bir hayli ne demek / Hayli Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Hayli Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Nedir? - Habertürk

Bir Hayli Ne Demek

bir hayli ne demek

Hayli Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Hayli Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Günlük hayatta, sosyal medyada veya eski bir metinde gördüğümüz kelimelerin anlamını merak edebiliyoruz. Hayli kelimesi anlamı hakkında bilgi sahibi olarak günlük hayatta rahatlıkla kullanabilirsiniz. TDK'ya göre Hayli kelimesi ne demek ve kökeni nedir sorularına sizler için yanıt hazırladık. Arama motoru üzerinden araştırılan Hayli kelimesi TDK anlamı, kökeni ve cümle içerisinde doğru kullanım örnekleri için haberimizden yararlanabilirsiniz.

-

Hayli Ne Demek, Tdk S&#;zl&#;k Anlamı Nedir? Bir Hayli Ne Demek?

Bir hayli kelimesi cümle içerisinde aşırı, epey ve fazla sözcüklerinin yerine kullanılır. Örneğin: Fazla uzak - Bir hayli uzak

Hayli Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Hayli, çok anlamına gelir. Normalden, alışık olunan ölçüden ya da miktardan daha fazla olan şeyler için bu kelime kullanılır.

Bir Hayli Ne Demek?

Bir Hayli, Osmanlı'nın son yıllarından itibaren halk arasında yaygın olarak kullanılan kalıp ifadelerden biridir. Bu sözcük bol ve mebzul anlamına gelir. Bir hayli kelimesi, sadece isim soylu sözcükleri değil fiilleri de nitelediği için, bazı cümlelerde zarf olarak kullanılır.

Örnek Cümleler:

1- Dünden beri ikimiz de bir hayli yorulduk. (Eylemi nitelediği için zarf görevinde.)
2- Amcamın köyden getirdiği çuvallar hayli ağırmış. (İsim soylu bir kelimenin önüne getirildiği için sıfat görevinde)

Hayli ne demek? Hayli kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayli kelimesinin anlam&#; hakk&#;nda bilgi sahibi olmak, bu kelimenin hangi cümlelerle ve nas&#;l kullan&#;lmas&#; gerekti&#;inin kavranmas&#; aç&#;s&#;ndan önemlidir. Bu konuda yard&#;m al&#;nan kaynak ise Türk Dil Kurumu'dur. Bazen anlam&#; merak edilerek bazen ba&#;ka anlamlarda kullan&#;l&#;p kullan&#;lmad&#;&#;&#; ile ilgili bilgi edinmek amac&#;yla ara&#;t&#;r&#;lan Hayli kelimesi ne demektir?

Hayli Ne Demek? Hayli TDK sözlük anlam&#; nedir?

  • Hayli kelimesinin TDK sözlü&#;e göre 2 farkl&#; anlam&#; vard&#;r.
  • Hayli kelimesinin kökeni Farsça dilidir.
  • Hayli kelimesinin Farsça dilindeki kar&#;&#;l&#;&#;&#; &#;ayl&#; &#;eklindedir.

Hayli TDK sözlük anlam&#; &#;u &#;ekildedir:

  1. s&#;fat Çok
  2. zarf (ha'yli) Oldukça

    Hayli Kelimesinin Cümle &#;çerisinde Kullan&#;m&#;

    "Ak&#;amlar&#; Zeyno, çe&#;me ba&#;&#;nda hayli zor bir duruma dü&#;üyordu." - Halide Edip Ad&#;var
    "Zaten &#;imdi art&#;k ö&#;rencilerden hayli uzakta kalm&#;&#; bulunuyorum." - Adalet A&#;ao&#;lu

Hayli Kelimesinin Kullan&#;ld&#;&#;&#; Birle&#;ik Kelimeler

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.