kabak çiçeği dolması yaygın olduğu şehir neresidir / Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması Yaygın Olduğu Şehir Neresidir

kabak çiçeği dolması yaygın olduğu şehir neresidir

kaynağı değiştir]

Mükemmel ve Mufassal Aş Ustası'da çok çeşitli dolma tarifleri vardır. Bunlar: Enginar dolması, Soğan dolması, Yeşil biber dolması, Şalgam dolması, Etli kavata dolması, Kırmızı ve yeşil domates dolması, Pırasa dolması, Patlıcan dolması, Sakız kabağı dolması, Asma kabağı dolması, Hıyar dolması, Acur dolması, Asma yaprağı dolması, At kestanesi yaprağı dolması, Pazı yaprağı dolması, Lahana yaprağı dolması, Ebegümeci yaprağı dolması, fındık yaprağı dolmalarıdır.[16]

Ayrıca bakınız[değiştir

Datca Şehir Rehberi

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

Knidos Antik Kenti

Geçmişi milattan öncesine kadar dayanan Knidos Antik Kenti, Antik Çağ döneminde ticaret, bilim ve kültür sanat merkeziydi. Bulunduğu konum nedeniyle ticaret yollarının geçiş merkezinde bulunduğu için stratejik öneme sahip bir liman kentiydi. Şarap ticareti yapılan Knidos’ta ticaret sayesinde oluşan zenginlik tiyatrolar, konser salonları ve tapınaklar inşa etmek için kullanılırdı. Tarihi olarak Datça’nın önemini gözler önüne seren bu antik kenti mutlaka görmelisiniz. Ayrıca antik kentin bulunduğu noktada denize girebilirsiniz.

Eski Datça

Datça geziniz esnasında mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri de Eski Datça. Çiçek kokulu ve Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürürken kendinizi tamamen farklı bir atmosferin içerisinde bulacaksınız. Fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın çünkü Eski Datça’yı fotoğraflamak oldukça keyifli. Ayrıca Datça’ya olan sevgisiyle bilinen Can Yücel’in evi de Eski Datça’da bulunuyor. Evin bulunduğu sokağa da Can Yücel Sokağı deniyor. Can Yücel Evi’ni gezdikten sonra Can Yücel’in sıklıkla gittiği Orhan’ın Yeri adıyla bilinen kahvede bir yorgunluk kahvesi içebilirsiniz.

Kargı Koyu

Datça’da her biri diğerinden güzel birçok koy mevcut. En güzellerinden ve merkeze en yakın olanlarından biri Kargı Koyu. Datça merkezinden 3 kilometre uzakta olan koy dağların arasında kalmış. Dağlarla çevrili olduğu için diğer koylara kıyasla daha az rüzgâr alıyor. Bu yüzden de ılık bir denizi var. Plajı çakıl taşlarıyla kaplı olsa da ılık su birçok turist tarafından tercih ediliyor. Belediyenin minibüslerine binerek Kargı Koyu’na kolayca ulaşıp denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Ovabükü

Datça’nın en sakin ve en temiz koyları arasında yer alan Ovabükü, merkeze yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta. Upuzun bir sahile sahip olan Ovabükü’nün denizi taşlı ancak Akdeniz’e açıldığı için gayet ferah ve temiz bir deniz. Ovabükü’nde birçok aile işletmesi var. Evinizin sıcaklığını hissedebileceğiniz Ovabükü pansiyonlarında konaklayarak buranın güzelliğinin tadını en güzel şekilde çıkarabilirsiniz.

Palamutbükü

Zeytin, badem ve çam ağaçlarının yemyeşil görüntüsüyle mavinin birleşiminin en unutulmaz halini sunan Palamutbükü, Datça’nın en güzel koylarından biri. Sakin ve dinlendirici bir tatilin en ideal adresi olan koyda köy hayatını da deneyimleyebilirsiniz. Denizi tertemiz ve berrak, sahili ise upuzun olan Palamutbükü, birçok turistin gözde koyu konumunda. Palamutbükü’ne gittiğinizde Yassı Tepe’den güneşin batışını da mutlaka izlemelisiniz.

Uğruna yola d&#;şmeye değer T&#;rkiye'nin d&#;rt bir yanından k&#;lt&#;re ve y&#;resel lezzetlere doyacağınız 10 adres

Haberin Devamı

-- Bir diğer adres de Erfelek Tatlıca Şelaleleri… İrili ufaklı 26 şelaleden oluşuyor. Şelaleleri görebilmek için ahşap merdivenli yoldan yokuşu aşmak ve ikinci şelaleden sonra 2 kilometre boyunca yürümek gerekiyor. Yakından görebilmenin tek şartı ise suda yürümek ve birbiri ardı sıra gelen şelaleleri tırmanmak. Bu nedenle doğa yürüyüşçüleri ve adrenaline meraklı olanların en çok sevdiği su yürüyüş yollarından birini oluşturuyor Erfelek Şelaleleri…

Şehrin çok zengin bir mutfağı olduğunun da altını çizen Gümüş, en özel lezzetin Sinop mantısı olduğunu söyledi:

“İsteğe göre; yoğurtlu, cevizli, sade ya da karışık olarak hazırlanan mantılar, üzerine dökülen tereyağıyla damakta muhteşem bir tat bırakıyor. Mayalı hamurla yapılan bir çeşit poğaça türü olan nokul, keşkek, un helvası ve kavurmasıyla birlikte Boyabat pilavı da tatmanız gereken lezzetlerden bazıları…”

Uğruna yola düşmeye değer Türkiyenin dört bir yanından kültüre ve yöresel lezzetlere doyacağınız 10 adres


Urla’da önce keşif sonra harika yemekler: İZMİR

Türkiye’nin üçüncü büyük metropolü olan İzmir, Ege’nin en güzel şehirlerinden biri. Tarihte ‘Smyrna’ olarak bilinen ve körfezin kuzeydoğusunda bir adacık olarak kurulan İzmir, günümüzde sımsıcak insanları ve dört mevsim boyunca sunduğu güzellikleriyle herkesi kendine çekiyor. Fakat bir hafta sonuna koca bir şehrin tüm güzellerini sığdırmak pek mümkün değil. Bunun için bir yer seçmek gerekiyor ve en doğru adres de Urla…

Çünkü hem İzmir merkeze hem de Alaçatı’ya yakın olması Urla'yı iki günlük kaçış için ideal bir adres haline getiriyor. Özellikle bağları, selvileri, şef lokantaları, tarladan sofraya gastronomi deneyimi sunan restoranları, müzeleri ve sanat merkezleriyle bu ilçemiz mükemmel bir rota sunuyor.

“Urla’nın merkezindeki İskele Mahallesi, ilçenin denizle buluştuğu nokta. Balıkçı barınağı çevresinde sıralanan balık restoranları, kafeler, kahvaltı mekânları ve katmercileriyle her daim canlı” diyen Nurgül Büyükkalay, gezilecek yerlerle ilgili şu önerilerde bulundu:

“Urla, sanat merkezleri ve müzeleriyle ön plana çıkan bir ilçe. Hem koleksiyonu hem de bahçesiyle çok seveceğiniz Arkas Sanat ve zeytinin tarihinde yolculuğu çıkacağınız Köstem Zeytinyağı Müzesi mutlaka görmeniz gereken noktalar.”

Büyükkalay, Urla’nın aynı zamanda müthiş bir gastronomi rotası olduğunun altını çizdi ve şu bilgileri paylaştı:

“Urla mutfağı hem geleneksel tatlar hem de deniz ürünleriyle öne çıkıyor. Zeytinyağlılar ve yöresel otlarla hazırlanmış lezzetler sofralarda mutlaka yer buluyor. Urla güveci benim en sevdiğim lezzet. Kabak çiçeği dolması, enginar, kınalı bamya, Girit kabağı salatası, balık buğulama, acı badem ve un kurabiyeleri ise tatmanız gereken diğer lezzetler.”

Uğruna yola düşmeye değer Türkiyenin dört bir yanından kültüre ve yöresel lezzetlere doyacağınız 10 adres

Fotoğraf: Nurgül Büyükkalay

Kebabı için gitmeye değer: DENİZLİ

Yeşil doğası, iklimi ve tarihiyle tüm dünyanın tanıdığı Denizli; Pamukkale Travertenleri, antik kentler ve kendine özgü mutfağıyla adından sıkça söz ettiriyor. Bahar Gündoğdu, “Denizli’de gezmek çok keyifli. Çünkü ziyaretçilerine harika bir gün batımı manzarası sunuyor” dedi ve şu detayları paylaştı:

-- Denizli'de mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında Pamukkale Travertenleri geliyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan bu muhteşem doğal oluşum, geçmişte de oldukça önemli bir yere sahip. Özetle Denizli'yi ziyaret etmek için başlı başına bir neden… Ayrıca şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta antik kentler bulunuyor. Hierapolis Antik Kenti ve Laodikeia Antik Kenti’ni görmeden sakın dönmeyin. Ayrıca Atatürk Etnografya Müzesi ile Çınar Meydanı da görülecek yerlerden…

-- Denizli’nin mutfağı da harika Güzel bir gezinin ardından kendinizi Denizli kebabına teslim edebilirsiniz. Bir kâğıt üzerinde sunuluyor ve tadı inanılmaz. Bildiğiniz kebaplardan değil. 'Yiyen bir yemeyen bin pişman' denen türden. Ayrıca tandır, keşkek, tas kapama gibi Denizli'ye özgü diğer lezzetleri tatmadan da gezinizi sakın sonlandırmayın.

Uğruna yola düşmeye değer Türkiyenin dört bir yanından kültüre ve yöresel lezzetlere doyacağınız 10 adres


Sonbaharda bir başka güzel: ANTALYA

Antalya dendi mi akla şehrin merkezinden ziyade çevresi gelir. Çünkü harika kumsallar, koylar ve plajlar hep merkezden uzakta yer alıyor. Ancak falezlerin üzerine kurulu, Akdeniz'in derin mavisiyle buluşan Antalya’nın şehir merkezinde de görülmeye değer çok sayıda güzellik var. Bunun için en iyi mevsim, yazın kavurucu sıcağının hissedilmediği ve ılık esen rüzgârın yüzünüzü okşadığı sonbahar.

Uğruna yola düşmeye değer Türkiyenin dört bir yanından kültüre ve yöresel lezzetlere doyacağınız 10 adres


Nurgül Büyükkalay, “Şehir merkezinde ilk akla gelen ve gezilmesi gereken yer; cumbalı tarihi evleri, dar sokakları ve rengârenk hediyelik eşya dükkânlarıyla Kaleiçi” dedi ve şöyle devam etti:

-- Hemen hemen her sokağın denize çıktığı Kaleiçi’nin geleneksel dokusu özgünlüğünü hâlâ koruyor. Antalya’nın palmiyelerle süslü Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Hadrian (Hadrianus) Kapısı ise şehrin en iyi korunmuş tarihi yapılarından biri. Ayrıca Antalya'nın ilk İslami yapılarından olan, 13'üncü yüzyıla ait Yivli Minare de şehrin diğer simgelerinden. Tüm bu yerlerin yanındaAntalya’nın enfes doğal güzelliklerinden biri olan Düden Şelalesi de görülmeye değer. Üstelik şehirden çok uzaklaşmanıza da gerek yok.

-- Güzel bir gezi sonrası sıra geldi Antalya'nın nefis yemeklerinden tatmaya. Şehirde çok sayıda lezzetli köfte-piyaz yapan restoran bulacaksınız. Antalya’da birçok yemekte tahin kullanılır. Piyaz, hibeş, kabak tatlısı tahinli yenir ve damak çatlatır. Antalya’da köfte-piyazın üzerine yiyeceğiniz tahinli, cevizli, kaymaklı kabak tatlısı da bir gelenektir. Tadı gerçekten enfes!

Uğruna yola düşmeye değer Türkiyenin dört bir yanından kültüre ve yöresel lezzetlere doyacağınız 10 adres


Gündüzü seyranlık, gecesi gerdanlık: MARDİN

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ve ülkemizin en güzel şehirlerinden biri Mardin… Camileri, manastırları, taş evleri ve tarihi çarşılarıyla burada adım attıkça, bir açık hava müzesinde geziyormuş hissine kapılıyorsunuz. Her mevsimi bir başka güzel ve çok otantik bir atmosfere sahip…

Uğruna yola düşmeye değer Türkiyenin dört bir yanından kültüre ve yöresel lezzetlere doyacağınız 10 adres


“Gündüzü seyranlık, gecesi gerdanlık Mardin’de gezilecek çok sayıda yer var” diyen Nurgül Büyükkalay, “Keşfetmeye eşya, sabun, gümüş dükkânları ve restoranların sıralandığı tarihi ‘1'inci Cadde’ ile başlayabilirsiniz” dedi ve ekledi:

-- Tarihi çok eskilere dayanan Zinciriye Medresesi, harika mimarisi ve manzarasıyla Olgunlaşma Enstitüsü, şehrin simgelerinden Ulu Cami, otantik atmosferiyle Revaklı Çarşı, Mardin Müzesi ve Sabancı Müzesi şehirde görmeniz gereken en önemli duraklar.

-- Mardin gezisinin en güzel yanlarından biri yöresel lezzetleri tadabileceğiniz çok sayıda konak olması. Bir akşamınızı bu tarihi konakların birinde yöresel yemeklere ve sıra gecesine ayırmanızı öneririm. Özellikle meze tabaklarını deneyin. Lebeniye çorbası, kaburga dolması, sembusek, ikbebet yöresel lezzetlerden. Ayrıca Mardin kebabı da harika… Şehrin her yerinde mavi badem şekerlerinden göreceksiniz. Denemeden geçmeyin. ‘Hayalet’ dedikleri bu badem şekerlerinin rengi lahor ağacının kökünden elde ediliyor.

Uğruna yola düşmeye değer Türkiyenin dört bir yanından kültüre ve yöresel lezzetlere doyacağınız 10 adres


Kimin kapısını çalarsanız çalın buyur ediyorlar: DİYARBAKIR

Anadolu’nun en eski yerleşimlerinden biri olan Diyarbakır, tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış en özel şehirlerimizden biri… Farklı kültürleri bir arada tutmayı başarabilen şehri gezerken zengin kültürel mirasının ve köklü geçmişinin izlerini göreceksiniz.

Hatta eski şehre indiğinizde burnunuza buram buram tarih kokusu gelecek. Halkı da inanılmaz misafirperver. Öyle ki herhangi bir kapıyı çalsanız sizi hemen buyur edip ağırlayacak kadar Diyarbakırlılar memleketlerine olan sevgilerini “Diyarbakır, sen mi tepeden tırnağa sevdalı bir şehirsin yoksa biz mi ölümüne sevdalı birer Diyarbakırlıyız” sözleriyle anlatıyor.

Uğruna yola düşmeye değer Türkiyenin dört bir yanından kültüre ve yöresel lezzetlere doyacağınız 10 adres


Nurgül Büyükkalay, şehirde görmeniz gereken önemli değerleri şu şekilde sıraladı:

Diyarbakır Ulu Cami: Anadolu’nun en eski camilerinden biri. yılında İslam ordularının şehri fethiyle kiliseden camiye çevrilmiş. Avlusuna girer girmez sizi kendine çeken bir enerjisi var. Camide ünlü bilgin El Cezeri’nin yaptığı güneş saatini de göreceksiniz.

Dört Ayaklı Minare: Minarenin ayakları İslam’ın dört mezhebini simgeliyor. Bir rivayete göre minarenin dört ayağının altından yedi kez geçenin tuttuğu dilek kabul oluyormuş. Siz de minareyi görüp altından yedi kere geçerek dilek tutmadan Diyarbakır’dan ayrılmayın.

Diyarbakır Surları: Şehri gezerken tüm görkemiyle karşınıza çıkıyor. Surlarının dört kapısı var. Bunlardan en özeli “Mardin kapı şen olur” türküsüne de ilham olan Mardin Kapı. Surların üzerinde yürüdüğünüzde bir tarafta Hevsel Bahçeleri, diğer tarafta On Gözlü Köprü’nün müthiş manzaralarını göreceksiniz.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Müzesi:Diyarbakır’da görülmesi gereken birçok müze var ancak Diyarbakır evlerinin en güzel örneklerinden birini görmek için mutlaka Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi’ni ziyaret etmelisiniz. Özellikle avlusu çok güzel. Müzede şairin mektupları, kitapları, aile fotoğrafları ve özel eşyaları sergileniyor.

Diyarbakır gezilecek yerler dışında lezzetlerinin de peşinde koşacağınız bir şehir. Peki, hangi yemekleri tatmalı? Bu soruma Nurgül Büyükkalay, “Sabah kahvaltısında bile çekinmeden yiyebileceğiniz ciğer şehrin en bilinen lezzeti. Ayrıca kaburga dolması, duvaklı pilav, meftune, pıçık, mahlepli çörek, mumbar dolması, cartlak kebabı ve acılı ezmenin tadına bakmadan asla dönülmemeli” cevabını verdi.

 Fotoğraflar: iStock

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası