yakıt çekme pompası / Benzin Pompası Fiyatları ve Modelleri - Trendyol

Yakıt Çekme Pompası

yakıt çekme pompası

Benzin Pompası

Lpg’li araçlarda bulunan yakıt pompası olarak ta bilinen benzin pompası araçta bulunan yakıtı depodan motora doğru ileten bir parçadır. LPG’li ve benzinli araçlarda benzin pompası bulunurken, dizel yakıt kullanan araçlarda mazot pompası bulunur. Yakıt pompasının görevi, bar miktarında yakıtı, basınçlı bir hâldeyken hazır bir durumda bekletir. Kontak çevrildiğinde marşa tam olarak basmadan bu pompa otomatik olarak çalışmaya başlar ve pompalama işlemiyle yakıt, arabanın motor kısmına gönderilmiş olur. Motor çalıştığı sürece benzin pompası devreden çıkmaz. Son teknoloji ile üretilen yeni model araçlarda elektrikli benzin pompası kullanılmaktadır. Elektrikli yakıt pompası kullanım ömrü uzun olduğundan oldukça avantajlıdır. Ayrıca, aracın yakıt beslemesi için en uygun pompa çalışma sistemiyle çalışır.

Benzin Pompası

Benzin Pompası

Elektrikli yakıt pompaları oldukça sessiz bir çalışma performansı sergiler. Sürekli olarak çalışma performansına dayanıklı olarak üretilmişledir uzun süreli pasif halde kalmaları arızalanmalarına sebebiyet verebilir. Özellikle benzinli araçlarda benzin seviyesinin belli düzeyde tutulması benzin pompasının düzenli çalışmasında yardımcı olur. Megane 2 benzin pompası şamandıralı ve çift çıkışlı üründür. Tamamen orijinal ve kullanılmamıştır. Motorun doğru çalışması için yakıt basıncının belli seviyede olması gerekmektedir. Yakıt basıncı çok yüksek olursa pompalanan yakıtın tamamını yakmaz böylece motordan istenilen verim alınmaz ve kirlenir. Basıncın düşük olduğu hallerde ise motor zayıf çalışabilir, tekleme oluşabilir ya da tamamen durabilir. Megane 1 benzin pompası motora sabit bir miktarda benzin akışını sağlamada yardımcı olur. Her aracın yakıt pompası birbirinden farklı boyutlarda ve özelliklerde üretildiği için değişime ihtiyaç duyulan pompaların kendi aracınıza uygun olanı seçilmelidir. Yakıt pompası aracınızın yakıt sisteminin en önemli parçasıdır. Doğru parçanın kullanımı aracınız verimli bir şekilde kullanabilmeniz için çok büyük önem taşır. Arabanın sürekli olarak yüksek devirde kullanımı ve ani hız artmaları da benzin pompalarında arıza sebepleri arasındadır. Yakıt pompasında oluşan arızalanmalar fazla yakıt kullanıma sebebiyet verebilir.

Benzin Pompası Çalışma Prensibi

Benzin Pompası Çalışma Prensibi

Benzin pompaları benzinli araçların çalışması için gerekli yakıtları araca iletmesi işini yapar. Benzin pompası, araba için çok önemli bir parça olmakla birlikte motor silindirlerine yakıt iletimi yapar. Benzin pompasının yeri araç modeline göre farklılık gösterir. Benzin Pompası Çalışma Prensibi mekanik ya da elektronik oluşuna göre değişebilir. Otomobiller çalışma şeklinden dolayı yakıta gereksinim duyarlar. Bütün arabalarda yakıt deposu vardır. Motorun çalışabilmesi için yakıt deposunda bulunan yakıtın motora ulaştırılması gerekir. Son teknoloji ile üretilen araçlarda kullanılan em da bu nokta da yakıt iletimi benzin pompası ile sağlanır. Elektronik yakıt pompalar daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Yakıt pompasında yapımında kullanılan malzeme ne kadar kaliteli ve sağlam ise pompa ömrü o kadar uzun sürer. Standart bir yakıt pompası arabanın modeline göre ila bin kilometreye kadar dayanabilir. Tofaş benzin pompası doğan, şahin ve kartal model araçlara uygundur. Pek çok araç ve araç tipi ile uyumlu olan 12v benzin pompası en sık tercih edilen pompa seçenekleri arasındadır. Aracınızın hangi voltajda benzin pompası ile uyumlu olduğunu araştırarak bulmanız mümkündür. Benzin pompalarının uzun ömürlü olması ve doğru performansta çalışması için temizliğini yapmak gereklidir. Benzin pompası temizleme işlemi oldukça basit ve birkaç basamaklı bir işlemdir. Tıkanan yakıt pompasının en belirgin göstergesi, pompa motorun doğru çalışmasını sağlayabilmek için enjektörlere yeterli miktarda yakıt itmemesi ve buna bağlı olarak kesik kesik güç kaybının oluşmasıdır. Ayağınızı gaz pedalından kaldırdığınız zaman motor freni oluşuyor ise duruyorsa, benzin pompanızda veya filtrede bir sorun olabilir. Yakıt pompasında tortu ya da kir birikmesi olursa motor durup bir süre sonra tekrar çalışır. Ancak sonrasında zamanla bu tıkanıklıklar motor sistemine zarar verecek boyutlara ulaşabilir. Benzin çok kirli olma eğilimindedir ve bu tortu yakıt tankınızda toplanır. Dolu bir benzin tankı ile, tankınızdaki kir daha büyük bir sıvı hacmine yayılır, ancak depoda çok fazla yakıt olmadığında tortu yakıtın daha büyük bir bölümünü oluşturur. Eğer sürekli düşük yakıtla araç kullanıyorsanız, yakıt pompası ve filtrenin tıkanma olasılığı oldukça yüksektir. Düzenli aralıklarla bakım yapmak ve temizlemek pompanın kullanım ömrünü uzatır ve performans yükseltir. Benzin pompası filtresi temizlik ve bakımının uzman kişiler tarafından yapılması önerilir. Her araç için farklı olan benzin pompası çeşitleri arasında aracınız için en uygun modeli bulabilirsiniz.

Benzin Pompası Çeşitleri

Benzin Pompası Çeşitleri

Benzin pompaları araç marka ve modellerine göre çeşitlilik gösterir. Bunun sebebi araçların performanslarının, tasarımlarının ve yapılarının farklı olmasıdır. Motor gücüne uygun benzin pompası seçmeniz araç performansı ve çalışmasını direkt olarak etkiler. Araçlar için en önemli parçalar arasında bulunan yakıt pompası çeşitleri sökülüp değiştirilebilir yapıdadır. Her araç için farklı dizayn edilen pompaları araç adınızı aratarak bulabilirsiniz. Pompa çeşitleri arasında fiat palio benzin pompası seçeneklerini bulmanız mümkün. Farklı üretim yıllarında piyasaya çıkarılmış olan araçların pompa tasarımları ve kullanılan materyalleri farklı olabilir. İlerleyen teknoloji ile birlikte iyileştirmeler ve geliştirmeler yapılan benzin pompalarını aracınızın üretim yılına uygun olarak seçmeniz gerekir. Küçük araç sınıfında olan fiat Uno benzin pompası da aracın içindeki düzeneğe, beygir gücüne ve araç modeline uygun olarak üretilmiştir. Ayrıca fiat tipo araçları için de tipo benzin pompası çeşitlerini bulabilirsiniz. Opel astra benzin pompası da benzin pompaları modellerinde bulabileceğiniz seçenekler arasındadır. Benzin pompaları zamanla aşınabilir, hasar görebilir ve performans kayıpları yaşanabilir. Bu hasarlar aracın çalışmasına ve performansına ciddi zararlar verebilir. Bu sebepten benzin ile çalışan araçlarınızda benzin pompası değişimi yapmanız gerekebilir. Benzin çekme pompası genellikle plastik materyalden üretilir. Araç içinden, depodan ya da gerekli yerlerden benzini çekmeye yarayan bir aparattır. İki ucu hortum olan aparatın pompa kısmından sıkılarak aktarım işlemi yapılabilir. Diğer bir adı benzin aktarma pompası olan bu aparat oldukça işlevsel ve kullanışlıdır. Depodan benzin boşaltmak için ya da depoya benzin eklemek için kullanılabilir. Pompa yapısı sayesinde efor sarf etmeden aktarım işlemleri yapılabilir. Çok fonksiyonlu kullanım alanı olan bu aparat aynı zamanda mazot benzin sıvı yağ su aktarma pompası olarak da kullanılabilir. Her araç için uygun benzin pompası çeşitlerini bulmanız mümkün. Benzin pompası fiyatları pompaların markalarına, özelliklerine, araç uyumluluklarına göre değişiklik gösterebilir. Farklı fiyat aralıklarında benzin pompası modellerine Trendyol üzerinden göz atabilirsiniz. Aracınız için uygun benzin pompasını bulabilirsiniz. Ürün açıklamalarını inceleyerek ürünler hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Satın almak istediğiniz ürünü sepetinize ekleyerek hızlı ve avantajlı bir alışveriş yapabilirsiniz.

Mazot ve Yağ Aktarma Pompaları

Otomotiv sektöründe sıkça kullanılmakta olan mazot ve yağ aktarma pompaları, araçlara akü elektriği ile dizel mazot, sıvı ya da yağ aktarımını sağlamaya yarayan pompalardır. Mazot pompaları, motorin başta olmak üzere pek çok sıvı maddelerin kamyonlara, yatlara, tırlara, traktörlere, tekne ve benzeri araçlara transfer edilmesi için kullanılmaktadır.

Mazot pompası aynı zamanda yağ aktarım işlemleri için de kullanılmaktadır. Pratik bir kullanım yapısı olan bu pompalar genel olarak silindir yapıda tasarlanmaktadır. Paslanmaz çelik ve benzeri kaliteli malzemelerden üretilen bu pompalar uzun ömürlüdür. Bu pompaların aldıkları sıvı kapasiteleri boyutlarına göre farklılık gösterebilir.

İhtiyaçlara göre farklı uzunluklarda ve boyutlarda mazot ve yağ aktarma pompaları alabilirsiniz. Aynı zamanda yakıt enjeksiyon pompası olarak da adlandırılan bu pompalar, araçlarımızı kullanmak için gerekli olan yakıtı iletmek için kullanılmaktadır. Peki, bu pompaların çalışma prensipleri nelerdir, hangi araç için hangi pompayı almak gerekir?

Mazot Pompası Ne İşe Yarar?

Mazot pompaları motora yakıt pompalayan bir sisteme sahiptir. Araçların elektrikli bir parçası olan mazot pompası, yakıt deposunda bulunan benzin ya da mazotu pompalayarak motor kısmına ulaştırmaktadır.

Benzin ve dizel motorların çalışma prensipleri birbirinden farklı olduğu için her iki motor için daha farklı pompalar üretilmektedir. Bu pompanın ne işe yaradığını kısaca yakıtı motora iletmesi olarak açıklayabiliriz. Yeterli miktardaki yakıtı, motor kısmına sorunsuz bir biçimde ulaştırmakla görevli olan mazot ve yağ aktarma pompaları, aynı zamanda yakıtın uygun basınçta ve sıcaklıkta yakılarak enerji olarak dönüşmesini de sağlamaktadır.

Yağ Pompası Nedir?

Mazot pompaları farklı görevlerde çalışmakta olan pompalardır. Yağ pompasının görevi ise araç için oldukça önemlidir. Bu pompalar kartel içerisinde bulunan yağı alıp bu yağı tazyikli bir şekilde gerekli bölgelere ileterek sürtünme oluşumunu engellerler. Böylelikle ısı da minimize edilmiş olunur.

Yağ pompasının tek görevi yağ iletmek değildir, bu pompalar aynı zamanda göndermiş olduğu yağların dönüşünü de analiz eder. Özetleyecek olursak gelen yağdaki olası kirleri süzerek pompalar ve yağda kir oluşumunu engeller. Bunun haricinde motorun ısınmasını engelleyen bir oluşuma sahiptir. Bu durumda mazot ve yağ aktarma pompaları motorun performansı daha stabil bir şekilde tutulabilir.

Mazot Pompası Nasıl Çalışır?

Mazot pompaları kolay bir çalışma sistemine sahiptirler. İlk olarak kontak açıldıktan sonra bir basınç uygulanarak mazot motora iletilir. Elektrikli ve manuel mazot pompaları ise birbirinden daha farklı çalışma prensiplerine sahiptirler. 12 ile 24 volt arası olan mazot pompaları arasından araçların motor güçlerine göre seçim yapılması gerekir. Otomatik çalışan mazot ve yağ aktarma pompaları yeteri kadar yakıtı motora ulaştırmaktadırlar.

Mazot ve Yağ Pompası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bir mazot pompası alırken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli husus bulunmaktadır. Mazot pompaları araçların çalışma gücünü doğrudan etkilediği için mutlaka dayanıklı ve kaliteli olarak alınmalıdır. Aksi takdirde alacağınız mazot pompaları uzun sürede aracınıza zarar verebilir.

Bunun dışında alacağınız pompanın aracınıza uygun olup olmadığını da kesin olarak bilmeniz gerekmektedir. Her araca özel farklı çeşit pompalar bulunabilir. Eğer aracınız için alacağınız pompayı bilmiyorsanız bunu mutlaka bizlere sorabilirsiniz. Pompa Marketim olarak hizmet vermekte olan firmamızdan oldukça kaliteli mazot ve yağ aktarma pompaları temin edebilirsiniz. Aracınız için gerekli olan pompayı bulmak için firmamıza ulaşabilir ve sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Mazot ve Yağ Pompası Fiyatları Nasıldır?

Mazot pompaları fiyatları pek çok etkene göre değişebilir. Genel olarak tasarım, kapasite, boyut ve kalite gibi etkenler bu pompaların fiyatlarını etkileyen unsurlardır. Mazot aktarma pompaları genel olarak dizel araçlarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Genel olarak silindir şeklinde olan bu pompalar araç şekline göre daha farklı şekillerle de olabilir. Bu durum da doğal olarak fiyatı değiştiren unsurlar arasında sayılabilir. Pompa Marketim olarak hizmet veren firmamızda pek çok mazot pompaları bulunmaktadır. Aracınıza en uygun olan pompayı öğrenmek için bizlere soru sorabilirsiniz. Aynı zamanda alanında en kaliteli pompaları üretmekte olup bunları oldukça uygun fiyatlarda sunmaktayız. Aracınızın mazot ve yağ pompası ihtiyacını karşılamak için ürünlerimize göz atabilirsiniz. Aklınızdaki sorular oluştuysa ve fiyat bilgisi almak istiyorsanız dilediğiniz bir vakitte mazot ve yağ aktarma pompaları bizleri arayabilirsiniz.

Yak&#;t Pompalar&#;

Ana içeriğe atla
Amazon Tarafından Gönderilir
  • Benzin pompası, el pompası, transfer pompası, 2 m uzunluğunda yağ pompası, dizel pompa, yakıt pompası, su pompası, yakıt pompası, hortum pompası, yakıtlar, benzin, dizel, su yağı için
    Benzin pompası, el pompası, transfer pompası, 2 m uzunluğunda yağ pompası, dizel pompa, yakıt pompası, su pompası, yakıt pompası, hortum pompası, yakıtlar, benzin, dizel, su yağı için
    5 yıldız üzerinden 3,5
    Hızlıca göz at
  • El pompası, benzinli pompa, dizel pompa, 8 mm yağ pompası, 2 m hortumlu, evrensel el yakıt doldurma pompası, benzin, tekne kartı için pompası
    El pompası, benzinli pompa, dizel pompa, 8 mm yağ pompası, 2 m hortumlu, evrensel el yakıt doldurma pompası, benzin, tekne kartı için pompası
    5 yıldız üzerinden 3,8
    Hızlıca göz at
  • El pompası, aktarma pompası, el yakıt pompası, yakıt pompası, yağ pompası, acil durum pompası, tekne, araba, dizel, benzin, yağ ve su için (8 mm)
    El pompası, aktarma pompası, el yakıt pompası, yakıt pompası, yağ pompası, acil durum pompası, tekne, araba, dizel, benzin, yağ ve su için (8 mm)
    5 yıldız üzerinden 4,0
    Hızlıca göz at
  • TOPCHK OPCHK 12 V 38 mm paslanmaz çelik dalgıç pompa, su yağı, dizel yakıt transfer pompası, otomobil, yağ, sıvı, dizel yakıt su pompası, 12 V transfer pompası, su yağı, sıvı yakıt deposu
    TOPCHK OPCHK 12 V 38 mm paslanmaz çelik dalgıç pompa, su yağı, dizel yakıt transfer pompası, otomobil, yağ, sıvı, dizel yakıt su pompası, 12 V transfer pompası, su yağı, sıvı yakıt deposu
    5 yıldız üzerinden 4,1
    Hızlıca göz at
  • HALJIA Paslanmaz çelik dalgıç pompa, 12 V, 38 mm, su, yağ, dizel, yakıt transfer pompası, otomobil, kamyon, karavan, tarım makineleri veya tekneler için
    HALJIA Paslanmaz çelik dalgıç pompa, 12 V, 38 mm, su, yağ, dizel, yakıt transfer pompası, otomobil, kamyon, karavan, tarım makineleri veya tekneler için
    5 yıldız üzerinden 4,241
    Hızlıca göz at
  • Pompa hortumu, 2,5 m kendinden emişli sifon pompası, transfer bahçe gölet hortumları, sifon hortumu pompası, gaz benzin yakıtı, su için sallama pompası
    Pompa hortumu, 2,5 m kendinden emişli sifon pompası, transfer bahçe gölet hortumları, sifon hortumu pompası, gaz benzin yakıtı, su için sallama pompası
    Hızlıca göz at

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir