müzikal ve dilbilimsel zeka nedir / Zeka türlerinin olduğu artık kanıtlandı kaç çeşit zeka türü var? | Soru & Cevap - Evrim Ağacı

Müzikal Ve Dilbilimsel Zeka Nedir

müzikal ve dilbilimsel zeka nedir

Dilbilimsel zeka nedir?

İçindekiler:

  1. Dilbilimsel zeka nedir?
  2. Müzikal ve dilbilimsel zeka özellikleri nelerdir?
  3. Analitik zeka ne anlama gelir?
  4. Müziksel zeka nedir?
  5. Dilbilimsel zeka ne işe yarar?
  6. Üç aşamalı başarılı zeka kuramının özellikleri nelerdir?
  7. Thurstone zeka kuramı nedir?
  8. Gözlem zekası nedir?
  9. Dil zekası nasıl geliştirilir?
  10. Çoklu zeka Envanteri kimlere uygulanır?
  11. Sternberge göre 3 zeka bileşeni nedir?
  12. Steinberge göre üç zeka bileşeni nedir?
  13. Üçlü zeka kuramı nedir?
  14. Thorndike ın zeka kuramında tanımladığı zeka çeşitleri nelerdir?

Dilbilimsel zeka nedir?

Dil zekâsı çağlar boyunca gelişimi en çok incelenen zekâalanı olmuştur. Aynı zamanda bu beceri insanda bulunan en üstün, en yaygın zekâtürüdür. Armstrong ()'a göre dilbilimsel zekâbireyin dili sözlü ya da yazılı olarak etkili, çarpıcı ve verimli bir şekilde kullanabilmesidir.

Müzikal ve dilbilimsel zeka özellikleri nelerdir?

3+3+3+2 (Müzikal ve dilbilimsel zeka) Müzikalzekası güçlü olan insanlar kalıpları, ritimleri ve sesleri düşünmede iyidirler. Müzikiçin güçlü bir uyumları vardır ve genellikle müzikalkompozisyon ve performansta başarılıdırlar. Bu zekayasahip olan insanlar aynı zamanda kendilerini ifade etmede oldukça iyidirler.

Analitik zeka ne anlama gelir?

Analitik zeka, bir konu da veya bir olay karşısında hemen çözüm odaklı düşünen zekayadenilir. Bir problemi veya konuyu tümdengelim yöntemi ile alt konulara ayırıp, her bilgiyi ayrıca değerlendirebilme yeteneğidir. Analitikdüşünme yeteneği olan kişiler, karmaşık yapılar karşısında pratik çözümler üretebilirler.

Müziksel zeka nedir?

Müziksel Ritmik Zeka, çok kısa bir tanımlamayla; kişinin kendisini müzikve ritimle ifade etme yeteneğidir. Bu tip insanlar, müzikve ritimlere karşı diğer insanlardan daha duyarlıdırlar. Müziksel ritmik zekayasahip insanların en iyi öğrenme biçimi; müzikle öğrenmedir.

Dilbilimsel zeka ne işe yarar?

Sözel Zeka(Dilsel Zeka) Nedir? Sözel Zeka(Dilsel Zeka): İnsanların kelimeleri düşünebilmesi ve kelimeleri kullanarak düşüncelerini ifade edebilmesi yeteneğidir. Tüm insanlar, birbiriyle konuşurken sözel zekadan faydalanırlar.

Üç aşamalı başarılı zeka kuramının özellikleri nelerdir?

Başarılızekayı oluşturan üçyetenek analitik, yaratıcı ve uygulamalı yeteneklerdir. Bu üçyeteneğin dengeli kullanımı başarılı zeka kuramınıntemelinde yer almaktadır.

Thurstone zeka kuramı nedir?

Thurstone'un teorisi; zekâya, çok boyutlu bakmış ve her boyutun bir zihinsel yeteneği temsil ettiğini söylemiştir. Bu zihinsel yetenekler, yan yana birbirlerinden bağımsız bir mozaik gibi dururlar. Belirtilen faktörlerin yorumu Gestalt psikolojisi kavramları kullanılarak yapılmıştır.

Gözlem zekası nedir?

Görme ile öğrenme, gördüklerini hızlı ve kolay biçimde akılda tutma ve analiz edip sonuca varma becerilerinin bütününe görsel zekaadı verilir. Görsel zekayasahip çocuklar için en iyi akılda tutma ve öğrenme yolu görmedir. Bu çocuklar, aynı zamanda çok iyi gözlemyeteneğine de sahiptir.

Dil zekası nasıl geliştirilir?

İşte, sözel zeka nasıl geliştirilir sorusunun kapsamlı yanıtı:
  1. Okuma faaliyetlerini arttırın: Hikayeler, öyküler, şiirler, tiyatro metinleri, haber veya şakalar…
  2. Etkileşime girmesi için teşvik edin: Münazara ve tartışmalarda yer almak, sözel zekanın sahada gelişimine yardımcı olur.
Daha fazla öğe

Çoklu zeka Envanteri kimlere uygulanır?

Balerinler, sporcular, heykeltıraşlar, mimarlar, pandomim sanatçıları, operatörler, teknisyenler, aktörler, el işleri ile ilgilenenler bu zekâya örnek gösterilebilirler. Bu tür zekâya sahip olan bireyler yaparak-yaşayarak, dokunarak ve hareket ederek en iyi öğrenirler.

Sternberge göre 3 zeka bileşeni nedir?

Sternberg'in Başarılı ZekaKuramı'na göre; insanlar bir ya da daha fazla zekatüründe güçlüdürler; bunlar yaratıcı, analitik ve pratik zekalardır. Zekanınsadece akademik ve soyut beceriler olarak görülmesini yeterli bulmuyoruz.

Steinberge göre üç zeka bileşeni nedir?

Bileşimsel, bağlamsal ve deneyimsel üçalt boyutu içeren triarşik zekakuramında Sternberg, zekanın etkileşerek işleyen farklı bileşenlerden oluştuğunu, bireyin içsel ve dışsal dünyası ile deneyimlerinin zekaile ilişkisi olduğunu savlamıştır .

Üçlü zeka kuramı nedir?

triarsik zeka kuramıkabaca bileşimsel, bağlamsal ve deneyimsel üç alt alan içermektedir. bileşimsel alan, bireyin zekice davranışlar geliştirirken kullandığı bilişsel süreç ve yapıları kapsayan içsel dünyasını kapsar. bağlamsal alan, kişinin çevresel etkenleri değerlendirmede kullandığı süreçleri ve dış dünyasını

Thorndike ın zeka kuramında tanımladığı zeka çeşitleri nelerdir?

ThorndikeÇok Faktör Kuramıolabileceğini ifade etmiştir. Thorndike'a göre üç tür zekâvardır: Soyut ve Sözlü Zekâ: Sembol kullanarak düşünme yeteneğidir. Soyut zekâgerçekte var olmayan ancak var olanlar arasındaki ilişkilerden zihnin soyutlama ve genelleme gücüyle elde ettiği sembollerle uğraşır.

Dilbilimsel zeka nedir, dilbilimsel müzikal, dilbilimsel matematiksel zeka ne demek?

Dilbilimsel Zeka Nedir? İnsanın akıl yürütme, düşünme, yargılama ve sonuç çıkartma, objektif gerçekleri algılama yeteneklerinin tümü zeka olarak tanımlanıyor.

Örnekle açıklamak gerekirsi; bir saksının yere düştüğünü ve kırıldığını başka birine nasıl açıklayacağınızı düşünün.

Basit, değil mi?

Şimdi şu diğer durumu düşünün: Bir filozofun ona metafiziğin ne olduğunu açıkladığı iki sayfalık bir metni okumanız ve bunu başkası için özetlemeniz gerekir.

Dilbilimsel zeka nedir, dilbilimsel müzikal, dilbilimsel matematiksel zeka ne demek

 

Bu metni okumamış olmanıza rağmen, bu son görevin çok daha karmaşık olduğuna kesinlikle inanacaksınız. Her ne kadar gün içinde dille iyi başa çıkabilseniz de, kelimelerin kullanımını içeren bazı görevler, diğerlerine kıyasla özellikle zor görünüyor. Aslında, dilini tam olarak konuşamadığımız bir kişiye nasıl hissettiğimizi açıklamak gibi, bu faaliyetlerden bazılarının yapılması imkansız görünebilir.

Bu küçük günlük tuzaklar bize Dilbilimsel Zekanın ne olduğu hakkında bir fikir vermeye hizmet eder: bir kişinin fikirleri ifade etmek ve anlamak ve bu beceriye dayalı hedeflere ulaşmak için dili ustaca kullanma derecesi.

Dilbilimsel Zeka (bazen Sözel Zeka olarak da adlandırılır), Çoklu Zeka Teorisinin bir parçasıdır. Howard Gardnerve bunu hesaba katmak, dil kullanımını geliştirmek için stratejiler oluşturmaya izin verir.

Eğitimciler öğrenme yeteneğini zeka şeklinde açıklarken, biyologlar ise bulunulan çevreye adaptasyon olarak açıklıyor.

Psikolog olan Howard Gardner, senesinde zeka ile ilgili yaşanan karmaşaya son vermek için zekayı sınıflandırmaya karar verdi.

Bunun sonucunda ise çoklu zeka kuramı adı veriliyor. Müzikal ve dilbilimsel zeka nedir, özellikleri nelerdir sizler için derledik.

Çoklu zeka kuramı, 8 sınıfa ayrılıyor. Bunlar ise, sözlü ve dilsel zeka, mantıksal ve matematiksel zeka, müziksel zeka, uzamsal ve görsel zeka, kişisel ve öze dönük zeka, bedensel ve kinestetik zeka, kişilerarası (sosyal) zeka ve doğacı zeka olarak bilinir.

Kurama göre ise, bu zeka alanlarının hepsi birbirinden bağımsız da olsalar birlikte uyum içinde çalışabilir ve hatta birbirlerini desteklerler. Müziksel zeka ve dilbilimsel zeka arasında bulunan ilişki çocukların notaları öğrenirken dil geliştirme becerilerini kullanmaya dayanıyor.

Müzikal zekası daha güçlü olan insanlar ritimleri, kalıpları ve sesleri düşünme konusunda iyidir. Müzik için güçlü bir uyumu vardır. Genellikle müzikal performans ve kompozisyon konusunda başarılıdırlar. Bu zekaya sahip olan kişiler, aynı zamanda kendilerini ifade etme konusunda çok iyidir.


 

Dilbilimsel Zeka

Zeka türlerinin olduğu artık kanıtlandı kaç çeşit zeka türü var?

Merhabalar,

İlk olarak zekâ TDK kurumu tarafından; "İnsanın düşünme, akıl yürütme, objektif gerçekleri algılama, yargılama ve sonuç çıkarma yeteneklerinin tamamı, anlak, dirayet, zeyreklik, feraset." olarak tanımlanmaktadır.[1]

*Zekâ şeklinde yazılması gerekse de â yüzünden zor olduğundan yazıda zeka şeklinde kullanılacaktır ki zaten genelde de öyle kullanılır, yanlışlık olmasın.

Tanımdan yola çıkarak zeka türlerinin aslında insanları herhangi bir olaya karşı düşüncelerinin sınıflandırılması ile ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

Aslında burada sorunuzdan kaynaklı da bir hata çıkıyor, zeka türlerinin olduğu iddiası var olmakla beraber kanıtlanabilmiş bir iddia değildir. Buna "Çoklu Zeka Teorisi" denilmekte ve henüz bilimsel bir yöntem ile kanıtlanmış değildir maalesef.

Kanıtlanmış bir iddia olmadığından net cevap vermek mümkün değildir. Siz de aynı şekilde insanları farklı düşünce tarzlarına göre kanıt sunmadığınız takdirde aynı mantıkta sınıflayabilirsiniz. Bu durumun kanıt sunulamayacak bir durum olduğunu iddia etmek de mümkün. Çünkü zeka dediğimiz kavram aslında bizler tarafından anlam verilmiş bir sözcük, bu sözcüğün anlamından dolayı da zaten sınıflanması konusunda problem yaşanılmakta ve kavramın anlamı farklı farklı yorumlanmakta. Deney ortamının zeka denilen kavramı ölçmek için ya çok çok boyutlu düşünülmesi ya da kavramların iç içe girip kısmi nitel anlamda kabul etmesi gerekir. Hali hazırda nicel yollarla zeka türünü belirlemek mümkün değil çünkü. Ancak gene de her şeye rağmen bu iddiayı destekleyenler tabii ki zekayı türlere ayırmıştır. Bunlar (değişmekle beraber) şöyle sıralanmaktadır:

Linguistic-Verbal Intelligence (Dil Bilimsel Zeka),

Visual-Spatial Intelligence (Uzamsal Zeka),

Logical-Mathematical Intelligence (Mantık-Matematiksel Zeka),

Bodily-Kinesthetic Intelligence (Bedensel-Kinestetik/Duyu Devinişsel Zeka),

Musical Intelligence (Müzikal Zeka),

Interpersonal Intelligence (Sosyal Zeka),

Intrapersonal Intelligence (Özedönük Zeka).

Temel olanlar bunlar olsa da elbette fazlasını eklemek de mümkün.

Sonuç olarak; bilimsel yöntemlerle kanıtlanana kadar "Çoklu Zeka Teorisi" iddiadan ibarettir. Bahsedilen zeka türlerinin arttırılması veya azaltılması yönünde engel bulunmamaktadır. Zekanın türlere ayrımı da henüz söz konusu değildir.

Not: Zeka türlerinin isimleri Evrim Ağacı yazılarından "Çoklu Zeka Teorisi Nedir?"den alınmıştır ayrıca linkini bırakacağım bu yazıyı daha detaylı bilgi edinmek için kullanabilirsiniz.

İyi günler dilerim.

Link: funduszeue.info

Dilbilimsel zeka: nedir, &#;rnekler ve nasıl geliştirilir

Hibrit düşünebiliyor musunuz?

İçerik

dilsel zeka Kelimeleri kullanma ve farklı kavram ve d&#;ş&#;nceleri diğer insanlara konuşma veya yazılı olarak ifade etme becerisinden oluşur. &#;rneğin, bu t&#;r bir zekaya sahip bir kişi, toplum i&#;inde konuşabilir, zor kavramları basit bir şekilde a&#;ıklayabilir veya kitap yazabilir.

Gardner'ın tanımladığı 8 zeka t&#;r&#;nden biridir. Bu psikoloğa g&#;re, "dilsel zeka kelimelerin anlamlarına, sıralarına, seslerine, ritimlerine, &#;ekimlerine, dilin farklı işlevlerine, fonolojiye, s&#;zdizimine ve pragmatiklere duyarlılıktır."

S&#;zel olarak da adlandırılan bu zeka t&#;r&#;, diğer insanlarla sohbet etmemize, metin yazmamıza, hatta mektup veya e-posta yazmamıza olanak tanır.


Yazarlar, gazeteciler, avukatlar, şairler, &#;evirmenler, &#;ğretmenler vb. İle olabileceği gibi bu daha vurgulu zekaya sahip insanlar var. Bununla birlikte, dilbilimsel zeka, bug&#;n başlayabileceğiniz &#;eşitli etkinliklerle geliştirilebilir. Daha sonra tartışılacaklar.

Menşei

Bu zeka, yılında Howard Gardner tarafından geliştirilen &#;oklu zeka teorisinden kaynaklanmaktadır. Teorisi, eğitim alanında devrim yaratarak psikolojiye temel bir katkı oluşturmuştur.

İ&#;inde Gardner, t&#;m insanlarda az ya da &#;ok farklı yetenekler olduğunu a&#;ıklıyor. Bir veya daha fazla zeka t&#;r&#;n&#;n baskın olduğu insanlar vardır, bu nedenle bu zeka ile ilişkili &#;ğrenme yollarını kullanırlarsa daha iyi &#;ğrenirler.


Bununla birlikte, uygun eğitim yoluyla bu zekaların t&#;m insanlarda geliştirilebilmesi m&#;mk&#;nd&#;r.

Okullarda ve enstit&#;lerde verilen geleneksel eğitimde mantıksal-matematiksel zeka ile birlikte dil zekası en &#;nemlisidir.

D&#;ş&#;nce, ağırlıklı olarak dilbilimsel bir fenomendir. Başka bir deyişle, dili &#;ğrenirken, d&#;nyayı g&#;rme ve d&#;ş&#;nceyi ayrıntılandırma bi&#;imimiz zenginleşir.

Dilbilimsel zeka, &#;oğu kişide beynin sol yarım k&#;resi ile ilişkili g&#;r&#;nmektedir. Spesifik olarak, iki anahtar yapı, ifade edici dil planlamasına adanmış Broca alanıdır; ve dili anlamamıza yardımcı olan Wernicke alanı.

Dilsel zekanın &#;zellikleri

Dilbilimsel zeka, dili kullanma ve yeni diller &#;ğrenme konusunda b&#;y&#;k bir yetenek ile karakterizedir. Bu vurgulanmış zekaya sahip insanlar, akıllarında olanı kelimeleri kullanarak ifade etme konusunda b&#;y&#;k bir yeteneğe sahiptirler, akıcı bir şekilde konuşurlar ve başkalarını anlamakta iyidirler.


B&#;y&#;k dilsel zekaya sahip insanlar kelimelere &#;ekilir, okumaktan ve şiirden hoşlanırlar. Onlar i&#;in bir makale veya hikaye yazmak sıkıcı bir şeyden &#;ok &#;ekici ve keyifli bir aktivitedir. Ayrıca, dil ile ilgili bileşenleri değerlendiren testlerde y&#;ksek puanlar alırlar.

Dilsel zekaya sahip kişilerin bazı &#;zellikleri şunlardır:

- İyi iletişimciler.

- Okumayı ve yazmayı severler.

- İyi yazım becerilerine sahiptirler ve bu t&#;rdeki hataları ve gramer tutarsızlıklarını hızlı bir şekilde tespit ederler.

- Geniş bir kelime hazinesi g&#;sterirler ve kelimeleri birleştirmede iyidirler. &#;eşitli, alışılmadık kelimeler kullanmayı ve hatta kendi kelimelerini uydurmayı severler.

- Nasıl dinleyeceklerini biliyorlar. &#;zellikle, dilsel ifadeye duyarlı oldukları i&#;in başkalarının dil kalıplarına dikkat etme becerisine sahiptirler.

- Kelimeleri, anlamlarını, t&#;revlerini tercih ediyorlar

- Kelime oyunlarını ve tekerlemeleri kolaylıkla oynayın.

- Retorik yoluyla b&#;y&#;k bir ikna kapasitesine sahip insanlardır.

- Genel bilgi i&#;in iyi bir s&#;zel hafızaya sahiptirler.

- Organize ve sistematik insanlar oldukları i&#;in kendilerini ifade etme konusunda iyi becerilere sahipler.

- İstenilen duygusal tonu oluşturmak i&#;in yeterli kelime se&#;me yeteneği. &#;rneğin, mektup, şiir, hikaye ve rapor yazmayı bilmek.

Dilsel zekaya sahip insanların hobileri

Bu t&#;r bir zekaya sahipseniz, okumaktan, &#;yk&#;, mektup ve şiir yazmaktan, olayları anlatmaktan, tartışmaları dinlemekten zevk alabilirsiniz

&#;apraz bulmaca gibi kelime oyunlarını seveceğinizden emin olabilirsiniz ve hatta toplum i&#;inde konuşmaktan ve herhangi bir konuda sohbet etmekten zevk alırsınız.


Bu insanlar yeni diller &#;ğrenirken ve diğer dilleri konuşan insanlarla iletişim kurmaya &#;alışırken eğlenebilirler.

&#;rnekler

B&#;y&#;k yazarlar, gazeteciler, şairler, besteciler ve politikacılar, b&#;y&#;k bir dilbilimsel zekaya sahip olmalarıyla tanınmaktadır.

&#;rneğin, İngiliz şair ve yazar William Shakespeare, İspanyol yazar Miguel de Cervantes, Rus yazar Fi&#;dor Dostoiveski, İngiliz yazar Charles Dickens, şair Pablo Neruda, gazeteci ve yazar Ernest Hemingway vb.

Ayrıca burada, Atinalı politikacı Pericles, İngiliz Winston Churchill, Amerikan başkanı Abraham Lincoln, Hintli politikacı Mahatma Gandhi ve Amerikalı papaz Martin Luther King gibi b&#;y&#;k konuşmacılar buluyoruz.

Desteklenen meslekler

- Yazar.


- Gazeteci.

- TV sunucusu.

- Radyo spikeri.

- Edit&#;r.

- Profes&#;r.

- Avukat.

- Politikacı.

- Akt&#;r.

- Ticari ve m&#;şteri hizmetleri.

- K&#;t&#;phaneci.

- Blogger.

- Senaryo yazarı.

- Reklamveren.

- &#;evirmen.

Dilbilimsel zekası iyi olan insanlar i&#;in &#;alışma ipu&#;ları

İyi bir dil zekasına sahip olduğunuzu d&#;ş&#;n&#;yorsanız ve bir &#;ğrenciyseniz, bu yeteneği akademik performansınızı geliştirmek i&#;in kullanabilirsiniz. Bazı teknikler şunlardır:

- Her &#;alışma konusunun kısa &#;zetlerini yazın.

- Metinlerinizdeki anahtar kelimelerin veya &#;nemli kavramların altını &#;izin veya &#;evreleyin.

- Sizin i&#;in en &#;nemli veya en karmaşık bilgileri okurken kendinizi kaydedin ve sonra birka&#; kez dinleyin.


- Bir konunun temel kelimelerini ezberlemek i&#;in akrostiş kullanın.

- Biriyle konuşmaya veya ne &#;alıştığınızı a&#;ıklamaya &#;alışın.

- Derslerinizi ezberleyin ve sonra bir konuşma yapıyormuş gibi y&#;ksek sesle okumaya &#;alışın.

Dilsel zekayı geliştirmeye y&#;nelik faaliyetler

Dilsel zeka geliştirmenin bir&#;ok avantajı vardır. İlk olarak, dil bilgi ve duyguları iletmek i&#;in g&#;&#;l&#; bir ara&#;tır; ikna etme, tartışma, topluluk &#;n&#;nde konuşma, m&#;zakere etme, satma vb.

Sınavlar genellikle s&#;zl&#; bilgilerin ezberlenmesine ve ifade edilmesine dayandığından, okul d&#;neminde de &#;ok faydalıdır.

Dilsel zekanızı geliştirmek istiyorsanız yapabileceğiniz faaliyetlerin bir listesi:

- Her g&#;n yeni bir kelime &#;ğrenin ve g&#;nl&#;k kelime dağarcığınıza eklemeye &#;alışın.

- Radyoyu daha sık dinleyin ve cesaretiniz varsa, bakış a&#;ınızı ifade etmeye katılın.

- K&#;&#;&#;k bir hikaye uydurup başka birine anlatmaya &#;alışın.

- Her t&#;rl&#; roman, hikaye ve şakayı okumaya başlayın.

- Aklınıza geldiklerinde hikayeler, şakalar ve şiirler yazmak i&#;in daima bir defter taşıyın.

- Sizi ilgilendiren bir konuya adanmış kendi blogunuzu oluşturun.

- Kısa mesajlar yerine sevdiklerinize veya arkadaşlarınıza e-posta veya mektup yazmayı hedefleyin.

- Diğer insanlarla konuşarak ve tartışarak zaman ge&#;irin. Sizi ilgilendiren ve uzmanlaşan konulardaki tartışmalara katılın ve m&#;mk&#;n olduğunca &#;ok katılın.

- Her konuştuğunuzda kendinizi d&#;zenli ve net bir şekilde ifade etmeye &#;alışın.

- Başkalarını t&#;m dikkatinizle dinleme egzersizini yapın. Dinleme yeteneği kaybolan bir şeydir.

Diğerinin s&#;ylediklerini y&#;zeysel olarak dinlerken genellikle neye cevap vereceğimizi d&#;ş&#;n&#;r&#;z. Başka biriyle konuşurken, t&#;m s&#;zlerine ve duygusal tonlarına odaklanmaya &#;alışın.

- Başkalarına hikayeler, şakalar ve anekdotlar anlatmaya &#;alışın. Onları dinleyiciler i&#;in ilgin&#; ve eğlenceli bir şekilde d&#;zenlemeye &#;alışın.

- Hafıza oyunları veya bulmacalar, anagramlar, tırmalama gibi kelimelerin işlendiği oyunları oynayın.

- Konuştuğunuzu kaydedin ve ardından sonucu dinleyin. Konuşmanızda neleri geliştirebileceğinizi belirleyin.

- K&#;t&#;phaneyi d&#;zenli olarak ziyaret edin ve ilginizi &#;eken bir kitabı size &#;d&#;n&#; verin. Sizin i&#;in en zevkli olanlardan başlayarak, haftada bir kitap okumayı &#;nerebilirsiniz.

- Bir g&#;nl&#;k başlatın ve hissettiğiniz şeyleri yazmak i&#;in g&#;nde birka&#; dakikanızı ayırın. Yeni teknolojileri kullanmayı tercih etmeniz durumunda programlar ve uygulamalar var.

- En sevdiğiniz şiiri veya beğendiğiniz bazı pasajları ezberleyin.

- Okurken bilmediğiniz veya anlamlarından emin olmadığınız s&#;zc&#;kler bulursanız, altını &#;izin ve arayın. İnternet &#;ok yardımcı olabilir.

- Bir dakikalığına aklınıza gelebilecek t&#;m kelimeleri yazmaya &#;alışın. Belirli bir harf veya heceyle başlaması, belirli bir sesli harf i&#;ermemesi veya "mutfak aletleri" gibi bazı anlamsal kategorilere ait olması gibi kriterler kullanır. Arkadaşlarınız veya ailenizle k&#;&#;&#;k yarışmalar yapabilirsiniz.

- Sokakta y&#;r&#;rken veya boş zamanlarınızda dinleyebilmeniz i&#;in &#;d&#;n&#; alabileceğiniz veya satın alabileceğiniz sesli kitaplar var.

- Kitaplar, hikayeler veya şiirlerle ilgili kendi incelemelerinizi yapın ve bunları blogunuzda veya edebiyat forumlarında paylaşın.

- Yerel k&#;t&#;phanenizde veya internette bulunabilecek bir kitap kul&#;b&#;ne katılın.

- Belirli metinlerin edebi fig&#;rlerini belirlemeye &#;alışın ve hatta yazarken kendinizinkini yaratın.

- Topluluk &#;n&#;nde konuşma, m&#;zakere etme, daha iddialı bir şekilde iletişim kurma vb. İpu&#;ları i&#;in internetten videolar ve makaleler kullanın.

- Yeni diller &#;ğrenin. Şu anda size yardımcı olabilecek kurslar, akademiler, &#;zel &#;ğretmenler ve hatta uygulamalar var.

Referanslar

  1. Dilbilimsel Zeka. (s.f.). Brain Box'tan 20 Nisan 'de alındı: funduszeue.info
  2. Dilbilimsel Zeka. (s.f.). Wily Walnut'tan 20 Nisan 'de alındı: funduszeue.info
  3. &#;oklu Zeka. (s.f.). Inspiring Breakthrough: funduszeue.info'tan 20 Nisan 'de alındı.
  4. S&#;zel / Dilsel Zeka. (s.f.). My Personality'den 20 Nisan 'de alındı: funduszeue.info
  5. S&#;zel / Dilsel Zeka. (s.f.). 20 Nisan 'de Edu Nova'dan alındı: funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası