hamilelikte yüz lekeleri nasıl geçer / Hamilelikte Oluşan Lekeler

Hamilelikte Yüz Lekeleri Nasıl Geçer

hamilelikte yüz lekeleri nasıl geçer

Hamilelik ve doğum, bir kadının vücudunu etkileyen en önemli olaylardan biridir. Doğumun ardından, göğüs,karın ve genital bölge en fazla değişikliğe uğrayan bölgelerdir. Sarkan göğüs ve karın dışında, kadınların şikayetci olduğu bir diğer konu ise, ciltte oluşan doğum sonrası lekelerdir.

Doğum sonrası oluşan bu  kahverengi lekelere, zamanında bir tedavi uygulanmazsa, kalıcı hale gelebilirler. Bu yüzden arayı fazla açmadan bitkisel ve doğal yöntemlerle de lekelerinizden kurtulabilirsiniz.

Cilt lekeleri, gebeliğin olmazsa olmazıdır. Tedavisi de, lazer, peeling, PRP tedavisi yani gençlik aşısı, ışık dolgusu gibi yöntemlerle mümkündür. Bu tedavi seçenekleri, ciltte oluşan lekeye göre, uzman tarafından seçilmelidir.

Hamilelik Lekeleri Nasıl Geçer?

&#; Hamilelik lekesi için lekenin olduğu bölgeyi süt ile temizleyin..Süt, bu lekelerin temizlenmesinde büyük rol oynar. Bunun dışına kuru ciltleri yönlendirmek için iyi bir yöntemdir.

&#; Süt dışında limon ya da limon suyu kullanabilirsiniz. Limon cildin parlamasını sağlarken aynı zamanda cilt lekelerini azaltıcı ve yok edici güce sahiptir.

&#; Gece yatmadan önce E vitamini ile Hint yağını bir fincan içerisinde karıştırın ve cilt lekenin üzerine sürün. Sabah, ılık sui le  temizleyebilirsiniz.

&#; Çilek suyu , salatalık ve kayısı suyunu bir kase içerisinde karıştırıp , hamilelik lekesi üzerine sürün. Özellikle göz çevresinde oluşan lekeler için kuvvetli bir karışımdır ve lekeleri giderir.

&#; Yulaf ezmesi ve elma sirkesini karıştırıp , lekeli bölgeye sürün. 15 dakika bekledikten sonra cildinizden temizleyin.

&#; Kulağa hoş gelmese de, yatmadan önce süt ile hardalı karıştırın. Cilt lekesi olan bölgeye sürün ve gerekliyse bulaşmaması için üzerine bez bağlayın.

&#; Soğanı dört parçaya ayırın ve lekeli  bölgeye sürün. Lekelerin zaman içerisinde azalacağını fark edeceksiniz. Günde 2 kere uygulayabilirsiniz.

Hamilelik Lekelerine Bitkisel Çözüm

&#; 1 kaşık maydanoz suyu

&#; 1 kaşık portakal Suyu

&#; 1 kaşık limon suyu

Maydanoz , portakal ve limon suyunu aynı oranda bir bardak ya da kase içerisinde karıştırın. Ardınan lekelerin üzerine damlatarak ve masaj yaparak sürün. Gün içinde bir kez uygulayabilirsiniz. Zamanla hamilelik lekelerinin yok olduğunu göreceksiniz

 

[box type=&#;shadow&#; align=&#;&#; class=&#;&#; width=&#;&#;]Hamilelikte bakım ile ilgili içerikler için tıklayın! funduszeue.info 🤰[/box]

Gebelik, anne adayında hem ruhsal hem de fiziksel birçok değişimin gözlemlendiği bir süreçtir. Hamilelik hormonlarının etkisi ile oluşan bu değişimler arasında en çok göz önünde olanlar ise fiziksel değişikliklerdir. Çünkü anne adayının gündelik hayatını doğrudan etkiler.

Kilo alımı, el ve ayaklarda oluşan ödem, mide ve sindirim sorunları ilk akla gelenler olsa da hamilelik lekeleri de en az diğerleri kadar anne adayını etkileyen farklılıklardan biridir. Hatta dikkat edilmediğinde uzun bir süre size eşlik edip, kalıcı hale bile gelebilir.

Peki birçok hamilenin korkulu rüyası olan ciltteki bu lekelenmeler neden olur ve problem nasıl ortadan kalkar? Cilt koyulaşmasını önlemenin yolları var mıdır? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası&#;

Hamilelik Lekesi Ne Demektir?

Gebelikle birlikte saç ve cilt yapısı hızlı bir değişime uğrar. Kimi zaman hormonların etkisi ile saçlar gürleşip cilt daha parlak ve canlı bir görünüm kazanırken kimi zaman ciltte aşırı kuruma ile yüz, boyun bölgesi ve eller başta olmak üzere koyu renkli lekeler ortaya çıkabilir.

Hamilelik döneminde yüz, el, kol, dekolte bölgesi ve karın bölgesinde meydana gelen koyu lekelere ve renk değişimlerine hamilelik lekesi veya gebelik maskesi adı verilir. Tıpta kloazma olarak da bilinen bu durum, gebelerin %’inde görülür. Koyu tenli, esmer veya buğday tenli kadınlarda çok daha sık rastlanır. Bazı kadınlarda lekelenmelerin oluştuğu bölgeler arasında genital bölge ile koltuk altı bölgesi de bulunabilir.hamilelik-lekesi-ne-demektir

Gebelikte Oluşan Lekelerin Oluşma Sebepleri Nelerdir?

Kadınlar hamile olduklarını öğrendiklerinde günlük yaşamlarında her şeye özen göstermeye başlar. Sağlıklı bir gebelik süreci geçirmek için bu husus oldukça önemlidir. Cilt sağlığı da bu hususlardan biridir. Ancak bazı durumlarda ne kadar dikkatli davranılmış olursa olsun leke oluşumunun önüne geçilemez.

Peki gebelik maskesinin sebepleri nelerdir?

Hamilelikte ciltte lekelenme yaşanmasının nedenleri için aşağıdakiler sıralanabilir.

  • Artan hormon seviyeleri: Hamilelikte vücutta salgılanan yüksek progesteron ve östrojen hormonu, cildin hassaslaşmasına ve melanin pigmentinin artmasına yol açar. Bu durum vücudun belli bölgelerinde renk koyuluğu oluşmasını tetikler.
  • Güneş etkisi: Gebelik hormonları güneş ile etkileşime girebilir. Bu etkileşim sonucunda cilt yapısı hasar görür ve koyu güneş lekeleri oluşur.
  • Genetik faktörler: Yaş, ten rengi ve diğer genetik faktörler bazı kadınların vücudunda koyu leke oluşma ihtimalini artırabilir.

Hamilelik Lekeleri Ne Zaman Oluşmaya Başlar?

Hamilelik döneminde cildin farklı bölgelerinde meydana gelen pigmentasyon farklılığı, anne adayının cilt yapısına, ten rengine ve hormonal seviyelerine göre değişkenlik gösterir. Gebelik lekeleri, hamileliğin herhangi bir döneminde görülse de genellikle 4. aydan sonra ortaya çıkar.

Gebelik Lekeleri Ne Zaman Geçer?

Anne adaylarının en çok merak ettiği konulardan biri de hamilelik boyunca oluşan koyu lekelerin ne zaman geçeceğidir.

Hormonların ve güneşin etkisi sonucu renk değişimine uğrayan ve koyu lekeler oluşan cildin doğumdan sonraki aylık süre içerisinde eski haline dönmesi beklenir. Cilt yapısı, genetik faktörler, yaş gibi etkenlere bağlı olarak bu süre daha kısa ya da daha uzun olabilir.

Bazı kadınlarda ise emzirme dönemi boyunca gebelik maskesinin geçmediği görülür. Ancak genellikle doğumdan sonra koyu lekelerin gün geçtikçe açıldığı gözlenir. Eğer güneşin zararlı ışınlarına uzun süre maruz kalınmış ve cilt hasar görmüşse iyileşme süreci 1 yıla kadar uzar, hatta daha kapsamlı cilt tedavilerine ihtiyaç duyulabilir.

Hamilelikte Oluşan Lekeleri Önlemenin Yolları Nelerdir?

Kadınlar için gebelik, başından sonuna kadar birçok yeni durumun yaşandığı bir dönemdir. Fiziksel görünümünde hızlı bir değişim yaşayan anne adayları bunun üzerine bir de vücutlarında özellikle de el ve yüz bölgelerinde güneş lekesi benzeri koyulaşmalar veya ton farklılıkları görmeye başladıklarında bu durumdan fazlasıyla etkilenmeye başlar ve üzülürler. Fakat günlük rutininize ekleyebileceğiniz basit önlemler ile gebelik maskesinin önüne geçebilmek mümkün.

Aşağıdaki önlemleri alarak hem kloazma oluşumunu hem de mevcut lekelerin çoğalmasını veya daha da koyulaşmasını engelleyebilirsiniz.

  • Pigmentasyon bozukluklarının en önemli sebebi, hormonların güneşin zararlı ışınları ile etkileşime girmesidir. Sabah ile öğleden sonra saatleri arasında yani güneş ışınlarının en dik geldiği ve en çok zarar verdiği saatlerde korunmasız olarak güneşe çıkmaktan sakının.
  • Hem yaz hem de kış aylarında yüksek koruma faktörlü (Minimum 30 faktör) güneş kremi kullanmaya özen gösterin. Seçtiğiniz güneş kreminin güvenilir ve gebelikte kullanıma uygun bir ürün olmasına dikkat edin ve doktorunuzdan bu konuda tavsiye almayı unutmayın. saatte bir güneş kreminizi yenileyin.
  • Kapalı ortamlarda bulunurken dahi güneş kreminizi uygulayın. Böylece hem camdan geçen güneş ışınları içerisindeki ultraviyole ışınları hem de bilgisayarlardan yayılan yapay ultraviyole ışınlarının zararlarından korunmuş olursunuz.
  • D vitamini banyosu yapmak istiyorsanız saat ’den önce veya ’dan sonra güneşe çıkın.
  • Gebelik döneminde kullandığınız cilt bakım ürünlerinin içeriğine dikkat edin. Mümkün olduğu kadar doğal içeriğe sahip ve zararlı kimyasal içermeyen ürünleri kullanmaya özen gösterin. Yanlış ürünlerin kullanımı, cildinizde hasara yol açarak leke oluşumunu tetikleyebilir.
  • Gebelikte peeling, lazer gibi cilt soyucu işlemleri ve cilt tabakasını incelten uygulamaları yaptırmaktan kaçının.
  • Dışarıya çıkarken mutlaka güneş gözlüğü ve şapka kullanın.
  • Sağlıklı beslenerek ve bol su içerek cilt sağlığınızı ve cildin nem dengesini koruyun. Ayrıca yapılan araştırmalar gebelikte folik asit eksikliğinin gebelik maskesini tetikleyebileceğini gösteriyor.

Dilerseniz Hamilelerde Leke ve Çatlak Konulu videomuzu izleyebilirsiniz.

Hamilelikte Oluşan Koyu Lekeler Nasıl Tedavi Edilir?

Gebelik maskesi doğumdan sonra uzun bir süre geçmeyebilir. Özellikle koyu tenli kadınlarda daha koyu lekeler meydana geldiği için bunların düzelme süresi daha da uzayabilir. Bu gibi durumlarda leke tedavisi uygulamalarının neler olduğu merak konusudur.

Gebelikteki cilt lekelerini gidermek için uygulanan bazı tedavi yöntemleri aşağıdaki gibidir.

  • Krem tedavisi:Lekeler için krem uygulaması en sık tercih edilen yöntemdir. Hamilelikte oluşan lekelerin rengini açmak amacıyla bazı renk açıcı kremler kullanılabilir. Aynı zamanda peeling yapan ve cilt soyucu özelliği bulunan bitkisel içerikli kremler de bulunu Fakat tüm krem uygulamaları mutlaka bir dermatoloğa danışılarak yapılmalıdır.
  • Lazer tedavisi: Kalıcı olan ve uzun süre geçmeyen lekeler için lazer tedavisi de yapılabil Bu tedavi ile lekenin bulunduğu yerde birikmiş olan melanin pigmentinin ısı enerjisi ile dağılması sağlanır. Bu tür tedaviler için ise en uygun zaman, emzirme dönemi bittikten sonradır.
  • Diğer uygulamalar: Mezoterapi, PRP ve oksijen terapileri de leke açıcı olarak uygulanabilen diğer yöntemler arasında bulunu

Hamilelik lekeleri için çözüm arayan ve bir an önce bu sorundan kurtulmak isteyen kadınlar hem gebelik döneminde hem de doğumdan sonraki süreçte dikkatli davranmalıdır. Tedavi amacıyla kullanılan bazı ürünler ve kremler ciltte geri dönüşü olmayan hasarlar oluşmasına yol açabilir. Sabırlı davranılmalı ve mutlaka bir uzmandan destek alınmalıdır.

Hamilelik Çatlakları ve Lekelerle Başa Çıkma Önerileri Konulu makalemizi okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın!

Hamilelik Çatlakları ve Lekelerle Başa Çıkma Önerileri: funduszeue.info

Hamilelikte oluşan güneş lekeleri için ne yapmalı?

Hamilelikte Güneş Lekesine Ne İyi gelir?

Hamileliğin ilk aylarından itibaren güneşin zararlı ışınlarından korunmak güneş lekesi oluşumunu minimum düzeye indirir. Ancak unutulmaması gereken diğer bir önemli konu da vücudun D vitamini sentezleyebilmesi için güneş ışığına olan ihtiyacıdır. Anne adaylarının hem bebeklerinin hem de kendilerinin ihtiyacı olan D vitaminini sentezleyebilmeleri için belirli oranda güneş ışığına ihtiyacı vardır. Bu nedenle uzmanlar tarafından güneş ışığının en dik ve yakıcı olduğu saat ile saatleri dışında anne adaylarının güneşlenmesi önerilmektedir. Güneşlenme süresinin de günlük dakikayı geçmemesine dikkat edilmelidir. Hamilelik döneminde salgılanan östrojen hormonu kadınların güneşin zararlı ışınlarına karşı hassasiyetlerini arttırır. Özellikle yüz, eller ve elmacık kemiklerinin güneşten korunması oldukça önemlidir. Bu bölgeleri korumak için güneş ışınlarını engelleyen şapka, eşarp ve eldiven kullanılabilir. Hamilelik sonlanıncaya kadar östrojen ve progesteron hormonu salgılanacağından cildi ultraviyole ışınlarından koruyan güneş kremlerinden faydalanılması elzemdir. Hem anne adayına hem de bebeğe zararlı etkisi olmayan dermatolog onaylı ve eczanelerde satılan ultraviyole kremleri her gün düzenli bir şekilde mutlaka kullanılmalıdır. Anne adayının yeterli ve dengeli beslenmesi, su tüketimine dikkat etmesi de güneş lekesi oluşumunu engellemek için faydalıdır.

Hamilelikte Güneş Lekesi Nasıl Geçer?

Hamilelikte oluşan karakteristik güneş lekeleri, genellikle hamileliğin sonlanmasını takiben bir sene içerisinde kendiliğinden kaybolur. Lekelerin kalıcı olması halinde ışık dolgu, PRP tedavisi, kimyasal peeling, lazer tedavisi gibi yöntemler uygulanabilir. Estetik açıdan kadınları oldukça rahatsız eden bu durum için dermatoloğa gidilmelidir. Dermatolog, lekelerin boyutu ve kalıcılık durumuna göre bir tedavi yöntemi uygular.  Öncelikli olarak lekelerin giderilmesine yönelik dermatolojik kremler uygulanabilir. Krem tedavisine yanıt alınamadığında kimyasal peeling ya da lazer tedavisine geçilebilir. Güneş lekesi için en etkili tedavi yöntemlerinden biri lazer uygulamasıdır. Güneş lekesinin bulunduğu bölgeye lazer ışınları uygulanır ve bu bölgede birikim yapan melanin pigmenti dağıtılır. Sadece pigmentin yoğun olduğu bölgeyi etkileyen ışın, diğer bölgelere zarar vermez. Lazer ışınına maruz kalan melanin pigmenti, cilt dokusuna dağılır ve güneş lekelerinin rengi doğal bir şekilde açılır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası