penye ipten sepet modelleri yapılışı / Penye İpten Sepet Yapımı - Son Dakika

Penye Ipten Sepet Modelleri Yapılışı

penye ipten sepet modelleri yapılışı

Penye ipten sepet yapımı

Penye ipten sepet yapımı eskimiş tişörtlerinizi değerlendirebileceğiniz en güzel fırsatlardan birisidir. bu sayede hem eskimiş tişörtlerinizi değerlendirmiş olacaksınız hem de şirin mi şirin bir sepete sahip olacaksınız. Yapımı oldukça kolay penye ipten sepet yaparken çok eğleneceskiniz.

Örgüye alışık değilseniz, küçük bir penye sepet yapımıyla başlayabilirsiniz. Yapması oldukça zevkli penye ipten sepet yapımı sonrası, eliniz alıştıkça daha farklı modelleri yapmak isteyeceksiniz. Bunlar arasında penye ipten bebek sepeti yapımı, şık mı şık çanta yapımları var. Şimdilik ister banyonuzda bulunan malzemeleri koymak için ister odanızda bulunan öteberileri saklamak için kullanabileceğiniz dekoratif penye ipten sepet yapımıyla sizlerleyiz.

İşte penye ipten sepet yapımı:

Penye ipten sepet yapımı için malzemeler:

• Penye ip ya da spagetti ipi
• 9 numara tığ

Penye ipten sepet yapımı:

Penye ipten sepet yapımı


Birinci adım: Penye ipten sepet yapımınıza sihirli halka ile başlayın.
Penye ipten sepet yapımı

Ne çok sıkı ne çok geniş yapmalısınız sık iğneleri. 6 tane sık iğne yaptıktan sonra ipin ucundan sıkıca ipi çekin. 2. Sık iğneye geçtiğinizde , her sık iğneye ikişer kez batarak 12 sık iğne örün.

Penye ipten sepet yapımı


3. sırada 1 çift, 1 tek: toplamda 18 sık iğne yapın.
4. sırada 1 çift, 2 tek: toplamda 24 sık iğne yapın.
5. sırada 1 çift, 3 tek: toplamda 30 sık iğne yapın.
6. sırada 1 çift, 4 tek: toplamda 36 sık iğne yapın.
7. sırada 1 çift, 5 tek: toplamda 42 sık iğne yapın.

8. sırada 1 çift, 6 tek: toplamda 48 sık iğne yaparak örmeye devam edin.

Penye ipten sepet yapımı

Bu gördüğünüz örnekte toplamda 7 sıra 42 sık iğne var.

Dilerseniz siz tabanı daha büyük yapabilirsiniz. Bunu yaparken tabanın 2. Sırasını hiç arttırmadan tek tek batarak örün.

Penye ipten sepet yapımı


Sıranızı tamamladıktan sonra 16 tane zincir örün, 5 ilmek atlayarak 6. ilmeğe batın.
Penye ipten sepet yapımı


Sepetinizin iki renk olmasını dilerseniz diğer bir ipi katarak devam edin.

Penye ipten sepetinizi bitirmek için:

Saplar arasındaki son sırayı dolamadan, yalancı sık iğne örün.
Kalan ipi, Zincir çekip içeri doğru kıvırıp içerden saklayabilirsiniz.

Penye ipten sepet yapımı

Kaynak: Crafts tutsplus

Penye İpten Örgü Sepet Nasıl Yapılır?

Penye ipten örgü sepet yapılışı son zamanlarda herkesin ilgisini çekiyor. Biz de penye ipten sepet ördük, size de yapılışını detaylı olarak gösterdik. Artık herkes kendi sepetini örebilir!
Penye ipten örgü sepet son zamanların çok sevilen el işlerinden şüphesiz. Biz de elimizden geldiği kadar bu güzel çalışmanın nasıl yapıldığı, penye ip ile örgü sepetlerin nasıl örüldüğü konusunda size yol göstermeye çalışıyoruz. Bunun için faydası olacağını düşündüğümüz bir video çektik. Sepet örmeye nasıl başlanır, sepetin altı nasıl örülür, kenarları nasıl yükseltilir, kolayca anlayabileceğiniz bir videolu anlatım hazırlamıştık. Ona bir göz atmanızı isteriz:Bu videoda, biz minik bir örgü sepet yaptık ki tüm aşamalarını görün. Alt kısmı aynı şekilde istediğiniz kadar örerek büyütebilirsiniz, o zaman kocaman bir sepetiniz de olabilir. Bu örgü sepetleri evinizde çok güzel derleyip toparlayıcılar olarak kullanabilirsiniz.

funduszeue.info

Merhabalar!

Bugün sizlerle çok amaçlı kullanabileceğiniz ve yapımı çok kolay bir sepet öreceğiz.

İster iplerinizi toplamak için ister farklı amaçlar için kullanabileceğiniz bu kolay sepet aynı zaman da çok da şık!

Hadi vakit kaybetmeden örmeye başlayalım!

Malzemeler

Yapılışı

Her sıra bitiminde kaydırma yöntemiyle birleştirme yapıp bir zincir çekiyoruz.

1. Sihirli halka içine 6 sık iğne yapıyoruz.

2. İkinci sırada ilmeklere sırasıyla çift batıyoruz.

3. Üçüncü sırada ilmeklere sırasıyla 1 tek, 1 çift batarak ilerliyoruz.

4. Dördüncü sırada ilmeklere sırasıyla 2 tek, 1 çift batarak ilerliyoruz.

5. Beşinci sırada ilmeklere sırasıyla 3 tek, 1 çift batarak ilerliyoruz.

6. Altıncı sırada ilmeklere sırasıyla 4 tek, 1 çift batarak ilerliyoruz.

7. Yedinci sırada ilmeklere sırasıyla 5 tek, 1 çift batarak ilerliyoruz.

8. Sepet istediğimiz yüksekliğe gelene kadar arttırma azaltma yapmadan tek batarak ilerliyoruz.

Ben biraz uzun örerek dışa doğru kıvırdım ve çok şık durdu 🙂

Sepetimiz hazır!

penye-ipten-kolay-sepet-yapimi

Ellerinize sağlık!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası