ahir peynir fabrikası / Peynir İletişim – Kaanlar Gıda

Ahir Peynir Fabrikası

ahir peynir fabrikası

Türkiye'nin en iyi 10 peyniri

Haberin Devamı


BEYAZ, SEN BİZİM CANIMIZSIN

Peynir sıralaması yaparken hayatımıza girmesindeki sıklığa göre mi yoksa tadının zenginliğine göre mi diye de düşünmek lazım. Tabii ki her beyazpeynir bizim canımız kanımız. Avrupa ve özellikle Akdeniz ülkelerindeki zeytinyağı, et tüketimi gibi rakamlara baktığımızda bize birkaç tur bindirirlerken iş peynire geldiğinde kişi başına 17 kilo tüketimle kafa kafaya gidiyoruz. Bunda da en büyük pay beyazpeynirin. Bir de mihaliç var tabii... Türkiye’de peynirle ilgili en güzel kitabın yazarı Artun Ünsal’a göre ‘peynirlerin şahı’ olan mihaliç.  

Türkiyenin en iyi 10 peyniri

Tulum peynirini bidonda değil, gerçek keçi tulumunda alın.

BUNLAR DA DİĞER FAVORİLERİM

Dil peyniri: Mozarellaya gösterilen ehemmiyetin onda biri gösterilse uçacağına emin olduğum bir çeşit. Bu zenginlik içinde en önemli kanaat önderlerinin bile atladığı bir peynir.
Hellim: Restoranlarda ana yemek olarak sipariş edilen etsiz salataların şahıdır hellim. Hele de taze ve içi naneli olursa çenenize mutluluktan kramp girebilir. Bana genelde olur..
Bergama tulumu: Bakın işte bu, kalsifiye tuzlarıyla memleketimizin ‘parmesan’ı...  Hele de güzel olgunlaşmışsa.
Kaşar: Kars’a gittiğimizde tadı biraz daha kokulu ve yoğundur. Trakya’da tadı ve yoğunluğu daha sakin. Büyükada’da deniz havasıyla yendiğinde insanın aklını başından alır.  Burada Trakya kaşarını da bizi çocukluğumuzdan beri yalnız bırakmadığı için İlhan Koçulu ve emeklerinden bahsetmemek haksızlık olur. Tadı ve yoğunluğu daha sakindir. 

NEREDEN ALINIR? TABİİ Kİ CANKURTARAN’DAN

Adı üstünde: Cankurtaran. İstanbul’da iyi peynir yemek istiyorsanız imdadınıza koşar. Mısır Çarşısı’nda. Anadolu yakasındaysa Ecevitler, Çengelköy peynircisi aklınızda bulunsun. Bir de ipucu: Kars gravyeri, kaşar, mihaliç gibi yaşlanmış peynir seçerken deliklerine bakın. Delikler ne kadar büyükse peynir olgunlaşırken bakteri ve enzimlerin çıkardıkları gazların işlerini o kadar iyi yaptığının kanıtıdır. 

Ezine’nin adı, Kırklareli’nin tadı var!

Türkiyenin en iyi 10 peyniri

Kırklareli tam bir peynir kenti: Kaşar peyniri...

EZİNE ÜRETİCİLERİNE HAKSIZLIK ETMEK İSTEMEM AMA...
AYLİN ÖNEY TAN

Kırklareli bir türlü hak ettiği yeri bulamıyor. Oysa tam bir peynir kenti. Son derece güzel beyazpeynirler üretiliyor. Ayrıca Trakya kaşarları da muhteşem. Kaşarın hafif ağız dalayanına ‘biberli’, daha latif ve kaymaksı olanına ‘lokumlu’ deniyor. Eski kaşarda yıldız isim Vasıf Gürel Mandıra. Merkezdeki Gürkaşlar da altta kalmıyor: Kasaplararası denen yerde, tam köfteci Küçük Mustafa’nın karşısında. Kırklareli’nin meşhur peynircisi Süzülmüşler ise hem eski kaşarda, hem beyazpeynirde iddialı. ‘Paçal’ diye satılan (veya rakılık diye aranan) koyun-keçi-inek sütü karışımı peyniri en popüleri. Gelmişken yeşilbiberli ekşimik de alın. İnanın ayda bir peynir alışverişi için Kırklareli’ye gitmeye başlayacaksınız!

BU DA BENİM İLK 5’İM

1. Beyazpeynir (Kırklareli)
2. Kaşar peyniri (Kırklareli)
3. Erzincan tulum (Erzincan, tercihan Şavak aşireti)
4. Nevşehir küflü tulum / Divle Karaman küflü tulum
5. İsli Çerkes Peyniri (Düzce) 

NEREDEN ALINIR? 
REFİKA HAKLI, EN İYİSİ CANKURTARAN

İstanbul’da tartışmasız favorim Cankurtaran. Yurtdışındaki peynir tadımlarına hep onların peynirlerini götürüyorum. Yabancı yemek yazarlarını da ayaküstü Türk peynirleri kursu için oraya sürüklüyorum. Erzincan tulumunun hası burada, azıcık deriye yakın yerinden küflüsünü bana ayırmamışlarsa belki size de verirler... Bunun dışında yine aynı çarşıdaki Temiz Peynirci, Kadıköy’deki Altınoluk, Üsküdar’daki Kemah, İzmir Kemeraltı’ndaki Ankara Pazarı da sayılması gereken adresler arasında. Ha yok yoldaysanız Afyon’da İşisağ Şarküteri’ye, Düzce’de Nefis Süt’e, Burdur’da Zeytin-Peynir Pazarı’na, İzmir’de Emiralem’e uğramadan geçmeyin.

Türkiyenin en iyi 10 peyniri

‘Peynir Aşkına’ kitabının yazarları da anlaşamıyor 


EN İYİSİ DOĞUDA
NEŞE BİBER

1. Kars gravyeri - Doğu Anadolu
2. Divle obruk peyniri
3. İsli Abaza peyniri
4. Ermenek deri tulum
5. Külek peyniri

HAYIR EFENDİM, ORTADA!
BERRİN BAL ONUR

1. Divle obruk tulumu - İç Anadolu
2. Bergama tulumu
3. Çorum kargı tulumu
4. Kırklareli eski kaşarı
5. Mersin bezde tulumu

Beyazpeynir tembel işi

Türkiyenin en iyi 10 peyniri


ŞİMDİ BANA KIZAN ÇOK OLACAK AMA...
MÜGE AKGÜN

** Hakikaten tembel işi: Mayala sütü, bas tuzu... Tuzundan kurtulmak için suya koyduğumuzda da tüm lezzeti gidiyor. O yüzden Yaşin gibi birinci sıraya beyazpeynirlerimizi koymuyorum.

 ** Ezine beyazı coğrafi işaret aldı. Şirden mayasıyla yapılması gerek. Ama bugün kime sorsanız Ezine peyniri yapıyor.

** Trakya kaşarının son dönemde bilinirliği arttı ya... Divle obruk tulumunda da aynı sorunlar baş göstermeye başladı.

** Peynirlerimizi seçelim, listeler yapalım ama asıl peşini bırakmamamız gereken peynir yapımında orijinal tarife uyulması.

** İyi tulum ağızda, tuzun ön planda olmadığı, yoğun bir aroma bırakır. Trakya kaşarı da öyle. Ama iyi kaşar yapan küçük üretici o kadar azaldı ki!

** Benim sıralamamda emekle, sabırla yapılan Divle obruk, Çorum kargı gibi tulum peyniri çeşitleri ilk sıraları paylaşıyor. Ardından da sıra Kars gravyeri ve Trakya kaşarına geliyor. 

** Apayrı bir kategori diye düşündüğüm için sıralamamda yer vermediğim mayasız, sütün limon ya da sirkeyle kaynatılmasıyla yapılan ekşimik; peynir suyundan yapılan lor ve yoğurt suyundan yapılan çökelekler de Anadolu’nun bir başka zenginliği.

Türkiyenin en iyi 10 peyniri

Çorum kargı tulumu

Yerli-yabancı şefler tartışıyor

VAN’IN OTLUSUNU NİYE KİMSE SAYMIYOR?
TÜRKİYE’NİN BOCUSE D’OR ANTRENÖRÜ RUDOLF VAN NUNEN

1. Kars gravyeri
2. Van otlu peyniri
3. Ezine beyazı
4. Erzincan tulumu 
5. Konya obruğu

LOKANTA FARİNA’NIN ŞEFİ VE İŞLETMECİSİ
JALE BALCI

1. KARS GRAVYERİ
2. Ezine beyazı
3. Antakya’nın lavaş peyniri
4. Ankara Gölbaşı’nın tulum peyniri
5. Ayvalık lor peyniri

BİR TATSANIZ BİR DAHA BIRAKAMAZSINIZ
KONYA KARAMAN DERNEĞİ BAŞKANI HAKKI SARITAŞ

Bir bölgede o peynir sevilirken bu bölgede bu seviliyor. İnsandan insana damak zevki değişiyor tabii. Konya’nın peyniri özel bir tat. Bir tatsanız bir daha bırakamazsınız. 

ALTERNATİFİMİZ YOK
KARS BELEDİYE BAŞKANI MURTAZA KARAÇANTA

Kaşar ve ondan yapılan gravyer dendiği zaman Kars’tan başka yerde alternatifi olamaz. Çünkü bizim kaşarımız ‘dünya markası’ statüsüne girdi. Kaşarı bir numara olan ilin, gravyeri de bir numaradır.

AHiR TAM YAĞLI BEYAZ PEYNIR 750 GR 12.50 tl a101 (5-11 Eylül) (2. sayfa)

  • Çavuş
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 116
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 19
    Bu kahvaltıda yenecek peynir değil. Bu tarz kültür peynirleri erimediği için tüm börekçiler.bunu kullanır. Ben de evde börek yapımında kullanıyorum. Tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 1409
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 100
    Ahir a101'in kendi markası, kalitesiz bir ürün. Daha doğrusu a101'in süt ve süt ürünleri çok kalitesiz. Sıcak fırsat olacak bir konusu yok.
  • Çavuş
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 1245
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 137
  • Yüzbaşı
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 640
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 63
    Arkadaşlar malum bu marketlere özel 'Dost, Mis, Ahir' vs markalar private label denen ürünler. Yani örneğin şu sıralar Dost yoğurdu Ak gıda (içim) yaparken süzme yoğurt ve ayranı Eker yapmaktadır. A101'de de mesela süzme peyniri son gördüğümde Ekici üretmekteydi. Birebir aynı ürün olan A101 süzme peynir 500 gr 9.95 iken Ekici 15 küsur liraydı.

    Bu başlıktaki Ahir marka peyniri daha önce hiç tuketmedigim için yorum yapamam ama şöyle kötü böyle fena diyen arkadaşlar bir zahmet kutunun arkasına bakıp üreticiyi araştırırlarsa daha işe yarar yorum yapmış olurlar. Özellikle bu dönemde kaliteyi ucuza almanın yolu bu tarz markete özel markaları almaktan geçiyor. Yeter ki kutunun arkasına bakmayı unutmayın...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binbaşı
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 2965
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 461
    Daha önce de Ereğli'de bir firmanın 5kg'lık beyaz peynirinin konusunda da aynısı söz konusu oldu. Arayın sorun bakalım sütün litresine kaç para veriyorlar. Kilosu 15TL'ye ve daha altına satılan bir sürü peynir var, ne satıyorlar bu arkadaşlar?

    Hazır peynir konusu bulmuşken sorayım: Dağıstanlı Peynir diye bir Balıkesir firmasını takip ediyorum sosyal medyadan, bilen tanıyan yorum yapacak olan var mı? Not: Peynirler pahalı.
  • Onbaşı
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 134
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sari tilki

    Peynir alacak parası yoksa 4 kişilik değil en fazla 2 kişi yaşayacaklar o zaman.
    Parası yoksa çocuk yapmasın diyorsun. Kendin çocuk yapmamak dışında ne yapıyorsun ?
    AHiR TAM YAĞLI BEYAZ PEYNIR 750 GR 12.50 tl a101 (5-11 Eylül)
    100 TL ile 3.40 orandan zengin olma hayalleri??




  • Çavuş
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 2192
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 315
  • Yarbay
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 8218
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 121
  • Yüzbaşı
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 1285
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 86
    Taze beyaz peynirlerin bilinen markalardan çoğunu denedim, hiçbiri iyi değil, bir ara ekici alıyodum o da çoğu kez bozuk çıkıyor ya da kısa sürede bozuluyordu firmaya msj attım sallamadılar. Ahirin tadı diğerlerinden çok frklı değil, özetle börek omlet vs için daha iyi bunlar, imkan varsa kahvaltı için olgun peynir alınır zaten. Ama migros bile artık doğruluğa koyun keçi peyniri yaptırmıyor, muhtemelen fiyattan dolayı. Yakındır migros inek de doğruluk yerine başkasına ürettirilir... Dikkat ederseniz olgun peynirlerde olgunlaşma süresi giderek kısalıyor, Ekmek köfte meselesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çavuş
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 2192
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 315
  • Yarbay
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 7205
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 1085
    quote:

    Orijinalden alıntı: englishmannn

    Bu tarz ürünleri kahvaltıda tüketmeyen arkadaşlar hangi peynirleri nereden satın alıyorlar merak ediyorum.
    favorim ünal klasik peynir
  • Teğmen
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 2132
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 315
    Arkadaş konu sahibini niye eleştiriyorsunuz adam sanki markanın distribütörü. Emeğine sağlık kardeşim. Almıyorum ama alacağım üründe paylaşırsın elbet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzbaşı
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 2878
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 100
    BEn aldım yumurtaya bile gitmedi kokuyor isteyen alsın 10 tl olsa bile çok bence , börek içinde gidebilir
  • Yarbay
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 6833
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 560
    braveheart655b kullanıcısına yanıt
    Üreticinin kim olduğunun pek de önemi yok...Zira çok kaliteli bir marka fasona üretim yaptığında kendisinden kaç liralık ürün istenirse o kadarlık ürün yapıyor...Yani marka iyi diye her yaptığı ürün iyi değil...
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    quote:

    Orijinalden alıntı: 140karakter

    amacın ne her açtığım konuyu baltalıyorsun
    140 Karakter, ben seni ciddi ciddi seviyorum, benim yaptığım eleştirileride "positif eleştiri" olarak algılamanı isterim.

    Senin sayende insanlar tartışıyor, bilinçleniyor.

    Senin her konun insanları bir derece daha bilinçli yapıyor, bilmediği şeyi öğretiyor, tartışma ile bilen bilmeyene anlatıyor.

    Konusunu açtığın ürünlerin hepsi çöp ,o ayrı mesele ama foruma çok güzel faydası var. :-D

    Ben seni en iyi sıcak fırsatçılardan ve çizgisini bozmayan , çalışkan bir üye olarak görüyorum.

    Seni eleştiren hiç kimseye duygularınla cevap vermemelisin, eleştirileri pozitif algılamalısın, onları eleştirileri kişisel gelişimin için kullanmalısın.


    Sen bu tür fırsatları bul, paylaş, bizde senin konularını ziyaret edelim.




  • Çavuş
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 1316
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 2462
    10 litre toptan süt fiyatına, üretici ve dağıtıcı karı koyduktan sonra bir kilo beyaz peynir fiyatı bulunduğuna göre bu peynir değil peynir benzeri mamul olarak isimlendirilmeli.Doğru düzgün denetim olan bir memleket olsa burası, bunu peynir diya satamaman lazım!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giantballs -- 6 Eylül 2020; 14:32:58 >
  • Çavuş
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 2192
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 315
  • Yüzbaşı
    Sıcak Fırsatlar Forumu
    Mesaj Sayısı: 640
    Paylaşılan Sıcak Fırsat
    Bağlantı Sayısı: 63
    D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    Tabii o da bir ihtimal ama örneğin Ekici süzme peynir ve a101 peynes süzme peynir arasında 5-6 lira fark var ama sürekli Ekici tüketen biri olarak bana birebir aynı geldi. Mesela benzeri şekilde Bim Dost süzme yoğurt ve Eker süzme yoğurt arasında 5 lira fark var ama yine bana göre tat birebir aynı. Üstelik böyle fason üretim yapan büyük firmaların yıllarca ürettikleri ürünün formülünde/üretim sürecinde kolay kolay değişiklik yapacaklarını düşünmüyorum. Toplu satış yaptıkları; reklam, ambalaj, lojistik vs maliyetlerde azalma olduğu için bu fiyat farkları kalite düşürmeden aslında imkansız değil. Ama özellikle butik/küçük işletmeler için aynı durum söz konusu olmayabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    quote:

    Orijinalden alıntı: 140karakter

    bende seni deney olarak kullanayımda sende pozitif bak duruma
    :-))))

    iyi de , ucuz ürünü bulupta, " satın alın yiyin" diye konu açan ben değil sensin !

    Sen bize layık görüyor , konusunu açıyorsan . ilk önce kendin yiyebiliyor olman lazım.

    Mantığın yine yanlış.

    Konuyu ben açsam, yerim.

    Kendine yapılmasını istemediğin şeyi , başkasına layık görme !

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası