gürçeşme anadolu lisesi kıyafetleri / İZMİR / BUCA - Gürçeşme Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi

Gürçeşme Anadolu Lisesi Kıyafetleri

gürçeşme anadolu lisesi kıyafetleri

İzmir- Gürçeşme Kanuni Sultan Suleyman Anadolu Lisesi

İzmir- Gürçeşme Kanuni Sultan Suleyman Anadolu Lisesi Firmamız İzmir şehrinde Menderes ilçesinde Şirinyer, Menderes Cd. Menderes Caddesi No, Buca/İzmir adresinde bulunmaktadır.

İzmir- Gürçeşme Kanuni Sultan Suleyman Anadolu LisesiSektör_Adi sektöründe hizmet vermektedir.

İzmir- Gürçeşme Kanuni Sultan Suleyman Anadolu Lisesi Firmamıza sayfa üzerinden mesaj gönderebilir, yorumlarınızı bu sayfa aracılığı ile iletebilir ve firmamız hakkındaki şikayetlerinizi yazabilirsiniz. Sms ile firmamızı istediğiniz kişiye göndererek İzmir- Gürçeşme Kanuni Sultan Suleyman Anadolu Lisesi firmamızı beğenebilir ve firmamız hakkında gelişmeleri takip edebilirsiniz.

İzmir- Gürçeşme Kanuni Sultan Suleyman Anadolu Lisesi firmamıza sayfamızda yer alan iletişim bilgileri aracılığıyla telefon ile ulaşabilir aşağıda yer alan Yol tarifi aracılığı ile konumumuza erişebilirsiniz.

Firmamız bu sayfaya 11 Nisan itibariyle eklenerek internetten bulunmasını kolaylaştırılarak kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

Firmamızı aradığınızda bu sayfadan ulaştığınızı belirterek bu sayfa ile daha fazla ilgilenmemizi tavsiye edebilirsiniz.

İzmir yıl öncesine dayanan tarihiyle dünyada yerleşimin devam ettiği en eski kentlerden biri olup eşsiz konumu sayesinde binlerce yıldır tarım, ticaret, kültür ve sanat merkezi olmuşfunduszeue.inforlerimize şehrimizin güzelliklerini daha detaylı tanıtabilmek için İzmir hakkındaki bilgiler bu bölümde kısaca anlatılmıştıfunduszeue.info’in güzellikleri şehir merkezi ile sınırlı kalmamaktadır. En fazla 1 - 1,5 saatlik mesafeler ziyaretçilere unutulmaz güzelliklerin kapıları açılmaktadır.

İZMİR - BATI; Çeşme, Ildırı (Erythrai) , Seferihisar, Urla, Karaburun ve Mordoğan.
İZMİR - KUZEY; Menemen, Foça, Aliağa ve Bergama.
İZMİR - DOĞU; Kemalpaşa ve Ödemiş.
İZMİR - GÜNEY; Torbalı, Ahmetbeyli, Tire, Selçuk,  Şirince ve Çamlık.

- Şehirle ilgili daha detaylı bilgi için funduszeue.info

- Toplu taşım yönergeleri için funduszeue.info?url=https%3a%2f%funduszeue.info%2f&umid=ED-FE3E-CB8AB-9FAEB6D7&auth=41b9ec4accade1ab43beab-fd6bee21aec46b70cdcd

BALÇOVA ve  İNCİRALTI

Balçova’daki ilk tarihi izler M.Ö yıllarına aittir. İlyada ve Odesia’nın yazarı olan şair Homeros M.Ö. 8 yy. da İzmir’de yaşamıştır. Homeros’un İlyada Destanı’nın bir bölümünde bahsettiği Agamemnon ve Menelaos Troia “Truva” seferini yapan Akhai ordusunun başında bulunan iki komutandır. Askerlerin burada şifa bulması ve de yaralarının iyileşmesi üzerine şifalı suyun çıktığı yere kaplıca kurulmuştur. Türklerin bölgede hâkimiyet kurması ise ’lü yıllarda olmuştur.
Balçova’da bugün Romalılardan kalma Agememnon Kaplıcaları ve Yunanlılardan kalma bir su kuyusu ve mahzeni bulunur. Termal su bu bölgedeki birçok otel tarafından kullanılmakta hatta su sistemi ile evlere de dağıtımı sağlanmaktadır.
Bugün Balçova şehrin yeni yerleşim bölgelerinden biri olup popüler alışveriş merkezlerine ev sahipliği yapmaktadıfunduszeue.infoğal güzellikleri ile öne çıkan İnciraltı her mevsim ziyaretçi çekmektedir. Özellikle hafta sonları yoğunlaşan bölgede şehir marinası, kent ormanı, kuş cenneti ve birçok restoran ve kafe bulunur. Fotoğraf meraklıları için sahil boyunca güzel deniz manzaraları, balıkçı tekneleri, sandallar ve insan manzaraları bulunmaktadır.

Alışveriş Merkezleri
İzmir'in en büyük alışveriş merkezleri Özdilek, Agora, Palmiye, Kipa, Asmaçatı ve Novada bu bölgede bulunmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi
9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi başarılı dinamik kadrosu, yataklı uygulama ve araştırma hastanesi ile öncü bir kurumdur.

Detaylı bilgi için funduszeue.info

İzmir Levent Marina
Marina yat sahiplerine ihtiyaç duyabilecekleri tüm hizmetlerin sağlarken yenilenmiş sahil üniteleri şık restoran, kafe, bar ve seçkin gece kulüpleri ile şehrin atmosferine canlılık getirmiştir.

İnciraltı Deniz Müzesi
İnciraltı İskelesi'nde bulunan iki müze gemide (destroyer ve denizaltı) denizciliğin sosyal, tarihi ve ekonomik gelişimine tanıklık etmiş objeler sergilenmektedir.

İnciraltı Kent Ormanı ve Kuş Cenneti
Kent Ormanı toplam 2 milyon metrekarelik düzenleme alanının bin metrekaresi ağaçlandırılarak İnciraltı’nda oluşturulmuştur. 40 bin ağacın dikildiği alanda İzmirliler günün her saatinde deniz ve yeşilin birleştiği bir ortamda spor, yürüyüş, gezinti ve piknik yapabilmektedir. Ayrıca burası nadir bulunan pembe flamingolara ev sahipliği yapmaktadır.

İzmir Ekonomi Üniversitesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi, "İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı" tarafından kurulmuştur. yılında öğretime başlayan kurum İzmir’in ve Ege Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesidir. Üniversitede, 8 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 2 enstitü, 8 uygulama ve araştırma merkezi bulunmaktadır.

Detaylar için funduszeue.info

Sinemalar
Agora BalçovaTel :  () 10 10                                       funduszeue.info
Cinemaximum Kipa SinemasıTel :  () 87 87              funduszeue.info

Teleferik Dağı
Teleferik kentin simgelerinden birisidir. Balçova ilçesi sınırları içerisinde kalan Teleferik aslında Dede Dağı'nın halk arasında bilinen ismidir. Bu ismi dağın kuzey tepesine kurulan teleferik hattından almaktadır yılında kurulmuş ancak şu anda hizmet dışı olan bu hat yolcularını metre yükseklikteki zirveye çıkarmaktadır. Bugün dağın eteklerinde birçok cafe ve restoran bulunmaktadır.   Teleferik dağı yürüyüş yapanlar doğaseverlerin popüler alanlarındandır.

KONAK MEYDANI (KEMERALTI) ve GÖZTEPE

Şehrin merkezi sayılan Konak semti ve Konak Meydanı aynı zamanda Türk Milli mücadelesinin simgelerine de ev sahipliği yapar.

Saat Kulesi
yılında Sultan Abdülhamit’ in tahta çıkışının yıldönümü nedeniyle Sadrazam Küçük Sait Paşa tarafından yaptırılmıştır. Kulenin saatini Alman İmparatoru II. Wilhelm armağan etmiştir.

Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı
Kurtuluş Savaşı'nın simge isimlerinden olan  gazeteci hasan Tahsin Yunan ordusu İzmir işgale başladığı  15 Mayıs günü en öndeki Yunan sancaktarı vurmuş, akabinde Yunan askerleri tarafından şehit edilmiştir. Hasan Tahsin'in sıktığı bu kurşun, Ulusal Kurtuluş Mücadelesini başlatan ilk kurşun olarak büyük önem taşır.

Konak Pier (Eski Gümrük Binası)
Mimari detayları ile özenli bir cephesi bulunan bu tarihi yapının ünlü mimar Gustave Eiffel ekolüne ait olduğu düşünülmektedir.

Yalı (Konak) Camii
Konak Meydanında bulunan bu yüzyıl yapısı cami çinileri ve sekizgen planıyla dikkat çekmektedir.

Kemeraltı
Kemeraltı Çarşısı yüz yıllardır İzmir’in en canlı alışveriş mekânıdır. İlk yıllarında kapalı çarşı görünümünde olduğundan ‘’Kemeraltı’’ adını almış bu çarşıda her türlü ürünün her çeşidini bulmak mümkündür. Hayat dolu kalabalık sokaklar her gün binlerce insanın akınına uğramaktadır.

Kemeraltı Camii
Yusuf Çavuşzade Ahmet Ağa tarafından yılında yaptırılan camii İzmir’deki tarihi eserlerin en önemlilerinden biridir. İbadet mekânı tek kubbeli ve kübiktir. Minaresi batıda olan caminin etrafında medrese, kütüphane ve sebil vardır. Caminin alçı süslemeleri dikkat çekicidir.

Salepçioğlu Camii
Salepçizade Hacı Ahmet Efendi tarafından yılında yaptırılan bu cami şehrin en nadide camilerindendir. Camiinin büyük bir kubbesi vardır. Bu zarif yapının dış duvarları mermer ve yeşil taşlarla örülmüş olup altı bölümlüdür.

Hacı Hüseyin (Başdurak) Camii
Başdurak semtinde yer alan yapı, yılında Hacı Hüseyin Ağa tarafından yaptırılmıştır. Ana bölüm sekizgen kasnağa oturmuş büyük bir kubbe ile örtülüdür. Mihrabı çini panolarla kaplıdır. Bütün başlıkları altın olup, pencereler vitraylıdır.

Ali Paşa Meydanı Şadırvanı
Çeşmeli Ahmet Reşid tarafından 18–yüzyılda yaptırılmıştır. Mermerden yapılmış, sekizgen gövdeli bir yapıdır. Kubbeyi taşıyan sekiz sütun yuvarlak kemerlerle birbirine bağlanmakta olup şal ve çiçeklerle bezenmiş başlıklara sahiptir. Şadırvan ’de II. Abdülhamit tarafından onartılmıştır.

Kestane Pazarı Camii
Kare mekân üzerine büyük bir ana kubbe ve etrafında 4 kubbeden oluşan cami yılında yapılmıştır. Son derece güzel olan mihrabın Selçuk’taki İsa Bey Caminden getirtildiği söylenmekte olup, taş işçiliği görülmeğe değerdir.

Faik Paşa Camii
Basmane’nin güneyinde, Altınordu Mahallesi’ndedir. yüzyılda Faik Paşa yaptırmıştır. 13 sütunlu ibadet mekânı ahşap çatı ile örtülüdür.

Kurşunlu Camii
Namazgâh Meydanı’nda, kentin en eski camilerindendir. Yavuz Sultan Selim tarafından yaptırıldığı sanılmaktadır. Ana mekânın çatısı ahşap olup, kiremitle örtülüdür. Ahşap oyma minberi sedef kakma çiçeklerle bezelidir. Mihrap nişi kalem işiyle süslüdür.

İki Çeşmelik Camii
İkiçeşmelik semtinde, ’e tarihlenen caminin ana mekânı, iki ayak ve dört sütuna dayanan kubbe ile örtülüdür. Kubbe, kalem işiyle bezelidir. Doğusunda küçük bir avlu bulunmaktadır.

Emir Sultan Türbesi
İzmir’in en eski tarihi mekânlarından olan ve Aydınoğlu Gazi Umur Bey’in komutanlarından Seydi Mükeremeddin Emir Sultan’ın mezarının da bulunduğu türbenin bahçesinde en eskisi yılından kalmış olan iki yüze  yakın kabir bulunur.
Namazgâh Semti Sokak

Şadırvan Camii
yılında inşa edilmiş cami ismini, yanında ve altında bulunan şadırvanlardan almıştır. Doğuda tek şerefeli bir minaresi ve batıda bir kütüphanesi bulunan caminin mihrap, minber ve vaaz yeri mermerden yapılmıştır.

Havra Sokağı
Yüzyıllardır İzmir’de yaşayan Yahudi halkın ibadethaneleri Kemeraltı’nın en hareketli bölgelerinden Havra Sokağı’nda bulunur. Bu cadde tarihi sinagoglara ve taze meyve, sebze ve kuruyemiş dükkânlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Sinyora (Giveret) : Sokak No Konak
yüzyılda yapılmıştır. Sinagogun kurucusu olduğu bilinen Gracia Nassi’den dolayı isminin Sinyora olduğu belirtilmektedir. yılındaki yangından sonra Yeruşalmi ailesi tarafından tekrar inşa edildi. Tavanı Türk evlerinde olduğu gibi uzun tahtalardan oluşur. Sinagogun içindeki süsler, kabartmalar ve manzara resimleri dikkat çekicidir. Yeni onarılmıştır. Ziyarete açıktır.

Şalom (Aydınlı) Sokak No: 38 Konak
’lerde yapılmıştır. Sebatay Sevi’nin burada eğitim aldığı söylenir. yılındaki İzmir yangını bu sinagogun önünde durmuş ve orada sönmüştür. Kapısında bu olayı anlatan bir yazı vardır. Musevilerin dini bayramlarında ibadete açılmaktadır.

Algazi: Sokak N Konak
yılında Algazi ailesi tarafından yapılmıştır. Bet Israel Sinagogu’ndan sonra en büyük sinagogdur. İki katlıdır. Musevilerin dini bayramlarında ve her Cumartesi ibadete açıktır.

Bikur Holim: İkiçeşmelikCad. N Konak
yılında Salomon de Cavies tarafından yaptırılmıştır. yılında yanmış ve yılında aynı aileden Manuel de Civaes tarafından tekrar inşa edilmiştir. İzmir’in en güzel sinagoglarından biridir. Günümüze orijinal hali ile gelebilmiştir. Girişte küçük bir çalışma yeri vardır (Bet Midraş). Musevilerin dini bayramlarında ve her Cumartesi ibadete açıktır.

Etz Hayim: İkiçeşmelik Cad. N:5 Konak (kapalıdır)
Bizans Döneminden beri mevcuttur. İzmir’in en eski sinagogudur. İzmir yangınlarında yanmış ve restore edilmiştir. Son olarak Daniel Sidi tarafından yılında restore edilmiştir. Kullanılamaz durumdadır.

Hevra (Talmut Tora) : Sok. N:4/7 Konak (kapalıdır)
yüzyıldan kalmadır. yılında yanmış ve 30 yıl sonra tekrar restore edilmiştir. Çatısı tamamen çökmüş olup, büyük bir onarıma ihtiyaç duymaktadır.

Bet Hillel: Sokak No: 23 Konak (kapalıdır)
Ünlü din bilgini Hayim Palaçi’nin ibadet ettiği sinagogdur. Pırlanta üçgeni olarak (Gürçeşme’deki Hayim Palaçi’nin Mezarı-aynı mezarlıktaki kutsal su havuzu (mikve)-ve Bet Hillel Sinagogu) adlandırılan kutsal alanın bir ayağıdır. Yanmış ve yıkık bir durumdadır.

Portekiz : Sokak N Konak
’lerde yapıldığı tahmin ediliyor. ’da Sebatay Sevi burayı kendi mekânı gibi kullanmıştır. Kullanılmamaktadır.
Sinagogları ziyaret için Tel-Faks : () 29 84

Agora
Agora antik dönemlerde politik toplantıların ve halkın alışveriş yaptığı bir yerdir. Roma dönemine ait İzmir Agorası bilinen en büyük Agora olarak kabul edilmiş olup bir devlet agorası görünümündedir.
Dikdörtgen formda, ortada geniş ( x m) bir avlu etrafında sütun ve kemerler üzerine inşa edilmiş üç katlı ve önünde merdiveni olan bileşik bir yapıdadır.
Agora Açıkhava Müzesi İkiçeşmelik Caddesi Tel :  () 46 96

Dönertaş Sebili
yüzyıldan günümüze ulaşan İzmir’in en güzel ve bakımlı sebillerinden biri olan yapı köşesindeki sütunun dönmesinden dolayı bu adı almış olup mermer kaplı cephesi, bitkisel motifler, manzara ve hat bezemeler ile süslenmiştir.
Anafartalar Caddesi ve sokağın kesiştiği noktadır.

Kızlarağası Hanı
yılında Hacı Beşir Ağa tarafından yaptırılmış han Osmanlıdan bugüne ulaşan İzmir’deki nadir eserlerden biridir. Mistik havaya sahip handa el sanatları, hediyelik eşya, halı, kilim, gümüş takı, giyim, nargile ve malzemeleri, deri kıyafetlerin satışını yapan dükkânlar bulunur. Alışverişe mola verdiğinizde  nefis demlenmiş bir çay içebilir veya kumda pişirilmiş kahvenizi yudumladıktan sonra falınıza baktırabilirsiniz.

Hisar Cami
Kızlarağası Hanı'nın hemen bitişiğinde bulunan Hisar Camii, yılında Yakup Bey tarafından yaptırılmıştır. Kesme taşlardan yapılan camii Osmanlı süsleme sanatının en güzel örneklerine sahiptir. Sütun başlıkları ve diğer süslemeleri günümüze kadar bozulmadan ulaşan camii aynı zamanda İzmir'in en büyük camiidir. Cuma namazı halkın ve esnafın büyük katılımı ile kılınır. Çevresi her mevsim renkli bir canlılık içindedir.

Kadifekale
Körfeze hâkim noktada olan Kadifekale M.Ö. 3 yüzyılda Büyük İskender’in talimatıyla  General Lysimachos tarafından inşa edilmiştir. Roma, Bizans, Beylikler ve Osmanlı dönemlerinde onarımlar geçirmiş kale deniz seviyesinden m.yükseklikte kurulu olup kuzey ve doğu duvarları ile beş kulesi ayaktadır. Ayrıca Bizans dönemine ait kemerli büyük bir sarnıç ve bir mescit kalıntısı bulunmaktadır.

Mimar Kemalettin Caddesi
Osmanlı döneminde ilk Mimar ve Mühendis Cemiyeti’nin kurucularından olan Mimar Kemalettin’in adını taşıyan cadde ’den günümüze mimarlık eserlerinin açık hava sergisi gibidir. Bugün birmoda merkeziolarak tanınmaktadır.

İzmir Arkeoloji Müzesi
yılında kurulan müze İzmir ve çevresindeki ören yerlerinde bulunan arkeolojik eserler sergileniyor. Müze koleksiyonunun zenginliği sayesinde yerel bir müze olmaktan çok ulusal bir müze olarak değerlendirilebilir.
Halit Rıfat Paşa Caddesi 4. Konak Tel :  () 07 96
Pazartesi dışında her gün; kışın / , yazın

İzmir Etnografya Müzesi
Arkeoloji Müzesine bitişik yüzyılda yapılmış Neo Klasik yapı İzmir ve çevresindeki yüzyıla ait eserler, giysiler ve ticari hayattan kesitler sergiler. Osmanlı sikkeleri, elyazması kitaplar ve yazı takımları, savaş araçları ile bölgeye ait kilim, halı, heybe ve benzeri dokumalar da bu müzede sergilenmektedir.
Halit Rıfat Paşa Caddesi, No.3 Konak
Tel :  () 07 96 /Pazartesi hariç /

Çocuk Müzesi
Uluslararası alanda düzenlenen Dünya Çocuk Eserleri Yarışması'nda ödül kazanan eserlerin sergilendiği iki katlı müze, seramik ve çini sanatçısı Ümran Baradan ve Konak Belediyesi işbirliği ile 15 Mayıs 'te açıldı. Aynı zamanda Dünya Kadınlar Dayanışma Birliği (IWSA) Başkanı olan Ümran Baradan, uluslararası alanda çocuklara yönelik yarışmalar düzenliyor. Müzede Yarışmalarda dereceye giren eserlerin sergileniyor. Müzede, otantik Türk ailesi odası da var. Eğitimdeki gelişme, araç ve gereçler karşılaştırmalı olarak anlatılıyor.
Varyant-Konak, İzmir.
Tel: () Pazartesi dışında her gün/kışın / ; yazın arasında açık

Milli Kütüphane ve Elhamra Sineması- İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi
Türkiye’nin Milli adını taşıyan ilk Kütüphanesinin yapımı ’de başlamış yılında Elhamra Sineması tamamlanarak hizmete açılmış, kütüphane binası ise yılında tamamlanmıştır. Bugün  İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi olarak kullanılmaktadır.
Milli Kütüphane Cad. No Konak, İzmir.
Tel :  () 36 38

İzmir Devlet Tiyatrosu
İzmir Devlet Tiyatrosu 14 Nisan tarihinde Konak’ta Halk Eğitim Merkezi binasında kurulmuştur. Mimarı Necmettin Emre olan binanın yapımına yılında başlanmıştır.
İzmir Devlet Tiyatrosu, Konak. 
Tel : () 89 41 - 50 35

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi
Ege Üniversitesi’ne ait bina Ege ve İzmir yöresinin bilimsel ve sanatsal etkinliklerinin yapıldığı önemli bir tesistir. Merkezde toplantı ve sergi salonları, tiyatro salonu, seminer salonları sanat galerisi ve fuayeler bulunur.
Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Konak
Tel :  () 04 59

Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı
Konak’ta metrekare alanda kurulu 5 katlı bina konser, tiyatro, sergi gibi kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapar.
Sabancı Kültür Sarayı  Konak, İzmir
Tel:  () 90 09

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente armağanı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi adını ilk devlet sanatçısı unvanına sahip İzmirli besteci Ahmed Adnan Saygun'dan alan sanat merkezi, teknik altyapısı ve konser salonlarıyla Türkiye'nin en nitelikli sanat merkezidir.
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Mithatpaşa Caddesi
Tel: () 38 31 - 32 Güzelyalı, İzmir

Tarihi Asansör
yılında Nesim Levi tarafından bir asansör inşa edilmiş asansör 51 metre yükseklikte olup Mithatpaşa Caddesi ile Halil Rıfat Paşa semtini birleştirir. Tarihi asansör kentin önemli bir turistik durağıdır. Asansör'ün girişindeki Dario Moreno Sokağı'nın iki yanındaki eski evler bölgeye ayrı bir özellik katar. Üst terasta mevcut café ve restoran ziyaretçilere eşsiz bir körfez manzarası sunar.
Tel : () 26 46 - 26 62

Beth İsrael Sinagogu
İzmir’in Karataş Semti’nde Sultan II. Abdülhamit’in fermanıyla ’te yaptırılmış olup, İzmir’in en büyük sinagogudur.
Tel :  () 16 28 Karataş, İzmir

Roşaar Sinagogu
18 yy sonunda yapılmıştır.
Sokak No: 67 Karataş, İzmir

Notre Dame de Lourdes Katolik Kilisesi
Göztepe Semti’nde sokakta yer alan kilise yapısal özelliklerini hala korumakta olup, hatta bulunduğu sokak hala halk arasında “Kilise Sokağı” adı ile anılmaktadır.
81 Sok. No: 10 Göztepe, İzmir
Tel :  () 98 82

Göztepe Köprüsü
Konak ilçesi sınırları içinde yer alan tanınmış mutena bir semtidir. Semtte ufak bir vapur iskelesi de mevcuttur. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda, Göztepe semtinde bulunan sarı-kırmızı  post-modern üstgeçit Göztepe Spor Kulübünün renklerini taşır. Göztepe’nin sarı-kırmızı renkleri semtin birçok yerinde görülebilir. Köprünün civarında birçok güzel restoran ve café bulunur.

Tavsiyeler
Konak meydanında güvercinlere yem atın.
Saat kulesi önünde fotoğraf çektirin.
Kızlarağası hanından hediyelik eşyalar alın, kumda pişen Türk kahvesi ile fal baktırın.
Hisarönünde bulunan küçük restoranları denedikten sonra meşhur dibek kahvesialın.
Tarihi asansörden şehir manzarasının tadını çıkarın, hatıra fotoğrafı çektirin.

ALSANCAK
Alsancak café, bar, restoran, eğlence merkezleri ve şık mağazaları ile şehrin kalbinin attığı semt olarak tanımlanabilir.

Kordonboyu
Şiirlere, şarkılara konu olan ünlü Kordon günün her saatinde restoran bar ve eğlence merkezleri ile cıvıl cıvıl bir atmosfere sahiptir.

Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Anıtı
İzmir’in simgelerinden biri olan anıt yılında Pietro Canunica tarafından yapılmış olup Atatürk’ün“Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir İleri” komutunu tasvir eder. Atatürk’ü üniformasıyla at üzerinde gösterir, kaidesinde milli mücadeleyi anlatan kabartmalar bulunur.

Pasaport İskelesi
yılında bugünkü haline kavuşan Pasaport İskelesi manzarası ve çevresindeki canlılıkla beraber önemli bir yere sahiptir. Pasaport’ta çay içmeden bir İzmir seyahati eksik kalır.

Alsancak Garı
tarihli bina Türkiye'nin en eski ikinci tren istasyonu olup bugün birçok resepsiyon ve organizasyona da ev sahipliği yapmaktadır.

İzmir Atatürk Müzesi
yılında yapılmış  konak olup yılında belediye tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e armağan edilmiştir.  İzmir’e geldiği zaman bu evde kalmış olan Atatürk’e ait bina yılında müzeye dönüştürülmüştür.
Pazartesi hariç her gün /
Atatürk Caddesi No: 24, Alsancak
Tel :  () 80 85

TCDD Müze ve Sanat Galerisi
19 yy. yapısı bina Bağdadî yapı tarzında olup üst katı tümüyle Galeri, alt katı ise Müze olarak düzenlenmiştir.
Atatürk Caddesi No Gar Karşısı Alsancak
Tel :  () 31 31 /

Selçuk Yaşar Resim Müzesi
İzmirli işadamı Selçuk Yaşar adına kurulan, müze, Alsancak'ta iki katlı eski bir İzmir konağında yer alır. Giriş katı çeşitli resim sergilerinin düzenlendiği galeri olup üst kat ise müzenin daimi eserlerini sergiler. Eserlerin bir bölümü Selçuk Yaşar'a ait olup diğer bölümü ise 'den beri düzenlenen DYO Resim Yarışmalarında ödül alan resimlerden oluşur.
Cumhuriyet Bulvarı, No. , Alsancak, İzmir / Pazar hariç arasında açık.
Tel: () 65 32

Kültürpark
Kültürpark'ta ( m2) 'den fazla ağaç bulunmaktadır. Bu alanda 14 kapalı sergi salonu, 4 konferans salonu, Atatürk Açıkhava Tiyatrosu, İsmet İnönü Sanat Merkezi, İzmir Sanat, Fuar Evlendirme Dairesi, Celal Atik Spor Salonu, lunapark, Hayvanat Bahçesi, Paraşüt Kulesi, Gençlik Tiyatrosu, Resim-Heykel Müzesi, Tarih ve Sanat Müzesi gibi sanat ve eğlence mekânları yer almaktadır. Tüm bu alanların yanı sıra koşu yolu ( metrelik tartan pist koşu parkuru), yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tenis kortları, halı saha gibi spor etkinliklerine imkân sağlayan imkanlar da bulunmaktadır.

İzmir Tarih ve Sanat Müzesi
Müzede  İzmir’deki ören yerlerinde ortaya çıkan heykel, kabartma ve seramik örnekleri sergilenmektedir.

Kültürpark, Alsancak
Tel: () 78 76 Pazartesi dışında her gün; kışın Yazın arasında açık

İzmir Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM)
yılları arasında itfaiye binası olan tarihi bina İzmir'in unutulmaz belediye başkanı Ahmet Priştina'nın adını bu müzeyle yaşatıyor. Müzede Milli Kütüphane'den getirilen 40 bin eski, 8 bin yeni yazı gazete ve beş bin el yazması eser var. İzmir'in yıllık tarihinden, özellikle de Smyrna'dan günümüze kent yerleşiminin evreleri fotoğrafları ve bilgileriyle izlenebilir. İzmir'de yayınlanan gazetelerden tarihi bir kesit, ayrı bir bölümde yer alır. Giriş kat sergileme alanının son bölümünde ise, binanın eski itfaiye binası olmasına uyumlu bir şekilde, İzmir tarihinden büyük yangınlara, özellikle de kentin kurtuluşu sırasındaki büyük yangına gönderme yapılıyor. İzmir'de itfaiyeciliğin gelişimi, binanın itfaiyeden müzeye dönüşümünün görsel öyküsü de izlenebiliyor. Giriş katındaki serginin bir bölümü daimi, bir bölümü ise geçici sergilere tahsis edildi. Müzede çok amaçlı konferans, araştırma ve drama salonları, İzmir Milli Kütüphanesi süreli yayınlar araştırma salonları, çalışma ofisleri, restoran ve kafeterya da yer alıyor. İzmir’in tarihi, dijital ve mikrofilm arşivi müzede araştırmacıların kullanımına sunuluyor.
Şair Eşref Bulvarı, No. 1/A Çankaya - İzmir
Tel : () 61 78 - 69 39
Her gün saatleri arasında açık.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İzmir’deki funduszeue.infosi örneği yapının  Art Nouveau stili dış cephe süslemesi dikkat çeker.
Sokak, No:2 Pasaport
Tel : () 51 17 - 62 16

Şaar Aşamayım Sinagogu
Sokak No:4/2 Alsancak, İzmir.

Saint John Anglikan Kilisesi
'de İngiliz vatandaşları için ve İngiliz Konsolosluğu'nun bir parçası olarak taştan inşa edilmiş kilise Alsancak Garının tam karşısındadır, ibadete açıktır.
Sok No 51 Alsancak, İzmir
Tel : ()

Notre-Dame Du Rosaire - Kutsal Tespih Kilisesi
Katolik Domeniken rahiplerin idare ettiği kilise ibadete açıktır.
Sok. No: 8 Alsancak, İzmir
Tel :  () 66 66

Santa Maria Kilisesi
İtalyan Katolik Kilisesinde Fransisken rahipleri görev yapmaktadır. Kilise ibadete açıktır.
Halit Ziya Bulvarı No: 67 PK: Alsancak, İzmir
Tel :  () 86 32

Notre Dame De St. Holy Rosary Kilisesi
Katolik rahiplerin 'den beri idare ettiği kilise ibadete açıktır.
Sokak Alsancak, İzmir

Saint John Dom Katedrali
’de ibadete açılmış kilisenin yapımında  Sultan Abdülaziz’in  büyük miktarda bağış yaptığı bilinmektedir. Kilise halen hem katolik hem de protestan Amerikalılar tarafından kullanılmaktadır.
Şehit Nevres Bulvarı No: 29 Alsancak, İzmir.
Tel :  () 63 10

St. Polycarp Kilisesi
İncil'de adı geçen yedi kiliseden biri olup yapımı yılındadır. İzmir’in en eski kilisesi iç duvarlarındaki fresklerle ünlüdür.
Necati Bey Bulvarı No:2 Alsancak, İzmir.
Tel :  () 84 36

Aya Fotini Kilisesi
yılında ibadete açılan kilise Rum Ortodoks kilisesi olarak hizmet vermektedir.
Sok. Alsancak, İzmir.

Tavsiyeler
Cumhuriyet meydanında fotoğraf çektirin.
Kordonda günbatımında akşamın keyfini rakı ve balık ikilisi ile yaşayın.
Pasaport iskelesinde çay içip kumrunun tadına bakın.

BORNOVA

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bornova’da  ilk yerleşim Helenistik Çağ'da başlamıştır. Bilinen ilk adı "Birun-u Abad'dır. Türk hâkimiyeti yılında Emir Çakabey ile başlamıştır. Çoklukla levantenlerin yaşadığı Bornova'da bugün hala birçok köşk ve tarihi yapı dimdik ayaktadır. Ege Üniversitesi’nin burada kuruluşu Bornova’nın çehresini değiştirmiştir.

Bornova Küçük Park
Bornova Metro durağı civarında yer alan ve semte adını veren park ve çevresi ağırlıklı olarak öğrencilerin yaşadığı ve öğrencilere hitap eden eğlence mekânları ile ön plana çıkar.

Bornova Büyük Park
Semt sakinlerinin tercih ettiği her mevsim hareketli olan bir parktır.

Murat Evi (Perili Köşk)
Halk arasında 'Perili Köşk' olarak bilinen Murat Evi, Fevzi Çakmak Caddesi ile Gençlik Caddesi'nin kesiştiği yerdedir. Bina, 'de İngiliz ailesi olan Edwards tarafından yaptırılmıştır. Büyük bahçesinin arka kısmında yıkılmaya yüz tutan bir hamam bulunur. Rivayete göre uzun yıllar köşke geceleri bakire bir kız uğrayıp bir şeyler taşımıştır. Dilden dile dolaşan bu rivayet nedeniyle köşkün adı halk arasında; "Perili Köşk" olarak anılır.

Peterson Köşkü
İngiliz tacir John Peterson tarafından yılında inşa edilmeye başlanmıştır. Bugünkü Mustafa Kemal Caddesi üzerinde bulunan 38 odalı köşkün birçok yapı malzemesi Avrupa ve İngiltere'den getirilmiştir. Yedi kez değişikliğe uğrayan köşkte yılında Kültür Bakanlığı tarafından yenileme çalışmaları başlatılmış, Anıtlar Yüksek Kurulu'nun onayı ile de çevresindeki 54 bin metrekarelik alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılmıştır.

Belhomme Evi
Gösterişli dış cephesi ve girişte muhteşem kolonlara  sahip olan bina yılında inşa edilmiş olup en son restore edilmiştir. Bornova Belediyesi Kitaplığı (Atatürk Kitaplığı) olarak kullanılmaktadır
Fevzi Çakmak No

Steinbuchel Evi
Hürriyet Caddesi üzerinde halen Ege Üniversitesi Rektörlük binasının karşısında yer alan köşk, İngiliz John Maltass tarafından yılında inşa edilmiştir. Kurtuluş Savaşı'nda ise bu muhteşem köşk Atatürk'ün karargâhı olarak kullanılmıştır.

Paggy Köşkü
Ege Üniversitesi Rektörlük binasının karşısında bulunan köşk, yıllarında Fontan d'Escalon tarafından inşa edilmiştir. Restore edilen köşk halen canlılığını korumaktadır.

Charlton Whittal Köşkü (Büyük Ev)
Gençlik Caddesi üzerinde bulunan ve günümüzde Ege Üniversitesi Rektörlük binası olarak kullanılan köşk, tarih içinde Hollandalı rahibelerin manastırı olarak kullanılmıştır. Evin sahibi ünlü Whittal Şirketi'nin kurucusu Charlton Whittal'dir.
Giraud Ailesi'ne satılan ev daha sonra Türk yetkililere geçmiştir.

Pandespanian Köşkü
Eski tren istasyonu son durağı ve üniversite kampüsü girişindeki köşk, yılında Pandespanian ailesi tarafından inşa edilmiştir. Ege Üniversitesi tarafından restore edilen köşk, enfes mimari tarzı ile bugün üniversitenin sosyal tesisi olarak kullanılmaktadır.

Santa Maria Katolik Kilisesi
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda Kars İlköğretim Okulu yakınındaki kilisenin yapım tarihi ’dir. Franciscan Mezhebi’nce inşa edilen yapı, Bizans tarzında olup, günümüzde de ibadete açıktır. yılında küçük bir yenileme gören kilise orijinalliğini korumaktadır. Bahçesindeki mezarlık da koruma altındadır.
Fransız aziz ve azizelerin vitrayları, duvarlarında ise Hz. İsa'nın yaşamını tasvir eden kabartmalar bulunmaktadır. Yine azize Helen ve Aziz Konstantin’in mermer heykelleri kilisenin dört köşesine yerleştirilmiştir.
Cumhuriyet Meydanı, Bornova. 
Tel :  () 86 32

Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi
Botanik Bahçesi, yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi'ne bağlı olarak metrekarelik alana kurulu  kuruldu ve yılında Ege Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanarak E.Ü. Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi oldu. Yaklaşık bitki çeşidi ile ülkemizin en yetkin ve uluslararası nitelikteki  tek botanik bahçesidir. Botanik Bahçesi, araştırma ve eğitim hizmetlerinin yanı sıra, ziyaretçilere doğa ve  kültür bitkilerini tanıtmak ve sevdirmeyi de amaçlıyor.
Ayrıca bahçenin içindeki metrekare üzerinde iki katlı ayrı bir binada, Türkiye'nin değişik yerlerinden toplanan, çeşitli doğal bitkilerin kurutularak belli bir düzen içinde saklandığı Herbaryum binasında 'den fazla herbaryum örneği bulunuyor. Binanın birinci katında çiçekli, ikinci katında ise çiçeksiz kurutulmuş bitkiler korunuyor.
Ege Üniversitesi Kampüsü, Bornova - İzmir. 
Tel : (). 47 88 - 40 00 (/)

Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi
Türkiye'nin ikinci büyük Tabiat Tarihi Müzesi'dir. Türkiye'nin değişik yerlerinden toplanmış memeli fosilleri ( milyon yıl öncesine ait), bitki fosilleri ( milyon yıl öncesine ait) ve çeşitli omurgasız fosilleri sergileniyor.
Bu galeride dikkat çekici iki örnek: yıl öncesine ait bir volkan patlamasından kaçan bir insanın ayak izi. yıl önce Kahramanmaraş bölgesinde yaşamış bir filin iskeleti. Kayaç ve mineral galerisi ( örnek): Magmatik, tortul ve başkalaşım kayalarına ait örnekler. Doğada ender bulunan dev boyutlu kuvars kristalleri. Giriş galerisi ( örnek): Bu bölümün en ilginç eseri, balmumundan gerçek boyutlarıyla yapılmış bir dinozor maketidir.
Genel Zooloji Galerisi ( örnek): Çeşitli denizel omurgasızlar, deniz ve Tatlısu balıkları ve sürüngenlere ait koleksiyonlar. Bu bölümdeki en dikkat çekici örnek, nesli tükenmekte olan iki panter örneği, çift başlı hazer yılanı.
Evrim ve karşılaştırmalı Osteoloji Galerisi (81 örnek) Günümüzde yaşayan hayvanlara ait iskeletler vardır. Bu bölümün en dikkat çekici iki örneğinden biri Yumurtalık'ta bulunan bir balinanın iskeleti, diğeri de yıl önce Uşak'ta yaşamış bir insanın iskeletidir.

E.Ü. Kampüsü, Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bornova - İzmir
Tel :  () 26 01
Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri arası.

Bornova Homeros Vadisi
Bornova Homeros Vadisinde farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. İzmir'in yeni gezilecek yerlerinden birisi olan bu vadide ata binmenin keyfini çıkarırken stresin ve yorgunluğun sizi nasıl terk ettiğinin farkında olmayacağınız yer. İzmir'in arkasında kalan tarihi eserleri ve ikiz gölleri görme imkânı da bulunuyor.

Çiçekliköy
Manisa Yolu üzerinde bulunan Çiçekliköy, Yakaköy ve Ulucak Köyleri şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve kendini doğanın kucağına bırakmak isteyenlerin ilk tercihlerindendir. Genellikle küçük işletmeler olan restoran ve cafelerde leziz yerel lezzetlerden oluşan uzun Pazar kahvaltıları hafta sonlarının vazgeçilmezleri arasındadır

BUCA


Rumca "Köşede, kenarda kalan köy" anlamındaki "Bovios" sözcüğünden gelme Buca'nın ilk kuruluşu İ.Ö yılına kadar uzanmaktadır yüzyıl sonlarında bir sayfiye yeri olan Buca, tarihin izlerini günümüze dek taşıyan yapılara sahiptir. Eski dönemlerde üzüm bağları ile de ünlü Buca; hipodromu ve haraları ile de İzmir'in önemli ilçelerinden biridir. Köşkleri ve kiliseleriyle ünlü bu ilçeye girişte ziyaretçileri tarihten günümüze süzülüp gelen Kızılçullu Su Kemerleri karşılar. Buca aynı zamanda ülkemizin Safranbolu, Maçka, Kula ve Milas'ta bulunan 3 katlı cumbalı eski Türk evlerinin halen ayakta olduğu bir yerleşim birimidir. Dutlu Sokak ve çevresindeki yapılar buna örnek gösterilebilir.

Hasanağa Bahçesi
Hasanağa Bahçesi bin metrekarelik alana yayılan bahçenin ilk sahibi İtalyan Levanten işadamı Aliotti olduğu söylenir. Daha sonraları Ödemiş eşrafından Hasan Ağa bahçeyi satın almış. O dönemde bile düzenli bir altyapıya sahip oluşu yer altında bulunan su kanalları, bahçedeki havuz şelalesinin çalıştırılmasıyla yukarıdan bakıldığında gözlemlenebilen bir kadın silueti ile hayret uyandırır. Bahçe öyle dizayn edilmiştir ki gökyüzünden bakıldığında ağaçların dizilişi bir haç şeklini verir. Bahçede bir arada bulunan 12 servi ağacının ise 12 havariyi simgelediğine inanılır.

Forbes Köşkü
Buca'daki levanten malikâneleri arasında en çarpıcı ve mimari yönden en görkemlisidir. yılında onarılan ve 1 yıl sonra yanan köşk yılında yeniden bugünkü haliyle inşa edilmiştir. Halen SSK Buca Hastanesi bahçesinde bulunan köşkte Kültür Bakanlığı'nca yürütülen yenileme çalışması devam etmektedir.

Kızılçullu Su Kemeri
Eski adı Kızılçullu olan Şirinyer'de bulunan su kemerleri Meles Çayı üzerindedir. Kadifekale'de kurulan şehre su getirmek için yapılmıştır ve geç Roma dönemine aittir. Yapımında taş tuğla ve Roma harcı kullanılmıştır. Kemerler zamanla Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar tarafından onarılarak uzun süre kullanılmıştır.

Buca İstasyonu
Yakın tarihe kadar Buca'da Hıristiyanlar, Museviler ve Türkler bir arada yaşıyorlardı. Bunun yanı  sıra İngiltere, Fransa, İtalya ve Hollanda ile ticari ve giderek sanayi ilişkileri çerçevesinde oluşan levanten grubu bir sayfiye yeri olarak kullandıkları Buca'ya yerleşmişler, yılında da kendi yaşamlarını kolaylaştırmak için  bugün hala kullanılan istasyonu inşa etmişlerdir.

Kız Kulesi
Yakın zamana kadar bağlar ve zeytinlikler içerisinde iken bugün kentleşmiş alan içinde kalan Levanten Hacı Andoniyadis'e ait kuledir. Aşağıda genişçe bir tabana oturan ve konik bir formda yapılmış olan bu taş yapının üst kısmına dıştan dolanan bir merdivenle çıkılmakta ve tepede dairesel, minare şerefesi şeklindeki teras üzerinde konik bir külah çatı bulunmaktadır. Hacı Andoniyadis öldükten sonra sahipsiz kalan bu kule ev, gençlerin buluşma yeri halini alır. Hafta sonlarında beldenin evlilik çağına gelmiş kızları kulede, erkekleri ise etrafında toplanmaktaydı. Tarihin akışında kule ev zamanla KIZ KULESİ adını almıştır.

De Jongh Malikânesi
'lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen malikâne De Jongh ailesinin ayrılmasından sonra bir işadamına satılmış daha sonraları tenis kulübü ve sanatoryum olarak kullanılmıştır. Ardından sağlık meslek lisesi olarak yıllarca hizmet veren bina bu okulun kapatılmasından sonra boş tutulmaktadır.

Rees Malikânesi
Yapım tarihi tam olarak bilinmeyen yapı bugün Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi olarak hizmet vermektedir.

All Saints British Protestan Kilisesi (Azizler Kilisesi)
yılında yapılmış bir Protestan İngiliz kilisesidir. Haç planlı klasik bir İngiliz cemaat kilisesi stilindedir.

Şirinyer Hipodromu
İzmir Şirinyer Hipodromu İzmir'in Buca ilçesi sınırları içindedir. Menderes Havalimanı'na 15 kilometre mesafede olup batısında İzmir-Aydın Demiryolu’yla sınırdır. Hipodrom arazisi metrekare alana sahiptir.

Tel:  (0 ) 0  / 88 04 - 12 50
Adres: Şirinyer Hipodromu -Şirinyer,İzmir

İzmir Atlıspor İhtisas Kulübü
Binicilik sporunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla faaliyet gösteren, İzmir Atlıspor İhtisas Kulübü 'lı yılların başından beri İzmir'in şirin ilçesi Buca'da faaliyet gösteriyor. yılında kuruluşunu tamamlayan ve tescil edilen kulüp GHSGM ve Binicilik Federasyonuna bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Kulüp, 21 dönüm arazide 1 açık, 3 kapalı maneji ve sosyal tesisleri ile binicilik sporuna gönül verenlere ve atlara hizmet ediyor.

Uğur Mumcu Cad. No:  Buca - İzmir
Tel.() 81 51

Buca Gölet
Buca Gölet, m2 alan üzerinde kurulmuş Ege bölgesinin ve İzmir'in en gözde dinlence ve eğlence merkezlerindendir. Restoran, kafeterya, Amfi tiyatro, Piknik Alanı, Gölet Bar, Hobi Bahçeleri, Seyir Terasları, Çocuk Oyun Setleri, Market, Hayvan Padoku ve Otopark yer almaktadır. Bahar ve yaz aylarında popüler olan mekânda konser, tiyatro ve diğer etkinliklere mekân olan amfi tiyatro, piknik alanı, hobi bahçeleri, seyir terasları halkın hizmetine sunulmuştur.

Belenbaşı Mevkii Sebze Hali Civarı Kaynaklar / Buca, İzmir
Tel.  ()

KARŞIYAKA


İzmir Körfezi'nin kuzeyinde bulunan Karşıyaka, körfezi bir gerdanlık gibi süsler. Karşıyaka Spor kulübünün yeşil kırmızı renklerini her yerde göreceğiniz gibi halkın Karşıyaka Spor Kulübüne olan inanılmaz bağı da her alanda kendini hissettirir.
Karşıyaka’ya Alsancak, Pasaport, Güzelyalı’dan vapurla geçmek ayrı güzelliktir. Üçkuyular iskelesi ise arabalı vapur ile Bostanlı’ya geçişinizi sağlar. Eski Karşıyaka'dan günümüze kalan tarihi Durmuş Yaşar Köşkü, Van Der Zee Köşkü,  Penetti Köşkü, Löhner Köşkü (Epikmen Köşkü) sahil boyunca sizi karşılamaya hazır funduszeue.info Hakları Anıtı, Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı ve Uçan Yunuslar Heykeli sahili süsler. Karşıyaka çarşısı renkli ve hareketli yapısı, sahildeki restoran, cafe ve barlarıyla ünlüdür. Karşıyaka’nın güzel semti Bostanlı birçok şık restoran ve kafeleriyle gençlerin tercihi olurken büyük alışveriş merkezleri de bu noktadan Çiğli’ye kadar uzanır.

Bayraklı (Smyrna)
İzmir'in ilk yerleşim alanı M.Ö. ‘de Tepekule mevkiinde kurulmuştur.  Bayraklı'nın üst kesiminde m. yüksekliğindeki burun üzerinde mitolojik kral Tantalos'un mezarı olarak bilinen ve M.Ö. 7. yüzyıla tarihlenen yapı bulunmaktadır.

Latife Hanım Köşkü
Ulu önder Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın yaşadığı ve annesi Zübeyde Hanım’ın hayatını kaybettiği köşkte, Zübeyde Hanım’ın vefat ettiği oda, anı odası olarak düzenlendi. Bu odada ve diğer odalarda, köşkün varislerince bağışlanan ve Latife Hanım ile Atatürk’e ait olan bazı eşyalar sergileniyor. Köşkün içinde Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in balmumundan yaptığı Atatürk, Latife Hanım ve Zübeyde Hanım’ın heykelleri bulunuyor. Köşkün bahçesinde sergi alanları ile bir kafeterya bulunuyor.

Zübeyde Hanım Kabri ve Parkı
Atatürk’ün annesinin kabri yine adını taşıyan Zübeyde Hanım Caddesindeki  parktaki  Ferik Osman Paşa Camisi avlusundadır. Anıt mezarın şeklini bizzat Atatürk belirlemiştir. Anıt mezar özellikle  ‘’Anneler Günü’nde yoğun ziyaretçi alır.

İzmir Devlet Tiyatrosu Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi
Tiyatro Sokağı No Karşıyaka / İzmir
Tel :  ()

Dünya Barış Anıtı
Orgeneral Nafiz Gürman Mahallesi üzerinde bulunan Dünya Barış Anıtı ve rekreasyon alanı şehrin kuşbakışı izlenebileceği bir yer olup kafeteryası, restoranı ve piknik alanıyla hizmet verir.

Saint Antoine Katolik Kilisesi
yılında ibadete açılan Saint Antoine Katolik Kilisesi Karşıyaka’da , ve sokaklarının arasında konumlanıyor. yılında birinci katı tamamlanarak açılan kiliseye sonradan manastır, küçük bir İtalyan okulu ve mezarlık eklenmiş ancak mezarlık günümüze ulaşamamıştır yılında hasar görse de sonraki yıllarda manastırla birlikte restore edilen kilise bugün hâlâ ziyaretçilerini ağırlıyor.

Fuat Edip Baksi, Bayraklı/İzmir

St. Helen Katolik Kilisesi
tarihli St. Helen Kilisesi Gotik Canlandırmacı üslubun İzmir’deki en anıtsal örneği sayılır. Kilisenin mimarı  Raymond Charles Pere’dir. Raymond Charles Pere’nin eserleri arasında Konak Saat Kulesi, Ayşe Mayda Konağı, Alsancak Devlet Hastanesi Acil Servisi ve funduszeue.inforp Kilisesi’nin ünlü kemeri sayılabilir. Dini temalı renkli vitraylara, heykellere ve gotik nitelikli panolara sahip dekorasyonuyla n duvarlarını süslemektedir. funduszeue.info Kilisesi’nde ayinle, düğünler, vaftiz törenleri ve cenaze törenleri yapılmaktadır.
Sok. No: 53 Karşıyaka / İZMİR
Tel :  () 36 22

Çiğli Kuş Cenneti
İzmir ili Çiğli ilçesine 10 km. uzaklıkta, Ege Denizi kenarında, İzmir Körfezi'nin kuzeyinde bulunan Gediz Nehri Deltası'nın bir bölümü üzerindeki Tekel Çamaltı Tuzlası’nın bulunduğu hektarlık alan yılında Su Kuşları Koruma ve Üretme Sahası olarak tescil edilmiştir. Bunun yanı sıra bu alanın sahip olduğu doğal ve kültürel zenginliklerden ötürü de doğal ve arkeolojik sit alanı, Yaban Hayatı Koruma Sahası ve Uluslararası Koruma Statüsü olan RAMSAR alanı olarak ilan edilmişfunduszeue.info alanda Anadolu’daki kuş türünden ’sinin varlığı tespit edilmiştir. Bu türlerden 59’u burada kuluçkaya yatmaktadır. Burada kuluçkaya yatan kuş türleri arasında Flamingo, Tepeli Pelikan, Leylek, Küçük kerkenez, Suna, Angıt, Deniz Saksağanı, Kılıçgaga, Deniz Kırlangıcı, Gümüşü Martı, Uzunbacak, Tepeli Tarlakuşu, Arıkuşu, Kuyrukkakan ve Çulhakuşu bulunmaktadır. Ayrıca Tepeli Pelikan, Küçük Karabatak ve Küçük kerkenez gibi dünyada soyları azalan kuş türleri de bulunmaktadıfunduszeue.infoın yanı sıra bu alanda tatlı su ve deniz balıkları, üç tür kurbağa, beş tür yılan, beş tür kerkenezin yanı sıra Yabandomuzu, Tilki, Çakal, Tavşan, Sansar, Porsuk, Gelincik, Kirpi ve Sazlık Kedisi de yaşamaktadır. Kuş Cennetinde ziyaretçi merkezi, kuş gözlem kuleleri, dürbün ve gezi bisikleti bulunmaktadır.

İzmir Doğal Yaşam Parkı
yılında Türkiye’nin ilk hayvanat bahçesi olarak Kültürpark içerisinde 18 dönüme kurulan Fuar Hayvanat Bahçesi, yılında Çiğli Sasalı’daki dönümlük alanda Türkiye’nin ilk Doğal Yaşam Parkı’na taşındı. İzmir Doğal Yaşam Parkı 'den fazla türde 'ü aşkın hayvanı bünyesinde barındırmaktadır. Hayvanlar kendileri için özel olarak doğal ortamlarındakine benzer hazırlanan barınaklarda özgürce yaşar. Binlerce ağaç ve bitki çeşitliliği ile kentin ve kentlinin nefes aldığı Doğal Yaşam Parkı İzmir’in cazibe merkezlerinden birisidir. Kafeteryada dinlenen ziyaretçiler Hediyelik Eşya Dükkânında ise parkla ilgili hatıra niteliği taşıyan hediyelik eşya alışverişi yapabilirler. Çocuklar 4 ayrı noktadaki çocuk oyun alanlarında temiz ve sağlıklı bir çevrede gönüllerince eğlenebilir.
İzmir Doğal Yaşam Parkı, Sasalı.
Tel : () 39 00 – 30 16

Karagöl
Tantalos efsanesinde adı geçen Karagöl Yamanlar dağı üzerinde bulunur. 35 dekarlık su yüzeyine sahip olan bu göl tektonik yer hareketleri sonucu meydana gelmiştir. Küçük, dairesel ve güzel manzaralı gölün etrafı çam ormanları ile kaplıdır. Doğa ve yürüyüşü sevenler için ideal bir funduszeue.infoşıyaka Örnekköy tabelası ile Yeni Girne yolundan Çevre Yolu geçilir, Yamanlar dağına doğru 23 km boyunca yola devam edilir.

Tavsiyeler
Karşıyaka çarşıyı gezin, meşhur Karşıyaka simidini tadın.
Karşıyaka’dan Bostanlı’ya fayton turu yapın.
Yamanlar Dağı üzerindeki Karagöl’ü ziyaret edin.

ÇEŞME & ILDIRI (Erythrai)

Çeşme İzmir'in 94 km. uzağında bulunan plajları, eğlence merkezleri ile Türkiye’nin en ünlü turizm beldelerinden birisidir. 15 km. kuzeyinde ise Erythrai bulunur.  Çeşme-Ildırı köyünde ortaya çıkarılan Erythrai Antik Kenti ile Çeşme kentinde Osmanlı Döneminden kalan Kale, Kervansaray, çok sayıda çeşme ve tarihi kent dokusundaki sivil mimarlık örnekleri yörenin arkeolojik ve tarihi kaynaklarını oluşturan yapıtlardır.

Tavsiyeler
Alaçatı’yıgezin ve rüzgar sörfü yapın.
Çeşme Kalesi, Kervansaray, Çeşme ve ŞifneIlıcalarını ziyaret edin.
Çeşme Yat Limanı, Alaçatı İskelesi ve Çeşme-Altınyunus Yat Limanını görün.
Yat Limanından günlük yat gezisine katılın.
Sakızlı dondurmayı, kumruyu, yerel zeytin çeşitlerini, şarabı ve balıkları deneyin.

Çeşme Müzesi Kale Sok. No:1 Çeşme-İzmir.
Tel : () 66 09

MENEMEN


Menemen,İzmir’in kuzeyinde 28 km uzaklıktadır. Tarım ve üretim merkezi olmanın yanında çömlekleri, testileri, saksıları ve rengârenk desenli seramik ürünleriyle ünlüdür.

Panaztepe
Menemen'in Kesik Köyü'ndedir. İ.Ö. 'lere ait mezar kalıntıları ve Miken uygarlığına ait kent kalıntıları, Arkaik ve Hellen dönemine ait yapı kalıntıları ile Roma ve İslami döneme ait mezarlıklar bulunmaktadır. 12 İon kentinden biridir.

Larissa
Larissa'nınz Cilalı Taş Devri'nden kaldığı sanılmaktadır. Menemen'in Buruncuk Köyü bitişiğinde bulunan Larissa'nın, M.Ö. 7. yüzyıla ait ve 12 İon kentinden biri olduğu tahmin edilmektedir. Lydia ve Pers dönemlerini yaşayan kent, "Peleponnes Savaşları" sırasında tümüyle yıkılmış, daha sonra yeniden inşa edilen kent, Galatlar tarafından yağmalanmıştır. 'den beri sürdürülen kazılarda surlarla çevrili Yunan öncesinden kalma kent kalıntısı ortaya çıkarılmıştır. M.Ö. yıllarından kalma Akropolis'ten günümüze yalnızca kent surları gelebilmiştir. M.Ö. 6. yüzyıldan kalma dinsel yapıların tümü ortaya çıkarılmıştır. Bulunan 3 saray kalıntısında ise doğu etkinliği belirgindir. Kazılar sırasında ortaya çıkarılan toprak yapıtların bir bölümü Stockholm Müzesi’ne götürülmüştür. Arkaik dönem buluntular İzmir Müzesi'nde, bir kısım pişmiş toprak ve keramik buluntular ise İstanbul Arkeoloji Müzesi'ndedir.

TİRE
İzmir'e 81km uzaklıkta olan Tire tarihi yapıları, el sanatları, çarşısı, yöresel yemekleri, çok renkli bir ilçedir. Osmanlıdan kalan birçok türbe ve cami zamanın durduğu hissine kapılabilirsiniz.

Tavsiyeler
Süleyman Şah Türbesi’ni ziyaret edin.
Geleneksel Salı pazarını ziyaret edin.
Yoğurtluoğlu (Yavukluoğlu) Medresesi ve Kaplan Köyünü ziyaret edin, yöresel lezzetleri deneyin.
Meşhur Tire köftesini deneyin.
Derekahvedeçay için.
Tire Müzesi Sanizade Meydanı No
Tel :  () 18 60 / Pazartesi dışında her gün / saatlerinde ziyarete açıktır.

FOÇA

İzmir’e 70 km. uzaklıktaki bu sayfiye ilçesi destanında adı geçen mitolojik bir yerleşmedir. Foça doğal  güzellikleri ve plajlarının yanı sıra birçok tarihi yapısı ile meşhurdur.

Tavsiyeler
Balık yemeden dönmeyin.
Diğer görülecek yerler; Akdeniz Fokları - Siren Kayalıkları (Orak Adası kayalıkları).
Şeytan Hamamı (Kaya Mezarı), Taş Ev (Kaya Mezarı), Beş Kapılar Kalesi ve Dış Kale.
Fatih Cami ve Kayalar Cami ve Foça Evleri.



SELÇUK

Antik dünyanın en büyük şehirlerinden birisi olan Efes’e ev sahipliği yapmanın yanında Osmanlı’dan da eserleri barındırır.
Efes Müzesi Kuşadası Cad. Selçuk
Tel:  0 60 10 (Her gün ziyarete açık)

Efes
Dünyanın en zengin açık hava müzesi olan antik Efes’te görülecek yerler Gymnasium, Stadyum, Akropol, Bizans Hamamları, Çifte Kiliseleri (Konsül Kilisesi),Liman Hamamları, Liman Caddesi, Tiyatro, Celsus Kitaplığı, Aşk Evi, Skolastika Hamamı, Hadrian Tapınağı, Trajan Çeşmesi, Yamaç Evler, Domitian Tapınağı, Belediye Sarayı (Prytaneion), Odeon (Bouleuterion) olarak sıralanır. Ayrıca Artemis Tapınağı, St. Jean Bazilikası, Yedi Uyuyanlar  ve Selçuk İsa Bey Camisini ziyaret edilmelidir.

Meryem Ana Evi
Bülbül Dağı üzerinde Hz. Meryem'in Evi bulunmaktadır. ''Panaya Kapulu'' olarak da adlandırılan evin  M.S yüzyılda inşa edildiği sanılmaktadır. Hz. İsa annesini St. Jean'a teslim etmiştir. Hz. Meryem’i kaçıran St. Jean çağın en büyük kenti olan Efes'i seçmiş ve onu Bülbül Dağı eteklerinde sık ağaçlarla kaplı bir köşede yaptığı kulübede gizlemiştir. Hz. Meryem’in yaşına kadar burada yaşadığı ve öldüğü kabul edilir. Hıristiyanlığın yayılmasından sonra burada ''Haç'' şeklinde bir kilise inşa edilmiştir. Burası kötürüm olan ve Türkiye'ye gelemeyen bir Alman rahibenin tarifleri üzerine bulunmuştur.
Her yıl yapılan 15 Ağustos ayinlerine Vatikan temsilcileri de katılmaktadır.
Efes Meryem Ana Kilisesi’nde Ekim ayının ilk Pazar günü Konsül toplantısı yapılır.
Efes-Selçuk Meryem Ana Evi Tel  () 08 44 / () 10

Çetin Kültür Köyü Müzesi
İzmir ilinde, öğretmen Ayhan Çetin ve eşi Nazmiye Çetin tarafından yöresel bebek ve maketlerden oluşan özel bir oyuncak bebek müzesi yılında ziyarete açılmıştır. Müzede batı Anadolu köylerinin günlük yaşantısını örf ve adetleri ile çocuk oyunlarını yansıtan bebek örnekleri, maketler, heykeller ve tarihi kompozisyonlar bulunur.
Selçuk ilçesi, Pamucak-Seferihisar-Kuşadası kavşağına yakın Arvalya Mevkii
Tel:  () 13 79

ALİAĞA


İzmir’in kuzeyinde yer alan ilçe ’lı yıllarda küçük bir balıkçı köyü iken  ’li yıllardan başlayarak nüfus artışı hızlanmıştır. İlçe Demir Çelik ve Petro- Kimya sektörünün ağırlıkta olduğu sanayinin kurulmasıyla birlikte hızla gelişerek, Ege’nin nüfus çeken bir sanayi merkezine dönüşmüştür.
Aliağa karayolu, denizyolu ve demiryolu ağıyla bütün ulaşım ve diğer altyapı imkânlarıyla yatırımcıların ilgi odağı haline gelmiştir. Aliağa-Menderes arasında da metro ile seyahat etme imkanı bulunur.

Gryneion
Çandarlı Körfezi kıyısında, Elaia ile Myrina arasındadır. Yenişakran Temaşalık (Çıfıtkale) mevkiinde Apollon Tapınağı kalıntıları olan bir ören yeridir.
Myrina (Sebastopolin) Güzelhisar Çayının (Pythikos) denizle birleştiği yerde Çandarlı Körfezi'nin son koyunda yer alır. İki tepe üzerinde bulunan ve bir rastlantı sonucu köylüler tarafından ortaya çıkarılan  Nekro poliste (mezarlık) kalıntıları vardır. İlk araştırmayı 'te M.E. Batezzi yapmış ve kadar mezar ortaya çıkarılmıştır. Bu kazılarda ortaya çıkarılan eserlerin tümü yurtdışına kaçırılmıştır. Kaçırılmayan eserler İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmektedir.

Aigai
Nemrutkale, Güzelhisar çayının başlangıcındadır. Görünürde kalıntılar vardır. Köseler Köyünün yakınında, Nemrud kalesi olarak bilinen bu Aiol yerleşimi, yanı zamanda antik Yunan'ın Anadolu'daki en eski kentlerinden biriydi.  Arkaik dönem ( MÖ yy.) duvar kalıntılarının yanında Helenistik ve  Roma dönemi eserleri bulunur.
Yoğun taş yığınları ve yıkıntıları arasında, onun seksen metre uzunluğunda ve on metreyi aşan yükseklikteki çarşı (agora) binası beklenmedik bir sürpriz gibidir. Üç katlı olan bu yapının alt katı bir sokağa, en üst katı ise agoraya açılır. Orada, ele geçen ender eserlerden birini, yalnızca Aiol mimarisine özgü çok önemli bir elemanı görürsünüz. Bu mantar şeklinde bir sütun başlığına ait bir parçadır. Sonra tiyatronun üst terasındaki tapınaklar alanında Zeus ve kızı savaşçı Athena'ya adanmış olduğu düşünülen iki tapınağa ait kalıntılar bulunur. Akropolisin batıya uzanan ucundaki küçük tapınak ise bereketin simgesi Demeter ve kızı Kore'ye tapınılmak için yapılmıştır. Aşağıdaki Kocaçay vadisinde ise bir başka tapınak  Apollon tapınağı bulunur.

Kyme
Çakmaklı Köyü yakınındaki Nemrut Limanı olarak adlandırılan bir koyda bulunan şehir çeşitli ilkçağ destanlarından birine göre amazonlardan bir kraliçe tarafından kurulmuştur. Aiolis kentlerinin en iyisi ve en büyüğü Kymê'dir. Burasının Lesbos ile birlikte sayıları otuza varan ve halen çoğu yok olmuş bulunan diğer kentlerin Metropolis'i olduğu söylenebilir. Kyme'nin kalıntıları İonya kıyılarındaki diğer kentlerin kalıntılarında olduğu gibi yağmalanmış, yeni kentlerin yapımında taşları kullanılmıştır. Kyme kentinden günümüze pek az kalıntı gelebilmiştir.
Bunlar da sur kalıntıları, ne olduğu yeterince anlaşılamayan anıtsal bir yapı, Ion üslubunda mabet kalıntıları, gövdeleri yivsiz iki sütun dizisi ile tiyatronun yeridir. Tiyatronun yarım daire şeklindeki Cavea'sının yalnızca izleri görülebilmektedir. Namurt limanında kuzey ve güney mendireğine ait kalıntılar ile çok sayıda yazıt ve sikke ele geçmiştir. İzmir Arkeoloji Müzesinde diğer buluntularla birlikte tunç atlet heykeli sergilenirken İstanbul Arkeoloji Müzesinde ise Artemis başı bulunmaktadır.

BERGAMA


İzmir'in kuzeyinde km uzaklıktaki Bergama tarihin en eski yerleşmelerinden biri olup paha biçilmez eserleri ile açık hava müzesi niteliğindedir. yılında Almanya'ya kaçırılmış Zeus Sunağı dünyaca  tanınmaktadır.

Tavsiyeler
Akropolis, Athena Tapınağı, Kütüphane, Saraylar, Arsenaller, Trajaneum, Tiyatro, Dionysos Tapınağı, Zeus Sunağı, Agora, Gymnasionlar, Asklepion, Serapis Tapınağını gezin.
Ulu Cami, Şadırvan Cami, Selçuk Minaresi, Çukur Han, Taş Han ve Bergama Evleri’ni görün.
Kozak Yaylasını ziyaret edin.
Meşhur el halı ve kilimlerine göz atın.
Bergama Arkeoloji Müzesi Zafer Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi No:6, Bergama
Tel:  (+) 28 83
Ziyaret Açık Saatler: / / Pazartesi hariç her gün

KEMALPAŞA


Kirazı ile ünlenen Kemalpaşa bugün bir sanayi ve üretim merkezi olarak da bilinmektedir. Antik çağlarda birçok yerleşime sahne olmuş olan ilçenin adı Nif iken İzmir'in düşmandan kurtarıldığı günün arifesi 8 Eylül Mustafa Kemal Paşa'nın burada konaklamış olmasının şerefine ismi sonradan değiştirilmiştir.

Tavsiyeler
Karabel Anıtı, Nif Kalesi ve Kız Kulesini (Nymphaeion) gezin.
Dere Mesire Alanı ve Kazak Vadisi Alaş Kımız Çiftliğini görün.

ÖDEMİŞ


İzmir’e 90 km uzaklıktaki Ödemiş 13 yıl öncesine dayanan tarihiyle batı Anadolu’daki en eski insan yaşamına ev sahipliği yapmıştır. Burada Osmanlıdan kalan yapıları ve sıcak Ege kasabasının sıcaklığını yaşayabilir, Subatan Yaylası, Bozdağ Gölcük Yaylası’nda güzellikleri keşfedebilir, Bozdağ Kayak merkezinde kayak yapabilirsiniz.

Tavsiyeler
Cumartesi pazarını, Birgi Dede Türbesini, Çakırağa Konağını ve Sultan Şah Türbesi ziyaret edin.
Mehmed Bey Türbesi ve Ulu Cami’yi ziyaret edin.
Ödemiş ipeğinden yapılmış ürünlere göz atın.
Ödemiş köftesi ve pidesini deneyin.
Bozdağ’ı ve asırlık ağaçları görün.
Ödemiş Müzesi Birgi yolu, No, Ödemiş
Tel / Faks :  () 11 84 / Pazartesi hariç her gün /

sayfa LazerAdam

6 yıl önce - Prş 02 Şub ,

Anlaşılan sorun sanıldığından daha büyüfunduszeue.info soruna şöyle bir çözüm getirebiliriz:

Buca'nın merkezinde 2 tane aktarma merkezi var:Tınaztepe-Şirinyer funduszeue.info hepimiz funduszeue.infoa sistemi gereği ESHOT,Tınaztepe'den Konak,H.pınar :Metro'ya gidecek olan yolcuları ilk önce Şirinyer'e yönlendirip,sonra İZBAN ya da belli otobüsler ile ulaşmasını sağlıfunduszeue.info Tınaztepe'den Konak'a gidecek yolcu sayısı o kadar fazla ki,bunu azaltmak için 4 tane hat açmışlar(,,,).Gelgelelim bunlar da funduszeue.info Şirinyer seçeneğini kullananlar da fazla(,,)Haliyle karmaşa artacaktır.
O zaman ESHOT,yukarıda bahsettiğim ,, üçlüsünü Şirinyer funduszeue.info geçecek şekilde Konak'a uzatsaEn azından Şirinyer funduszeue.infoğunluğu azalır
Ha derseniz,yukarıdaki üçlü şirinyere uğrarsa yolcu alamaz diye,zaten bu otobüsler direk Konağa gideceğinden Şirinyer'deki yoğunluk daha da az olur

 mesajı beğendiniz mi?

ErcanTokay

6 yıl önce - Prş 02 Şub ,

ile Şirinyerde gayet iyi yerine ve var yerinede var o yüzden sadece yerine hat olmayan Şirinyerden geçerek uzamalı yani Şirinyer durağını geçtimi Forbese girmeli ordan şirinyer Aktarmadan geçerek 70 yolundan Yağhaneler-Eşrefpaşa-Konak yapmalı.

 mesajı beğendiniz mi?

mahmut11

6 yıl önce - Prş 02 Şub ,

Yıldız Mahallesini dolaşacak şekilde uzatılabilir,
36 da Forbes-Hukuk-Tınaztepe Külliye Son Durak şeklinde.

O zaman hem bu iki boş dolaşan hat doldurulur hem de aktarma hatlarının yoğunluğu azalır daha çok verim alınır.

 mesajı beğendiniz mi?

ErcanTokay

6 yıl önce - Prş 02 Şub ,

uzatılırsa 'nın bütün güzergahı püf diye gider yani şöyle:
Gürçeşme için var şimdi eğer Gürçeşme-Şirinyer-Yıldız diye giderse saçma olur çünkü hiç bir Buca hattı(, v.s) o güzergahla gitmiyor o yüzden yeni bir hat açmak daha mantıklı olur:
Kuruçeşme-Konak
Araç Tipi:Eklemli Bölge:İzulaş Evka-3 Sefer Planı:Sıralı
Durakları:(Kuruçeşme-->Konak)
Eski Son Durak- Kahve- Köşe- Manolya- Hayat- Alan- Akmeşe- Cumhuriyet Sitesi- Dilek- Ömer Bilmen Cami- Sevgi Ferit Akın İ.Ö.Ö- Yıldız- Eylül- Köşe- Eski Garaj- Eski Sinema- Palmiye- Kozağaç- Çamlıkule Muhtarlık- Begovilya- Sardunya- Ali Kuşçu İ.Ö.Ö- Barış- Buca Kaymakamlık- Atlı Spor Kulübü- Süsen- Şeboy- Kızıkanat- İzban Koşu- Akıncılar Merkez- Akıncılar Cami- Çocuk Islah Evi- Nato 1- Şelale Parkı- Konak Anadolu- Yağhaneler 2- Arap Cami- Eşrefpaşa- Kız Yurdu- Konak
(Konak-->Kuruçeşme)
Durakları:Konak- Konak Tünelleri- Yeniyol- Namık Kemal Caddesi- Sarı Bakkal- Çeşme- Nato 1- Şirinyer Lisesi- Akıncılar Cami- Akıncılar Merkez- İzban Koşu- Kızılkanat- Şeboy- Süsen- Buca Kaymakamlık- Barış-
Ali Kuşçu İ.Ö.Ö- Sardunya- Begovilya- Çamlıkule Muhtarlık- Kozağaç- Kozağaç Ortaokulu( Sokak)- Çamlıkule Cami( Sokak)- Kozağaç Market( Sokak)- Yıldız Mahallesi Çeşme( Sokak)- Buca Evlendirme Dairesi( Sokak)- Buca Evlendirme Dairesi 2( Sokak)- Köşe- Eylül- Yıldız- Sevgi Ferit Akın İ.Ö.Ö- Dilek- Cumhuriyet Sitesi- Akmeşe- Alan- Hayat- Manolya- Kuruçeşme Merkez Cami- Şafak- Kahve- Eski Son Durak
Böyle bir hat açılırsa gayet mantıklı olur derseniz ki: Niye Kuruçeşme-Konak yolunda Kozağaca ve Eşrefpaşa soktunda dönüştü sokmadın çünkü Eşrefpaşa trafiği Konağa gidiş yönünde o kadar sıkışık değil fakat Eşrefpaşa doğru çıkış yönü berbat trafik hem Kadifekale hatları hem Eskiizmir hatları hem Buca hatlarını hemde Gaziemir hattını zor taşırken 1 hat daha hayatta taşıyamaz birde Körüklü olursa o yüzden Tünele soktum böylece hem vakit kaybı önlenir hemde trafiğe 1 hat daha sokmamış funduszeue.infoğaca gelince zaten Üçkuyular Meydan sıkışık birde Eklemli bir hattı Kozağaç-Yıldız yolundan döndürürsek kazalar geliyorum der , o yüzden Çamlıkule Mutharlık ve Kozağaç Son Durak'dan sonra sokağa girip Nikah Dairesinden devam edip kavşaktan dönüp yoluna gidecek hemde Nikah Dairesine gelecekler içinde çok iyi olur millet ya Nikah dairesine gelmek için Üçkuyularda inip yürüyor ya Çamlıkule/Lale durağında inip yürüyor yada Yıldız Mahallesinden yürüyor böylece oranın ulaşımıda rahatlar.
36 İçinde Adatepe üzerinden Tınaztepe Külliyesine uzaması mantıklı ve güzel olur 'ün yükünü alır biraz.

 mesajı beğendiniz mi?

mahmut11

6 yıl önce - Cum 03 Şub ,

Kuruçeşme Son Durak ile Tınaztepe Son durak arası çok kısa. Hat tınaztepe son duraktan başlamalı.



 mesajı beğendiniz mi?

ErcanTokay

6 yıl önce - Cum 03 Şub ,

Bir sürü hattı bence Tınaztepe'ye çıkarmak çok saçma bana kalırsa Kuruçeşme Son Durak'dan geçen , ve Kuruçeşme Son Durak'da kalmalı belki çıkabilir.
İnkilap'da da böyle bir şey var, ile 74'ün İnkilap'a gelmesi çok gereksiz halbuki Konağa giden ,Şirinyer'e giden İzban var derseniz İzban(İNKİLAP)-Yenigün/Yeşilbağlar yolcuları onların hepside İzban aktarmaları o yüzden Şirinyer'de inip 74'e binebilirler.

 mesajı beğendiniz mi?

mehmet güngör bağ

6 yıl önce - Cum 03 Şub ,

ADNAN MENDERES HAVALİMANI- GÜZELBAHÇE* SEFERİHİSAR



Bence İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ve ESHOT da ulaşım ilgili personelin tebdili kıyafetle şehirde seyahat ederek sorunları sahada görmesi daha iyi olur hem aksaklıkları hemde yeni hat gereklimi ? değilmi ? alternatif çözümler üretile bilir de daha önce paylaşmıştım tekrar yazıyım havaalanından yeni hat gerekli farezi olarak yazmıştım hat numarasını ADNAN MENDERES HAVALİMANI- GÜZELBAHÇE *SEFERİHİSAR hattı çok iyi olur son yıllarda SEFERİHİSAR'ın SIĞACIK beldesi çok popüler ülkemizin ilk YAVAŞ ŞEHİRİ (CİTTASLOW) ünvanlı bu beldemiz yerli/yabancı çok turist çekiyor daha rahat ulaşım imkanı olur diye düşünüyorum not: ben İZMİR'de yaşamıyorum ama çok sık İZMİR'e seyahat ediyorum dışardan bir gözle bu paylaşımı yaptım.

En son mehmet güngör bağ tarafından Cum 03 Şub , tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

 mesajı beğendiniz mi?

mehmet güngör bağ

6 yıl önce - Cum 03 Şub ,

ADNAN MENDERES HAVALİMANI- GÜZELBAHÇE* SEFERİHİSAR



Şimdi bazılarınız CUMAOVASI-SEFERİHİSAR hattı var buna gerek yok diye yazabilir ama bu hattın güzergahında yol şartları çok iyi degil bilginiz olsun yaklaşık 1 saat 50 dakika sürüyor artı CUMAOVASI dan İZBAN 1 istasyonla HAVALİMANI'na ulaşım süresi ettimi size 2 saat onun dışında ADNAN MENDERES HAVALİMANI-CUMHURİYET MEYDANI*ALSANCAK hattı var üçkuyularda inip (FAHRETTİN ALTAY AKTARMA MERKEZİ) den FAHRETTİN ALTAY-SEFERİHİSAR otobüsüne binme imkanı buda herşeyi denk getirseniz dahi 1saat 40 dk sürüyor tecrübe ile sabit dir ulaşım süreleri.

 mesajı beğendiniz mi?

ErcanTokay
6 yıl önce - Cum 03 Şub ,

Daha Buca'ya Havaalanı aracı yokken

Şirinyer Aktarma-Havaalanı
Araç Tipi:Solo(9m) Bölge:Eshot Adatepe Sefer Planı:Her Saat Başı(24 Saat)
Durakları:Şirinyer Aktarma- Şirinyer Pazar Yeri- Yeni Mahalle- Vergi Dairesi- Buca Belediye- İhtiyari-Heykel
-9 Eylül Eğitim Fakültesi- Buca Devlet Hastanesi- Buca Sağlık Ocağı- Buca Üçkuyular- Hasan Ağa Bahçesi- Eski Mezarlık- Fakülte- Adatepe- Adatepe 2- Adatepe Garaj- Işılay Saygın Lisesi- Begos- Beş Selviler- Belediye Şantiye- Manolya- Hayat- Alan- Akmeşe- Cumhuriyet Sitesi- Dilek- Eski Bahçe- Menekşe- Çocuk Parkı- Nergis- Yasemin- Abdil Efendi Cami- Çamlıpınar Son Durak- Abdil Efendi Cami- Benzin İstasyonu- Selviler- Fırat- Zencefil- Altınevler- Buca Anadolu Lisesi- İnönü Mahallesi Muhtarlık- Kuzucuoğlu- İsmail Şekip Uysal- İnönü Mahallesi- Otokent C Kapısı- Altıncı Sanayi- Galericiler Sitesi- Yasemin Uysal- Gaziemir Ticaret Meslek Lisesi- Beyazevler Sağlık Ocağı- Serdengeçti- Esbaş- Kalp Damar Hastanesi- Çiçek- Hacı Bayram Cami 2( Sokak)- Baş Bey Sitesi( Sokak)- Gaziemir Gar( Sokak)- Lojman( Sokak)-
Gaziemir İlçe Emniyet 2( Sokak)-Sarnıç Aktarma 2( Sokak)- Emlak Bankası Evleri- Seçkinler Sitesi-
Havaalanı İç Hatlar Gidiş- Havaalanı Dış Hatlar Gidiş

 mesajı beğendiniz mi?

mehmet güngör bağ

6 yıl önce - Cum 03 Şub ,

ERCAN Bey siz otobüsü o kadar duraga uğratırsanız yolcu uçağı kaçırır merkezi noktadaki duraklara uğrasınlar usul böyledir bu araçlar EKSPRES çalışır biraz duraklar dan fedakarlık yapın ayrıca HAVAALANI hatları numaraları çift gidiyor gibi (ESHOT böyle uygun görmüş) sizin nezdinizde İZMİR'lire iyi akşamlar



 mesajı beğendiniz mi?

sayfa

Gürçeşme Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi, İzmir ili, Buca ilçesinde bulunan devlet okuludur. İzmir ili nüfusu , Buca ilçesi nüfusu 'dur. Okulun öğrenci sayısı , öğretmen sayısı 48'tir.

Gürçeşme Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi İzmir ili Buca ilçesinde bulunan devlet okuludur.

Sayfamızda Gürçeşme Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi okuluna ait telefon, belgegeçer (faks), e-posta, web sitesi, öğretim şekli, adres, öğrenci sayısı, öğretmen sayısı, derslik sayısı, lojman durumu, pansiyon durumu, ısınma durumu, il/ilçeye uzaklık, hizmet bölgesi, hizmet alanı, hizmet puanı, yerleşim yeri, il, ilçe, mahalle/belde/köy nüfusu ve okullaşma oranları, lgs merkezi sınav taban puanı, yüzdelik dilimini, alan dal bilgilerini, zorunlu hizmet okulu olup olmadığını bulabilirsiniz.

Gürçeşme Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi okuluna ait okul forması, kıyafeti, okul başarı puanı, okul eşyaları, okul boş kontenjanı, son dakika okul haberleri, okul kuralları, okul logosu, okul sınav tarihleri, okul servis ücretleri, okul e-okul, okul başlangıç-bitiş saatleri, sınıf geçme durumları, haftalık ders programı gibi bilgileri okulun resmi web sitesinden öğrenebilirsiniz.

Gürçeşme Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi okulunda okuyorsanız, bu okuldan mezunsanız, bu okulun velisiyseniz, bu okulda görev yapıyorsanız ya da bu okul hakkında bilgiye sahipseniz lütfen değerli bilgilerinizi yorum alanından belirtiniz.

Sitede sunulan reklamları kısıtlayan bir reklam engelleyicinin etkin olduğunu fark ettik.

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bize destek olun. Reklam engelleyiciyi kapattıysanız sayfayı yenileyerek görüntüleyebilirsiniz.

Reklam engelleyicinin nasıl kapatılacağını öğrenmek için tıklayınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası