superbox yeşil ışık neden yanar / İnternet Işığı Kırmızı Yanıyor Sorunu ve Çözümü | Vodafone Blog

Superbox Yeşil Işık Neden Yanar

superbox yeşil ışık neden yanar

Çoğu elektrikli cihazda olduğu gibi internet erişiminizi sağlayan modeminizde de bir dizi LED ışık bulunur. Bu ışıklar ve yanıp sönme halleri, bağlantınızın ve modeminizin çalışma durumunu gösterir. Üretici firmaya göre değişiklik gösterse de çoğu modemde aynı LED ışık serisi bulunur. Peki bu ışıklar ne anlama gelir?

Modem Üzerinde Bulunan Işıklar ve Anlamları Nelerdir?

  • Güç durumu (açık/kapalı) (POWER)
  • İnternet bağlantı durumu (INTERNET ya da WAN)
  • Kablosuz ve kablolu ağ durumları (Wi-Fi ve Ethernet)
  • Hangi bant genişliğinde internet bağlantısının aktif olduğu ( GHz veya 5 GHz) gibi bilgileri öğrenebilirsiniz.

Eğer modeminiz ve internet bağlantınız sorunsuz olarak çalışıyorsa bu ışıklar sabit bir şekilde yeşil veya beyaz olarak yanar. Işık kırmızı olarak yanıyor, yanıp sönüyor veya hiç yanmıyorsa bu bir sorun olduğunun göstergesidir.
Modeminizin internet ışığının kırmızı olarak yanmasının olası sebeplerini ve nasıl çözümler bulabileceğinizi inceleyelim.

Fiber İnternet Kırmızı Işık Yanması Ne Anlama Gelir? Sebepleri Nelerdir?

İnternet ışığının kırmızı yanması modeminizin internet servis sağlayıcınızdan IP adresi ya da internet servisi almadığı anlamına gelir. Bu durum birden fazla sebepten kaynaklanabilir.

    1. Modeminizde çeşitli sebeplerden kaynaklanan temassızlık olabilir. Eskimiş, hasar görmüş ya da çok ısınmış durumdaysa kırmızı ışık uyarısıyla hata olduğunu gösterir.

    2. Modeminize bağlı olan kablolarda olası temassızlık, aşınma veya kopma olmasıdır. Böyle bir durumda internet bağlantınız kesilebilir ve modeminizin İnternet ışığı kırmızı yanar. Ayrıca eğer kablolarınız yanlış portlara (girişlere) takılı ise modem ışıkları kırmızı yanar ve internet bağlantısı sağlanamaz.

    3. Altyapı ve arıza çalışmaları bir diğer unsurdur. İnternet sağlayıcınız altyapı iyileştirme çalışmaları yaptığı zamanlarda geçici olarak internet bağlantılarını devre dışı kalabilir. Benzer şekilde beklenmedik bir bağlantı sorununu çözebilmek için yapılan altyapı tamir ve bakım süreçleri de internet bağlantınızın kesilmesine ve modeminizin ışığının kırmızı olarak yanmasına neden olabilir.

    4. İnternet faturanızın ödenip ödenmediği konusu da internet bağlantınızda yaşanabilecek aksaklıkları işaret ediyor olabilir. Fatura zamanında ödenmediği takdirde, internet servis sağlayıcınız internet erişiminizi kısıtlayabilir, bu nedenle de modeminizin İnternet ışığı kırmızı yanar ve internet erişimi sağlayamazsınız.

Fiber İnternet Kırmızı Işık Sorunları Nasıl Çözülür?

    1. Modemin eskimiş, yıpranmış ya da zarar görmüş olması internet bağlantısını etkileyecek boyutlarda olabilir. Bu durumda fiber internetin kırmızı ışığı yanar ve bir hata olduğu sinyalini verir. Modeminizin doğru çalıştığından emin olduktan sonra sorunun başka sebeplerden kaynaklandığı düşünülebilir.

    2. Kabloların aşınması, olası temassızlık veya yanlış portlara takılması durumlarında ise öncelik temassızlığı gidermek ve doğru portlara takılı olup olmadığını kontrol etmektir. Kablo bağlantılarınızı doğru şekilde yaptıktan sonra, hala kırmızı ışık yanıyorsa, modeminize giden kablolarda bir kopma veya aşınma olabilir. Kablolar yenilendiğinde, bağlantınız düzelecek ve modeminizde kırmızı ışık yanmayacaktır.

    3. Altyapı çalışmalarından ötürü yaşanan internet sorunlarında, yapabileceğiniz en önemli şey, internet sağlayıcınızın müşteri hizmetlerini aramaktır. Müşteri destek hattı size devam eden ve planlanan altyapı çalışmalarına dair bilgi verir. Çoğu zaman, devam eden çalışmaların hangi gün ve saatte biteceğini de öğrenmeniz mümkündür.

    4. Faturanın ödenmemesinden kaynaklı durum, faturanızı ödedikten sonra çözülse de bir daha yaşanmaması için otomatik ödeme talimatı vermeniz doğru bir karar olabilir. İnternet servis sağlayıcınızın internet sitesinden, mobil uygulamasından veya müşteri hizmetlerini arayarak fatura durum bilgilerinizi kontrol edebilir ve otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz.

Fiber İnternet Kırmızı Işık Sorunu Çözülmüyorsa Ne Yapılmalı?

Sorunun kaynağını belirledikten sonra ya da ne olduğunu anlayamadıysanız her ihtimale karşı aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

    1. Birincisi modeminizin arkasında bulunan Reset tuşuna basılı tutarak cihazınızı sıfırlamak (hard reset) ve sonrasında modem IP bilgileri ile tekrar kurulum yapmak. Bu IP numarası modeminizin arkasında veya altında yazar ve genellikle ’dir. Kullanıcı giriş bilgilerinizi de internet servis sağlayıcınızdan öğrenebilirsiniz. Sonrasında bu adresten modem arayüzüne giriş yapıp kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

    2. İkinci adımda ise eğer kırmızı ışık sorunu hala devam ediyorsa internet servis sağlayıcınızın müşteri hizmetlerini arayarak arıza kaydı oluşturabilir ve teknik destek alabilirsiniz. Gerekli durumlarda adresinize gönderilen teknik ekipler kontrollerini sağlayıp, kırmızı ışık sorununuzu çözerler.

TurkNet olarak fiber internet kullanıcılarımıza yaşayabilecekleri olumsuzluklara karşı her zaman destek sağlıyoruz. Türkiye’nin her yerinden 10 10 no’lu telefondan destek ekibimiz 7 / 24 fiber internet kullanıcılarımızın taleplerini cevaplıyor. Siz de TurkNet hizmet kalitesi ile yüksek performansta fiber internet kullanmak için altyapı sorgulama işlemi gerçekleştirebilir ve internet abonelik başvuru sürecini kısa süre içinde tamamlayabilirsiniz.

İnternet Işığı Kırmızı Yanıyor Sorunu ve Çözümü

 

Ev ve işyerlerinin zamanla vazgeçilmezlerinden biri olan modemler, markası ve modeli ne olursa olsun, birbiri ile benzer özellikler gösterirler. bu benzerlikler modemlerin üzerinde yer alan ışıklar ve ışıkların ifade ettiği bağlantılar kaynaklıdır.

 

İnternet bağlantısı için gerekli verileri sağlayan modemlerde yeşil renkte yanarak interneti sorunsuz aldığınızı gösteren bir ışık vardır. Modem internet ışığı olarak da bilinen bu bu yeşil ışık bazı durumlarda yanıp sönerken bazı durumlarda ise  tamamen kırmızı bir ışığa dönüşebilir. Modem kırmızı ışık uyarısı veriyor ise bu durum internete bağlanamıyorsunuz anlamına gelir.

 

Yeşil yanması gereken ışığın kırmızı yanması, modeminizin internet sağlayıcı firmadan IP adresi alamaması olarak da ifade edilebilir. Gerekli IP bağlantısı sağlanamadığı için var olan interneti de kullanmanız mümkün olmaz. Peki, modemde internet ışığı kırmızı yanıyor sorunu ile karşı karşıyaysanız ne yapmanız gerekir? Böyle durumlarda modem üzerinde yapabileceğiniz farklı işlemler mevcuttur. Modemde internet kırmızı yanıyor ise bunun farklı nedenleri olabilir. Modem ışığı kırmızı yandığında ne yapmalı, sorusuna yanıt arayanlar için konuyu detaylı olarak değerlendirdik.

 

Modem Üzerinde Yer Alan Işıklar ve Anlamları

 

İnternet ışığı kırmızı yanıyor hatası ile karşılaştığınızda yapabileceğiniz eylemler çeşitlidir. Fakat etkin bir çözüm oluşturabilmek ve hatanın nedenini bulmak için öncelikli olarak, modem üzerinde yanan ışıkların ne anlama geldiğini bilmek gerekir. Modem genel tanımıyla; bilgisayar, tablet, telefon gibi akıllı cihazlar üzerinden internete bağlanmasını sağlamak için özel olarak tasarlanan bir cihazdır. Modemlerin üzerinde internet bağlantısına uygun olup olmadığını gösteren birtakım ışıklar yer alır. Modem üzerinde yer alan ışıklar ve anlamları aşağıdaki gibi listelenebilir;

 

  • •Power: Modem üzerinde en başta bulunan power tuşu modemin açık olup olmadığını gösterir. Ancak bu tuş açık olduğunda modem kullanılabilir.

 

  • •DSL: Power tuşunun açık olmasının yanı sıra internet sağlayıcısının kullanılabilmesi için DSL ışığının da yanıyor olması önemlidir. Bu ışığın yanması modemin bulunduğu alanda Wi-Fi üzerinden internete bağlanabileceğinin bir simgesidir. DSL Işığının sürekli olarak yanıp sönmesi ise internetin bir veya daha fazla cihaz üzerinde kullanıldığı anlamını taşır.

 

  • •WLAN: Modem üzerinde bulunan bir diğer önemli ışık ise WLAN’dır. WLAN birden fazla anlam taşıyan bir ışıktır. İlk olara WLAN ışığı yavaş bir şekilde yanıp sönüyor ise internet veri hızınınyavaş olduğu anlamına gelir. Aynı zamanda bu durum veri aktarımının daha hızlı olduğu anlamını da taşıyabilir. Eğer WLAN sabit şekilde yanıyor ise herhangi bir veri aktarımı yokturç Fakat, ışık hiç yanmıyorsa WLAN özelliğinin kapalı olduğu anlaşılabilir.

 

  • •İnternet: Modem üzerinde internet ışığının yanıyor olması internet bağlantısının ideal şekilde olduğunu gösterir. Eğer internet üzerinden bir veri akışı gerçekleşiyorsa bu internet ışığı yanıp söner. İnternet bağlantısının mevcut olmadığı durumlarda ise ışık yanmaz.

 

  • •LAN1, LAN2, LAN3, LAN4: Modem üzerinde birden fazla LAN ışığı yer alır. Bu ışık modem ile bir cihaz arasında Ethernet bağlantısının olduğunu ifade eder. Eğer bu ışık yanıp sönüyor ise Ethernet ile cihaz arasında bir bağlantının verimli bir şekilde kurulduğu anlamını taşır. Işığın yanmaması ise Ethernet bağlantısının olmadığına işarettir.

 

Modem İnternet Işığının Kırmızı Yanmasındaki Nedenler

 

Modem ön yüzünde yer alan gösterge ışıkları kullanılmakta olan modemin çalışıp çalışmadığına dair kişilere bilgi verir. Özellikle de çoğu kişinin farklı zaman zarflarında sorun yaşadığı modem internet ışığı her koşulda sabit bir yeşil halinde yanmalıdır. Modemin internete bağlanma aşamasında sürekli yanan yeşil ışık ara sıra yanıp sönerek zaman içerisinde tamamen yeşile döner. Bu durum son derece normaldir çünkü bu esnada modeminiz internet sağlayıcısının IP’sine bağlanmaya çalıştığı anlamına gelir. Lakin üç dakikadan fazla bir süredir modem internet ışığı kırmızı yanıyor ve beklemenize rağmen yeşile dönüşmüyor ise internet bağlantınızda bir sorun olma olasılığı yüksektir. Bu gibi durumlarda modem internet ışığı kırmızı yanıyor şeklinde araştırmalar yapılır. Modem ışığının kırmızı yanmasının farklı nedenleri olabilir. Modem internet ışığı kırmızı yanıyor ise bu duruma neden olabilecek faktörler aşağıdakilerden biri olabilir;

 

  • •Bulunduğunuz bölgede altyapıya ilişkin bir arıza oluşmuş ise modemde kırmızı ışık yanması normaldir. Altyapı arızaları çok ciddi problemler olmadığı sürece hızlı şekilde sağlayıcılar tarafından çözüme ulaştırılabilir. Bunun akabinde de internetinizi aktif olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • •Modeminiz çeşitli sebeplerden dolayı internet sağlayıcınızdan IP alamıyorsa modemde alarm ışığı yanıyor Bu tip bir durum genellikle modemde oluşan bir arızaya işaret eder.
  • •Modeme ve duvara takılı halde bulunan kablolarda olası bir gevşeme veya oynama varsa modem los ışığı kırmızı yanıyor Bu gibi durumlarda, kabloları kontrol etmek ve varsa oluşan gevşeme veya çıkmaları düzeltmek yeterli olacaktır.
  • •Ödemesi unutulmuş veya gecikmiş internet faturaları sonucunda da wifi internet kırmızı yanıyor Bu durumu çözmek için, internet sağlayıcınız ile iletişime geçebilir ve varsa eksik faturalarınızı ödeyerek, problemin ortadan kalmasını sağlayabilirsiniz

 

Modem İnternet Işığı Kırmızı Yanıyorsa Ne Yapmalı?

 

Modemde internet ışığı kırmızı yanıyor  ise ilk olarak yapmanız gereken şey son gelen faturanın ödenip ödenmediğini kontrol etmek olmalıdır. Çünkü, genellikle kredi kartlarına otomatik ödeme talimatı verilen internet faturası gibi faturalar banka veya başka bir durum kaynaklı zamanında ödenmemiş olabilir. Farklı bir bakış açısı ile gelen bilgilendirme mesajlarını görmemiş veya fatura ödeme tarihini kaçırmış da olabilirsiniz. Faturayı geciktirmek veya ödememek internetinizin kesilmesi ile sonulandığı için internet kırmızı yanıyor hatası ile karşılaşmanız mümkündür.

 

DSL  ışığı kırmızı yanıyor hatası ile karşı karşıyaysanız da interneti kullanamıyor olabilirsiniz. Modem üzerinde yer alan DSL ışığı , internet bağlantısını teyit eden en önemli ışıktır. DSL kırmızı yanıyor ise modem üzerinde yer alan kabloları kontrol etmelisiniz. Kablolar farklı nedenler sonucu modemden çıkmış olabilir. Kabloların uçlarını yuvalarına doğru bir şekilde takarak problemi giderebilirsiniz. Aynı hata bazen kabloların yanlış yerlere takılmasından da kaynaklanabilir. Bu nedenle kabloları takarken, doğru yerlere taktığınızdan emin olmalısınız. Eğer sorun kablo hataları kaynaklı ise bir süre sonra kırmızı ışık yeşile dönecektir. Modem üzerinde farklı bir sorun oluşmuş olması ihtimaline karşı, internet ışığınız yaptığınız işlemlere rağmen bir türlü yeşile dönmüyor ise modeminizi resetleme yoluna gidebilirsiniz. Resetleme işlemi sonrasında modeme kurulum yapmak gerekir. Bu nedenle konuya hakimseniz işlemi kendiniz gerçekleştirebilir veya internet sağlayıcınızdan destek alabilirsiniz. Yukarıda bahsedilen olası durumlara ve yaptıklarınıza rağmen modeminizin internet ışığı hala yeşile dönmüyor ise internet sağlayıcınızla görüşmeniz avantaj sağlayacaktır. Örneğin; Vodafone resmi sitesi üzerinden veya müşteri destek numaralarından günün her saati yardım alabilirsiniz. Vodafone ile kolaylıkla iletişime geçerek, problemin arıza kaynaklı olup olmadığını öğrenebilir ve konuşma sonunda etkili bir çözüm önerisine kavuşabilirsiniz.

 

Vodafone ile sunduğu ayrıcalıklı paketleri değerlendirerek internetinizi yenileyebilirsiniz. Telefonla internet paketi yenileme konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz. Bunun yanı sıra Vodafone sitesi üzerinden ADSL internet konusunda bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca  fiber internet hakkında da detaylı bilgi alabilirsiniz. Fiber veya ADSL paketler arasından hangisinin adresinize uygun olduğunu öğrenmek için kolayca sorgulama yapabilirsiniz.

 

 

Entrega
48 horas asegurada

30 días cambios y devoluciones

Envío gratis a partir de 50 euros

% FABRICADO EN ESPAÑA

Pago % seguro

% ARTESANAL

Todos nuestros productos están hechos a mano.

Hechos con amor

Atención al detalle

Tejidos de calidad

Gran suavidad y comodidad

Colores nítidos y luminosos

Fácil lavado

Subscríbete a nuestra newsletter y consigue un 5% de descuento en tu próximo pedido

Y además, accede a contenidos exclusivos y ofertas especiales.

% MADE IN SPAIN

Todos nuestros productos están diseñados y confeccionados en España, permitiéndonos así mimar cada fase del el proceso, de principio a fin. Además todos nuestro proveedores son españoles.

Novedades

VER COLECCIÓN

Aquí encontrarás nuestros últimos diseños para esta temporada. Continuamente estamos creando nuevas colecciones para sorprenderte con looks de bebe muy especiales. Ponemos toda nuestra experiencia, técnica y creatividad al servicio de la moda infantil.

CANASTILLAS

VER PRODUCTOS

Si lo que quieres es hacer un regalo exclusivo para bebé confía en nosotros, los papás nunca olvidarán este regalo para el nacimiento de su bebé.
Personalizar jersey y mantita siempre es un acierto!

ROPA
PERSONALIZADA

VER PRODUCTOS

¿ Tienes una amiga embarazada? ¿ un babyshower a la vista? Necesitas hacer un regalo muy dulce a esos papás que acaban de tener un bebé?
Además tenemos canastillas de empresa para que puedas felicitar a tus compañeros y empleados en ese momento tan especial. Diseñamos sin compromiso 2 opciones. Llámanos al y te la preparamos.

Reviews by Revi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası