kedi kumu yapımı / Kedi Kumu ve Kedi Kumu Temizlemeye Dair 10 Pratik Bilgi | Petlebi

Kedi Kumu Yapımı

kedi kumu yapımı

Kediler İçin Kum Kabı Nasıl Yapılır

3 dakika

Bir ev kediniz varsa, yapmanız gereken ilk şeylerden biri onlara "işlerini" belirli bir yerde görmelerini öğretmektir. Bugün size bu mükemmel yeri nasıl yapacağınızı göstereceğiz ve ev yapımı kedi kumu kapları hakkında bazı fikirler vereceğiz.

Kediler İçin Kum Kabı Nasıl Yapılır

Genel olarak, bir kediyi işini yapması gereken yer konusunda eğitmek birkaç günden fazla sürmez. Kedimizin kum kabını her zaman temiz tutarsak, temizlik için çok daha fazla zaman kazanırız.

Tuvalet eğitiminin ilk adımları

Yavru kediler tuvalet ihtiyaçları konusunda çok hassastırlar. Ev yapımı kedi kumu kapları temiz değilse, ihtiyaçlarını büyük olasılıkla evin başka bir yerinde giderirler.

Zamandan ve paradan tasarruf etmek için kendi kedi kumu karışımınızı yapabilirsiniz. Bu harika bir fikirdir, çünkü bu sayede dev paketlerde kedi kumu almanız gerekmeyecek ve bunu bir yerden bir yere taşımak zorunda kalmayacaksınız.

Çoğu ticari kedi kumlarının çevreyi kirleten kimyasallar içerdiğini unutmayın. Mümkün olduğunca çevre dostu olmak istiyorsanız, doğrudan doğaya başvurun ve sağladığı ürünlerden yararlanın.

Gördüğünüz gibi, tasarruf sağlamasının yanı sıra, ev yapımı kedi kumu çok daha az ağırdır. Fazla çaba sarf etmeden kum kabını doldurmanız çok daha kolaydır.

Özellikle kediler için üretilmemiş olan ürünlerle ev yapımı kedi kumu yapmanın birkaç yolu vardır.

kum kabının üstünde tutulan yavru kedi

Avantajları ve dezavantajları

  • Tipik ev yapımı kedi kumu ağırdır ve aynı zamanda evcil hayvan mağazalarında satılanlara en çok benzeyen kumdur. Çok fazla topaklanmadığından, temiz olduğundan emin olmak için kum kabına dikkat etmeniz gerekir.
  • Sıradan kum aynı amaca hizmet eder ve en ekonomik seçenektir.
  • Talaş hafiftir ve doğal, emici, antibakteriyel bir malzemedir. Kediler talaşı çok sever. Bu malzemeyi seçerseniz, idrarı çok daha iyi emdiği için kalın türünü temin etmelisiniz.
  • Karbonatlı kum adından da anlaşılabileceği gibi beraber kullanılan karbonat ve kumdur. Karbonatı kum kabının tabanına yerleştirin ve ardından kabı kumla doldurun.
  • Başka bir seçenek de ev yapımı kedi kumu karışımıdır. Bunu hazırlamak için, sıradan kumu ekmek kırıntıları ile, 4 birim ekmek kırıntısı başına 10 birim kum oranında karıştırın. Sonuçta elde edeceğiniz bu topaklanan kumun çok hoş bir dokusu vardır ve dışkıyı çok fazla kum kullanmadan temizlemek de daha basittir. Ekmek kırıntısı yoksa, kendiniz biraz yapabilirsiniz. Bayat bir ekmeği parçalara ayırın ve bir mutfak robotunda parçalayın. Ayrıca elinizle de parçalayabilirsiniz.

Büyük hayvanlar için kum kabı seçmek

Küçük kum kapları küçük kedi yavruları için uygun olsa da, kediler büyüdükçe kapları da giderek büyümek zorundadır. Bu, kum kabını değiştirmeniz ve kedinizi tekrar eğitmeniz gerektiği anlamına gelir. Bu yüzden en baştan uzun süre dayanacak bir kap seçmek en iyisidir.

Bazı kum kaplarında, üst taraflarını kapatan bir kapak bulunur. Bu tip kapalı bir kutu, tepmeyi ve kazmayı seven meraklı yavru kedileri kedi tuvaletinden uzak tutar. Ayrıca, küçük, kapalı odalarda kokuları da azaltır.

Kum kapları için tavsiyeler

küçük kum kabında duran kedi

Daha önce de belirttiğimiz gibi, kedi kumu kabı yeterince büyük olmalıdır, çünkü kedilerin içeride rahatça dolaşabilecekleri bir yere ihtiyaçları vardır. Çoğu kedinin katı atıklarını koklaması ve sonra gömmesi gerekir. Bu yüzden kutunun içinde bunu yapmak için bolca yer olmalıdır.

Kapalı kum kaplarına geri dönersek, bazı kediler başlangıçta onları sevmezler. Sizin kediniz için de durum buysa, döner kapıyı kullanmaya başlayana kadar çıkararak geçişi kolaylaştırabilirsiniz.

Evde bir kum kabı yapın

Bu doğal seçenek farklı malzemelerle oluşturulabilir. En temel malzemeler şunlardır:

  • Karbonat ve kum
  • Doğada çözünebilen bir deterjan
  • Bir kevgir
  • Bir kağıt parçalayıcı ya da kağıt parçalamak için kullanılabilecek araçlar
  • Eski gazeteler ve büyük bir kap

İyi eldivenler de bir avantaj olacaktır. İyi şanslar!

İlginizi çekebilir

Evde bir kedimiz olduğunda, öğretmemiz gereken ilk şeylerden biri ona kendini çöp kutusunda rahatlatmak için. Normalde, gerektiğinde nereye gideceğimizi öğrenmemiz birkaç günden fazla sürmez, ancak her zaman temiz tutarak çok daha fazla zaman kazanacağız. Ve bu hayvanlar tuvalet konusunda çok talepkarlar ve eğer bozulmamışsa, büyük olasılıkla ifadelerini evin başka bir yerinde yapmaya karar vereceklerdir.

Zamandan ve her şeyden önce paradan tasarruf etmek için kendi kum karışımınızı yapmanızı öneririz. Bu sayede her hafta çanta satın almak veya ağır çanta taşımak için gitmek zorunda kalmayacaksınız. Fakat, Ev yapımı kedi kumu nasıl yapılır?

Çoğu ticari kedi kumu, çevreyi kirleten kimyasallara sahiptir. Ona doğal bakım vermek istiyorsak, doğanın bize sunduklarından yararlanmak ilginçtir. Ayın sonunda ilginç miktarda para biriktirebileceğimiz gerçeğine ek olarak, ev yapımı kum çok daha az ağırlığa sahip. Çöp kutusunu doldurmak bizim için çok daha kolay olacak çünkü çok fazla çaba sarf etmemize gerek yok.

İlgili makale:

Kedimin çöp kutusu nasıl temizlenir

Ev yapımı kum yapmanın birkaç yolu vardır: kediler için spesifik olmayan ürünlerle veya kendimiz yaparak.

Indeks

Ürünleri karıştırarak kum nasıl yapılır

Bu tür kumları yapmak için, şuraya gitmeniz gerekecek. donanım mağazası normal kum elde etmek için marangozluk Kumu talaş gibi çok daha hafif bir şeyle değiştirmeyi tercih ederseniz, eczane kokuları karıştırmak ve yok etmek için kabartma tozu elde etmek veya Supermercado yığılmaya hizmet edecek ekmek kırıntıları satın almak.

Her birinin avantajları ve dezavantajları

  • Normal kum: Hepsinden ağır olanı ve aynı zamanda süpermarketlerde satılana en çok benzeyen. Çok fazla topaklanmaz, bu nedenle tepsiyi temiz tutmak için biraz dikkatli olmalısınız. Her şeye rağmen, çok ekonomiktir (5 kg'lık bir torba için yaklaşık 25 Euro'ya mal olabilir), bu nedenle iyi bir ekonomik 'zirveyi' kurtarmak istiyorsak buna değer.
  • Talaş: talaş hemen hemen hiçbir şey ifade etmez ve oldukça temizdir. Kediler bundan çok hoşlanıyor ve insanları da 😉. Pası daha iyi emeceği için kaba talaş almanız şiddetle tavsiye edilir.
  • Kabartma tozu ile kum: normal kum kabartma tozu ile karıştırıldığında çok iyi bir kum olur. Önce tepsinin tabanına biraz karbonat koyun ve ardından kumla karıştırın. Böylelikle tüylerinizin rahatlıkla rahatlayabileceği bir tuvaleti olacaktır.
  • Topaklaşan kum: Bu türü oluşturmak için, 5 kg normal kumu 2 kg ekmek kırıntıları ile karıştırmanız yeterlidir. Dokunmak çok hoş ve ayrıca gereğinden fazla kum almadan dışkıyı çıkarmak çok daha kolay. Ekmek kırıntılarınız yoksa, bayat ekmeği parçalara ayırıp kıyma makinesine koyarak veya daha geleneksel bir şekilde rende ile rendeleyebilirsiniz.

Ev yapımı kedi kumu nasıl yapılır

Bununla birlikte, mümkünse daha doğal bir alternatif, kedimizin altını evde kendimiz yapmaktır. Onun için, ihtiyacımız olacak:

  • Kabartma tozu
  • Süzgeç
  • Kağıt kırıcı
  • Eski gazeteler
  • Bir miktar kapasiteye sahip konteyner
  • Biyobozunur deterjan
  • Ve elbette eldivenler

Adım adım 

Ev yapımı kum yapmak için takip etmemiz gereken adım adım şudur: 

  1. Yapılacak ilk şey gazeteyi parçalamak parçalayıcıya koyun ve ardından ılık suyla doldurulmuş bir kaba koyun. Birkaç damla biyolojik olarak parçalanabilir deterjan ekleyin ve yulaf ezmesi kıvamına gelene kadar bırakın.
  2. sonra, kağıdı süzgecin içine koy boşaltmak için.
  3. sonra tekrar ılık suyla nemlendirin; bu sefer deterjansız.
  4. Şimdi zamanı kağıda karbonat sür, iyice karıştırın. Bu adımı yapmak için eldiven takmayı unutmayın.
  5. Boşalt olabildiğince iyi.
  6. Kağıdı pürüzsüz bir yüzeye koyun kurutmak.

Kuruduktan sonra sadece son bir şey kalacaktır: tüylü çöp kutusunu yaklaşık 3 cm kalınlığında bir tabaka koyarak doldurunve tepkilerini görmek için bekleyin. Özellikle ticari arenayı uzun süredir kullanıyorsanız, sizi şaşırtacağı kesin. Beğenmemeniz de mümkündür, bu durumda birkaç hafta boyunca iki tepsi almanızı tavsiye ederim: birinde her zamanki kumunuz olacak ve diğerinde ikisinin bir karışımını koyacaksınız.

Bunu bilmelisin bazı tüylüler yeni kuma alışmakta zorlanacakBu nedenle en az birkaç ay (kediye bağlı olarak 2 veya daha fazla olabilir) iki tuvaletin olması uygundur. Bir süre sonra karıştırılanı kullanmaya başladığını göreceksiniz; Böylece, karışıma daha fazla ev yapımı kum eklemek için zaten bir nedeniniz olacak ta ki sadece bunu kullanmanız gereken bir gün gelene kadar.

Ev yapımı kedi kumu yapmak çevreyi korumanın harika bir yoludur, sence de öyle değil mi?


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası