kaş jeep safari / Saklıkent Jeep Safari - KaşTatilim.com

Kaş Jeep Safari

kaş jeep safari

Kaş Saklıkent Jeep Safari

Saklıkent Jeep safari turu tam gün süren bir programdır. Saklıkent jeep safari turunda 2 farklı kanyon ziyaret edeceğiz. Bu kanyonlar gizli kent kanyonu ve saklıkent kanyonu. Bu turdan sonra tatil dönüşünde anlatacağınız çok güzel anılarınız olacak.


PROGRAM

Sabah Kaş’tan hareketle başlayan saklıkent jeep safari turumuzda eski bir Rum köyünde asma ağaçları altında sizlere sunacağımız çay ve gözleme ikramlarımız eşliğinde misafirlerimizle tanışacağız. Sohbetimizin ardından eğlencemiz başlıyor. Stresten uzak çocuklar gibi coşacağımız su savaşları için hazır mısınız? 

Yol boyunca diğer jeeplerdeki misafirlere üstünlük kurmak için su tabancalarınızla yapacağınız atışlarda suyunuzu doğru  hedefe isabet ettirmeniz gerekecek.  Su savaşlarının ardından araçlarımızla kanyonlar bölgesine ulaşıyoruz. Önce kanyonlar bölgesinde yer alan güvenli odalarımıza tüm eşyalarımız bırakıp, yürüyüşe hazırlanıyoruz. İlk olarak Gizlikentkanyonu keşfediyoruz. 300 metrelik bir parkurda ,tamamen gölgelik ve doğal güzellikler arasında yürüyüşümüzün sonunda bizi bekleyen Gizlikent Şelalesi’nin altına girip serinleme zamanı. Rehberimiz bu unutulmaz anılarını ölümsüzleştirecek fotoğraflarınızı çekecek. Ardından ana kanyonumuz olan Saklıkent Kanyonu’na gidebiliriz. Tüm güzelliğiyle bizi bekleyen Saklıkent kanyonunda kısa bir yürüyüşün ardından turun en unutulmaz anlarından biri olan; 8 derecelik sıcaklıkta saklıkent kanyonunun içinden doğan nehir suyunun akıntısına kendimizi bırakarak body rafting yapıyoruz. Tabi yüzmeyi bilmek şart ve bu macerayı yaşamak isteyen ve kendine güvenenler bizi takip edecek, seyretmesi daha zevkli olur diye düşünenler ise bizleri alkış ve tezahüratlarıyla destekleyecek.

Artık yemek zamanı, nehir üzerinde kurulu sedirlerde açık büfe yemeğimizi de yedikten sonra sıcacık kumsalı olan Patara Plajı’naPatara antik şehri arasından geçerek yüzme molası vermeye gidiyoruz. Patara plajında yüzme molasının ardından bir diğer turistik sahil kasabası olan, eski Rum evleriyle meşhur ve İngilizler tarafından en romantik tatil bölgesi seçilen Kalkan’a da uğrayacağız, saklıkent jeep safari turunda isteyen misafirlerimiz Kalkan plajında yüzebilir ya da Kalkan’ı gezebilir.

Şimdi sırada ise meşhur kaputaş plajı var; turkuaz renkli deniziyle tanınan Kaputaş Plajı’nda yüzme molasının ardından buz gibi karpuz ikramı ile Saklıkent jeep safari turumuzu bitiriyoruz ve  Kaş 'a dönüyoruz.

TUR BAŞLANGIÇ: 09:30 (KAŞ) – 10:00 (KALKAN)

TUR BİTİŞ : 18:30


NOTLAR

Saklıkent jeep safari turunda yanımızda yedek bir kıyafet, havlu,plajayakkabısı bulundurmanız tavsiye edilir. Yürüyüş esnasında gerekli olan ayakkabılar satın almak istemezseniz, saklıkent jeeep safari turunda kiralayabilirsiniz.

Saklıkent Jeep Safari Turu

Saklıkent Kanyon’u Türkiye’de görülmesi gereken nadir güzellikteki doğa harikalarından biridir. Tur rehberi eşliğinde kanyonda yürüyüş yaparken bir outdoor yürüyüş ayakkabısı veya sandaleti giymenizi tavsiye ederiz. Bazı turlar Saklıkent Kanyonu’ndan önce Gizlikent Kanyonu’na uğrar ve buradan da 300 metrelik bir yürüyüş parkuruna geçersiniz. Yürüyüşün sonunda, Gizlikent Kanyonu’nun bitimindeki Gizlikent Şelalesi’ne girebilirsiniz. Yine tur kapsamında, Saklıkent içinden geçen nehirin buz gibi sularında akıntıya karşı yüzerek yapılan, adrenalin dolu body rafting (vücut sörfü) aktivitesini de deneyimleyebilirsiniz.

Kanyon’dan sonraki tur programı genellikle Xanthos Antik Kenti’ni ve Patara Antik Kenti’ni ziyaret edecek şekilde devam eder. Burada aynı zamanda Likya ve Roma Akropolleri yer alır. Patara Antik Kenti ise Likya’nın en önemli şehirlerinden biridir. Patara Antik Kenti’nin plajı (Patara Plajı), caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı nadir bölgelerdendir. Yaklaşık 15 km’lik uzunluğa sahip Patara Plajı’nın incecik altın sarısı kumu ve kum tepelerinin büyüleyici güzelliğine tanıklık edebilirsiniz. Dönüş yolunda, Kaş-Kalkan arasında yer alan, etkileyici turkuaz sulara sahip Kaputaş Plajı’nda da bir yüzme molası veriliyor. O yüzden bu eğlence dolu deneyimi yaşarken yanınıza bol bol yedek kıyafet almayı unutmayın.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır