duvara yumruk attım elim şişti / Elim Şişti Hakkında Acil Tıp Doktoru Gürkan ERSOY Görüşleri

Duvara Yumruk Attım Elim Şişti

duvara yumruk attım elim şişti

funduszeue.info

Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 25/06/ tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: funduszeue.info

İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.

Kategoriler ve Etiketler

Tümünü Göster

Aklımdan Geçen

Komünite Seç

Aklımdan Geçen

Fark Ettim ki

Bugün Öğrendim ki

İşe Yarar İpucu

Bilim Haberleri

Hikaye Fikri

Video Konu Önerisi

Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?

Daha Fazla İçerik Göster

Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın % okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katmak için hemen buraya tıklayın.

Popüler Yazılar

EA Akademi

Evrim Ağacı Akademi (ya da kısaca EA Akademi), yılından beri ürettiğimiz makalelerden oluşan ve kendi kendinizi bilimin çeşitli dallarında eğitebileceğiniz bir çevirim içi eğitim girişimi! Evrim Ağacı Akademi'yi buraya tıklayarak görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Etkinlik & İlan

Bilim ile ilgili bir etkinlik mi düzenliyorsunuz? Yoksa bilim insanlarını veya bilimseverleri ilgilendiren bir iş, staj, çalıştay, makale çağrısı vb. bir duyurunuz mu var? Etkinlik & İlan Platformumuzda paylaşın, milyonlarca bilimsevere ulaşsın.

Podcast

Evrim Ağacı'nın birçok içeriğinin profesyonel ses sanatçıları tarafından seslendirildiğini biliyor muydunuz? Bunların hepsini Podcast Platformumuzda dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, iTunes, Google Podcast ve YouTube bağlantılarını da bir arada bulabilirsiniz.

Alıntı Yap

Evrim Ağacı Formatı

APA7

MLA9

Chicago

Ş. Ölez, et al. Darbe Alan Yerlerimiz Neden Morarır? Bu Yaralar Nasıl İyileşir?. (12 Ağustos ). Alındığı Tarih: 25 Haziran Alındığı Yer: funduszeue.info

Ölez, Ş., Bakırcı, Ç. M. (, August 12). Darbe Alan Yerlerimiz Neden Morarır? Bu Yaralar Nasıl İyileşir?. Evrim Ağacı. Retrieved June 25, from funduszeue.info

Ş. Ölez, et al. “Darbe Alan Yerlerimiz Neden Morarır? Bu Yaralar Nasıl İyileşir?.” Edited by Çağrı Mert Bakırcı. Evrim Ağacı, 12 Aug. , funduszeue.info

Ölez, Şule. Bakırcı, Çağrı Mert. “Darbe Alan Yerlerimiz Neden Morarır? Bu Yaralar Nasıl İyileşir?.” Edited by Çağrı Mert Bakırcı. Evrim Ağacı, August 12, funduszeue.info

'te bilimi Türkiye'nin her yanına götürmemize yardım etmek ister misiniz?

Bu yıl sayfamızda gezdiniz.

yılından beri Türkiye'de bilim iletişimini geliştirmek adına durmaksızın ter döküyoruz ve sizin gibi bilimseverlerin destekleri sayesinde Türkiye'nin en çok ziyaret edilen, en güvenilir, en büyük bilim arşivini yaratmaya devam ediyoruz. Sitemizde reklamlar görüyor olsanız da bunların bize getirisi önemsenmeyecek kadar az. Bizi ayakta tutan, Türkiye'deki bilimseverlerin gönüllü destekleri. Eğer yılında da Türkiye'de bilimi yeşertme çabalarımıza katkı sağlamak isterseniz, maddi destekçilerimiz arasına katılabilirsiniz. Hatta bu sayede sitemizi ve mobil uygulamamızı tamamen reklamsız bir şekilde kullanmanız mümkün olacak. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz arasına şimdi katılın.

Evrim Ağacı Logo

Kreosus (₺)YoutubePatreonDiğer Yöntemler

Geri Bildirim Gönder
Evrim Ağacı

Evrim Ağacı

Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close

“ Ne zaman bir kitap okusanız, bir yerlerde bir kapı açılır ve içeri daha fazla ışık dolar.”
Vera Nazarian

Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?

Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu. Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda avantajından biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak reklamların %'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş yapmanızı tavsiye ederiz).

Üye Ol

Giriş Yap

Üyeliğin Avantajları

Mafsalınızın Kırılıp Kırılmadığını Nasıl Anlarsınız?

Kırık bir parmak eklemi aşırı derecede acı verici olabilir. Ellerinizi kullanmanızı gerektiren bir kariyeriniz varsa, hayatınızı da karmaşıklaştırabilir. Bazen parmak ekleminizin gerçekten kırılmış mı yoksa sadece çürük mü olduğunu söylemek zordur. Ciddi derecede kırılmış bir parmak eklemi genellikle tıbbi müdahale gerektirirken, bir çürük ve hatta küçük bir kırık kendi kendine iyileşebilir. İhtiyacınız olan bakımı arayabilmek için kırık bir eklemi nasıl belirleyeceğinizi öğrenin.

Adımlar

Bölüm birarasında 3:Acil Durumun Değerlendirilmesi

  1. Mafsalınızın Kırılıp Kırılmadığını Bilin başlıklı resim 1. Adım

    bir Bir patlama hissi yaşayın. Parmak eklemlerini kıran kişiler genellikle kırılma meydana geldiği anda ellerinde bir patlama veya çatırtı hissi yaşadıklarını bildirirler. Yapışma hissi, kemiğin gerçek kırılmasından veya orijinal yerlerinden fırlayan kemik parçalarından kaynaklanabilir. Bunun olduğunu hissediyorsanız, yaptığınız işi bırakıp elinizi incelemek iyi bir fikirdir.
    • Bir parmak eklemi kırıldığında patlama hissi her zaman mevcut değildir. Bir patlama hissi yaşayıp yaşamayacağınız, kırığınızın ciddiyetine bağlıdır.


  2. Mafsalınızın Kırılıp Kırılmadığını Bilin başlıklı resim 2. Adım

    2 Yaralanmanın nedenini belirleyin. Kırık bir parmak eklemi genellikle bir 'boksör kırığı' olarak adlandırılır çünkü genellikle bir kişi sert bir yüzeye yumruk attığında ortaya çıkar. Yaranız olduğunda, bir duvara mı yoksa başka bir taşınmaz yüzeye mi vuruyordunuz? Belki bir yumruk kavgasına karıştın. Sert bir şeye çarptıysanız, parmak ekleminizi kırmış olabilirsiniz.
    • Parmak ekleminizi kırmanın yaygın olmayan başka olası yolları da vardır. Düşerken, makinelerle çalışırken veya elinizi travmaya maruz bırakan herhangi bir aktivite yaparken parmak ekleminizi kırabilirsiniz.
    • Bazı doktorlar artık kırık bir mafsala 'boksör kırığı' yerine 'kavgacı kırığı' diyorlar çünkü boksörler koruyucu giysiler giyerek kırık mafsalları önler. Çıplak yumruğunuzla bir şeye vurduğunuzda parmak ekleminizi kırma olasılığınız daha yüksektir.
  3. Mafsalınızın Kırılıp Kırılmadığını Bilin başlıklı resim 3. Adım

    3 Anında acıyı hissedin. Kırık bir parmak eklemine şiddetli, ani ağrı eşlik edecektir. Yaralanma meydana geldiğinde, elinizde yoğun bir zonklama hissinin ardından keskin bir sancı hissedeceksiniz. Vücudunuzun acıya toleransına bağlı olarak, duygu zayıflatıcı olabilir ve sizi yaptığınız her şeyi bırakmaya zorlayabilir.
    • Parmak ekleminizde sadece küçük bir kırık varsa, ağrı o kadar şiddetli olmayabilir. Bununla birlikte, parmak ekleminizi daha fazla yaralayabileceğiniz için elinizi kullanmayı bırakmalısınız.
  4. Mafsalınızın Kırılıp Kırılmadığını Bilin başlıklı resim 4. Adım

    4 Elinizin sıcaklığını ölçün. Parmak ekleminizi kırdığınız an, kan kırığın bulunduğu bölgeye doğru akmaya başlayacak ve elinizin ısınmasına neden olacaktır. Yaralı elinizin ve ardından diğer elinizin sıcaklığını kontrol edin. Yaralı eliniz diğerinden çok daha sıcaksa parmak ekleminiz kırılabilir. İlan

Bölüm 2arasında 3:Knuckle'ınızı Görsel Olarak İnceleme

  1. Mafsalınızın Kırılıp Kırılmadığını Bilin başlıklı resim 5. Adım

    bir Şişliği kontrol edin. Parmak ekleminiz kırılırsa, yaklaşık on dakika sonra şişmeye başlamalıdır. Şişlik, kırık ekleminizin etrafında ortalanır ve elinizin geri kalanına yayılabilir. Kırık bir eklemden kaynaklanan şişlik şiddetli olabilir. Yeterince şişerse, elinizi hareket ettirmekte zorlanabilirsiniz.
    • Parmak ekleminiz şişmeye başladığında, karıncalanma veya uyuşma hissi de yaşayabilirsiniz.
    • Şişliği azaltmak ve ağrıyla başa çıkmak için aspirin, ibuprofen veya başka bir reçetesiz satılan ağrı kesici ilaç alın.
    • Çok büyük şişmişse doktorlar eliniz üzerinde çalışamayabilir. Yaralanmaya erken buz uygulamak şişmeyi hafifletmeye yardımcı olabilir. Bir buz paketini bir kağıt havluyla sarın ve parmak ekleminize uygulayın veya bir torba donmuş sebze kullanın. Buz paketini bir seferde 20 dakikaya kadar açık tutun ve ardından buz paketini tekrar uygulamadan önce cildinize normal sıcaklığa dönme şansı verin.
  2. Mafsalınızın Kırılıp Kırılmadığını Bilin başlıklı resim 6. Adım

    2 Çürük olup olmadığına bakın. Kırık bir eklemden kaynaklanan bir çürük, normal bir çürükten çok daha hızlı görünecektir. Yaranıza kan akarken, alan birkaç dakika içinde renk değiştirmeye başlayacaktır. Çürükler de yaralanmanızı çok hassas hale getirecektir. Kırık bir parmak eklemine dokunmak bile büyük olasılıkla acıtacaktır.
    • Herhangi bir morarma olmadan kırılan kemik vakaları vardır, ancak bunlar nadirdir.
    • Morarmayı azaltmak için elinizi yukarıda tutun. Elinizi kalbinizin üzerinde tutmak, kanın yaralanmadan uzaklaşmasına izin verecektir.
  3. Mafsalınızın Kırılıp Kırılmadığını Bilin başlıklı resim 7. Adım

    3 Batık bir mafsal bulun. Kırık bir mafsalınız olup olmadığını anlamanın kesin bir yolu, diğer parmak eklemlerinizin altına çöküp batmadığını görmektir. Mümkünse, yaralı elinizi yumruk haline getirin ve parmak eklemlerinize bakın. Dışarı çıkmalılar. Göremediğiniz bir parmak eklemi varsa, o parmak kesinlikle kırılmıştır.
    • Kırık, ekleminizin pozisyonunu veya açılanmasını etkileyerek batmasına neden olabilir.
  4. Mafsalınızın Kırılıp Kırılmadığını Bilin başlıklı resim 8. Adım

    4 Derinin kırıldığı tüm alanları bulun. Kemiğiniz cildinize yapışıyorsa, açık bir kırığınız var ve onu onarmak için ameliyat olmanız gerekecek. Tüm alanı antiseptik sabunla yıkadığınızdan emin olun. Kırık kemiğinizin etrafındaki herhangi bir açık yaranın enfekte olması kolay olacak ve bu da yarayı tedavi etmeyi çok daha karmaşık hale getirecektir.
    • Hassas parmak ekleminizi yıkamak canınızı yakabilir, ancak yapmanız çok önemlidir.
    • Nem bakterilerin büyümesini kolaylaştırdığı için yaranızı tamamen kurutduğunuzdan emin olun. Ayrıca enfeksiyonu önlemek için yarayı temiz bir pansuman ile kapatabilirsiniz.
    • Yaralanmadan herhangi bir gevşek malzeme parçasını çıkarın. Parmak ekleminizde kazığa tutulmuş bir nesne varsa, onu hastanede doktorların çıkarması için yerinde bırakın.
    İlan

Bölüm 3arasında 3:Mobilitenizi Test Etme

  1. Mafsalınızın Kırılıp Kırılmadığını Bilin başlıklı resim 9. Adım

    bir Parmağınızı bükün. Parmak ekleminizin çıkığını veya malrotasyonunu kontrol etmek için yaralı parmağınızı bükmeye çalışın. Parmak ekleminiz yerinden çıkmışsa, kemik parmağınızı kullanmanıza izin vermeyecek şekilde hareket edeceği için onu hiç bükemeyebilirsiniz. Kemik döndüyse, parmağınızı bükebilirsiniz, ancak başparmağınıza doğru yönlendirilecektir. Malrotasyon, kemiğin, parmağın normalden farklı bir yönde büküleceği şekilde bükülmesi anlamına gelir.
    • Kemiğiniz yerinden çıkmışsa veya yanlış dönmüşse, onu sıfırlamak için bir doktora ihtiyacınız olacaktır.
    • Yanlış döndürülmüş veya çıkık bir parmak ekleminin iyileşmesi genellikle basit bir kırık parmak ekleminden daha uzun sürer.
  2. Mafsalınızın Kırık Olup Olmadığını Bilin başlıklı resim Adım

    2 Yumruk yapmak. Parmak ekleminiz kırılırsa, elinizi kapatmanız çok zor olacaktır. Yumruk atmaya çalışarak yaralanmanın ciddiyetini test edebilirsin. Eliniz çok şişmiş olabilir veya parmak ekleminiz kırılırsa parmaklarınızı hareket ettirmek sizin için çok acı verici olabilir. Kırık parmak eklemi hariç tüm parmaklarınızı da kapatabilirsiniz. Yumruk atabilirseniz ve parmak ekleminiz kırılırsa, yaralı parmağınız diğer parmaklarınızla düzgün bir şekilde hizalanmayabilir.
    • Kendinizi zorlamayın. Ağrıyla savaşmak için çok çabalarsanız ve yumruk atarsanız, parmak ekleminizi daha da yaralayabilir veya yerinden oynatabilirsiniz.
  3. Mafsalınızın Kırılıp Kırılmadığını Bilin başlıklı resim Adım

    3 Bir şeyi kavrayın. Kırık bir parmak eklemi, parmak gücünüzü büyük ölçüde azaltacaktır. Beyniniz, daha fazla hasarı önlemek için ciddi bir yaralanmanın çevresindeki kasları kapatabilir. Kendinizi herhangi bir şeyi sıkı bir şekilde tutamazsanız, beyninizin kırık ekleminizi korumaya çalışıyor olma ihtimali vardır.
    • Mafsalınızda küçük bir kırık varsa, yine de tutuşunuzun çoğunu kullanabilirsiniz. Yine de bir kırığınız olabileceğinden şüpheleniyorsanız, sakin olun. Çok sert bir şey tutmak, kırığın daha şiddetli olmasına neden olabilir.
  4. Mafsalınızın Kırılıp Kırılmadığını Bilin başlıklı resim Adım

    4 Bileğinizi deneyin. Parmak ekleminiz, metakarpal kemiğinizin tepesindedir. Metakarpal kemiğinizin alt kısmı, karpusunuza veya bilek kemiğinize bağlıdır. İki kemik birbirine bağlı olduğundan, kırık bir eklem bileğinizin hareketliliğini etkileyebilir. Bileğinizi bir yandan diğer yana ve yukarı ve aşağı hareket ettirin. Elinizden keskin bir ağrı hissederseniz, büyük olasılıkla şiddetli bir eklem kırığınız vardır.
  5. Mafsalınızın Kırılıp Kırılmadığını Bilin başlıklı resim Adım

    5 Tedavi arayın. Parmak ekleminizin kırıldığından şüpheleniyorsanız, tedavi olmak için mümkün olan en kısa sürede bir doktora görünün veya bir acil servise gidin. Mafsal iyileşene kadar muhtemelen birkaç hafta atel veya destek takmanız gerekecek. El ve parmaklardaki kırılmalar için çoğu zaman alçıya gerek yoktur. İlan

Topluluk Soru-Cevap

Arama Yeni Soru Ekle
  • Soru Duvara tam kuvvetle vurdum ve parmak eklemimde küçük bir yumru var. İki gün sonra sadece biraz şişmiş. Hareket kabiliyetim mükemmel ama parmak eklemimi hareket ettirdiğimde veya dokunduğumda içeride bir gıcırtı sesi çıkarıyor. Bu kırık mı? Küçük bir kırığın olabilir. Parmak ekleminize daha fazla zarar vermemeniz için dikkatli olmanız akıllıca olabilir. Daha da kötüye giderse, bir doktora görünmek isteyebilirsiniz.
  • Soru Parmağım hala ağrıyor ve hala şişmiş. Bir doktora görünmeli miyim? Kesinlikle, devam eden ağrı, doğru şekilde iyileşmediğinin bir işaretidir ve nedenini sadece doktor değerlendirebilir.
  • Soru Parmağımı uca doğru çeken ağrılarım olursa parmak eklemim kırılır mı? Kırık bir parmak ekleminden kaynaklanan keskin ağrılar elinize vurabilir.
  • Soru Eğer parmak eklemimde kötü bir ağrı hissetsem ve elimi günlerce hareket ettiremiyorsam. Dört hafta sonra hala ağır bir şey tutmakta güçlük çekiyorum. Parmak eklemim kırılabilir mi? Mafsalın kırılmış olma ihtimali çok yüksek. Doğrulatmak için bir doktora gitmelisiniz.
  • Soru Mafsala vurduktan sonra dün gece maviydi, ama şimdi kırmızı. Bu kırık mı? Genellikle parmak ekleminiz kırmızı olmaya başlar, ancak daha sonra mora döner. Bana göre iyileşen bir çürük varmış gibi geliyor. Zayıflamış bir tutuş veya elinizi hareket ettirmede güçlük gibi başka semptomlarınız varsa, bir doktora görünmelisiniz.
  • SORU Bir tuğla duvara vurduktan sonra elimde bir çukur olması için hastaneye gitmeli miyim? Evet. Herhangi bir çukur veya ağrı varsa, tıbbi yardım almalısınız.
  • Soru Bir duvara yumruk attım ve parmak eklemlerim yaralandı ve şişti ama parmak eklemimi bir şeye bastırdığımda canımı yakıyor. Bir doktora görünmeli miyim? Evet, bir doktora görünmelisiniz. Ve siz oradayken, öfke yönetimi için bir sevk isteyebilirsiniz.
  • Soru Parmak eklemim o kadar şişmedi ama bir tuğla duvara vurduktan sonra şiddetli bir acı içinde. Bir doktora görünmeli miyim? Ağrı başa çıkamayacak kadar şiddetliyse, bir doktora görünmek akıllıca olabilir. Bununla birlikte, ağrının üstesinden gelmek için aspirin veya ibuprofen almayı deneyebilirsiniz.
  • Soru Evde kırık bir parmak eklemini iyileştirebilir misiniz ve iyileşir mi? Ne kadar kötü olduğuna ve kırık olup olmadığına bağlıdır. İyileşmesi gerekir, ancak muhtemelen bir doktora danışmak daha iyidir.
  • Soru Mafsalım kırmızı ve duvara çarptıktan sonra şişti. Elimi düzelttiğimde, bölgede beyaz bir halka var ve biraz içeri giriyor. Bu kırık mı? Evet.
Daha fazla cevap gösterSoru Sor karakter kaldı Bu soru yanıtlandığında bir mesaj almak için e-posta adresinizi ekleyin. Sunmak
İlan

İpuçları

  • Parmak ekleminizi yerinde tutmak için başka bir parmağa atmalısınız.
  • Parmak ekleminizin kırıldığını düşünüyorsanız, mümkün olan en kısa sürede bir doktora gidin. Bir doktor şüphelerinizi doğrulamak için röntgen çekebilir.
  • Bakteri girmemesi için daima açık yaraları sarın veya sarın.
  • Bir yara dışarıdan kanıyorsa soğuk suyla yıkayın.

İlan

Uyarılar

  • Asla kırık bir parmak eklemi üzerinde çalışmaya çalışmayın, küçük bir kırığı şiddetli bir kırılmaya dönüştürebilirsiniz.
  • Parmak eklemlerinizi kırmamak için sert cisimleri delmekten kaçının. Dövüş sanatları yapıyorsanız veya dövüş sanatları yapıyorsanız, ellerinizi korumak için giysiler giyin.
  • Bir alçıya yerleştirilmesi gereken şiddetli bir molanız varsa, iyileşmesi dört ila altı hafta sürebilir. İşiniz ellerinizi kullanmanızı gerektiriyorsa, bazı işleri kaçırmaya hazır olun.
  • Bazen kırık eklemler ameliyat gerektirir. Ameliyat gerekliyse parmak ekleminin iyileşmesi daha da uzun sürebilir.
İlan

Popüler Konular

Klavikula Kırığı Nasıl Tedavi Edilir

Kemik Kırıkları

Klavikula Kırığı Nasıl Tedavi Edilir

Klavikula Kırığı Nasıl Tedavi Edilir. Klavikula (genellikle köprücük kemiği olarak adlandırılır) göğüs kemiğini üst gövdenin her iki yanındaki omuz kuşağına bağlayan uzun, ince bir kemiktir. funduszeue.info



Tekerlekli Sandalye Rampası Nasıl Yapılır

Tekerlekli Sandalyeler

Tekerlekli Sandalye Rampası Nasıl Yapılır

Tekerlekli sandalye rampaları, engelli kişilerin kamu ve özel tesislere erişmesine yardımcı olur. Amerika Birleşik Devletleri'nde Engelli Amerikalılar Yasasının (ADA) bir parçası olarak, tüm yeni kamu binaları tekerlekli sandalye erişimini içermelidir. Rampalar olabilir



Fast Pitch Softball'da Nasıl Değişiklik Yapılır

Softbol

Fast Pitch Softball'da Nasıl Değişiklik Yapılır

Fast Pitch Softball'da Nasıl Değişiklik Yapılır. Değişim (vurucuları ayak parmaklarında tutmak için daha hızlı olanlar arasında atılan daha yavaş bir adım), softboldaki en etkili sahalardan biridir. Birçok atıcı hızlı toplarına odaklanmak ister, ama

Salata Nasıl Taze Tutulur

Seçme Makaleler

Salata Nasıl Taze Tutulur

Salata Nasıl Taze Tutulur. Salatalar, taze meyve ve sebzeleri diyetinize dahil etmenin harika bir yoludur, ancak önceden hazırlarsanız, taze kalmalarını sağlamak zor olabilir. Salatanızı yemeden hemen önce karıştırmak istemiyorsanız



Fransa Açık Erkekler çeyrek final önizlemesi

Tenis

Fransa Açık Erkekler çeyrek final önizlemesi

Roland Garros'ta bugünün ağız sulandıran çeyrek finallerine bir ön izleme.

Bir ay önce duvara yumruk attım ve serçe parmağım üzerinde şişlik var ve hareket ettiremiyorum


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line
Sağlık Uzmanları - Doktora Sor - Doktor Sitesi
  • Giriş
    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line
  • Üye Ol
    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line
  • Anasayfa
    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line
  • Sorular
    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line
  • Kategoriler
    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line
  • Üyeler
    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line
  • Soru Sor
    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line
  • İletişim
    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line
  • Uzman Kaydı
    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line
  • Blog
    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line

İlgili sorular


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/app/funduszeue.info on line

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/app/funduszeue.info on line

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/app/funduszeue.info on line

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/app/funduszeue.info on line

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/app/funduszeue.info on line

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/app/funduszeue.info on line

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/app/funduszeue.info on line

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/app/funduszeue.info on line

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/app/funduszeue.info on line

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/app/funduszeue.info on line

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/sag/public_html/sorusor/qa-include/funduszeue.info on line

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası