lohusa şerbeti nasıl hazırlanır / Lohusa Şerbeti - Şerbet Tarifi - İçecek Tarifleri | Mutfağımdan Tarifler

Lohusa Şerbeti Nasıl Hazırlanır

lohusa şerbeti nasıl hazırlanır

BALLI LOHUSA ŞERBETİ TARİFİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Lohusa şerbetini bir de bal ile denemeye ne dersiniz? Çiçeği burnunda annelere enerji verecek bu tarifi deneyerek, yepyeni bir lohusa şerbetiyle tanışabilirsiniz!

Geleneksel bir lezzet olan lohusa şerbeti, yeni doğum yapan hemen her kadının evinde, ocaklardan yükselen mis kokulara kaynaklık ediyor. Anne sütünü artırdığına inanılan bu şerbet hem yeni doğum yapmış kadının içmesi hem de gelen misafirlere ikram etmek için hazırlanıyor. Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze kadar gelen lohusa şerbeti tarifi, genellikle rafine şeker kullanılarak hazırlanıyor. Peki, rafine şekerden kaçınarak bu şerbeti daha zengin içerikli bir hale getirmek ister misiniz? O halde gelin, ballı lohusa şerbeti yapmanın inceliklerini birlikte keşfedelim!

1. BALLI LOHUSA ŞERBETİ NEDİR?

Ballı lohusa şerbeti, yeni doğum yapan kadınlar için hazırlanan özel bir tatlı içecek çeşidinin ballı alternatifini oluşturuyor. Ballı lohusa şerbetinin ana malzemesini genellikle lohusa şekeri denilen fakat kızamık veya kızılcık şekeri olarak da adlandırılan kırmızı renkli bir şeker türü oluşturuyor.

2. BALLI LOHUSA ŞERBETİ MALZEMELERİ NELERDİR?

Porsiyon: 5 kişilik

Hazırlama Süresi: 20 dakika

Bekleme Süresi: 2 saat

Materyaller:

  • Tencere

  • Kaşık

  • Sürahi

  • Bardak

Malzemeler:

  • Balparmak Çıtkapak Yayla Balı (5 tatlı kaşığı)

  • Lohusa şekeri ( gram)

  • Su ( litre)

  • Çubuk tarçın (4 adet)

  • Karanfil (10 adet)

(Ballı lohusa şerbetinin ana malzemesi olan lohusa şekerini ve içine eklenecek diğer baharatları aktarlardan bulabilirsiniz.)

3. BALLI LOHUSA ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

  • Lohusa şekerini, tarçını ve karanfili bir tencereye suyla karıştırarak kısık ateşte kaynatın.

  • dakika kaynadıktan sonra karışımı ocaktan alın.

  • Ocaktan aldığınız lohusa şerbetini soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun.

  • Servis edeceğiniz bardaklara lohusa şerbetini aktardıktan sonra üzerine Balparmak Çıtkapak Yayla Balı dökün ve servis edin.

  • Dilerseniz şerbetin üstüne toz badem veya toz antep fıstığı da serpebilirsiniz.

4. BALLI LOHUSA ŞERBETİ NASIL TÜKETİLİR?

Ballı lohusa şerbeti, yeteri kadar soğuduğundan emin olunduktan sonra doğrudan tüketilebiliyor. Ancak balı tüm lohusa şerbetine değil de yalnızca servis edilecek bardaklara ilave etmek gerekiyor. Bu şerbet oldukça tatlı bir içecek olduğu için genellikle küçük bardaklarda veya kadehlerde ikram ediliyor.

5. BALLI LOHUSA ŞERBETİNİN ETKİLERİ NELERDİR?

Ballı lohusa şerbeti, içerdiği doğal bileşenler sayesinde annenin günlük enerji ve vitamin-mineral ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunuyor. Ancak şu da unutulmamalı ki gün içinde yüksek miktarda ballı lohusa şerbeti tüketmek, kan şekerinin gereğinden fazla yükselmesine neden olabilir. Bu nedenle bu şerbeti günde iki bardak ile sınırlandırabilirsiniz. 

Afiyet olsun!

Evde Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır? En Güzel 4 Lohusa Şerbeti Tarifi

Yenidoğan bebeği ziyarete gelenlere ikram edilen şerbete, lohusa şerbeti denir. Lohusa şerbeti, sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir. Lohusa şerbeti, sıvı bir besin olması ve içerdiği baharat karışımı ile anne sütünü artırmaya da yardımcı olur. Lohusa şerbeti yapmak için aşağıdaki tariflerden dilediğinizi deneyebilirsiniz.

1. Tarif

Malzemeler

  1. gr lohusa şekeri (aktarlardan satın alabilirsiniz, kızamık şekeri olarak bilinir)
  2. 15 su bardağı su
  3. 6 su bardağı şeker
  4. 6 adet çubuk tarçın
  5. adet kuru zencefil
  6. adet karanfil

Yapılışı:

Bir tencereye 15 su bardağı suyu, 6 su bardağı şekeri ve gr. lohusa şekerini katın. Çubuk tarçınları ortadan ikiye kırıp içine ekleyin. Ardından temiz bir tülbente tarçın, karanfil ve zencefili koyup ağzını bağlayın ve bu karışıma atın. Yüksek ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Lohusa Şerbetini oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında saat bekletip, serin serin servis yapın.

2. Tarif

Malzemeler

  1. 20 su bardağı su (5 lt)
  2. 2 kibrit kutusu kadar lohusa şekeri
  3. çubuk tarçın
  4. adet kuru karanfil
  5. tane kakule
  6. minik kök zencefil
  7. parça havlıcan
  8. yıldız anason
  9. tane yeni bahar
  10. 1, kg toz seker
  11. Dövülmüş ceviz

Yapılışı:

Şeker hariç diğer tüm malzemeleri bir parça temiz tülbentin içine koyup ağzını bağlayın. Su ve şekeri de tencereye katıp dk kaynatın. Ocaktan alıp oda sıcaklığında bekletin. Ardından buzdolabına kaldırıp saat bekletip, üzerine dövülmüş ceviz serpip servis yapın.

3. Tarif

Malzemeler

Kibrit kutusu büyüklüğünde kızamık şekeri

8 su bardağı su

3 adet çubuk tarçın

12 adet karanfil

3 kök zencefil

2 kök havlucan

2 kök zerdeçal

2 adet muskat

adet karabiber

5­-6 adet yenibahar

1 su bardağı toz şeker

Dövülmüş badem

Yapılışı:

Tüm baharatları bir tülbent parçasının içine koyup ağzını bağlayarak, derin bir tenceredeki 8 su bardağı suyun içine atıp, 30­ dakika kaynatın. Daha sonra toz şeker ve kızamık şekerini ilave edin. Şekerler eriyince ocaktan alın ve baharatları içinden çıkarın. Şerbetin içine baharat parçaları kaçmışsa süzün. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Ardından buzdolabına alıp saat beklettikten sonra soğuk olarak servis yapın. Dilersenizdövülmüş badem ekleyip o şekilde servis yapabilirsiniz.

4. Tarif

Malzemeler

  1. Yarım kilo lohusa şekeri
  2. 3 su bardağı toz şeker (şeker miktarını damak tadınıza göre biraz daha artırabilirsiniz)
  3. 20 su bardağı su
  4. 2 adet çubuk tarçın
  5. adet kuru karanfil
  6. 1 Adet Muskat

Yapılışı:

Bir tencereye 20 su bardağı su, lohusa şekeri ve toz şekeri katın.

Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar kaynatın. Şeker eridikten sonra yaklaşık 20 dk daha kısık ateşte şerbeti kaynatın. Bir parça temiz tülbentin içine çubuk tarçın ve karanfilleri koyarak ağzını bağlayın. Kaynamakta olan şerbetin içine bağladığınız tülbent parçasını atıp, şerbeti 15 dakika daha kaynatın. Kaynayan şerbetin altını kapatın ve soğuduğunda sürahilere doldurarak buzdolabına alın. Şayet çok tatlı olursa içine biraz su katıp şekerini azaltabilirsiniz.

Evde Osmanlı Şerbeti Yapmak İçin En Güzel 5 Tarif Tıklayınız

Evde Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır?

Merhaba Güzel Dostlarım,

Yeni anneler evlerinde dua okutma zamanı geldiğinde her şeyi kendileri  yapmak ister. Haliyle en merak soru &#;Evde Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır?&#; sorusu oldu. Ben sizin yerinize öğrendim yaptım test ettim ve size sunuyorum. Osmanlıdan bu zaman kadar süre gelen bu adetimiz günümüzde de çok fazla talep görüyor. Hem doğum sonrası yeni gelen misafirlere hem de bebek kuranında gelen misafirlere ikram ediliyor.

Lohusa Şerbeti Faydaları

Yeni doğum yapmış olan anneleri ziyarete gelen misafirlere soğuk yada sıcak ikram edilen bu şerbetin faydaları saymakla bitmez. İşte bunlardan bazıları;

  • Annelerin sütü artırır ( doğum sonrası sanırım en önemlisi de bu),
  • Sindirimi kolaydır ve mideyi rahatlatır,
  • Anneyi rahatlatır,
  • Boğaz ağrılarını önler,
  • Annenin tükettiği lohusa şerbeti bebekte gazı engeller,

Gelelim lohusa şerbeti tarifine;

Lohusa Şerbeti Malzemeleri

  • gr lohusa şekeri (her aktarda vardır)
  • adet karanfil,
  • 1 çubuk tarçın,
  • 2 su bardağı şeker,
  • 1 litre su,

Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır?

Evde Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır?

Lohusa şekeri, su ve şekeri şerbeti yapacağımız tencerenin içerisine koyuyoruz ve yaklaşık 20 dakika kadar kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra hazırladığımız karışımı sürahimize döküyoruz içerisine tarçın ve karanfili atıyoruz. Dolapta saat bekletiyoruz.

Tabii soğuk içmek zorunda değilsiniz. İsterseniz sıcakta ikram edebilirsiniz. Lohusa şerbeti tarifi işte bu kadar basit bebeğinizin 40 uçurma zamanı geldiğinde bu basit tarifle üzerinizden yük kalkacaktır.


Evde Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır?  yazımı okudunuz.  Aşağıdaki yazılarında sizin dikkatinizi çekebileceğiniz düşünüyorum.

Anne Sütünü Nasıl Arttırabilirim?

Yenidoğan Ziyaretinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anne Sütü Nasıl Saklanır?

Hamile Annelerin Alışveriş Listesi


Keyifli günler dilerim.

7 baharatlı lohusa şerbeti aktardan alınan lohusa şerbeti nasıl yapılır ev yapımı lohusa şerbeti nasıl yapılır evde lohusa şerbeti nasıl yapılır hazır lohusa şerbeti nasıl yapılır kalıp lohusa şerbeti nasıl yapılır kaynar lohusa şerbeti nasıl yapılır konsantre lohusa şerbeti nasıl yapılır lohusa baharı lohusa baharı nasıl yapılır lohusa şekeri şerbeti nasıl yapılır lohusa şerbet taşı nasıl yapılır lohusa şerbeti lohusa şerbeti kaynar nasıl yapılır lohusa şerbeti nasil yapilir nefis yemek tarifleri lohusa şerbeti nasıl yapılır lohusa şerbeti nasıl yapılır mavi lohusa şerbeti nasıl yapılır nefis yemek lohusa şerbeti nasıl yapılır tarifi lohusa şerbeti nasıl yapılır uzman tv lohusa şerbeti nedir nasıl yapılır lohusa şerbeti tarifi lohusa şerbeti tarifi nasıl yapılır lohusalık şerbeti nasıl yapılır mavi lohusa şerbeti nasıl yapılır nefis yemek tarifleri lohusa şerbeti nasıl yapılır orjinal lohusa şerbeti nasıl yapılır osmanlı lohusa şerbeti nasıl yapılır şenay lohusa şerbeti nasıl yapılır şerbeti nasıl yapılır lohusa şerbeti tablet lohusa şerbeti nasıl yapılır taş lohusa şerbeti nasıl yapılır toz lohusa şerbeti nasıl yapılır

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası