fukara eş anlamlısı / Fukara es anlami ne? - Eş anlamlı kelimeler

Fukara Eş Anlamlısı

fukara eş anlamlısı

Fakir Eş Anlamlısı Nedir? Fakir Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

Fakir Eş Anlamlısı Nedir?

Geçimine yetecek kadar bir geliri olmayan ya da güçlükle geçiren kişi ya da kişiler fakir olarak bilinmektedir. Bu anlamı ile beraber 2 farklı sözcük üzerinden ele alınır ve eş anlamlı şekilde ifade edilir.

- Yoksul
- Fukara

Günlük yaşamda her iki kelime de halk arasında çok fazla bilinen ve kullanılan bir sözcük olarak öne çıkmaktadır. Hem gerçek anlamı ile hem de mecazı şekilde değişik noktalarda değerlendirme imkanı verdiğini söylemek mümkün.

Fakir Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

Fakir kelimesi için kullanılacak olan eş anlamlı sözcük yoksul ve fukara kelimelerdir. Yazılışları farklı anlamları aynı şekilde eş anlamlı sözlükte olarak birbirleri yerine kullanım imkanı tanımaktadır.

‘’Yoksul insanların hali beni hep üzer.’’

‘’Fıkra olduğu için geçimini çok zor sağlıyor.’’

Bu şekilde yukarıdaki cümlelerde olduğu gibi fakir kelimesi yerine değerlendirme şansı bulunmaktadır.

TDK’ya Göre Fakir Kelimesinin Eş Anlamlıları

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman Bu kelimenin eş anlamlı karşılığı olarak iki değişik sözcük öne çıkmaktadır. Bunlardan biri yoksun ve diğeri ise fukara olarak bilinir. Bu doğrultuda fakir kelimesi ile beraber yoksul ve fukara sözcükleri aynı anlam üzerinden değişik yerlerde kullanım imkanı tanır. Taşınmış olduğu anlamları ile beraber önemli bir yere sahip olduklarını ifade etmek mümkün. Böylece cümle karmaşası olmadan arka arkaya kullanım imkanı tanır.

Yoksul Eş Anlamlısı Nedir? Yoksul Kelimesinin Eş Enlamı Olan S&#;zc&#;kler

Eski Türkçede -yok kökünden türemiş olan yoksul kelimesinin anlamı kısaca, 'istenilen nitelikte olmayan, yetersiz.' dir.

Yoksul Eş Anlamlısı Nedir?

TDK'ya göre yoksul kelimesi, hem kişiler hem ülkeler için kullanılabilmektedir. 'Kendisini geçindirebilecek parası, malı veya geliri az, ya da hiç olmayan, geçinmekte büyük zorluk çeken, ülke, şehir veya kişi' anlamı taşır. Yoksul kelimesinin zıt anlamlısı, zengin ve varlıklıdır. Eş anlamlısı ise, 'fakir'dir. Fukara ve çorak kelimeleri de yine anlamdaşı olarak kullanılabilir.

Yoksul Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler Nelerdir?

Yoksul kelimesinin, farklı kaynaklarda da birçok eş anlamlısı bulunmaktadır. Fakir, fukara dışında yine birkaç anlamdaşı olan kelimeyi, şu şekilde sıralayabiliriz; Parasız, sefil, yetersiz. Yoksul kelimesinin eş anlamlarına verilecek örneklerden bazıları; ' Hiçbir fakir, gurursuz değildir.' , ' Fukara bir çocukluk geçirmişti, şimdi fabrika kurdu.'

Fukara es anlami


Fukara sözcüğünün 2 adet es anlami karşılığı bulunmaktadır. Fukara ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir;

Fukara sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler fakir ve yoksul sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.


İlginizi çekebilecek diğer kelimeler

Felaket es anlami

Felaket sözcüğünün 2 adet es anlami karşılığı bulunmaktadır. Felaket ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir;

Felaket sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler bela ve yıkım sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.



Epey es anlami

Epey sözcüğünün 2 adet es anlami karşılığı bulunmaktadır. Epey ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir;

Epey sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler hayli ve oldukça sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.


Fakir Eş Anlamlısı Nedir? Fakir Kelimesinin Eş Anlamlısı Olan Sözcük ve TDK Anlamı

Günlük hayatta, tasavvufta ve birçok alanda sık olarak kullanılan kelimeler arasında "fakir" kelimesi yer alıyor. Bu sebeple de, fakir eş anlamlısı, hem öğrenciler hem de vatandaşlar tarafından kimi zaman merak konusu oluyor. Eş anlamlı kelimeler sözlüğü, bu durumda sorulara yanıt oluyor. TDK tanımlarına ve Türk dilinde yer alan kelimelere göre, fakir kelimesinin eş anlamlısı nedir? Aşağıda, fakir kelimesi ile aynı anlama gelen Türkçe'deki sözcük ve tanımları yer alıyor.

FAKİR EŞ ANLAMLISI

Fakir sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler fukara, yoksul ve zavallı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

FAKİR NE DEMEK?

Fakīr kelimesi Arapça'da "delmek, kazmak, kırmak" mânalarına gelen fakr kökünden sıfat olup asıl anlamı "omurgası (fekār) kırılmış kimse"dir. Bu durumdaki insan gibi bir işe güç yetirememesi, başkasına muhtaç olması sebebiyle maddî bakımdan sıkıntı içinde bulunan kimseye de fakir denildiği ifade edilir (bk. Lisânü'l-ʿArab, "fḳr" md.; Râgıb el-İsfahânî, el-Müfredât, "fḳr" md.).

Fakir kelimesi Kur'an'da çoğulu fukarâ ile birlikte on iki yerde geçer. Bunlardan iki âyette Allah'ın zengin, insanların ise fakir olduğu zikredilirken (Fâtır 35/15; Muhammed 47/38) insanların gerçekte kendi kendilerine yetmeyip Allah'a muhtaç oldukları vurgulanmak istenmiştir. Kelimenin bu anlamı tasavvufta ayrı bir önem kazanmış ve fakr tasavvuf literatürünün önemli kavramları arasında yer almıştır (bk. FAKR). Fakire yardım edilmesi, onun yedirilip korunması hususunun işlendiği diğer âyetlerde ise bu kelimeyle halk dilindeki yaygın kullanımına da uygun olarak zengin olmayan, maddî sıkıntı ve ihtiyaç içinde bulunan kimselerin kastedildiği söylenebilir.

Nitekim yurdunu terkedip günlerce aç susuz dolaşan Hz. Mûsâ'nın kendini fakir olarak nitelendirmesinde (el-Kasas 28/24) veya Mekke'den Medine'ye göç eden muhacirlerden fakirler olarak söz edilmesinde (el-Haşr 59/8) maddî ihtiyaç göz önünde bulundurulmuştur. Hadislerde de sıkça geçen fakir kelimesinin aynı anlamı taşıdığı görülür (bk. Wensinck, el-Muʿcem, "faḳr", "faḳīr" funduszeue.info). Ancak Kur'an'da zekât gelirlerinin devlet eliyle harcanacağı yerleri belirten âyette (et-Tevbe 9/60) fakirlerin ve miskinlerin ayrı sınıflar olarak sayılması bu iki kelimeyle ilgili dil ve tanım tartışmalarına yol açmıştır.

Öte yandan zekâtın yanı sıra fıtır sadakası, nafaka, vakıf, vasiyet, cizye gibi kişilerin ekonomik durumlarına göre hak ve sorumluluklarının belirlendiği konularda da fakirin tanımı ve fakirlik ölçüsünün belirlenmesi önem kazanmıştır. Kelimenin etimolojik tahlili ve hukukî sonuçlarıyla ilgili olarak İslâm hukuk literatüründe bazı görüş ve tartışmaların yer alması da bu sebeplere dayanır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası