buzlu soğuk kahve yapımı / Evde Soğuk Kahve Yapımı: 7 Farklı Tarif - Bi'kahve Arası

Buzlu Soğuk Kahve Yapımı

buzlu soğuk kahve yapımı

Sıcak Havalarda İçinizi Serinletecek Soğuk Kahve Tarifleri

Yaz geldiğinde sıcak içeceklerin yerini soğuk içecekler alıyor. Asitli, meyveli içecekler veya çeşitli detoks içecekleri.. Peki, çay ve kahve gibi kış boyunca sıcak olarak tükettiğiniz içecekleri yazın aynı keyifle içmek ister misiniz? Sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek soğuk kahve tariflerini sizin için bu yazıda derledik;

  1. Soğuk Americano Tarifi
Soğuk Americano Tarifi

Yapımı kolay, buz gibi ve sert içimli bir kahve mi istiyorsunuz? O halde soğuk americano tam size göre. Çünkü burada ihtiyacınız olacak tek şey “double shot” espresso, buz ve biraz soğuk su. 

Malzemeler:

  • Espresso yapmak için moka pot veya espresso makinesi
  • Double espresso için 3 yemek kaşığı çekilmiş kahve
  • Dilediğiniz kadar buz küpü
  • Dilediğiniz kadar su

Soğuk americano yapımı:

Su bardağından daha büyük bir bardağa buz doldurun. Ardından moka pot veya espresso makinesi gibi kahve ekipmanlarıyla hazırladığınız espressoyu buzların üzerinde gezdirerek dökün. Son olarak içmek istediğiniz kahvenin ne kadar sert içimli olmasını istiyorsanız bardağa o kadar az soğuk su ilave edin. Buz gibi soğuk americano hazır!

  1. Shakerato Tarifi
Shakerato Tarifi

Bu sefer çok bilinmeyen bir kahve ile tariflerimize devam etmek istedik. Shakerato; kahvesi yoğun, bir o kadar tatlı ve krema kıvamına sahip bir İtalyan kahvesi. Ayrıca shakeratonun sıcak günlerde içinizi serinletecek soğuk kahve çeşitlerinden biri olduğunu söylemekte fayda var. Yapılışı ise oldukça basit. 

Malzemeler:

  • Moka pot veya espresso makinesi
  • 4 shot espresso için 6 yemek kaşığı çekilmiş kahve
  • Dilediğiniz kadar buz küpü
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Shakerato kahve yapımı:

Bir shakera (karıştırıcıya) 4 shot espresso ilave edin. Ardından esmer şeker ve buzu ekleyip 1 dakika boyunca çalkalayın. Kaşık veya kokteyl süzgeci yardımıyla buzları süzerek kahveyi bardağınıza dökün. Köpüklü bir görünümde olan yumuşak içimli kahveniz hazır.

  1. Yapımı Kolay Soğuk Kahve Tarifi
Soğuk Kahve Yapımı

Soğuk kahve yapmak istiyorsunuz, ancak evinizde yeterli kahve ekipmanı yok. Endişelenmeyin; sizin için hem lezzetli hem de yapımı çok kolay bir kahve tarifimiz var. 

Malzemeler:

  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Dilediğiniz kadar soğuk süt

Soğuk kahve yapımı:

İçinde granül kahve olan bir bardağa sıcak su ekleyin, karıştırın ve yaklaşık 1 dakika kahvenin demlenmesini bekleyin. Ardından kahveyi  buz ve soğuk süt dolu bir su bardağına aktarın. Kahvenizi içebilirsiniz. 

Dilerseniz buzlu kahvenizi daha sert ya da daha yumuşak içimli yapabilirsiniz. Sert içimli bir kahve için granül kahveyi artırabilir, sütü azaltabilir ve buzları artırabilirsiniz. Yumuşak içimli bir kahve elde etmek için ise kahveyi azaltmanız ve daha fazla süt ilave etmeniz yeterli.

  1. Affagato Tarifi
Affagato Tarifi

Kahve dendiğinde akla gelecek ülkelerden biri İtalya’dır. Affagato da işte o meşhur İtalyan kahvelerinden biri. Yaz aylarında birçok kişinin en çok sevdiği atıştırmalık olan dondurma ile sert kahvenin de affagatodan daha güzel bir birleşimi olamaz diye düşünüyoruz ve tarifimize geçiyoruz. 

Malzemeler:

  • Moka pot
  • 1 shot espresso için 1 yemek kaşığı çekilmiş kahve
  • Sıcak su
  • 2 top vanilyalı dondurma (Karamel, bal badem gibi tatlı olabilecek herhangi bir dondurma da koyabilirsiniz.)

Affagato yapımı:

Bir moka pot yardımıyla tek shot espresso yapın. Ardından buzdolabından çıkarıp içine dondurma koyduğunuz geniş ve kısa bir bardağa espressoyu ilave edin. Bu sırada kahveyi dondurmanın üzerinde gezdirerek dökün. İşte, affagatonuz hazır.

  1. Soğuk Aeropress Tarifi
Soğuk Aeropress Tarifi

Espresso bazlı kahvelerden sıkıldıysanız 3. nesil kahve demleme yöntemlerini kullanarak da sıcak yaz günlerinde serinleyebilirsiniz. Aeropress ekipmanı ile basınç yoluyla demleyeceğiniz sert içimli kahvenizi soğuk formda yapmak ise oldukça basit. 

Malzemeler:

  • Aeropress kahve demleme ekipmanı 
  • Tepeleme 2 yemek kaşığı çekilmiş kahve
  • Dilediğiniz kadar buz
  • ml sıcak su

Soğuk aeropress yapımı:

Sıcak suyun yarısını aeropress demleme ekipmanında kahvenin bulunduğu hazneye yavaşça gezdirerek boşaltın ve karıştırın. Sert içimli bir kahve istiyorsanız 15 saniye, yumuşak içimli bir kahve istiyorsanız 10 saniye demlemeye bırakın ve kalan suyu da ilave edin. Kahvenin buz dolu bardağa yavaşça süzülmesini sağlayın. Kahveniz hazır.

  1. Einspanner / Vienna Kahvesi Tarifi
Soğuk Einspanner Kahvesi

Kahvede bol krema seviyorsanız size einspanner yani Vienna kahvesini tanıtalım. Çünkü einspanner; bol kreması, lezzeti ve kahverengi &#; beyaz tonlarından oluşan güzel sunumuyla hoşunuza gidebilir. 

Malzemeler:

  • 2 shot espresso
  • ml krema
  • çay kaşığı toz şeker (Bunun yerine bal veya vanilya şurubu da kullanabilirsiniz.) 
  • Dilediğiniz kadar kakao 
  • Kahveyi içeceğiniz bardağın yarısı kadar buz
  • Süt çırpıcı (krema yoksa) 
  • Soğuk su

Einspanner kahvesi yapımı:

Buz doldurduğunuz kısa ve geniş bir bardağa espressoyu ve soğuk suyu ilave edin. Ardından bir kenarda başka bir bardağa kremayı dökün, kremanın içine şeker ilave edin ve karıştırın. Evinizde krema yoksa süt ve şekeri bir çırpıcı yardımıyla köpürene kadar çırpabilirsiniz. Elde ettiğiniz bu kremayı bir kaşık yardımıyla espressoya dökebilirsiniz. Kremanın üzerine de arzu ederseniz bir tutam kakao ekleyebilirsiniz. Kahveniz içime hazır!  

  1. Soğuk Filtre Kahve Tarifi
Soğuk Filtre Kahve Tarifi

Bir french pressiniz varsa filtre kahve ile de soğuk kahve yapabilirsiniz. Ancak eklediğiniz kahveyi artırarak kahve yoğunluğunu yükseltmeniz gerekir. 

Malzemeler:

  • French press
  • 4 yemek kaşığı orta boy çekilmiş kahve
  • Arzuya göre soğuk süt
  • French pressin yarısı kadar sıcak su

Soğuk filtre kahve yapımı:

French presse, çekilmiş kahveyi ekleyin ve yarısına kadar sıcak su ilave edin. Kahve dakika demlendikten sonra buz ve isteğinize göre süt dolu bardağa süzün. İşte bu kadar!

Kahve demleme ekipmanınız yoksa buradaki tarifleri granül kahve veya sert içimli filtre kahvelerle de deneyebilirsiniz. Hem yapacağınız kahveye göre hem de ekipmanlarınıza göre kahve çekirdeğini ve çekirdeğin boyutunu seçmeniz harika kahveler elde etmenizi sağlayacaktır.

Afiyet olsun!

Beş Farklı Soğuk Kahve Tarifi

Sıcak yaz aylarında biraz daha farklı içecekler denemek isteyenler için uygun olan soğuk kahve çeşitleri alternatif lezzetleri sizlere sunuyor. Hem lezzetli hem de serinletici olan soğuk kahve çeşitleri ferahlatıcı seçeneklere sahip oluyor. İçerdiği özel kafein oranı ile sizlere canlılık ve enerji kazandırabilen soğuk kahveleri damak tadınıza uygun olabilecek şekilde hazırlayabilirsiniz. Sütlü ya da sütsüz olarak hazırlayabileceğiniz soğuk kahveler ile özellikle yaz aylarında keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

Soğuk filtre kahve ve diğer kahve çeşitlerini inceleyerek kendi zevkinize uyum sağlayabilecek alternatifler bulabilirsiniz. Lezzetli içecekler elde edebilmenizi sağlayan buzlu kahveleri isterseniz sevdiklerinizle de paylaşabilir, günün her anında afiyetli bir şekilde tüketebilirsiniz.

Cold Brew

Buzlu kahve yapımı denildiği zaman akla gelenler arasındaki cold brew tamamen soğuk su kullanılarak hazırlanıyor. Cold brew için özel olarak çekilmiş filtre kahve kullanmanız da gerekiyor. Taze çekilmiş kahveyi bir kavanoz veya sürahiye aldıktan sonra soğuk içme suyunu üzerine ilave edebilir ve karıştırabilirsiniz. Bekleme süresi dolduktan sonra süzgeç ya da kahve filtresi vasıtasıyla başka bir sürahi ya da kavanoza aktarabilirsiniz. Kullanacağınız bardaklara da uygun miktarda buz atarak demlediğiniz kahveyi ilave edebilirsiniz.

Iced Americano

Americano kahvenin sıcak su yerine soğuk su ile yapılan türleri arasındaki Iced Americano, Espresso veya granül kahveler ile hazırlanıyor. Karışımı hazırladıktan sonra sürahi veya kavanoza koyduğunuz kahvenizi buz kalıbına aktarabilirsiniz. Kalıptaki kahve buz küpleri haline geldiği zaman uygun miktarda granül kahve ilave ederek eritecek miktarda sıcak su ile karıştırmalısınız. Kahveyi şekerli tüketmek isterseniz bu kısımda şeker de ilave edebilirsiniz. Daha sonra karışımı büyük bir bardağa aktararak, üzerine soğuk su ilave edebilir ve buz kalıplarından da koyarak servis edebilirsiniz.

Sütlü Soğuk Kahve

Sütlü soğuk kahve hazırlayabilmek için ilk etapta kahveyi hazırlamanız ve ardından süt eklemeniz tavsiye ediliyor. French press, demleme ürünleri veya kavanoz ile şişe yardımıyla hazırlayabileceğiniz sütlü soğuk kahvelerde farklı ölçülerde soğuk su ve kahve kullanılıyor.

French press ile kahve hazırlayacağınız zaman lezzetli bir tat elde edebilmek için ideal bekleme süresine ulaşmanız gerekiyor. Kavanoz ya da şişede hazırlanan sütlü kahvede öncelikle kahve, daha sonra soğuk su ilave ediliyor. Bekleme süresinin ardından süzme işlemine geçiş yapılabiliyor. Süzülen içeceğe uygun oranlarda süt ekleniyor. Süt oranı kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebiliyor. Buzlu kahve çeşitleri arasında en sık tercih edilenlerden olan sütlü soğuk kahve yapımı da son derece pratik olduğu için ilgi görüyor.

Dondurmalı Buzlu Kahve

Soğuk kahve tarifi arasında yer alan dondurmalı buzlu kahve alternatif arayanlar için ideal oluyor. Kahveyi hazırlarken el blendeı veya mikser kullanmanız gerekiyor. Granül kahve, soğuk süt, şeker ve dondurmayı tek bir kapta birleştirdikten sonra kısa bir süre karıştırmalısınız. Malzemeler birbirine geçtikten sonra hazır olan karışımı buz dolu bir bardağa aktarabilirsiniz.

Frappe

Frappe, evde soğuk kahve yapımı ile ilgilenenlerin en sık tercih ettikleri arasında yer alıyor. En iyi sonuçlar elde edebilmek adına shaker kullanabilirsiniz. Frappe için granül kahvelere sahip olmanız da gerekiyor. Pişirme işlemi ihtiyacı duymadan ve üzerine sıcak su eklenerek içilen bu kahve türleri granül olarak adlandırılıyor. Karıştırıcı olarak yararlanabileceğiniz shaker veya diğer ürünlere uygun miktarda şeker, kahve su ekleyerek güçlü şekilde çalkalamanız gerekiyor. Çalkama işleminden sonra ince ve uzun bir bardağa buz küplerini atarak üzerine köpüklü karışımı boşaltabilirsiniz. Bol sütlü frappe içmek isterseniz bardağın kalan kısımlarını soğuk sütlerle doldurmayı deneyebilirsiniz. Canlı bir görünüm için frappe için çikolata parçaları veya karamel de tercih edebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir