fırınlanmış kestane kereste / Kestane Yapıştırılmış lamine kereste | Sert ağaç | Kereste | SIERO LAM S.A.

Fırınlanmış Kestane Kereste

fırınlanmış kestane kereste

KESTANE NEDİR, NASIL KULLANILIR?

Kestane nedir nasıl kullanılır

“Kestane kebap, yemesi sevap.” cümlesini bugüne kadar sanıyoruz ki duymayan yoktur. Peki, sizce bu sözü söyleyenler kestane tüketimine neden bu denli büyük bir önem yüklüyor olabilir?

Kış aylarında caddelerin en işlek yerlerine kurulan kavrulmuş kestane satıcıları, ürünlerinin lezzetini genellikle hep aynı şekilde över: “Kestane kebap, yemesi sevap!” Bu size ilk bakışta sadece bir pazarlama cümlesi gibi görünüyor olabilir. Ancak kestane, bu ahenkli sözün icracıları tarafından aslında tam olarak hak ettiği değeri görüyor! Üstelik bu değerli besin, sadece ateşte pişirilip kebap adını aldığında değil; pek çok farklı çeşidiyle de keyifli bir tüketim sağlıyor. Peki, kestane hakkında şimdi daha fazlasını öğrenmeye ne dersiniz?

1. KESTANE NEDİR?

Kestane nedir

Kestane, kayıngiller familyasına ait çok yıllık bir bitki çeşidini oluşturuyor. Anavatanının Anadolu olduğu düşünülen kestane ağacı, dünyada orta kuşaktaki hemen hemen tüm orman şartlarında rahatlıkla yetişebiliyor. Türkiye’de ise kestane yetiştiriciliği en çok Ege Bölgesi’nde, bilhassa da Aydın ilinde yapılıyor.

2. KESTANE NASIL KULLANILIR?

Kestane nasıl kullanılır

Kestane, sert kabuklu bir yapıya sahip olduğu için genellikle kabukları kesilerek veya soyularak kullanılıyor. Fakat doğrudan yeme amaçlı tüketim haricinde, tatlı malzemesi olarak da ideal bir lezzet sunuyor. Bunun en bilinen örneklerinden biri kestane şekeri olmakla birlikte; bu besin, pastalarda ve diğer tatlılarda farklı işlemlerden geçirilerek de değerlendirilebiliyor. Kestane kullanımının en ilgi çekici örneklerinden biri de şüphesiz, bal üretimi… Öyle ki kestane, güçlü aromasından dolayı arıcılar tarafından monoflora (ağırlıklı olarak tek çiçek kaynağından üretilen) bal üretimi için oldukça değerli bir kaynak olma özelliği taşıyor. Kestane çiçeklerinin nektarlarından elde edilen bal, kendine özgü buruk ve hoş lezzetiyle öne çıkıyor.

KESTANE KULLANIM ALANLARI

  • Atıştırmalık amacıyla kabukları ayıklanarak doğrudan çiğ tüketilebiliyor.

  • Kabuklarına kesik atılarak fırında kestane (kestane kebap) yapılabiliyor.

  • Kabukları çizilmiş olarak haşlanmış halde de tüketilebiliyor.

  • Kestane şekeri yapımında kullanılabiliyor.

  • Çiğ-parçalanmış, haşlanmış, püre veya hazır kestane şekeri olarak, tatlılarda yardımcı malzeme veya dekor amacıyla tercih edilebiliyor.

  • Çiğ hali parçalara bölünerek pilavlara veya iç pilavlara eklenebiliyor.

  • Et yemeklerinde tamamlayıcı bir lezzet olarak kullanılabiliyor.

  • Arıcılıkta (poliflora veya monoflora bal üretimi) kaynak olarak kullanılıyor.

  • Suda yumuşatıldıktan sonra, bal ile karıştırılarak ezme şeklinde de tüketilebiliyor.

3. KESTANE NE İŞE YARAR?

Kestane ne işe yarar

Kestane, bir üst başlıkta da detaylandırdığımız üzere çiğ, haşlanmış, fırınlanmış, püre haline getirilmiş ya da şerbetlenmiş olarak farklı tariflerde yer alabiliyor. Dengeli bir lezzete sahip olan bu besin gerek tatlı gerekse de tuzlu tariflerin tadını zenginleştiriyor. Ayrıca kestane, lezzetinin yanı sıra içerdiği güçlü bileşenlerle de insan yaşamına pek çok katkı sağlıyor. Kestanenin sadece meyvesinin değil, ağacının da hemen her yönüyle verimli olduğunu unutmamak gerek. Kestane ağaçları, çiçeklenme döneminde arılar için güçlü bir cazibe alanı yaratıyor. Bu çiçeklerden elde edilen kestane balı, pek çok kişi tarafından büyük bir beğeniyle tüketiliyor. Meyve vermeyen kestane ağaçları ise dayanıklı ve değerli bir kereste malzemesi olarak mobilya vb. eşyaların yapımında kullanılıyor.

4. KESTANE HANGİ MADDELERİ İÇERİR?

Kestane hangi maddeleri içerir

Kestanenin içerdiği besin maddelerine bakıldığında, göze ilk olarak güçlü bir nişasta ve lif kaynağı olması çarpıyor. Besinin içeriğinde bunlara ek olarak doğal şeker bileşenleri, yağ asitleri, proteinler, vitaminler ve mineraller de bulunuyor. Kestanenin besin öğeleri tümüyle ele alındığında ise ortaya şöyle bir tablo çıkıyor:

TAZE KESTANE BESİN DEĞERİ( GRAMDA YAKLAŞIK)

  • Su: 44 gram

  • Karbonhidrat: 34 gram

       - Nişasta: gram

       - Lif: gram

       - Şeker: 9,6 gram

  • Protein: 3,2 gram

  • Yağ: 1,8 gram

  • Diğer faydalı bileşenler (Sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, selenyum ve manganez mineralleri; A, C, K, B1, B2 ve B6 vitaminleri)

5. KESTANE NASIL TÜKETİLİR?

Kestane nasıl tüketilir

Kestane tüketiminin daha önce de değindiğimiz birden fazla yolu bulunuyor. En yaygın tüketim şekillerini ise genel itibarıyla çiğ, fırınlanmış veya haşlanmış formu oluşturuyor. Çiğ kestane, kabuğundan ayrılıp direkt tüketilebildiği gibi parçalanarak tatlı ve yemeklerde de kullanılabiliyor. Kestane kebap, fırınlama işleminden sonra genellikle sade olarak tüketiliyor. Ancak bu besin, en işlevsel formunu bilhassa da haşlandıktan sonra kazanıyor. Haşlanmış kestaneler, kestane şekeri yapımında kullanılabilmekte birlikte bütün veya püre olarak da istenilen her tarife uyum sağlayabiliyor.

6. KESTANE NE KADAR TÜKETİLMELİDİR?

Kestane ne kadar tüketilmelidir

Alerjisi veya bazı kronik hastalıkları bulunan kişiler haricinde, kestanenin pek çok insan için bilinen bir yan etkisi bulunmuyor. Ancak lif ve nişasta yönünden güçlü bir içeriğe sahip olan bu besin, çok miktarda tüketilmesi halinde bazı sindirim rahatsızlıklarına yol açabiliyor. Bu nedenle kestane tüketiminin günde bir avuç ile sınırlanması en ideal miktarı oluşturuyor.

7. KESTANE NASIL PİŞİRİLMELİDİR?

Kestane nasıl pişirilmelidir

Kestaneyi pişirmek için ister fırınlama isterseniz de haşlama yöntemini tercih edebilirsiniz.

FIRINDA KESTANE NASIL YAPILIR?

  • Kabuklu kestanelerin bombeli yüzlerine bıçak ile yatay birer çizik atın.

  • Çizdiğiniz kestaneleri fırın tepsisine yerleştirin.

  • Tepsiyi önceden derece sıcaklığına getirdiğiniz fırına yerleştirin.

  • Kestaneleri 20 dakika kadar fırınladıktan sonra çıkarın ve soğumasını bekleyin. İşte bu kadar!

KESTANE HAŞLAMA NASIL YAPILIR?

  • Kabuklu kestanelerin bombeli yüzlerine bıçak ile yatay birer çizik atın.

  • Tencerede önceden ısıttığınız suya bir-iki adet kesme şeker ekleyin.

  • Ardından kestaneleri de suya atın ve orta-kısık ateşte 30 dakika haşlayın.

  • Yumuşayan kestaneleri sudan çıkarın ve süzün. Tüketime hazır!

8. KESTANE KAÇ KALORİDİR?

Kestane kaç kaloridir

gram kestane yaklaşık kalori içeriyor. Kestanenin enerji değeri ağırlıklı olarak karbonhidrat çeşitlerinden kaynaklandığı için diyet yapanların bu besini ölçülü tüketmesi gerekiyor. Kilo almak amacıyla kestane tüketenlerin de -herhangi bir rahatsızlık yaşamaması adına- yine günlük sınırlı miktarlarda kestane yemesi öneriliyor.

Bu kışı birbirinden leziz kestane tarifleriyle geçirmek için bizce artık çok daha fazla sebebiniz var! O halde, şimdiden afiyet olsun…

  • MOBİLYA TÜM KATEGORİLER
    • MOBİLYA MOBİLYA
          Çok Satanlar
        • BAHÇE VE BALKON BAHÇE VE BALKON
              Çok Satanlar
            • Kamp Spor ve OutdoorKamp MalzemeleriÇadırlar, Kamp Sandalyesi, Uyku Tulumu, Sinek Kovucular, Çadır Matı, Kamp Masası
              Tümünü GörSpor AletleriPilates, Yoga ve Jimnastik, Ağırlık ve Halter Ürünleri, Fitness ve Kardiyo ÜrünleriValiz ve Bavul, Bisiklet ve Bisiklet AkseuarlarıBisiklet, Bisiklet AksesuarlarıKamp Mutfak MalzemeleriTermal Çanta, Matara, Kamp Yemek Pişirme Seti, Kamp Buzluk ve Soğutucu Ürünler, Kamp Tavası, Kamp Ocağı
              Tümünü GörAydınlatma Ekipmanları
              Tümünü GörEl Feneri, Işıldak, Kafa Lambası
            • Bahçe MakineleriTırpan, Çit Budama Makinesi, Hidrofor, Yaprak Toplama Makinesi, Motorlu TestereElektrikli Testereler, Benzinli Testereler, Testere Zincirleri ve YağlarıÇim Biçme Makinesi
              Tümünü GörBenzinli Çim Biçme Makinesi, Elektrikli Çim Biçme Makinesi, Kenar Kesme Makinesi, Çim Biçme Yedek Parça
            • Evcil Hayvan ÜrünleriKedi MalzemeleriKedi Maması, Kedi Kumları, Kedi Mama ve Su Kabı, Kedi Evi, Kedi Yatağı, Kedi Oyuncakları
              Tümünü GörKöpek MalzemeleriKöpek Yatağı, Köpek Oyuncakları, Köpek Mama ve Su Kabı, Köpek Güvenlik, Köpek Hijyen ve Bakım Ürünleri, Köpek Maması
              Tümünü GörKuş MalzemeleriKuş Kafesleri ve Aksesuarları, Kuş Yemi
          • ISITMA VE SOĞUTMA ISITMA VE SOĞUTMA
            • BANYO BANYO
                  Çok Satanlar
              • MUTFAK MUTFAK
                    Çok Satanlar

            Silinmiş Kereste

            Çok yönlü ve farklı ağaçlardan üretilen kerestelerden ağır işlerde tercih edilen silinmiş kereste çeşidi daha çok kesme veya biçme gibi işlerde kullanılmaktadır. Tek bir defadan ziyade çok defa kullanılabileceğiniz bu ürünün ladin, kayın, çam gibi farklı türleri de mevcut olmakta ve kullanım alanı farklılaşabilmektedir. Özellikleri de farklı olan bu ürün, zımparası yapılmış anlamına gelmekte ve pürüzsüz hale getirmeye yardımcı olan ürünlerin yerinde olmaktadır. Yani silinmiş kereste nedir diye sorulduğunda zımparalanmış ve pürüzleri giderilmiş bir kereste çeşidi cevabını alabilirsiniz. Kaba pürüzlerin alınması ile çoğu işte sık sık karşılaşabileceğiniz bu ürünün silinmiş dışında daha pek çok farklı çeşidi bulunsa da en çok sevilen ve tercih edilen çeşit silinmiş olmaktadır. Silinmiş kerestelerin kullanım alanları çok fazla olsa da genellikle masa yapımlarında, kapı ve pencerelerde, sıklıkla inşaat alanlarında, çatı iskeleleri, dolaplarda, aksesuar ve ev eşyalarında ya da tavan ve yer döşemelerinde oldukça kullanılmaktadır. Bu ağır işler doğrultusunda sınıflandırılan ve tercih edilen ürünler farklı boyutlarda ve genişlikte olabilmektedir. Ek olarak oldukça dayanıklı ve sağlam bir yapıya sahip olan bu ürün bir hayli uzun ömürlü bir kullanıma sahiptir.

            Mobilyaların Tercih Noktası Silinmiş Kereste

            Mobilyaların Tercih Noktası Silinmiş Kereste

            Dayanıklı yapılara sahip olduğu için tekrar sökülebilir ve kullanılabilir yapıya sahip olmakla beraber ağaçlarına göre dayanma süreleri ve özellikleri değişebilmektedir. İnşaatlık olarak da geçen bu ürünler sanayi, yapı gibi pek çok yerde kullanılabilir ve boyutları da kullanım amacına, ağacına göre değişiklik göstermektedir. Silinmiş ahşap kereste modelleri bakımından oldukça çeşitli olmakta ve bazı ürünler çok dayanıklı ve sağlam bir yapıya sahipken bazıları daha az dayanıklı olmakta ve desen yönünden farklılaşmaktadır. Ev, bahçe veya çoğu yerde bu kereste çeşitlerini görmek mümkün olmakta ve istenilen çoğu ürün halledilebilir olmaktadır. Yumuşak ağaçtan yapılan bu ürünler genellikle paket halinde satılırken Çam, Ladin ya da Kavak gibi türler ortaya çıkmaktadır, sert ağaç türünde ise daha çok Ceviz, Kayın veya Meşe ağaçları gibi bulunmaktadır. Silinmiş kereste ölçüleri ise 6,5 x 12,5 olarak bilinse de boyutları ve genişlikleri oldukça değişmekte ve her yere uygun şekilde hazırlanmış ürünler bulunmaktadır. Ayrıca kalın veya normal boyutlarda olan bu ürünler tek satıldığı gibi 5, 10 ya da daha fazla adet olarak paket şeklinde satılmaktadır. Silinmiş emprenyeli kereste, ahşap ürünlerin içine kimyasallar yerleştirilmekte ve bu sayede böcek ya da kurtlanma gibi sorunlardan kurtarılmaktadır. Bu işlem çoğunlukla az dayanıklı bir yapıya sahip olan Ladin ağaçlarından yapılmaktadır. Farklı yapılardan üretilen bu ürünlerin ölçüleri birbirinden farklı olabilmekte ve her kullanım için çoğunlukla uygun olmaktadır ayrıca iç ve dış mekanlar için sıklıkla tercih edilen ürünlerden biri haline gelmektedir. Silinmiş Boyalı Kereste, genellikle Kayın Ağaçları gibi kolay renk alabilir ağaç türleri baz alınırken boyalı tahtaların yani kerestelerin sık sık tercih edildiği görülmektedir.

            Çok Amaçlı Silinmiş Kereste Modelleri

            Çok Amaçlı Silinmiş Kereste Modelleri

            En çok tercih edilen tür olan silinmiş kayın kereste, her amaç için kolaylıkla kullanılabilmekte ve tercih edilebilmektedir. Ağacın yapısına göre desenleri değişebilen bu ürünler boyutuna göre satılmaktadır. Daha küçük alanlar için daha küçük modeller tercih edilirken büyük alanlar için büyük boyuttaki ve genişlikteki ürünler tercih edilmektedir. Kayın ya da gürgen ağacından oluşan keresteler isteğe ve ürünlere bağlı olarak kalın ve normal bir şekilde satılabilmektedir. Diğer ağaçlara göre biraz daha açık ve kırmızımsı kahvemsi bir renge sahip olan ürünler ortaya çıkmakta, işlenmeleri ve özellikleri de ağaçların yetişmesine veya rutubet almasına göre farklılaşmaktadır. Orta zorlukta kesilen bu ağaç çeşidi, cilalanabilir ve verniklenebilir. Aynı zamanda çok iyi bir şekilde renk verilme imkanına sahip olan bu ürünler yapıştırılma konusunda da çok kolay olmakta ve buharlama ya da bükülme özelliğine sahiptir. Türkiye’de çok fazla yetiştirilen bu çeşit diğer türlerine göre çok fazla kullanım alanına sahip olmaktadır, bu başlıca yerler ise: pergule, oyuncak, sandalye ve masa yapımlarında, masif mobilya, spor aletleri, alet saplarında, parke ve döşemelerde ya da müzik aletlerinin yapımında sıklıkla başvurulan malzemeler arasındadır. Ladin Silinmiş Kereste ise yine en gözde olan ağaç türlerinden ve modellerinden biri olarak ortaya çıkmaktadır. Ayrıca yine 1 adet veya daha fazla adet bir arada satılmakta ve paket olarak da kullanılabilmektedir. Daha kahverengi bir görüntüye sahip olan bu ürün kolaylıkla boyanabilmektedir, bahçe dekoru ya da evinizde hobi amacıyla kullanabileceğiniz gibi düzenleme yapmak için de tercih edebilirsiniz. Derinlikleri ve boyutları değişen bu ürünler kalın ve normal bir şekilde hazırlanabilir, bununla beraber çok amaçlı bir kullanım sağlayan bu yapı genel kullanım için bütün iç mekanlara ve bazı ürünlerde dış ortam da dahil her ortama uyum göstermektedir çünkü çok gözenekli bir yapıya sahiptir. Doğal ahşap tarzında hazırlanan bu ürünün deseni ağaca göre farklılaşabilmektedir ve diğer ağaç türlerine kıyasla daha az dayanıklı bir yapıya sahip olmaktadır ancak hafif ve esnek olduğu için daha kolay işlem yapabilme olanağına sahiptir bu sayede daha rahat olmaktadır. Daha çok Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan bu ürün hemen hemen her alanda kolaylıkla kullanıma imkan sağlamakta ve kullanıcılarını memnun etmektedir. Silinmiş ceviz kereste, oldukça tercih edilen ürünler arasında olmakta ve mobilya ya da doğramacılık gibi işlerde görmek mümkün olmaktadır. Ceviz ağacından yapılan ürünler oldukça popüler olmakta, çünkü esnek bir yapıya sahip olan bu ceviz ağacı hem diğer türlerden biraz daha farklı olmakta hem de çok kolaylıkla işlemden geçirilebilmektedir. Ağacın türünden dolayı pürüzlü bir yapıya sahip olduğu için zımparalanarak yani silinmiş bir şekilde modelin sunulması daha iyi bir tercih olarak görülebilmektedir. Orta sertlikte olan bu ürün mobilya gibi eşyalarda daha şık ve iyi bir görünüm elde etmeye yardımcı olmaktadır. Silinmiş kavak kereste ise daha çok masif mobilyalarda ve kaplamalar için kullanılmakta, dahası mobilyaların da iç kısımlarında kullanılmaktadır. Bunlar dışında resim masaları, kibritlerde de görebileceğiniz bu malzeme Ladin gibi daha az dayanıklı bir yapıya sahip olmakta ve boyutları da kullanım yerlerine göre farklılaşmaktadır.

            Boyutuna ve Modeline Göre Silinmiş Kereste Fiyatları

            Boyutuna ve Modeline Göre Silinmiş Kereste Fiyatları

            3x3 Silinmiş Kereste, genellikle Ladin ağaçlarından yapılan keresteler bu boyutta olsa da neredeyse her alanda ve her yerde kullanım kolaylığı sağlamakta ve tercih edilmektedir. Her alanda kullanabileceğiniz bu ürünler oyuncak gibi eşyalar için de tercih edilmektedir. Silinmiş kereste 5x5, farklı boylarda ve farklı adetlerde sunulan bu ürünler genellikle mobilya ya da döşeme gibi alanlarda kullanılmaktadır. Silinmiş kereste fiyatları; ürünlerin kalitesine, ağaç türüne, modeline, kalınlığına, boyutuna, kullanım yerine, ağaçların kullanımına göre farklılık göstermektedir. Bu ürünlerin özellikleri fiyatlarına göre değişkenlik gösterirken fiyat aralığı da ağaç türlerine göre değişkenlik göstermektedir. Masif mobilya ya da daha farklı alanlarda kullanılan ürünlerin yapıları farklılaşabildiğinden fiyatları da ona bağlı olarak farklı olmakta ve boyutları da değişmektedir. Almak istediğiniz ürüne edinmeden önce amacınızı belirlemeli ve ona uygun şekilde akıllı alışveriş yapmalısınız, yani kullanım alanına göre ve ürünlerin özelliklerine bakarak uygun olduğunu gördüğünü sonra ürünleri satın almak daha mantıklı bir tercih olarak görülmektedir. Aynı zamanda tekli ya da paket halinde satılan ürünler yine ihtiyacınıza göre değişmektedir. Silinmiş ahşap kereste fiyatları, ağaç türlerine ve ürün adetlerine göre değişiklik göstermektedir. Tercihinize göre istediğiniz ürünü ve ağacı seçerek kolaylıkla bütün mekanlarda kullanabilirsiniz. Bununla beraber 5x10 Silinmiş kereste fiyatları da ağaçların türlerine ve ürünlerin kalitesine, özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Ortalama boyuta sahip olan bu ürün 10x10 Silinmiş Kereste fiyatları, genellikle çatılarda sıklıkla kullanılan bu boyut farklı şekillerde ve derinliklerde de tercih edilebilmekte ve fiyat aralığı da buna göre değişmektedir. İnşaatlık Kereste olarak da bilinen bu ürünlerin en çok tercih edilen boyutları bu olmakta ve oldukça geniş olduğundan fiyatları da diğer ölçülere göre değişmektedir. Silinmiş kereste m3 fiyatları, Ölçülere göre farklılık göstermektedir yani en küçük boyutlara sahip olan 45*95 kereste boyutları uygun fiyata sahipken ölçüler büyüdükçe fiyatlar da değişmektedir ve en büyük olan ölçü yani 10*10 boyutu diğer ürünlerden daha farklı olmaktadır. Silinmiş Çam Kereste m3 fiyatları, Sibirya Çamı ya da Ukrayna çam olarak da bilinen bu ağaç türünün fiyatları ürünlerin ölçülerine göre değişmektedir. Daha çok 5*10 ölçüsündeki ürün kullanılsa da en popüler ve uygun fiyatlı ürün boyutları 10*10 olmaktadır. Bununla beraber 5*15 boyutları da gözde olan ölçüler arasında yerini bulmaktadır.

            Kereste Ahşaplar

            İç ve dış mekânlarda ahşap kereste kullanmak, en eski yapı üretim şekillerinden bir tanesidir. Bu tip inşa faaliyetinin uzun senelerden beri devam etmesinin en önemli sebebi doğru bir ahşap kullanımı için doğru ağaç seçebilmektir. Seçilen ağacın kesilip işlenmesi ile meydana çıkan ürüne kereste adı verilir. Kereste en basit tabiriyle ağaç tomruklarının boyuna biçilmesi ile elde edilen nitelikli ağaç demektir. Kereste türleri uygun marangozluk uygulamaları ile birlikte inşaatlarda kullanılır. İnşaat sektöründe çeşitli kullanım alanları olan kereste ilk önce kesilir ve sonra kullanıma hazır olacak şekilde bekletilir. Kerestelerin kullanım alanları ve üretildikleri hammaddeye bakılarak farklı isimleri vardır. Ahşap çıta bu isimler arasında en bilinenlerden biri olup düz bir çubuk ya da ince tahta olarak bilinir ve özellikle ev dekorasyonunda sık sık kullanılır. Ahşap çıta genel olarak çam kereste hammaddesinden üretilen bir kereste çeşididir. Bir diğer yaygın kereste çeşidi ise silinmiş kereste olarak bilinir. Silinmiş ismi kerestenin üzerindeki kaba pürüzlerin alınmasından gelmektedir. Tek kullanımlık olmayan bu silinmiş keresteler genel olarak ağır işler için kullanılan kerestelerdir. Hammaddesine bakılarak ahşap kereste türleri arasında en çok tercih edilen ürünler çam kereste çeşitleri ve kavak kereste çeşitleri olarak bilinir. Kullanım alanınıza göre en uygun kereste fiyatları ve modelleri için ahşaplar sayfamızı ziyaret ederek fikir edinebilirsiniz.

            Kereste Ahşap Çeşitleri Nelerdir?

            Kereste ahşap türleri kullanıcılar tarafından kullanım amaçlarına göre farklı farklı tercih edilir. Ülkemizin Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesinin güneyinde yetişen bir ağaç olan kızılçam çam kereste çeşitleri arasında önde gelenlerden biridir. Daha çok ev dekorasyonu için kullanılan ürünler rendelenebilir ve cila yapılabilir olanlardır. Bu özelliği ile iç mekân dekorasyon için kullanılmak üzere sıklıkla tercih edilir. Çamdan üretilen 5x10 kereste günümüzde en sık kullanılan kereste çeşitlerindendir. Dış hava şartlarına karşı dayanıklı ve uygun olan çam ağacından elde edilen 10x10 keresteler de sık kullanılan ahşap kereste türleri arasındadır. Kızılçam kereste fiyatı mevsimsel olarak ve satın alınan ürünün kalitesine bağlı değişkenlik gösterir. Fırınlanmış kerestelerin fırınlanma ve kurutma kalitesi de fiyat üzerinde etkili olan faktörlerdendir. Ceviz keresteler, mobilya için tercih edilen kereste türlerindendir. Ceviz ağacından üretilen bu ürün az kıymıklı yapıya sahip olduğu için eğme bükme uygulamalarına elverişlidir. Fabrika kesiminden ilk çıktığı anda pürüzlü bir yapıya sahip olan ceviz kereste, ağaç hammaddesinin üzerinde yer alan damarları ve çatlak yapısı ile basit bir şekilde ayrıştırılabilir. Masif mobilya türleri kayın kereste hammaddesinden üretilir. Mobilya dışında spor ve müzik aletleri ile kontrplak ve parke yapımı gibi alanlarda da sıklıkla tercih edilir. Odun kömürü ve odun katranı yapımı için de kullanılan kayın kereste fıçı sanayisinin de sık sık kullandığı ürünler arasında gelir. Fıçı üretimi için kullanılan herkesin bildiği türlerden biri de meşe kereste türleridir. Yaklaşık olarak çeşit meşe ağacı mevcuttur ve her bölgede yetişmeleriyle ünlüdür. Sert yapılı bir ağaç olduğu bilinen meşenin kereste türleri arasında kayına benzer kullanım alanları da mevcuttur. Gemi ve kayık sanayisinde ahşap kullanılan ürünlerde kullanılan keresteler aynı zamanda odun kömürü ve kapı hammaddesi olarak da kullanılmalarıyla bilinir. Meşe kereste türleri pencere, merdiven ve döşeme kaplaması olarak ev dekorasyonunda da kullanılır. Kereste türleri arasında yer alan gürgen kereste, mobilya için kullanılan ağaçlar arasında bulunur. Ahşap oyuncak üretiminin de bir bölümünün gürgen ağacından yapıldığı bilinmektedir. Gürgen, kereste olarak bakıldığında kaliteli ve dayanıklı kereste türleri arasında yer alır. Maden direği ya da gemi omurgası dış basınca dayanıklı olması gereken kısımlarda sık sık kullanılır. Maun kereste, ağacının ülkemizde çok fazla yetişen bir tür olmaması sebebiyle ithal edilmektedir. Doğrama ve parke gibi amaçlar ile kullanıldığı gibi klasik modern ayrımı yapmadan mobilya kaplama işlemlerinde kullanılır. Ladin kereste ise basit işlenebilir olması sebebiyle iç marangozluk işlemlerinde kullanılır. İyi yapışma ve çivi vidalama özellikleri sebebiyle kutu sandık yapımında da kullanıldığı bilinmektedir.

            Kereste Ahşap Kullanım Alanı

            Kereste ahşap kullanım alanı olarak bakılırsa karşımıza çok farklı şekillerde çıkar. Bütün ahşap türlerinin kullanım alanı için koşullardan biri kereste fiyatları olarak bilinmektedir. Kullanım için tercih edeceğiniz ıhlamur kereste ya da çam kereste fiyatları bakımından karşılaştırmanız gerekir. Kereste fiyatları haricinde kullanım seçenekleri arasında ilk sırada kullanım hedefi gelir. Kavak kereste, ağacın yapısından dolayı yumuşak ve gevşektir. Sert ve dayanıklı ürün yapımına uygun bir ürün olmayan kavak kereste daha çok kaplama için kullanılan bir kereste çeşididir. Fiziki etkilere dayanıklılığı düşük olmasına karşılık tutkal ile çok iyi bağlanır bu sebeple dış mekân kullanımında değil de daha çok iç mekan için seçilmelidir. Basit kesimi sebebiyle kaplama ve kontrplak üretimi için de tercih edilen bir türdür. Kavak kereste fiyatları bakımında diğer kereste çeşitleri gibi farklılık gösterir. Mevsim ve hammaddeye yakınlık fiyatı etkileyen faktörlerdir. Yumuşak ağaçlar arasında en yaygını olan ıhlamur, kereste olarak da yumuşak bir yapıya sahiptir. Kavak kereste gibi fiziki etkilere dayanma gücü çok düşüktür. Fırınlama sırasında çok çektiği gibi açık havada ve değişken iklim koşullarında çabuk bozulur. Kontrplak üretmek isteyen sanayi kuruluşları için oldukça elverişli bir hammadde olarak bilindiği gibi ayakkabı kalıbı ya da oyma sanatlarına uyumludur. Dış alanda kullanılacak kestane kereste türleri en az çam kereste kadar pozitif sonuç verebilir. Satılık kereste tercihinde kullanım amaçları ön plana çıkacağı için dış mekan kullanımları için çam kereste ya da kestane kereste kullanmak mantıklı olacaktır. Çam kereste fiyatları bakımından öne çıkar ve daha rahat temin edilir. Bahçe masaları, ahşap pergole yapımı ya da ahşap pencere doğramaları için çam kereste türleri sık sık tercih edilen türlerdir. Özellikle meşe kereste türlerine benzemesi ve fiyat bakımından daha avantajlı olması sebebiyle oyun parkları ve park mobilyalarının ahşap seçimlerinde tercih edilir. Dış mekan gibi iç mekanda meşe taklidi olarak bu keresteler kullanılabilir. Ayrıca dış kullanıma uyumlu yapısı sebebiyle çatı kereste fiyatı seçenekleri arasında da ön plana çıkar. Ahşap kerestenin mobilya ve dekorasyon için en iyi çeşidi fırınlanmış kereste olarak bilinir. Fırınlama ile ahşap kereste türlerinin çivi ve vida tutma kapasiteleri de artar. Fırınlama işlemi, kurutulan ahşap kerestelerin rutubet oranı azaldığı için boyama, vernikleme ve cilalama işlemi daha basit bir şekilde yapılır. Fırınlama işlemi yapılan kereste türleri iç mekan tasarımlarında kullanılır. Silinmiş kereste türleri seçiminde dayanıklı ağaç türlerine yönelmek gerekir. Damar önünün boyuna doğru olması ya da kereste yüzeyinde yer almaması gerekir. Parlak bir görüntü ve hoş kokuya sahip olan silinmiş kereste türleri çam ya da ladin gibi ağaçlardan yapılmalıdır. İnşaat kerestesi olarak da bilinen silinmiş kereste türleri ile çatı iskelesi ve tavan döşemesi gibi dayanıklılık gereken alanlarda değerlendirilebilir.

            Doğru Kullanım İçin Doğru Kereste Seçimi

            Dayanıklı ve uzun seneler kullanılabilecek ürünler için ahşap kereste türleri arasında kullanım amacınıza uyumlu bir ahşap kereste tercih edilmesi gerekir. Ahşap yüksek taşıma gücü olan bir ürün olmasıyla bilinir. Ahşap kereste doğal bir ürün olduğu için doğa koşullarına karşı betondan daha dayanıklı bir üründür. Ayrıca bakımı da basit olan ahşap kereste türleri, kolay takım ve söküm imkânı verdiği gibi bina ya da kullanıldığı alana fazladan yük vermez. Ahşap kereste kullanımı yaparak en yüksek yararı elde etmek için kullanılacak ahşap kereste türüne dikkat etmek gerekir. Dişbudak kereste gibi mobilya ve iç mimari için kullanılması daha yararlı olacak kereste türleri dış mekân ürünleri için kullanılmaması gereken türlerdir. Yapı kerestesi için sarıçam kereste gibi daha güçlü kereste türleri değerlendirilmelidir. Ahşap kereste seçeneklerini inceleyerek kullanım amacınıza en uygun ürünü satın alabilirsiniz.

            nest...

            çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası