kazak örmek için yün / Yumak yumak yün almanın tam zamanı - Magazin Haberleri

Kazak Örmek Için Yün

kazak örmek için yün

Contents

Kazak örmek için kaç ip gider?

Kazak örmek için gram yün yetiyor ve 6 numara şişle örülüyor.

Kazak hangi ipten örülür?

Alpaka Yünü: Sıcacık his veren doğal bir yündür ve bu yüzden çoğunlukla kazak örmek için kullanılır.

Kadife ip kazak kaç ilmek?

1- 58 ilmek başlanır, düz örülür. Her iki taraftan 4 cm arayla 7 defa 1&#;er ilmek kesilerek beden boyu 28 cm örülür. 2- Sonraki sıradan itibaren 2 cm örülüp beden boyu 30 cm yaka için ilmekler ortalanır ve örgüye 22&#;şer ilmek olarak iki parça şeklinde devam edilir.

Erkek kazağı kaç ilmek başlanır?

Siyah renkli iplikle ilmek başlanarak 7 cm 1+1 lastik örgü örülür. Düz örgüye geçilirken belli aralıklarla 10 ilmek kesilerek, ilmekle örgüye devam edilir.

Yetişkin süveter kaç ip gider?

Yetişkin bir boyut için en az 5 adet bir ip gerekiyor. Ben eşim için daha önce bir hırka örmüştüm kollu olduğu için 6 – 7 ip gitmişti. Kullanacağınız ipe göre ilmek sayıları değişecektir. Ölçüler değişecektir.

10 yaş hırka kaç ilmek başlanır?

Genç Çocuklara 12 Yaşa Kadar Şiş Örgü Hırka Yapımı Kullanacağınız ip şiş aynı kalınlıkta değilse bedeni daha küçük yada daha büyük olabilir. Çok kalın bir örgü ipi olduğu için yakadan 8 numara örgü şişleri ile 54 ilmek ile yapımına başlanıyor. Yakada haroşa örgü uygulanır.

42 44 beden hırka kaç ilmek başlanır?

42 &#; 44 Beden için de ilmek tam olacaktır. Tabi aynı kalınlıkta ip ve Şiş ile. Biraz daha ufak Çocuklar için Yaşa uygun Önler 12 -arka 24 ilmek başlamak yeterli.

Selanik örgü hırka kaç ilmek başlanır?

1) Omuzlardan 20 ilmek ile başlanır. 2) Selanik örgü ile 20 sıra örülür. 3) Yakanın iç kısmından diye arttırma yapılır.

Selanik örgü atkı kaç ilmek başlanır?

1) 40 ilmekle başlıyoruz. 2) Bir sıra boyunca 1 ters, 1 düz olarak örüyoruz.

Örgü kazak kaç ilmek?

Bir kazak örmeyi düşünüyorsunuz ve arka parçanın ölçüsü de 60 cm olacak. Altmış&#;ı dokuza bölüp çıkan sayıyı onbir ile çarpıyoruz. Yani ilmek atarak başlayabilirsiniz. Başka bir şekilde anlatmak gerekirse, cm başına düşen ilmek sayısını da ölçebilirsiniz. 10 ilmek atıp biraz örün.

Kadife ip kaç numara şişle örülür?

5 adet kadife ip kullanılmış×90 ebatlarında. ilmek,5 no şiş,4 ters -4düz (kesme şeker modeli.)

Kadife ipten yelek kaç ilmek başlanır?

1) 35 ilmek başlanır.

Erkek hırkası kaç ilmek başlanır?

Kollar. 1) 54 ilmek başlanır. 2) 3 sıra boyunca, 1 ters, 1 düz lastik örülür. 3) 4.sırada ikili pirinç örgüye başlanır.

Erkek süveteri kaç ilmek başlanır?

ÖN: nolu iplikle 80 ilmek başlanır. 7 cm 1+1 lastik örülür ve nolu iplikle düz örgüye geçilir.

XL beden erkek hırka kaç ilmek başlanır?

İtalyan Reglan Kollu Büyük Adam Örgü Ceketi için arka başlamasına ilmek başlayabilirsiniz. ilmeği 11 sıra lastik ördükten sonra bedeni düz örgü ile devam edeceksiniz.

Rüyada yün kazak görmek

Rüyada yün kazak görmek masabaşı bir işe girileceğine, sorunların gelen kazançla birlikte sona ereceğine, bir sebeple işlerini daha kontrollü ve getireceği ve götüreceği şeyleri hesaplayarak gerçekleştireceğine, kolay yoldan gelir elde edeceğine, alacağı güzel haberler sayesinde adeta mutluluktan havalara uçacağına, yaşadıklarının kendisini çok mutsuz edeceğine ve strese girmesine neden olacağına rivayet etmektedir.

Rüyada yün kazak gördüyseniz

  • Maddi konularda alışılmışın dışında davranışlar içinde olacaksınız.
  • Ufak şeylerin sizi rahatsız etmesine izin vermemeli, hayatı biraz daha hafife almalısınız.

Rüya tabir edenlere göre rüyada yün kazak yıkamak yaşanan bir sağlık sorununun şifa bulacağına, kendisini kötü hissetmesine neden olan ı durumlardan kurtulacağına, hayırlı işlere girileceğine delalet ettiği söylenir.

Rüya yorumcularına göre rüyada yün kazak giymek Allah tarafından kendine bahşedilen yüce duygular ve kudret sayesinde de her gün şükredeceğine, çok hayırlı ve kazançlı işlere gireceğine, zarar getirecek bir yoldan dönmeye, gireceği bir işte kendisini çok iyi yerlere getirecek çalışmalar gerçekleştireceğine, elinde bulunan çalışmaların sıkıntılı bir duruma geleceğine alamet eder.

Rüyada kırmızı yün kazak görülmesi rızkından ve gelirinden olacağına, zenginleşeceğine ama karakterinden asla ödün vermeyeceğine, emeklerinin karşılığını bulacağına inanılır.

Rüya tabir edenlere göre rüyada yün kazak örmek karşılaşılan kötü olaylardan ötürü istenmeyen durumlara düşüleceğine, kişinin ailesinden kendisine miras kalan yerleri veya mülkleri sorunsuz bir şekilde alacağına ve değerlendireceğine, bir konu hakkında süren endişeli bekleyişin son bulacağına alamettir.

Rüyada siyah yün kazak görmek hep içinde şüphelerin ve sıkıntıların kalacağına, oldukça büyük başarılara, hastalıkların en kısa zamanda şifa bulacağına, onların kıymetini bileceğine, işlerin zarar getirecek bir hal alacağına, bugüne kadar hiç mutlu olmadığı kadar mutlu olacağına delalet ettiğine inanılır.

Rüyada mavi yün kazak görüldüyse yapılan hataların tekrarlanmaması için bazı kişilerin fikirlerine başvurulacağına ve en hayırlı yolun seçileceğine, zor durumda bırakacağına, sonuçtan memnun kalacağına, yeni bir iş almaya ya da girişimde bulunulacağına, iyi hissedeceğine ve gönül hoşluğu yakalayacağına inanılmaktadır.

Rüyada beyaz yün kazak görülmesi her işinde iyilikle karşılaşacağına, iş hayatına yeni bir fikirle tekrar girileceğine, aydınlık geçen bir dönemin sıkıntıyla sona ereceğine, kazandığı parayı kendisine bir yuva kurmak için harcayacağına, büyük bir hassasiyetle kurulmuş olan ilişkilerin açmaza gireceğine, iyi mevkilere layık olduğunu göstererek hak ettiği terfiyi de en kısa zamanda alacağına inanılır.

Rüyada yün kazak sökmek etrafındaki bazı insanlar tarafından ihanete uğrayacağına, kafasındaki sorunları çözeceğine, hiçkimsenin bu duruma müdahale edemeyeceğine ve araya girmeye çalışan aile büyüklerinin de kalbinin kırılacağına, hayatını çok daha iyi bir hale getireceğine, hayatına bolluk ve bereket geleceğine işaret ettiğine inanılır.

Rüyada pembe yün kazak görülmesi zorluklarla geçen bir dönemin biteceğine, sıkıntıların ve sorunların sona ereceğine, hiç beklemediği bir anda çok büyük miktarda bir paranın eline geçeceğine ve bu parayı hayır getirecek işler için kullanacağına, gün geçtikçe hayat içerisinde çok daha zor durumlar ile karşılaşacağına, kendisine uygun bir kısmet bulup en kısa zaman içinde dünyaevine gireceğine rivayet eder.

Rüyada sarı yün kazak görülmesi özellikle iş konusunda büyük paralar kazandıracak girişimlerde bulunulacağına, kayıplarını yerine koyması için uzun zamanlar geçeceğine, deyim yerindeyse kendisini yeniden yaratacağına, uzun zamandan beri içinde bulunduğu parasal krizden alacağı destek sayesinde çok kısa bir zaman içinde kurtulacağına, içini kemiren kuşkuları alt edeceğine, malının mülkünün ve parasının azalmayacağına yorulur.

Rüyada yün kazak alındığında istenen şeylerin gittikçe daha büyük zarar vereceğine ve işlerin içinden çıkılmaz bir hal alacağına, ancak çok büyük bir sabır göstererek ve azmederek bu durumda kendi başının çaresine bakacağına ve kısa zaman içinde sorunun üstesinden geleceğine, işlerini düzeltmek için çok büyük adımlar atacağına ancak ne yaparsa yapsın yine sıkıntılı durumlara düşeceğine yorumlanır.

Yumak yumak y&#;n almanın tam zamanı

Güncelleme Tarihi:

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Zeynep KAZAK

Oluşturulma Tarihi: Kasım 07,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Havalar artık soğumaya başladı. Kışlık kazak, bere, atkı örmenin zamanıdır. Tabii eğer elinizden geliyorsa. Boş zamanlarda örgü örmek son yılların popüler hobilerinden. Bu yıl mağaza vitrinlerinde de el örmesi kazak ve hırkalar var.

Satın almak yerine kendiniz de örebilirsiniz. Birbirinden renkli yünlerin merkezi ise İstanbul Mahmutpaşa'daki Kürkçü Han. En ucuz ve en son model yünleri burada buluyorsunuz. Buradan aldığınız yünlerle bir kazak en fazla 15 milyona mal oluyor. Tezgahlar turuncu, pembe, mavi, yeşil yün yumaklarıyla dolu. Bu kış fosforlu renkler ve saçaklı yünler çok moda.

Mahmutpaşa'daki Kürkçü Han, İstanbul'un yün merkezi. Yün ve ipliğin bin bir çeşidini, en ucuz fiyata burada bulabilirsiniz. Han, Mahmutpaşa Yokuşu'ndan çıkarken 50 metre yukarıda solda. Bütün mağaza ve atölyeler toptan yün ihtiyacını buradan karşılıyor ama perakende satış da yapılıyor. Han iki katlı. İlk katı avluya açılıyor. Girer girmez rengarenk yünlerin arasında kendinizi kaybedebilirsiniz. Kazak, hırka, eldiven, bere, şal, atkı aklınıza ne gelirse örebileceğiniz kadar yün çeşidi var.

Elbette her şeyin ayrı bir yünü ve şişi var. Bir yumak yün gram ağırlıkta oluyor. İster yumak olarak alın, ister kiloyla. Buranın en güzel tarafı ise her çeşit yünden fazlaca bulunabilmesi. Yani ördüğünüz kazak yün bitip de yarıda kalırsa, sakın dert etmeyin. Gelip aynı yünden kolayca edinebilirsiniz. Ya da elinizde fazla yün mü kaldı? Kalan yünü geri verip başka bir yünle değiştirebiliyorsunuz.

Kazak için gram yün altı numara şiş alın

Mağaza vitrinlerden de anlaşılacağı gibi bu sene göz alıcı, fosforlu renkler çok moda. Kürkçü Han da modayı takip ediyor. Tezgahlar turuncu, pembe, mavi, yeşil renklerde yünle dolu. Geçen senenin modası olan renk geçişli yünler de yine bu sene tercih ediliyor.

Tüm yün çeşitlerine bir isim verilmiş. Ancak bu kışın en moda yününün ismini tam olarak bir türlü öğrenemedik. Bu türün üzerinde saçak saçak tüyler var. Örüldüğü zaman kabarık bir görünüm sergiliyor. Fakat her dükkanda başka bir isimle satılıyor. Kimisi saçak, kimisi yumoş, kimisi de sakal yünü diyor. Kilosu bin ile 1 milyon lira arasında değişiyor. Kazak örmek için gram yün yetiyor ve 6 numara şişle örülüyor. Kürkçü Han'da sadece yün ve ip değil, örmek için her türlü şiş ve tığ da bulabilirsiniz.

Geçen sene çok moda olan, kalın makarna yünler soğuklar için gayet uygun. Oldukça sıcak tutan bu yünlerden genelde kazak, hırka ve atkı yapılıyor. Makarna yünler için 7 veya 8 numara şiş kullanılıyor. Tabii sizin tercihinize kalmış. Örgünün çok sık ya da çok bol görünmesini istiyorsanız 6 veya 9 numara şiş de kullanabilirsiniz. Makarnaların kilosu 10 ile 15 milyon lira arasında değişiyor. Yetişkinler için ortalama boyutta bir kazak gramdan çıkıyor. Daha ince olan kazaklık yünlerin kilosu 10 milyon, 5 ya da 6 numara şiş kullanılıyor. Bu yünlerle daha çok mevsimlik kazaklar örülüyor.

Tiftik yünler de kış için çok uygun. Kendinden renk geçişli ve düz olmak üzere her çeşidi var. Kilosu 15 ile 35 milyon arasında değişiyor. Bir kazak gr'dan çıkıyor ve 5 ya da 6 numara şiş kullanılıyor. Baharlık veya yazlık kullanıma uygun merserize yünlerin kilosu bin lira. Kazak için gram yün ve 5 ya da 6 numara şiş gerekiyor.

Abiye yünler bile var

Yünün de abiyesi olur mu demeyin, Kürkçü Han'da var. Bunlar yaldızlı, işlemeli, boncuklu ve parlak ipliklerden oluşuyor. Gece dışarı çıkarken şık bir görünüm sağlıyor. Fiyatları diğerlerinden biraz daha pahalı. Yaldızlı yünler milyon, boncuklu olanlar milyon liraya satılıyor. Bu tip yünlerle 4 ya da 5 numara şiş kullanılıyor.

Son zamanlarda en çok kullanılan aksesuvar şal. Eğer şalı da kendiniz örmek isterseniz gece ve günlük kullanım için değişik yünler var. Günlük kullanım için makarna, merserize, ince bukletli, ponpon gibi yünler daha uygun. Fantezi, kelebek, varyok, floş yünleri ise daha çok gece kullanımı için. Eğer şalınızı hazır örülmüş olarak almak isterseniz fiyatları 8 ile 30 milyon arasında değişiyor. Kendiniz örmeyi tercih ederseniz kilosu 15 ile 35 milyon arasında. Bir şal kullanılan yüne göre gr.'dan çıkıyor. Örgü şekline göre isterseniz şişle, isterseniz tığla yapabilirsiniz.

Örgü iğneleri ile bir kazak örmek için hangi iplik daha iyidir. Örgü için iplikler nasıl seçilir

Modern mağazalar (ve özellikle çevrimiçi mağazalar), dikişçi kadınlara çok çeşitli iplikler sunar. İplik aslında güzel işlerimizi ördüğümüz iplerdir. "İplik" kelimesi, lifleri bitmiş bir ipliğe bükmek için "spin" kelimesinden gelir. Büyükannelerimiz tam da bunu yaptı. Peki ya büyükanneler? Kayınvalidem hala köpeğinin yününden güzelce örüyor ve dünyanın en sıcak çoraplarını yapıyor :).
Bugün sitede size en uygun ipliği nasıl seçeceğinizi anlatmak istiyorum, böylece ne örgü yaparken ne de bitmiş bir ürün giyerken hayal kırıklığına uğramanıza gerek kalmaz.

Adım 1. Bir ürün seçin.

Muhtemelen bu tavsiyeye şaşıracaksınız, ancak mağazada çok güzel bir top gördükten sonra iplik satın alan ve sonra nereye uyarlayacağını bilemeyen birçok iğne kadınıyla tanıştım.Dükkâna gelmeyi unutmayın. zaten ne zaman giyeceğiniz (kışın mı yoksa yazın mı) örmek istediğiniz, günlük mü yoksa şık mı olacağı ve yaklaşık boyutları hakkında (örneğin mini veya maksi bir etek mi) net fikirler var. Ürününüzün bir deseni olacak mı? Kabartmalı mı yoksa ajurlu mu? İplik miktarı buna bağlı olacaktır.

Bir dergiden veya internetten bir ürün seçtiyseniz, neredeyse her zaman ne tür bir ipliğe ihtiyaç duyulduğunu, parametrelerini gösterir: kompozisyon, g iplik başına iplik uzunluğu, Gerekli miktar gram, renk. Aynı verileri iplik etiketinde de göreceksiniz. Tam olarak belirtilen ipliği kullanırsanız, bu seçiminizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır, ancak bu tür iplikler size uymuyorsa, doğru olanları bulamadıysanız veya sadece bir dergiden olmayan bir ürün seçtiyseniz, daha ileri gidelim.

Adım 2. İpliğin yapısı.

Sıradan (pürüzsüz) ipliğe ek olarak, iğne kadınları için modern mağazalar, çok çeşitli “egzotik” iplikler sunar: havlı, krep ve buklet(çeşitli contalarla), çimen(uzun ipliklerle), kaset ve şönil(şeritlerden ve kumaş şeritlerinden), fitil(çok kalın iplik). Bu tür iplikler hakkında çok konuşabilirsiniz, ancak her birinin kendi örgü özelliklerine ve tabii ki bitmiş ürünün cinsine sahip olduğunu unutmamalısınız; topun içinde çok güzel bile olsa ürüne tam oturmayabilir.

Adım 3. İpliği bükün.

İpliğin bükülmesine dikkat ettiğinizden emin olun. Sıkı olabilir veya olmayabilir. Bitmiş iplik, halihazırda 2 veya 3 bitmiş olandan bükülebilir. İplik çok fazla bükülürse, örgü için kullanılması tavsiye edilmez - ürün deforme olabilir. Ancak yine de, özellikle yeni başlayan zanaatkarlar için gevşek bükülmüş iplik kullanmalarını tavsiye etmem, çünkü örerken ipliğin parçaları birbirinden ayrılabilir. Örneğin, örgü yaparken ve dekorasyonda kullandığım yeşil ipliği ele alalım. O çok güzel, ama ipliklerin “kaybolmadığından” emin olarak yavaşça örmem gerekiyordu.
Örme için çok uygundur ve bitmiş ürün için iyidir, iplik gerildiğinde “yay” gibi göründüğünde, ürün yıkandıktan sonra bile şeklini iyi koruyacaktır.

Adım 4. Kompozisyon.

Tüm iplik bileşimi doğal ve sentetik olarak ayrılmıştır. Ve doğal, sırayla, bitki ve hayvansal kökene ayrılır. Doğal hayvan ipliği: yün, Angora, tiftik, deve, ipek, kaşmir. Bitki kökeni: pamuk, keten, viskon.

Ayrıca çok sayıda sentetik iplik var: polyester, kapron, akrilik.
Bu iplik türlerinin her biri farklı özellikler, farklı koşullarörme, çorap, yıkama. Onlar hakkında ayrıntılı olarak konuşmayacağım, ilgilenenler için internette bulacaklar.Şimdi, esas olarak, her iki malzemenin özelliklerini kazanan karışık iplik bulunur (örneğin, iplik %50 akrilik, %50 yün) , sıradan yün kadar dikenli değil, sıcak ve akrilik kadar güçlü).

Adım 5: Renk.

Sıradan tek renkli ipliğe ek olarak, çok renkli ipliklerden oluşan büyük bir seçim şimdi satışta - melanj(farklı renklerde iki ip bükünce böyle bir ipi kendiniz yapabilirsiniz!), iplik segment boyama(örneğin, iplik beyaz, beyaz olduğunda, o zaman, ayy! - pembe, pembe, pembe, sonra tekrar beyaz. Büyük ürünlerde, bu tür iplikler çok ilginç görünüyor) ve hatta ikisi birlikte (fotoğraftaki pembe iplik) . Bu tür (ve herhangi bir) renkli ipliği kullanarak, rengini dayanıklılık açısından kontrol edin - ipliği ıslatın ve beyaz bir bezle ütüleyin - iz var - iplik kullanmamak daha iyidir.


Ve son olarak, biraz mizah. Orijinal iplik paketleme fikri hakkında ne düşünüyorsunuz? Bence harika!

Eh, bu muhtemelen benim tavsiyemin sonu! Umarım işinize yararlar ve yakında çalışmaya devam edeceğfunduszeue.info şey söylemediysem veya sorularım varsa yorumlara bekliyorum! Seçimde iyi şanslar!

Yeni başlayanlar için iğne işi malzemelerinin çeşitliliğini anlamak zordur. Neyden yapıldıkları ve ambalaj üzerinde nasıl etiketlendiği hakkında, Biz konuşacağız bu malzemede.

Etiketi inceliyoruz

Tığ işi, örgü veya daktilo için iplik satın alırken, ipliğin “kapağına” dikkat edin. Orada yazılanlar çok şey anlatacak:

  1. Birleştirmek. Bu paragraf ipliğin neyden yapıldığını gösterir. Her türün kendi etiketi vardır.
  2. Ağırlık ve uzunluk. Bu veriler, kaç çile ipliğe ihtiyacınız olduğunu hesaplamanıza yardımcı olacaktır. Örneğin, normal bir süveter, metre iplik uzunluğuna sahip 50 g ağırlığında 10 top alır. Daha az kalın ve ağır lifler ve daha hafif olanlar gerekli olacaktır.
  3. Renk ve seri numarası. Bu veriler, iplik miktarını yanlış hesaplarsanız yardımcı olacaktır. Aynı seriden ek çile satın almak daha iyidir, aksi takdirde ipliklerin tonları farklı olacaktır. Ve bozulacak dış görünüşÜrün:% s.
  4. Tığ işi ve örgü iğneleri. Üreticiler genellikle örgü aletinin boyutunu belirtir.

Bazı durumlarda etiket, tercih edilen örgü yoğunluğunun yanı sıra iplik bakım talimatlarını da sağlar.

Bobinler veya çileler?

Örgü ipleri satılır farklı varyasyonlar. Ve her türün kendi avantajları vardır. Bobinlerdeki iplik, ürünlerin ek düğümler olmadan yaratılmasından dolayı uygundur. Ve iğne kadınları onları “saklamanın” ne kadar zor olduğunu bilir. Bu ipler işlenir özel formülasyonlar kumaşın yuvarlanmasını engeller. Makine örgüsü için tercih edilmesi önerilir.

Ancak bobinlerdeki ipliğin önemli bir dezavantajı vardır. Büyük miktarlarda satılır, bir kazak veya hırka oluşturmak için satın alınması tavsiye edilmez. Ek olarak, işten önce iplikleri toplara geri sarmanız gerekecektir. Sonuçta, bir bobinden örmek elverişsizdir. Bu nedenle, bir iplikten birkaç ürün oluşturmayı planlamıyorsanız, o zaman çile satın alın.

hayvanlar ne verir

Evcil ve vahşi hayvanların yünü, uzun zamandır giysilerin dikildiği veya örüldüğü ipliklerin yapımında kullanılmıştır. Ayrıca, bu tür lifler pahalıdır. "Sıcaklık" açısından onlarla çok az şey karşılaştırılabilir. Hayvansal kaynaklı örgü için iplik çeşitleri:

  1. Yün (WO, Lana).
  2. Merinos yünü (WV, Extrafine).
  3. Tiftik (WM, Tiftik).
  4. Deve yünü (WK, Cammello, Camel).
  5. Alpaka (WP, Alpaka).
  6. Kaşmir (WS, Keşmir).
  7. Angora. (WA, Ankara, Karin).

İplik işaretleri parantez içindedir. Bu tür ipliklerin her biri özel ilgiyi hak ediyor.

Yün

Bu doğal malzeme koyun yününden yapılmıştır. Bu tür lifler ısıyı mükemmel şekilde tutar, havanın geçmesine izin verir ve nemi tutar. Bazıları "dikenli" bulsa da, yün dokunuşa hoş gelir. Kazaklar, sıcak tutan elbiseler, eşarplar ve şapkalar elyaftan yapılır.

Merinos yünü

Bu hassas iplik, bir Merinos koyununun cidagolarından çıkarılır. Lifler, olağandışı yumuşaklıkları için değerlenir. Yün ısıyı çok iyi tutar. Elyafın esnekliği nedeniyle, ondan sıkı oturan şeyler yaratılır. Ayrıca merinos yünü ürünleri elbette özel bir mod ile korkmadan makinede yıkanabilir. Ancak şekillerini kaybetmezler. İyi örgü ipliklerinin tek dezavantajı yüksek fiyattır.

Tiftik

İplik keçi kılından elde edilir. Lifler sıcak, kabarık ama kısa ömürlüdür. Ayrıca kalınlıkları tek tip değildir. Bu nedenle, satışta% tiftik nadiren bulunur, daha sık olarak doğal ve sentetik liflerle “seyreltilir”. Bu ipler ince iğnelerle örülmeye uygundur. Tiftik, ajur şallar ve stollar oluşturmak için idealdir.

Alpaka

İplik, özel bir lama çeşidinin yününden elde edilir. Bu ipler örgü ve tığ işi için uygundur. Hafifliği, yumuşaklığı ve sayısız yıkamadan sonra kaybolmayan ipeksi parlaklığı ile değerlidir. Alpaka ürünleri sıcak tutar ve dayanıklıdır. Kırışmazlar veya kırışmazlar. Ayrıca, asla makaraları yoktur. Diğer bir avantajı ise alpaka'nın alerjiye neden olmamasıdır. Dış giyim ağırlıklı olarak yün yalıtımlı hırkalar, kabanlar, geniş eşarplardan örülür.

Kaşmir

Malzeme bir keçinin astarından yapılmıştır. Bunlar elle ve daktiloda örmek için güzel ve sıcak ipliklerdir. En pahalı olmaları ve "kraliyet ipliği" olarak adlandırılmaları şaşırtıcı değildir. Yumuşak dokunuşlu lifler, kazak, eşarp ve snoods örmek için uygundur. Kusurlar - yüksek fiyat ve bakım ihtiyacı. Kaşmir eşyaların yıkanması önerilmez, sadece kuru temizlemeye izin verilir.

Angora

Malzeme Ankara tavşanlarının yünlerinden elde edilir. Saf haliyle, angora pratik olarak kullanılmaz, çünkü iplikler esnek değildir. Bu nedenle, onlara sıradan yün veya akrilik eklenir. İplikler örgü için uygundur, tığ işi zordur. İplik, hafifliği, hassaslığı ve karakteristik "gür" havıyla değerlidir.

Angora'nın bir dezavantajı var - zamanla ürünler yıpranıyor. Üzerinde "lekeler" var. Ayrıca yıkanamazlar, sadece izin verilir mekanik temizlik. Ama şu anda uygun bakım bu tavşan astarından çıkan şeyler bir yıldan fazla sürecek.

deve yünü

Deve tüyü iplikler % doğal ve çevre dostudur. İşlenmezler ve neredeyse hiç lekelenmezler. Bu gerekli değildir, çünkü yünün güzel bir kahverengi renk. Hem açık, bej tonlar hem de koyu, neredeyse siyah tonlar var.

Genç develerin tüyleri dokunulduğunda yumuşak ve narindir. Sert "dikenli" bir iplikle karşılaşırsanız, o zaman eski hayvanların yünlerinden yapılmıştır. Malzemenin birçok avantajı vardır. Ürünler son derece sıcak ve dayanıklıdır. Yuvarlanmazlar veya şekillerini kaybetmezler. Buna ek olarak, kabartmak Tıbbi özellikler. Tek bir dezavantaj var - deve tüyünün yüksek maliyeti. Ancak fiyat şaşırtıcı değil, çünkü sadece elle yaratılıyor.

"Bitki" ipliği

Bitkiden elde edilen iplik daha ucuzdur. Aynı zamanda, oldukça dayanıklı, aşınmaya dayanıklı ve dokunuşa hoş. Bitkisel kökenli örme iplik çeşitleri:

  1. Pamuk (Co, Coton, Cotton).
  2. Kenevir lifi (CA, Canapa, Kenevir).
  3. keten ipliği(Li, Lino, Keten).
  4. İpek (SE, Seta, İpek).
  5. Isırgan lifi.
  6. Bambu lifi (Bambu suni ipek).

Bu türlerin her birine daha ayrıntılı olarak bakalım.

Pamuk

Örme iplikleri, pamuk tohumlarının yakınında büyüyen hava kütlesinden elde edilir. Bu en yaygın ve popüler malzemedir. Bu "iris" lifinin tipik bir temsilcisi, yeni başlayan iğne kadınlarının öğrendiği örgü iplikleridir.

İpliğin birçok faydası vardır. Lifler higroskopiktir, mükemmel nefes alabilir ve nemi tutar. Dayanıklıdırlar, iyi yıkanırlar, onlardan yapılan ürünler onlarca yıl dayanır. Ancak fiberin dezavantajları da vardır. Işıkta yıpranır, kırışır ve rengini kaybeder. İpliğin merserizasyonu bunu düzeltmeye yardımcı olur. Bu işlem pahalıdır, bundan sonra malzemenin fiyatı artar.

"İris" - örgü ipleri daha fazla tığ işiörgü iğnelerinden daha. Hafif yazlık elbiseler, üstler, çocuk eşyaları ve hatta mayolar oluşturmak için uygundurlar. Ayrıca ev eşyalarının, çantaların ve örtülerin örülmesinde kullanılırlar.

kenevir lifi

Bu ucuz örgü ipliği, % çevre dostu olmasına rağmen çok popüler değildir. saf ürün. Sonuçta, kenevir yetiştirirken, pamuk tarlalarını işlemek için kullanılan pestisitler kullanılmaz. Ancak bitkinin iplikleri zamanla biraz yumuşamalarına rağmen serttir. Malzemenin avantajları mukavemet, dayanıklılık, aşınma direncidir. Bu nedenle, kenevir ipliği oluşturmak için idealdir. alışveriş çantaları ve peçeteler.

Keten

Bu doğal malzeme tuvalde düzgün durur, dökülmez, şeklini korur ve uzun süre giyilir. Elyaf yumuşak, pürüzsüz ve dokunuşa hoş. Yazlık şeyleri örmek için hangi ipliklerin gerekli olduğunu bilmiyor musunuz? Cevap açık - keten.

Lif nemi mükemmel şekilde tutar ve havanın geçmesine izin verir. Ek olarak, malzeme ultraviyole radyasyonu %95 geciktirirken, diğer iplikler görevle % oranında başa çıkıyor. Keten fantezi desenlerde muhteşem görünüyor. Ancak ondan jartiyer veya çorap örgüsü de temiz ve çekici görünüyor.

İpek

Malzeme ipekböceği tırtılının kozasından çıkarılır. İpek çok pahalı bir ipliktir çünkü üretim süreci zahmetli ve hassastır. Malzemeden ürünler gerçekten özeldir. düğün örmek için kullanılır ve gece elbiseleri. Ancak önemli bir dezavantajları var - yüksek fiyat. Ürünün maliyetini azaltmak için genellikle bu malzemeye başka doğal lifler eklenir.

bambu lifi

Bu malzeme % ekolojik saflık ve hipoalerjenite açısından değerlidir. Diğer liflerin aksine, bambu filamentleri doğal antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu nedenle ek kimyasal işleme ihtiyaç duymazlar. Ek olarak, lif pamuktan daha yumuşak ve daha hassastır. Ve dokunsal duyumlar kaşmir veya ipeğe benzer. Bu iplikler tığ işi için kullanılır. Havadar, hafif şallar ve pelerinler yaratırlar.

ısırgan otu iplikleri

Bu malzemenin üretimi zahmetli ve pahalıdır. Ve g iplik oluşturmak için 4,5 kg ısırgan otu gerekir. Bu nedenle, malzeme kendi başına kullanılmaz, diğer doğal liflere eğrilir. Sonuç olarak, tuval hafif, higroskopik ve dayanıklıdır.

karışık iplik

Örgü için her birinin dezavantajları vardır. Bu nedenle, üreticiler sıklıkla iplik türlerini birbirleriyle karıştırırlar. Sonuç, daha yumuşak, daha elastik veya daha ucuz liflerdir. Karışımlı iplik türleri:

  1. Yün ve pamuk. Bu malzemeye yarı yün de denir. Liflerin kombinasyonu sayesinde kanvas pürüzsüz, nefes alabilir ve sıcaktır. Ek olarak, pamuk yünün aşırı "dikenliliğini" giderir, bu nedenle iplikten yapılmış ürünler hassas ciltli ve küçük çocukları olan kişiler için uygundur. Yün karışımı yıkandığında esnemez, şeklini uzun süre korur. Nadiren makaralar oluşturur. Malzemenin dezavantajı, yün ve pamuğun boyayı farklı şekilde emmesidir. Sonuç olarak, tuval olabilir tek tip olmayan renk.
  2. Yapay ve benzeri ipliklerin bir karışımı, doğal malzemelerin nefes alabilirliğini, sıcaklığını ve higroskopikliğini korurken, sentetik elyafların gücünü ve elastikiyetini kazanır. Kumaş yıkandıktan sonra oturmaz ve deforme olmaz. Boya yıkanmaz ve güneşten solmaz. Karışımlı iplikten üretilen ürünler uzun süre dayanır orijinal görünüm. Ayrıca, malzemenin uygun bir fiyatı vardır.
  3. Sentetik karışım. İplik oluşturmak için suni kumaşların bir karışımı kullanılır. farklı dokular. Bu ucuz örgü ipliği çekici görünüyor. Ancak bu tür malzeme ısıyı tutamaz. Bu nedenle, hafif veya yarı sezon ürünleri oluşturmak için kullanılır.

sentetik iplik

Modern teknolojiler iplik oluşturmanıza izin verir çeşitli malzemeler. Bu tür lifler daha ucuzdur, güzelliği ve kalitesi doğal ipliğe göre daha düşük değildir. Örme için sentetik iplik türleri:

  1. Mikrofiber (Mikro Fiber). Malzeme, dokunuşa hoş, yumuşak ve kadifemsi dokuma ve iplik oluşturulmasında kullanılır. Genellikle ipliklerin elastikiyetini ve mukavemetini arttırmak için doğal liflere eklenir.
  2. Akrilik (PA, Akrilik). Bu malzeme etilenden çıkarılır. Bir çok avantajı var. Akrilik iplikler, güçlü ve dayanıklı iken ucuzdur. Ayrıca iplik, doğal malzemelerden elde edilmesi zor olan inanılmaz tonlarda kolayca boyanır. Bu nedenle çocuk oyuncakları veya çizimli ürünler oluşturmak için kullanılır. Akrilik örgü ipliklerinin dezavantajı, elektriği depolayabilmeleridir.
  3. Metalik (Ben, Metal). Parlak iplikler (Lurex) bu şekilde iplik değildir. Ancak bu lifler, onlara şenlikli bir parlaklık vermek için diğer malzemelere eklenir.
  4. Naylon (NY, Naylon, Polyamid). Dayanıklı ve aynı zaman kolaydır Fiber genellikle diğer malzemeleri güçlendirmek için kullanılır. İplik çok elastiktir, bu nedenle örülür triko.
  5. Polipropilen. El bezi örmek için bu ipleri kullanın, plaj çantaları, Aksesuarlar. Malzeme dayanıklıdır, şeklini iyi tutar ve ucuzdur.

Yapay ucuz örgü iplikleri, yeni başlayan bir dikişçi için en iyi seçim olacaktır. Dayanıklıdırlar, aşınmaya dayanıklıdırlar, şeklini korurlar ve çok sayıda yıkamadan sonra renklerini kaybetmezler.

Örgü için olağandışı iplik türleri

Farklı dokulara sahip lifler, ürünlere benzersiz ve tamamen ayrıcalıklı bir görünüm kazandırır. Çok iplik yapacak oluşturmak isteyen deneyimli iğne kadınları ve yeni başlayanlar için orijinal ürünler.

şönil

İplik pamuk ve akrilik karışımından yapılmıştır. Malzemeden elde edilen ürünler hacimli, dokunuşa kadifemsi ve kadife bir dokuya sahiptir. İplikler basit bir çorap kalıbı ile örülmeye uygundur. Şönilden dantel veya örgü yapılamaz, çünkü ipliğin dokusundan dolayı detayların görülmesi zordur. Fiber ürünler tüylenme yapmaz, ancak dış giyim altına giyilmemelidir. Aksi takdirde, iplik yıpranacak ve zamanla “kel noktalar” ortaya çıkacaktır. Olağandışı yumuşaklık nedeniyle, iplikler çocuk eşyalarını ve oyuncaklarını örmek için uygundur.

hav ipliği

Malzeme, ipliğin bükülmesiyle elde edilir. farklı şekiller. Genellikle, ipliğin bileşimine uzun tüylü lifler eklenir, bu da kumaşın suni kürk ve aşağı gibi görünmesini sağlar. Bu tür iplikler, ürünlerin tek tek parçalarını süslemek için atkılar, şapkalar örmek için kullanılır.

Bükülmüş iplik

Böyle bir lif, birkaç bükülmüş iplikten ve çeşitli renklerde oluşur. Tel sayısı: 2'den 6'ya kadar İplikler sırayla farklı tonlarda boyanır. Sonuç olarak, tuval, karakteristik “dalgalar” ile renkli hale gelir. Bu kombinasyon nedeniyle malzemeye ekose iplik de denir. Normal bir çorap deseninin yanı sıra süslü dantel, örgüler örmek için iyidir. İplerden yapılan ürünler güçlü, dayanıklıdır ve çok iyi yıkanır.

örme bant

İplik, düz ince bir kord şeklinde oluşturulur. Bu malzemenin üretim süreci karmaşıktır ve bu nedenle elyafın maliyeti oldukça yüksektir. Ancak maliyetler buna değer, çünkü her şey orijinal ve çekici. farklı açılarda ilmeklere oturması için. Bu nedenle, ürünler düzensiz bir parlaklık kazanır. Ek olarak, iplik kumaşa “yan” olarak örülürse, yüzey tümseklerle ortaya çıkacaktır.

Buket ipliği

İplikler, üzerlerinde küçük topların oluşması nedeniyle özel bir şekilde oluşturulur. Birbirlerinden farklı veya eşit mesafelerde bulunurlar. Örgü yaparken "bukleler" öne çıkar. Sonuç olarak, tuval ilginç bir doku ve aldatıcı bir yoğunluk kazanır. Bukleler, en basit çoraplarda bile muhteşem göründükleri için yeni başlayanlar için mükemmel bir seçim olacaktır. Ancak ipliklerden karmaşık desenler yapılamaz, çünkü tuvalin dokusu nedeniyle ayrıntılar görünmeyecektir. İpliğin kalınlığına bağlı olarak yazlık veya kalın giysiler örmek için uygundur.

tüvit iplik

Bu, çok renkli lekelerin bulunduğu monofonik bir elyaftır. Malzemenin bileşimi doğal yün içerir, ancak bazen buna pamuk veya hatta sentetik iplikler eklenir. Kural olarak, doğal renklerde boyanır: beyaz, gri veya siyah. Ancak çeşitli tonlarda çileler var. ve daha parlak sıradışı renk malzeme, içerdiği daha fazla yapay lif.

İpliğin avantajları, mukavemet, higroskopiklik ve ısıyı tutma yeteneğidir. İnanılmaz güzel kazaklar, etekler, eşarplar, hırkalar ve paltolar yapıyorlar. Malzeme eksikliği hafif bir "dikenlik". Ancak bu özellik yünlü kumaşlar için tipiktir.

toplu iş parçacığı

BT sentetik elyaf, kural olarak, bir ilavede gerçekleştirilir. Tuvalin hafif, havadar ve hacimli olduğu ortaya çıkıyor. Aynı zamanda, ürünler iyi buruşur ve hızlı bir şekilde geri döner. eski form. Malzeme kalın örgü iğneleri veya bir kanca üzerine örmek için kullanılır.

Yakın zamana kadar hacimli ipliklerden yapılan kabanlar ve eşarplar modaydı. Şimdi onlara olan talep azaldı. Ancak bu tür tekstilden yapılan ev aksesuarları alakalı kaldı. Dantel serpiştirilmiş çok bileşenli örgü ve örgü desenlerinde muhteşem görünüyor.

karışımlı iplik

Malzemenin bileşimi, birkaç tür doğal elyaf ve bir sentetik iplik içerir. Bu kombinasyon sayesinde kanvas higroskopik, sıcak ve nefes alabilir. Yapay elyaf ona güç ve esneklik verir.

Karışık keten ürünler şekle iyi oturur, zarif ve temiz görünür. sentetik iplik doğal liflerde bulunur. Bu nedenle, harmanlanmış iplik ürünleri tüm olumlu özellikler doğal, pahalı malzemeler. Aynı zamanda daha iyi görünürler, şekillerini daha uzun süre korurlar ve daha ucuzdurlar.

orijinal fikirler

Örgü kıyafet, aksesuar ve ev eşyalarının geleneksel görünümünü kırmak ister misiniz? Kullanmak olağandışı malzemeler. Sonuçta, elinde deneyimli iğne kadın kullanılmış torbalar bile orijinal iplere dönüştürülür. Ne örülebilir:

  • Kumaş şeritleri. Bu tür "ipler" geleneksel olarak kilim örmek için kullanılır. Ancak malzeme için başka bir kullanım düşünebilirsiniz: bir kanepe veya bir tencere standı oluşturun. Ana şey fanteziyi bağlamaktır. Bir "kumaş ipliği" yapmak için kesin eski kıyafetler veya tekstilleri şeritler halinde dikin ve birlikte dikin. Çok zaman alacak, ancak sonuç buna değer.
  • Tel ipliği. Bu malzeme örgü için kullanılır takı veya boncuklu ev dekorasyonu. Mağazalar, her kalınlıkta ve çok çeşitli renklerde metalik iplikler satmaktadır. Bu nedenle kendi zevkinize göre kolayca orijinal bir kolye veya bileklik örebilirsiniz.
  • Kauçuk iplik. Bu malzeme "iplik jöle" olarak bilinir. Örgü aksesuarları, kemerler ve ev dekorasyonu için kullanılır. Bir "iplik" ile çalışmak kolay değildir. Sonuçta metal ve plastik örgü iğnelerine yapışıyor. Bu nedenle örerken aletlerin yağ ile yağlanması tavsiye edilir.

Genel olarak, örgü için birçok çeşit ve tipte iplik vardır. Ve her dikişçi, tadına bakmak için iplik alacak. Ana şey, malzemenin kalitesine dikkat etmektir. Sonuçta, ürünün güzelliği ve dayanıklılığı büyük ölçüde buna bağlıdır.

Doğru ipliği seçmek için ürün tipini, giyim koşullarını, üretim yöntemini, desenini ve rengini bilmeniz gerekir.

İlk aşamada yılın mevsimine göre iplik cinsini belirleyeceğiz. Sıcak havalarda doğal liflerden yapılmış şeyler giymek daha iyidir. Yaz üstleri için elbiseler, sundressler, pamuk ipliği, keten ve ipek uygundur.

Yün ve yarı yün - harika seçenek soğuk mevsim için. % akrilik, herhangi biri gibi sentetik malzeme, düşük hidro-higroskopiklikte farklılık gösterir. Havayı iyi iletmez, cildin "nefes almasını" önler ve hiç ısınmaz. Avantajı aşınma direncidir. Akrilikten sezon dışı kazaklar, etekler, hırkalar, eşarplar örebilirsiniz. Çanta, mayo ve ev dekorasyonu için iyi bir seçimdir. Suni elyaftan yapılmış dekoratif yastıklar, yatak örtüleri, örtüler, kilimler uzun süre dayanır. Santrifüjde döndürmeden 30º de yıkandıklarında dökülme ve deforme olmazlar.

Elbiseler, etekler ve pantolonlar için iplik hakkında birkaç söz. Alt kısım vücut en hareketli olanıdır. Sürekli yürüyoruz, oturuyoruz, eğiliyoruz. Bu yüzden trikoşeklini korumalıdır. Tığ işi için herhangi bir kompozisyonun ipliklerini kullanabilirsiniz. İğnelere örülen kumaş daha az yoğundur. Ve dikkatli bir iplik seçimi gerektirir. Kesinlikle % doğal malzemeden vazgeçmek gerekiyor. Yün veya pamuktan yapılmış bir etek, elbise hızla görünümünü kaybeder, gerilir, kıvrımlar halinde toplanır. Sonuç olarak, zaman ve emek harcanan istenen şey işe yaramaz hale gelecektir. Karışık iplik kullanmak daha iyidir. Doğal ve yapay liflerden oluşur. Oranları ve kombinasyonları farklı olabilir: %50 yün + %50 akrilik, %50 yün + %25 akrilik + %25 viskon, %50 pamuk + %50 viskon, %90 keten + %10 viskon.

Ürün için birkaç renk kullanmayı düşünüyorsanız, aynı kalınlıkta iplik seçilmelidir. Bu kural örgü ve tığ işi için eşit derecede önemlidir.

Aynı desen, malzemenin özelliklerine bağlı olarak farklı görünebilir. Örneğin, yoğun iplikten elde edilen bir örgü-pigtail daha anlamlıdır. İnce bir iplikten küçük ve kabartmalı değil.

İplik seçiminde renk önemli bir rol oynar. Siyah küçük elementleri "yer". Yüz ve yüz değişimine dayalı bir inci deseni veya başka bir desen için uygun değildir. ters döngüler.

Ajur en yaygın tığ işi modelidir. İplik ne kadar kalın olursa, elemanların ve boşlukların o kadar büyük olacağını hatırlamak önemlidir.

İplik için alışverişe gittiğinizde yanınıza bir desen alabilirsiniz. Küçük bir örnek ördükten sonra sonuç netleşecektir. Malzeme seçimine böylesine dikkatli bir yaklaşım sizi gereksiz maliyetlerden kurtaracaktır.

Dükkanda örgü ipleri iğne kadınları, şekerleme tezgahının önünde tatlı bir dişinkine benzer duygular yaşarlar.

Yüzlerce renk ve doku, onlarca bilinmeyen isim. Örgü ve tığ işi için iplik nasıl seçilir, ne örülür sıcak şapka ve yumuşak bir kazak? Ana sınıfta belirtilen tür satışta değilse, çile sayısıyla nasıl yanlış hesaplanmaz? Bu kılavuz satın almanıza yardımcı olacaktır kaliteli malzeme ve satıcıların ve üreticilerin bazı reklam hilelerinin sırlarını ortaya çıkaracak.

Farklı Uygulamalar İçin İplik Seçim Kriterleri

Örgü yapmayı planladığınız alet iplik seçimini etkiler mi - yoksa? Çoğu çeşit için bu önemli değil. etiketler gösterir optimal boyut ve aynı anda kanca ve örgü iğneleri. Bununla birlikte, istisnalar vardır: en ince “Kar Tanesi” örgü iğneleri için kesinlikle uygun değildir ve kalın bir pamuklu üst tığ işi yaparsanız, çok pürüzlü çıkacaktır.

Kalınlık ne kadar önemli?

Renk ve kompozisyona ek olarak, başka bir önemli gösterge daha var: nominal kalınlık. Bir çilede veya gramda kaç metre olduğunu söylüyor. Uzunluk ne kadar uzun olursa, iplik o kadar ince olur.

Bu parametre genellikle ürün açıklamalarında belirtilir. Ana sınıfın yazarının adlandırdığı markanın konularını alamadığınızda, diğerlerini alın. Aynı koşullu kalınlığa sahiplerse, örgü deseninin ayarlanması gerekmeyecektir.

Hangi ipliği örmeyi öğrenmeli

Örgü ya da tığ işi yapmaya ilk adımlarınızı atıyorsanız yeni bir iplik seçin. Doğal olmak zorunda değil. Ana şey, ipliği renkli olarak beğenmeniz ve orta kalınlık( gramda yaklaşık metre). Bundan örmek kolay ve keyifli olacak.

Döngülerde de ustalaşın ince iplikler zor ve hatta “eğitimli” iğne kadınları, ellerinden kalın olanlardan yorulur. Yeni başlayanlar için bu tür zorluklar, uzun süre bir kanca veya örgü iğneleri alma arzusunu caydırabilir.

Deneyimli zanaatkarlar, yeni başlayanlara ilk şaheserlerini seçmelerini tavsiye ediyor melanj iplik- boyanmış liflerin bir karışımı farklı renkler. İşin sırrı, rengin heterojenliğinin eserdeki kusurları gizlemesidir. Bu tür ipliklerden yapılan şeyler, en basit teknik kullanılsa ve desen olmasa bile ilginç görünüyor.

İki renkli ipliklerden bir şeyler örmek için ipliğin dökülmediğinden emin olmak önemlidir. İplik parçalarını ılık suda ıslatarak bunu ampirik olarak kontrol ettiğinizden emin olun.

Bir kazak için en iyi iplik nedir

Sıcak bir kazak veya atkı örmeyi planlıyorsanız, sıralar halinde sıcak ipliklerle iplik seçin. Bunlar, her şeyden önce, doğal yün içerir. Satışta koyun, deve, keçi var. Yeni başlayanlar görünüyor en iyi seçenek soğuk günler için değil. Hayvansal kökenli yığınlardan yapılan şeyler tabii ki sıcak çıkıyor. Ama sahip olabilirler sınırlamalar:

  • dikenlilik;
  • yıkandıktan sonra büzülme;
  • alerjisi olan kişilerde doğal yün tahrişe neden olabilir.

Merinos ve alpaka yünü en az dikenli olarak kabul edilir. Ünlü tüylü şalların örüldüğü çok yumuşak keçi tüyü.

Ancak, en yumuşak alpakadan yapılan şapkaların bile yetişkinlerde karıncalanma ve kaşıntıya neden olduğu durumlar olmuştur. Bu yüzden beğendiğiniz çileyi şapka örecekseniz alnınıza, kazak örmeye hazırlanırken dirseğinizin iç kısmına takmanız daha doğru olacaktır. Ve duygularını dinle.

Deneyimli iğne kadınları seçim yapmanızı tavsiye eder günlük kazak için%50 yün ve %50 akrilikten oluşan iplik. İçin soğuk kış%70 yün içeren ipleri alabilirsiniz.

Kalın iplik ( gramda metreden az) bir süveterin içine örüldüğünde, dikişler pürüzlü olabilir. Bunun üzerine bir palto veya ceket giyerseniz, sıkışık ve rahatsız edici olacaktır.

Hangi iplik daha sıcak şapka

AT son zamanlar boy kanca ve örgü iğnelerinin gerekli olduğu örme için büyük ipliklerden şeyler moda oldu. Bunlardan sadece birkaç saat içinde bir şapka veya snood yapabilirsiniz.

Bilinçaltında, çoğu iğne kadın şöyle düşünür: iplik ne kadar kalınsa, o kadar sıcaktır. Her zaman böyle değildir. İçinde tek bir gerçek yün yığını yoksa, en güçlü kumaşın bile şiddetli donda ısınması pek olası değildir.

Bitmiş üründe kalın iplikler arasında rüzgarın estiği boşluklar olduğuna dikkat edilmelidir. Böyle bir "taslaktan" genellikle iki katmanlı tuvali bile kurtarmaz. En az üflenen kabarık iplikler büyük oranda doğal yün ile. Şapka için iplik seçmeniz gerekiyorsa dikkat edin.

En kabarık malzemelerden biri tiftiktir. Yumuşak bir bulut gibi ince lifleri örter. örme kumaş soğuğu kaçırmadan. Bununla birlikte, unutmayın: villuslar karışıktır, bu nedenle bu tür bir ipliği çözmek zordur. İlk seferde başarılı bir şekilde örmeniz gerekiyor.

Tiftik hissettiği kadar yumuşak, karıncalanıyor. Ancak bir şapka durumunda, model açık alnına dokunmazsa, bu eksi ilgili değildir.

Hangi iplikler yazlık şeyler için en iyisidir

Yazlık üstleri, normal ve plaj elbiselerini örmek için şüphesiz lider pamuktur. Bu bitki lifi malzemesi nemi mükemmel şekilde emer, nefes alır ve alerjiye neden olmaz. Büyük mağazaların çeşitlerinde, saf pamuktan örme için yaklaşık elli çeşit iplik olabilir.

  • İnce ("Kar Tanesi", " beyaz dantel”) oluşturmak için uygundur ajur masa örtüleri, peçeteler veya hafif dantel üstler.
  • "İris", "Kablo", "Bahar" esas olarak kıyafetler için seçilir.
  • "Merserize", bu isim bazı pamuk çeşitlerinin etiketlerinde bulunur. Bu, elyafın özel bir şekilde işlendiği anlamına gelir. Bu sayede daha iyi lekelenir, solmaz ve karakteristik yumuşak bir parlaklık kazanır.
  • Keten, hafif gardırop öğelerini örmek için iyidir. Ondan yapılan ürünlerde en yoğun ısıda bile rahattır.

Yaz iplik çeşitleri de şunları içerir: viskon odun hamurundan yapılmıştır. Onun iplikleri neredeyse dökülüyor metalik parlaklık veya “Doğal Viskon” (“Pekhorka”) gibi, doğal mat pamuk gibi görünürler. Bu malzemeden yazlık giysiler de örebilirsiniz. Veya aşağıdaki gibi bir tane.

Çoğu zaman, viskon tek başına değil, keten veya pamuk lifleriyle birlikte "etki eder". Sonuç olarak, iplikler daha ucuz ve daha pratiktir.

mikrofiber- polyester elyaftan yapılmıştır. Bu gerçek bir sentetik olmasına rağmen, yazlık giysiler için fena değil. Ürünler hafif, yumuşak, sıcak değil. Yıkandıktan sonra çabuk kururlar.

Örme mayo için en iyi seçim

İplik seçmeden önce bir mayo için, örme bikininin dezavantajlarını inceleyin. Sudaki bir mayo sünger gibi davranır: ağırlaşır, sarkabilir. Sıcak bir bataryaya sertçe sıkılamaz ve asılamaz. Sonunda doğal olarak kuruması uzun zaman alacaktır.

Pamukla eşleştirmeye yatkınsanız, oldukça emici olduğunu unutmayın. Pamuklu malzeme sürekli nemden bakteriler tarafından zarar görür. Güneşlenmek için yüksek oranda pamuk içeren örme bir mayo daha uygundur.

Mikrofiber kendini çok daha pratik gösteriyor. Suyu çok çekmez, çabuk kurur, alerji yapmaz. Bir mayo örmek için, denizde veya diğer su kütlelerinde bu kadar önemli bir detayı kaybetmemek için likralı iplikler almak daha iyidir.

Çocuklar için örgü ipliği seçmenin özellikleri

Çocuk eşyalarını örmek için iplik seçimi hassas ve sorumlu bir konudur, çünkü bebeklerin cildi yetişkinlerden daha hassastır. Anne tarafından zar zor fark edilen dikenlilik, çocuk için gerçek bir işkenceye dönüşebilir. Ve alerjisi varsa, giysiler daha fazla tahrişe neden olur.

Bu nedenle, çocukların eşyaları için seçmek daha iyidir özel iplik, üreticilerin "bebek", "çocuk" olarak işaretlediği. Genellikle 50 gramlık çileler halinde paketlenir. Bu uygundur, çünkü daha küçük şeyler yetişkinlerden daha az malzeme alır.

Kışın çocuk çeşitleri yumuşak hipoalerjenik hakim akrilik. Merinos yünü ilaveli iplikler vardır. Bebeklere özel tiftik çeşitleri bulmak hiç de zor olmayacaktır. Ancak uzun villusların bebeğin ağzına veya gözlerine girebileceğini unutmayın.

Şeker tonlarında mikropolyesterden yapılmış kalın yumuşak iplikler çekici görünüyor. Peluş gibi görünen bluzlar, şapkalar, tulumlar örüyorlar. Ürünler sıcak olarak tanımlanıyor. Ancak iş sürecinde tuval üzerindeki ipliğin havlu olması nedeniyle, ilmekleri görmek zor olabilir. Bu yüzden örgü örmek özel bir beceri gerektirir.

Küçük moda tutkunları yaz için yeni giysiler için genellikle saf yumuşak pamuk ipliği seçer. Simli zarif kız gibi elbiseler iyi görünüyor. Bu metalik ipliğin ince olmasına rağmen genç bir moda tutkununun hassas cildini çizebileceğini lütfen unutmayın.

Seçim yaparken başka nelere dikkat edilmelidir?

Yün içermeyen çileleri bir kenara koymak için acele etmeyin. Ve modası geçmiş trikolarınızı atmayın. Ve bu iplikler iğne işi için değerlidir.

Sentetik kötü anlamına gelmez

Doğal lifler akrilik ile karıştırıldığında yünün çizikliği azalır. Akrilik, PAN, poliakril veya nitron olarak da bilinen sentetik bir malzemedir. Polimerlerden (plastik) yapılır. Akrabaları pleksiglas, boyalar.

Böyle bir ilişki yeni başlayan bir örücüyü korkutabilir, ancak deneyimli zanaatkarlar akrilik elyaf ipliğin doğal yün ile karıştırılabilecek kadar yüksek kalitede olduğunu bilir!

Akrilik birçok avantaja sahiptir:

  • dikmez;
  • güve tarafından zarar görmez;
  • yıkandıktan sonra çekmez.

eksiler: yün kadar sıcak değildir ve elektriklenebilir.

Kış çeşitlerinin çoğu, farklı oranlarda içeren karışık ipliklerdir. doğal yün ve akrilik. Bu kombinasyon, olumlu niteliklerini arttırırken her iki malzemenin de eksikliklerini azaltır.

Boncuklanma nasıl önlenir

Zamanla hem suni hem de saf yün ketenlerde boncuklanma veya boncuklanma görülebilir. Sayıları ipliklerin bükülmesine bağlıdır. Teller ne kadar sıkı olursa, o kadar az villus yuvarlanır. Bununla birlikte, yüksek oranda bükülmüş liflerin nihai ürünü serttir.

Görünümü bozan ve yumuşaklığın tadını çıkaran haplardan muzdarip olmamak için şunları yapabilirsiniz:

  • Seç örme iplik, etiketinde "anti-boncuklanma" işareti bulunan;
  • örneğin bir çanta üzerinde sürekli sürtünmeden kaçınarak, zayıf bükülmüş liflerden yapılmış bir şeyi dikkatlice giyin.

En elastik malzeme

Lycra içeren ipler var ve adında "streç" kelimesi görünüyor. Onlardan örgü veya tığ işi, elastik olmayan iplik kadar kolaydır.

  • Bu ipliğin yaz çeşitleri: Stretch Cotton (Kamteks), Stretch Diva (Alize), Stretch Pekhorka (Pekhorka). Sıkı oturan şeyleri örmek için uygundurlar.
  • Kış: Karakul Stretch ve Lotus Grass Stretch (her ikisi de Camtex'ten) - eşarplar, şapkalar, dar kazaklar için uygundur.

Gevşek şeylerden iplikler nerede kullanılır

Gereksiz kıyafetlerin çözülmesinden sonra oluşan iplerden iyi ürünler örülebilir. Onları harekete geçirirken şunları unutmayın:

  • Kullanılmış iplerde buruşmalar var. Tığ işi yapıyorsanız, deseni pek etkilemez. Ancak örgü iğnelerinde, kanvas düzensiz ilmeklerle çok gevşek olacak.
  • Çözüldükten sonra iplik düzleştirilmelidir.
  • Buharlama ve kurutma bile liflere yeni bir görünüm kazandırmaz.
  • Kullanılan ipliklerin gücü orijinalinden uzaktır. Hazır ürün en uygunsuz anda kırılabilir.

İkincil iplikten, örneğin veya gibi her türlü küçük şeye koymak en iyisidir.

Malzeme satın almak için en iyi yer neresidir?

Çok çeşitli örgü iplikleri çevrimiçi mağazalarda sunulmaktadır. Ancak çile ekranda ne kadar iyi görünürse görünsün, gerçekte gölge farklı görünebilir. Monitörde ipliğin kalınlığını, kabarıklığını, dikenliliğini ve diğer nüansları değerlendirmek zordur. Sadece malları elde tutarak görülebilirler.

Çin online alışveriş sitelerindeki çocuk ipliği örnekleri çok cazip görünüyor. Ancak yakından bakarsanız, fiyatları Rus mağazalarındaki muadillerinden daha yüksek. Ve kompozisyon birçok soruyu gündeme getiriyor. Örneğin, sütlü pamuk(adı süt pamuğu olarak çevrilir) aslında % akrilik.

Bu türe ve üreticiye aşina iseniz, örgü için belirli bir mesafeden iplik seçmekten çekinmeyin. Örneğin, daha önce belirli bir iplik türünden ördünüz, dokusunu, adını veya renk numarasını biliyorsunuz. O halde internetten benzer bir iplik satın alarak kesinlikle yanlış yapmış olmazsınız.

Nerede örgü ipleri seçerseniz seçin, satın almaya karar vermeden önce etiketi dikkatlice okuyun. Bilgi eksikliği veya çelişkili ise, edinmeyi reddetmek daha iyidir.

Zaten konuştuk, bugün bazı markalarını ele alacağız. Modern endüstri bize, kafanın karışması şaşırtıcı olmayan büyük bir ürün yelpazesi sunuyor. Ve bazen, hangi örgü ipliğinin amaçlandığını düşünmeden, beğendiğimiz modeli ve deseni seçiyoruz, örüyoruz ve tam bir hayal kırıklığı setleri. Sonuçta, bağlı ürünün kalitesi doğrudan doğruluğa bağlıdır. iplik seçimi. Boşuna yapılan işten acı hissetmemek için ipliğin bazı özelliklerini bilmeniz gerekir. Bir örnek vereceğim: viskon çok hassastır, dokunuşa hoş gelir, havayı iyi geçirir, ancak ondan örülen şeyin uzunluğu% kadar gerilir ve bu, örerken dikkate alınmalıdır; veya çift katlı pamuk - güzel parlak, dokunuşa hoş, iğnelere iyi uyuyor, ancak kanca için kaba. Başka bir örnek kaşmirdir - ondan kaba desenler (örgüler gibi) örmek imkansızdır, çünkü çok hassastır, sırasıyla hafif, akan modeller ondan örülmelidir.

Daha sonra hata yapmamak için 10*10 (veya daha iyisi 15*15) numuneyi seçilen desene bağlamanızı, yıkamanızı, kurutmanızı ve ardından karar vermenizi şiddetle tavsiye ederim.

Bugün size bazı popüler iplik markalarından bahsedeceğim.

İplik seçimi (sıcak tipler)

Yarn Baby whim %60 merinos yünü, %40 elyaf, m, 50 g, sticari marka: Pekhorka

Örgü şapkalar, eşarplar vb. için uygun çocuk ürünleri örmek için geliştirilmiştir. Merinos yünü ipliğin özelliklerini iyileştirir: ondan elde edilen ürün higroskopiktir, ısı yalıtımını iyi korur. İplik ipeksi, karakteristik canlı bir parlaklığa sahiptir. Çok ekonomiktir, solmaz, örülür, ürünler deforme olmaz, kıvrılma yapmaz.
Ajur ve yoğun desenleri örmek için uygun, Aran desenleri (desenler farklı örgüler) ve renkleri birleştirmek için (jakar). Tiftik eklenebilir.

Çorap ipliği %50 yün, %50 akrilik, m, gr,İle birliktemenşe ülke: Rusya, tonticari marka: Pekhorka
"Çorap" - penye bandın uçlarından yapılmış, ek bir "tarak" alan, melanj renklerinde boyanmamış bir yenilik.

İplik SAF YÜN % yün, m, g,Marka: VITA

Saf Yün - orta tüylülüğe sahip klasik % yün. İplik, hoş bir zengin renk ile elastiktir. Yıkadıktan sonra gözle görülür şekilde daha yumuşak hale gelir.
- 4 No'lu örgü iğneleri, kroşe - No. - 4, 4. sınıf bir makinede - - yoğunlukta örülür.
Amaç: Bir iplikte sonbahar, yelek, kazak, çorap ve eldiven için ürünler örebilirsiniz. İki iplikte - hacimli eşarplar, çok sıcak kazaklar ve şapkalar. Ajur ve Aran desenlerini örmek için uygundur (farklı örgülerden desenler). % yünden yapılan ürünler hassas cilde sahip kişiler için rahatsızlığa neden olabileceğinden, şapkalar rahat kumaştan (polar) bir astar oluşturduğundan, bunları giysinin alt tabakasında giymek daha iyidir.

İplikPARLAK YÜN %yün, m, G,Marka: VITA

Muhteşem yün ipliği- ince, pürüzsüz, kesinlikle dikenli değil. Hoş bir parlaklık ile hafifçe kaygan. Yumuşak ve rahat. 4. sınıf bir makinede örmeye uygun, kolay ve hoş bir şekilde örülür, kelimenin tam anlamıyla iğnelerin ve kancanın üzerinde kayar.
Desenler - elastik bantlar, ön ve arka ilmeklerin bir kombinasyonuna dayalı örgüler, örgüler, pres örgüler.
numaralı örgü iğneleri, numaralı kanca,
Yetişkinler ve çocuklar için, sonbahar ve erken bahar. İplik için harika klasik modeller, yüksek aşınma direncine sahiptir, mükemmel bir form tutar. Ürünler yumuşak, dokunuşa hoş, hafif göze batmayan bir parlaklığa sahip. Çekmez, lekelenmeye karşı dirençlidir.

İplik Merinos De Luxe %50 yün, %50 akrilik, m, g, sMenşe ülke: Türkiye, Marka: YarnArt

Sezonluk öğeleri örmek için sıcak, rahat yün ipliği. Elde yıkama önerilir, iğne No.

İplik CHESTER % akrilik, m, g, sMenşe Ülke: İngiltere Marka: Wendy

İplik Yüksek kalite, küçük çocuklar için özel olarak tasarlanmış
Önerilen desenler: ön ve arka yüzey, arana (örgüler), kabartmalar, kakma (çok renkli örgü tekniği), ajur desenleri.
El ve makine örgüsü için uygundur, numaralı örgü şişleri.

Bu iplikten çok küçük yaşlardan itibaren çocuklar için çeşitli giysiler örebilirsiniz.

Yarn Baby YarnArt % akrilik, m, 50 g, smenşe ülke: Türkiye, tMarka: YarnArt

Çocuklar için örmeye uygundur, alerji yapmaz. numaralı örgü iğneleri tavsiye edilir.

İplik BAMBINO SEAM % akrilik, m, 50 g, smenşe ülke: İtalya, tMarka: Dikiş

yüksek kaliteli iplik, küçük çocuklar için özel olarak tasarlanmışçok yumuşak, yün gibi. Ondan ürünler hafif, sıcak. Geniş renk paleti.
Önerilen desenler: ön ve arka yüzey, arana, kabartmalar, kakma, ajur.
Önerilen el ve makine örgüsü, örgü şişleri No.
Bakım: Hassas makinede yıkanabilir. Yatay olarak kurutun.
Çok küçük çocuklar için çeşitli giysiler örmek için uygundur.

İplik Merinos Exclusive %50 yün %50 akrilik, m, g,menşe ülke: Türkiye,Marka: YarnArt

Merinos Exclusive - hacimli, yumuşak, hava bükümlü, doygun renklerin çok hafif yün karışımı. Orta kalınlıkta, dikenli değil. Kolay ve hızlı bir şekilde örülür, bu iplikle örerken eller tam anlamıyla dinlenir.
- 5 numaralı örgü iğneleri, 3 - 5 numaralı kancalar,
Desenler - gibi hacimli örgüler tek başına ve ajur ile birlikte, çeşitli lastik bantlar, örgüleri büyük bir desenle bastırın.
Sonbahar ve kış aylarında yetişkinler ve çocuklar için kıyafet ve aksesuarların örülmesi için uygundur.

Yarn Country % yarı kaba yün, m, gr,, tticari marka: Pekhorka

Rustik - çok kaba yün, kullanılmadan evde eğirme ile elde edilene neredeyse benzer. çeşitli yollar işleme. Birbiriyle oldukça sıkı bir şekilde bükülmüş 2 iplikten oluşur. İplik dış giyim ve kilim örmek için kullanılabilir. Vücuda temas eden şeyler için kullanmamak daha iyidir. Örgü iğneleri No. , kanca No. - 4.

İplik CROSBY %60 yün, %40 akrilik, m, g,İngiltere, t Marka: Wendy

Çok yumuşak, hoş bir yün kokusu, dikenli değil! Yıkandıktan sonra deforme olmaz, daha yumuşak, kabarık hale gelir. , örnek sonra. Desenler yapısal olarak çok iyi görünüyor, basın. İyi kalite-fiyat oranı. Örgü için uygun sıcak tutan kazaklar, büyük yakalı, ceketler, şapkalar ve eşarplar ile numaralı örgü iğneleri, - 5 numaralı kancalar.

İplik Yün %80 yün, %20 akrilik, m, g

İplik dikenli değil, dokunuşa yumuşak. Yıkandıktan sonra dökülmez, çocuk eşyaları için uygundur. İğne sayısı

İplik Koyun % yün, m, gr,Rusya, tticari marka: Pekhorka

% koyun yünü doğal tonlar, orta kalınlıkta. Orta derecede bükülmüş, dikenli ama çok sıcak. "Rustik" tarzda şeyler yaratmak isteyenler için uygundur. Örgü için tasarlandı erkek kazakları, yelekler, kadın hırkaları. Çocuklar için astarı özetlemek istenir. Örgü iğneleri No. - , kanca No.

İplik ALASKA %15 deve yünü, %25 yün, %60 akrilik, m, g,Türkiye, tMarka: NAKO

Alaska yarı kabarık, çok yumuşak ve havadar bir deve tüyü ipliğidir. Hafif bir parlaklığa ve olağanüstü bir sıcak tutma yeteneğine sahiptir (bu iplikle 2 eklemede örülmüş bir ceket sizi -5'e kadar sıcaklıklarda ısıtır). Nispeten rahat, bu nedenle hassas cilde ve çocuklara sahip insanlar için, bu iplikten yapılmış ürünleri giysinin alt tabakasına veya astarına giymek daha iyidir. Soğuk mevsim için hafif ve sıcak şeyler örmek için önerilir.
Desenler: saten dikiş, ajur, örgüler, kabartmalı dokumalar, kakma, jakar, arana.
Aletler: - numaralı örgü iğneleri, 3 numaralı kanca.

İplik CRYSTAL % akrilik, m, 50 g, ticari marka: VITA

Crystal ile çok güzel bir iplik zengin renkler ve yanardöner tığ işi parıltı. Pul pul dökmez ve dökülme yapmaz, ürünler esnemez ve çok şık ve rahat olduğu ortaya çıkar. Çok ekonomik tüketim.
Yazlık üstler, etekler, elbiseler, pelerinler, eşarplar, şallar, stolların örülmesi için önerilir. Kanca numarası

İplik CANDY % yün, m, g, marka: VITA

Bu iplik yüksek kaliteli Yeni Zelanda yünü içerir.sıcak için ideal kışlık kıyafetler: sonbahar hırkaları, eldivenler, eşarplar ve şapkalar.Özel işleme, ürünleri yıkamanızı sağlar. çamaşır makineleri. Örgü iğneleri No. , kanca No. 3.

İplik ALPACA YÜNÜ %40 alpaka, %60 yün, m, g, marka: VITA

Alpaka yünü ipliğindeki kombinasyon koyun yünü, ve özel elyaf işleme, yüne yumuşaklık verir ve benzersiz yetenek sıcak tut. Hafif tüylü, çok yumuşak ve narin bir iplik, kazak, bluz ve çocuk giyimi örmek için ideal, her şey rahat ve bir şekilde sade görünüyor. Renklendirme stabildir. Örgü iğneleri No. , kanca No.

BAMBINO ipliği %25 yün, %75 akrilik, m, 50 g, Türkiye markası: NAKO

Bambino çok kaliteli bir ipliktir. Yün içeriği nedeniyle iplik sıcaktır ve akrilik içeriği dikenli değildir. Bu, çocuklar ve hassas cilde sahip kişiler için bile örgü için uygun hale getirir. Parlak renklere sahiptir. Yuvarlanma veya gerilme yapmaz. Güzel ve pratik şeyler örmek için kullanılır: kazaklar, pantolonlar, takım elbiseler, şapkalar, patikler, eşarplar, çoraplar, ceketler. En basit elastik bantlardan karmaşık dantellere kadar tüm desenleri mükemmel şekilde tutar.
Aletler: numaralı örgü iğneleri, - numaralı kancalar.

İplik SUPER EXCELLENCE %49 yün, %51 akrilik, m, g, Türkiye markası:Büyü

Orta bükümlü klasik yumuşak yarı yün. Çok sevdiğimiz tüm özelliklere sahiptir: çok yönlülük (tüm aletlerle iyi örülür, eşit bir kumaş verir), temiz güzel renkler, rahat giyilebilir ve aşınmaya karşı dayanıklılık. Sonbahar veya kış için örmek için harika olan eldivenlerden paltolara kadar hemen hemen tüm giysiler 2 iplik halinde örülebilir. Her desen için uygundur.
Aletler: numaralı örgü iğneleri, numaralı kanca.

İplik HARMONY %45 yün, %55 akrilik, m, g, VITA

Hafif parlak, çok yumuşak, rahat iplik. İplik, fitilin 4 ayrı ipliğinden bir spiral içinde bükülür, bu hacimli, ancak çok hafif şeyleri örmeyi mümkün kılar. Sonbahar sonu veya kış sonu için giysi ve aksesuar oluşturmak için uygundur: kısa paltolar, hırkalar, yelekler, şapkalar, hacimli eşarplar, çocuklar ve yetişkinler için pançolar.
Desenler uygundur: ön ve arka yüzey, fantezi elastik bantlar, uzun ilmekler, büyük ajur, çeşitli örgüler ve arana Tığ desenleri - ağlar ve kabuklar.
Aletler: numaralı örgü iğneleri, numaralı kanca.

İp BABY % akrilik, m, g, VITA

Örgü ürünleri için ideal iplik en küçüğü ve cilt problemleri olan insanlar. Ekonomik yarda ve çok parlak renklere sahip hacimli, yumuşak, gıcırdamayan iplik. Uygun bakım ile esnemez ve yuvarlanmaz, dökülmez. Ürünler çok yumuşak olduğu için özellikle bebekler ve hassas cilde sahip kişiler için bu ipliği örmek için kullanmak iyidir.
Çocuk battaniyeleri, şapkalar, eşarplar, patikler, bluzlar, oyuncaklar, ayrıca kazaklar ve hırkalar - bu, bu ipliklerden örmek için önerilen ürünlerin tam listesi değildir. Erken sonbahar veya ilkbahar için tek iplikle veya daha soğuk mevsim için 2 iplikle örebilirsiniz.
desenler - elastik bantlar, pürüzsüz yüzey, kakma, jakar, örgüler, arana, ajur ve yarı ajur, pres.
Araçlar: numaralı örgü iğneleri, numaralı kanca.

İplik ATLANTIC %40 yün, %60 akrilik, m, g, Türkiye markası: NAKO

Hacimli iplik. Ürün hafif, yumuşak, düşük iplik tüketimidir. Kesinlikle herhangi bir örgünün tuvaline mükemmel bir şekilde uyuyor. Güzel renkler ile çok yumuşak iplik. Hem çocuklar hem de yetişkinler için sonbaharın sonlarında veya kışın bir şeyler örmek için mükemmeldir. Bu iplikten yapılan ürünlerle ayrılmak istemiyorum.
Desenler: elastik bantlar, saten dikiş, ajur, kabartmalı dokumalar, pres, uzun ve alçaltılmış ilmekler, zincirler.
Aletler - örgü iğneleri No. , kanca No.

İplik seçimi (pamuk)

İplik COCO % merserize pamuk, m, 50 g, VITA pamuğu

İnce merserize, gazlı pamuk. Bu iplik tığ işi sevenler için bir nimettir, çocuk ve büyükler için yazlık giysiler için idealdir, bir makine ile örülebilir, dayanıklı renkler, zengin renkler, tekrarlanan yıkamalardan sonra bile çekmez. Şal ve peçete örmek için uygundur. Üreticiler, funduszeue.info kanca No. 2 örgü iğnelerini önermektedir.

İplik LILY % merserize pamuk, m, 50 g, marka: VITA pamuğu

Yumuşak, göze batmayan bir parlaklığa sahip merserize pamuktan yapılmış klasik bir iplik, orta kalınlıktaki kumaşta çok yumuşak değil ama kaba değil biçmez. 4. sınıf makinede 3 sıklıkta şiş ve tığ ile güzel örülür. ilkbahar-yaz dönemi. Örgü iğneleri No'lu kanca No.

İplik COCO PRINT % merserize pamuk, m, 50 gr, marka: VITA pamuğu

İnce merserize, gazlı pamuk. İplik, tığ işi sevenler için bir nimettir, çocuk ve büyükler için yazlık giysiler için idealdir, makine ile örülebilir, dayanıklı renkler, zengin renkler, tekrar tekrar yıkamalardan sonra bile çekme yapmaz. . Tığ işi şallar ve peçeteler için mükemmeldir. Örgü iğneleri No. kanca No. 2

İplik LIRA %60 pamuk, %40 akrilik, m, 50 gr, marka: VITA pamuğu

Pamuk ve akrilik kombinasyonu harika bir sonuç verir - hem iğneli hem de tığ işi hemen hemen tüm desenlerle örerken çok iyi uyan hafif kadifemsi, orta derecede ince bir iplik. Liradan büyük kumaşların örülmesi önerilmez. yüz yüzeyi, tuval biraz biçtiği için. Bu iplikten sonbahar için kazaklar, ilkbahar için hafif şeyler ve serin yaz akşamları için havadar şeyler ve kesinlikle herkes - çocuklardan yetişkinlere, özellikle hassas cilde sahip insanlar için güvenle örebilirsiniz. numaralı örgü iğneleri, 3 numaralı kanca.

İplik PELİKAN % pamuk çift merserize, m, 50 gr, marka: VITA pamuğu

Klasik merserize pamuk yaz örgüsü. Çok düzgün iplik, ekonomik tüketim, dayanıklı renklendirme, zengin renk yelpazesi. Yazlık çocuk eşyalarını, peçeteleri, masa örtülerini, ajur kıyafetlerini örmek için uygundur. Örgü iğneleri No. kanca No.

İplik ROSE % pamuk çift merserize, m, 50 gr, marka: VITA pamuğu

Yaz örgüsü için klasik merserize pamuk. Örgü şişleri ile ince iş sevenler için. Herhangi bir desen çok güzel uyuyor, tuval pürüzsüz, hatta. zengin renk skalası, sabit renklendirme. Örgü iğneleri No. No.2 kanca.

İplik YUMUŞAK PAMUK % pamuk, m, 50 g, marka: VITA pamuğu

Zengin renklere sahip çok yumuşak, hafif kadifemsi düşük bükümlü iplik. En hassas ciltler için bile rahattır, bu nedenle en küçük ve alerjisi olanlar için uygundur. Günlük yazlık kıyafetleri örmek için harika - T-shirtler, üstler, pantolonlar, bluzlar ve daha soğuk bir dönem için şeyler (2 veya daha fazla iplik).
Desenler - ajur, saten dikiş, kabartmalı dokumalar, yüz ve ters ilmeklerin bir kombinasyonuna dayalı desenler. - No'lu örgü iğneleri, - 4. kanca No. 4. Sınıf bir makinede, yoğunluk No. 3'ten basit desenlerle örülür.

PARLAK iplik %95 merserize pamuk, %5 metalik, m, 50g, VITA pamuğu

Simli ince merserize, gazlı pamuk. Tığ işi şallar ve altlıklar için idealdir. Üreticiler, funduszeue.info kanca No. 2 örgü iğnelerini önermektedir.

İplik BELLA % pamuk, m, 50 g, Türkiye, alize

Çocuklar ve yetişkinler için yazlık şeyler örmek için mükemmel bir iplik. Yumuşak, dökülme yapmaz, deforme olmaz, ekonomik iplik sarfiyatı. Saten dikiş ve dantel ile örmeye uygundur.

İplik BAHAR % merserize pamuk, m, g, Türkiye, alize

çok kaliteli doğal iplik Bahar özel olarak işlenmiş bir pamuktur. Merserizasyon ipliğe özel bir parlaklık verir. Bahar ipliği hem tığ işi hem de örgü için mükemmeldir, örgü için tasarlanmış herhangi bir karmaşıklıktaki desenlere itaatkar bir şekilde uyar yaz akciğerişeylerden. İplik doğal, çevre dostu liflerden üretildiğinden, bu iplik çocuk kıyafetleri için idealdir. Bahar ipliği ile çalışırken desenleri kullanabilirsiniz. değişen dereceler karmaşıklık - basit çorap örgülerinden karmaşık jakar desenlerine kadar.
numaralı örgü iğneleri, 3 numaralı kanca.

Canarias ipliği % merserize pamuk, m, 20 gr, Türkiye, YarnSanat

Yaz örgüleri için ince merserize pamuk. İplik çok incedir, neredeyse bir masura ipliği gibi, ince bir İrlanda ağını örmek için çok uygundur.

Yarn Iris YarnArt % çift merserize pamuk, m, 25 gr, Türkiye, YarnSanat

Bu iplik Rusya'da popüler. Çift merserize uzun elyaf Mısır pamuğundan yapılmıştır. İplik, peçete, dantel ve nakış örmek için tasarlanmıştır. İp İrlanda ağı için harikadır, Canarias ipliğinden biraz daha kalındır. numaralı örgü iğneleri, numaralı kanca.

Size tüm markalardan uzak söyledim, tüm seriyi gözden geçirmek gerçekçi değil, çok büyüfunduszeue.infoım bu makale kendi markanızı yapmanıza yardımcı olur. doğru seçim ve çalışmanın sonucundan dolayı hayal kırıklığına uğramamak.

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası