ufka yolculuk sınav tarihi 2021 / Ufka Yolculuk Bilgi Yarışması'na son başvuru tarihi 12 Nisan | seafoodplus.info

Ufka Yolculuk Sınav Tarihi 2021

ufka yolculuk sınav tarihi 2021

Ufka Yolculuk Sınavı sınavı ne zaman ve nerede yapılacak? Kayıt işlemi nasıl yapılır? Online deneme sınavı giriş ve detayları&#; Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, 1. Aşama sınavda 50 puan ve üzeri alarak başarılı olan yarışmacılar, 2. Aşama sınava girebileceklerdir.

Bu yıl ki Ufka Yolculuk Yarışması&#;nın konusu belli oldu. Peki deneme sınavı ne zaman? 1. Aşama online sınav başladı mı? 2. Aşama online sınav ne zaman yapılacak? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? Ufka Yolculuk sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Online deneme sınavına nasıl katılabilirim? ödülleri nelerdir?

Ufka Yolculuk kayıt olma nasıl yapılır? Ufka Yolculuk online deneme sınavı, Ufka Yolculuk Kayıt işlemleri, Ufka Yolculuk sınavı ne zaman? Bu yıl kez düzenlenecek olan Ufka Yolculuk sınavına kimler kayıt yaptırabilir? Online deneme sınavları, yarışma tarihleri ve yarışma sonuç tarihlerini sizler için derledik.

Ufka Yolculuk

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması&#;nın bu yıl 10&#;uncusu düzenleniyor. yılı Ufka Yolculuk Yarışmasının Konusu &#;Sağlıklı Düşünmek&#; olarak belirlendi. Sınav ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinden oluşurken Ufka Yolculuk Bilgi Yarışması iki kademeli olarak gerçekleştirilecek.

yılından beri Türkiye&#;nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıyan ve binlerce gönüllünün organizasyonuyla desteklenen ve her yıl farklı konularda gerçekleştirilen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları, bu yıl Sağlıklı Düşünmek temasıyla ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin düzeyinde 4 farklı kategoride düzenleniyor.

Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak düzenlenecek yarışmanın Türkçe kategorileri, İlkokul, Ortaokul ve Lise olarak belirlendi.

17 Ocak Pazartesi günü başlayacak olan kayıtlar seafoodplus.info sitesi üzerinden yapılabilecek. Yarışmaya başvurular 18 Nisan Pazar günü saat ’de sona eriyor.

Yarışmasının Konusu &#;Sağlıklı Düşünmek&#;

Sokaklarda boy boy duran tabelalar, reklam panoları, haberler, sosyal medya paylaşımları, filmler, tek tuşla her şeye pencere açan cihazlar; duyularımızı basamak yapıp zihnimize bir çok mesaj aktarıyorlar.

Varsayımlar, asılsız inançlar, hakiki bilgi görüntüsüne bürünüp sorgusuz sualsiz düşünce dünyamıza sızıyorlar. Evimize niyetini bilmediğimiz kimseyi almayacağımız gibi her bilginin de süzgeçten geçmeden düşünce dünyamıza girmesine izin vermemek gerekiyor.

İyi-kötü, doğru-yanlış her türlü bilginin yağmur gibi yağdığı ve kolaylıkla yayıldığı bir zamanın içinde bilginin özellikle de tasarlanmış bilginin, artış hızını ve topluma etkilerini gören Ufka Yolculuk Ekibi bu yıl “sağlıklı düşünmek” konusuna dikkat çekmeye karar verdi.

Ufka yolculuk doğru kaynakları ve doğru bilgiyi seçebilme becerisini artırmak, bakış açılarını genişletmek, dünyada olanları doğru kavramak için, doğru anahtarlarla yeni kapılar açmak isteyen 7’den 70’e herkesi bu yıl “Sağlıklı Düşünmek” konusunda yarışmaya bekliyor.

1. Aşama online sınav başladı

Katılımcılar 24 ve 25 Nisan&#;da yapılacak 1. Aşama sınava bulundukları yerden online olarak saatleri arasında 2 gün boyunca sınava girebilecekler. 2. Aşama sınav ise online olarak 22 Mayıs Pazar günü yapılacak.

4 farklı kategoride gerçekleştirilecek yarışmada; ilkokul kategorisinde yarışmaya katılanlar, “Elma Dersem Düşün”, ortaokul kategorisinde yarışmaya katılanlar “Eyvah! Ceviz Çatırdıyor”, lise ve yetişkin kategorilerinde yarışmaya katılanlar ise &#;Düşün! Bir de Sağlıklı Düşün” kitaplarını okuyarak hazırlanacaklar.

Ufka Yolculuk kaç kişi katıldı?

İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencinin katıldığı Ufka Yolculuk 1. aşama tamamlandı. Sınavın ikinci aşamasına kendi kategorisinde ülke bazında ilk &#;e giren yarışmacılar ve il bazında ilk 15&#;e giren yarışmacılar katılma hakkı kazanacak. Ufka Yolculuk sınav sonuçları 2 Mayıs tarihinde açıklandı. Soru ve cevapları Ufka Yolculuk YouTube kanalında açıklanacak. Sınav sonuçları ise 2 Mayıs Pazartesi günü saat &#;de seafoodplus.info sayfası üzerinden ilan edildi.

 Ufka Yolculuk Ödülleri 

Yarışma neticesinde Türkiye genelinde dereceye girenler büyük para ödülleri alacak. Her kategoride birincilere ₺, ikincilere ₺, üçüncülere ₺ verilecek olan yarışmada, ilk 50’ye giren yarışmacılar ödüllendirilecek. Ayrıca her ilde bulunan STK’lar tarafından verilecek olan çok çeşitli il ödülleri de yarışmacıları bekliyor.

Yarışma Takvimi

Yarışmaya Kayıt Başlangıç Tarihi

17 Ocak Pazartesi Saat:

Deneme Sınavı

2 Nisan Pazar saat

1. Aşama Online Sınav

Online Sınav tarihi: Nisan Pazar ve Pazartesi Saat:

Sıralamaların Açıklanması 2 Mayıs Pazartesi Saat:

2. Aşama Online Sınav

Online Sınav 22 Mayıs Pazar Saat:

Sınav Soru ve Cevaplarının Açıklanma Tarihi

23 Mayıs Pazartesi Saat:

Sınav Sonuçları Açıklanma Tarihi

3 Haziran Cuma Saat

İl Ödül Geceleri

5 Haziran &#; 24 Temmuz

Türkiye Geneli Ödül Töreni

25 Haziran

Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere seafoodplus.info resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Duyurular

Yarışma Ödülleri

Merkezi Ödülleri:

İlkokul, Ortaokul, Lise Ve Yetişkin Kategorileri
Birincilik Ödülü 10 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 9 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 8 Bin Türk Lirası
Dördüncülük Ödülü 7 Bin Türk Lirası
Beşincilik Ödülü 6 Bin Türk Lirası
Ödülleri 4 Bin Türk Lirası
Ödülleri Türk Lirası
Ödülleri Türk Lirası
Ödülleri Bin Türk Lirası

Danışman Ödülleri
Birincilik Ödülü 6 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 5 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü Türk Lirası
Dördüncülük Ödülü 3 Bin Türk Lirası
Beşincilik Ödülü Türk Lirası
Ödülü 2 Bin Türk Lirası
Ödülü Türk Lirası

Sponsorlu

Ayrıca Proje Ortağı Sivil Toplum Kuruluşları Tarafından İl Ödülleri Verilecek.

Türkiye geneli ödüller, Server Yaşam Vakfı öz kaynakları ile karşılanacaktır.

İl Ödülleri:
Proje ortağı STK'lar (İl Yarışma Komisyonu) 2. Aşama Sınav sonucunda il genelinde ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin kategorilerinde dereceye girenlere ayrıca il ödülleri verebilecektir.

Eğer ildeki proje ortağı STK, herhangi bir ödül vermeyi vaat etmedi ise, o ilden yarışmaya girenler, sadece Türkiye geneli ödüller için yarışacaktır.
İl ödülleri seafoodplus.info sitesi üzerinden takip edilebilir.

Not: Türkiye geneli ve il ödülleri 2. Aşama Sınav sonucunda dereceye giren yarışmacılara verilecektir. 1. Aşama sınava katılan yarışmacılara ödül vermek isteyen proje ortağı STK'lar 1. Aşama sınav puanı ve sırlamalarına göre il bazında da ödül verebilecektir.

Yarışma Tanımı
Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması yılında online olarak Türkçe dilinde düzenlenecektir. Yarışma İlkokul Kategorisi için "Elma Dersem Düşün" Ortaokul Kategorisi için "Eyvah! Ceviz Çatırdıyor" Lise ve Yetişkin Kategorileri için ise "Düşün! Bir de Sağlıklı Düşün!" adlı eserden yapılacaktır. Yarışma dört farklı kategoride düzenlenecektir. İki aşamada gerçekleştirilecek ve çoktan seçmeli soruların sorulacağı sınavlarla yarışmacıların sıralaması belirlenecektir.
Yarışmayla ilgili tüm gelişmeler ve ayrıntılar seafoodplus.info web sayfasında yayınlanacaktır. Ayrıca yarışmacılara SMS yolu ile bilgilendirmeler yapılacaktır.

Yarışma Sınavı:
1. Aşama Online Sınav: Belirlenen tarih ve koşullarda, interneti olan herhangi bir bilgisayar, tablet PC veya akıllı telefondan, seafoodplus.info adresi üzerinden online olarak yapılacak, sınav sonucunda puan ve sıralamaların belirleneceği eleme sınavıdır.

2. Aşama Online Sınav: 1. Aşama sınavda başarılı olan yarışmacıların belirlenen tarih ve koşullarda, online olarak yapılacağı ve sınav sonucunda, puanların, Türkiye, il, ilçe ve okul sıralamalarının belirleneceği final sınavıdır.

Yarışmanın Amacı
Yarışmanın amacı; doğru inancı, doğru düşünceyi öğreten, güvenilir eserlerin okunmasını sağlamak, okuma alışkanlığını geliştirmek; sağduyulu yaşam bakış açısıyla okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır.
Ufka Yolculuk "Sağlıklı Düşünmek" konulu yarışması ile doğru kaynakları ve doğru bilgiyi ayırt edebilme becerisini artırmak, bakış açılarını genişletmek, dünyada olup bitenleri farklı perspektiflerden değerlendirebilmek ve düşünce ufkuna, doğru anahtarlarla yeni kapılar açmayı hedeflemektedir.

Katılım Şartları Ve Başvuru

Kategoriler ve Sorumlu Olunan Eserler
Yarışma dört farklı kategoride yapılacaktır.

İlkokul Kategorisi: Örgün veya açık öğretimde okuyan ilkokul öğrencileri.
Sorumlu Olunan Eser: Elma Dersem Düşün

Ortaokul Kategorisi: Örgün veya açık öğretimde okuyan ortaokul öğrencileri.
Sorumlu Olunan Eser: Eyvah! Ceviz Çatırdıyor

Lise Kategorisi: 18 yaş ve altında, örgün veya açık öğretimde okuyan lise öğrencileri.
Sorumlu Olunan Eser: Düşün! Bir de Sağlıklı Düşün!

Yetişkin Kategorisi: 19 yaş ve üstü bütün katılımcılar
18 yaş altı olup herhangi bir eğitim kurumunda kaydı bulunmayan herkes
Sorumlu Olunan Eser: Düşün! Bir de Sağlıklı Düşün!

Yarışma Katılım Bilgileri
Yarışmaya katılmak isteyenlerin, seafoodplus.info adresinde yayınlanmakta olan yarışma başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.
Yarışmaya başvuracak katılımcılardan sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındaki kişisel veri sahiplerini bilgilendirmesi yapılarak, verilerin toplanması, işlenmesi ve aktarılmasının hukuki sebebini Kanun'un 5. maddesinin 1. Fıkrasında belirtilen "ilgili kişinin açık rızası" olmak kaydıyla onayı alınarak aşağıdaki bilgiler talep edilecektir. (Başvuru formunda alınan bilgiler 3. Şahıslarla paylaşılmayacaktır.)

İlkokul, Ortaokul ve Lise Kategorileri İçin;
• Öğrencinin Adı – Soyadı
• Öğrencinin Doğum Tarihi
• Cinsiyeti
• Kategorisi: İlkokul – Ortaokul – Lise
• Öğrencinin Okulu
• Okulun Bulunduğu İl ve İlçe
• Veli Telefon Numarası (Kişinin açık rızası olmak kaydıyla)

Yetişkin ve Danışman Kategorileri İçin;
• Yarışmacının Adı – Soyadı
• Yarışmacının Doğum Tarihi
• Cinsiyeti
• Kategorisi: Yetişkin – Danışman
• Yarışmacının Bulunduğu İl ve İlçe
• Telefon Numarası

Başvuru formunu doldurarak yarışmaya başvuran yarışmacılar 1. Aşama Sınavı'na katılacaklardır. 1. Aşama Sınav sonucunda her kategoride Türkiye sıralamasında ilk yarışmacı 2. Aşama Sınava katılacaktır. Ayrıca kategorisinde il bazında ilk 15'e giren yarışmacılar Türkiye sıralamasında ilk yarışmacı arasına giremeseler bile 2. Aşama Sınava girmeye hak kazanacaklardır.

2. Aşama Sınavda dereceye giren yarışmacılar, başvuru formunda beyan ettikleri ilde ikamet ettiklerini bir belge (ikametgâh, görev belgesi, öğrenci belgesi) ile ibraz etmeleri zorunludur. Dereceye girdikleri ilde ikamet ettiklerini ibraz edemeyen yarışmacıların hakları bir sonraki dereceye devreder. Sınava katılım ücretsizdir.

Onaylarınız doğrultusunda düzenlenecek olan etkinliğimizin tüm aşamalarında "MEB Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi Genel Esaslar Madde 5 (2) fıkra "Ticari amaç güdülen ve/veya katılımcılardan ücret talep edilen sosyal etkinliklere izin verilmez" hükmü doğrultusunda hareket edilecektir.

Yarışma Sınav Merkezleri, yarışmacılara SMS yolu ile bildirilecektir. Her hâlükârda sınav merkezleri hakkındaki gelişmeleri yarışma sitesinden takip etmek, yarışmacının sorumluluğundadır.

Yarışmaya Son Başvuru Tarihi 18 Nisan Pazartesi Saat: 'dir.

NOT: Yarışmaya;
a) Server Yaşam Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları,
b) Yarışma Düzenleme Komisyonu üyeleri ve birinci derece yakınları,
c) Soru Hazırlama Komisyonu üyeleri ve birinci derece yakınları katılamayacaklardır.

Yarışmanın Yapılacağı Yerler Ve Tarihleri
1. Aşama Sınavı seafoodplus.info web sitesi üzerinden, 17 ve 18 Nisan Pazar ve Pazartesi günleri saatleri (TSİ) arasında yapılacaktır.

2. Aşama Sınavı seafoodplus.info sitesi üzerinden bilgisayar, tablet PC veya akıllı telefon aracılığıyla 22 Mayıs Pazar günü yapılacaktır. Sınav ile ilgili bilgiler seafoodplus.info sayfasında yayınlanacaktır. Ayrıca yarışmacılara SMS yolu ile bilgilendirme yapılacaktır.

Yarışmanın Gerçekleştirilmesi Ve Değerlendirilmesi
Sınavlara Katılacak Yarışmacıların Dikkat Etmesi Gerekenler
• Beklenmedik bir durum nedeniyle (internet gitmesi, hat düşmesi, şarj bitmesi vb.) bağlantı sorunu yaşanması halinde, sorunu giderip sisteme tekrar giriş yaparak sınava süre kaybı yaşamadan kalındığı sorudan devam edilebilir. Bu hak sınav esnasında toplamda üç defaya mahsus verilecektir. Üç defadan fazla sistemden çıkılması halinde sınav sonlandırılacak ve işaretleme yapılan sorular değerlendirmeye alınacaktır.
• 1. Aşama Sınava belirtilen saatler arasında herhangi bir zamanda başlanabilir, sınava başlama zamanının belirtilen saatler içerisinde geç veya erken olması puan hesaplanmasına bir etkisi olmamaktadır.
• 2. Aşama Sınav belirtilen tarih ve saatte başlayacaktır. Sınava en geç giriş, başlama saatinden 15 dakika sonrasında yapılabilecektir.
• Sorular ilkokul ve ortaokul kategorileri için 4 çoktan seçmeli seçenekli, lise ve yetişkin kategorileri için 5 çoktan seçmeli seçenekli olacaktır.
• Görme engelli yarışmacılara ek süre verilecektir.
• 2. Aşama Sınav'da değerlendirme yapılırken 1. Aşama Sınav'da alınan puanın, 2. Aşama Sınav'a hiçbir etkisi olmayacaktır.

Yarışma Kitabı ve Sınavı:
Yarışma soruları, her kategori için belirlenen eserlerden hazırlanacaktır.
Yarışmacılar yarışma kitaplarını ilde bulunan proje ortağı STK'lardan temin edebilirler.
Soruların uzunluk ve zorluk derecelerine göre, her soruya özel farklı süre tanımlaması yapılabilecektir. Sınav değerlendirmesinde "Değerlendirme Yönergesi" dikkate alınacaktır.

1. Aşama Sınavın cevap anahtarları 19 Nisan Salı günü Saat 'de seafoodplus.info adresinden yayınlanacaktır.

2. Aşama Sınavın cevap anahtarları 23 Mayıs Pazartesi günü Saat 'de seafoodplus.info adresinden yayınlanacaktır.

2. Aşama Sınavın değerlendirme sonuçlarına göre en yüksek puanı alan yarışmacıların sıralamaları belirlenir. Eşitlik olan durumlarda, yarışmacıların sorulara cevap vermede kullandığı süre hesaplanarak, toplamda sorulara daha kısa sürede cevap veren yarışmacı bir üst sıraya geçecektir. Bu durumda da eşitlik bozulmaz ise doğum tarihlerine bakılarak yaşı küçük olan yarışmacı bir üst sıraya geçecektir.

Kategorilere Göre Soru Miktarı

Kategoriler

1.Aşama
Sınav Soruları

2. Aşama
Sınav Soruları

İlkokul Kategorisi

40

40

Ortaokul Kategorisi

50

50

Lise Kategorisi

60

60

Yetişkin Kategorisi

60

60

Zorluk seviyesi

Sorunun zorluğu

Sorunun puanı

Çok zor

Zor

Orta

Kolay

Çok kolay

Zorluk seviyesi

Sorunun zorluğu

Sorunun puanı

Çok zor

Zor

Orta

Kolay

Çok kolay

Sınav Değerlendirme

1. Aşama Sınav sorularının puanlaması aşağıdaki hususlara göre yapılacaktır.
1. Aşama Sınav Puanlama: İlkokul, Ortaokul, Lise ve Yetişkin Kategorilerin puanlaması aşağıdaki sistemde yapılacaktır.
a) 4 kategori ayrı ayrı ele alınacaktır.
b) Değerlendirme sonucunda sıralama yapılacaktır. Sıralama yapılırken, puanlarda eşitlik olan durumlarda, yarışmacıların sorulara cevap vermede kullandığı süre hesaplanarak, toplamda sorulara daha kısa sürede cevap veren yarışmacı bir üst sıraya geçecektir.
c) Her bir sorunun zorluk derecesinin hesaplanması:
Yarışmacıların netlerinin hesaplanması:
Her bir yarışmacının neti aşağıdaki şekilde hesaplanır. Lise ve yetişkin için; Toplam doğru sayısı – (yanlış sayısı/4)
İlkokul ve ortaokul için: Toplam doğru sayısı – (yanlış soru/3)
Bütün yarışmacılar netlerine göre büyükten küçüğe doğru sıralanır. Alt ve üst gruplar bulunur. Yarışmacı sayısına göre %27'lik üst dilim bulunur. En yüksek nete sahip %27'lik dilimdeki yarışmacılar belirlenir.
Yarışmacı sayısına göre %27'lik alt dilim bulunur. En düşük nete sahip %27'lik dilimdeki yarışmacılar belirlenir.
Bir sorunun zorluğu aşağıdaki gibi hesaplanır.
Nüst: İlgili soruya doğru cevap veren üst dilimdeki yarışmacı sayısı Nalt: İlgili soruya doğru cevap veren alt dilimdeki yarışmacı sayısı N: Alt ve üst dilimdeki toplam yarışmacı sayısı
Zorluk Derecesi=(Nüst+Nalt)/N
Zorluk derecelerine göre soru puanlarının belirlenmesi:

Yarışmacıların puanlarının hesaplanması:
Yarışmacıların puanlarının hesaplanması: Her bir yarışmacının puanının hesaplanması: İlkokul ve Ortaokul Kategorileri için her 3 yanlış en düşük puanlı 1 doğruyu götürecektir, Lise Kategorisi için her 4 yanlış en düşük puanlı 1 doğruyu götürecektir. Geriye kalan doğru soruların puanlarının toplamı alınarak yarışmacının puanı hesaplanır.
d) Puan hesaplama sistemine göre hesaplanan puanlardan en yüksek puan puana eşitlenip diğer puanlar da orantıyla buna göre hesaplanacaktır.

2. Aşama Sınav Puanlama: Tüm kategorilerin puanlaması aşağıdaki sistemde yapılacaktır.
a) 4 kategori ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.
b) Değerlendirme yapılırken 1. Aşama Sınav'da alınan puanın, 2. Aşama Sınav'a hiçbir etkisi olmayacaktır.
c) Sınav sonucuna göre sıralama yapılacaktır. Yarışmacılar aldıkları puana göre Puan Sıralamasında yer alacaklardır. Ödül Sıralaması yapılırken, puanlarda eşitlik olan durumlarda ödül kazananları belirlemek için yarışmacıların sorulara cevap vermede kullandığı süre hesaplanarak, toplamda sorulara daha kısa sürede cevap veren yarışmacı bir üst sıraya geçecektir.
d) Her bir sorunun zorluk derecesinin hesaplanması:

Yarışmacıların netlerinin hesaplanması:
Her bir yarışmacının neti aşağıdaki şekilde hesaplanır. Lise ve yetişkin için; Toplam doğru sayısı – (yanlış sayısı/4)
İlkokul ve ortaokul için: Toplam doğru sayısı – (yanlış soru/3)
Bütün yarışmacılar netlerine göre büyükten küçüğe doğru sıralanır. Alt ve üst gruplar bulunur. Yarışmacı sayısına göre %27'lik üst dilim bulunur. En yüksek nete sahip %27'lik dilimdeki yarışmacılar belirlenir.
Yarışmacı sayısına göre %27'lik alt dilim bulunur. En düşük nete sahip %27'lik dilimdeki yarışmacılar belirlenir.
Bir sorunun zorluğu aşağıdaki gibi hesaplanır.
Nüst: İlgili soruya doğru cevap veren üst dilimdeki yarışmacı sayısı Nalt: İlgili soruya doğru cevap veren alt dilimdeki yarışmacı sayısı N: Alt ve üst dilimdeki toplam yarışmacı sayısı
Zorluk Derecesi=(Nüst+Nalt)/N
Zorluk derecelerine göre soru puanlarının belirlenmesi:

Yarışmacıların puanlarının hesaplanması:
Her bir yarışmacının puanının hesaplanması: İlkokul ve Ortaokul Kategorileri için her 3 yanlış en düşük puanlı 1 doğruyu götürecektir, Lise ve Yetişkin Kategorisi için her 4 yanlış en düşük puanlı 1 doğruyu götürecektir. Geriye kalan doğru soruların puanlarının toplamı alınarak yarışmacının puanı hesaplanır.
e) Puan hesaplama sistemine göre hesaplanan puanlardan en yüksek puan puana eşitlenip diğer puanlar da orantıyla buna göre hesaplanacaktır.

Derecelendirme: İlkokul, Ortaokul ve Lise Kategorilerinin derecelendirmeleri kendi içerisinde, Puan Sırası olarak Türkiye, İl, İlçe, Okul şeklinde 4 ayrı bölümde olacaktır. Yetişkin Kategorisinin derecelendirmeleri de kendi içerisinde Puan Sırası olarak Türkiye, İl ve İlçe şeklinde 3 ayrı bölümde olacaktır.

Danışman Kategorisi Şartları Ve Değerlendirmesi

• Milli Eğitim Bakanlığı Kadrolu/Sözleşmeli öğretmeni, öğrenci ebeveynleri ve Ufka Yolculuk gönüllüleri danışman kategorisinde yer alabilirler.
• Ufka Yolculuk merkez, il ve ilçe komisyonlarında görev alan gönüllüler ve 19 yaşından küçükler (31 Aralık tarihi esas alınarak, tarihi ve bu tarihten sonra doğanlar) danışman kategorisinde yer alamazlar.
• Danışman kategorisinde yarışmak isteyenlerin, seafoodplus.info adresi üzerinden kayıt ol butonuna tıklayarak yetişkin kategorisinde kaydını gerçekleştirirken, kayıt formunun altında bulunan "Danışman kategorisinde yarışmak istiyorum." seçeneğini işaretlemeleri gerekmektedir. Başvurusu onaylanan yetişkin kategorisi yarışmacıları danışman kategorisinde de yarışmacı olabilecektir.
• Yarışma Şartnamesi İ maddesinin b fıkrası uyarınca başvuru şartlarını sağlamayan hesapların başvuruları onaylanmayacaktır.
• Başvuruda bulunmayan veya başvuruda bulunup da onaylanmayan hesaplar yarışmacı ekleyebilirler, bu hesaplar danışman kategorisinde değerlendirilmeyecektir.
• Danışman kategorisinde, Yetişkin kategorisi hariç diğer kategorilerden (ilkokul, ortaokul ve lise) değerlendirme için yarışmacı kaydı yapılabilir.

• Danışman kategorisinde puan hesaplaması aşağıdaki yönergeye göre yapılacaktır.
• 1. Aşama Sınava katılan her yarışmacı için 3 Puan
• 2. Aşama Sınava katılan her yarışmacı için 9 Puan
• 2. Aşama Sınava katılıp;

• İlçe 3.'sü olan her yarışmacı için 12 Puan
• İlçe 2.'si olan her yarışmacı için 13 Puan
• İlçe 1.'si olan her yarışmacı için 14 Puan

• 2. Aşama Sınava katılıp;
• İl 3.'sü olan her yarışmacı için 15 Puan
• İl 2.'si olan her yarışmacı için 16 Puan
• İl 1.'si olan her yarışmacı için 17 Puan

• 2. Aşama Sınava katılıp;
• Türkiye 'si olan her yarışmacı için 18 Puan
• Türkiye 'si olan her yarışmacı için 20 Puan
• Türkiye 'su olan her yarışmacı için 25 Puan
• Türkiye 5.'si olan her yarışmacı için 30 Puan
• Türkiye 4.'sü olan her yarışmacı için 35 Puan
• Türkiye 3.'sü olan her yarışmacı için 40 Puan
• Türkiye 2.'si olan her yarışmacı için 45 Puan
• Türkiye 1.'si olan her yarışmacı için 50 Puan

• En yüksek puan puana eşitlenip diğer puanlarda orantıyla buna göre hesaplanacaktır.
• İlçe, İl, Türkiye'de dereceye giren yarışmacıların puan hesaplamaları için en yüksek derecelerine bakılır. Her yarışmacı danışmanına bir defa puan kazandırabilir. İlçe, İl, Türkiye derecesi yapmış bir yarışmacının Türkiye derecesinde kazandığı puanı hesaplamaya dahil edilir, il ve ilçe derecelerinden puan hesaplamaya alınmaz.

Puan Ve Sınav Sonuçlarının Açıklanması

1. Aşama Sınav Puan ve Sıralamalarının Açıklanması: Sınav puan ve sıralamaları 2 Mayıs Saat: 'de seafoodplus.info adresinden duyurulacaktır.

2. Aşama Sınav Sonuçlarının Açıklanması: Sınav sonuçları 3 Haziran Saat: 'de seafoodplus.info adresinden duyurulacaktır.
NOT: Yarışma ödülleri 2. Aşama Sınav sonuçlarına göre verilecektir.

Ödüllerin Takdimi
Türkiye geneli ödülleri, 25 Haziran Cumartesi günü İstanbul'da yapılacak olan ödül töreninde sahiplerine takdim edilecektir. Ödül töreninin düzenleneceği adres seafoodplus.info adresinden duyurulacaktır. Türkiye sıralamasında ilk 3 derecede bulunan yarışmacıların ve yanlarında eşlik edecek bir refakatçinin bulundukları ilden ödül töreninin yapılacağı mekâna geliş gidiş yol ücretleri ve bir gecelik konaklama ücretleri Server Yaşam Vakfı tarafından karşılanacaktır.
Ödül töreninin gerçekleştirilememesi halinde bütün ödüller yarışmacılara ulaştırılacaktır.

İl geneli ödülleri İl Yarışma Komisyonu tarafından Haziran ve Temmuz ayları içerisinde kazananlara takdim edilecektir. Ödül takdim merkezleri İl Yarışma Komisyonları tarafından duyurulacaktır.

İlde veya Türkiye'de dereceye giren yarışmacıların ödüllerini 31 Ağustos tarihine kadar almaları gerekmektedir. Aksi takdirde ödül bir sonraki dereceye verilecektir. Dereceye girenlere telefonla bilgilendirme yapılacak olmakla birlikte yarışmacıların ödül kazanıp kazanmadıklarının takibini kendilerinin yapması gerekmektedir. (Kayıt aşamasında telefon bilgisinin doğru girilmesi yarışmacının sorumluluğundadır. Aksi takdirde 31 Ağustos tarihinden sonra hak iddia edemeyeceklerdir.)

NOT:
İlkokul, Ortaokul ve Lise Kategorilerinde Türkiye ve İl Ödülü kazanan yarışmacıların ödül törenleri öncesinde öğrenci belgesi ibraz etmeleri zorunludur. Dereceye girdikleri kategoride öğrenci olduklarını; diğer kategorilerle (ilkokul, ortaokul ve lise) birlikte Yetişkin Kategorisinde de yarışmaya katılım şartlarını Yarışma Şartnamesi D.1 maddesine göre sağladıklarını ve yarışmaya katıldıkları ilde ikamet ettiklerini belirten bir belge (ikametgâh, görev belgesi, öğrenci belgesi) ile ibraz edemeyen yarışmacıların ödül hakları bir sonraki dereceye devredilir.

Bilgi İletişim
Adres : Küçük Çamlıca Mah. İkizler Çıkmazı Sok. No: 1/3 Üsküdar/İSTANBUL
Web : seafoodplus.info
E-Posta : [email protected]

Yarışmaya Kayıtlar 17 Ocak 'de Başlıyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir