edho ozlem / Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz karakterleri listesi - Vikipedi

Edho Ozlem

edho ozlem

kaynağı değiştir]

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Yavuz Şahin tarafından canlandırılan karakter. ()

Zafer'in amcaoğlu ve Çakırbeyli hanesinin korumasıdır.

Bitirilen karakterler[değiştir kaynağı değiştir]

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Ceren Benderlioğlu tarafından canlandırılan karakter.

Haşmet ve Behzat'ın kardeşidir.

Dördüncü sezonda; Ömür, İlyas'a aşıktır ve ilk kez Behzat bir mekanda eğlence yaparken karşılaşırlar. Burada İlyas, Behzat'ı öldürecekken silahın önüne geçerek Behzat'ın hayatını kurtarır. İlyas'a duyduğu sevgiyi kimseden gizlemez ve Çakırbeyliler de Façalılar da bu durumun farkındadır. Ömür, İlyas için Özgür'ü de Esra'yı da karşısına alır. Kendisiyle evlenmek isteyen Zeki Sivri'ye de açıkça başkasını sevdiğini söyler. Öte yandan, Çakırbeyliler ve Façalılar hem aynı masada oturmakta hem de aynı düşmanlarla savaş vermektedir. Bu durun iki aileyi yakınlaştırıp ve zamanla dost yapar. Hayriye Ana'nın da Ömür'ü gelin olarak istemesi ve Haşmet'in bunu kabullenmesi Alparslan ve Ömür'ün birlikte olmasına bir yol açarken, Behzat en başından beri bu işe karşıdır. Zeki Sivri öldükten sonra Çakırbeyliler kız istemeye gittiğinde de bu tavrını sürdürse de Ömür sayesinde yumuşar ve razı olur. Façalılar Ömür'ü İlyas'a verir.

Beşinci sezonda; Ömür artık Façalı değil, Çakırbeyli'dir. Aileye düşmanlık eden Meftunlar da ona bir saldırı yapmaya çalışır ama Emine sayesinde kurtulur. Haşmet'in Emine ile evlenme fikrinde abisinin yanında durarak onun nikah şahitliğini bile yapar. Meryem'in cenazesi ve Ceylan'ın dönüşü sonrası Ömür, hamile olduğunu öğrenir. Bu aile için sevindirici bir haberdir, herkesi mutlu eder. Üstelik Ömür ikiz doğuracaktır. Hızır'ın Tufan ile barışıp Altan belasının son bulmasından sonra, Alparslan aileye bir saldırı olabileceğinden endişe duyduğu içib ailenin kadınlarını Karadeniz'e yollar. Ancak Ömür gitmeyi kabul etmez. Ve Alparslan'ın düşündüğü şey başlarına gelir. Çakırbeyliler, Nasuh'u ele geçirirken; bir özel ekip Façalılar'ın evine saldırı yapar. Ev taranırken ayakta olan Ömür kurşun seslerinden dolayı yere düşer ve karnını koltuğa çarptığı için bebekleri düşer. Doktordan öğrenilene göre artık çocuk yapma ihtimalleri çok düşüktür. Ayrıca Ömür, abisinin Hızır'ı devirme planlarından haberi olunca onun karşısında durur.

Altıncı sezonda; Sincanlı ailesi herkesin hayatına dahil olur. Ömür, Celal Sincanlı'nın kızı Bahar ile çocukluk arkadaşıdır. Otelde Bahar'ın önemli bir konumda yer almasını sağlar. Ancak Hızır ile Bahar arasında bir şeyler olacağından şüphelenen Ceylan bu duruma sessiz kalmaz. Bu iki Çakırbeyli kadını arasında gerginlik yaratır ve Ömür evi terkeder. İlyas, onu geri getirmeye çalıştığında da bir sonuç alamaz ve araları bozulur. Behzat'ın vurulması üzerine hastanede yeniden karşı karşıya geldiklerinde de İlyas, yaşananlardan dolayı ona soğuk davranır. Bahar'ın Hızır ile birlikte olması duyulduktan sonra Ömür yaptığından pişman olur ve evine dönerek büyüklerinden özür diler. Hayriye Ana ve Ceylan onu anlayışla karşılar. Sonrasında Bahar'a silahlı saldırı yaptığı anlaşılır ve karısının kendini kimseye kullandırtmaması üzerine araları düzelir. Hızır Ali ve Didem'in görüşme olayını duyduğunda Ömür bu durumdan hoşlanmaz.

Behzat Façalı[değiştir kaynağı değiştir]

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Tevfik Erman Kutlu tarafından canlandırılan karakter.

Boran Kayalı'nın sağkolu ve Çakırbeyliler'in adamıdır. Sadık yapısının yanı sıra âlemdeki kişiler hakkında da bilgilidir. Sağkolu olduğu kişilere "Baba" diğer üstün kişilere ise "Reis" diye hitap eder.

Dördüncü sezonda; Boran Kayalı'nın Hızır'ın dostları arasına katılmasıyla o da Çakırbeyliler ile birlikte operasyonlara katılmaya başlar. Önce Sinan'a sonrasında Façalılar ve Zeki Sivri'ye yapılan saldırılarda Çakırbeyliler'in önemli bir adamıdır. Gittikleri bir operasyon sırasında Zeki'ye yakalanırlar. Zeki, İlyas'ın iki adamını öldürttükten sonra silahını Tekin'e çevirir. Tekin kendini arkalarındaki havuza atar. Hurşit'in de onunla atlamasıyla birbirlerini çözerler ve bu şekilde ölümden kurtulurlar.

Beşinci sezonda; Boran ve Behzat ile birlikte Meftunlar'ın evine tararlar ve bu saldırıda Dinçer Meftun ölür. Bu durum üstüne üçü de Altan tarafından alınırlar ve Altan onlara işkence uygular. Bir süre sonra da İlyas Çakırbeyli tarafından kurtarılırlar. Boran kendisine Yasemin isimli bir sevgili bulduğunda, onlara otelde bir oda ayarlar. Ancak Yasemin'in gerçek adı Demet'tir ve aslında Tufan'ın kızıdır. Boran'ı dayısı Volkan Bico'ya haber vererek tuzağa düşürür. Boran'ın Bicolar tarafından alınması sonrası Tekin, onun kaybolması sebebiyle çok endişelenir. Boran, istenilen bilgiler öğrenilince fidanlığın önüne atılır. Her ne kadar ölmemiş olsa da istemeyerek ihanet etmiştir. Kendisine kurulan oyuna sinirlenen Boran, Tekin ve Tefo ile birlikte Demet'i ele geçirir ancak Tufan ve Şahin Ağa'nın araya girmesiyle Demet elinden alınır ve yurtdışına gönderilir. Boran'ın masadan atılması sonrası tüm düşmanları bir mekandan aynı anda çıkarken orayı tararlar. Ancak hepsi çelek yelek giydiği için ölmezler. Bu yalnızca Boran'ın başarısızlığı değil aynı zamanda Çakırbeyliler'in planının bozulması demektir. Tekin, bu saldırı sırasında yaralanıp hastaneye kaldırılır. Uyandığında yanına gelen Hızır'dan Boran'ı affetmesini ister. Hızır, Boran'ı affedip yurtdışına göndermeye karar verse de Bicolar buna izin vermez ve Boran'ı öldürürler. Boran'ın ölümü Tekin'i yıkar. Çakırbeyliler, Kepeliler ile düşman olmamak için Doğan Baba'ya gittiğinde Doğan Baba, Tekin ve Tefo'yu ister. Tekin, Hızır'dan da izin alarak bir kimsesiz olarak Doğan Baba'nın adamı olur. Sonrasında ülkeye gelen Kasaplar, Hızır'ın ekibinden dört silahlı güç belirler. Bunlardan biri Tekin'dir. Fahri ve Hurşit Kasaplar tarafından öldürülürken diğer iki isim Tekin ve Enişte saldırıya uğramazlar.

Altıncı sezonda; Tekin, Doğan Baba'nın adamı olsa bile onun yokluğunda fidanlıkta Çakırbeyliler'in yanındadır. Ancak Alparslan'ın Hızır tarafından evden kovulması üzerine Alparslan, Tekin'e bir seçim yapmasını söyler. Tekin, davasında Alparslan'a destek vermeyi seçer ve onun sağ kolu olur. Sonrasında Kubilay isimli güvendiği bir adamı da ekibe dahil eder. Ancak Çakırbeyliler'den ayrılması Boran'ın ölümünden sonra ona sahip çıkan İlyas'ın kendisine tavır almasıyla sonuçlanır. Yaman Korkmaz'ın hapse girmesi sonucu Alparslan ile birlikte teslim olur, daha sonrasında aynı koğuşta kalırlar. Dışarı çıktıktan sonra da Alparslan ile birlikte Yavuz'u kaçırırlar ve Tekin tam Yavuz'u asarak öldürecekken Hızır gelerek bu hatayı önler.

Tufan Tezyürek[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir