bir erkek bir kadına dokununca ne hisseder / TÜRK ANDROLOJİ DERNEĞİ | Kadın Cinsel Fonksiyon Bozuklukları

Bir Erkek Bir Kadına Dokununca Ne Hisseder

bir erkek bir kadına dokununca ne hisseder

Bireyler cinselliklerini yaşarken biyolojik olarak hormonların etkileri yanı sıra toplumlardaki değerlerden de etkilenirler. Kadın ve erkeklerin vücut özellikleri ve işlevleri doğa tarafından belirlenmiştir. Ancak cinselliğin hangi şartlarda yaşanacağı biyolojik değil genellikle toplumsal kurallarla öngörülmüştür. Aynı şekilde cinsiyetimizden beklenen üreme dışındaki özellikler de, yine içinde yaşadığımız topluma göre değişebilir.

Genel olarak toplumlarda kadınların cinselliği erkeklere göre daha çok baskı altında tutulmaya çalışılır. Bu durumun biyolojik bir nedeni olup olmadığı çağlar boyunca tartışıla gelen bir konudur.

Çocukluk çağında kız çocuklar da erkek çocuklar da kendi bedenlerinden zevk almayı keşfederler. Üreme organlarına dokunma haz duygusu yaratır. Cevap olarak erkeklerde peniste sertleşme, kızlarda vajinada nemlenme cinsel uyarının belirtisidir. Daha ileri bir cinsel haz, uyarı arttıkça bazı kasların kasılmasıyla birlikte yaşanan hoş duygulanım ise orgazm olarak tanımlanır. Çocukların orgazm olabilecek kadar kendilerini uyarabildikleri belirlenmiştir. Kendini tatmin etme, mastürbasyon olarak tanımlanan bu kendi kendine cinsel duygulanım, çocuklar kadar erişkinlerin cinsel yaşamında da önemli bir yer tutar. Atfedildiğinin aksine zararsız bir davranıştır. Engellenmesi doğru değildir.

Cinsel yakınlıklar, belli kalıplara uymaktan çok, bir yaşam zenginliği olarak kabul edilmelidir. Bir eşle cinsel duygulanım, genellikle ergenlikten sonra başlar. Üreme organları, memeler ve dudaklar erotik alanlar olarak duyarlıdır. Temas edildiklerinde haz duymaya neden olurlar. Ancak en büyük erotik organ deridir. Yani tüm beden erotik temas için duyarlıdır. Cinsel haz için bireyler arasında değişik yönelimler yaşanabilir. Öpüşme bile, kimi toplumlarda erotik anlam taşımayan bir davranıştır. Geniş bir bakış açısıyla, üreme olmayacaksa, cinsel organların birleşmesinin cinselliği yaşamak için şart olmadığı da akla gelmektedir. Kadın ya da erkek orgazmı için penisin vajinada olma koşulu yoktur. Vajinanın dışa yakın üçte bir bölümü ve önde bulunan klitoris dokusu temasa en çok duyarlı alanlardır. Üreme amacıyla cinsel organların birleşmesi güdülerle yöneltilebilen bir davranış olabilir. Ancak cinsel zevk alma ve zevk verme, kişilere göre, değişik koşullarda ve sürelerde yaşanan; öğrenilebilen  bir süreçtir. Aslında herkesin cinsel zevklenme açısından aynı isteklilik, beklenti ve yetenekte olmadığı da belirlenmiştir. Bu açıdan benzer kişiler bir araya geldiğinde uyumlu bir cinsel yaşam oluşturmak daha kolay sağlanır. Sorun olduğu düşünüldüğünde eşle bunu paylaşmak, çözüm sağlanamadığında da yardım için bir uzmana danışmak yapılacak en doğru şeydir.

Üreme için penisin, vajina içine girerek, salgıladığı meniyi vajinaya bırakması gerekir. Ancak, ender olarak, vajina içine girmeden olan boşalmalarda da gebelik olabilir.  Vajinal açıklık ince bir deri ile çevrilidir, bu deri kadınların aylık kanamaları için yeterli genişliktedir, ancak genellikle cinsel ilişkide penisin girişine yol vermeyecek kadar dardır. Vajina açıklığı penisin girişi için genişlerken, çevredeki bu ince zar  yırtılabilir. Sıklıkla, hafif bir acı ile birlikte sızıntı şeklinde geçici bir kanama ile yaşanan himenin açılması deneyimi kimi toplumlarda özel bir önem taşır. Bu olay bekaret ya da kızlık zarının bozulması olarak isimlendirilir. Bu tanımlar toplum tarafından oluşturulmuştur. Himenin açılması kendi kendine iyileşen, bireyin sağlığını ve yaşamını doğrudan etkilemeyen bir süreçtir. İyileşme olduktan sonraki ilişkilerde himenin varlığı hissedilmez. Seyrek olarak yırtılma olmadan girişe elverişli, esnek bir açıklığı olan himenler de vardır. Bu tür himenlerde ilk cinsel birleşme sırasında kanama oluşmaz. Bazen de himen tamamen kapalı olabilir. Böyle durumlarda adet kanaması dışarı boşalmaz, vajen ve diğer üreme organlarının içinde birikir. Bu, kısırlık hatta ölüme sebebiyet verebilecek tehlikeli bir durumdur ve tıbbi müdahaleyi gerektirir. Ergenliğin diğer belirtileri görüldüğü halde adet kanaması olmayan ve aylık şiddetli kasık, karın ve/veya bel ağrıları çeken genç kızlar mutlaka bu açıdan değerlendirilmelidir.

Bir eşle yaşanan cinsel yakınlığın nitelik, sıklık ve çeşitliliği kişilerin tercihine göre değişir. Çok eşlilik, karşı cinsle, aynı cinsle ya da her iki cinsle cinsellik yaşamak hemen her toplumda ve doğada memelilerde de genel olarak rastlanılan bir davranıştır. Cinselliği yaşarken bedenin farklı kısımlarının temas ya da cinsel organların ilişkisi için kullanılması, karşılıklı olarak onaylanan davranışlar olmalıdır. Cinsel ilişkiyi başlatmak için erkeğin ya da kadının uyması gereken belli kurallar yoktur. Bireylerin toplumsal yaşamını olumsuz etkilemiyorlarsa, ruhsal ve bedensel sağlıklarına olumsuz etki yapmıyorsa, bu yönelimleri kişilerin özel yaşam seçenekleri olarak kabul görmelidirler. Cinselliği yaşarken, herkes için geçerli olan zorunlu kalıplar yoktur.

Vajina kadar esnek olmayan makatın cinsel ilişkide kullanılması sırasında özel önlemler alınarak riskler azaltılabilir. Erken yaşta olan gebelikler de özellikle kaçınılması gereken önemli bir sorundur. Ülkemizde son adet tarihinden itibaren 10 haftaya kadar isteğe bağlı gebelik sonlandırma yasaldır. İstenmeyen gebelik olduğu takdirde, evli olmayan 18 yaşından küçük bir gencin bu gebeliği sonlandırtması için anne-babasının izni gerekir. Eğer bu genç evli ise eşinin onayını alması gerekir. 18 yaşından büyük ve bekar bir kadın, gebeliğini yasal sınırlar içinde sadece kendi isteğiyle sonlandırta bilir.

 

kaynağı değiştir]

Ana maddeler: Cinsel stimülasyon ve Erojen bölge

Duruma bağlı olarak, bir kişi hem fiziksel hem de zihinsel olarak çeşitli faktörlerle cinsel olarak uyandırılabilir. Bir insan, başka bir kişinin belirli yönleri veya insan dışı bir nesne tarafından cinsel olarak uyarılabilir. Erojen bir bölgenin veya sevişme hareketlerinin fiziksel stimülasyonu, özellikle yakın cinsel aktivitenin öngörülmesi ile eşlik ettiği takdirde, uyarılma ile sonuçlanabilir.[3] Cinsel uyarılma romantik aşk, müzik veya diğer sakinleştirici bir durumla desteklenebilir. Cinsel uyarılma için potansiyel uyarıcılar, uyarılma seviyesindeki gibi kişiden kişiye ve bir zamandan diğerine değişiklik gösterir.

Uyaranlar ilgili duyulara göre sınıflandırılabilir: somatosensoriyel sistem (dokunma), vizüel sistem ve koku alma (koku). İşitsel uyaranlar da mümkündür, ancak diğer üçüne rol olarak ikincil olarak kabul edilirler. Cinsel uyarılma ile sonuçlanabilen erotik uyaranlar arasında konuşma, okuma, filmler, görüntüler ya da herhangi bir koku ya da ortam bulunabilir. Bunlar bir kişide erotik düşünce ve anılar üretebilir.[4] Doğru bağlam göz önüne alındığında, bunlar öpücük, sarılma ve sevişme de dahil olmak üzere fiziksel temas isteyen kişiye yol açabilir. Bu da, kişinin memelerin, meme uçlarının, kıç veya insan cinsel aktivitesinin doğrudan uyarılmasını ve daha fazla cinsel aktivite istemesini sağlayabilir.

Erotik uyaranlar, sonraki cinsel ilgi nesnesiyle ilgisi olmayan bir kaynaktan gelebilir. Örneğin, birçok kişi çıplaklık, erotik veya pornografiyi cinsel olarak uyandırıcı bulabilir. Bu, cinsel aktivite ile tatmin edilen genel bir cinsel ilgi yaratabilir. Cinsel uyarılma, nesnelerin kullanımıyla veya buna bağlı olarak sağlandığında, cinsel fetişizm ya da bazı durumlarda bir parafili olarak adlandırılır.[5]

Kadınlarda, uyarılmayı başarmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarına dair yaygın bir inanç var. Bununla birlikte, son bilimsel araştırmalar, kadın ve erkeğin tamamen uyandırılması gerektiği zaman için önemli bir fark olmadığını göstermiştir. Montreal, Kanada'daki McGill Üniversitesi Sağlık Merkezi'nden bilim adamları, cinsel uyarılmada gerekli zamanı tanımlamak ve genital alandaki temel sıcaklık değişimini kaydetmek için termal görüntüleme yöntemini kullandı.[6] Araştırmacılar, bir bireyin cinsel açıdan açık filmleri veya resimleri izlerken cinsel uyarılmanın zirvesine ulaşması için gereken zamanı inceledi ve ortalama olarak kadın ve erkeklerin cinsel uyarılma süresinin neredeyse aynı zamanda - yaklaşık 10 dakika sürdüğü sonucuna vardılar. Ön sevişme için gereken zaman çok bireyseldir ve birçok duruma bağlı olarak bir zamandan diğerine değişir.[7]

Diğer birçok hayvanın aksine, insanların çiftleşme mevsimi yoktur ve her iki cinsiyet de yıl boyunca cinsel olarak uyarılma yeteneğine sahiptir.

Fizyolojik tepki[değiştir

Bir Adam Sana Dokununca Ne Demek?

İnsanlar kelimelerle iletişim kurduğunda kuralları bilmek kolaydır, ancak bu birbirimizle konuşmamızın bir yoludur. Romantizm eylemleri söz konusu olduğunda, kelimelerden daha yüksek sesle konuş.

Bir erkeğin sizi sevip sevmediğini söylemenin en iyi yollarından biri, çevrenizdeki davranışlarına dikkat etmektir ve hiçbir eylem uzanıp size dokunduğundan daha yüksek sesle konuşamaz.

Bir erkek sana dokunursa, o zaman muhtemelen iyi bir işaret, ama sana nasıl dokunduğunu düşündüğün zaman işler karışabilir. Size geçerken hafifçe fırçalayan bir adam, elinizi uzayan ve elinize alan bir adamla aynı şeyi iletmiyor.

Bu çok açık olmalı; farklı dokunuş türleri arasındaki ince farkları bulmaya çalıştığınızda sorun ortaya çıkar. Artık strese ihtiyacın yok. Yardım etmek için buradayız.

Bir erkeğin, onun ne demek istediğini anlayabilmeniz için size dokunabileceği farklı yerlere bakacağız. Aşkının aklını okuyamayabiliriz, ama ortalama bir erkek gibi düşünürse sana ne söyleyebileceğini söyleyebiliriz.

# 1.Kol

Bir erkek bir kadına dokunmak istediğinde, sıklıkla yaklaşmanın yolu hakkında dikkatlice düşünür. Seni o zaman ve oraya kollarına almak isteyebilir, ama bunun çok fazla olduğunu biliyor. Genellikle erkekler silahlara dokunarak başlayacaklar. Batı toplumunun silahları içeren sosyal olarak belirlenmiş birkaç selamlama selamı yapmasına yardımcı oluyor.

El sıkışmaları, sosyal olarak kabul edilebilir en dokunma şeklidir ve sarılmalar, kollara ve ellere dokunmakla sonuçlanır. Erkekler için ortak bir hile üst koldaki bir pat. Ayağa kalkar ve elini vurgulamak için koluna koyarsa, seninle ilgilendiği anlamına gelebilir. Ayrıca

# 2.Saç

Bir erkek saçınıza dokunuyorsa, sizinle ilgilendiğinden emin olabilirsiniz. Erkekler sık ​​sık arkadaşlarının saçlarına dokunmazlar. Başıboş bir saç tutamını hareket ettirerek size yardım etmeye çalıştıkları gibi oynamayı deneyebilirler, ancak gerçek şu ki, size dokunmak için bir bahane arıyor.

Bir erkek saçlarına dokunuyorsa, sana daha yakın olmak istiyor demektir. Saçını düzeltiyormuş gibi davranıyorsa, yardım etmek istiyormuş demektir. Stresli olduğunuzu hissederse ve saçınızı patlatırsa veya ellerini kaldırırsa, o zaman sizi yatıştırmaya ve daha iyi hissetmenizi sağlamaya çalıştığını gösterir. Parmaklarını saçlarının arasından geçirirse, samimiyete ilgi gösterir.

Geri

Bir adam sana sarılmak veya yanına oturmak ve kolunu etrafına sarmak için ellerini sırtına koyabilir. Bu hareketlerin her ikisi de koruyucu bir ilgi ve sizi onun kollarına alma arzusu gösterir.

Ayrıca psikolojik bir açı var, kolunu sırtınıza koyarak destekleyici davranıyor. Kelimenin tam anlamıyla, direk oturmana ya da ayağa kalkmana yardım ediyor. Elleriniz arkanızdayken nasıl hareket ettiklerini izleyin, çünkü aksiyon aşağı doğru hareket ettiklerinde cinsel ilişki daha da artar.

yüz

Bu büyük bir tane. Bir kadının yüzüne dokunmak için iyi bahaneler bulmak zor. Cazibe yüksek sesle ve açık çığlık atıyor. Tabii ki, adam parmaklarını yanağınıza fırlattığında yüzünüzdeki bir şeyi temizlediğini söyleyebilirdi, ancak kendinizde lekeler veya ufalanabileceğinizi biliyor.

Bu belli bir cesaret gösterir; Bir yüz dokunuşunu gizleyemezsiniz çünkü bunun olduğunu görebileceksiniz. Umurunda olduğunu ve bilmeni istediğini gösteriyor. Yüze dokunmak ayrıca öpüşmek, dudaklarına dokunup dokunmadığını kontrol etmek için sık rastlanan bir başlangıçtır.

kalça

Bir erkek kalçalarına dokunuyorsa, havada muhtemelen bir romantizm var. Dansların çoğunun, ellerini kadının kalçalarına ya da sırtının küçüklerine dayanmasıyla ilgili bir sebebi vardır. Bu bölgeler patlayıcı bir öpücük için hazırlanırken tutmak için hem çok şehvetli hem de rahat.

Bir erkek senin yanında oturuyorsa ve ellerini kalçalarına koyuyorsa, derin bir rahatlık duygusu gösterir. Eğer önünüzde duruyorsa ve kalçalarınızı alırsa, o zaman bir öpücük geliyor muhtemelen, yüz yüze gelip birlikte bastırdığınızda gerçekleşebilecek birkaç şey daha vardır.

Sonunda, arkanızdaysa ve kalçalarınızı tutarsa, o zaman muhtemelen sadece dans etmekten daha dramatik bir şeyleri vardır.

Uyluk

Bu büyük olanı. Bundan daha samimi olamaz. Bu bölgedeki en hafif dokunuşlar bile vücudunuzdan elektrik gönderebilir. Burada bir adam sana dokunuyorsa, aklında iyi geceler öpücüğünden başka bir şey olduğuna bahse girebilirsin.

Bir erkek uyluğuna dokunuyorsa, bırakmasına izin verdiğin şeyin sınırlarını test ediyor olabilir. Erkeklerin bir kadının kalçalarına alçaktan başlayıp kadının onları nerede durduracağını görmek için yavaşça yukarı hareket etmesi yaygındır. Herhangi bir erkeğin dokunuşundan rahatsız olduğunuzda size haber verdiğinizden emin olun.

Nerede ve nasıl

Adamının davranışlarını okuyup okudukça, sadece sana dokunduğu yerle ilgili olmadığını, sana nasıl dokunduğunu hatırlamak zorundasın. Kısacası, kısacık fiziksel temas her tür konuşmada paylaştığımız bir şey. Ama bir adamın elleri sana dokunduğunda oyalanırsa, muhtemelen ilgisini çekiyordur.

Özellikle de ellerini yavaşça ve nazikçe ovalamaya başlayıp başlamadığını söylüyor. O zaman gerçekten kıvılcımların uçtuğunu biliyorsunuzdur. Ayrıca diğer insanlarla nasıl etkileşime girdiğini de gözlemlemelisin. Sadece doğal bir dokunuşlu adam olabilir.

Herkese dokunuyor gibi gözüküyorsa, seninle aynı şekilde temas ediyor, o zaman sadece arkadaşça davranmaya çalışıyor olabilir. Ama eğer sana kimseyle temas etmeyecek şekilde dokunursa, o zaman senin özel bir şey olduğunu düşündüğünü biliyorsun.

Bir erkeğin ne kadar dokunaklı olduğunu, nereye dokunduğunu ve sana nasıl dokunduğunu öğrendikten sonra, niyetinin ne olduğuna dair net bir resim geliştirmek mümkündür. Tabii ki, iyi niyetleri varsa, aynı zamanda tüm hareketlerinizde rahat olduğunuzdan emin olmak için dikkatli olacaktır.

Bir erkeğin size dokunma şeklinden rahat hissetmiyorsanız, duygularınızı netleştirin. Bu senin vücudun ve iyi bir adam bu gerçeğe saygı duyacak.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası