dişi kuşum yuvaya giriyor / dişi kuşum yuvaya giriyor Muhabbet Kuşları

Dişi Kuşum Yuvaya Giriyor

dişi kuşum yuvaya giriyor

Dişi Muhabbet Kuşu Yuvaya Girmiyor?

Dişi Muhabbet Kuşu Yuvaya Girmiyor

Dişi muhabbet kuşu besleyenlerin yaşadıkları birçok sorun mevcuttur. Bu sorunların başında da dişi muhabbet kuşunun yuvaya girmemesi gelmektedir. Bu sorunla karşılaşan kişiler, çözüm konusunda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Çünkü bazı dişi muhabbet kuşları, yuvaya girmeme konusunda oldukça inatçı davranıyorlar.

Bizler de bu yazımızda sizler için dişi muhabbet kuşunun yuvaya nasıl girebileceğiyle ilgili çeşitli yöntemler sunacağız. Sizler için sunmuş olduğumuz yöntemler, birçok dişi muhabbet kuşunda başarılı olmuştur. Ancak bu yöntemlerin kesin sonuç vermeme ihtimalinin olduğunu da unutmamanız gerekmektedir.

İlk olarak yuvanın deliğine dikkat etmeniz gerekiyor. Yuvanın deliğinin standart boyda olması gerekmektedir. Yani dişi kuşun yuvaya girebilmesi için deliğin ne çok büyük ne de çok küçük olmaması lazım.

Bunun yanı sıra dişi muhabbet kuşunun yuvaya güven duyması gerekmektedir. Bunun için de en etkili yöntem, dal darı olmaktadır. Dal darıyı, yuvayı kapatmayacak şekilde yerleştirmelisiniz. Bu noktada darının bir kısmı yuvanın içinde bir kısmı yuvanın dışında kalmalıdır.

Çiftleşme


Çiftleşme 
Muhabbet Kuşlarının çiftleşmesi nasıl gözlemlenir?

Muhabbet kuşları eş kabullenmede oldukça seçicidir. Çiftler birbirlerini benimsediklerinde çiftleşmek için uygun zamanı beklerler. Kuşlarda seksüel istek güneş ışığıyla uyarıldığından doğru zaman baharın gelmesiyle başlar.

Muhabbet kuşlarının dişisi daha zor eşe gelir, erkek ise dişinin engel olmasına rağmen, her fırsatta dişisinin kuyruğuna dokunmaya çalışır. Dişiyi etkilemek için, kafesteki çanı kuvvetli şekilde çalar. Durmadan uçar, konmak için dişinin yanını seçer. Yan yan sekerek yürür. Ateşli bir şekilde başını sallayarak dişinin yanına yaklaşır. Gagasıyla omzuna vurur. Bu sırada, heyecandan göz bebekleri küçük siyah noktalara dönüşür. Dişi, birleşmeye hazır olduğunu günlerce sonra gösterir. Dalın üzerine konar oturur. Başını arkaya uzatır. Kuyruğunu havaya kaldırır ve hareketsiz kalır. Erkek mesajı alınca, dişinin sırtına çıkar. Çiftleşme bittiğinde dişi uçup gider.

Yavru Muhabbet Kuşu ne zaman çiftleşmeye hazır olur?

Yavru muhabbet kuşu aylık olunca erişkinliğe ulaşmış olup, eşleşmeye hazırdır.

Muhabbet Kuşunun yuva yapmasına yardımcı maddeler neler olmalıdır?

Doğada yaşayan kuşlar, güçlü gagalarıyla ağaç dallarını ufalayıp, elde ettikleri talaşı, yuvalığın dibine taşırlar. Kafeste yaşayan kuşlara yardımcı olmak için, yuvanın tabanını üç santim yüksekliğinde, talaşla kaplayın. Yuvaya koyduğunuz talaşın, kimyasal maddelerle işlenmiş ağaçlardan elde edilmediğine emin olun. Ayrıca yuva yapmasına yardımcı olmak için kendir liflerini kafese koyarsak, dişi yuva yapmak için bu malzemeyi kullanacaktıseafoodplus.info geniş bir kafese yerleştirilmeli. Kafes küçükse, yer kaplamaması için kapıyı açıp, dışarıdan yerleştirin. Muhabbet kuşları önce , yuvayı merakla izler. Dişi kuş gün geçtikce, yuvayla daha çok ilgilenir. Yuvanın içine göz atmaya başlar. Bir süre sonra içine girip, sağı solu gagalayıp, kontrol eder. Giderek, yuvada daha çok kalır. Erkek kuş da yuvaya göz atar ama içeri girmez. Dişiden uzak duran erkek kuş, artık daha cüretkar davranacaktır.

Yuva nasıl olmalıdır?

Pet shoplarda, muhabbet kuşları için uygun ölçülerde hazırlanmış yuvalar bulmak mümkün. Dilerseniz, 25 santim yüksekliğinde, 15 santim derinliğinde ve 15 santim genişliğinde bir yuvayı kendiniz de kontrplaktan yapabilirsiniz. Yuvaların arka kısmında, yavruları kontrol edebilmek için dışarı doğru açılan bir kapı ve ön kısmında anne ve babanın girebilmesi için bir delik bulunmalı. Giriş deliğinin birkaç santim altına, kuşçuların konarga adını verdiği kısa tüneği yerleştirmeyi unutmayın. Dişi kuş, yuvalığa uçtuğu zaman, giriş deliğinin kenarına değil, konargaya konacaktır. Ayrıca dişinin yuva yapabilmesi için arka kısıma bir oyuk yapmanız yuvanın düzgün durmasını sağlayacaktır.

Muhabbet Kuşlarının çiftleşmesi nasıl gözlemlenir?

İlk yumurtadan sonra iki günde bir olmak üzere toplam 4 ile 6 yumurta yaparlar. Yumurtlamak, dişi için muazzam zordur. İlk yumurtadan sonra kuş kuluçkaya yatar. Yalnızca, tuvalet ihtiyacı için dışarıya çıkar. Artık, erkeğin onu besleme zamanı gelmiştir. Bu arada meraklanarak yuvanın içine bakmak gibi bir harekette bulunmanız dişiyi rahatsız edeceğinden bazen yumurtaları kırmak ya da aşağıya atmak gibi eylemlerle de karşılaşabilirsiniz. En iyisi uzaktan takip seafoodplus.infoet kuşları hislerini çabuk gösteren, çabuk kızan kuşlardır. Özellikle yumurtladıktan sonra yuvasına bakılmasından, kendisi ya da eşi ile ilgilenilmesinden, Kafes ya da yuvasının yer değiştirilmesinden kesinlikle hoşlanmaz. Bunu yumurtalarını kırarak ya da yuvadan aşağı atarak gösterir. Hatta yumurtadan çıkmış yavrusunu dahi yuvadan atabilir ya da gagalayarak öldürebilir. Bazen yeniden yumurtlayacağı zamanda yavrusunu öldürerek aşağıya atabilir. Eğer yumurta boş ya da yavruya bakma niyeti yoksa zaten yumurtayı aşağıya atar.

Yumurtanın döllendiği nasıl anlaşılır?

Kuluçkanın 6'ncı gününde, yumurtanın döllenip döllenmediği anlaşılır. Elinize aldığınız yumurtayı, bir el fenerine doğru tutun. Yumurtanın çekirdeğini görebilirsiniz. Döllenmemiş yumurtanın içinde leke göremezsiniz. Yumurtaların hepsini yuvaya koyun ki dişi kızmasın.

Yavru Muhabbet Kuşu kaçıncı günde yumurtadan çıkar?

Yumurtadaki embriyonun, bebek muhabbet kuşuna dönüşmesi için, belli ısıda 18 gün geçmesi gerekir. Nasıl ikişer gün arayla yumurtladıysa, yavrularda aynı şekilde ikişer gün arayla yumurtadan çıkar. Dişi kuş, farklı boylarda yavrularla ilgilenmek zorundadır. Yuvada hala tüylenmemiş yavru varsa, bunları gece gündüz, kanatları altında korumaya devam eder.
Yumurtanın bulunduğu ortama dikkat etmek gerekir. Aşırı nemli ortamda embriyonal ölümler görülür. Taban ve tüneklerdeki ıslaklık sonucu ise mantar ve küf üremeleri oluşur.

20Erkek Muhabbet Kuşu Yuvadan Çıkmıyor




Muhabbet kuşları ile ilgili merak edilenlerden bir tanesi de bu sorudur. Genellikle dişi muhabbet kuşları yumurta bırakacakları zaman veya yuva hazırlıklarına başladıklarında yuvada uzun zaman geçirirler.

Fakat bu durum erkek muhabbet kuşu için söz konusu olduğunda muhabbet kuşu sahipleri endişeye kapılabilmektedirler.

Erkek muhabbet kuşu eğer sürekli yuvaya giriyor ve çıkmıyorsa bunun birkaç sebebi olabilir. Eğer dişi ile birlikte yuvada vakit geçiriyorsa hiç bir sorun yok demektir. Orada geçirdiği vakitlerde dişiyi besliyor veya onunla vakit geçirmek istiyor demektir.

Diğer bir sebep ise ilgisizliktir. Eğer kuşunuz ilgisiz kaldıysa veya strese girdiyse bu yola başvurabilir. Kuşunuz için kafesine ilgi çekiçi nesneler takabilir ve eğer elinize alışıksa elinizle bir kaç kez dışarıya çıkarıp onunla oyunlar oynayabilirsiniz. Gördüğü ilgi sonucunda değişimler görülebilir.


Etiketler: dişi Muhabbet Kuşu Yuvadan Çıkmıyor, Erkek Muhabbet Kuşu Yuvadan Çıkmıyor

Widget By Devils Workshop

&#;

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir