hurma tatlısı kızartması / Nefis Lezzetli Tarifler

Hurma Tatlısı Kızartması

hurma tatlısı kızartması

Dünyanın Tadı - Bursa 12 Mart

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı, Türkiye'deki birbirinden önemli lezzetleri keşfediyor. Dünyanın Tadı ekibi bu bölüm, Bursa’dan evlere konuk oldu. Programda ustalarından Bursa Kebabı, incir dolması, tahanlı pide, hurma tatlısı, silor, kestaneli kuzu güveç, kuru kızartması ve kestaneli yaş pasta tarifleri verildi.

Dünya mutfaklarından farklı lezzetlerin ve yemek kültürlerinin ekrana taşındığı Dünyanın Tadı, Yasin Esirgenç’in sunumuyla izleyiciyle buluşuyor. İlginç yemek alışkanlıkları, birbirinden farklı ve yöresel lezzetler, eşi benzeri görülmemiş yiyecekler Dünyanın Tadı’nda ekrana getiriliyor. Yasin Esirgenç, Dünyanın Tadı programıyla ekrandaki yerini alıyor. Türkiye’nin ve dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemeklerin, sofra adaplarının ve sokak lezzetlerinin tanıtıldığı Dünyanın Tadı eğlenceli görüntülerle evlere konuk oluyor. Yasin Esirgenç, benzersiz lezzetleri yerlerinde tadarken bu yemeklerin tariflerini ve yapım aşamalarını izleyicileri için öğreniyor. Oğlu Yakupcan’la birlikte güzel tatların izini süren Esirgenç, eğlenceli görüntülere ve eşsiz manzaralara da yer veriyor.

Lezzeti arşa çıkıyor! Hurmayı tereyağ ile kızartıp yerseniz

Lezzeti arşa çıkıyor! Hurmayı tereyağ ile kızartıp yerseniz

funduszeue.info

İslami açıdan çok kıymetli ve kutsal olan hurma, Ramazan ayı boyunca sofraların olmazsa olmazıdır.

Sağlığa faydaları ile de göz kamaştıran hurma, tatlı istediğini bastırması vesilesiyle sağlıklı bir alternatiftir.

Hurma, tatlı tarifleriyle de değerlendirilebilir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğa iyi gelen hurma ile neler yapılabilir diye araştıranlar için ilginç bir tarif son günlerde oldukça popüler hale geldi.

Hurmayı kızartma fikri kulağa pek hoş gelmese de bir şans vermekte fayda var.

Özellikle tereyağı ile yapılması gereken bu tarif, tahin ile buluştuğunda 5 dakikada hazır bir tatlı haline geliyor.

İşte kızarmış hurma tatlısı için ihtiyacınız olanlar ve yapılışı

Tereyağlı hurma kavurması

Hurmaları çekirdeklerinden ayırıp temizleyiniz. İsteğe göre uzun veya küp şekilde doğrayınız. Ortalama 10 adet hurma yeterli olacaktır.

Ardından 1 kaşık tereyağını tavaya alın ve altı kısık bir şekilde eritin. Hurmalarınızı da ekleyin. Biraz kızarana kadar karıştırın.

Hurmaların yumuşayıp kokusunun çıkması gerekiyor.

Ardından hurmaları bir tabağa alıp üzerine tahin gezdiriyoruz ve tatlımız hazır. Dilerseniz susam da dökebilirsiniz. Afiyetler olsun

Lezzeti arşa çıkıyor! Hurmayı tereyağ ile kızartıp yerseniz

Google News ile Takip Et

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası