işyeri açmak isteyen bayanlara devlet desteği / İş Kuracak Bayanlara Devlet Destekleri

Işyeri Açmak Isteyen Bayanlara Devlet Desteği

işyeri açmak isteyen bayanlara devlet desteği

Kendi işini kuracaklara devletten kredi: 12 ay geri ödemesiz bin TL kredi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda kendi işine kuracaklara devletten kredi desteği sağlanacağı belirtildi.  bin TL’ye kadar kredilerde ertelemeli ve uygun faizlerle destek sağlayacak olan hükümet, böylece yeni iş alanlarının açılması, ekonomik hareketliliğin sağlanması konusunda önemli bir adım atmış olacak. Kredilerde yetkili banka ise Halkbank olacak.

Kendi işini kuracaklara devletten kredi!

Kendi işini kurmak isteyen herkesin dahil olabileceği yeni teşvik paketinde 6 farklı başlık bulunuyor. Gençler, kadınlar ve erkekler için özel farklı paketlerin de yer aldığı kredi teşviklerinde 12 ay geri ödemesiz bin TL kredi ile yeni bir işin kurulması noktasında sermaye desteği sağlanıyor. Ofis, iş yeri, restoran, yeni bir girişim için kullanılabilecek kredilerde herhangi bir şart bulunmuyor.

Kadın girişimcilere kredi desteği

Kadın girişimci olarak kredi kullanmak isteyen kadınlara istihdamın arttırılması odak noktalardan birisi. “Bir iş fikrine dayalı olarak ilk defa iş kuracak ya da işini kurmuş olan Kadın Girişimcilerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması, cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla “Kadın Girişimci Kredisi” oluşturulmuştur.” denilen kredilerde bin TL’ye kadar kredi alınabiliyor. Şartlar ise şöyle;

İşini kurmuş olan kadın girişimciler için azami TL,

Yeni iş kuran kadın girişimciler (6 aydan kısa süredir faaliyette bulunan) için azami TL’dir.

Kadın Girişimcilere yukarıda belirtilen azami limitler dışında; asgari 10 bin TL Ticari KMH (Kredili Mevduat Hesabı) ve asgari 10 bin TL limitli Paraf Üreten Kadın Kredi Kartı ürünleri sunulacaktır.

Üniversite mezunlarına kredi

Üniversite mezunu olanlar için ise kredi limitleri bin olarak belirlenmiş durumda. Kendi alanıyla ilgili iş yapmak, iş yeri açmak isteyenler bu krediden yararlanabilecek. Veteriner, avukat gibi farklı meslek dalların kapsayan bu kredide, en az 2 yıl deneyim şartı buluyor. Yaş kriterinde ise üst limit 12 ay ödemesiz 60 ay vadeli verilecek bin kredi, 1 yılın ardından ödenecek.

İlkokul mezunlarına kredi

Kendi işini kurmak isteyen ilkokul mezunlarına ise bin TL’ye kadar kredi desteği sağlanacak. Halk Girişimci Kredisi olarak adlandırılan kredide ise şartlar şöyle;

En az ilkokul mezunu,

45 yaşını aşmamış olan girişimciler yararlanabilecektir.

Genç girişimcilere destek

Gençler için Halkbank tarafından hazırlanan paket ve krediler ise Tekno Girişimci kredisi olarak adlandırılıyor. Gençler için sağlanan kredilerde üst limit bin TL. Ofis açma, ekipman desteği, cihaz alımı gibi farklı ihtiyaçlarda kullanılabilecek kredilerde bilişim ve yazılım sektörü ön planda.

12 ay geri ödemesiz bin TL kredi başvurusu nasıl yapılır?

Belirtilen kriterlere göre kredi başvurusu yapmak isteyenlerin Halkbank KOBİ sayfasına giriş yapması yeterli. Adres üzerinden giriş yapıldığında krediler için uygun seçimleri yaparak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Link ise şöyle;

funduszeue.info

#kredi, kadın, destek, cumhurbaşkanı, halk

bin TL hibe desteği verilecek! KOSGEB'den iş yeri a&#;acaklara m&#;jde! yılında iş kurmak isteyenler

İleri Girişimci Destek Programı

Bu destek programının amacı ülkemizin stratejik öncelikleri doğrultusunda belirlenen sektörlerde girişimcilerin kurduğu yeni işletmelerin hayatta kalma oranının arttırılmasını sağlamaktır.

Bu programa İleri Girişimci Eğitimini tamamlamış olan girişimcilerin kurduğu ve KOSGEB tarafından belirlenen İleri Girişimci Programı Faaliyet Konuları Tablosunda belirtilen konularda faaliyet gösteren işletmeler başvurabilir.

DESTEK TUTARI

Kuruluş Desteği

Gerçek kişi işletme TL

Sermaye şirketi işletme TL

Makine, Teçhizat ve Yazılım Desteği*

Düşük orta-düşük teknoloji seviyesinde faaliyet gösteren işletmelere TL,

Orta-yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet gösteren işletmelere TL,

Yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet gösteren işletmelere

TL,

Mentörlük, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği

TL

Performans Desteği**

Birinci Performans Dönemi***

- gün ise TL

- gün ise TL

- ve üstü gün ise TL

İkinci Performans Dönemi***

- gün ise TL

- gün ise TL

- ve üstü gün ise TL

Sertifika Desteği

TL


İleri Girişimcilik destekleri tamamen geri ödemesizdir.

* Destek oranı %75 'tir. Makine, teçhizat ve yazılımın yerli malı olması durumunda, destek oranına % 15 ilave edilir.

** Her performans dönemi bir yılı kapsar. Sosyal Güvenlik Kurumu 4(a) kapsamındaki tüm personel için hesaplanan prim gün sayısı toplamı esas alınır.

*** Girişimcinin; genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda her bir performans döneminde belirlenen tutarlara TL eklenir.

İş kurmak isteyenlere cazip fırsatlar! Esnaftan &#;ift&#;iye, k&#;yl&#;den kadınlara Devletin desteğinden kimler nasıl yararlanabilir?

AB DESTEKLİ FONLAR DA VAR

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından fonlanan IPARD Programı kapsamında et, süt, kanatlı, yumurta, işleme/ depolama/paketleme tesisleri, bitkisel üretim, arıcılık, kırsal turizm, makine parkları, su ürünleri yetiştiriciliği, yenilenebilir enerji gibi pek çok sektör 'den bu yana destek kapsamında değerlendiriliyor. Yaklaşık 20 bin projeye milyar lira hibe verildi. Yatırım uygulanacak ilde yer alan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme il koordinatörlüklerine başvuru yapılması gerekiyor.

KAYMAKAMLIKLARDAN 15 BİN LİRA SERMAYE

Kaymakamlıklara bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından da, yeni işyeri kurmak isteyen gençlere 15 bin liraya kadar işletme sermayesi sağlanıyor. Vakıflar tarafından KOSGEB veya diğer kuruluşlar gibi kursa katılmış olmak veya ayrıntılı iş planını kabul ettirmek gerekmiyor. SYDV kredisinin alınabilmesi için, vakfa başvuru yapıp dosya açtırmak, açmak istediğiniz işyeri için araştırma yapıp, tüm giderler için teklif mektupları almak ve bu mektuplar ile bir proje haline getirip başvurmak, 2 adet devlet memuru kefil getirmek gerekiyor. 15 bin lira teşvik hibe değil, faizsiz kredi. İlk yıl geri ödemesiz olmak kaydıyla 12 ayın sonunda 36 ay taksitle geri ödeniyor.

KÖYE DÖNENE 30 BİN LİRA

Tarım ve Orman Bakanlığı kırsal kesimlerde kendi işini kurmak isteyen gençlere 30 bin TL tutarında hibe veriyor. 18 ile 41 yaş aralığında olmak ilk şart olarak aranırken, kişinin kendisinin ve evli ise eşinin başka bir işle meşgul olmaması şart koşuluyor. Bu destek, dükkân veya herhangi bir işyeri açmak istemeyen, köyüne dönüş yapıp tarım veya hayvancılık ile uğraşmak, ekmeğini bu işten çıkarmak isteyen vatandaşlarımız için öneriliyor.

GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
DİĞER
AK Partili Dr. Leyla Şahin Usta’dan Meral Akşener’e sert eleştiri: Tek derdi koltuk
TDV: Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası