullanılabilen nane, ferah kokusu ve tadı sayesinde çorbalardan salatalara kadar birçok yemekte hatta içecekte kullanılabilir. Tariflerde kullanımına, damak zevkine göre karar verilmelidir. gramı kalori içerir.

* Koyun ve kuzu eti ile yapılan yemeklere yakışır.

Kekik: Bir Akdeniz baharatı olan kekik, Türk mutfağında ve dünya mutfaklarında önemli yer tutar. Hem taze hem de kurutularak tüketilebilir. Yoğun kokusu ve lezzeti olmasına rağmen diğer tatları bastırmaz, yemeklere hoş lezzet bırakır. Kekik, mide rahatsızlıklarına iyi gelmesiyle bilinir. gramı kalori içerir.

* Etlerle, ızgaralarla, sebzelerle ve balıklarla büyük uyum yaratır.

Köri: Özellikle Uzak Doğu mutfağına özgü bir baharat olarak bilinen köri; kimyon, acı kırmızıbiber, zerdeçal, kişniş, karanfil, zencefil gibi 13 farklı baharatın harmanlanmasıyla oluşur. gramı kalori içerir.

* Et, tavuk, hindi eti ve balık yemeklerine çok yakışır. Bazı sebze yemeklerine de hoş bir lezzet ve koku verir.


Hangi yemeğe hangi baharat yakışır

Kişniş: Kökeni Akdeniz olan kişnişin bütün kısımları yemeklerde kullanılır. Maydanozu kullanabileceğiniz her türlü tarifte kullanılabilir. gramı kalori içerir.

* Etli tariflere, zeytinyağlı dolmalara, köftelere ve sebze yemeklerine oldukça yakışan bir baharattır.

Fesleğen: Yaprakları taze veya kurutularak kullanılabilen bir baharattır. Akdeniz ve İtalyan mutfaklarında önemli bir yer tutar. Sıcak yemeklerde kullanılırken genellikle son dakika yemeğe katılır çünkü piştikçe istenen ferah kokusunu kaybeder. gramı kalori içerir.

* Sarımsaklı, kıymalı ve sütlü soslara oldukça yakışır. Taze salatalara, kabuklu deniz mahsulleriyle hazırlanan yemeklere de güzel tat bir verir.


Hangi yemeğe hangi baharat yakışır

Biberiye: Akdeniz'e özgü bir bu baharat olan biberiye, hem taze hem de kurutularak tüketilebilir. gramı kalori içerir.

* Kurutulmuş olanları özellikle kümes hayvanlarının etlerinde, et yemeklerinde ve soslarda kullanılır. Tazesi ise salatalarda oldukça yoğun bir şekilde kullanılır ve güzel bir tat verir.

Not: Yemeklere eklenecek baharatların son dakikalarda (servis öncesi) ilave edilmesi daha uygun olur. Bu uygulama; baharatın yanmaması, kokusunun ve tadının değişmemesi için oldukça önemlidir.

#Baharat#Tat#Lezzet

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Merhabalar Sevgili Dostlar,

Özellikle kış aylarında evlerde çok pişen yemeklerden biridir yeşil mercimek. Ben çocukluğumda hep rahmetli anneannemin pişirdiğini, sırf ben yemekte kıyma sevmiyorum diye içine eklemediğini dün gibi hatırlıyorum.

Bizim evde salatası, yahnisi, erişteli mercimek çorbası yapılsa da yemeği evlediğimden bu yana ya 1 ya da 2 kez pişirilmiştir sanırım, o nedenle de bugüne kadar bloga eklememişim. Yeşil mercimek, genellikle kara şimşek (havuçsuz ve patatessiz olanı) diye tabir edilen ve erkeklerin pek sevmediği bir baklagil yemeği. Yine de biraz yoğurt ve turşu takviyesi yanına da bulgur pilavı ya da buğday pilavıyla kandırabilir, harika bir akşam yemeği sofrası kurabilirsiniz.

zeytinyağlı yeşil mercimek

Yeşil mercimeği pişirirken önemli olan bir nokta var o da bir gece önceden suya koyup ıslatmak ve pişirmeden önce süzüp sudan geçirmek. Bu sayede ağır gelmiyor ve gaz yapmıyor. Bazıları ön hazırlığında haşlasa da ben yemeğini yapacaksam haşlamıyorum ve kavurduğum malzemelere direk süzdüğüm mercimeği ilave ediyorum.

Pişirirken içine mutlaka diş sarımsak ilave etmenizi öneririm eğer varsa 1 sap kereviz ilavesi de yapabilirsiniz.

Sevgiler…

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek (1 gece önce ıslatılmış)
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı biber&domates karışık salça
  • 1 diş sarımsak
  • 5 su bardağı sıcak su ya da et suyu (gerekirse bardak daha)
  • Tuz

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın. Havuç ve patates soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
  2. Tencereye yağı ve soğanı alıp biraz tuz ekleyerek hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Kavurduğunuz soğanlara havucu ilave ederek 2 dakika daha kavurun.
  4. Havuçların üzerine salçayı ve sarımsağı ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
  5. Patatesleri ilave ederek kez karıştırın ve mercimeği ekleyin.
  6. Mercimeğin üzerine 5 su bardağı su ilave edin ve karıştırın. Kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra tencere kapağını az aralık bırakarak altını kısın.
  7. Mercimekler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırıp kontrol ederek pişirin. Mercimekler yumuşayınca tuzunu ekleyin, karıştırın ve taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası