saçlarımı nasıl kıvırcık yapabilirim erkek / Erkeklerde Saçı Kıvırcık Yapma Yöntemleri | Saç Bakım Güzellik

Saçlarımı Nasıl Kıvırcık Yapabilirim Erkek

saçlarımı nasıl kıvırcık yapabilirim erkek

Erkeklerde Kıvırcık Saç Nasıl Elde Edilir

Düz saçlarınız varsa, erkekler için nasıl kıvırcık saç yapılacağını merak ediyor olabilirsiniz. Neyse ki, doğru erkek şekillendirme ürünleri ve aletleriyle düz saçları kıvırcık yapmak çok mümkün. Hiç kıvrılmayan çok kısa saçlarınız olmadığı sürece, bu eğitim size kalın, düz saçlı dalgalı veya kıvırcık bir saç modeli elde etmenin tam olarak ne kadar basit olduğunu gösterecektir.

Aşağıda, adım adım kılavuzumuza göz atın perm veya en beğenilen saç şekillendirme ürünleri ve fön makinesi dahil erkeklerin saçını kıvırın ve uzun süre kalıcı bukleler oluşturmanız gerekir.

Erkeklerde Kıvırcık Saç Nasıl Elde Edilir





İçindekiler

Erkekler İçin Saçınızı Kıvırcık Yapmak

Çoğu erkek, saçı kıvırcık hale getirme işleminin oldukça basit ve kolay olduğunu öğrenince şaşıracak. Bununla birlikte, kısa, orta ve uzun erkek saçlarını kıvırmak için ihtiyacınız olan birkaç ana ürün vardır: ısı koruma spreyi, deniz tuzu spreyi ve saç kurutma makinesi.

Erkekler İçin Saçınızı Kıvırcık Yapmak

Erkek Saçlarını Kıvırmak İçin

Gün boyu yerinde kalacak bukleler elde etmenin en iyi şansı için aşağıdaki adımları izleyin.





  1. Saçını yıka.Başlangıç ​​olarak temiz ve ıslak saça ihtiyacınız olacak. Nemli saçların şekillendirilmesi ve yönetilmesi genellikle daha kolaydır, deniz tuzu spreylerinin en iyi ıslak buklelerde işe yaradığından bahsetmiyorum bile. Saçınızı yüksek kaliteli, tamamen doğal, gençleştirici bir şampuan ve saç kremi ile yıkayın. Daha sonra havluyla kurulayın ancak biraz nemli bırakın.
  2. Isı koruyucunuzu uygulayın. Bir ısı koruma spreyi kullanmak saçınızı yalnızca saç tellerinizi kurutabilecek veya kabartabilecek ısı hasarından izole etmekle kalmaz, aynı zamanda fön ile kurutmaya başladığınızda saçınızın daha hızlı kurumasını da sağlar.
  3. Hareketle dalgalı veya kıvırcık stiller elde etmek için deniz tuzu spreyi kullanın.Kafanıza güzel bir deniz tuzu spreyi sıkın. Eşit dağılım için saçınızı kökünden kaldırın ve uygulayın. Aksi takdirde, kökten uca ulaşmasını sağlamak için ellerinizle çalışabilirsiniz. Deniz tuzu spreyi, saçınıza dokulu, doğal görünümlü dalgalar ve bukleler eklemek için çok önemlidir.
  4. Saçınızı kurutun.Saçınız hazırlandıktan sonra, bukleler yapmak için iyi bir fön makinesi kullanma zamanı. Bir difüzör eklentiniz varsa, ısıyı başınıza eşit olarak dağıtmak için kullandığınızdan emin olun. Bu, kıvrılma etkisini artırmak, hacim eklemek ve kıvrılma ve ısı hasarını en aza indirmek için ısıyı yayacaktır. Saç kurutma makinenizde difüzör yoksa, daha geniş bir hava akışı oluşturmak için başlığı çıkarmanız yeterlidir.
  5. Saçınızı kıvırcıklaştırın.Saçınızı etkili bir şekilde kurutarak dalgaları elde etmek için aşağıdan yukarıya doğru kuruttuğunuzdan ve havayı doğrudan köklerin üzerine yerleştirdiğinizden emin olun. Isıyı farklı bölümlere yerleştirirken, deniz tuzu spreyinin tutuşunu etkinleştirmek için diğer elinizi ısının temas ettiği bölümleri ezmek için kullanın. Saçınız daha kuru hissetmeye başladığında, daha da kıvırcık bir görünüm için daha fazla tuz spreyi ekleyin.
  6. Bireysel bukleler oluşturun.Erkekler daha tanımlanmış bir stil oluşturmak için küçük ipleri parmaklarının etrafına sarmayı ve ısıyı doğrudan saça püskürtmeyi deneyebilirler. Bazı bölümler henüz dalgalı değilse, bu alanlara tekrar deniz tuzu spreyi sıkabilir ve gerektiğinde kurutabilirsiniz.
  7. Tutuş ve doku için şekillendirici bir ürünle bitirin.Saçınız kuruduğunda esnek bir Pomad veya krem buklelerinizi yerinde tutmak için. Bu aşamada, istediğiniz görünümü elde etmek için saçınızı parmaklarınızla şekillendirmekten çekinmeyin.

Düz Saç Kıvırcık Yapmak İçin En İyi Ürünler

Bu ipuçlarını aklınızda tutarak, muhtemelen erkekler için düz saçları kıvırcık yapmanıza yardımcı olacak en iyi ürünleri merak ediyorsunuzdur. İşte satın almak isteyeceğiniz en iyi şekillendirme ürünleri.

Erkekler İçin Saçınızı Doğal Olarak Kıvırcık Yapmak

Isı Koruma Spreyi

Isı koruma spreyinizi ararken, işi iyi yapmanın pahalı olması gerekmediğini unutmayın. Bu spreylerin, ısı ve saç arasında bir bariyer görevi görmesi, böylece kırılmayı önlemesi, elektriklenmeyi en aza indirmesi ve parlaklığı artırması amaçlanmıştır. Suda çözünür bir sprey ve tamamen doğal malzemeler arayın çünkü bu maksimum koruma sağlar ancak yine de kolayca yıkanabilir. İşte piyasada bulabileceğiniz en iyi ısı koruyucu ürünlerden birkaçı.

Deniz Tuzu Spreyi

En iyi deniz tuzu spreyleri için, doğru miktarda tuz ekleyen ve doğal, kumsal dalgalar oluşturan son derece uygun fiyatlı bir seçenek olan OGX’in Fas Deniz Tuzu Spreyini deneyin. Buklelerinizin doğal olarak kıvrımlı ve pürüzsüz görünmesini sağlamak için bu sprey, deniz tuzu, deniz yosunu ve Argan yağı ile aşılanmıştır.

Bir başka iyi deniz tuzu sprey ürünü, Tresemme’nin Perfectly (Un) Done Deniz Tuzu Spreyidir. Bu aynı zamanda çok uygun fiyatlı ve her yerde doğal görünümlü dokulu dalgalar ve bukleler için profesyonel kalitede bir ürün sunuyor. Sert hissettirmeyen yumuşak, kıvrımlı saçlara sahip olmanıza yardımcı olmak için deniz yosunu özü ile aşılanmıştır.

İşte erkekler için en beğenilen deniz tuzu spreylerinden bazıları.

Kıvırcık Saçlar İçin En İyi Şekillendirici Ürünler

Bir mal alırken Pomad , balmumu , krem veya kil kıvırcık saçlar için, buklelerinizi ağırlaştırmadan veya tellerinizi sert veya yağlı hissettirmeden yerinde tutabilen esnek bir şekillendirme ürünü aramak çok önemlidir. Paul Mitchell’in Çay Ağacı Şekillendirici Kremi, hareketle uzun süreli tutuş sağlayan güçlü ancak esnek bir krem ​​için mükemmel bir seçimdir.

Bir diğer önde gelen seçim ise American Crew's Forming Cream. Bu orta tutuşlu şekillendirici krem, saçınızın hareket edebilecek kadar esnek ve doğal görünmesini sağlayarak, makul miktarda parlaklık ile sağlam bir tutuş sağlar.

Kıvırcık saçlı erkekler için en iyi şekillendirme ürünlerinden bazıları.

Ön izlemeÜrünDeğerlendirmeFiyat
American Crew Forming Cream, 3 oz, Esnek Tutuş ve Orta ParlaklıkAmerican Crew Forming Cream, 3 oz, Esnek Tutuş ve Orta Parlaklık Yorum14,94 ABD dolarıŞimdi satın al
Çay Ağacı Şekillendirici Saç Şekillendirici Krem, Güçlü Tutuş, Mat KaplamaÇay Ağacı Şekillendirici Saç Şekillendirici Krem, Güçlü Tutuş, Mat Kaplama Yorum16,15 ABD dolarıŞimdi satın al
Baxter of California Clay Pomade for Men, Matte Finish, Strong Hold, 2 OnsBaxter of California Clay Pomade for Men, Matte Finish, Strong Hold, 2 Ons Yorum23,00 ABD dolarıŞimdi satın al
BOLDIFY Saç Kalınlaştırıcı Sprey - 60 Saniyede Daha Kalın Saçlar Alın - Kadınlar ve Erkekler için Stilist Önerilen Saç Ürünleri - Saç Hacimlendirici + İnce Saçlar için Doku Spreyi Saç Kalınlaştırıcı - 4 ozBOLDIFY Saç Kalınlaştırıcı Sprey - 60 Saniyede Daha Kalın Saçlar Alın - Stilistin Önerdiği Saç Ürünleri Yorum22,94 ABD dolarıŞimdi satın al

Erkekler İçin En İyi Kıvırcık Saç Modelleri

Kıvırcık saçlı erkeklerin birçok seçeneği vardır. Saçınızı kıvırcık veya dalgalı yapmayı planlıyorsanız, işte size erkekler için en iyi kıvırcık saç modelleri !

Kenarda Kel Fade ile Dağınık Kıvırcık Top

Kıvırcık Saçak

Kıvırcık saçaklı saç modeli, yılın en popüler tarzlarından biri olmuştur. Yanlarda kısa saçlar ve üstte kalın, dokulu bukleler ile saçak şık bir görünüm sağlar.

Erkekler İçin Kıvırcık Saç Modeli

Kıvırcık Saç Solmaya

kıvırcık saçlar soldu bukleli veya dalgalı erkekler için mükemmel 'kısa kenarlar, uzun üst' saç modeli. Soluk saç kesimi, kel, yüksek, orta ve düşük solgunluk dahil olmak üzere birçok varyasyona sahiptir ve hepsi üstte kıvırcık saçlarla güzel bir şekilde şekillendirilir. Erkekler saç çizgilerini temizlemek için sıraya girmeyi veya saçlarını kıvırcık saç kesimi yerine.

Kıvırcık Saç Solmaya

Kıvırcık Saç Kesimi

hızlı saç kesimi dünya çapında erkekler için ikonik ve zamansız bir saç modeli olmaya devam ediyor. İster kısa ister orta uzunlukta saçlarınız olsun, dokulu modern saç modeli, göze çarpan benzersiz bir görünüm için buklelerle güzelce şekillendirilebilir.

Erkekler İçin Kıvırcık Saç Kesimi

Kıvırcık Saç Nasıl Elde Edilir

Kıvırcık saç elde etmek için hızlı bir rehber.

  • Temiz, hafif nemli saçla başlayın.
  • Isı koruyucu sprey uygulayın.
  • Deniz tuzu spreyi kullanın.
  • Saçınızı kurutun.
  • Buklelerinizi oluşturun.
  • Bir şekillendirme ürünü ile yerinde tutun.

Düz saçlarınızı kıvırcık yapmak, iyi saç ürünleri ve kaliteli bir fön makinesi almaya zaman ayırırsanız ve evde biraz şekillendirme teknikleri uygularsanız çok yapılabilir. Kısa ve orta uzunlukta saçlarınız olduğu sürece, yukarıdaki adımları izlerseniz dalgalara veya buklelere sahip olmak mümkündür.

Erkeklerde Saçı Kıvırcık Yapma Yöntemleri

Saçlarınız düz; ancak sizin hayalinizdeki saçlar kıvırcık mı? Ya da zaman zaman farklı bir görünüme kavuşmak, saçlarınızda farklılık mı yaratmak istiyorsunuz? Bu içeriğimiz tam da aradığınız şey için yazıldı. ‘’Düz saçlı erkeklerde saçı kıvırcık yapma nasıl olur, kolay yolları nelerdir, kıvırcık saçlıların dikkat etmesi gerekenler ve bakım önerileri.’’ Tüm bu soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Erkeklerde Saçı Kıvırcık Yapma Yöntemleri-1 - Saç Bakım GüzellikErkeklerde Saçı Kıvırcık Yapma Yöntemleri-2 - Saç Bakım Güzellik

Erkeklerde Kıvırcık Saç Nasıl Yapılır? 6 Etkin Teknik!

Bu yöntemlerle düz saçlarınızı kıvırcık hale getirebilir, o istediğiniz, bukleli görünüme kavuşabilir, kıvırcık erkek saç modellerinden birini edinebilirsiniz.

Isıyla şekillendirerek saçı kıvırcık yapma

Isı, fön çekerken yani saçlarımızı düzleştirirken olduğu gibi kıvırcık yapmak istediğimizde de ilk karşımıza çıkan madde oluyor. Isıyla saçları şekillendirmek oldukça kolay. Bunun için ihtiyacınız olan diğer ürünler ise; deniz tuzu spreyi ve ısı koruma spreyi. Nemli saçlarınızı kontrol altına almak ve şekillendirmek daha kolay olacağından düz saçlarınızı kıvırcık yapmak için öncelikle saçlarınızı yıkayın ve nemli olarak bırakın. İlk olarak ısı koruma spreyini saçınıza uygulayın. Bu, saçınızın yüksek ısıdan yıpranmasını engelleyecektir. İşte erkeklerde saç kıvırcıklaştırmanın en etkili yollarından biri; deniz tuzu spreyi. Spreyi saçlarınızı aralayarak, dipten uca doğru uygulayın. Saçınızın her yerine uyguladığınızdan emin olun. Saçlarınızı kuruturken saç kurutma makinenizin vigo aparatını kullanarak saçlarınızı içine yerleştirin ve 1’er dakikalık ısı uygulamasıyla saçlarınızın tüm tutamlarını vigolayın. Erkeklerde saçı kıvırcık yapmak için en etkili yöntemlerden biri olan vigoyu mutlaka denemelisiniz.

Perma yöntemi ile saçı kıvırcık yapma

Uzun süre bozulmayan kıvırcık saçlara sahip olmak istiyorsanız, saçlarınız yeterli uzunluğa ulaştığında kalıcı perma yaptırabilirsiniz. Perma da aslında ısıyla düz saçları kıvırcık yapma yöntemlerinden biridir ve bozulmayan kıvırcık saçlara sahip olmak isteyen erkekler için de en etkili tekniktir. Kullanılan kimyasal ve ısı nedeniyle saçlarınızın yıpranmasını istemiyorsanız birazdan sıralayacağımız bakım önerilerine kulak verebilirsiniz.

Daha fazla detaya erkek perma saç modelleri, nasıl yapılır yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Erkeklerde Saçı Kıvırcık Yapma Yöntemleri-3 - Saç Bakım GüzellikErkeklerde Saçı Kıvırcık Yapma Yöntemleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Bandana yöntemi ile saçı kıvırcık yapma

Kısa, etkili ve sonucu oldukça başarılı bir yöntem. Basit bir bandana kullanarak düz saçı kıvırcık yapmak mümkün. Öncelikle nemli saçlarınızı bir saç köpüğüyle şekillendirin. Avucunuzun içinde saçlarınızı sıkıp bırakarak köpüğü uygulamanız, saçlarınızın daha kolay kıvırcık olmasını sağlayacaktır. Saçlarınıza köpük uygulama işleminden sonra ikinci adımımız bandanayı takmak. Saçınızın ön tarafına bant gibi yerleşecek şekilde bandanayı takın. Bandana, saçlarınızın sadece önünün bir kısmını kapatacak şekilde bağlanmalı. Bunun için ince bir bandana kullanabilirsiniz. Açıkta kalan saçlarınızı elinizle tek tek burgu haline getirin ve bandananın etrafına sarın. Kısa saçlılar bu aşamada tel tokalardan da yardım alabilir. Tüm saçınızı bandanaya sardıktan sonra üç saat kadar bekletin. Eğer uygulamayı gece yaptıysanız ince bir eşarpla saçınızı sararak tüm gece boyu bekletmeniz daha etkili bir sonuç almanızı sağlar. Bandanayı çıkardıktan sonra saçlarınızın kıvırcık olduğunu göreceksiniz.

Pipet yöntemi ile saçı kıvırcık yapma

Erkeklerde saç kıvırcıklaştırmanın ilginç ama etkili yöntemlerinden biri de pipet. Evet yanlış duymadınız, basit bir pipetle düz saçı kıvırcık yapmak mümkün. Üstelik pipet, kıvrılması kolay bir forma sahip olduğundan kısa saçlı erkeklerde de rahatlıkla kullanılabilir. Malzemeleriniz; küçük küçük kestiğiniz pipetler ve minik lastik tokalar. Bir pipeti ortalama beş parçaya ayıracak şekilde keserek küçük pipetler elde edin. Uygulamaya başlamadan önce tüm, saçı kıvırcık yapma yöntemlerinde olduğu gibi saçlarınızın nemli olması gerekiyor. Nemli saçlar, buklelerin daha uzun süre sizinle kalmasını sağlıyor. Saçlarınızı olabildiğince küçük tutamlara ayırarak küçük küçük kestiğiniz pipetlerin etrafına sarın ve saçınızın dolandığı pipetleri lastik tokalarla bağlayın. Lastik toka, pipetlerin saçınızda uzun süre sağlam durmasını sağlayacaktır. Lastik tokaların kopma ihtimaline karşı bir tutamda iki adet lastik toka da kullanabilirsiniz. Tavsiyemiz; bir gün boyunca bekleyin. İşlemi gece uygulayıp sabaha kadar bekletmek de iyi bir fikir olur. Uykudan önce saçlarınızın karışmaması ve bozulmaması için ince bir eşarpla saçları muhafaza etmenizi öneririz. Pipetleri açtığınızda kıvırcık saçlarınıza kavuşmuş olacaksınız. Sabitleyici bir spreyle kıvırcıkların uzun süre sizinle kalmasını sağlayabilirsiniz.

Örgü ile saçı kıvırcık yapma

Düz ya da dalgalı bir saçı kıvırcık yapmak istiyorsanız örgü elbette karşımıza çıkan etkili yöntemlerden biri. Erkek saç kıvırcıklaştırmanın bu işlevsel yöntemi için öncelikle saçınızın örülecek bir uzunluğa sahip olması gerektiğini söyleyelim. Eğer saçlarınız uzunsa örgü yapabilir, istediğiniz kıvırcıklığa ulaşabilirsiniz. Örmeye başlamadan önce saçınızı yıkayın ve bir spreyle nemlendirin. Tamamen kurutmak yerine saçlarınızın kısmen kuruması buklelerin kalıcılığını artırır. Ne düzeyde bir kıvırcıklık istediğiniz örgünüzün şeklini belirleyecektir. Kıvır kıvır bir saç istiyorsanız saçlarınızı ince ince tutamlara ayırarak daha sık örgüler yapmalı, daha kalın bukleler için tek, çift örgüleri kullanabilirsiniz. Mısır örgüsü de saçları kıvırcık yapmak için iyi bir yöntemdir. Ördüğünüz saçlarınızı ince bir şalla bağlayın ve gece boyu bekletin. Sabah açtığınız örgülere elinizle şekil verdiğinizde kıvırcık saçlarınız sizinle olacak.

Erkeklerde Saçı Kıvırcık Yapma Yöntemleri-5 - Saç Bakım GüzellikErkeklerde Saçı Kıvırcık Yapma Yöntemleri-6 - Saç Bakım Güzellik

Yuvarlama yöntemiyle saçı kıvırcık yapma

Bu yöntem, pipet yöntemiyle benzerlikler içeriyor. Pipet yerine tel tokalar kullanmak yeterli olacak. Öncelikle saçlarınızı nemlendirin ve geniş dişli bir tarakla tarayın. Parmaklarınızın marifetlerini gösterin. Parmaklarınızla saçınızdan aldığınız her bir tutamı yuvarlayarak (bükerek, kıvırarak) saçınıza tel tokayla sabitleyin. Saçı kıvırcık yapmada etkili olan bu yöntemden tam olarak sonuç almak için yine iki gün boyunca beklemenizi öneririz.

Erkek Saç Kıvırcıklaştırma Yöntemlerinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Erkek saç kıvırcıklaştırma yöntemlerinde teknikleri dikkatli bir şekilde uygularsanız, saçlarınızın hem istediğiniz kıvırcık görünüme ulaştığını görür hem de saçlarınızı yıpratmamış olursunuz.

  • Dikkat etmeniz gerekenlerin başında ısı ile saçı kıvırcıklaştırma yöntemi geliyor. Isı, erkeklerde saçı kıvırcık yapmak için hayli etkili bir yöntem olsa da sık sık kullanılması saçlarınızın yıpranmasına neden olabilir. Uzun süre ısıya maruz kalan saçlarda kimi kopmalar, kırılmalar yaşanması mümkün. Bu nedenle ısı yöntemini belli aralıklarla kullanmalı ve saçlarınızı mutlaka ısıya dayanıklı spreylerle korumayı, bakımını ihmal etmemelisiniz.
  • Tarak kullanmak, saçlarını kıvırcık yapmak isteyen birinin uzak durması gereken yöntemlerden biridir. Tarakla saçı taramak buklelerinize zarar verir ve açılmasına yol açar. O nedenle saçları kıvırcık hale getirdikten sonra düzeltmek istediğiniz yerler için parmaklarınızı kullanmalısınız.
  • Saçlarınızın kıvırcık olmasını ve uzun süre dayanmasını istiyorsanız sabırlı olmalısınız. Lastik ve tel tokalardan yardım alın, buklelerinizi başınızda sabitleyin ve sabırla bekleyin.
  • Saçlarınızı kıvırcıklaştırdıktan sonra ellerinizi saçlarınızdan uzak tutun. Buklelerinizle oynamak, saçınıza dokunmak ya da taramak, kıvırcıkların kolay bozulmasına yol açar.
Erkeklerde Saçı Kıvırcık Yapma Yöntemleri-7 - Saç Bakım GüzellikErkeklerde Saçı Kıvırcık Yapma Yöntemleri-8 - Saç Bakım Güzellik

Erkek kıvırcık saç bakımı nasıl yapılır?

Kıvırcık saçlar göz alıcı görüntüsü ve kolay şekillenen yapısıyla bir avantaj. Ancak kıvırcık saçların ayrı bir bakıma ihtiyacı olduğu da bir gerçek. Erkeklerde evde saç kıvırcıklaştırma yöntemlerini kullanarak kıvırcık saçlara ulaştıysanız saç bakımınızı da ihmal etmemelisiniz. Düz ya da dalgalı saçlara göre daha fazla ısıya maruz kalmış, üzerinde birtakım teknikler uygulanmış saçlar, kurumaya ve yıpranmaya her zaman daha fazla müsaittir. Bu riski ortadan kaldırmak için saçlarınızı kıvırcık yaparken aynı zamanda bakımına da özen göstermelisiniz. Eğer saçlarınız kendiliğinden kıvırcıksa da bu yöntemlerin her daim işe yaradığını söyleyelim.

Fark yaratan sarışın erkek saç modelleri yazımıza göz atmak ister misiniz?

Doğru ürün seçimi erkek saç kıvırcıklaştırmada ve bakımında en önemli adım

Hem saçınızı kıvırcıklaştırırken hem de sonrasında bakım yaparken saç tipinizle uyumlu, işlevsel ve sağlıklı içeriklere sahip olan ürünler kullandığınızdan emin olmalısınız. Saç koruyucu sprey, deniz tuzu spreyi, hatta şampuan ve saç kremi ürünlerinizi seçerken dikkatle seçmenizi öneririz. Bunlara ek olarak saçlarınızı canlı gösteren ve nemlendiren bakım ürünleri de uygulayabilir, düzenli olarak kuaförünüzde aylık saç bakımınızı da yaptırabilirsiniz.

Erkeklerde saçı kıvırcık yapmada önemli bir bakım ürünü: Saç kremi

Saçlarınız özellikle kıvırcık yapmaya başladıktan sonra kuruma eğilimi gösteriyorsa duşta saç temizliğinizi şampuanla yaptıktan sonra saç kremiyle tamamlamalısınız. Burada en önemli nokta; saç kremini doğru kullanmaktır. Kremi diplere değil uçlara yedirmek ve biraz bekledikten sonra yıkamak saç kreminden alacağınız verimi artırır. Diplere sürülen saç kremi, kremin işlevini yerine getirmediği gibi saçların gereksiz yumuşamasına, buklelerin tutmamasına ve kepek oluşumuna yol açar. Unutmayın; saç kremi saç uçlarına sürülmeli ve kısa süre bekledikten sonra durulanmalıdır.

Saçlarınızı doğal kurutmaya bırakın

Ne kadar az ısı o kadar az yıpranma. Saçlarınızı kıvırcık hale getirirken ısı tekniğini kullanabilirsiniz; ancak bunun sıklıkla olmaması gerektiğini, belli aralıkların iyi olacağını söyledik. Günlük yıkama ve kurutma işleminde ısı yerine kendi halinde saçlarınızın kurumasını bekleyerek yıpranma riskini azaltabilirsiniz.

Saçlarınızı ılık suyla yıkayın

Çok soğuk ya da çok sıcak su, özellikle saçlarını sık yıkayanlar için saçı yıpratıcı bir etkiye sahiptir. Saçınızın ihtiyaç duyduğu ideal ısı ise ılık olandır.

İnce telli taraktan vazgeçin

Erkeklerde saç kıvırcıklaştırma yapıldıktan sonra buklelerin bozulmaması için tarak yerine ellerinizi kullanmanız gerektiğinden bahsetmiştik. Bu önerimiz ise; doğal kıvırcık saçlılara. İnce veya normal dişli taraklar düz saçlılar için doğru olabilir; ancak sizin için değil. Saçlarınızın kopmasına, kırılmasına ve hatta iyi taranmamasına neden olan ince taraklar yerine kalın dişli taraklar kullanmalısınız. Kalın dişli tarak, buklelerinizin daha düzgün görünmesini ve saçınızın kolay şekil almasını sağlar.

Erkek sa&#; modelleri - Kısa, uzun, kıvırcık, dalgalı, dağınık ve d&#;z erkek sa&#; modelleri

Sa&#;

Fotoğraf: Piqsels, Ingimage

Erkeklerin bakım konusunda kadınlardan daha geride olduğunu düşünenleri yanıltacak erkekler çoğalmaya başladı. Bazıları var ki kadınlarda daha da çok saç bakımına önem veriyor. Erkeklerin bu denli saç sevgisinin olması sebebiyle kuaförler de artık farklı saç modellerinde uzmanlaştı. Önceden birkaç modelin dışına çıkmayan erkekler artık saçlarını bile boyatıyor. Tarz sahibi saçlara sahip bazı erkeklerin saçları kadınları bile kıskandırıyor. Son dönemlerde ise saç stillerini şekillendiren genellikle futbolcular. Farklı saç stillerine sahip futbolcular, erkeklerin de ilgi odağı oldu ve saçlarını onlara yakın kestirmeye başladı. Uzun saç modellerinde trend hafif boya iken kısa saç modellerinde ise trend üst kesimleri uzun bırakıp yanları tamamen inceltmek. At kuyruğu ve topuz saçlar da son zamanlarda erkeklerin tercihleri arasında yer alıyor. İşte son trend erkek saç modelleri

1Uzun saç modelleri ayrı bir karizma katıyor

Uzun saç modelleri ayrı bir karizma katıyor

Hafif boyalı uzun saç modelleriyle erkekler karizmasına karizma katıyor. Daha öz güvenli ve umursamaz bir görünüm elde eden bu tarz erkekler, genellikle bir enstrüman ve ilgilendikleri rock müzikle karşı cins tarafından dikkat çekiyor. Son zamanlarda takım elbiselerde de kullanılan uzun saç modası, popülerliğini artırmak isteyen erkeklerin yeni trendi!

2Düz saç modellerinde yeni bir tarz

Düz saç modellerinde yeni bir tarz

Saçları düz erkeklerin tercihi son zamanlarda yanları kısa bırakıp, uzun olan üst kısımları bir kenara savurmak! Bu sayede erkekler, rüzgarda uçuşan saçları ayrı bir hava katarken, yeni bir tarzla dikkat çekmeyi başarıyor.

3Olabildiğince özgür kıvırcık saç modelleri

Olabildiğince özgür kıvırcık saç modelleri

Öncelerde bakımı zor olan kıvırcık saçlar erkekler için bir eziyete dönüşürken, şimdilerde kabarık saç modellerinin birçok erkek ve kız tarafından sevilmesiyle, en çok tercih edilenler arasına girmeyi başardı. Olabildiğince uzatılan ve kabarık olan kıvırcık saç modelleri, aynı zamanda bakışları gizlemenin yeni formülü!

4En kolayı en kısa saç modelleri

En kolayı en kısa saç modelleri

Özellikle yaz aylarında sıcaklarda hafiflemenin en kolay yolu olan kısa saç modelleri, erkeklerin tüm zamanlarda en çok tercih ettiklerinden. Kısa saçlar takım elbiseyle ciddi, günlük yaşamda rahat bir görünüme kavuşturmasıyla, zamana ve mekana ayak uydurmayı başarıyor.

5Dalgalı saç modelleri doğayı yansıtıyor

Dalgalı saç modelleri doğayı yansıtıyor

Dalgalı, uzun ve dağınık saçlar, genelde doğada olmayı seven erkeklerin en çok kullandığı modeller arasında. Özgür ruhlu, rahat bir imaj isteyenler için en doğru tercih!

6
7
8
9
10
11

0

Kuşkusuz, saç şekillendirme erkeklerin en çok zorlandığı konuların başında geliyor. Kısa ya da uzun olsun saçınızı istediğiniz gibi şekillendiremiyorsanız; farklı ürünlerden yardım almanız mümkün! Ancak kullanacağınız ürünleri doğru bir şekilde seçmeniz gerekir. İster kıvırcık ister düz ister dalgalı olsun her saç doğru ürünle istenildiği gibi şekillendirilebilir. Peki ama nasıl, işte sizin için püf noktalarını hazırladık&#;  

Dalgalı ve Kıvırcık Saçlarınızı Şekillendirmek için Kullanacağınız Şekillendiriciler

Kısa saçları şekillendirmek kolay gibi görünse de aslında zaman zaman uzun saçları şekillendirmekten daha zor olabilir. Özellikle saçlarınız dalgalı ya da kıvırcıksa… 

  • Bukle Belirginleştiriciler

Kısa ve dalgalı ya da kıvırcık saçlara sahipseniz bukle belirginleştirici ürünler ile saçlarınızın dalga ve buklelerini gün boyu koruyabilirsiniz. Bukle belirginleştirici saç şekillendiriciler nemli saça uygulanır ve durulama gerektirmez. Şişesinden kullanacağınız kadar ürünü çıkardıktan sonra avuç içine yayarak saçlarınıza sürebilirsiniz. Bu sayede ürünün saçınıza eşit bir şekilde dağılmasını sağlamış olursunuz. 

Kıvırcık ve dalgalı saçları şekillendirmek için jöleler de kullanılabilir. Dalgalı ya da kıvırcık saçlar için üretilen jöleleri de belirginleştiriciler gibi avuç içinize yayarak uygulamanız fazla jöle kullanmanızı engeller. Jöle kullanırken dikkat etmeniz gereken temel nokta aşırı kullanımdan uzak durmaktır. Çok jöle kullanmak saçınızı doğal görüntüsünden uzaklaştıracağı için hoş bir görüntü oluşturmaz. Ayrıca jöle kullandığınız günün ardından saçınızı yıkayarak jöleden arındırmanız tavsiye edilir. Uzun saçlarınız varsa kullanacağınız ürünlerin miktarını saçınızın uzunluğuna göre belirleyebilirsiniz. 

Köpük uygulaması için saçlarınızın nemli olması gerekmektedir. Duştan çıktığınızda saçlarınızı bir havlu yardımı ile fazla sudan arındırdıktan sonra ya da saçlarınıza fazla su sıkmadan bir sprey yardımı ile nemlendirdikten sonra köpük uygulayabilirsiniz. Saç köpüğünün şişesini sallayarak kullanmalı ve köpüğü sıkarken şişeyi dik bir biçimde tutmanız gerekir. Saç köpüğü, saç köklerinden diplere doğru saçınızı tutup bırakarak uygulayabilir, böylece dalga ve buklelerinize şekil verebilirsiniz.

 

Düz Saçları Şekillendirmede Kullanılan Saç Şekillendirici Çeşitleri

Düz saçlı erkeklerin şikayetçi olduğu en büyük konu saçlarının sürekli düşmesidir. Havalı ve hacimli saçlara sahip olmak istiyor ancak saçlarınızın gün içinde sürekli hacim kaybederek kafanıza yapıştığını düşünüyorsanız saç şekillendiricilerden faydalanabilirsiniz. Bu ürünler ile saçınıza istediğiniz şekli verebilir ve bu şekli gün boyunca koruyabilirsiniz. Düz saçlar için en çok kullanılan ürünler jölelerdir. Özellikle dik saçlara kavuşmak istiyorsanız jöle kullanabilirsiniz.

  • Dik Saçlara Kavuşmak için Uygulayacağınız Yöntemler

 Avuç içinize aldığınız jöleyi saçlarını şekillendirmeyi düşündüğünüz bölgeye saçlarınızı havaya doğru kaldırarak uygulayabilir ve dik bu şekilde dik saçlara sahip olabilirsiniz. Saçlarınızın dikliğini korumak ve gün içerisinde düşmesini önlemek için sabitleyici saç spreylerini de kullanabilir, gün boyu havalı saçlara sahip olabilirsiniz.

  • Kusursuz Düzlük için Uygulayacağınız Yöntemler

Düz saçlara sahipseniz ve saçlarını bir tarafa doğru düz ve kusursuz bir biçimde taramak istiyorsanız wax kullanabilirsiniz. Wax kullanmanız aynı zamanda saçınıza ışıltı ve parlaklık vereceği için özel günlerde kullanımı idealdir.

  • Kalın Telli Saçlar için Öneriler

Eğer saçlarınız kalın telli, inatçı bir yapıya sahip ve kolay şekil almıyorsa kullanacağınız ürünlerin saç yapınıza uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Kalın telli saçların en büyük problemlerinden biri kuru olmalıdır. Kuru saçlar şekillendirme sırasında yıpranabilir ve formunu çabuk kaybedebilir. Bu nedenle kalın telli saçlarınızı şekillendirmek için kullanacağınız ürünlerin saçınızı nemlendirmesi de gerekir. Bu amaçla üretilen yoğun nem içeren saç şekillendirici krem ve durulanmayan bakım kremleri kullanabilirsiniz

  • İnce Telli Saçlar için Öneriler

İnce telli saçlara sahipseniz, saçlarınızı şekillendirirken yaşadığınız en büyük problemlerden biri saçlarınızın hacmini kısa sürede kaybetmesi olabilir. Bu problemi ortadan kaldırmak için kullanacağınız ürünlerin saçınıza yapışarak ağırlaşmasına yol açmaması gerekir. Bu nedenle su bazlı formüle sahip olan saç şekillendiricileri ve saç hacminizi koruyacak spreyleri tercih edebilirsiniz.

Şekillendirici Kullanmadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken Bazı Noktalar

Saç şekillendirici kullanmadan önce saçınızın temiz olması hem şekillendiriciden verim almanızı sağlar hem de vermek istediğiniz şekli kısa sürede uygulamanızı mümkün kılar. Bu nedenle şekillendirici kullanmadan önce saç tipinize uygun bir şampuan ve saç kremi ile saçlarınızı temizlemeniz ve taramanız önerilir. Yağlı bir saç yapısına sahipseniz yağlı saçlar için üretilmiş olan şampuan ve saç bakım kremlerini, kuru bir saça sahipseniz kuru saçlar için üretilen şampuan ve bakım kremlerini kullanabilirsiniz. Eğer sık duş almanıza rağmen saçlarınız kısa sürede yağlanıyorsa saçınızı şekillendirmeden önce kuru şampuanlar aracılığı ile fazla yağdan kurtulabilirsiniz. Şekillendirici kullanmadan önce dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da şekillendiricinin nasıl kullanılacağıdır. 

Satın aldığınız şekillendiriciyi kullanım önerilerine uygun olarak kullandığınız takdirde başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Nemli saça uygulanan şekillendiriciler olduğu gibi kuru saça uygulanan ürünler de bulunmaktadır. Bu sebeple kullanım talimatlarına dikkat etmeniz önemlidir. Saç şekillendirmeden önce temizlik ve güçlendirme amaçlı kullanacağınız tüm bakım ürünlerini ve saç şekillendiricileri Watsons’ta bulabilir, saçınıza istediğiniz şekli vererek tarzınızı gösterebilirsiniz.

(Visited times, 4 visits today)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası