bebeklerde göz altı morarması neyin belirtisi / funduszeue.info Nihat Özkan / Dikkat! Göz Altı Morlukları Hastalık Habercisi Olabilir!

Bebeklerde Göz Altı Morarması Neyin Belirtisi

bebeklerde göz altı morarması neyin belirtisi

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Yorgunken aynaya baktığımızda göz altı morlukları fark ederiz. Uzun uçuş yapmak, stresli bir hafta ya da uykusuz bir gece geçirmek göz altı morluklarının başlıca sebeplerindendir. Bu durum sadece bizi yorgun göstermez, aynı zamanda aşırı stres, kötü beslenme, hatta tükenmişliğin bir işareti olabilir. Göz altı morlukları olarak adlandırılan halkalar cilt rengine göre mor, mavi, kahverengi ve siyah görünebilir. Göz altı morluklarında aslında bilinenin aksine uykusuzluk ana neden değildir. Hiperpigmentasyon en belirgin neden olarak kabul edilir. Hiperpigmentasyon genetik sebeplerin yanı sıra güneşe maruz kalma, sigara içme ve yetersiz uyku gibi çevresel faktörlerden kaynaklanabilir. Hiperpigmentasyona neden olan daralmış kan damarları veya göz altındaki derinin incelmesiyle göz çevresi daha koyu renk görünür. Özellikle Asya ve Afrika’da insanlar hiperpigmentasyona yatkındır. Çünkü genetik olarak cilt yapılarına bakıldığında göz altlarının ince olduğu bilinir. Bu da damarların daha belirgin olmasına ve göz altlarının daha koyu görünmesine neden olur. Göz altı morluklarının en yaygın nedenleri şöyle sıralanabilir:

  • Hiperpigmentasyon
  • Alerjiler
  • Atopik dermatit (egzama)
  • Kontakt dermatit
  • Yetersiz uyku veya sağlıksız uyku alışkanlıkları
  • Yorgunluk ve tükenmişlik
  • Saman nezlesi (alerjik rinit)
  • Genler
  • Cilt rengi düzensizlikleri
  • Gözlerin ovuşturulması ve kaşınması
  • Güneşe maruz kalmak (cilde rengini veren melanin pigmentinin daha fazla güneşe maruz kalmasıyla üremesi sonucu hiperpigmentasyon oluşur)
  • Yaş alma ile gelen cilt değişiklikleri (göz çevresindeki yağ dokusunda azalma ve göz altındaki derinin incelmesi)
  • Demir eksikliği anemisi
  • Sigara
  • Tiroit rahatsızlıkları
  • Dehidrasyon (vücudun sıvı kaybı)
  • Sinüs tıkanıklığı
  • Glokom için kullanılan göz damlaları

Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir?

“Göz altı morlukları nasıl giderilir?” diye düşünüyorsanız evde bazı değişiklikler yapabilir ve basit önerilere uyabilirsiniz. Göz altı morluklarının tedavisinden önce iyileşme görülmezse tıbbi yardım alınabilir. Göz altı morluklarının nasıl geçeceğine dair evde uygulayabilecekleriniz…

Sağlıklı Uyku Uyuyun

Göz altı morluklarının sebebi sağlıksız ve yetersiz uyku olabilir. Uyku kaliteniz göz altı morlukları için belirleyicidir. Başınızın altına koyduğunuz fazla yastıkları kaldırmanız göz altı morlukları ve şişliklerin geçmesine yardımcı olabilir. Sırt üstü uyumaya çalışın.

Salatalık Koyun

Salatalık, yorgun gözlerinize iyi gelip şişliğin azalmasında etkili olabilir. Salatalığı dilimleyip göz kapaklarınızın üzerine koyabilirsiniz. Salatalıktaki yüksek su ve C vitamini ile cilt beslenir ve nemlenebilir. Ayrıca salatalıkta bulunan silika maddesi sağlıklı dokular için önemli bir yere sahiptir.

Gül Suyu Kullanın

Gül suyu yorgun cildi yatıştırır ve canlandırır. Makyaj için kullandığınız disk pamuğa birkaç damla gül suyu dökün. Gözlerinizi kapatın ve pamukları göz kapaklarınıza yerleştirin. Günde 2 kez 15’şer dakika bunu uygulayabilirsiniz.

Soğuk Kompres Yapın

Soğuk uygulama, kan damarlarını daraltıp göz altı morlukların azalmasına yardımcı olabilir.

Gözlerinizi Çay Poşeti ile Dinlendirin

Çay demlerken kullandığınız çay poşetleri göz çevresinde koyu halkaların renginde açılma sağlarken şişkinliğin inmesinde etkili olabilir. Çünkü çayda bulunan kafein, antioksidan özelliklere sahiptir ve kan dolaşımını hızlandırır. Çay poşetlerini göz kapaklarınıza koymadan önce buzdolabına koyabilirsiniz. Serinletici bir etki yaratabilecek poşetler için yeşil veya siyah çay kullanabilirsiniz.

Masaj Yapın

Göz çevresindeki zayıf kan dolaşımı göz altı morluklarının belirginleşmesine neden olur. Göz çevresine yapacağınız hafif masaj ile dolaşımı hızlandırabilirsiniz.

Antioksidan İçeren Cilt Ürünleri Kullanın

Antioksidan içeren yüz kremi ve diğer ürünleri tercih edebilirsiniz. C ve E vitaminleri göz altı morluklarının tedavisinde yardımcı olabilecek antioksidanlardır.

Geçici Çözüm: Makyaj

Makyaj göz altı morluklarını geçici olarak kapayabilir. Göz altına yaptığınız makyajda doğal içerikli ürünleri kullanmaya özen gösterin.

Sağlıklı Beslenin

Göz altı morluklarını yok etmek için mucize besinler yoktur. Ancak sağlıklı tahıllar, yağsız proteinler, sağlıklı yağlar, taze meyveler ve sebzeler içeren anti-inflamatuvar bir beslenme düzeninin olması göz altı da dahil cilt sağlığında gözle görülür bir değişim yaratır. Yine kan dolaşımını artıran ve damarları koruyan likopen antioksidanı içeren domatesi beslenmenize ilave edin. Yaban mersini, karpuz, portakal ve kırmızı pancar gibi meyvelere ve sebzelere beslenmenizde yer verin. Bol su içmeyi asla ihmal etmeyin.

Yüzünüzü Doğru Yıkayın

Yüzünüzü düzenli olarak sıcak değil, ılık suyla yıkayın. Sıcak su, inflamatuvar bir etki yaratarak gözlerinizin kızarmasına ve şişmesine neden olur.

Göz Altı Morlukları Kimlerde Görülür?

Yaş alma ile birlikte yağ dokusunda kayıp oluşurken göz çevresindeki deri incelenir. Bu değişiklik de ileri yaştaki kişilerde göz altı morluklarının daha belirgin olmasına neden olur. Göz altlarında çukurluk oluşabilir. Bunlar da göz altlarını daha koyu gösterebilir. İleri yaştaki kişilerde göz altı morlukları daha çok görünür.

Göz altı morlukları yine beyaz ten rengine sahip olmayan kimselerde daha çok görülür. Koyu ten rengine sahip kişilerde göz altı morlukları daha çok fark edilir.

Genetik faktörlerin belirleyici olduğunu söylemek yanlış olmaz. Göz altı morluğu olan kişilerde aynı aileden başka kişilerde de görülebilir.

Göz Altı Morlukları Nasıl Tedavi Edilir?

Evde uyguladıklarınızla bir sonuç alamıyorsanız bir dermatoloji uzmanına başvurabilirsiniz. Göz altı morluklarının doktor kontrollündeki medikal tedavisi şöyledir:

Topikal Kremler: Beyazlatıcı kremler hiperpigmentasyonu azaltmaya yardımcı olabilir. Hidrokinon ve tretinoin veya ikisini birden içeren kremler kullanabilir. Göz altı morlukları için kremlerden sonuç alınabilmesi için en az 3 ay kullanmak gerekebilir.Göz çevresi için kullanılan ürünlerin yağlı pomad yerine krem tarzı tercih edilmesi daha uygundur

Kojik Asit: İki mantar türünden elde edilen kojik asidin göz altı morluklarında etkili olduğu bilinir. Ancak kojik asit, kontakt dermatit ve ciltte kızarıklığa neden olabilir.

Azelaik Asit: Hiperpigmentasyon tedavisinde azelaik asit kullanılan bir üründür. Uzun süre kullanıma uygundur.

Topikal C Vitamini: Araştırmalara göre, 6 aydan daha uzun süre C vitamini içeren losyon kullanımı göz altı morluklarının azalmasında faydalı oldu.

Kimyasal Peeling: Glikolik asit gibi alfa hidroksi asitlerin kullanıldığı kimyasal peeling yöntemi, göz altındaki hiperpigmentasyonu önemli ölçüde azaltabilir. Gözle görülür daha net fark yaratması için kişiler kimyasal peeling ile birlikte topikal krem kullanabilirler.

Lazer Uygulaması: Çeşitli lazer uygulamaları göz çevresindeki koyu renk bu halkaları yok etmede başvurulan yöntemlerdir. İnvaziv lazer tedavileri, yara izi ve olası diğer yan etki riskini azaltabilir.

Dolgu: Cildin incelmesi ve yağ dokusunun kaybolması gibi nedenlerle göz altı morlukları oluşuyorsa dolgu yöntemleri tercih edilebilir. Göz altına trombosit açısından zengin plazma veya hyalüronik asit jel içeren dolgular uygulanabilir.

Cerrahi: Göz altları hassas olduğundan daima cerrahi uygulamalar tartışma konusu olmuştur. Ancak göz çevresi için çeşitli cerrahi tedaviler uzman bir doktor tarafından yapılabilir.

Göz Altı Morlukları Nasıl Önlenir?

“Göz altı morlukları nasıl geçer?” diye düşünmeden genetik nedenler söz konusu değilse, göz altı morluklarının oluşmasına engel olunabilir. Göz altı morluklarını önlemek için öneriler şöyle sıralanabilir:

Yeterli Uyuyun ve Stressiz Yaşamaya Çalışın

Uykusuzluk sadece göz altında morluk oluşmasına neden olmaz. Araştırmalara göre, pek çok sağlık sorununu beraberinde getiren sağlıksız uyku ve stres dolu bir hayat, göz altı morluklarının belirginleşmesinde önemli rol oynar.

Göz Altı Morlukları Krem ile Engellenebilir

UV filtreli güneş gözlüğü ve göz çevreniz için güneşten koruyucu krem kullanmak göz altı morluklarının oluşmasına engel olurken, var olan hiperpigmentasyonun azalmasında destektir.

Sigara ve Alkolden Uzak Durun

Sigara ve alkolün bedeni yaşlandırdığı bir gerçek. Göz altı morluklarının da oluşmasında bir etken olan bu kötü alışkanlıklardan uzak durmaya çalışın.

Ekrana Bakma Sürenizi Kısaltın

Dijitalleşen dünyada daha fazla telefon, tablet ve bilgisayar ekranına bakıyoruz. Yorulan gözlerde damarlar da buna bağlı olarak genişler. Genişleyen damarlar da özellikle göz çevresinde koyu gölgeler oluşturabilir. Ekrana bakma sürenizi kısaltmaya çalışın, yatağa telefon ve tablet gibi cihazlarla girmeyin.

Sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek göz altı morluklarının oluşmasının önündeki bir engeldir. Beslenmenizden fiziksel aktivitelerinize kadar dikkat edeceklerinizle göz altı morluklarının önüne geçebilirsiniz.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

Bebeklerde Göz Altında Morluk Neden Olur? Tehlikeli mi?

Hızlı İçerik Rehberi

Yenidoğan bebeklerde ve 1 -2 yaşındaki bebeklerde en çok görülen durumlardan biri göz altı morluğudur. Göz altı morluğu anlık yada dönemlik olabilmektedir. Fakat uzun süreli göz altı morluğu varsa tabi ki öncelikle doktora başvurmakta fayda var. Fakat göz altı morluğunun bir çok basit sebebi de bulunmakta ve bebeklerde göz altlarında morluklar ortalama 2 yaşından sonra tamamen kaybolmaktadır. Bu nedenle çok fazla endişeye gerekte yoktur.

Şunu başta söyleyelim. Bebeğinizin teni beyaz ise göz altında morluk gayet doğal bir durumdur. Özellikle yeni doğan bebeklerde beyaz tenli ise göz altlarındaki morluk belirgin olacaktır. Fakat bu morluklar çok fazla ise ve dışarıdan aşırı derecede belli oluyorsa tabi ki doktor tarafından muayene edilmesi şarttır.

bebeklerde-goz-altinda-morluk-neden-olur

Bebeklerde göz altı morlukları her bebekte farklılıklar göstermektedir. Fakat genel olarak korkulacak bir durum yoktur. Bu sorunu başlık altında toplayabiliriz. Başta da dediğimiz gibi bebeklerdeki göz altı morluklarının en büyük nedeni deri inceliği ve beyaz tendir. Sonrasında ise dikkat edilmesi gereken noktalardan biri olan demir eksikliği gelir. Demir eksikliği göz altlarında morluk yapabilmektedir. İkinci en büyük sebep ise alerji olabilir. Ve kendinizden de bilirsiniz çok uykusuz kalırsanız göz altlarınız morlaşır. Bu sebepler genellikle yenigoğan bebek göz altı morluklarının sebebidir diyebiliriz.

Bebeklerde Gözaltı Morluğu Tehlikeli midir?

Bebeklerde yukarıdaki saydığımız nedenler haricinde bir sorun varsa doktora başvurmalısınız ve detaylı tahlillerin yapılması gerekmektedir. Fakat içiniz genel olarak rahat olsun bebeğiniz beyaz tenli ise derisi ince ise yada bir miktar uyku sorunu yaşıyorsa göz altlarında morluk olması doğaldır. Bu zamanla geçecektir. Ortalama olarak en geç 3 yaşına kadar deri kalınlaşır ve beyaz tendeki morluk belirtisi azalmaktadır.

Bebeklerde Başı Sağa Sola Sallama Neden Olur? Normal midir?

Öncelikle bu durumda canınızı kesinlikle hiç sıkmayın . Hem çok basit çözümü olan bir durum hemde kısa sürede gececek bir durumdur. Bebeklerde göz altı morlukları için bir çok neden saymıştık şimdi bu nedenleri kısaca açıklayalım.

bebeklerde-goz-alti-morluklarinin-sebepleri

Bebeklerde Alerji Yüzünden Göz Altında Morluk

Bebeklerde dönem dönem sık sık görülen sorunlardan biri alerjidir. Özellikle anne ve babada herhangi bir alerji varsa bu bebeğinizde de olma ihtimali doğaldır. Genellikle yeniğdoğan ve 1 yaşına kadar olan bebeklerde alerji yüzünden göz altlarında morluklar olabilir. Bu çok can sıkılacak bir durum değildir. Doktorunuz alerjik reaksiyonlar için tahlil ister ve bu tahlil sonuçlarına göre bebeğinizin neye alejisi olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sayede alerjisi olan gıda yada ortamdan bebeğinizi uzak tutarsanız göz altı morlukları da azalıp yok olacaktır.

Bebeklerde Beyaz Ten Yüzünden Göz Altında Morluk

Bebeklerde göz altında morluk sebeplerinden biride beyaz tendir. Beyaz tenli bebeklerde göz altlarında morluk eksik olmaz diyebiliriz. Bu sıkıntı yada endişe gerektiren bir durum değildir. Özellikle 2 yaşından sonra ten renginin de tamamen oturması ile birlikte göz altı morlukları kaybolmaya başlayacaktır. Eğer ki uzun süre geçmezse tabi ki ilk olarak doktorunuza danışmanızda fayda var.

Bebeklerde Uyku Sorunları Yüzünden Göz Altında Morluk

Bebeklerde göz altı morluklarının en büyük sebeplerinden biride uyku sorunlarıdır. Düşünün sizde uykusuz kaldığınızda yorulduğunuzda göz altlarınızda morluk görebiliyorsunuz. BUyku düzeni oluşmamış bebeklerde çok fazla görülmektedir. Sağlıklı bir uyku düzenine kavuşulduğunda bebeğinizdeki göz altı morluklarının da kaybolduğunu göreceksiniz.

Bebeklerde İnce Deri Yüzünden Göz Altında Morluk

Bebeğinizin artık her organı he cmi gelişiyor. Tabi ki derisi de gelişiyor. Şuan çok ince ve gün geçtikçe kalınlaşacak . Yetişkin formuna ulaşacak ve onu daha iyi koruyacak. Fakat bebeklik döneminde bebeklerin derisi çok incedir ve kolaylıkla morlukları gösterebilir. Hatta bazen damarlarını bile sayabilirsiniz. Korkulacak bir durum değildir. Özellikle 2 yaşına kadar bu morluklar belirginleşebilir yada arada kaybolabilir.

bebeklerde-gozaltinda-morluk-tehlikelimi

Bebeklerde Demir Eksikliği Yüzünden Göz Altında Morluk

Bebeklerde demir eksikliği bir çok belirti gösterir. Bunların başında göz altında morluklardır. Bebeğinizde demir eksikliği olabilir. Bunun çözümü için doktorunuza başvurmalısınız ve tahlil yaptırmalısınız. Bu sayede en azından bebeğinizin demir eksikliğinden mi göz altlarının morardığını öğrenebilirsiniz. Bu durumda hızlı ve basit bir şekilde çözülebilir ve bebeğinizin göz altı morlukları kaybolabilir.

Bebeklerde Susuzluk Yüzünden Göz Altında Morluk

Bebeklerde su ihtiyacı tam karşılanamazsa göz altlarında morluklar görülebilmektedir. Su dengesi iyi ayarlandığında göz altı morluklarının kaybolduğunu görebilirsiniz.

Bebeklerde Dengesiz Beslenme Göz Altında Morluk

Bebeğiniz dengesiz besleniyorsa belli dönemlerde aç kalıyorsa bebeğinizde göz altı morlukları görülebilmektedir. Düzenli beslenme göz altı morluklarının azalmasını sağlar.

Bebeklerde göz altı morluklarının tedavisi yukarıdaki anlattığımız başlıklarda belirtilmiştir. Basit bir dille hiç riske girmeden bebeğinizin demir eksikliği olup olmadığını yada bir alerjisi olup olmadığını öğrenmek için doktorunuzdan tahlil yapmasını isteyebilirsiniz. Bu şekilde hem alerjisi olup olmadığını hemde başka bir vitamin eksikliği var mı yok mu öğrenebilirsiniz.

Demir eksikliği varsa sidefer damla kesinlikle tavsiye ederiz. Son derece kolay kullanımlı ve bebeğinizin demir depolarını dokdurur.

Uyku düzeninden kaynaklı bir sorun var ise uyku düzenini oturtmanız gerekiyor. Öğlen uykusunu hergün belli saatlerde yaptırmalı, Akşamları da aynı saatte uyumasını sağlamalısınız. Uyku düzeni bebeklerde en çok göz altı morluğu yapan sebeptir. Bu nedenle uyku düzeni  oturursa göz altı morluklarında da azalma olduğunu göreceksiniz.

Düşük ihtimalde olsa solunum yolu enfeksiyonu varsa bebeğinizde göz altlarında morluklar olabiliyor. Bu nedenle hastalıklardan da kaynaklı olabilir.

Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir? Göz Altı Morlukları Neden Olur, Doğal Yöntemlerle En Hızlı Nasıl Geçer?

Göz altı morluğu kişinin kendi derisinin renginden daha koyu şekilde gözükmesidir. Bu hem sağlık problemi olabileceği gibi hem de sadece estetik açıdan sıkıntı yaratabilir. Göz altı morlukları aynı zamanda başka hastalıkların belirtisi olarak da görülebilir ve ihmal edilmemelidir. Buna göre; göz altı morlukları neden olur? Göz altı morluklarına ne iyi gelir ve nasıl geçer? İşte ayrıntılar..

GÖZ ALTI MORLUKLARININ NEDENLERİ NEDİR?

Uzun süreli bir uykusuzluk ya da yorgunluk halinin sonunda göz altlarının çökmesi ve koyu bir renge bürünmesi normal. Ancak göz altı morluklarının nedenleri asla bununla sınırlı değil. Morlukların birbirinden farklı birçok nedeni olabilir.

Göz altı morluğu tamamen genetik bir nedene dayalı olabilir. Ciltte bulunan melanin isimli madde yoğunlaştıkça göz çevresindeki koyu rengin artması mümkün. Özellikle Asya halklarında bu durum sık görülüyor. Aynı şekilde, yüz hatları nedeniyle gözlerinin altı mor görünen kişiler de mevcut. Yüzdeki çıkıntılı kemikler, belirgin göz altı çukuru ve şişkin göz altları damarlanmaya ve dolayısıyla koyu renkli halkalara neden olabilir.

Gribe Ne İyi Gelir? Evde Doğal Yöntemlerle Nezle, Soğuk Algınlığı Ve Grip Nasıl Geçer, En Hızlı Kaç Günde Düzelir?

Yaşlanma, göz altı morluklarını özellikle kadınların hayatına davet eden bir başka etken. Tabii bu problemi sadece kadınlarla sınırlamak doğru değil. Erkeklerde göz altı morlukları da özellikle yaşlanmayla birlikte sıkça görülür. Cildin incelmesi ve vücuttaki kolajen adı verilen maddenin azalması nedeniyle damarlar iyice belirginleşir.

Sigara, alkol ve kafein türevlerinin sık tüketilmesi de göz altı morluklarının başlıca nedenlerinden. Sigara vücudu oksijensiz bıraktığı için pek çok diğer hasarın yanında göz altı morluklarına da davetiye çıkarır. Alkol ve kafein ise dehidrasyona yani vücudun susuz kalmasına sebep oldukları için tehlikeli. Su oranı azalan vücutta damarlar da ortaya çıkar.

GÖZ ALTI MORLUKLARI HANGİ HASTALIĞIN BELİRTİSİ?

Özellikle bir anda ortaya çıkan morlukları hafife almamakta fayda var. Yeterli su tüketmemek gibi basit bir açıklaması olabileceği gibi, altından çeşitli sağlık sorunları da çıkabilir. Herhangi bir tedaviye başlamadan ya da estetik uygulama yaptırmadan önce mutlaka hekime danışmak gerekiyor.

"Göz altı morluğu hangi vitamin eksikliği nedeniyle oluşur?" diye araştırıyorsanız karşınıza B, C, K ve E vitaminleri çıkabilir. Bunlar kendi içerisinde de alt gruplara ayrılıyor. Örneğin B12 vitamini eksikliği başlıca şüphelilerden biri. Vücuttaki vitamin emiliminin azalması ya da böbrek üstü bezlerinin yeterli çalışmaması durumunda göz altı morluğu problemi yaşanabilir. Yeterli sebze ve meyve tüketmemek ya da fazla şeker yemek gibi beslenme hataları bu sağlık sorununu ortaya çıkarır.

Atopik egzama ya da alerji durumu varsa da damar yoğunluğuna bağlı göz altı morlukları yaşanabilir. Göz çevresindeki halkaları herhangi bir besine ya da özellikle kalitesiz kozmetik maddelere karşı vücudun bir tepkisi olarak değerlendirmek mümkün. Özellikle yeni değiştirdiğiniz bir fondöten ya da kapatıcıdan sonra bunu yaşıyorsanız şüphelenmelisiniz.

Hamilelikte Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir? Evde Tedavi İle Hamilelikte Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer?

Sinüzit ya da burun akıntısı gibi yüz bölgesindeki sağlık problemleri, buradaki kan dolaşımını da doğrudan etkileyeceği için morluklara neden olur. Burun ameliyatlarında olduğu gibi, yüz çevresine yapılan herhangi bir müdahale doğrudan göz altlarını etkiler.

Hormonlar, göz altı morluklarının bir diğer nedenidir. Özellikle hamilelik ya da adet dönemi gibi ani hormon değişikliklerinin yaşandığı dönemlerle halkalar aynı zamana denk geliyorsa buna dikkat etmek gerekir.

Göz altı morlukları kansızlık ya da kan dolaşımındaki başka sorunlardan da kaynaklanabilen çok geniş kapsamlı bir problem olduğundan, sorunun kaynağının mutlaka bir hekim tarafından uygulanacak kan testleri ile belirlenmesinde fayda vardır.

GÖZ ALTI MORLUKLARI NASIL GİDERİLİR?

Göz altındaki sevimsiz halkalardan kurtulmanın ilk yolu sorunun kaynağını tespit etmek. Herhangi bir sağlık sorunu ihtimali elendikten sonra küçük tavsiyeler uygulanabilir. Onun dışında öncelik her zaman hastalığı tedavi etmekte olmalı.

  • Beslenme düzenininde hata varsa önüne geçmek etkili bir çözümdür. Protein, vitamin, mineral ve kalsiyum bakımından dengeli ve düzenli beslenin.
  • Kahve ve alkol tüketimini sınırlandırıp; her gün en az 3 litre su içtiğinizden emin olmalısınız.
  • Vitamin eksikliği durumunda doktor tavsiyesi ile takviye alabilirsiniz. Yatmadan önce göz çevrenize A, C ve E vitamini içeren gece kremleri uygulayabilirsiniz.
  • Özellikle alerjik bir bünyeniz varsa makyaj malzemesi seçiminde hassas davranın. Çok ağır makyaj yapmamaya özen gösterin; aksi halde cildiniz uzun süre hava alamayacaktır.
  • Günde en az 7 saat uyumanız gerekir. Eğer horlama ya da uyku apnesi gibi uyku sorunları yaşıyorsanız, bu durum sürekli yorgun hissetmenize ve uykunuzdan verim alamamanıza neden olur. Göz altı morluğundan önce iyi bir uyku için gerekli adımları atabilirsiniz. Uzun süre televizyon ve bilgisayar başında kalmamaya da özen gösterin, en azından mola verin.
  • Eğer sorun genetikse birtakım önlemlere rağmen tekrar etmesi kaçınılmaz. Bu durumda hücre yenileyici ya da renk açıcı kozmetik ürünlerden ve estetik uygulamalardan yardım alınabilir. Işık dolgusu adı verilen estetik uygulama ile buradaki rengin açılması sağlansa da belirli bir süre sonra işlemi yenilemek gerekir.
Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Yutkunamıyorum diyenler için boğaz ağrısı nasıl geçer? İşte evde doğal ve bitkisel çözümler

GÖZ ALTI MORLUKLARINA DOĞAL ÇÖZÜMLER

  • Filmlerdeki meşhur salatalık maskesi sahnelerinin çıkış noktası göz altı morlukları. Siz de sabahları bir salatalığı dilimleyip 15 dakika kadar göz çevrenizde bekletebilirsiniz. Aynı işlemi patates dilimleriyle de yapabileceğinizi aklınızda bulundurun.
  • Çay, geleneksel olarak göz çevresi problemlerinde kullanılan bir madde. Demlenmiş yeşil çayı pamuğa alarak gözlerinizde bekletebilirsiniz. Bu işlem gözlerinizdeki yorgunluk halini de alacaktır. Siyah çay dışında, daha kaliteli bir seçkiden oluşan yeşil çayı da bu organik tedavide kullanabilirsiniz.
  • Basit görünmesine rağmen etkili olan bir diğer çözüm de göz çevresine soğuk su ile kompres yapmaktır. Bunun için buz küpleri de kullanabilirsiniz. Bu şekilde cildinizdeki mor görünüm hafiflerken gözler de dinlenecektir.

KULLANICILARIN MERAK ETTİĞİ DİĞER SORULAR

Evde göz altı morlukları nasıl geçer?

Göz Altı Torbaları ve Morlukları İçin Evde Uygulayabileceğiniz 8 Doğal ÇözümSoğuk kompres. Soğuk damarlarda büzüşmeye neden olur ve kılcal damarlarınızın geri çekilmesini sağlar. 2. Patates. 3. Çay poşetleri. Salatalık. 5. Hindistan cevizi yağı masajı Aloe vera. 7. Elma kabukları 8. Yüz yogası11 Eki

Göz altı morlukları en hızlı nasıl geçer?

Göz altı morluklarına ne iyi gelir?Soğuk kompres uygulamak. Soğuk kompres, şişkinliği azaltmaya ve genişlemiş kan damarlarını daraltmaya yardımcı olabilir. Uyku süresini artırmak. Yeterince uyumak koyu halkaların görünümünü azaltmaya da yardımcı olabilir. Uyurken başı yükseltmek Haz

Göz altı morlukları için en iyi krem hangisi?

Göz Altı Morluklarına Karşı En Etkili 8 Krem1/8. Origins Ginzing Eye Cream. 2/8. Drunk Elephant C-Tango Multivitamin Eye Cream. 3/8. Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex Synchronized Recovery. 4/8. Shiseido White Lucent Anti-Dark Circles Eye Cream. 5/8. Olehenriksen Banana Bright Eye Crème. 6/8. 7/8. 8/ Nis

Göz altı morlukları neden oluşur?

Göz altı morlukları, sık rastlanan cilt problemlerinden biridir. Genetik veya çevresel faktörlere bağlı olarak oluşabilir. Stres, yaşlanma, yorgunluk, uykusuzluk, kansızlık, aşırı tuz tüketimi, düzensiz yaşam, alkol-sigara kullanımı en önemli sebeplerindendir.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri

Bebek ve Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri:

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri 1: Morarma

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri 1Morarmanın başlama zamanı, şiddeti, geçici olup olmaması, vücudun hangi kısmında olduğu (vücudun her tarafı, alt yarısı veya üst yarısı, eller, ayaklar, dudaklar gibi) ve beslenme sonrası değişikliği önemlidir. Morarma şüphesinde, pulse oksimetre ile kandaki oksijen miktarını ölçmek gerekir. Fallot tetralojisi (TOF) ve benzeri hastalıklarda, bebeklerde şiddetli ve durdurulamayan ağlama ile ağırlaşan morarma nöbetleri olabilir.

  • Yeni doğan bebeklerin el ve ayaklarında geçici morarmalar olması normaldir.
  • Özellikle esmer tenli bebeklerde dudaklardaki morarma yanıltıcı olabilir. Bu bebeklerde morarma için dil, tırnak yatakları ve gözlerin beyaz kısmının kontrol edilmesi önemlidir.
  • Beyaz tenli bebeklerde sadece ağız çevresinde fark edilen morarma anlamlı değildir.
  • Ağlama sonrası nefes tutarak morarma, kalp hastalığından ziyade katılma (nefes tutma) nöbetlerini düşündürür.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri 2: Beslenme Güçlüğü, Yeterli Kilo Alamama ve Gelişme Geriliği

Son zamanlarda başlayan beslenme güçlüğü, beraberinde çabuk yorulma ve nefes darlığı da varsa, bebeklerde doğuştan kalp hastalığına bağlı kalp yetersizliğinin belirtisi olabilir. Ardından bebeğin kilo alımı gecikebilir. Morarmaya yol açan ağır doğuştan kalp hastalıklı bebeklerin, vücut ağırlıklarından sonra boyları da etkilenir ve yaşıtlarına göre gelişim geriliği başlar.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri 3: Solunum Sayısında Artma, Nefes Darlığı Ve Solunum Sıkıntısı

Bebeğin özellikle beslenirken solunum sıkıntısı yaşaması ve solunum sayısının dakikada 60’ın üzerinde olması kalp yetersizliği belirtisidir. Ancak, bir biberon mamayı içen bebeğin, solunum sayısının dakika süreyle artması normaldir. Bu nedenle, solunum sayısı en güvenilir olarak uyku sırasında değerlendirilmelidir.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri 4: Sık Geçirilen Solunum Yolu Enfeksiyonları

Doğuştan kalp hastalığı olan bebeklerde alt solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma konusunda yatkınlık vardır.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri 5: Çabuk Yorulma

Emen bebeğin karnı doymadan, beslenmeyi keserek uykuya dalması, kalp hastalığı yönünde bir belirtidir. Büyük çocuklar için, dinlenmeden çıkılan kat sayısı ve oyun sırasında arkadaşlarından geri kalıp kalmaması sorgulanmalıdır.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri 5: Alından Soğuk Terleme

Özellikle kalp yetersizliği gelişen doğuştan kalp hastalıklı bebeklerde, ortam sıcaklığından bağımsız olarak, alın kısmında soğuk terleme olur.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri 6: Göz Kapaklarında Şişlik

Bebeklerdeki şiş göz kapakları, kalp yetersizliğine bağlı büyük toplardamarlarda kan birikiminin sonucudur

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri 7: Ani başlayan Çarpıntı Atakları

Çocuk kalp hastalığı belirtisi denince akla ilk geleni olan bebek ve Çocuklarda Çarpıntı, kalp hızının hastanın yaşına göre olması gereken üst değerden fazla olması şeklinde tanımlanabilir.

 

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri 8: Koşarken Veya Ani Heyecan Sonrası Çocuklarda Bayılma

Çocuk Kalp Hastalığı BelirtileriRitim bozukluğu, kalp kasında aşırı kalınlaşma veya kalp kapaklarında darlık olan çocuklarda bu tip bayılmalar olabilir. Ancak, sinir sistemi hastalıkları ya da metabolik hastalıkların da bayılmaya yol açabileceği unutulmamalıdır. Uzun süre ayakta durma sırasında gelişen ve bir dakikadan kısa süren bayılmalar, vazovagal senkop olarak tanımlanmaktadır ve çoğunlukla bir kalp hastalığı ile ilişkili değildir.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri 9: Eforla başlayan göğüs ağrısı

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri 2Kalp hastalığından kaynaklanan göğüs ağrısı, keskin değildir, genellikle egzersizin etkisiyle ağır basınç, boğulma veya sıkışma hissi şeklinde ortaya çıkar. Bu tarife uymayan göğüs ağrıları çoğunlukla kostokondrit, göğüs duvarındaki kas incinmeleri ya da öksürüğe yol açan solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklanır.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri Eklemlerde Ağrı ve Şişlik

Geçirilen ateşli boğaz iltihabından hafta sonra, dizlerde, ayak bileklerinde, dirseklerde veya el bileklerinde, çocuğun hareket etmesine engel olacak şiddette ağrı, şişlik, kızarıklık, ısı artışı ve hassasiyet varlığı akut romatizmal ateş hastalığı lehinedir.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri Sebebi Açıklanamayan Epilepsi (Sara Nöbetleri)

Sinir sisteminde bozukluk olmamasına rağmen sara nöbeti geçiren çocuklarda, kalp ritim bozukluğunun da bu tip nöbetlere yol açabileceği unutulmamalıdır.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri İnme, Baş Ağrısı, İstemsiz Hareketler

Özellikle morarmaya yol açan doğuştan kalp hastalığı olan çocuklarda inme ve baş ağrısı olabilir. Koreik (istemsiz) hareketler akut romatizmal ateş hastalığının bir belirtisidir.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri Doktor Muayenesinde Üfürüm Duyulması

Çocuk Kalp Hastalığı BelirtileriDoğumdan hemen sonra fark edilen Üfürüm çoğunlukla kapak darlıkları veya yetersizliklerine bağlıdır. Başlangıçta duyulmayan, doğumdan hafta sonra duyulmaya başlayan üfürümler ise, sıklıkla karıncıklar arasındaki deliklerden kaynaklanır. Sağlıklı büyüyen ve aynı doktor tarafından tekrarlayan muayeneleri yapılan çocukta, özellikle ateşli hastalık sırasında ve hafif şiddette duyulan kalp üfürümü çoğunlukla masum üfürümdür.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri Çomaklaşma

Sıklıkla doktorun muayene bulgusudur, ancak aileler tarafından da fark edilebilir. Çomaklaşma, 6 aydan uzun süren morarmaya yol açan kalp hastalıklarında, el ve ayak parmaklarının tırnakları ile birleşme yerlerinde, ilk aşamada kızarıklık ve parlaklık, sonrasında genişleme ve kalınlaşma olmasıdır. En erken ve en belirgin çomaklaşma el başparmağında fark edilir. Enfektif endokardit, akciğer apsesi ve karaciğer sirozunda da çomaklaşma görülebilir. Ailesel çomaklaşma ise, sağlıklı insanlarda görülebilen bir durumdur.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri Gebelik Sırasında Annedeki Hastalıklar Ve Kullanılan İlaçlar

Gebelikte geçirilen bazı bulaşıcı hastalıklar, kullanılan çeşitli ilaçlar, aşırı alkol tüketimi, uyuşturucu bağımlılığı, şeker yüksekliği ve lupus hastalığının, bebekte doğuştan kalp hastalığına yol açabileceği unutulmamalıdır.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri Anne, Baba Ve Kardeşlerde Doğumsal Kalp Hastalığı Olması

Annede doğuştan kalp hastalığı varsa, genel nüfusta %1 civarında olan risk %15’lere kadar yükselir. Babada ve kardeşlerde doğuştan kalp hastalığı olması ise bebekteki riski daha az olarak arttırır.

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri Ailede Erken Kalp Krizi Vakaları ve Sebepsiz Erken Ölümler Bulunması

Ailede; 30 yaşından önce nedensiz ani ölüm veya kalp kaynaklı erken ölüm ya da erken kalp hastalığı olması durumları; yahut babası/dedesinde 55 yaşından önce, annesi/anneannesinde 65 yaşından önce koroner kalp hastalığı bulunması durumları bunlar da sonradan gelişen kalp hastalıkları açısından önemli risk faktörleridir.

İletişim Bilgileri:

Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri İle İlgili Her Türlü Soru İçin bize Ulaşın:

funduszeue.info

Doç Dr Osman Özdemir, Çocuk Kardiyoloji Uzmanı

Tel: +90 () 89 98

Adres: Kızılırmak Mahallesi Sokak, Ankara Ticaret Merkezi (ATM) A Blok Ofis No: 8 (funduszeue.info) Çukurambar / ANKARA, Çankaya/Ankara

İlgili Linkler:

Çocuk Kalp Hastalıkları İle İlgili Daha Geniş Bilgi İçin:

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası