ramazan diyeti 2021 / Ender Saraç 'ın Ramazan Diyeti- funduszeue.info

Ramazan Diyeti 2021

ramazan diyeti 2021

Ramazan Diyeti Nasıl yapılır?

Merhaba arkadaşlar;
Ramazanın gelmesiyle beraber en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de dengeli ve düzenli beslenmedir. 'Ramazanda diyet yapılır mı?' sorusunu soranlar için sadece kilo problemi olanlar değil herkes diyet yapmalı, yediklerine ve beslenme şekline dikkat etmelidir. Sahurda ve iftarda tüketeceğimiz farklı yiyeceklerle dengeli bir beslenme şekli oluşturmalıyız. Aynı zamanda doğru beslenmeyi öğrenmeli ve kilo almamak için etkili yöntemler uygulamalıyız. Şunu unutmayalım ki iftar ve sahur yapmadan zayıflamaya çalışmak sağlıksız bir beslenme yöntemidir. Ramazanda kiloalmamak hatta zayıflamak için bugün sizlere 2 tane altın değerinde zayıflama yönteminden bahsedeceğim.

Sahurda Neler Yapılır? Neler Yenir?

Sahur Ramazan ayının en önemli öğününden biridir. Sahurda yediğimiz yiyecekler 17 saat boyunca bizi zinde tutmalıdır. '17 saat aç kalacağım, ne bulursak yiyelim.' anlayışı da çok yanlıştır. Kilo almamak için besin değeri yüksek yiyeceklerden az yemeliyiz. Şimdi vereceğim sahur menülerin hepsi diyetisyenler tarafından hazırlanmıştır.

Örnek Diyet Sahur Menüleri 

Türk Kalp Vakfı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Sumru Özbay;

  1. 3 kibrit kutusu kadar peynir, zeytin, bol salata, 4 dilim ekmek, bol salata. 
  2. 1 kibrit kutusu kadar peynir, 1 yumurta, zeytin, söğüş salata, 4 dilim ekmek.
  3. çorba kaşığı makarna, 1 porsiyon beyaz veya kırmızı et, komposto. Veya:
  4. 3 yumurtalı menemen, 4 dilim ekmek, çay ya da kahve.
ramazan diyetleri
Diyetisyen Aşkın Yüksel;
  1. 2 yumurtalı menemen, çay, 2 dilim kepek ekmeği, 1 meyve.
  2. kibrit kutusu kadar beyaz peynir, zeytin, 2 dilim kepek ekmeği, mevsim meyvesi.
  3. 1 kase yoğurt, 2 dilim tepsi böreği ( kibrit kutusu kadar), mevsim meyvesi. Tatlandırıcı ile hazırlanmış kuru kayısı veya erik kompostosu.
Ramazanda Sahurda diyet için:
  1. Yağsız kepekli tost (İki dilim light ekmek ve bir kibrit kutusu peynir).
  2. Bir su bardağı ayran veya diyet süt, domates, salatalık, maydanoz. Yatarken bir porsiyon meyve (muz, incir, üzüm ve kavun hariç).
  3. Doyana kadar, bir yemek kaşığı sıvı yağla yapılmış sebze yemeği, salata, gr diyet yoğurt ve bir dilim kepekli ekmek.
  4. Altı yemek kaşığı pilav, makarna, salata, gr diyet yoğurt (haftada bir iki kez bu menüyü uygulayabilirsiniz.)
  5. Tok Tutan Yiyecekleri tüketerek gün içinde tokluk sürenizi uzatabilirsiniz. 

İftarda Neler Yapılır? Neler Yenir?

Ramazanda kilo almamak için en önemli zaman dilimi iftardır. Çünkü beyne giden açlık sinyali karşısında yemek yeme davranışına engel olamayız çoğu zaman. Bir an önce yemek yeme derdine düşeriz. Şimdi vereceğim çok önemli 2 bilgi ile kilo almayacak hatta vereceksiniz.

Uzmanlar orucun suyla açılmasının daha sağlık olduğunu belirtiyor. Hurma biraz tatlı olduğu için kan şekerini fırlatabilir, zeytin ise tansiyonunuzu yükseltebilir. İftar zamanı geldi ve su ile orucunuzu açtınız. İçtikten sonra ana yemeklere geçmeden önce çorbanızı mutlaka tüketin. (yöntem-1)Çorbadan sonra 15 dakika kısa bir ara veriyoruz. Masadan kalkın, dolaşın, namazınızı kılın ve  her ne olursa olsun 15 dakika masaya uğramayın. Bunun nedeni ise çorba ile az da olsa yükselen kan şekerinin inmesini sağlamak. Şeker hastası olan kişilere de doktorlar tarafından bu önerilmektedir. Kan şekerinin yükselmesiyle yediğimiz besinleri yağa dönüşme riski dahada artıyor.

Masaya döndük ve yemek istediklerimizden az yağlı olması şartıyla az porsiyon olarak tüketin. (yöntem-2) Tatlıyı ise iftardan 3 saat sonra tüketmenizde çok yarar vardır. Sütlü tatlı, meyveli yoğurt ya da dondurma tercih edebilirsiniz. Bu sizin ara öğününüz olacaktır. İftardan sahura kadar 1,5 litre su tüketin.

Diyet İftar Menüleri

Türk Kalp Vakfı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Sumru Özbay;
  1. 1 kase çorba, 1 porsiyon et (tavuk ya da balık), 1 porsiyon sebze yemeği, yarım su bardağı yoğurt, salata, dilim ekmek.
  2. 1 kase çorba, 1 porsiyon et, 1 porsiyon sebze yemeği, salata, yarım su bardağı yoğurt, çorba kaşığı pilav veya makarna, 1 kase komposto.
Çalışanlar için:
  1. Hurma, zeytin veya su ile orucu açın. 1 kase sebze veya mercimek çorbası, dilim kepek ekmeği, kibrit kutusu kadar beyaz peynir.
  2. Yağsız peynirli tost, söğüş salata, 1 elma veya mandalina.
Evde oruç açanlar için:
  • 1 porsiyon ızgara balık, çorba kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği , 2 dilim kepek ekmeği
  • Saat 'de: meyve, Komposto, Hafif sütlü bir tatlı.

Kapanış

Bir yazının daha sonuna geldik. Ramazanda diyeti yaparken bu 2 yönteme dikkat ederseniz 30 gün sonunda kilo almaz hatta zayıflarsanız. Mutlu Ramazanlar

Bir önceki "Ramazanda Sağlıklı Beslenme Rehberi" başlıklı yazımızda 'ramazanda beslenme, sağlıklı beslenme, kilo almamak için öneriler' hakkında bilgiler verildi. Mutlaka okuyun. 

Ramazan’da Diyet Olur Mu?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası